Hirdetés
-
IT café
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz Tom1939 #15828 üzenetére
Hangszigetelés tekintetében vannak érdekességek. Én is nézegetem a témát egy ideje, ha jön a jobb idő, akkor majd próbálok alkotni valamit. Egyrészt az ajtók belsejébe kell tenni, a hangszórók miatt, sokat jelent hangzásban és zajszigetelésben.
Rengeteget számít állítólag az ajtók alsó élére a gumi tömítés, állítólag rengeteg menetzajt elvesz (szélzajt és úttestről visszaverődő zajt). Camry-ben gyárilag ott is van, illetve minden felsőbb kategóriás autóban. Francia fórumon találtam leírásokat: [link]
Aztán további extra hatásért a doblemez, padlólemez, csomagtér padló és a kerék dobbetétek nagy sűrűségű hangszigetelő lappal való szigetelése. Padló és a dobbetét ami állítólag sokat számít.
De lehet mintát venni az S Maybach-ról, ami a leghalkabb belterű autó.
A kék a nagy sűrűségű zajszigetelő anyag. A képen a padlólemez is full kék, csak nagyon átlátszóra csinálták, hogy a többi látszódjon.
A sárga a habos/gyapjú szerű anyag
A zöld az csillapító anyag
A piros a karosszéria hab
Szürke a dobbetét filcek.
Forrás: [link]
Nálam gumicsíkok és ajtó+padló+dobbetét a cél, de hidegben nem bontogatok belső burkolatokat.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest