Hirdetés

2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#701) krokics válasza margithid (#700) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Szia!
Nálam a TeamViewernél a vezérelt gép kábelen lóg, a vezérlő laptop Wi_Fi kapcsolódik a lokális netre, házon belül gépezek így teljesen napi rendszerességgel 5-6 órán keresztül és 1-2-3-4 óránként bont a kapcsolat, volt már olyan, hogy ebben az 5 órában egyszer se, de volt olyan is nagyon ritkán hogy háromszor.
Kertvárosi környezetben lakom, 2-3 másik WiFi spot érhető el és egy betonfal van a laptopom és a routermem között.
Tehát első körben a WiFi-re gyanakodnék, mert egyébként nem számol be senki ilyesmiről a TeamViewrt hibáztatva, pontosabban szólva a pár hónap alatt nem olvastam róla itt a fórumon.
Szóval véletlenül nem WiFi-n lóg akár mindkét gép és nem-e lakótelepi (WiFi ügyileg túlzsúfolt) környezetben laksz?
Üdv.

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#702) margithid válasza krokics (#701) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

De, ugyanazon a wifin lóg mindkét gép, az enyémen kivül még három másik vezetékmentes netet észlel a router.
Ezzel igy mit lehet tenni?

(#703) krokics válasza margithid (#702) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Itt is érdeklődjél majd, ha én nem tudok segíteni hatásosan:
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat (kiemelt téma)
A TeamViewer egyik jellemzője, hogy folyamatos az adatáramlás, ha van változás a képernyőn, miközben egy browserezésnél másodpercek a timeoutok, maximum nem jön be az oldal minden adata és azt is egy oldalfrissítés megoldja, itt nem ez történik, ezért lehet érzékeny a TiemViewer.
A mai routereken választható a 2.5 GHz helyett, mellett (de itt most a helyettét kell először) kipróbálni az 5GHz vivőfrekvenciára állást (talán sokan nem állítják át, hiszen ki tudja mi ez, és egyébként is ha működik akkor minek babrálni helyzet).
Gépeken laptopokon, router-eken alapcsatlakozó a LAN dugaljzat, ha valamelyik (asztali) gép nem változtatja a helyét, vagy a laptopot jellemzően ugyanonnan használod, akkor csak az egyik gép bekábelezése is felezheti (statisztikusan) a kapcsolateldobásokat.
Volt már olyan problémám, hogy a router alapértelmezett átjárójának 192.168.1.254 helyett 255-t adtam meg: ekkor volt néha internet, de nagyon sokszor nem, a TeamViewer alig akart kapcsolatot létesíteni, a windows update-ok egyik nap lefutottak a másik nap meg akárhányszor gépet újraindítottam, meg nem menetek. Bár az átjáró címe lehet akár ...1-re végződő is, routere válogatja. (ezeket igazán nem is tudom, tehát a 0-ra, 255-re végződés egy alhálózaton, ha az alhálózati maszk 255.255.255.0 akkor kiemeltek lehetnek, nézz utána légyszives ennek is, mármint, hogy minden eszközödön jó átjáró, IP, és maszk címeket adtál meg)
Ha sok a fal a router és az eszköz között akkor egy köztes helyen lerakott repeater is megoldás, de az meg általában a szabad frekvenciacsatornákat csökkentheti (azt hiszem), abból meg a zsúfoltság növekszik és újra kapcsolatbontások lehetnek, szóval ez inkább a jelszintet csökkentő nagyobb távolságokra és köztes falakra megoldás.
A falakon, mindenen keresztül kihúzott vezeték helyett megoldás lehet egy a "230V-os elektromos hálózatának kábeleit használják a helyi hálózat (LAN) adatainak továbbítására" eszközkészlet is, bár nem egy filléres megoldás, de közel a wifi mobilitását adja, és itt fontos, hogy egy fázison legyenek a 230-as dugaljak, ami kb azt jelenti, hogy más villanyóra mögötti lakásra (mert a 3 közül v.óránként más-más fázisról szedik le az áramot) nem biztos, hogy működik, de ez most a Te esetedben szerintem nem történik így.
Nagyából ennyi most.

A frissítésképtelenséget részletezd légyszíves, például milyen hibaüzit ír, milyen verzióról verzióra nem megy, hátha tudok valamit erről is. Előrebocsátva nekem ha az egyik gépen a 9-es főverzió helyett (gépújratelepítés miatt) egy 11-es lett akkor szólt hogy nem sikerül összekapcsolódnia, mert a TV főverziószámának egyeznie kell a kapcsolódó gépeken.
Nem is tudtam, hogy ennyit tudok a TeamViewrről, de nem hiába, mert nagyon hasznos és ráadásul korrekt is az ingyenes személyes használatú licencével, mert egyébként horror árak vannak a piacon

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#704) margithid válasza krokics (#703) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Nem tudom, de szerintem a szoftverrel lesz valami, mármint a teamviewerrel.
11.0.53254-ről szeretnék frissíteni 11.0.59518-ra. Rákattintok a frissítésre elkezdi letölteni, majd a teamviewer bezáródik az új verzió frissítése miatt, újraindul és ugyanaz a verzió van még mindig...

(#705) krokics válasza margithid (#704) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Szia!
Kérdés, hogy minden, összes gépen ezt csinálja?

Nem életbe vágó javítások vannak benne, de (a jövőre nézve, mert főverziót se frissítene) utánanéztem és nem találok erre a verzióra infót a google-lal, hogy másnak is nem frissítene a Teamviewer.
Próbaképp uninstalláld a programot és úgy telepítsd a legújabb verziót, bár ekkor se törlődhet minden infó az operációs rendszerben a programról, de sok esetben helyrerázhatja a programot. Egyetlen kis kellemetlenség lehet vele (és erre nem emlékszem, hogy hogy is volt nálam), hogy ha elfelejti a gépedhez rendelt userazonosítót, de akkor meg az is biztos lehet, hogy nem akar minden infót tárolni egy uninstallálás után, vagyis jó eséllyel resetálódhat a problémaokozó adata is.
Vagy esetleg a (Windows7-en) c:\Users\Office\AppData\Local\Temp\TeamViewer\Version9\TV9install.log (minden értelemszerűen office helyett a te userneved TV9install.log helyett a TV11intall.log) filet átküldenéd, ha nem tudsz angolul, vagy kihámozni ebből a naplófileból,hogy mit is ír?

Vagy lehet, hogy mindkét verzió a gépeden van és a taskbar nyomógombja a régit indítja, ezért az alábbi négy fil-ról ha előfordul és nem fordul elő és verziószámokról írjál pontos tájékoztatót
"c:\Program Files (x86)\TeamViewer\Version11\tv_w32.exe"
"c:\Program Files (x86)\TeamViewer\Version11\tv_w64.exe"
"c:\Program Files\TeamViewer\Version11\tv_w32.exe"
"c:\Program Files\TeamViewer\Version11\tv_w64.exe"
A verziót az intéző (TotalCommander) jobb klik -> tulajdonságok menüpont -> részletek fül ablakból tudod kiszedni.
Ha az asztali ikonról és taskbarról indítod, akkor is mindig a régebbi indul el? Majd ezeknek a parancsikonoknak is megnézzük a tulajdonság ablakát, ha az exe-k nem azonos verziók.
Köszi

Üdv.

[ Szerkesztve ]

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#706) margithid válasza krokics (#705) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Első körben megpróbálom újratelepíteni mindkét gépen a teamviewert.
Egyébként csak egyik gépen csinálja ezt, másikon még nem vettem észre, de bosszantó, főleg ha tényleg rá akar nézni az ember, hogy mennek-e a folyamatok a gépén.

(#707) krokics válasza margithid (#706) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Véleményem szerint az újratelepítés a kapcsolatbontásokat nem fogja megoldani, bár azt értem, hogy ha a legfrissebb verzió van fent akkor az esetlegesen ezért felelős probléma is javítva vagyon, mindenesetre kizárja, valahogy (és a legegyszerűbbekkel) el kell kezdeni a megoldásokat. Szóval hajrá és írjál, hogy sikerült-e a legfrissebb verziót telepíteni vagy sem.

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#708) margithid válasza krokics (#707) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Sikerült telepíteni, most várok, hetente egyszer újraindítom a gépet, kiváncsi leszek, hogy közben ki fog-e lépni teamviewer...
Köszönöm a segítséget.
Esetleg tudsz ajánlani még valami hasonló progit amivel el tudom érni a gépeimet, akár androidos telefonról is? Logmein volt még fent a gépen ,de ugye az fizetős lett...

(#709) krokics válasza margithid (#708) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Majdnem minden megvan hozzá :)
TeamViewer Mobile Apps
és ezekből azt hiszem, hogy a
TeamViewer: Remote Control
-ra van szükséged

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#710) margithid válasza krokics (#709) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Ja ezt tudom és használom is, csak a teamvieweren kivül kéne még valami progi, ha a teamviewer mégis nem akar emgjavulni.

(#711) krokics válasza margithid (#710) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Sajnos nem, lényegében a TV mellett tettem le a voksom, és ha bármi más a figyelmem közelébe került (merthogy lehetne még jobban), akkor pár órás veszkődés után szinte azonnal el is dobtam, annyira, hogy a nevükre csak akkor emlékezem, ha olvasok róluk.
De megtaláltam a jegyzettömbömben a linkjeiket (a 3. a lista szerint fizetős), azt hiszem a "legjobb teljesítményű van a legelején" sorrendben:

http://www.realvnc.com/
http://www.ammyy.com/en/index.html
http://www.radmin.hu/ordering/index.php 30Euro/gép

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#712) piadex2 válasza krokics (#699) üzenetére


piadex2
(senior tag)

Szervusz!

Érdekesség:
ha video-t játszom le full screen módban (amikor a lejátszóprogram sem látszódik), akkor nyoma sincs a teamviewernek.

jó program, ajánlom mindenkinek.

üdv,

piadex2

margithid: láttam a posztod, de sajnos még nem vagyok kompetens ezt illetően

ha üzenni akartok, akkor légyszíves privát üzeneteken, e-mailen vagy telefonon (06705022167) keresztül tegyétek! köszi

(#713) margithid válasza piadex2 (#712) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Újra kellett indítanom a gépem, sajnos megint nem lépett be, a következő a baj: A felhasználónév és a jelszó nem megfelelő, beírom újra a jelszót belép.
És ezt már nem elöször játsza el igy...
Lehet regisztrálok egy teljesen új teamviewer accountot, hátha akkro jó lesz!

(#714) krokics válasza piadex2 (#712) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Jó találat!
De éppen ez a hátránya is a full screen módnak, amikor valamiért behal a gép (például háttérben futtatott feladatom miatt), akkor nincs se taskbar, se notification area, se feladatkezelő, se billentyűzet érzékenység, mikkel lehetne az alkalmazásokat operálni.
Kivéve talán az alt-tab (Task Switcher), de az meg rengetegszer eszembe se jut. :)

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#715) krokics válasza margithid (#713) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Semmiképp se új accountozzál, szinte biztos, hogy a wifi a hunyó.
Mondom, hogy mikor rossz átjáró címet adtam, akkor nálam akár 15x- is meg kellett próbálkoznom a belépéssel, míg végre sikerült.
Esetleg a notificationarea területen a wifi jelerősséget nézzed nagyon gyakran, úgy emlékszem ha rajta van az ikonon a mouse, akkor még számokkal (százalékkal) is kiirja a max-hoz képest, a normális a 70 % vagy fölötte, a gondok az alacsonynál vannak ami nem feltétlenül nagyon kicsi szám, mondjuk 40%-nál alacsonyabb már problémás lehet, mert ez csak az átlag érték mp-enként, lehet hogy kicsi időre de teljesen jelet veszít és bont a teamviewer.
Kérdezz ebben az esetben wifi szakértőt az elején általam megadott prohardveres linken.

[ Szerkesztve ]

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#716) margithid válasza krokics (#715) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

:R

(#717) krokics válasza margithid (#716) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Úgy látszik, nem lett sikeres a WiFi oldalon a felvetés :(, megpróbálom összeszedni magamat, hogy Én is fellépjek az érdekedben ott, de addig is egy újabb ötletem van:
Ha majd történik egy hosszabb működés után kapcsolatszakadás, akkor írd fel a pontos időt és mindkét gépről (tehát most nem egy mobilos vezérlésnél) kérlek küld el a TV log file-t (remélem privátban ez lehetséges), valamint a szakadás felírt időpontját. Elég, ha a legutolsó start időponttól kimetszed az adatokat a végéig, persze a kapcs.bontás időpontja legyen benne, ez a start elég jól látszik, nem egy-egy kis sorként jelenik meg a logfile-ban, hanem levegősen, figyelemfelkeltően, például egészen jellemzően egy starttal kezdődik a log file
Ilyesféle path-on van a log file:
"c:\Program Files (x86)\TeamViewer\Version9\TeamViewer9_Logfile.log"
Remélem ez előrelépés lesz.

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#718) krokics válasza margithid (#716) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Rövid olvasnivaló más távolivezérlőkre utalással is, míg meg nem oldjuk:
Távoligép elérése

S ha mégsem, akkor a végső megoldás :)
"Kérdései vannak?" résznél

[ Szerkesztve ]

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#719) margithid válasza krokics (#718) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Nagyon szépen köszönöm a sok segitséget! Valami megoldás tényleg jó lenne majd.

(#720) margithid


margithid
(PH! kedvence)

Hát ez a teamviewer egyre szarabb...
Most meg nem enged bejelentkezni azon a gépen se amin eddig ment a dolog...
Nincs valakinek esetleg még ötlete? Ennyire összezavarja a teamviewert ha egy hálózaton van két gép?

(#721) DRB válasza margithid (#720) üzenetére


DRB
(senior tag)

Leállt a szerverük, a weboldalukat sem lehet elérni. Helyi hálózaton továbbra is tökéletesen működik.

(#722) DRB válasza margithid (#720) üzenetére


DRB
(senior tag)

Kb. két perce helyre állt a szerver, megy minden ahogy kell. ;)

(#723) margithid válasza DRB (#722) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Nálam továbbra sem jó.
Azt írja, hogy a legvalószínűbb ok hogy proxykiszolgálót használok és a beállításokban kell valamit mókolni. De mit?
Nincs proxy, a beállítások automatikus észlelése és manuális proxybeállítások. Ezek közül lehet választani.

(#724) DRB válasza margithid (#723) üzenetére


DRB
(senior tag)

Valóban nem megy(megint), az oldaluk sem jön be, amikor írtam, hogy megjavult, akkor még minden ok volt. Valami nagyobb gondjuk lehet, szerintem.
Ja, és semmit ne mókolj(mivel nem nálad van a hiba), előbb-utóbb csak helyrehozzák a dolgot. Figyelgesd az oldalukat, ha azt betölti akkor jó lesz, elvileg. :)

[ Szerkesztve ]

(#725) krokics válasza margithid (#723) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Szia!

Mint korábban írtam, nekem se volt stabil napi szinten a TV, de leírom mit csináltam, hogy valamiért már nem jön elő újra instabilitási probléma.

Ha mondjuk a router átjárója 192.168.1.254, akkor az összes eszközön (a mobilon is) az elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálókat beállítottam
vagy 192.168.1.254 és üres
vagy 192.168.1.254 és 8.8.8.8
vagy 8.8.8.8 és 8.8.4.4 (goggle DNS kiszolgálók, ennél nem ismeri fel a router DNS-ét, de nem is egészen szabványos)
a helyrerázódás után meg visszatértem a
192.168.1.254 és üresre

az állítgatások mellett mindig futtatam egy DOS ablakban az alábbit:
IPCONFIG /flushdns

A használt felhasználói fiókban a jelszót kivettem és
a "Felhasználói fiók felügyelete beállításai" értékét az alulról a másodikat választottam (ez már nem ajánlott), azzal a gondolattal, hogy valami bug folytán ezeken nem tudja átrágni magát.

Az ESET-ben a TeamViewer-re létrehoztam egy megengedő szabályt a számgépeken, (erre nagyon gyanakszom, mert minden vissza lett állítva, csak még ez nem és működik a TV):
Protokoll: TCP és UDP
Helyi oldal:
Összes port 0-65535
Alkalmazás: TeamViewer_Service.exe
Távoli oldal:
minden port és IP

Már 5-6 napja nincs kapcsolatbontás és a mobilom kivételével az összes eszközön fokozatosan visszaállítottam a jelszót, a fiók felügyeleti szintet, a csak 192.168.1.254 DNS kiszolgálót és már nincs probléma, bár az ESET engedély még be van állítva.

A DNS kiszolgáló rendberázása ráadásul a utorrent programomban a Setup Guide-a a "Sávszélesség" és "Hálózat"ra is zöld pipát írt ki végre.

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#726) szbende válasza heaven (#668) üzenetére


szbende
(újonc)

Lehet hogy már nem aktuális de mivel én most futottam leírom mit találtam Windows 10 home távoli asztal ügyben. A zip-et le kell tölteni,
[link]
Kicsomagolni és a install.bat-ot futtatni rendszergazdaként.
Ezután még nekem nem működött, valószínűleg az javította meg, hogy a
Rendszer>Távoli beállítások>A számítógépről lehet távoli segítséget kérni pipát töröltem.

(#727) ityam


ityam
(senior tag)

Másik topicba is kérdeztem de talán ide jobban illik:

Ha remote desktoppal rájelentkezek a windows 10 emre egy androidos tabbal, akkor hogy tudom beállítani hogy úgy működjön a tabon az érintőkijelző mint ahogy az androidban. tehát ha valahova kattintok akkor ott legyen az egér. ha írható felületre kattintok akkor autómatikusan kijöjjön a képernyő billentyűzet?

Jelenleg egérkurzor van és ha nyomvatartom az érintőkijelzőt akkor amilyen irányba húzom az ujjam arra megy az egérkurzor. Nem egy kényelmesen használható így. és hogy külön kell rányomnom a képernyőbillentyűzetre az sem egy ideális megoldás.

Guglizok windows 10 érintőkijelző beállítással kapcsolatba de nem találok rá. A tablet mode nekem nem állítja át ezeket a funkciókat csak a megjelenést kicsit de az meg pont nem is tetszik tablet modeban.

ui: felraktam egyébként hyper-vben egy virtuális gépet win10 el. ha arra a virtuális gépre csatlakozok akkor úgy működik az érintőkijelző ahogy szeretném, szóval vagy a hyperv állítja be jól vagy csak a normál windowsomban állítgattam el valamit hogy nem úgy műxik mint a frissen telepített virtuális gépem.
Szívesebben használnám a normál windowsom így ne kelljen mégegyet futtatni virtuális gépnek.

Még egy extra kérdés: azt tapasztaltam hogy 3ds játékok nem indulnak el így távoli asztallal. van rá mód hogy ezek elinduljanak? Androidos tabon lehet így windowsos játékokat játszani elméletben?

ASUS P5K, C2D E4300@3000MHz 2X1 Gb+2x2GB Kingmax DDR2 800, Gainward GTX 460 1GB,550W Chieftech táp.

(#728) margithid válasza DRB (#724) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Nem tudom de ez a teamviewer is egyre szarabb.
Most úgy csináltam meg, hogy egy gép van csak hozzáadva az accountomhoz, viszont ki van lépve, mikor ráokézok, azt írja, hogy a jelszó nem jó, beírom a jelszót elfogadja, de továbbra sincs belépve, offlineban van a gép neve.
Olyat esetleg nem lehet, hogy fix azonosítót és jelszót állítok be a gépnek? Ha igen, hol lehet ezt beállítani?

(#729) margithid válasza margithid (#728) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Na már rájöttem, kiváncsi leszek igy milyen lesz. Elegem van már kicsit, de alternatíva meg nincs.

(#730) margithid válasza margithid (#729) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Hát ez se jött be. A teamviewer nem fut a partner gépen, pedig ott azt írja, hogy készen áll a csatlakozásra.
Egy enten lóg a két gép, esetleg valami proxybeállítást kell eszközölni teamvieweren belül?

(#731) heaven válasza margithid (#730) üzenetére


heaven
(fanatikus tag)

Teamviewer 11-el csináltam kapcsolatot egy Windows 7 és Windows 10 gép között.
Problémám van a nyomtatással.
Sikerült a nyomtatókat csatlakoztatni a helyi gépemről a távolira. Minden nyomtató megjelenik (via Teamviewer) elnevezéssel, de mégsem nyomtat.
Pedig a helyi gépen a nyomtatási sorban megjelenik a dokumentum, de mégsem nyomtatja ki a papírt. Mi lehet a gond?

(#732) nagyfejü


nagyfejü
(senior tag)

hali!

Most akadtam erre a fórumra! Az lenne a láma kérdésem hogy szeretném ha a fiam olaszországból elérné a gépemet apple telón keresztul. Bizonyos progikat kellene hogy futtasson. Ha letölti a TW mobil alkalmazást akkor be tud lépni a gépbe? A gép win7 ultimate 64 és Asus router mögött van.Megoldható? És hogy?

üdv

(#733) heaven válasza nagyfejü (#732) üzenetére


heaven
(fanatikus tag)

Android telefonokon keresztül megoldható, gondolom iPhone-ra is lehet telepíteni a TeamViewer-t.
Telepítsd a Windows gépre is, regisztrálj fiókot és menni fog. Nagyon egyszerű routerben nem kell beállítani semmit.

[ Szerkesztve ]

(#734) nagyfejü válasza heaven (#733) üzenetére


nagyfejü
(senior tag)

Köszönöm a választ! Még egy kérdés? Csak a programokhoz lehet hozzáférni , vagy a böngészőmön keresztül is lehet böngészni?
Magyarul olyan oldalakat amit csak itthonrol lehet elérni elérhető e külföldröl a TW n keresztül?

üdv

(#735) szombi


szombi
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Távoli asztalt szeretnék win7 (32 bit) alatt beállítani. Egy másikon (szinén win7) már sikerült, azt elérem a tesztcélra beállított harmadik, XP-s gépről. De az elsőt még mindig nem, hibaüzenetet kapok: nem találja a távoli gépet.
Wireshark-on megnéztem mit csinál, és azt vettem észre hogy az első "SYN" (TCP kapcsolatfelépítési kérés)
után "RST, ACK" választ ad a gép, pirossal. Azaz, mintha nem lenne nyitva a bejövő port(3389).
A felhasználóknál be lett állítva a távoli asztal engedélyezése, és a szolgáltatásoknál a távoli asztal állapota: "fut".
Minden tűzfalat kikapcsoltam a teszt idejére, az érintett gépen és a kliensen is.

(#736) peti0017


peti0017
(újonc)

Sziasztok!

Otthoni hálózaton belül kapcsolódok távoli asztal szolgáltatással a laptopomról az asztali pc-hez.
Alap helyzetben a pc hangját hallom a laptopon, és induláskor kiírja a gép (a távoli asztallal elért pc) hogy a hozzá csatlakoztatott asus külső hangkártya működése leállt. Ez azért lehet, mert letiltja a rendszer, hogy laptopon lehessen hallgatni a pct.
Én azt szeretném, hogy ne küldje át a hangot a laptopra, hanem a hangkártyán játsza le. (tehát a laptop csak egy távirányítóként szolgáljon)
Hogyan oldható ez meg, köszi.

(#737) peti0017 válasza peti0017 (#736) üzenetére


peti0017
(újonc)

Közben rájöttem. Csatlakozás előtt megadható a beállításokban, hogy a hangot a távoli gépen játsza le.

(#738) krokics válasza szombi (#735) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Szia!
Írd le kérlek, hogy hol van router ezekben a konfigokban, mert távoli asztalt csak úgy tudsz használni, ha legalább az egyik gépnek nincs routerre a kettőből.
A tűzfalat meg azonnal kapcsold vissza, fél mp alatt vírust szedsz össze, ha nem router mögött ül a géped.

Üdv.:
Zoltán

[ Szerkesztve ]

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#739) fulton


fulton
(őstag)

Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Windows 10 pro operációs rendszerem van.
Telefonomon fent van az Rd client. Azt már elértem hogy otthoni wifi hálózatra csatlakozva a telefonnal rá tudok kapcsolódni számítógépre. Viszont valamiért ha a telefonon mobil internet hálózatot használok akkor nem enged rá csatlakozni. Mi hibádzik vajon?
Nem akarok mást mobil applikációt használni ezzel szeretném összehozni. Koszonom.

(#740) rokafiu77


rokafiu77
(PH! addikt)

sziasztok,

Egy olyan programot keresnék, amivel észrevétlenül figyelhetném hogy a gyerek mit csinál a laptopján (azon Windows10 fut, az enyémen Win7).

Olyan progit keresek, aminél nem jön fel felbukkanó ablak, nehogy észrevegye, sőt az sem baj, ha még az egeret sem tudom irányítani, tényleg csak "watch only" módra van szükségem :)
TeamViewert próbáltam, ott feljön a kék ablak, nem jó.
DameWare szintén felbukkanó ablakozik, az sem jó.
Távoli asztali kapcsolat bezárja kompletten a túloldalt, ez sem jó.
Más alternatíva?

Doogee X5 LTE, Panasonic TX-P50U30

(#741) krokics válasza rokafiu77 (#740) üzenetére


krokics
(lelkes újonc)

Szia! Nem tudlak támogatni, legyen a gyermeknek is magánélete, másrészt ezeknél a felnőtt szereplők számára írt programoknál fontos szokott lenni, hogy bármikor megszakíthassák a kapcsolatot a remote (itt megfigyelt) oldalon. Légyszíves nézd azt a gyermeket valamilyen szempontból felnőttnek is, már meg ne haragudj hogy beleszólok.

Másrészt nem vagyok egy fontos alak, de el tudod képzelni azt, hogy az operációs rendszerek, routerek (kínai) gyártók megfigyelő progikat raktak be a hardverekbe, olvass kérlek utána, na most szerintem mindenki füle mögött van vaj nem csak a kínaiaké mögött, és most hogyan érzed magad, ha netalántán észrevétlenül megfigyelnének, vagy mégsem?

Üdv.
Zoltán

[ Szerkesztve ]

- Kik azok a spammelők? - Akik vasárnap is dolgoznak.

(#742) DonThomasino


DonThomasino
(PH! addikt)

DynDNS el próbálok elérni RDP n egy gépet.
Pontosan mit kéne beírni az RDP be?
dynDNS/hostname vagyIP cím
Router van a gép előtt ott FW elem a RDP portot, a gép FIX IP címével.
Kihagytam valamit ? :U

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#743) Csontikka válasza DonThomasino (#742) üzenetére


Csontikka
(fanatikus tag)

Szia,

vagy névvel, vagy IP címmel, végén a port
amihezcsatlakozol.dyndns.com:port
192.168.1.101:port

szerintem kb ez alapján próbáld ki:

1. a géphez amihez csatlakozni szeretnél ellenőrizd a publikus ip címét:
pl www.whatismyip.com.

2. pingesd meg a távoli gépről a dyndns nevet, jó ip címet old fel (ugyanezt kell látnod)?
(nem biztos hogy válaszolni is fog, de az ne ijesszen meg

3. írd be a csatlakozáshoz: amihezcsatlakozol.dyndns.com:port, vagy ip:port
a port a tűzfalon átirányított port (gondolom ugyanazt a portot továbbítottad)

4. milyen op rendszer amihez csatlakozol?
engedélyezve van a távoli elérés?
másik gépről a belső hálózatról eléred?
ideiglenesen tűzfal, vírusírtó a fogadó oldalon letilt, hogy biztos ne akasszon be

összefoglalva:
vagy a név rossz címet old fel
vagy nem jó az átirányítás
vagy fogadó oldalon valami nincs engedélyezve (RDP)
vagy fogadó oldalon valami blokkol (tűzfal, vírusírtó)

ui:
nem írtad ki a netszolgáltató fogadó oldalon
ugye biztos hogy nem NAT-olt, vagy csak ipv6-is ip címed van?

Üdv,
Csontikka

(#744) DonThomasino válasza Csontikka (#743) üzenetére


DonThomasino
(PH! addikt)

vagy névvel, vagy IP címmel, végén a port
amihezcsatlakozol.dyndns.com:port
192.168.1.101:port

amihezcsatlakozol Ez alatt mit értesz? vmi.dyndns.com

1. a géphez amihez csatlakozni szeretnél ellenőrizd a publikus ip címét:
pl www.whatismyip.com.
Megtörtént, próbáltam csak IP vel is

2. pingesd meg a távoli gépről a dyndns nevet, jó ip címet old fel (ugyanezt kell látnod)?
(nem biztos hogy válaszolni is fog, de az ne ijesszen meg
Pingre válaszol.

3. írd be a csatlakozáshoz: amihezcsatlakozol.dyndns.com:port, vagy ip:port
a port a tűzfalon átirányított port (gondolom ugyanazt a portot továbbítottad)
Igen RDP port FW eleve a gép fix IP címével.

4. milyen op rendszer amihez csatlakozol?
win7-win7 editon t nem tudom
engedélyezve van a távoli elérés?
igen
másik gépről a belső hálózatról eléred?
Igen a fix IP jével
ideiglenesen tűzfal, vírusírtó a fogadó oldalon letilt, hogy biztos ne akasszon be
Csak win tűzfal van minden engedélyezve

összefoglalva:
vagy a név rossz címet old fel
vagy nem jó az átirányítás
vagy fogadó oldalon valami nincs engedélyezve (RDP)
vagy fogadó oldalon valami blokkol (tűzfal, vírusírtó)
:U

ui:
nem írtad ki a netszolgáltató fogadó oldalon
ugye biztos hogy nem NAT-olt, vagy csak ipv6-is ip címed van?
Ha DYnDNS képes kezelni akkor gondolom nem.

:R

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#745) Csontikka válasza DonThomasino (#744) üzenetére


Csontikka
(fanatikus tag)

ezekből arra következtetek, hogy ez port átirányítási probléma a routerben.
(mivel a névfeloldás illetve a kliens oldali beállítások az általad írtak alapján jónak tűnnek)

milyen router, mit állítottál be pontosan és hol?

(#746) DonThomasino válasza Csontikka (#745) üzenetére


DonThomasino
(PH! addikt)

Ott a pont!
Külön volt a port FW nél ext és int, figyelmetlen voltam
és én csak az ext et állítottam. (általában csak 1 szokott lenne nem ?)

Köszi :R

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#747) Csontikka válasza DonThomasino (#746) üzenetére


Csontikka
(fanatikus tag)

nm, örülök hogy sikerált, :)

"okosabb" routereknél 2 van mert ha különbözhet a kimenő port a belsőtől (kívülről máshol láttasd a belső szolgáltatást)

pl. több gépet szeretnél RDP-vel netről elérhetővé tenni, akkor befele ugyanazok a portok kellenek, kifele viszont nem használhatnak közöset, ezért pl.kifele 2 porton szolgáltatod őket
(2 szabály)
8001=>192.168.1.101:3389
8002=>192.168.1.102:3389

ha pl igy állítod be, akkor ha kívülről a címed:8001 re csatlakozok, akkor a 101-es gépbe RDP-zel
ha a címed:8002-re akkor a 102-esre.

Egyébként javaslom hogy állítsd át a külső portot, nem szerencsés RDP-t internet fele közvetlenül elérhetővé tenni, pláne alapértelmezett porton.

Secc perc alatt (általában napok) megtalálja majd valami kártékony robot/vírus akármi és folyamatosan próbálkozni fog (általában) az admin userrel belépni. Ha elállítod a külső portot valami másra, már sokkal kevesebb ennek az esélye, de innentől kezdve mindenképp minden usernek erős jelszót és csak annak jogot adni RDP-zni akinek valóban szükséges.

Üdv,
Csontikka

[ Szerkesztve ]

(#748) DonThomasino válasza Csontikka (#747) üzenetére


DonThomasino
(PH! addikt)

Kérdés ha megváltoztataom a default portot
akkor azt csak csatlakozandó gépen kell amire csatlakaozok?

A csatlakozó gépen csak kettőspont és portszám ?

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#749) Csontikka válasza DonThomasino (#748) üzenetére


Csontikka
(fanatikus tag)

a routerben kell a portátirányításnál módosítani, ahol írtad te is, ahol 2 portot lehetett megadni.

Külsőnek adj meg valami más portot
pl.
külső 8001
belső 3389

és a csatlakozó gépről pedig a 8001-es porttal kiegészített címmel csatlakozz
nev.dyndns:8001

a routered pedig át fogja irányítani a kívülről érkező 8001-es portra érkező csomagokat, a géped 3389-es portjára.

(így a windowsban nem kell állítani semmit)

(#750) DonThomasino


DonThomasino
(PH! addikt)

Hiába administartor a user és joga van a rendszer leállításhoz
még sincs leállítás gomb RDP .
Ötlet?
:R

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#751) kraftxld válasza DonThomasino (#750) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)

Rdp-n nincs kint a leállítás gomb.
Parancssorban: shutdown /s /t 0

MCSE+M/S, MCITP, VCP6-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#752) Csontikka válasza DonThomasino (#750) üzenetére


Csontikka
(fanatikus tag)

vagy ha nem akarsz parancsikont csinálni akkor

távoli asztal esetén CTRL+ALT-DEL helyett nyomj CTRL-ALT-END-et
Ha van joga, akkor szerintem lesz ott lesz shutdown.
(ha nincs levéve egyéb beállítással)

(#753) DonThomasino válasza kraftxld (#751) üzenetére


DonThomasino
(PH! addikt)

Próbáltam CMD ből csak log off ol.
shutdow -f -r
próbáltam -i vel be jön a grafikus menü van leállítás
de az OK gomb szürke read only.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#754) DonThomasino válasza kraftxld (#751) üzenetére


DonThomasino
(PH! addikt)

Kipróbáltam mindekettőtöknek igaza volt.Köszi
@Csontikka Köszi
:R

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#755) John_Doe


John_Doe
(senior tag)

Google Remote Desktop -ban megoldható hogy egy gépet több felhasználó elérjen? Persze nem egyszerre gondoltam.

Shal'kek nem'ron!

(#756) Htibimor


Htibimor
(senior tag)

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni?! Megnéztem már vagy ezer videót, de továbbra sem tudok távoli asztallal kapcsolódni egy másik géphez. Win 10 rendszer van mindkettőn. Valaki le tudná írni szájbarágósan, hogy hogyan tudom megoldani. Nem érzem magam bénának az informatikában, de egyszerűen nem tudom, hogy hol a hiba! Köszönöm a segítségeteket! :R :R

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#757) Duliee


Duliee
(Jómunkásember)

Üdv, pár napja nem csatlakoztam a Teamviewer-rel.

Ma próbálok, megy is, viszont nem tudok irányítani a távoli gépet, se mobilról , se asztali kliensről.

Valaki járt így?

Redmi Note 5A - keress privátban

(#758) Veriakilis


Veriakilis
(őstag)

Nem tudja valaki, hogy a win7 alatt (win7 home premium, alap telepitessel, es alap beallitassal) mennyi idö alatt lepteti ki a felhasznalot?

Egyaltalan kilepteti a felhasznalot, vagy a TeamViewer megakadalyozza, hogy kileptesse a windows?

Elvileg fut a Teamviewer a gepen, es ket napig elertem Teamviewerewn keresztül, de most nem tud csatlakozni.

Probaverzioken probaltam az Alert-et, es elvileg megy a gep, es talan a felhasznalo is be van jelentkezve, különben nem küldene ilyen emailokat rola:

Alert:
KAMERA-PC - Available memory is below 500 MB

Total RAM: 1.96 GB
Available RAM: 498 MB

Details:
Alias: KAMERA-PC
ID: xxxxxxxxxxx
Alert start: 2017-Aug-01 08:03:27 UTC

Majd:

Recovery:
KAMERA-PC - Available memory is above 500 MB again

Total RAM: 1.96 GB
Available RAM: 505 MB

Details:
Alias: KAMERA-PC
ID: xxxxxxxxxx
Alert start: 2017-Aug-01 08:03:27 UTC
Alert end: 2017-Aug-01 08:05:27 UTC

Egyelöre nem tudom ujrainditani a gepet,- ami biztos segitene - mert tavol vagyok töle, es ismerösöm is csak kesöbb tudja ujrainditani.

Mit lehet ilyenkor tavolbol tenni meg esetleg hogy kapcsolodjon?

Veriakilis
Bocs az ekezetek miatt.

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#759) kodmen


kodmen
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Távoli asztallal volna egy kis gondom. VPN kapcsolatot hozok létre a Stormshield VPN alkalmazással, majd indítom a távoli asztal kapcsolódást. Korábban működött, most azonban valamiért ezt írja:"Távoli asztali kapcsolat működése leállt"

Nem tudjátok, mi lehet az oka és hogyan lehet megjavítani? Rémlett, hogy korábban is jártam már így,úgy emlékeztem ,valami kapcsolódási beállítás okozta, de most nem találom a megoldást...

Előre is köszönöm!

T-Home - Sagemcom - VPN problémám is szokott lenni, azt is ide írhatom? :))

Üdv: Kodmen

(#760) Csontikka válasza kodmen (#759) üzenetére


Csontikka
(fanatikus tag)

Szia

próbáltad, hogy nem csatolsz fel minden helyi erőforrást? (nyomtató, vágólap, stb), hátha valamelyik a ludas?

https://community.spiceworks.com/topic/1498038-remote-desktop-stopped-working

Üdv,
Csontikka

másik gépről megy? ha nem VPN-el kapcsolódsz, hanem ott vagy helyben más a helyzet?

(#761) kodmen válasza Csontikka (#760) üzenetére


kodmen
(fanatikus tag)

Köszi a Választ!

Próbáltam ritkítani őket, mert erre emlékeztem én is, de akkor drasztikusabban is megpróbálom...

Másik gépről (laptop) megy, az asztalit nem tudom rákapcsolni a belső hálózatra csak VPN-el.

(#762) kodmen válasza Csontikka (#760) üzenetére


kodmen
(fanatikus tag)

Kilőttem minden csatolást, de így sem sikerült. Még arra gyanakszom, hogy a távoli jelszóváltoztatás kavarhatott be. Elvileg szinkronizálják az összes rendszerben, és a régivel is próbáltam, gyakorlatilag viszont lehet ez a gond.

Köszönöm a linket is!

Üdv:
Kodmen

(#763) kodmen válasza Csontikka (#760) üzenetére


kodmen
(fanatikus tag)

Kikapcsoltam a távoli elérést, majd be. Most jó...

(#764) sztiviii


sztiviii
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Egy ismerősöm keres megoldást a problémájára, ezt továbbítanám. Adott egy növendék kutya, aki felügyelet nélkül elég jól amortizálja a bútorzatot. A napi 8órás munkaidő alatt erre van bőven ideje. Azt szeretné elérni, hogy az otthoni laptop webkameráján keresztül lássa amit a kutya csinál, illetve mikrofonon keresztül rá is tudjon szólni. Kérdés, erre a Teamviewer alkalmas? Mert akkor azt ajánlom neki, hogy nézegesse. IP kamerát ajánlottam neki, fog is venni, csak mire kínából ideér nem marad bútor a lakásban, ezért kellene neki valami gyors megoldás.

A válaszokat előre is köszönöm/köszönjük!

DELL Inspiron N7559 || Honor 8 Sapphire Blue

(#765) ritkaság


ritkaság
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A munkahelyemről szeretnék az otthoni gépemen játszani. Teamviewerrel távoli vezérlés módban összehoztam a kapcsolatot. Elindítottam a játékot, a kezdő képernyője a játéknak bejön, de amikor betölti a játék belépési oldalát, ahol a jelszót kell megadni a játékba való belépéshez, az már teljesen fekete nem látszik semmi. A játék hangja viszont jön. Mi lehet a gond és mi a megoldás? :W :R

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.