- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Érdekes, de amióta váltottam erre az otthoni kezdő internetcsoamgra, azóta sokkal gyorsabbnak tünik a netsebesség, pedig tényleges mérések alapján ugyanúgy 10 megás mint előtte volt a netmánia 5 vagy mi.
Ja és a feltöltés is sokkal gyorsabb! -
#TOTTI
őstag
Sziasztok, ha lejárt a hűségem elég ha minden vissza viszek a T-Pontba? Huawei optikai modem router, meg IPTV beltéri + távirányító + kábelek? És ott lemondom?
-
-
-
raider21
aktív tag
válasz
raider21 #85772 üzenetére
DJ. Ru$y: Milyenek a tapasztalataid így szűk 1 nap után a bondingos 100/25 Mbit/s -es VDSL2 neteddel?
Nálam így alakul 119 óra 19 perc üzemidő után az 50/15 -ös net.
-
raider21
aktív tag
válasz
dergander #85791 üzenetére
Sehogy, ezt a központból aktiválják/deaktiválják, hogy ADSL2+/VDSL2 profilon megy a szolgáltatásod.
A Speedport Entry 2i pedig egy HGW.
Profilváltást az ADSL2+ -ról VDSL2 -re a Telekomos ügyfélszolgálat v. a szerelő erőteljes személyes, vagy telefonos csesztetése után tudod kierőszakolni.
-
Pl.: tartaléknak ha éjfélkor tönkrevágná a villám és fél óra alatt nem hoznak újjat..
vagy mert ugyanazon a rézpáron ugyanazon zavarok érnek el hozzám és az ADSL modemek nagyságrendel több infót szolgáltatnak mint a VDSL-ek (amiket itt mutattak).Szónal a VDSL dslam miért ne tudna visszalépni verzióban egy régebbi szabványra?
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
dergander #85777 üzenetére
2 érpár nem lehet aktív ADSL2+-on maximum 1 érpár (2 ér). VDSL2 ugyanúgy megy 1 érpáron is. Digitális lesz a vonalad, nem analóg, VoIP-ra váltják az analóg telefonod, ha van stb.
Meghatározni pedig a központ határozza meg. VDSL2-es porton kell lenned, plusz eszközcsere, ha ADSL2+-os eszközöd van, ami nem támogatja a VDSL2-t.
-
C0d3r
addikt
Kicsit korábban, kircsike által linkelt képen bizalomgerjesztő, hogy a feltöltési sebességet feltolták 0,5 Mbit-ről ameddig bírja a vonal, még ha a letöltés eddig is csutkán volt.
Amikor bejött ez az új portfólió, első dolgom volt telefonálni az ügyfélszolgálatnak, de elhajtottak miszerint esélytelen hogy nagyobbra váltsak.
Talán megérné egy újabb kört futni a jobb feltöltésért... -
Kommy
veterán
Lenne értelme a meglévő Netmania S csomagról az otthoni internet Start-ra válatanom a következő vonali paraméterekkel? [link]
Egy pirelli DRG 225A tímusó hgw-m van, ezt cserélik ha váltok? -
DSPx
tag
válasz
abteam2008 #85770 üzenetére
Pár nappal ezelőtt Netmánia XL-ről Otthoni Internet 100ra kb fél óra kellett hogy átváltsák a megrendelés után.
-
abteam2008
tag
Sziasztok! Augusztus 19-én délelőtt lett meghosszabbítva a hűségünk, Alap telefon + váltás Netmánia M-ről Otthoni Internet 50-re, és Sat TV Szuper Családi HD-re. Az ügyintéző hölgyike azt mondta a telefonba, hogy majd este indítsam újra a beltériket és a Speedportot is, mert addigra már valószínűleg aktiválják a váltást.
Újra is indítottam, de semmi. Tegnapig vártam, mert semmi sem történt, felhívtam a 1414-et, hogy rákérdezzek, hogyan is áll a dolog. Ezúttal egy úriemberrel beszéltem, aki közölte, hogy a váltást 14 napon belül vállalják, de általában 10 nap alatt megvan, és a kollegina abszolút rosszul informált. Majd hozzátette, hogy ha péntekig sem történik meg a csomagok aktiválása, akkor telefonáljak újra.Ez most komoly?! Valóban így megy ez? Emlékeim szerint korábban sokkal hamarabb megtörtént egy-egy aktiválás.
-
OldMike
őstag
válasz
Soriano #85768 üzenetére
Köszi. Az egy hónappal tolódó hűségidő elhanyagolható, most még a kötbér is. Tulajdonképpen a váltás is azért volt elsősorban, mert így a Családi+HD árához képest - a több csatorna ellenére is - néhány száz forinttal olcsóbbnak látszott. Ezt mondta az ügyintéző is, amikor kiszámolta, csak nem mondta hozzá a Moziklub árát, amivel viszont lényegesen drágább lett
-
kircsike
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szeretnék segíteni és ebben kérem a segítségeteket.
Messze lakik a központtól és oda már nem építették ki az optikai hálózatot.
Ilyenek a vonali adatok:
Ehhez én hülye vagyok.
Jelenleg Otthoni internet Start 30Mbit/s van.
Mit tehet?
Van remény gyorsulásra VDSL vagy VDSL2 esetén?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv -
OldMike
őstag
Üdv!
ÁSzF-ben jártas fórumtársaktól kérdezem, hogy van-e olyan előírás benne, hogy az IPTV Szuper Családi+HD csomaghoz - nem Magenta1 esetén - kötelező igénybe venni a Moziklub csomagot?
Egy hónapja váltottam az SzCs+HD-re, és valószínűleg figyelmetlenség miatt nem jutott el a tudatomig, hogy bekerült a Moziklub, amire egyébként nem tartanék igényt. Még egy furcsaság van egyébként ezzel. A letöltött szerződésben a Moziklub 2 éves hűséggel szerepel (510 Ft kedvezménnyel), viszont a honlapon hűség nélkül van 1500 Ft-os teljes áron. Ismerve a honlap minőségét, gondolom a szerződés az érvényes.
Van-e lehetőségem a Moziklub előfizetés lemondására, valószínűsíthetően az eddig kapott kedvezmény kötbérként való kifizetésével?
Köszönöm
-
Janusz001
őstag
válasz
Intruder2k5 #85754 üzenetére
Nálunk is légkábeles koax van és a kánikulai napokon romlanak az értékek.
Más.Egy hete nyúzom a Sagecom hgw -t, torrent napi 12-14 órákat megy, eddig nem tapasztaltam a leírásban szereplő torrentezéssel kapcsolatos gondokat , az előtte levő dlink dcm 704 eszköznél szerintem fényévekkel jobb, ami rendszeresen megfeküdt. Wifi fel sem volt gondom, valamint a dlna hálozat is szinte azonnal megjelenik a lejátszó eszközön.
-
DSPx
tag
válasz
Intruder2k5 #85762 üzenetére
Elég érdekes az biztos.. írok ha lesz valami változás ezzel kapcsolatban..
-
válasz
Livius #85759 üzenetére
Én nem vagyok ADSL szakértő, de ha jól értem az SNR margin nem sokat változott, 8,6 / 6,1 dB-ről 7,9 / 6,1 dB-re. Ezzel szemben a csillapítás 13,8 / 7,6 dB-ről 19,9 / 13,5 dB-re nőtt, és gondolom a kábel hossza nem nőtt meg időközben. Vagy valami kötési probléma van, és ezért nőtt meg a csillapítás.
-
Livius
őstag
válasz
Intruder2k5 #85758 üzenetére
Eléggé nagy a romlása, és hát a mai nap még kánikulának se montható az időjárás. Ez a bizonyos kis okosan használt, már-már legendás SNR lock lesz, ami után most verheti az asztalt a bondingért, annak ellenére hogy a minimum 1/1 vagy valami hasonló vicces garantált sebesség bőven megvan.
-
-
DSPx
tag
válasz
Intruder2k5 #85754 üzenetére
Valószínű hogy az lesz, de nem vagyok benne biztos.. Ez esetben ez változni fog pl. este?
-
válasz
Nasuto #85692 üzenetére
"Netről ha jól emlékszem már nem lehet, de a Műsorújság applikációban STB összerendelés után lehet."
Köszönöm, megnézem ezt az appot, de félek, mobilról sem lehet egyszerűbb és gyorsabb megcsinálni az IPTV csatornabeosztást, beállításokat, mint a stb-ból.
Praktikus volt valamikor ez a netes, számítógépes beállítási lehetőség, vajon miért szüntették meg?
-
-
tobias88888
őstag
Nálam is bekötötték végre. Noha elég régi a hálózat, a szerelő is mondta ránézésre hogy nem ártana kicserélni, a net az csodálatosan jó lett. Főleg a stabilan 6ms-es ping az ami tetszik (egyik tesztnél volt csak más érték, akkor 4 volt
). És ugye erre a vonalra nem akarta a telekom oldala engedni a 250es netet...
-
bzolika10
aktív tag
válasz
#32577792 #85740 üzenetére
Nekem 20 as netem van, de ha beesik 3 körülre akkor ki szoktam húzni, és úgy bejelenteni, mert távolról nem látja az eszközt, ergo nincs meg a garantált. Ilyenkor nem küldenek el azzal hogy 1 mbit a garantált. A szerelőkkel / alvállalkozókkal általában értelemesen lehet beszélni.
-
NemProfi
tag
Sziasztok!
Visszaküldenék egy beltérit mert nincs rá szükségem már. Melyik címet kell ráírjam a dobozra? -
DJ. Ru$y
nagyúr
Most ment el az alvállalkozó, VDSL2, bonding, 100 Mb/s
-
kchris78
veterán
válasz
Janusz001 #85739 üzenetére
ha összejön a link gigabittel és a 300 mbitnél sincs packet loss illetve link szakadás akkor nem gond a kábel. Szerintem nem olyan érzékeny a kábelre egy cat5-nek is át kell vinnie a gigabitet simán ha jó a krimpelés (Vagy gyári) és nem hosszabb a kábel 2-3méternél (tapasztalat). Ha 1-10Gbit difi lenne ott már tényleg számítana jobban.
-
Janusz001
őstag
Emlékeim szerint cat5e -ben is van olyan, amin nem kúszik le a gigabit, inkább cat6 -ot próbáld meg, vagy ezt a saját eszközéhez adták? Esetleg otthoni gyártású kábelnél a krimpelést ellenőrizni.
-
törölt tag
Adjatok tanácsot mit tegyek!
netmania1000 és néha eléri a sebesség a 300-at, jelentettem hogy ez kevés, nem találtak hibát, zárták a jegyet, megmértem, 300 alatt volt, ismét nyitottam jegyet, azt gyorsan lezárták újra, hiba nélkül...
Nem az, hogy kevés a 250-300-350, na de nem erre fizettem elő.
Ha nem náluk a hiba, hol?
core i7 8GB Ram, 250SSD -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
havri1 #85733 üzenetére
Van rá külön "program" is, én Win7-en minialkalmazással monitorozok folyamatosan például, de simán parancssorból is megy.
Start -> Futtatás -> CMD
ping -n 500 prohardver.hu (500x pingeli a prohardver.hu-t, majd kiírja a statisztikai adatokat)ping prohardver.hu (alapból 4x pingel és írja ki a statisztikát)
ping -t prohardver.hu (addig pingel, amíg CTRL+C kombinációval meg nem szakítod, lehet egy óra, egy nap stb. és megszakítás után kiírja a statisztikát)
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Tegnap felhívtam a telekomot, hogy nagy a packet loss-om illete lagspike-jaim vannak. Azt mondták, látják a hibát és elvileg ma reggelre kijavították. Némileg javult a helyzet, de még mindig elég instabilnak tartom.
Még mindig vannak 500-1000ms-es lagspike-k, illetve a packet loss 2% körül van. Ezzel tudom még őket kötelezni valamire, vagy a hibahatáron belül van?
A net 50Mbps VDSL, ZTE H368N HGW és az átlag ping 17 körül van.
-
kchris78
veterán
válasz
.Farkas. #85728 üzenetére
erdekes... en azt gondolnam hogy az a 4 ethernet port az egy switch es azok kozott minden forgalom atmegy... layer2 szinten. mint ahogy nekem a tv/stb egy switchbol taplalkozik, es a sagembol abba a switchbe van kotve. es megy az iptv. ha nem akarsz szoftverelni egy ilyen switch 2-3ezer ft kb..
-
-
.Farkas.
tag
Hali!
Miert van az, hogy a Telekomtol kapott sagemcom utan kotettem egy router (DHCP kikapcs, 192.168.1.2 ip adva neki, net van rajta) es egyszeruen nem mennek az adasok a routerbe kotott tv utan.
-
odipapa
senior tag
válasz
Heimdallr75 #85717 üzenetére
Nem nincs.
Csinált itt már valaki frissítést? Félek ha gebasz lesz, net nélkül maradok napokra.
illetve nem tudom van-e hiteles forrás ahonnan le lehet tölteni. -
Dumi86
senior tag
Hát az agyam eldobom ezen a Telekomon komolyan
Kishölgy telefonba olyan szépen lerázott,pedig csak annyit kértem hogy kapcsoljon még egy SD streamet. De ő szerinte "ezek a készülékek ennyit tudnak". Gondoltam én naiv hipphopp kapcsolnak plusz egy streamet,aztán végre lehetne normálisan tvzni,de mi megy ilyen egyszerűen
Mondjuk fel nem fogom mi ebbe a normális hogyha egyik tv-n felvétel van akkor a másikon nem lehet tvzni(kivéve ha ugyanazt nézem mint ami felvételen van,na ennek is mi értelme?
). Hát vannak itt gondok...
-
odipapa
senior tag
válasz
Heimdallr75 #85715 üzenetére
V100R001C272B113
-
odipapa
senior tag
válasz
Heimdallr75 #85712 üzenetére
Na az enyémben már ez sincs. Gyanítom hogy FW frissítés áldozata lett.
A telekom saját fórumán volt szó róla hogy a használata alapból lelővi a 4G-s részt. -
-
odipapa
senior tag
válasz
Heimdallr75 #85699 üzenetére
van rajta PT...... Passthrough-ra gondolsz?
Én nem találtam rajta.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Dinter #85706 üzenetére
Ha ismered a LoL szerver IP-jét, indíthatsz egy tracert és látni fogod, hogy hol nő meg a késleltetés. Egyébként a játékban tapasztalt lag nem feltétlen függ össze a hálózat késleltetésével.
Maga az extra késleltetés is származhat bárhonnan, a te gépedtől, routeredtől, ISP-től, a nemzetközi backbone-tól, vagy a LoL hálójáról.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#32577792 #85705 üzenetére
Nem hiszem, hogy akkora csillapítás lenne a szálon, hogy ennyire beleszólna a sebességbe. Akkor inkább nem állna össze a kapcsolat. Ha túl sok ügyfelet tesznek egy OLT-re - különösen ha azok között is sok a gigabites csomagos -, és azok ki is használják a sebességet, akkor elfogyhat ideiglenesen az upstream. Ezért is jóval alacsonyabb a garantált. Persze ez csak elmélet.
-
Dinter
addikt
Üdv!
Eddig 20Mbps VDSL netünk volt. Most váltottunk az 50-esre. Az a probléma, hogy játék közben (LoL) ilyen 2 másodperces lagjaim vannak, miközben azt írja, hogy 50 a pingem. Pingmérőt elindítva max 80-ig ugrál fel. Korábban is voltak lagspike-k, de akkor magasabb pinget is írt ki. Mit tudok tenni?
-
törölt tag
sziasztok
optikai net esetében van tesztprogram amivel látni lehet hogy van-e gond a vonallal? 1000-es net és max. 270Mbit/s ami kábelen jön, volt ez 900 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest