- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- VoIP telefonálás
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- TP-LINK routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Sweet.tv - internetes TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mikrotik routerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
válasz
kabelmania27 #18791 üzenetére
Megvolt a próba.
A buta LG megtalált minden csatornát a Samsung "helyén", tehát már biztos, hogy a kábel a ludas.
Miután visszavittem a helyére, a már felismert hiányzó csatornáknál 0 volt a jelminőség, de erre számítani is lehetett.
Majd lesz egy kábelcsere, valamikor...
Köszi a segítséget! -
stefi68
addikt
válasz
kabelmania27 #18789 üzenetére
-
stefi68
addikt
Majd hétvégén átviszem az LG-t a Samu mellé és ott hangolom újra. Kiderül, hogy a kábel miatt van-e...
-
stefi68
addikt
válasz
kabelmania27 #18786 üzenetére
A régi osztókkal is ugyanez volt.
Pár napja kidobták azokat és újat (1 db-ot) tettek fel, kábelvégi csatikat is kicserélték mindet, mert eléggé kikockásodott a kép, valamikor teljesen el is ment a vétel.
Azóta nincs kockásodás, kép jó. Azt mondták az LG-hez menő kábelt nem ártana kicserélni, mert szar minőségű. Elég körülményes, úgyhogy mondtam nekik egyelőre hagyják.
Nos ezzel a kábellel a régi (aug. előtti) csatornakiosztásnál még bejött minden...
Ezt a csatorna kihagyást a csatorna frissítés óta tapasztalom. -
stefi68
addikt
Sziasztok!
Most már tanácstalan vagyok
Az új csatornakiosztás után újrahangoltam a két tv-t. (egy LG buta és egy Samu okos)
A Samun bejön minden, de az LG-n találtam először 1-2, most már több csatornát ami nem.
Pl. 530 MHz-en lévők (Axn, Eurosport 1-2, Spectrum), az 522 MHz-en lévők (Digisport 1-2-3)
Mit lehet tenni?
Csináltam gyári visszaállítást, teljes csatornakeresést (ami kb. 1 órát tartott), részleges keresést (370-610 MHz között)
Próbáltam volna manuálisan megadni, de az említett frekvenciákon nincs jel.
Valami ötlet? -
stefi68
addikt
Tarr MobilTV-vel kapcsolatban kérdezném:
Külföldről (EU) működik az app?
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy szabályozták EU szinten, hogy minden szolgáltatónak elérhetővé kell tenni az online sugárzást az unión belül, nem korlátozhatják azt a saját országban.
Ha nem így van, tudtok olyan VPN appot, amiben van magyar szerver?
Nemigen van ilyen... -
stefi68
addikt
válasz
DonMarco #17780 üzenetére
Háááát én voltam anno rendszergazda egy 50-60 gépes hálózatnál, ahol mindenféle szedett-vedett elosztókkal, hosszabbítókkal használták a gépeket.
Veszekedtem is mindig a dolgozókkal, ne hozzanak be minden szar kidobott, ósdi cuccot, amibe a gépeiken kívül a kütyüjeiket dugdosták.
Amikor egy héten már 3 gép rázott meg (nem belül, kívül!), na akkor fogtam és összedaraboltam az ilyen hosszabbítókat 1 m-es darabokra.
Volt is sértődés....Szóval szerintem ez nem frankó megoldás
-
stefi68
addikt
válasz
kabelmania27 #17777 üzenetére
Ha az izolátort a rádió kimenetre teszem úgy nem ér semmit.
A házimoziba most vettem észre a koax be sem volt dugva, gondolom egy viharban ki lett húzva. Nem hallgatunk sűrűn rádiót...
Igen a TV-s kimenetre van kötve a 4-es osztó bemenete (IN)A földhurkot igazából a számítógép okozza, ami a tv-hez is kapcsolódik (HDMI) és a házimozihoz is (Audio IN), továbbá a házimozi is a tv-hez (HDMI).
Mivel a PC földelt, a többi eszköz nem így földhurok alakul ki.
Ha a PC-t földeletlen elosztóval dugom be a 220-as hálózatra nem lesz földhurok.
De az azért azt nem szeretném úgy használni.Itt vannak a modem értékei: [kép]
-
stefi68
addikt
válasz
kabelmania27 #17774 üzenetére
Ilyen osztó van a modem előtt:
Innen megy a házimozi (ráfdió), modem és a tv irányába, ahol egy másik 5-ös osztó van.
Más csillapító, vagy egyéb dolog nincs.
Korábban volt a fent említett leválasztó, ezek előtt a padláson.
Mint írtam, kipróbáltam az 5-ös osztó nélkül is a 3-as szétválasztó TV kimenetére közvetlenül kötni. Úgy sem lett nagyon jobb a helyzet -
stefi68
addikt
Megtaláltam a frekvencia táblázatot....
Ami érdekes, hogy SD-ben jó a vétel, csak HD-ben nem a felsorolt csatornáknál.
De pl. a TV2, RTL Klub, Film+, Mozi+, stb. HD csatornái jól foghatók.
Ki érti ezt? -
stefi68
addikt
Tudom, ez nem egy elektronikai fórum, de hátha....
Még a Tarr előtti időszakban az elődcég emberei beszereltek egy galvanikus leválasztót, ami kiküszöbölte a házimozi rettenetes búgását.
Aztán átvette a hálózatot a Tarr. Az elmúlt időszakban változott egy csomó minden, csatornák, frekvenciák, stb.
Kb. fél évvel ezelőttig nem is volt semmi gondom, amikor is észrevettem, hogy egyes HD csatornáknál szétesik a kép, vagy nem is jön be semmi. Ezek a Super TV2 HD, Visat3 HD, Paramount HD, AXN HD.
Ha kiiktatom az osztót, tehát közvetlen a bejövő kábelre csatlakoztatom a tv-t, talán kicsit jobb a helyzet, de ez sem vezetett eredményre.
Ekkor jutott eszembe a padláson lévő földhurok leválasztó.
Ha ezt kiiktatom, megoldódik a probléma.
Viszont enélkül használhatatlan a házimozi
Ezek a leválasztók tönkre tudnak-e menni? Úgy tudom kondik vannak benne... vagy az egyész egy nagy kondi...Az enyém ilyen:
Láttam olyat ami 2400 MHz-es,. Nem tudom a felsorolt csatornák milyen frekvencián jönnek... -
stefi68
addikt
RTL Most+ kód igényléshez az ügyfélkapun hol írtok?
Ügyintézés -> Új bejelentés felvétele ??? -
stefi68
addikt
válasz
farkas-j #17131 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Már megint okosabb lettem...
Viszont ezt a Home Sharing (vagy hasonló) funkciót nem nagyon említik még az [Amiko oldalán] sem. Ez ennyire rejtett dolog lenne?
Tud még valaki boxot ilyen funkcióval? -
stefi68
addikt
válasz
farkas-j #17124 üzenetére
Ez a wifi megosztás hogyan működik? Csatornákat oszt meg? A másik készüléket kell kábelhez csatlakoztatni? Vagy úgy érzékeli mintha a másik készülékben is lenne kódkártya és a két készülék egymástól függetlenül használható (különböző csatorna nézhető)?
A tesztjében említést sem tesznek ilyenről...
Ez a műholdas verziónál is így működhet? -
stefi68
addikt
Szuper a Mobil TV!
Mondjuk kicsit érzékeny az asztali böngészőre. Chrome, Brave nem volt jó neki, Firefox igen. -
stefi68
addikt
Ha jól értem, analóg csatornák eltűntek (még nem voltam otthon)?
Az külön jó mert akkor a szülőknek nézhetek valami boxot..., ha csak ki nem dobják a régi tv-t a kiskonyhában.
Van valami ajánlott?
Továbbá ez azért is jó mert végre nem tudunk semmit nézni itt vidéken, ha besz*rik a digitális adás. Erre azért van itt példa rendesen.
Egy plusz lehetőség volt erre az analóg, mégha ratyi is volt a minősége... -
stefi68
addikt
A Moziverzum csatorna láthatóságához újra kell indítani egy automatikus hangolást, vagy rátették egy már meglévő "üres", pl. "teszt" nevű csatornára?
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Black & Decker töltőt keresek
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest