Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Mr.Csizmás #1896 üzenetére
ha ugy indul mint szokott, akkor ejfel lesz belole. 3 ora mulva le lesz rabolva a shop
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
Bugarov
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #1896 üzenetére
Azt nem írják, csak azt, hogy 10-70%-os engedményre lehet készülni.
Személy szerint egy sérül dobozos Nagyfeszültséget szereztem kemény 3 ezerért az előző akciójukban (azóta is csak a helyet foglalja )
[ Szerkesztve ]
-
Bugarov
aktív tag
Holnap egynapos Compaya készletsöprő akció ! Csak gondoltam, szólok
-
Azie
őstag
metán EotV2, Yamatai, Quadro jóárasítva.
gondolkodok a Quadron 8k-ért, hogy kell-e nekem."Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Bullitz
aktív tag
válasz Bugarov #1889 üzenetére
Jön igen, gondolkoztam, hogy megvárom, de kérdés mikor lesz belőle, és egyáltalán lesz-e, volt egy pre-order azt elkapkodták.
Nem mellesleg egy darab képet nem láttam még róla..
Amúgy erős voltam, nem rendeltem meg.. pont azért amit TE is mondtál, ennél sokkal szebb játékaim vannak.HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Bugarov
aktív tag
válasz Bullitz #1888 üzenetére
Ja, erről beszélek
COB-nak mostanában jön új kiadása, azt hiszem? Rá is férne egy kis optikai tuning, mert lehet akármilyen jó a játék, ezzel a külalakkal esélyem se lenne az asztalra vinni. Éppen ezért most nem is estem kísértésbe.
A kockaváltozata megvan egyébként, vonaton, utijátéknak szoktam elővenni (bár erőszakosnak kell lennem, mert a gyerekek a Catan kockát preferelják annak egyszerűsége miatt).
-
Bullitz
aktív tag
Én most a Castle of Burgundy-val szemezek, bestmarkt-nál jó árban van, plusz forgattam egy -1000 Ft-os kupont.. viszont azt csak 15 lepedő fölött lehet használni, ezért átnéztem a 75. oldalnyi társasukat, most épp lábost nézek mert az se ártana, csak hogy meglegyen.
Szóval ja, asszem ez is már függőség.
Alapvetően a Marco Polo tetszett, meg van, és örülök hogy csak 6 rongy volt black friday alatt, nem pedig 12 mint most.. de 2-3 játék után (amit akkor játszottunk mikor megvettük) elő se került, és mivel kockalehelyezős a COB is, ezért csak az ára miatt vonz.. 8700-1000 = 7700 Ft-ért egy BGG 13. helyezett játék.. BESTBUY.Csak egyáltalán kell-e nekem ???
[ Szerkesztve ]
HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
válasz Bugarov #1886 üzenetére
Oh, en nagyon vidaman szoktam egyedul is tarsasozni - pontosabban volt idoszak, mert most akad mas elfoglaltsag is, bepotolok egyeb elmaradt dolgokat. De egy Nemos War vagy Deep Space D6 barmikor johet egyedul is .
-
Bugarov
aktív tag
Ez így hamis dilemma - számomra legalábbis - mert minit festeni egyedül is lehet, társasozni viszont nem..
Egy évig voltam ebben a festéses bizniszben, de mára leálltam vele, nem utolsó sorban azért, mert a szemem annyit romlott az utóbbi két évben, hogy már kínszenvedés festeni (nem elsősorban a festés miatt, de az is baromira megerőlteti). A következő szintet egyébként is a festékszóró jelentené, de az a macera, ami azzal van... egyszerűen nem fér bele az időmbe, meg a helyem sincs meg hozzá
-
Bugarov
aktív tag
válasz Tristis #1878 üzenetére
Igazából elgondolkodtam ezen a Rise to Nobility-n is, de nem azért mert érdekel (a munkáslehelyezős mechanikát nem szeretem), hanem mert olcsó (magához képest) és ez ijesztő Egy csomószor kapom magam azon, hogy nem azért veszek meg valamit, mert KIFEJEZETTEN érdekel, hanem mert relatíve olcsó. Ez nem feltétlenül baj, amíg nem a konyhapénzt verem el, és ugye a pénz nem veszik el (mert nem olyan mintha elinnám vagy elkurváznám) de valahol azért zavar, mert erősen függőség szaga van
-
Tobbseg altal elerheto orabert akartam mondani. de latod 3 ora melobol kijon 10x2 ora szorakozas,2-3-4 fő részére, legjobb. Csak nem kell horcsogolni . en a horcsogok istene pont rossz pelda vagyok, de pl ma adtam el a tomb of annihilation-t (20k-ert pihent nalam kilenc honapot beletettunk 12 jatekot, 19-ert elvitték) , es pont ma futott be a zatus kozos rendelésbol a temple of elemental evil kb 16500-ert. Igaz szerveznem kellett egy kozos rendelést ezért az arert . Es mivel 21 boltban a legolcsobb helyen, jo esellyel 16 korul valahol elmegy ez is fel ev es ~12 jatek mulva. Aki pedig ezt az amortizacios koltseget is sokallja, az siman vehet tarsasokat hasznaltan, es eladhatja +-1 ezresert, attol fuggoen milyen boltot csinalt.
-
válasz Tristis #1880 üzenetére
Nem tudok ugy gondolni ra . Attol még érték, amit eladhatok. Volt mar ra pelda hogy muszaj volt eladni dolgokat, es akkor bizony nem a semmibol lett a penz. Parnaciha/otp helyett szep szines dobozokban pihen a penzem .
minis jatekok festese idoszivattyu ..barcsak annyi idom lenne, csomot tarsasoznék helyette
szerk: 3 ora a 4000 forintra vonatkozott, nem a 20k-ra[ Szerkesztve ]
-
Azie
őstag
Nálam vannak hullámok, mikor mire kattanok rá, amire pénzt költök. Magic, wow (az mondjuk a legolcsóbb szórakozás szerintem, akárki akármit is mond), parfüm, most társas. Szerintem értéktartó, ha nem szakad rám a lakás. Legdrágább? Tainted Grail, Munchkin Dungeon. Meglátjuk milyen lesz, ha nem jön be eladom. Mondjuk a City of Kings és a Dragonfire fenn van, a DF-ra rá se kérdezett senki, a CoK-ért Five ringset akartak adni. Ja és annyi, de annyi jó van, ami vagy kinézetre, vagy tematikára tetszik és jó lenne a polcon tudni. De kb most érem el azt a lélektani határt, amikor nemet kell mondani dolgokra.
Nekem drága sajnos a társas, mert legtöbb csak áll a polcon jelenleg. És attól, hogy nekem tetszik, másnak nem biztos. A kövi pénzszivattyú a megérkező minis játékok festése lesz. Azt mondjuk lehet egyedül is.
Én mondjuk nem keresek ilyen jól, nekem többet kell egy jobb társasért túlórázni (és nem is nagyon van lehetőség)."Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Tristis
őstag
Na jó, de pl. én a Concordiát szinte biztos, hogy soha nem adom el. Akkor az bizony 10.000 ft
Tudtam én, hogy ez lesz az elmélet... de mondjuk te teljesen más volumenben dolgozol.De mondjk neked ott van az Aeon's end, azt szerintem nem adod el egyhamar te sem. Gondolj erre.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
válasz Tristis #1878 üzenetére
Nincs hatar (najo, azert egy kingdom death-t de még egy too many bonest is sokallok), ha megfelelo az ar, es hasonlo aron lehet tovabbadni, ezert sem sajnalom a penzt egy 30-40k-s kickstarterre. De pl egy pandemic legacy s2-on nagyon szivtam a fogam, 18 volt messze a legolcsobb mikor vettem, es 6-ert lehetett eladni, ugy hogy hulyenek neztek mikor arultam. 12ezer "bukom" eddig egy jatekon se volt, igy nezve messze ez a legdragabb jatekom. Tudtuk hogy jo lesz, megvettem, jo is volt. Egy tipikus jo jatekot még ha boltban is veszel, mondjuk valami alap 10% akcioval, jatszol amennyit jatszol, kesobb eladod ujabb 20% bukoval, az még egy 20ezres jateknal is csak 4000ft buko (igy nezve a pandemic s2 helyett vehettem volna 2db 30ezres jatekot is, ugyanott lettem volna). De a 4000ft két embernek egy mozi nemi kolaval es popcornnal, amit otthon 500ftbol megoldasz. Nem penz erte. Nyilvan az, de na. Ha fel evente kihagy az ember egy kocsmat/mozit, vagy dolgozik +3 orat amikor van ra mod, vehet helyette egy 20k-s tarsast, es jatszhat vele 10+ alkalommal, eladja, es johet a kovetkezo. Ks-nel az esetek 80%-aban ugyanannyiert/dragabban megy el bontva/jatszva a tarsas, az ára az, hogy all benne a penz. Na meg egyebkent is, ahogy Bugarov mondta, minek kozepes jatekkal szivatni magunkat, mikor vannak eszetlen jok is, es nem sokkal kerul tobbe, ha a veteli/eladasi ar kozti kulonbseggel szamolunk.
Legdragabb jatekom a sine tempore ks, 63k, az ido eldonti mennyire volt jo otlet . Még nem futott be. Ha minden terv szerint zajlik, boldogan vegigjatsszuk a kampanyokat, es eladom 70-80k-??kert. Ha idokozben lesz reprint ks-en, akkor 60-ert. Ha sorozatot nezzuk, akkor time stories talan a legdragabb, talan 8 kieg ha jol kovetem (kb 60-65k lehetett), utolson kivul minden megvolt, es mindegyiket el is adtam 0-1500ft bukoval/db. Ez is megerte, de ez mar a dragabb szorakozasok koze tartozott. Szoval ez az egesz "draga tarsas" relativ dolog, jo aron kell venni azt ami tetszik, es minel tobbet jatszani vele, nagyon olcsora ki tud jonni egy jatekalkalom.
-
Tristis
őstag
válasz Bugarov #1877 üzenetére
Nekem ez olyan érdekes... szinte sosem veszek olcsó játékot. Mindig megtalálom a kegyetlen akciókat (foglalkozás köri ártalom, beszerző vagyok), de aztán mindig belegondolok: egy közepes játékot megveszek fele áron... attól még az csak egy közepes játék, amivel miért játszanék ha vannak fantasztikus játékaim?!
Nagyon érdekes dolog, mert közben meg ott van a nyomás. Spice Road 6000 Ft-ért (mondjuk az annyit is ér), vagy a Marco Polo volt 6500 Ft nem olyan rég. Jó a Marco Polo tényleg egy kiváló játék és tényleg baromi olcsó volt, de mivel megtehetem 10.000 Ft-ért inkább játszok Concordiát, vagy ugyanennyiért Agricolát, vagy egy nagyon picivel többért Keyflowert...
Érdekes ez. A másik véglet ezek a figurák játékok. Azok közül ami nekem leginkább tetszett a Lords of Hellas. 20.000 Ft most akciósan, annyit talán ér, de egyébként... Hol a határ?
A legdrágább játékom az 1754 Conquest. Annyira különleges volt, és annyira passzolt pont oda, ahová kerestem (azóta játszottunk vele kb. 2-szer, eladhatatlan lesz hiába klassz game). De tényleg szükséges drága játékot venni? Jó van figurás mánia, megértem. Mi az a határ, amit érdemes kifizetni egy játékért, még akkor is ha jó, de kiadója mocskos drágán árulja? Egy Lisboa megér-e 30.000 Ft-ot? Tegyük fel, hogy szerinted az a legjobb játék? Mennyit adnál érte? Food Chain Magnete ér 30.000-et?
Ezek borzasztó nehéz kérdések! Én még sosem léptem túl a 20.000 Ft-os határt. Igyekszem úgy játékot venni, hogy ne kelljen hozzá kieg, amivel már ilyen drága lenne. Mostanában meginogtam (Raiders of the north sea kieg nélkül nekem nem az igazi).
Valahogy mindig az derül ki, hogy az igazán jó játékok valahogy nem drágák, vagy egy jelentős részük nem drága (Korokon át, Concordia, Robinson Crusoe, Castles of Burgundy, Aeon's End, Mars Terraformálása, GWT stb.). Jó a másik véglet tényelg a Food Chain Magnete...
Érdekes kérdés ez, csak az akció miatt nem kell... (Yokohamánál is nagyon remegett a térdem), de a drága játék se kell. Ti hogy vagytok ezzel? (Peti jönni fog azzal, hogy ha eladod akkor nem is került annyiba )
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mr.Csizmás #1875 üzenetére
Én biztos rise-t vennék. Pont a héten olvasgattam a szabályát, lehet pénteken játszunk vele. Nem orulok hogy igy beesett az ara, van nalam egy elado peldany is, de ez viccolcso . szoval vegyetek
-
Azie
őstag
tarsasnavigatoron 7k a Rise to nob.
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Azie
őstag
még nem lógsz, a boltban van a polc tetején
még nem kell az ötkerben kurválkodnom, szóval nem para, a gond akkor lesz, ha most kell betolni a Root late pledge-et
Amúgyis el kell kezdenem spórolni festékre, meg a sok minis fiszf*sz játékhogy a festőeszközökre"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
-
-
Bugarov
aktív tag
Uh most kaptam az emailt a Delta Visiontől h hétfőn átvehető a Ha/Ver. Durva volt anyagilag ez a hét.
-
Elso eresztes nagyon gyenge volt. arle az elott elfogyott, hogy eszrevettem volna az akciot. de as always, ha valaki betanulja a jatekszabalyt, szivesen szponzoralok egy osszeroffenest nalam + kibontom a sajat serult peldanyom . Ez is olyan, amit mar reg jatszani kellett volna, csak eurok nehezen kerulnek sorra.
-
Metagamesben jo kis akciok, gugong, rise to nibility, minutes to midnight, hellas, stb
-
Place
csendes tag
Én játszottam a Dice Upon a Time-mal eleget. A szabályrendszere azért egyszerű, mert logikus, így gyerekeknek sem nehéz. Ettől még 10+-os játék.
Van benne annyi interakció, stratégia és kombinációs lehetőség, hogy egyáltalán nem tűnik gagyi gyerektársasnak. Szerintem Stone Age szinten van a játék. BGG 2,5/5 mondjuk.A reviewkból én pont a csihi-pihi lehetőségét hallom ki. Persze a téma miatt el kell mondani, hogy gyerekeknek is ajánlott.
De ez legalább témában hozza a Grimmet, nem úgy, mint a grimm forest, amiben robin hood meg ariel meg ilyen grimmhez semmiköze kártyák vannak. És a Grimm forest mitől grimm? Alapanyagot farmolsz - házat építesz malacokkal...
A Dice upon a time mechanikája sokkal érettebb, mint a grimm foresté, tematikában pedig valóban grimm.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Mr.Csizmás #1837 üzenetére
Én már beszálltam. Az előző próbálkozásnál is támogattam őket. Nekem tetszik a KS-hez és a játék minőségéhez való hozzáállásuk.
Azért még pár imát elmondok a magyar nyelvű novellás kötetért... De legfeljebb felkeresem valamelyik nyomdász ismerőst "csakazértis" alapon, ha meglesz az online változat. -
Bugarov
aktív tag
-
Cultistormhoz: Deltavision égisze alatt kijon majd, akkor is megveheti aki bizonytalan, bar valoszinu csak az alapjatekot. Nem derul ki tutira szamomra, de alapjatekon feluli dolgokat magyaritani (cirka 5000ft költség) szerintem csak ks backeloknek lehet.
-
válasz Bugarov #1848 üzenetére
Meg lehet kovezni, de boven kihagyhatonak tunik. Nagyon family (alja) nehezsegben, vegigtekergettem harom reviewt, ott is foleg annak ajanljak akinek gyereke van, vagy nagyon bejon neki a Grimm-vonal. De akkor mar inkabb grimm forest. Az se pozitiv, hogy a mostanaban divatos tobb tartalom = deluxe = fizess tobbet, ha retail verzional jobbat akarsz. Ks exkluziv cuccok még sehol, egy kockat latok valahol 26k kornyékén, de még nem tartunk ott.
-
Tristis
őstag
Én végre, nagy sokára 34 születésnapomra most kapok egy plazma gömböt. 20 cm-eset. Tiszta Karácsony
(Illetve finoman megsúgtam a páromnak, hogy most jön ki 31-én a Nyugati Kereskedők, csak kéne egy példány a te kis vőlegényednek...)
[ Szerkesztve ]
-
Azie
őstag
válasz Tristis #1840 üzenetére
általában retail ár alatt kapsz olyan tartalmat, ami később nem beszerezhető
amit sokan backelnek az jó eséllyel nem fos
amit kevesen backelnek és jó lesz, az jó befektetés lehet a KSkor még nem játszók miatt
amit nagy kiadó ad ki, az eladható általában
fenti 4 kombinációja
elég értékállóak a társasok jelenlegnem költöm el más, még haszontalanabb dologra (nem, nem akarok tengerparton nyaralni)
kicsit ilyen gyűjtőszenvedély is
ott van az izgalom, hogy várod ahogy megjöjjön, minden KS shipping egy mini-karácsony (ha már karácsonykor a kutyától sem kapok ajándékot, ami meglepetés lenne)nem a te pénzed!!!444%!4
ha a tiéd lenne, még több ks-t backelnénk, hidd el!#vagy nem, de még így sem bukó
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Nekem olyan furcsa ez a sok KS. Mi a szarnak?! Van elég jó játék a világban, játszok azzal. Így sincs időm játszani minddel. Kinek van?! Aztán 2 év múlva, ha valami jó játék lesz olcsóbban megveszem a boltból, ha már befutott...
Végül is nem az én pénzem.
-
válasz Mr.Csizmás #1837 üzenetére
Amilyen lelkes voltam az elejen, annyira elszallt az egesz. Kar hogy elcseszték az elso kampanyt. Majd retailbol, ha lesz (es ha a jatek is jo lesz).
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
CultiStorm KS 5 nap múlva lejár. gondolkozok egy deluxe pledge-n. más esetleg?
magyar nyelvi pakk lesz mindenképp.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
*es es = es ez
Azie: beirtalak Heritagere.
Bullitz: megeri a dragabb, foleg ha ez lesz az utolso is . a +2 kampanybol az egyik ks exkluziv, ha feltesszuk, hogy a jatek jo lesz, es nem jott be/meguntad, még dragabban is el lehet adni. Alap verzioban viszonylag keves ks exkluziv cucc van (eddig 5 lap + muanyag tal az eroforrasokhoz).
[ Szerkesztve ]
-
hat jo, engem meggyozott. mars terraformalasa/race for the galaxy-szeru tabloepitoket imadom, es es is jonak tunik, mind mechanik,a mind grafika alapjan. akinek jo 18 ker, belvarost nem merek igerni, szivesen latom (kialakult veszhelyzet eseten foxpost, de az elvisz kb 3eur nyerot). 9eur a posta, ez felezodik/harmadolodik stb. kb 4 emberig látom értelmét. tablazat itt, mindjart kesz lesz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bullitz #1821 üzenetére
Nekem szimpi, de ra kene szanni negyed orat, nincs erom . Szolok ha jutottam valamire.
szerk, najo meglesem.. de csak azert mert ranezesre erosen hasonlit race for the galaxyra.
[ Szerkesztve ]
-
Bullitz
aktív tag
Ezt valaki bekkelte? Leírás alapján pont megfelel annak, amilyen társasokat mostanság vadászok, emellett tök kultúrált árban van!
[ Szerkesztve ]
HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Azie
őstag
most hívtak gémklubból, hogy megjött a WotR-em
-
Bullitz
aktív tag
Castles of Burgundy 2019 kiadásáról van már bármi render kép vagy valami?
Gondolkodom egy ideje, hogy benevezek rá, főleg hogy egész olcsó már, tegnap meg egyik kolléga elvitte innen fórumról a Clank!-et..!HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
válasz Bullitz #1799 üzenetére
A helyezése szinte mindegy, mivel eladott peldanyszam alapjan (is) szamolodik, es a 9+ jateknak sincs eselye par szaz szavazattal. Clank nagyon jo a maga kategoriajaban. Az hogy nem tudod eladni, hat ez van, nalam is van vagy 50 jatek amit nem ertek miert nem visznek el . Egyebkent erosen befolyasolja, hogy van magyar clank. De add 2000-rel olcsobban es rogton kelleni fog mindenkinek . Pontszamokkal ugy vagyok, hogy ami magas pontszamu, az igenis jo, hisz azert adott ra annyi ember annyi pontot. Max nekem nem jon be, nabumm. Attol még a pontozas jogos, akarmit uvolt a szubjektiv velemenye az embernek. Pl itt a modern crime board game, harman jatszottuk, szerintem gyenge, egy masik sracnak elment, a harmadik pedig imadja. 8.2 alapjan en vagyok a kakukktojas, ez van, veszek mast az árából, ha egyszer vegre eladtam .
-
-
zavvirol rendelek (valszeg total 7gbp posta, es -15% kupon), ha esetleg csatlakozni akar valaki postat csokkenteni.
boardgameszekcio (majomplanétán remeg a kezem), menodragabogre-szekcio, kepregenyszekcio , altalaban ezekbol rendelek .[ Szerkesztve ]
-
-
Bugarov
aktív tag
Cyclades-et ismeritek? Tudom, nem mai darab... Szerdán volt szerencsém vele játszani, azonnal a kedvenc játékommá lépett elő.
-
Tristis
őstag
Chicago Express-től nem estem hasra. Pontszáma szerintem rendben.
Suburbia csunya. Nagyon. Kieg pontszáma magas, sima pontszáma 0.3-mal mondjuk alacsonyabb a csunyasága miatt, teljesen rendben van.
Race For the Galaxy pontszáma nagyon magas, nincs miről beszélni, klasszikus.Nem látom hol a hiba. Catan-t is lehet szeretni, 7.2-es játék, annak ellenére vannak benne tök jó elemek...
BGG pontszám szerintem nagyon jó viszonyítás. Tudni kell arányosítani, de nagyságrendileg rendben van.
Catan pontszáma kicsit alacsony...Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest