-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
szjoci #13933 üzenetére
1: guest wifi:
igen, a 9092/wifi-extra/guest alatt megadod a paramétereket és létrehozza a vendéghálót, ahol csak netet kapnak a kliensek
de ha már megcsináltad, akkor miért nem tezsteled?
fellépsz a vendégre és megpróbálod meghívni a router címével pl a luci-t, vagy megpróbálsz rákeresni a saját hálózatodon lévő gépekre (akár a NAS-ra)2: NAS elérés:
alapértelmezetten a LAN-ra nincsen tűzfalbeállítás (vagyis nyitott), tehát a router nem gátolja az elérést (feltéve hogy nem a vendéghálón vagy
)
ha ip/megosztás címmel hívod meg intézőben, vagy TC-vel felcsatolod hálózati meghajtónak, akkor tuti működnie kell
ha a routeren is van megosztás, akkor érdemes beállítani a routeren a munkacsoportot (workgroup), vagy a router beállításaihoz igazítod az eszközeidet, és akkor hamarabb megtalálja a windows -
cimp
senior tag
Ha a switch a router lan portjai (sárga) közül az egyikre van kötve akkor ennek működnie kell. Nekem is igy van, csak 8 portos switch-el. Régebben volt egy iratlan (vagy lehet, hogy irott) szabály, hogy a switch az első porton kapja a linket. Tehát a routerből jövő kábel a switch első lyukába legyen dugva.
-
suste
veterán
valójában nem tudod törölni az fw-ben lévő szolgáltatásokat, így tehát kár is megpróbálni
elég lett volna annak idején tiltani az indulásukat
most meg simán csak engedélyezni kellett volna....
de most már mindegy, megoldódott
de megint látszik,hogy sokkal egyszerűbb lenne segíteni, ha a kérdező nem csak a felét mondaná el a történetnek... -
suste
veterán
ha csak megosztani akartad a pent, akkor kár volt a 3 részre osztás (extroot)
ha nem kell az extroot, akkor csinálj hosszú resetet (10mp, teljes alapra áll), és újra bedugva a pent a 8081-es formázó felületen az első lehetőséget válaszd (swap+ext4)
alapbeállításként fut az ftp és a samba is, ftp-nél csak a jelszót kell beállítanod (szintén 8081-es port), mert a felhasználónév "ftp"
samba pedig formázás után felcsatolható hálózati meghajtóként: "\\192.168.1.1\mnt" (az IP változik, ha pl switch-ként használod a routert, vagy direkt átállítottad)
és mivel van 128MB RAM, ezért ha nem használsz torrentet vagy dlna-t a routeren, akkor a swap-ot is kikapcsolhatod a luci/rendszer/csatolási pontoknál (pipa ki, vagy törlés gomb) -
vargalex
félisten
Szia!
Ha folyamatos stream kell, akkor wget-el szedhető le az mjpg-streamer által biztosított URL-t használva.
Ha elég csak bizonyos időközönként szeretnéd az aktuális képet lementeni, azt akár beállíthatod az általam készített LuCI oldalon is. -
brumi1024
veterán
Nekem amióta visszaraktam 20 mhz-re normál netezés mellett teljesen jó a kapcsolat, de amint kap egy nagyobb terhelést(letöltés maximális(20mbites) sebességen, torrent, 2 hd videó netről egyszerre) eldobja a kapcsolatot, majd visszacsatlakozik azonnal. Sehol máshol nem csinálja, csak az emeleten, abban a szobában. Egy métert arrébbjövök, kiállok az ajtóba és nem tudom reprodukálni ezt, de még 40mhz-en sem. Csatornából a 7-esen van(itt a környéken a wifik közül van 5-6 11-es, 2-3 6-os meg egy-kettő random, 7-esen nincs semmi). Kíváncsian várom mire juttok, jó lenne ezt megoldani, mert egyébként ezzel a routerrel és a netváltás miatti routeráthelyezéssel végre nem kell használni az extenderem(amit szintén nem lehetett tökéletesen stabilra beállítani, a gyári t-home-os vacak miatt).
Más: mit nem csinálok jól, amiatt hektikusan működik a p910nd printerszerver? Bekapcsoltam a p910nd-t, 9100-as porton hagytam, kikapcsoltam a kétirányú módot(így volt hajlandó működni), és a klienseket ez alapján állítottam be(1 Mac, 3 Win). Majd miután így egyszerűen nem működött, ezt megcsináltam, aztán egy darabig működött a win-es gépek közül kettőn, majd a mac-en is sikerült többszöri nyomtatóhozzáadás után, de másnap amikor újra lettek indítva a gépek megint semmi. Újra beállítottam az egészet, és mára ugyancsak semmi. Mit csinálok rosszul? A nyomtatónak semmi baja, és osztottam már meg egy ilyenen is, szóval nem hiszem, hogy ezen nem lehetne ezt megoldani.
-
nyikszi
őstag
Nekem a laptopon a beállításoknál lehet választani és ott kiírja ezt a 40MHz-et is. Nézd meg te is, van-e benne ilyen lehetőség.
Vezérlőpult -> eszközkezelő -> hálózati kártyák, ott a beépített kártyán jobb gomb, tulajdonságok -> Speciális. Ezt a PC-n néztem, így nem tudom ott milyen néven fut ez az érték, de ha nagyon kell megnézem
-
mandras81
senior tag
Aki Android-os kütyün is szokott filmet nézni hálózaton keresztül, az tapasztalt már olyat, hogy csak a szoftveres dekódolás működik, és a 720p-s filmeken már ez látszik, mert kicsit elmosódottabb a kép. Mintha nem követnék egymást elég gyorsan a képkockák... Akadásmentes egyébként ez is (amióta csatornát váltottam wifin) csak látszik rajta, hogy nem tökéletes. Bocsi, jobban nem tudom megfogalmazni...
20/2-es net (a feltöltésiben nem vagyok biztos), 2-3 torrent seed is ment közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Androidos tablet topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Viccrovat
- Gyúrósok ide!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest