Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Hello!
Van egy kis miniPC itthon, aminek a lényege, hogy csak áram alatt van, meg a neten lóg. Anydesk-el szoktam elérni. De kb fél évente egy frissítés elrontja a beállításokat, és akkor csak úgy működik a dolog, ha ez a kis PC kap egy monitort. Most napok óta nem jövök rá már megint, hogy mit kell beállítani, hogy kijelző nélkül is küldje a képet.
Mindig elfelejtem menteni, hogy mi volt a megoldás.
Jelszavas a kapcsolat, szóval a vezérelt gépen nem kell engedélyezni, csak ez a kép dolog nem jut eszembe. -
gyuszos
tag
Több céggel használunk távoli asztalt, kivétel nélkül mind az Anydesk-et kéri ha csatlakozni akar.
Hogy miért ne kérdezd, fogalmam sincs, de van köztük olyan kifejezetten nagy is, ahol tiltja az IT a Teamviewer használatát (nem tudunk csatlakozni)Nekem mindkettő tudja amire használom.
-
TW-nél hogyan lehet megjegyeztetni vele, hogy a kisebbik laptopon automatikusan lehessen elvégezni a karbantartást? Mert ez így elég macera, hogy ki kell menni a másik szobába, és le kell okézni.
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Be lehet állítani úgy Windows 10 alatt a távoli asztalt, hogy ha távolról rácsatlakoznak akkor a felhasználót ne jelentkeztesse ki? Tehát ugyan azzal a accountal egyszerre 2 ember tudja használni a gépet. Távolról is és helyileg is. Mintha ha valami távsegítség féle lenne.
-
Helló, itthon két gép van,a laptopon AnyDesk. A nagyobbik gépen semmi, viszont kényelmesebb lenne onnan menedzselni a laptopot.
A kérdés: a Teamviewer még most is korlátozottabb időben mint az AnyDesk?
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Lehet ki lett már tárgyalva, de Anydesk vagy Teamviewer?
Lényegében licence vásárlás lesz, kisebb cég, szóval nem több ezer gép.
Ti mit javasolnátok?
Mert mindegyiket használtam már ingyenesen, de 50-50% ban nem tudnék dönteni.Nagy dolgokat nem kell elképzelni cégnél, csak apróbb javítás, file transfer stb. Szóval nem kell brutál mélységekre gondolni, csak átlag user support.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy Windows 7-es virtuális gépem a nas-on, amit szeretnék tovolról Windows 10-ről windows-távoli asztallal elérni.
A Windows 7-esen engedélyezve van a távoli elérés, be kell még állítanom valamit?
Honnan tudhatom meg a a csatlakozáshoz szükséges win7 távoli nevét?
Köszi -
alec.cs
tag
Sziasztok!
AnyDesk esetében van arra mód, hogy ha kapcsolódok a távoli géphez, akkor a távoli gépen lekapcsolom annak a kijelzőjét?
Tehát, megoldható az, hogy amikor dolgozok a távoli gépen, akkor az ott lévők ne lássák, hogy miket csinálok.
Semmi rosszra ne gondoljatok!!!
Csak olyan műveletek hajtódnának végre, amiket nem szeretném, ha utána azzal próbálkoznának...
Várom válaszaitokat.
Előre is köszönöm.Ui: Ha az AnyDesk-el nem menne, akkor a windows-os "Gyors segítség"-el?
-
pube111
senior tag
Teamviewer laggol, lassú a kapcsolat.
Host: minipc, wifi ac, linux xubuntu.
Client: pc, win10, netkábel.
Mindkét gép LANon van, háttérkép letiltva, sebességre optimalizálva, LAN módban kapcsolódok.
Amikor a hostban monitor van dugva, akkor hibátlam.
Monitor nélkül akadozik, lassú.
Beledugtam egy hdmi emulátort, így is lassú.
Van valami megoldás? -
energy4ever
addikt
Erre tudja valaki a megoldast?
-
Gabesz87
veterán
Sogorom is ilyesmit mondott. De mégis miért, mi alapján? És ezt hol hogyan tudom jelezni? Fura is volt amúgy mert anyám laptopján is fent van a TV, sogorom megpróbált csatlakozni rá, és simán ment úgy ahogy régen.
Körben megtaláltam a releváns oldalt, ez lesz az ha minden igaz: [link]
-
Gabesz87
veterán
EZ a TeamViewer engem megőrjít. Pár hsz-al lejjebb írtam, mi a gondom. Apám gépéhez csak úgy tudok csatlakozni, és átvenni az irányítást, hogy ő ott egy felugró ablakban engedélyezi az elérést. Egyszerű hozzáférés pedig engedve van. Most meg a legújabb, hogy kb 5 perc után megszakadt a kapcsolat, és csak 1-2 perc múlva lehetett újracsatlakozni (írta is hogy várnom kell xx percet). AZ ingyenes licensz már ilyen időkeretes vagy mi a fene? Lassan hagyom a fenébe a TV-t, és használom inkább a Chrome Remote Desktopot.
-
Tosee
őstag
válasz
Gabesz87 #1085 üzenetére
Véleményem szerint nem baj. 3 gépen használom a családban és a telefonomon. Igaz nem bejelentkezve, csak a saját gépemen és a telefonon. A nem saját gépeken csak arra az időre jelentkeztem be, amíg felvettem a partnerlistámra az adott gépet telepítés után.
Ha bejelentkezve használod minden gépen, akkor esetlegesen Ők is el tudják érni a gépedet jóváhagyás nélkül. -
Gabesz87
veterán
Valaki aki TeamViewerben otthon van, segítsen please! Mit kell beállítani, vagy kikapcsolni ahhoz, hogy a gépen, amire csatlakozni szeretnék, ne kelljen külön jóváhagyásra kattintgatni, hanem egyből csatlakozás után tudjam irányítani!? Régen ez pikk pakk működött, de valamelyik verziófrissítés óta ez van. Most pedig: csatlakozom, majd megjelenik egy ablak, hogy a kérelmet elutasítom, vagy engedélyezem, de ilyenkor még midnig csak látom a távoli monitort, ahhoz hogy bármit tudjak csinálni, rákattintok fent a mutató ikonra, és megint engedélyezni kell a kérést. Agyrém.
-
RWD
tag
Sziasztok! Előre is bocsi, ha amatőr szavakat használok.
Cégnél vagy egy telephelyi hálózat, vagy minek nevezzem, erre kapcsolódok rá laptoppal+dokkolóval. Innen "jön a net", plusz látok egy két hálózati gépet is. Ez eddig ok.
Erről a laptopról dolgozok távoli asztal segítségével egy virtuális szerveren, ami szépen működik is. Viszont! Ez a távoli asztal hol szépen, gyorsan működik, hol olyan laggolós, lassú vacak, hogy agybajt kapok. Speedtest kiakad kb, akármikor mérek rá (saját laptop böngészőn, nem a távoli asztalról vezérelt szerveren), ping (6) illetve a fel/le is hibátlannak tűnik. Ha jól tudom optikán jön a delej, plusz tudomásom szerint az RDP amúgy se igényelne brutál sávszélt, szóval gyanítom hogy nem itt van a gond.
Szóval hol teljesen jól használható, hol hulladék az egész. Mit gondoltok, milyen úton kezdjek el nyomozni? Köszi előre is! -
margithid
veterán
teamviewer virtuális biztonsági kulcs mit jelent pontosan ha engedélyezem?
-
Gabesz87
veterán
Elég rég volt itt aktivitás ahogy látom, de hátha kapok választ. TeamView-el kapcsolatos kérdésem lenne. Nemrég raktam össze új gépet apámnak. Eddig is használtam a TV-t, be volt állítva jelszó, így azonnal csatlakozott, és tudtam irányítania gépet. Most valamiért ez nem megy ilyen simán, mert bár jelszó be van állítva, azt nem is kér, de csatlakozás után nekik előjön egy ablak 2 opcióval (elutasítás, meg megjelenítés engedélyezése talán, vagy valami ilyesmi), és csak utána látom a képernyőt. Viszont irányítani még ekkor sem tudom, hanem nálam a képernyő tetején megjelenő TV-es sávban rá kell kattintanom egy nyíl ikonra, ami maga az irányítás kérése gomb, na ekkora nekik megint engedélyezni kell a kérést, és ezután tudom használni rendesen a gépet. Ezt a két lépést (csatlakozás utáni illetbe irányítás kérése) hogy lehet kiiktatni? Tehát hogy automatikusan csatlakozzon, és egyből tudjam irányítani a gépet? Ez a beállításoknál valami opcióval kikapcsolható?
-
Imi1981
veterán
Azzal az a problémám hogy igazából nem is tetszik de a legfőbb probléma, hogy minden eszközön Google fiókkal kéne használni a Chromeot! Azt nem tudom hogy mindegyiken ugyan annak a fióknak kell lenni vagy tudom irányítani másik fiókkal futó Chrome távoli asztal szolgáltatását? Mert így még megfelelő lehet.
Milyen hasonló programok vannak amivel a család gépeit tudnám elérni úgy hogy ne kelljen külön jóváhagyni a csatlakozást?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Anydesk mindig engedélyt kér hiába van beállítva hogy engedélyezze a csatlakozást bármikor. Mit kéne beállítani hogy ne kelljen engedélyezni mindig a csatlakozást? Így sok értelme nincs.
A másik gondom a teamviewer üzleti célú felhasználást érzékel(ezért próbálkozok most anydesk-el) pedig csak saját és család gépein használom. Mindegyiken az én fiókommal van belépve, hogy egyszerűen tudjam használni. Hova kéne írjak, hogy ez nem üzleti felhasználás? köszönöm előre is a segítséget!
-
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van-e valamilyen módszer arra, hogy:
- Egy lelockolt géphez személyesen megérkezve egy személy láthassa, hogy arra a gépre most épp remote-olnak, tehát ne logineljen, mert az kidobja a távoli felhasználót.
Az igazat megvallva az lenne a legjobb, ha tényszerűen látná a képernyőt és hogy mi történik a helyszínen lévő is, nem csak a távolról csatlakozó személy, mintha csak átadta volna az irányítást Teams/Skype-on.
- Egy számítógéphez ha távolról akarok csatlakozni, valahogyan tudhassam, hogy azt valaki más épp személyesen vagy távolról használja, így elkerüljük, hogy őt kidobja.Nem különböző windows user accountokról van szó, van 4 célgép shared accountoccal amit felváltva használ 7 user személyesen és távolról is.
-
Helló, újabban már az AnyDesk is elkezdte azt csinálni, hogy korlátozza a hálózaton belüli gépek közötti kapcsolati idejét az ingyenes licencen belül. Anno ezt a TeamViewer kezdte el, őket azért cseréltem le AnyDeskre.
Két kérdés:
1. A TeamViewernél még ugyanúgy megvan ez a korlátozás?
2. Megbízható jó AnyDesk alternatíva?Egy Windows 11 Home és egy Windows 10 Home OS-es laptop között kell a kapcsolat, hogy ne kelljen mászkálni
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
RustDesk szervert telepített már valaki (Kiváltani az AnyDesk-et)?
Windows-ra szeretném feltenni, de sehogy sem akar összejönni a leírásuk alapján.
Forward-ok router-ben rendben vannak nyitottak a portok, a kliens ki is jelzi, hogy tudott kapcsolódni a szerverhez, de kapcsolódáskor csak homokórázik és állandóan "TimeOut" van -
gabranek
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis média szerver win10-es gépem, amire Windows távoli asztallal szoktam csatlakozni, két különböző gépről:
1. Helyi hálózaton lévő win 10-es pc
2. A munkahelyi szintén win 10-es pc.Mivel mindig csak ezt a két gépet használom a csatlakozásra, be akartam állítani a média szerver Windows tűzfal bejövő kapcsolatoknál, hogy csak a beállított ip címről engedélyezze a kapcsolódást (RDP - hatókör).
Ha a "távoli IP cím"-hez beírom a munkahelyi WAN ip-jét, a "helyi ip cím"nél viszont hagyom alapbeállításon (bármely ip cím), akkor a munkahelyi gépről működik, viszont az 1-es gépről nem. (úgy sem működik, ha a "helyi ip cím"-hez megadom az 1-es gép fix helyi ip címét).
Szerintetek mit felejtettem el beállítani? -
StLui
veterán
Sziasztok!
Anydesk kiírta, hogy túl sokat használtam, vegyem meg, fizessek elő, vagy hitessem el velük, hogy privát felhasználó vagyok, vagy letilt 13-án. Bekapcsolva hagytam a kapcsolatot sokszor, gondolom ez volt a gond, nem tudtam, hogy van limit. (8 hét alatt 100 órát ír, mint limit amit átléptem) Érdemes írni neki valamit a megadott felületen, vagy ezt buktam? (156 eur-t nem ér nekem évente egy összegben) -
Mexildos
aktív tag
Remote desktop esetében hogyan tudok váltani több monitor között? A gép amihez csatlakozok több monitort is használ. (2-őt) Amiről csatlakozok ott csak 1 darab monitor van. De a másik gépen csak az egyik monitort látom. Hogyan tudok váltani?
-
belgast
csendes tag
Üdv!
Anydesk-el próbálok telóról(mobilnet) vagy másik gépről az otthonit elérni 1 éve tökéletesen máködik de az utóbbi 2 hétben csak annyit ír hogy a kapcsolat létrejött. Várakozás a képadatokra.
És itt ennyi megakad. -
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
Egy ősrégi WinXP gépet szeretnék távolról elérni. Feldobtam a teamviewert. Aztán feltettem az itthoni gépre is, és nem működik, azt mondja régi verzió. Lecseréltem az itthoni gépen is a progit régebbire V11. Igy már látják egymást a gépek, de csatlakozás továbbra sem megy...
Meglehet ezt oldani, vagy más programot érdemes használni? Ha igen mit?
Előre is köszönöm. -
rsanya87
tag
Sziasztok!
Szeretném az asztali pc-met elérni tabletről (ios android mindegy, van mind2).
Na de az a problémám, hogy 3 monitor van a gépemre kötve, de csak a fő monitorom képét szeretném látni a tableten a könnyebb kezelhetőség miatt. Van erre valami mód? Vnc és chrome remote desktopot próbáltam, de nem találtam semmi beállítást erre. Ötlet valakinek? Köszönöm.
Sanya -
Fido01
aktív tag
Sziasztok!
A topicban keresve úgy vettem észre, hogy évek óta nem merült fel ez a kérdés (talán annyira triviális csak nekem nem) így én feltenném
Van arra megoldás, hogy távolról (hálózaton kívülről) elérjem a gépem úgy, hogy játszani is tudjak rajta? a saját gépemnél gigabites a másik oldalon pedig 200mbit-es net van, jelenleg otthon win10, másikon win7 (remélhetőleg 1-2 hét és az is win10 lesz)
Köszönöm szépen -
-
Abszolút amatőr felhasználó gépét kellene látnom, esetleg átvennem. Régen a Logmein-nel ez könnyen ment, csak rá kellett kattintatni egy ikonra a weboldalukon, a kis progi letöltés után magától elindult, és egy kódsor átadása után már ment is a kapcsolat. Van most ehhez hasonlóan egyszerű, felhasználói beavatkozást alig igénylő megoldás?
-
Wagabesz
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémám van, hogy egy új laptopra feltettem az Anydesket de kiírja hogy kapcsolódási hiba és még munkaállomás számot sem ír ki! Mi lehet a hiba, mert már próbáltam több mindent és nem jó!
Köszi
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán találtam jobb helyet a kérdésemnek, ezért itt teszem fel, hátha valaki tud benne segíteni.
Adott WinServer2019 amire távoli asztali kapcsolattal jelentkeznek be felhasználok. Ezek a felhasználók domain felhasználók (szóval nem lokálisan vannak létrehozva).
Ha a felhasználók nem jelentkeznek ki, hanem csak bezárják a távoli asztali kapcsolatot, akkor ugye a munkamenet nem záródik be. Azt szeretném elérni, hogy ha mondjuk 1 órán keresztül nincs kapcsolat, akkor az a munkamenet automatikusan jelentkezzen ki. Azt hittem, hogy megtaláltam a megoldást, mert a domain felhasználóknál "Munkamenet" fülön van egy csomó beállítási lehetőség. Én a képen láthatóan állítottam be, de sajnos nem történik meg, az amit szeretnék.
Van esetleg valakinek valami ötlete?Köszi előre is minden segítséget!
-
benceje
csendes tag
válasz
Doky586 #1045 üzenetére
Tök mindegy, hogy tv vagy laptop pl. És nincs egyedül a problémával. Én laptopot próbálok elérni androidon DEX-en. Várakozás képadatokra...
Laptopképernyő nem ébred fel, addig hokizik a telón... Laptop egerét megmozdítva az felébred az és a kapcsolat is abban a pillanatban.
Egyébként megoldás a CTRL+ALt+DEL küldése. Nekem android alól nem megy el, nem támogatott funkcióval (érdekes mert néha meg még is működik), de másik laptopról szó nélkül fel tudom ébreszteni az alvó képernyős notit. -
Bossp
addikt
Sziasztok. Anydesk felől érdeklődnék, mire is jó pontosan a tcp tunneling opció and és hogy is működik pontosan?
-
kaucsni
friss újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. A problémám egy távoli win10 pc (asus vivostick pc ts10) Ezen a bekapcsolás után egy videó indul. A helyszínen csak a win asztal látszik a TV-n, miközben én AnyDesken azt látom, hogy a videó megy.
Mi okozhatja? Hosszú, gyenge minőségű HDMI kábel? Esetleg hardver? -
hardlovi
csendes tag
válasz
Doky586 #1045 üzenetére
Elég kemény... De most már megvan a megoldás.. És igazából jobban is tetszik ez a dolog...
A többi programnak meg a k. anyukáját..
Iszonyatosan felbosszantott a dolog, de most már elégedett vagyok, hogy ilyen egyszerűen és ami nem utolsó szempont ingyen és mindenféle korlátozások (időbeni és napi kapcsolódási szám) nélkül használni tudom..
Ja és már a telefonomon is beállítottam kb 30 másodperc alatt.. Szóval ennyi.. -
-
hardlovi
csendes tag
Sziasztok!
Teamviewer-ről váltottam Anydesk-re a Teamviewer 1 percen belüli szétkapcsolása miatt.
Nem céges hanem csakis otthoni felhasználó vagyok napi max 1-2 kapcsolódással pár percre.Az otthoni szerveremhez csatlakoznék az asztali gépemmel. A szervert torrentezésre, otthoni fájlszervernek és "médialejátszónak" is használom így HDMI-vel a tévémre van kötve. Más megjelenítőt a szervernél nem használok.
És itt a bibi. Ha csatlakozni szeretnék a szerverhez akkor addig nem hajlandó csatlakozni és képet adni míg a TV-t be nem kapcsolom. Mindegy, hogy sima TV adásra, vagy a AV-re tehát a gép képére kapcsolom-e a TV-t. Amint bekapcsolom a TV-t ad képet, amíg nem a következőt írja a program azon a gépen amivel csatlakozni szeretnék: "Kapcsolat létrejött. Várakozás a képadatokra." és ennyi...
Miért csinálja ezt? Hogyan lehetne beállítani, hogy kikapcsolt TV-vel is tudjak a szerverhez kapcsolódni. A Teamviewer sosem csinált ilyet... A TV-t nem tarthatom folyamatosan bekapcsolva emiatt...
Mindkét gépen jogtiszta WIN10 Pro 64bit van.
Próbáljak meg más progit?
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!
-
tkomlosi
aktív tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy a teamviewer-ben nem lehet MAC gépen a beállításokat jelszóval védeni?
Sima standard user szinte bármit elállíthat. Van erre valami megoldás?Köszönöm!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Anydesk kérdés. Főnök azt mondja, hogy Windows-ról csatlakozzak otthonról a céges Win7 gépre, mert a billentyűzetkiosztás megbolondul. A céges Win7 gépről további 2-3 gépre csatlakozom TightVNC-vel és ezen a 2-3 gépen szokott megboldondulni a bill kiosztás. Konkrétan random karaktereket kezd el írni a billentyűzet. Ilyen idegen, értelmetlen karaktereket. Na most. Win10-nél ez megszűnt.
A 2-3 Win7-es gép, amelyre TightVNC-vel csatlakozok alapértelmezetten angol billentyűzet kiosztást használ és nincs jogunk az alapbeállítást változtatni, csak kézzel lehet ideiglenesen átállítani magyarra.
Ubunturól szeretnék Anydesk-en keresztül csatlakozni a céges rendszerre. Hogyan lenne megoldható ez a "billentyűzet kiosztás megbolondulás"?
-
Memora
senior tag
Köszi a részletes, illusztrált útmutatót, így gondoltam adok még egy esélyt a TeamViewer-nek, hogy látom, beállítható a kizárólagos LAN kapcsolat is. Az installálásnál is megadtam, hogy kizárólag személyes használatra kell az ingyenes verzió, így talán rendben lesz.
A NoMachine viszont továbbra sem megy, jelszavat nem adok a Win user-emhez, a többi autentikációhoz meg nem értek, úgyhogy ez egyenlőre kiesett. -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1030 üzenetére
Megvan a bibi
A Telenoros APN Ipv6-ra volt beállítva
Áttettem Ipv4-re és jó lett. A GPS követelés még mindig rejtély. Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
Kipróbáltam, nálam kifogástalanul működik, sajnos nem tudom mi lehet a gond nálad...
Szintén adott a korábbi 2 gép, azaz egy asztali gép Windows 10 Pro x64-el és egy Acer Aspire 5735Z lapos Zorin Linux-al. Mindkét gépre feltelepítettem a NoMachine-t és semmit nem állítottam a programon belül, megy net nélkül csak LAN-on.
# Előkészületek megegyeznek a korábbi hozzászólásomban leírt 1.-2.-3. pontokkal
# NoMachine Linux alól egyből látta Windows 10-es gépet | Bővebben
# NoMachine Windows 10 alól egyből látta a Linux-os lapost | Bővebben
# kapcsolódáskor figyelmeztet a hitelesítésre | A Linux belépési adatait kell megadni (mint írtam, nem állítottam semmit át a NoMachine-ben, ez az alapbeállítás)
# A kapcsolat létrejött, Windows alól tudom vezérelni a Linux-os gépet.
-
válasz
amtibacsi #1029 üzenetére
Nekem egy régebbi okostelóm van Xiaomi Redmi 7A (Android 10), ezzel a "kombóval" megy/ment, szóval esetedben nem látom okát, hogy az okosteló okozná a gondot...
Gondolom az USB Share-t azért bekapcsolod(nálam automatikusan nem dob fel ilyen ablakot a teló, hogy bekapcsoljam, külön kell gondoskodni róla, mert anélkül nincs net), ha kábellel van összekötve a teló a géppel... -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1028 üzenetére
Köszönöm. Akkor két lehetőségem van. Android 10 miatt nem megy vagy Xiaomi MI9 Lite a hunyó
-
válasz
amtibacsi #1024 üzenetére
5 esetet is kipróbáltam (Telenor-os MiFi Router-em van + Oskosteló Telekom-os adatforgalommal)
1. MIFI USB-n gépre kötve -> OK
2. MIFI + WIFI USB adapter a gépre kötve -> OK
3. MIFI + Router WDS Bridge módban (Router LAN-on csatlakozik a géphez) -> OK
4. Okosteló WIFI Host + WIFI USB adapter -> OK
5. Okosteló USB Share (USB megosztás) USB kábellel a gépre -> OKSzóval olybá' tűnik, nem az AnyDesk-el van gond...
Lehet, hogy az előző hozzászólásom 2. pontjában kellene körülnézned.
-
Azt nem tudom, hogy kizárólag LAN esetén reklamálna-e a TeamViewer, hisz akkor semmilyen formában nem használja a netet a kapcsolathoz, így nem kell olyan szolgáltatást igénybe venni, ami kimeríteni a személyes használat feltételeit, persze a franc se tudja biztosan.
Kipróbáltam, leírom, hátha másnak jó lesz. itt a példában van egy asztali gép Windows 10 Pro x64 OS-el és egy Acer Aspire 5735Z lapos Zorin Linux-al.
1. A Windows-os és a Linux-os gépen is a TeamViewer-ben be kell állítani a Bejövő LAN csatlakozás opciót Kizárólagos elfogadás-ra
2. Windows-os gépen át kell állítani a hálózat típusát Magán-ra(ellenkező esetben a gép nem látszódik a hálózaton) illetve a Hálózat felderítést is be kell kapcsolni
3. Linux-os gépen szintén át kell állítani a tűzfalat pl. Otthonira és a bejövő kapcsolatokat is engedélyezni kell
Ha így jársz el. akkor a Linux alatti TeamViewer-ben IP cím lesz az azonosítónál, Windows-os gépen ezt az IP- kell megadni, és ez esetben csont nélkül kell működnie a kapcsolatnak.
Semmilyen akadozást/szakadozást stb nem tapasztaltam 10/100-as LAN-on (laposnak csak 10/100-as LAN-ja van, így ez a "szűk" keresztmetszet, hiába, hogy az alaplapom és a Router-em gigabites)UI: Ezt a NoMachine cuccot nem ismerem, de majd kipróbálom még a nap folyamán, szerencsére van Linux-os verziója is, így nem kell visszaállítanom W10-et a laposra...
-
Memora
senior tag
Használja valaki ezt a NoMachine nevű programot? Nekem fogalmam sincs hogy kellene működésre bírni...
Van 4 "authenticaton method" a csatlakozáshoz, az első a jelszavas, ami gondolom a fogadó gép felhasználójának neve és jelszava lenne, ez utóbbi nincs, viszont a másik háromról nem tudok semmit (key based (valami RSA, DSA meg SSH), PKCS11 smart card, Kerberos ticked-based). Még ki is kapcsoltam a "require permission"-t, de így is semmi. Mindkét gép látja egymást, de csatlakozás, az nincs...
A saját support oldalukon, sem a fórumban nem találtam eddig semmi infót ezekről, mintha minden magától értetődő lenne... -
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1023 üzenetére
Köszi, bár a TeamViewer-t dobtam mióta beszóltak, hogy kommerciális (!) felhasználást észleltek, miközben csak a a laptopomról csatlakoztam vele az asztali gépemhez otthon, a lakásban...újraengedélyezéshez meg küldjem el elemzésre az adatforgalmamat, amit le is mentenének maguknak...
-
amtibacsi
aktív tag
Üdv.
Anydesk újabban nem megy mobilbnetről csak, ha wifire lépek. Van ennek valami oka? Mobilnetem néha gyorsabb, mint a wifim -
-
Memora
senior tag
Köszi, megnézem akkor amiket ajánlottatok. Nálam egyébként azóta jöttek elő gondok a wifi-vel is (szakadások, visszacsatlakozási problémák, stb), amióta volt a nagy Win10 frissítés, ami lecserélte az egész OP rendszert.
Az Anydesk már azelőtt is problémázott, de azóta szinte használhatatlan. -
-
Memora
senior tag
válasz
Doky586 #1016 üzenetére
Én valami olyat keresek, ami helyi hálózaton (is) működik, és választhatom azt az internet helyett (úgy tudom az Anydesk-ben ez fizetős...). A laptopomról irányítandó PC pár méterre van tőlem, nem interneten keresztül, szakadozva, akadozva, használhatatlanná lassulva akarom irányítani. Sajnos az Ultraviewer is ilyen, de az Anydesk-től azért valamivel jobb. A remote desktop -amikor legutóbb használtam- kiléptetett az asztali PC-mről, mint felhasználót, és muszáj volt bejelentkezési jelszót is hozzáadni, és biztonsági problémáim is voltak. Nem tudom, változott e azóta...
-
-
Memora
senior tag
Sziasztok, AnyDesk helyett keresek valami használható, ingyenes távoli asztal programot, amiben otthoni hálózaton (internetes elérést letiltanám) érhetem el Win10 laptopról Win7 PC-met. Windows távoli elérést nem akarom engedélyezni, és nem akarok a Win felhasználói acc-hoz sem jelszavas belépést csatolni. TeamViewer-en kívül bármilyen megoldás érdekelne, ami stabil, és nem fagy/szakad meg percenként, mint az AnyDesk.
Ultraviewer-t kipróbálom, köszönet Cifu-nak a fenti ajánlást!
+ a Windows remote/remote classic-ot hogy kell működésre bírni? Kell hozzá engedélyezni a fogadó (és az írányító) gépen a távoli elérést? -
-
gabo9201
senior tag
válasz
mar50entul #1008 üzenetére
Érdekes
-
betyarr
veterán
btw: tudja valaki,hogy (a TV mintájára) a free realvnc mennyire "háklis" arra,hogy céges gépről használom,de privát dologra?észre veszi egyáltalán,vagy nem foglalkoznak a vnc-nél ilyennel?
-
betyarr
veterán
válasz
gabo9201 #1006 üzenetére
szia!
nem kaptál olyasmi üzenetet,hogy "commercial use detected"?mert ha igen,akkor kérned kell a resetet,hogy rendesen tudd használni a továbbiakban: [link] oldal alján van.
ha pl. céges környezetből (is) használod,legtöbbször akkor fordul ez elő (mert a céges felhasználás nem ingyenes,akkor sem,ha te céges gépről használod magán célra),de olvastam olyat is,akinek csak úgy felugrott,mert épp olyan kedve volt a tv-nek,hogy "meggyanúsította" a usert. -
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
A következő problémába futottam egyik napról a másikra. Az egyik gépen Win7 x64 fut a másikon pedig Win10 x64. TeamViewerrel szoktam távolról kezelni a W10-es gépet. Most ha összecsatlakozok nagyon rövid idő után (~1perc) időtúllépés miatt megszakítja a kapcsolatot a TeamViewer. Találkozott már valaki ilyennel?
-
törölt tag
Sziasztok!
Távoli asztalról dolgozom, és a következő történt:
Egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a másolás saját gépemről távoli asztalra. Onnan a saját gépemre működött.
Aztán egyszer csak a saját gépemen is megszűnt a másolás-beillesztés, ha fel vagyok csatlakozva a távoli asztalra. Onnan továbbra is tudok másolni és beilleszteni a saját gépemre.
-
k_petya
tag
nem, akkor azt irná, hogy nem találja gépet. ráadásul a router mac cím alapján fix ip címet rendel hozzá. perpill a .115 címen simán eléri a recoding service-t , sickchill-t sőt a megosztott mappát is de a távoli asztalra belős hiba üzenet jön. a másik kártya címe .134 lett azon simán megy a távoli asztal. Mehetne igy is tovább de azért jó lenne tudni mi a baja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest