Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZS3NI
őstag
válasz Mr.Csizmás #599 üzenetére
Általában mi is ketten játszunk az asszonnyal, néhanap vendégek is jönnek. Szerintem ezek a legjobbak:
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Tristis
őstag
válasz Mr.Csizmás #596 üzenetére
Én tudom, hogy nem volt benne a listában, de nagyon ajánlom nektek a Concordia-t és a Keyflowert. Mind a kettő társasjáték kicsit az árnyékban van, senki sem beszél róluk, pedig mind a kettő társasjáték egy gyöngyszem. Mind a kettő társasjátékban a játék intenzitása kiemeledő a Marshoz vagy a GWT-hez képest. A Terra Misticaról és a Gaia projektről nem tudok szólni, azok a játékok számomra ismeretlenek (alapvetően az áruk miatt nem is foglalkoztam velük). Annyi társasjáték van, minek egyért fizetni ekkora összeget, amikor... Csak javaslat... Keyflower nagyon jó ketten is.
Összetettt stratégiában két főre talán az Agricola (2016) és esetleg a Castles of Burgundy-t választanám és persze az Azult, ha csak úgy unatkoznátok! Nagyon jó ketten is.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Bullitz
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #596 üzenetére
Agricola mellett az szól, hogy nagyon gyorsan lemegy, az összetett stratégiai társasokhoz képest. 1-1,5 óra MAX. Na most se a Scythe se a TM nem ilyen gyors.. viszont ha valaki nem bírja ezt a "mégezt meg azt megamazt is gyorsan megkell csináljam jaj de hogy fogom" dolgot, annak nem fog tetszeni.
Szerintem összességében jobb mint a Caverna, mivel az még hosszú is, és számomra olyan mintha elvesznék a sok választási lehetőség között.. ami csak elsőre tűnik soknak, másodjára végig gondolva rájössz, hogy pár olyan van, ami valóban hasznos neked.. főleg a játék végén. SZERINTEM.
HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Mr.Csizmás
titán
akkor mars lesz, mert így nézne ki a játszás gyakorisága:
- én (ha unatkoznék, ne csak kockuljak)
- asszonnyal kettesben
- ritkábban rokoni/baráti összejövetel (akkor meg megy oda a kolejka, mansion of madness, stb... is)agricolat néztem, majd megmutizom asszonynak (hétfőn MSc záróvizsgázik, utána), 7 csoda is bizseregtető a leírás alapján
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Bullitz
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #594 üzenetére
Én is gondolkoztam a Scythe-on, majd rájöttem, hogy szerintem 3-tól fölfele az igazán izgalmas, így inkább nem írtam. Hiszen 3 player alatt viszonylag kevés interakció, vagyis inkább egymás fenyegetése van, és így sokkal könnyebb szétszórni az embereket ezáltal sok pontot szedni.
Szerintem 2 fővel a legkisebb a játékélmény Scythe-ba, de ettől függetlenül szerethetitek. (nekem a no.1. a TM-el együtt)HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Mr.Csizmás
titán
@mindenki köszi tényleg a scythe ottvan, mondjuk az még komplexebb, és drágább.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #590 üzenetére
1-2 emberhez ezt tudom ajánlani
Mi feleségemmel már inkább ezt használjuk, megspóroljuk a kirakodás idejét.De ha nem akarsz bitekkel küzdeni, szerintem a keltis kártyaváltozata is jó, bár az két emberes. Hasonlóan tud érdekes lenni e téren az elveszett városok.
Két fővel komplex stratégiai játék (ha tényleg komplex kell) a Harc Európáért.Tudom, négy fővel nem kérdezted, de a Spades 4 embernek kifejezetten élvezetes és kell eléggé gondolkodni, stratégiázni is benne
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Bullitz
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #590 üzenetére
A MT szerintem is nagyon jó ketten, és elég komplex, sok a lehetőség.
Szerintem adjatok egy esélyt az Agricola-nak, elég olcsón beszerezhető a Hobby változat már jó pár helyen.
Amit eszembe jutott még, 7 Csoda: párbaj, Nagy Western Utazás, bár ez nem mindenkinek jön be, de elég komplex.HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Mr.Csizmás
titán
QQ:
stratégiai, vagy egyéb komplexebb mókát keresek, magyar nyelv előny, és 1-2 fővel is jól játszható legyen. a mars terraformálását szemeltem ki, erre keresek alternatívákat
-
TrollBalint
addikt
banget én is tudom javasolni, ahhoz mondjuk legalább 5 fő kell. Ha csak az alapjátékot veszed meg, akkor az a gáz, aki kiesik, az nem tud játszani, a következő körig (ez nem biztos, hogy hátrány, mert addig el tud menni hozni sört, tud önteni mindenkinek egy felest ) Eleve nem nagy a doboza, és ha jól tudom van egy kieg hozzá, amivel a kiesett játékos is tud még játszani, bár azon kevés embertől, aki játszott ezzel a kieggel, nem igazán hallottam annyira dicsérő szavakat, de jómagam sose próbáltam.
Avalont tudom még javasolni, ahhoz viszont kifejezetten sokan kellenek, szintén nem foglal nagy helyet, nekem kicsit jobban tetszik, mint a bang.
Illetve a citadella is jó lehet, bár ott talán kevesebb az interakció, de egy-két szereppel ki lehet szúrni a másikkalOh, egyikről se igazán tudom, hogy mennyire sör-állóak ha standard a kártya mérete, lehet rá venni védőt, ami azon kívül, hogy megvédi a ráömlő sörtől, az esetek nagy részében, ha éppen a nyíláson pont a tasakban folyna a sör, akkor meg nem hagyja szétfolyni és még újrahasznosítható
[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Kis játékokat keresek nyaralásra, ami nem túl nehéz és mindenki rá fog menni sör mellett is (és az sem baj, ha ráborul). Most nem klasszikus partyjátékokra gondoltam, inkább valami olyasmire ami leváltja a méltán darab szarnak tartott Solo-Uno marhaságot.
Fontos, hogy ezek olcsóak legyenek, legalább 4 fő tudjon velük játszani és ha lehet legyenek interaktívak.
Eddigi találatok:
- Hanabi
- Babszüret
- Qwirkle
- Tichu (sima franciakártyából kreálva, szebb is, mint a csájníz)
- négy személyes snapszer (LEGJOBB!!! )Ti mit ajánlotok? Jaipur-Hive ugye csak két személyes, a Királyi áru túl komplex, a Port Royal túl drága (kieg nélkül pedig nagyon le akartak róla beszélni újrajátszatóságot tekintve).
Itt a nyár, készüljünk fel együtt!
-
Philibertes kozos rendelésbol Ave Roma-bol viheto féláron, 23.7euro. Utolsot mar nem akartam ott hagyni .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Bullitz
aktív tag
Marco Polo akció, akit érdekel, elég jó áron van.. itt.[link]
-
TrollBalint
addikt
Ha már így szóba került a pandemic, valaki tud ajánlani nem átlátszó kártyavédőt hozzá, ami téma szempontjából passzolna hozzájuk? Tavaly előrendeltem a labor kiegészítőt, de mint, hogy még mindig nem érkezett meg, én meg belelkesedtem, és megvettem a State of emergency-t, angolul. És szomorúan tapasztaltam, hogy a szerepkártyáknak más a hátulja, mi pedig szeretünk véletlenül választani szerepet, de így nem az igazi, hogy tudjuk melyik az utolsó kieges szerep...
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
-
Az Iberia nem bonyolultabb, kicsit masabb az utazas, es jopofa hogy vannak korhazak, ami fele mozognak a szomszedos varosban levo betegek (viruskockak). +van 4 apro 1-2 sorban osszefoglalhato nehezito modja, amibol tetszes szerintivel szivathatja magát az ember. A Rising Tide bar alapjaiban hasonlo, de a "virus" terjedese teljesen mas. Itt mar a vizet kell visszaszoritanunk, es mindenki kore utan aradas kovetkezik, ami pl egy 3 kockas = sokvizes helyrol kiindulva a szomszedos teruleteket 2 kockaig feltolti, és még azok szomszedai is kapnak egy kockat (amennyiben még nem volt rajtuk). Ezt se mondanam bonyolultabbnak mint egy pandemic+kieg, a valtozatossag miatt erdemes megvenni (vengefulgames-rol amikor kozos rendelés van, 13ezer korul jon ki). Ami mindenkepp ajánlott a pandemic rajongoknak, az a legacy, jelenleg masodik hely a vilagon, valamit biztos tud . Az is 13 kornyeke. Igaz hogy vegigjatszas utan max 5-6ezret er a legacy volta miatt, de kb 15-18 jatekalkalom nem rossz egy ilyen kaliberu jatekkal ennyi penzert.
[ Szerkesztve ]
-
Milán13
tag
-
-
Bullitz
aktív tag
válasz Polacheck #571 üzenetére
Az a baj, hogy én pl. pont az áruló miatt óckodom tőle, mert arra ott az Avalon.
Mivel többen is írjátok, hogy az árulóval lesz teljesértékű a Holtak Tele, ezért szerintem nekünk jobban tetszene a Robinson Crusoe.
A szabálykönyvtől nem tartok, a Western utazás, Caverna, Scythe, Mars terraformálása után szerintem nem lehet olyan vészes. Jó bevezető lesz legalább a Korokon át előtt, ami már egy pár hónapja a polcon csücsül és ki se próbáltuk
Tiltott Sivataghoz képest gondolom mind a Holtak Tele mind a Robinson Crusoe sokkal összetettebb.. azon is gondolkodtunk amúgy, csak túl felszínesnek tűnik, nem igazán látok benne mélységet pl. még egy Pandemichez képest se.Esetleg eladó Chicago Express-e nincs valakinek? Vagy Automania ?
(eladó Catan és Tengeri utazó kiegészítője, Monopoly és Cluedo. )
[ Szerkesztve ]
-
Milán13
tag
válasz Polacheck #571 üzenetére
Kedves Polacheck!
3 napja szereztük be az AZUL-t és hasonlóak az élményeim, mint Neked. Egy kérdés merült fel bennem. Amikor ketten játszunk és az 5. körnél valamelyikünk egy vízszintes sort kicsempézett a falon és a minták között marad olyan vízszintes sor, amit nem sikerült teljesen kirakni és így nem került át a falra csempe, akkor mi történik azokkal a csempékkel? A padlóra esnek vagy csak simán nem kell velük foglalkozni és visszakerülnek a dobozba?
Remélem érthetően írtam le.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv, Milán
[ Szerkesztve ]
-
13000 kornyekeert jo vetel a robinson, de csak akkor ajanlom, ha nem zavarnak a 30+ oldalas szabalykonyvek, es az apro dolgok megjegyzesei (+google, mert vagy nem találsz valamit, vagy nincs benne). Egyébként mindenki dicseri, engem is csak ezek tantoritanak el (egyelore, mert amugy itt a polcon). Mostanaban foleg amerik kerulnek sorra nalunk, aktualis uj és rovidebb jatekideju felfedezettjeim a Thunderbirds és a Dresden Files, koop mindketto.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz Kakaduku #570 üzenetére
Mi arulo nelkul jatszottunk mar vele nehany jatekot negyen, nem volt rossz, de biztos, hogy aruloval az igazi. Robinson itt van a polcomon egy honapja, de nem volt eronk belekezdeni, talan holnap. Utobbi idok legjobb jateka nalam parosban es negyesben is az azul, kb semmi massal nem jatszunk ket honapja.
less qq more pewpew!
-
Kakaduku
senior tag
Én a Holtak teléről tudok véleményt írni. Mi párommal vettük meg és játszottunk vele. Aki szereti ezt a témát (zombis/túlélő) annak kötelező. Mi imádjuk, azonban kicsit csalódás volt, de ezt a játékos számnak tudtuk be, mert eddig csak ketten tudtunk vele játszani. Többen már sokkal izgalmasabb lenne és bonyolódna a dolog a bekerülő új szereppel (áruló).
Én ajánlom, főleg ha van hozzá nagyobb társaság. Ha nincs, akkor keress bátran. -
Bullitz
aktív tag
Hálóháló!
Kezd haldokolni ez az amúgy sem túl aktív fórum, ne hagyjuk.
Valakinek van összehasonlítása a Robinson Crusoe és a Holtak Tele-re? Sajnos egyéb sokkal nagyobb kiadások miatt az nem fér bele, hogy most random bevásároljam mindkettőt, viszont nagyon régóta szemezek velük. Illetve tegnap egy videóban feltűnt a Village is, ami nagyon jó mókának tűnik.
Valamint, Blood Rage tapasztalatok? Videó alapján elég jó, viszont félek, hogy az újrajátszhatósága egy idő után unalomba fullad.
Üdv, Z
-
tomee007007
őstag
Sziasztok!
Van esetleg itt olyan fórumtárs aki rutinos a Dragonfire (D&D) társasjátékban, és el tudna kicsit igazítani?
Köszönet előre is -
66zio
aktív tag
Boardgameguru-n most elég olcsó a Critters Below (5 font)
Társasjátékos facebook csoportban elindult egy közös rendelős dolog. Ha érdekelne esetleg valakit, itt tájékozódhat.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
valahol egyszer találtam egy óriási listát (excel file), különböző típusú ajánlott társasjátékokkal feltöltve, életkor, típus, játékosok száma, játékidő, stb... egy csomó minden szerint kategorizálva. Nem tudja valaki véletlenül, hol bukkanhatnék rá ismét ilyen listára? Vagy ajánlást is szívesen fogadok:
7 éves lány részére keresnék társast, ketten vagy hárman játszanánk vele. Lehetőleg olyan legyen, ami nem válik hamar unalmassá. Játékidő ne legyen hosszú, mondjuk nagyjából fél óra.
Bármilyen témájút szívesen fogadok. -
Nikla
tag
Sziasztok, tudtok ajánlani helyet Budapesten, ahol csatlakozni lehetne komolyabb játékokhoz?
Az a baj, hogy a baráti köröm inkább a rövidebb, egyszerűbb játékokat preferálja (kivéve a kivételt). Mire gondolok? pl Arkham horror, Andor játékok, BSG.Köszönöm előre is
Paklin sajnos mindig lemaradok a nagyobb léptékű játékokról
Köszi!
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
válasz Polacheck #560 üzenetére
Mi Dresden Files-t probaltuk ki ma, az is nagyon jo kis porgos (~30p), nemi angoltudas nem art hozzá. Kellemes meglepetés volt, hiány van a gyorsan lejátszható ertelmes koop jatekokbol. Illetve Pandemonium kerult még sorra, de ez a hosszu minis koop survivor jatekokat erositi, volt vagy 3-4ora az elso kuldi. Átlagos, valoszinuleg eladom, tul sok hasonlom van.
[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Beruháztunk egy Azul-ba az utóbbi időben, mindenkinek ajánlom, nagyon pörgős, gondolkodós érdekes játék és két fővel is nagyon izgalmas, érdekes.
less qq more pewpew!
-
vans?
őstag
sziasztok!
tudja valaki esetleg, hogy hol tudnank beszerezni 5-6 foval jatszhato Catan kiegeszitot fababus verzioban?
barmilyen nyelven
koszi!
hábm bábm
-
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek, egyelőre megvárom a Patchworkot, most az ünnepek miatt sajnos késik, utána jövök az ajánlásaitokért
Magyar nyelvű játékok beszerzése nem reménytelen, de külön kell egyesével forrásra vadászni. Ami nem megy, az marad UKAmi elsőre átjött és kelleni fog később, a 7 Wonders Duel, és a Carcassone.
Carcassone-val kapcsolatban az lenne a kérdés, hogy tudunk akár coopban is játszani, ha külön accountunk van? Illetve ez mennyire platformfüggetlen?
Nekem jó lenne a PC verzió Steam alatt, asszonynak meg droidos a tabletjére. De csak akkor, ha ez nem akadálya a kollektív gémelésnek.
Amúgy nekem is elérhető akkor droidon.doc
A SW kártyajátéknak holnap nézek utána, egyelőre fogalmam sincs a kártyajátékok alapjairól, tudok zsírozni, snapszizni, valamennyire ultizni, meg egy két szerencse alapú pl Black Jack, ilyen-olyan póker.
De érintőlegesen találkoztam már a témával, így azt tudom, hogy egészen más
Szóval valami alapoknak utána néznék, hogy hogyan is van ez, és ha a kártya alapú dolgok megtetszenek, akkor meg nem is feltétlen kell, hogy SW legyen, bár az sem hátrány.
Egyébként ST közelebb áll jelenleg, SW meg a gyermekkoromban volt meghatározóbb.Köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz #48613632 #543 üzenetére
Direkt ket szemelyes jatekbol sok van, meg sok olyan is ami ketten IS jo.
Ha Star Wars-rajongok vagytok, akar a Star Wars: Sorsok gyujtogetos kartyajatek is jo lehet, vesztek egy ketjatekos dobozt, azzal lehet sokat jatszani otthon, es ha megtetszik, tomenytelen mennyisegu kiegeszito erheto el hozza (ha nem akartok sokat rakolteni, akkor fillerekert vehettek a regebbi lapokbol).
Direkt ketjatekos, es egyszeru pl. a magyar Szelmalomharc (teljesen nyelvfuggetlen), vagy a Long Live the Queen (szinten nyelvfuggetlen).
Tobbszemelyes, de ketten is jo pl. a Galaxis Roncserbdy (Galaxy Trucker) vagy a Terraforming Mars. Az elobbi nyelvfuggetlen, es jopar kiegeszito van hozza amivel 'bonyolithato'/nehezitheto. Utobbi nyelvfuggo, de szinten van hozza tobb kiegeszito.
-
Tristis
őstag
válasz #48613632 #549 üzenetére
Szerintem kezdjetek AZUL-lal, nem kell hogy magyar legyen. Jaipur is bizosan jó választás, nem lehet vele mellényúlni, Kingdomino vagy Patchwork közül az egyiket mindenképpen! Én ezekkel kezdenék. Ezeket nyugodtan vegyétel meg külföldön, nyelvfüggetlenek.
Carcassonne szintén ajánlható, azt mobilra ajánlom ágybaPandemic, 7 Wonders Duel, Castles of Burgundy már eggyel nehezebb kategória, de még mindig simán játszható.
Ezek mindegyike nyelvfüggetlen, nem lesz velük gond. Ha ezeken túlvagytok, majd kérdezz újra, hogy mi tetszett legjobban
Twilight Struggle-t ne vegyétek meg! Nagyon nem való mindenkinek az a játék!
-
válasz #48613632 #549 üzenetére
pandemic, magyar feliratot keresd, es tovabbi ajanlatok gombot nyomd meg. Kulfoldi postazas passz, de pl pandemicben nincs sok angol szoveg, par egyszeru szovegu akciokartya van, a tobbi csak helysegnev.
-
törölt tag
Ezeket a magyar kiadásokat hol tudom megrendelni, nem tudod véletlen?
Az a baj, nem nagyon tudok becsatlakozni, errefelé nemigen játszanak ilyesmivel az emberek, vagy csak nehéz megtalálni őket.
Gondolkoztam azon is, hogy amit érdemes, azt esetleg lefordítom, kártyákat nyomtatom, meg laminálom, de voltaképp játszani szeretnék, nem dolgozni veleszerk:
Közben meg is találtam. ŐK postáznak külföldre, csak egyeztetni kell[ Szerkesztve ]
-
válasz #48613632 #547 üzenetére
Weight: 3.55 / 5, twilight struggle nem eppen egyszeru jatek, teny hogy nagyon jo. Szuroknel allits be egy max 2.5 nehezseget is, illetve az se baj kezdetnek, ha 60perc alatti idot ir (ami valosagban akar 2 ora is lehet kezdetben, es utana se szokott kevesebb lenni masfelnel). Pandemic es 7 csoda kb egyforman osszetett, de még mindig boven csaladi kategorias, pandemicbe hatarozottan erdemes idot fektetni, vagy meginkabb valahova becsatlakozni es kiprobalni.
szerk: ja es pandemicbol (is) van magyar kiadas.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Szia
Köszi a válaszodat
Az a helyzet, hogy én is a linkelt oldalon kezdtem a keresgélést. Nagyon jók a szűrők, ezért ennek segítségével, hamar megtaláltam a legjobb értékelésű páros játékot.
Angliában élünk, és értjük az angolt, mikor meg nem, akkor is van szótár, szóval a magyarított játékok azért kellenek, hogy tudjuk esetleg továbbadni, vagy másokkal is tudjunk játszani, akik nem beszélnek angolul.
Nyelvfüggetlen játékok is érdekelnek persze.
Ugyanakkor, nem akartunk túl bonyolult játékkal kezdeni, ezért esett ki a Twilight Struggle is. Bár lehet, hogy később bepótoljuk.
A SW meg bejött, igen.Egyrészt fanok is vagyunk, másfelől tetszett a játékmenet megvalósítása, és a figurák (űrhajók) kidolgozottsága is mesés. De nem ragaszkodunk első körben az SW-hez, mert igazán élvezetes csak a kiegészítők megvásárlása után lenne.
Olvastam az értékeléseket is, de semmi konkrétat nem írnak, csak hogy a vonalzók anyaga túl puha. Ennek amúgy utána néztem, van műanyag vonalzószett pár fontért, az ebayen.Így eljutottunk oda, illetve ide, hogy tanácsot kérjünk. Annyi lenne a kérés csak, hogy kifejezetten 2 főre legyen a játék kihegyezve, ne pedig olyan, amivel lehet ketten is játszani (és többnyire nem is olyan élvezetes)
Lehet kooperatív is, sőt, ez egészen jól hangzik. PC-s MP-ben is a coop-ot szerettem, csak ritka sajnos -
válasz #48613632 #543 üzenetére
Ne ezereves, 7 pont alatti ertekelesu jatekokkal probalkozzatok. És ebben gondolom mar benne van a +1 pont star wars fanatizmus. Két főre fedőnevek négyszemközt, patchwork, 7 wonders duel, kooperativ jatekok mint pandemic. És szerintem ne akarjatok nagyon nehezet (de még kozepesen nehezet se) ugy, hogy gyerekkorban jatszottatok utoljara. Erdemes a szabalyat elolvasni mielott megveszed, sok embert lattam mar csodalkozni, hogy uristen ezt biztos hogy nem, aztan hanyatt homlok menekult. Pedig igazabol csak az elejen kellett volna kezdeni az utat.
Azt nem teljesen ertem miert kell olyan itthoni forrás aki postaz kulfoldre, nagyon draga lesz. Lenyegesen egyszerubb kulfoldon nyelvfuggetlent venni, es magyar szabalyt letolteni.
-
törölt tag
Sziasztok
Kezdő társasjátékos vagyok, illetve gyermekkoromban játszottam még az akkor éppen aktuális játékokkal.
Most asszonnyal úgy döntöttünk, játszanánk ismét. Olyan játékot kerestünk, ami nyelvfüggetlen, vagy nem bonyolult a nyelvezete, és 2 személyre van kihegyezve. Persze az nem baj, ha lehet hozzá expansionokat venni, amivel akár összetettebbé is válhat a játék, de a kezdés legyen pofon egyszerű.
Mi a Star Wars Miniatures játékot néztük ki, de ajánlhatnátok is valamit, rövid leírással.Köszi előre is
szerk: Másik kérdés. Tudtok magyarországi beszerzési forrást, esetleg olyat, aki postáz külföldre? Vagy csere-bere, adok-veszek, használt is jó természetesen.
Néztem itt a PH-t is de elég gyér a felhozatal.[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Vegyétek, vigyétek, ennyiért ajándék:
Yinsh - 4588FtAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-
Mai nap erős kickstarteren
Dice Settlers, Turczi Dávid (Anachrony) új játéka, Chronicles of Crime, egy nagyon szimpi nyomozós játék, elég jól halad a támogatása, valamint a napi blockbuster, Batman: Gotham City Chronicles ami fel ora alatt 700k dollart kalapozott ossze, boltokban nem lesz kapható, és cefetmasszív árcédulát kapott, nem tudom hány kiló cuccot adnak érte, de na....kicsit sokallom .
-
Tao Longhoz nincs valahol magyar szabály?
.
-
Tristis
őstag
válasz Ilidzser #535 üzenetére
Azért a Great Western Trail-lel is volt 5,5 óra az első parti 3 fővel. Jó utólag már nem annyira fájdalmas...
De ez sok társasról elmondható. Mombasát én is nézegetem, de mostanában rámentem a könnyedekre. Komplex játékból ne legyen több, mint a társasaid 10-15%-a. Erre vigyázni kell.Ritka az, amikor 2, de főleg 3 órás játékot elő lehet venni. Meg ha nem mindenki hűű de koncentrált, kicsit beszélget, kicsit iszogat, kimegy dohányozni, eszik sütit, chipset tudom is én, minden játék a kiírtnál tovább tud tartani jóval... Én is sokkal jobban szeretem a komplex játékokat, de sokakat lefáraszt és erre nagyon kell vigyázni!
A mostani összevetésben pl. Burgundy simán játszható úgy, hogy amikor az egyik lép a másik már dob egyből és eltakarja a kezével és már gondolkodik. Úgy négy fővel is meg lehet a 1,5 óra. Great Western Trail szerintem inkább a 2,5-3 órás kategória. A különbség nagyon nagy!
-
-
Ilidzser
tag
Annyit írtam, hogy megosztó. :-) Nem azt, hogy rossz. Egész egyszerűen nehéz tanítani és jól elsajátítani. Hozzá képest a GWT viszonylag jól átlátható, de hasonlóan komplex. Tematikáját tekintve is jobb véleményem szerint. Érdekel a véleményed, ha majd mindkettőt kipróbáltad!
-
válasz Ilidzser #533 üzenetére
hm, szerencsetlen mombasa miert megoszto? Nem olyan reg jatszottunk vele, nagyon korrekt kis jateknak tunt, nem nagyon tudnék rosszat mondani rola. Great Western Trail jo tipp, kifelejtettem. Nalam még bontatlanul varakozik, de a bgg pontszam (és 9. hely) nagyon meggyozo.
[ Szerkesztve ]
-
Ilidzser
tag
A három ajánlott közül azért a Burgundy inkább 2 fővel ajánlott, a Marco Polo nagyon jó, de szerintem az inkább a 4 fős játékok közé való.
A Mombasa pedig egy elég megosztó társas, helyette inkább a Great Western Trail, az sokkal jobban skálázható, minden játékosszámmal jól működik ugyanattól a szerzőtől.
Egyébként egy viszonylag kevésbé előkerülő, de nagyon jó játék a Lancaster, illetve területfoglalósban a Royals.Ezek közül egyikben sem csalódtam.
-
válasz Polacheck #531 üzenetére
Bgg szurok, beallithatsz mindent, mechanikat, nehezseget, kivant jatekosszamot, max jatekhosszt, ertekelesek minimalis szamat (mondjuk 500), pontszam aljat (mondjuk 7.5) nagyon hasznos. Utana ertekeles szerint sorbaallitod, es az elso harom szimpatikus tarsasnak kicsit utanaolvasol/jutbobozol . Nagy coop fankent igy szoktam kiszűrni a radar alatt maradt jatekokat, illetve horcsogkent a 8 folotti ertekelesu ujabb tarsasokat amirol még nem hallottam.
gamerebb tarsasaggal euro/worker placement kategoriabol a castles of burgundy/marco polo/mombasa triot nezd meg, hatha valamelyik szimpi (7-11ezres kategoriasak, aktualis akcioktol fuggoen). En most epp aeons endre vagyok raizgulva, megyek is vissza, még egy kör szivas belefer .
[ Szerkesztve ]
-
válasz Polacheck #529 üzenetére
Ha nincs sok tarsasod, inkabb a jol bevalt jatekokat szerezd be, mint a bizonytalanokat. Utobbi mindig risky, nem eri meg ha ott a sok remek jatek. A facebookos tarsasjatekos kozos rendelesben annyi pozitivum van, hogy viszonylag olcson KS verziot kapsz, amit saccra ugyanannyiert hasznaltan is eladhatsz (en is csak ezert veszem meg, egyebkent igy ranezesre nem gyozott meg, mondjuk sok idot nem szantam ra). Ha van tartalek penz es nem banod hogy ott all benne majd egy evet, bele lehet tenyerelni (valamint delta kihozza majd magyarul, tippre a szokasos -20% elorendeloi akcioban).
[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Köszi a Scythe-el kapcsolatos kommenteket mindenkinek, végül beszereztem (valaki épp árulta úgy, hogy kb 2x játszottak vele és lecsaptam rá olcsóbban), jövő hét pénteken tesztparty.
Viszont szemezek még a Prehistory-val, de ezt elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet. Így elég bonyolultnak tűnik (még egy trónok harcához képest is), nem tudom mennyire lehet szórakoztató és mennyire gamer. Van valakinek hasonlítási alapja?
less qq more pewpew!
-
Aki a szereti a furcsa kétszemélyeseket (Hanamikoji-t, ilyesmit), annak nagyon ajánlom a Vikingdomsot.
.
-
Bullitz
aktív tag
válasz Polacheck #524 üzenetére
Ez így van. Maximum akkor, ha a piros kártyákkal kőkeményen szívatják egymást, na meg a növény/városok lehelyezésével. Szerintem ezzel gond nincs, aki több interakciót akar ne a Marssal játszon, mert az nem arról szól Nekünk kifejezetten hasznos, hogy nem kell egymást szívatni, abból mindig nagy viták vannak
-
válasz Polacheck #524 üzenetére
En nagyon szeretem ezt a stilust, ebben is, mas jatekokban is. Bekesen egymas mellett jatszos, nekem találták ki . Konfrontaciobol boven eleg az, hogy elvisszuk egymas elol a jo helyeket (mas jatekokban altalaban jo lapokat is).
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Koszi.
Nekem a mars terraformalasa igy par jatek utan kicsit kettos. Eleinte nagyon tetszett, bonyolult volt, szerteagazo, de az utobbi par partiban azt ereztem, hogy mindenki egy kulon-kulon passzianszt jatszik es csak nagyon kis mertekben van hatasotok egymasra.
less qq more pewpew!
-
Két új magyar megjelenés, Altiplano (euro) és Klank! (deckbuilder-féligmeddig partyjáték), ajánlottak . Egyben némi kedvezmény is van. Altiplanot ma bontottam ki, jó minőségű, Klank már megvan angol kiadásban, nekünk bejött, tetszik a hangulata.
-
Bullitz
aktív tag
válasz Polacheck #516 üzenetére
Én amióta megjelent szemeztem vele, múlt hétig bezárólag. Az első party le is ment hétvégén. A hatalmas hype ellenére sem kellett csalódnom benne, szerintem 3 különböző variálható dolog miatt az újrajátszhatósága nagyon magas, a mínőségről már kár beszélni, annyi helyen leírták, gyönyörű, maga a játék pedig tartalmaz újdongásokat számomra (pl. a fejlesztés akció), valamint némi nemű hidegháborús feszültséget is.
Egy biztos, ha a többiek hagynak érvényesülni, és hagyják hogy szét szórd az embereidet a térképen, akkor könnyen tudsz nyerni, ezért akkor működik igazán, ha mindenki egyenlő ellenfél, és nem tud senki komolyabban terjeszkedni, vagy legalábbis csak akkor, ha ezért rengeteg népszerűséget bukik.10/10 nálam, a Mars Terraformálása, és a Puerto Rico-val egyetembe.
Ma a Caverna-t próbáljuk ki, kíváncsian várom milyen lesz.
-
Tristis
őstag
Kelleni kellene, de nem mindenki tud rendesen angolul a baráti körben, úgy meg.....
Raiders of the North Sea: ha már egyszerű de jó játékról van szó, kifejezetten jóra sikeredett. Túl van árazva, de nagyon kellemes kis játék. Próbálgattuk ketten, négyen, sokszor az asztalra fog kerülni. Újrajátszhatósága hozza az ebben a kategóriában elvártat. (ettől nagyon féltem)
[ Szerkesztve ]
-
-
ldave
félisten
válasz Polacheck #516 üzenetére
Remek játék, mi nagyon kedveljük. Hangulatos, jó a mechanika, változatos.
Amivel én még nem játszottam, de a társaságom már igen és csupa jót mondanak róla: Gaia Project
A Slime draws near! Command?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Scythe-ot játszott már valaki? Nagyon-nagyon szemezek vele, mert a gamerebb társasággal kellene valami új a mars terraformálása után.
less qq more pewpew!
-
Nem feltetlenul baj az ha faek, ha erdekes az egesz jatek. Konnyu elmagyarazni, tobbszor elokerul. Sokkal nagyobb problema, ha 40 oldal a szabalykonyv, es havonta ujra kell tanulnom, mert sokszor nem kerul elo...biztos lesz elobb utobb fantasy-pandemic is . Aeon-bol megvettem a fullos kickstartereset, az alap aeon (second edition) még bontatlanul hever, ha kellene valakinek .
[ Szerkesztve ]
-
Bullitz
aktív tag
Ha a faék alatt a faék egyszerűségre és könnyűségére gondolsz, akkor szerintem még nem játszottál a Pengeélen kiegészítővel. Ott ha berakod a mutáns vírusokat, plusz a lila 5. vírust is, igen csak nehéz nyerni. És akkor még mindig ott a bioterrorista, ha többen vagytok, aki plusz egy ellenfél, és csak szórja a víruskockákat amerre megy.. (persze nem tudni merre.)
-
Tristis
őstag
Témáját tekintve fantasy?! Hát akkor a legjobb játék, ami ugyanakkor mocskos drága az az Arkham Horror: The Card Game. Nagyon sokan dicsérik. Az alap játékhoz az újrajátszhatóság miatt egyből venni kell a kiegészítőt kb. Blood Rage is nagyon jó.
Én ezekkel sosem játszottam, csak tudok felőlük. A Pandemic az rohadtul nem fantasy. És faék egyékbént is, már bocsánat a rajongóktól.
Summoner Wars mondjuk.
Aeon's End ha tudtok angolul a legjobb! Co-op.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, szeretnék keresni egy olyan társasjátékot, amely 2 személy részére is élvezhetősen játszható, témáját tekintve fantasy, lehet kártyajáték vagy táblás is. Ma nézelődtem a reflexshopban és sok ígéretes játékot láttam, volt egy csomó, ami elvileg 2 személytől játszható, de tudom hogy a legtöbb a gyakorlatban unalmas. Van esetleg valakinek tippje, tapasztalata?
-
Mai loot, erre nagyon kivancsi vagyok, remelem sort tudok keriteni ra egy-ket heten belul. Story telling, co-op. Kar hogy az ilyeneket lusták leforditani, 80%-ban nyelvfuggetlen jatekokat magyaritanak...8.5 pont bgg-n, akar top100-ba is beverekedheti magát.
[ Szerkesztve ]
-
Vettem egy Carcassonne für 2-t, ami egy kétszemélyes Carcassonne. Gyönyörű fémdobozban van és kisebbek a lapkák. Komolyan azon gondolkodom, hogy mivel csak 48 darabos veszek még 3-4 dobozzal belőle, kiegészítőket meg meg lehet csinálni simán, néhány figura, matricák a lapkákra, kész is.
Sokkal jobbak a kis lapkák, áttekinthetőek, kisebb helyen elférnek..
-
-
Newyorker
addikt
Megvettem a Dixit alapjátékot ☺️💪 Melyik kiegészítőt javasoljátok?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Tristis
őstag
1000 Ft-ért meg lehet csinálni könnyedén home-made, holnap tolok fel képet.
-
Mindig vannak jo akciok, kerdes hogy mire , es hanyan kellenek a kozos rendeleshez . facebookon a társasjáték és a társasjáték cserebere-adásvétel topicot erdemes kovetni, utobbiban boltok akcioi is linkelve vannak egy threadben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest