-
IT café
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz PredatorZoli #3712 üzenetére
ok, de kínánál nem igazán látszik, hogy mitől pörögne tovább. Itt nem arról van szó, hogy érzelmileg mit gondolunk erről, hanem arról, hogy mit lehet látni akár politikai, akár innovációs, akár gazdasági oldalon. Sőt, még a demográfiai mutatók sem érdektelenek, ami kínában kifejezetten rossz. Kijelenteni nem kell semmit, én is csak annyit mondok -ahogy eddig is-, hogy véleményem szerint kínába fektetni nem jó irány, már csak a politikai rendszere miatt sem, mivel nincs hiteles transzparencia amire alapozni lehetne.
A tudomány a valóság költészete!
-
Dare2Live
félisten
Ez általános ökölszabály de hude érdemi nagy temetés nincs. Ami az érdekes kínát nézve, hogy mekkorát ment a gazdaságuk és ehez képest amit keresni lehetett vele úgy átlagban az egy meh...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
julius666
addikt
Nagyon gyakran az a trend, hogy amikor egy befektetést mindenki temet, akkor az a pont utólag egy jó beszállónak fog bizonyulni, mert akkor már minden aggodalom beárazásra került.
Ez így van, viszont ahogy távolodsz az USA részvénypiactól, úgy kezdenek az ott megszokott ökölszabályok is kevésbé megbízhatóak lenni... Fejlődő piacokon sajnos az egész piac együtt is tud egyedi részvényes mozgásokat produkálni, beesik aztán ott is marad.
Nagy buborékok után fejlett piacokon se elképzelhetetlen az ilyen, lásd NIKKEI vagy S&P500 a nagy gazdasági világválság után. 20+ éves szopórollerra szállt aki csúcs környékén belevett a lufiba. Mondjuk kínai részvénypiacnál a bánat tudja, ott lehet ez már meg is történt a 2000-es években (lásd [link] ). Oda hatványozottan igaz, hogy a tőzsde != gazdaság, tiszta oroszrulett az egész.
#3719 Hi!King
Én inkább attól tartok Kína kapcsán, hogy ha az ingatlan szektoruk még durvábban beesik, akkor az nem okoz-e gazdasági világválságot.
+1, szerintem tovább se kell esnie. Nem véletlenül írtam, hogy most hirtelen nagy hitelállomány mögül esett ki a collateral. Tuti, hogy teljesen beszarik (vagy már beszart) náluk a belső hitelezés, durva hitelválságban lehetnek. Egyelőre úgy tűnik, hogy amitől sokan tartottak az nem jön be, közvetlenül tovább ez nem terjed (nem lesz újabb 2008 belőle), de mivel az elmúlt évtizedben már vegytisztán hitelből ment náluk a növekedés, nem sok jót jelez előre a világgazdaság szempontjából. Se beáramló tőke, se hitel. A párt elkezdhet ész nélkül pénzt verni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest