- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Igen, ezt az egyik fórumos kolléga ajánlotta a másik topikban (privátban). Viszont: egyrészt inkább először a telekomot kéne lemondatni, aztán amikor tuti akkor a digit beköttetni, másrészt, kéne egy olyan cím, ahol tuti nincsen T szolgáltatás +Mire itt elkezdek levelezgetni velük, hetek kérdése mire egyáltalán válaszolnak gondolom..
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Chereiose #70891 üzenetére
A hűségkedvezményt kell visszafizetned amit a 3 és fél hónap alatt igénybe vettél, a dupla kedvezményt azt hiszem általában el szokták engedni, de wmati ezt jobban vágja és lehet ezt is belekalkulálta már.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
XII. kerületben lakunk és márciusban kötöttem további 2 év hűséget netre (aki a digi topikban is látta amit írtam, annak sorry ), a rohadékok azt mondták, hogy tud 20 megát a csomag, persze semmivel sem tud többet, szemét egy banda..Szóval jól beetettek, mert csak további 2 év maradt a nyakamra, miközben itt megjelent a digi 1000 megás nete Szóval jó lenne arra áttérnem, ha már a tv is digi itt 2 éve. Viszont a hűségidőt szerintetek lehetséges lemondani nem több tízezres kártérítéssel? Amúgy azt sem értem, hogy a vezetékes telefon hűsége az külön van, most járt le szerencsére, ugye azon jön a net, eszem ágában sincs újra kötni, az alapján talán lenne valami esély felmondani a szerződést.Valamint arról esetleg tudni valamit, hogy a drága csodás telekom mikor akar fejleszteni? Mert ha a hűséget nem lehet lemondani, akkor kénytelenek vagyunk maradni náluk, de akkor már valami nagyobb csomagra váltanánk.
-
kircsike
tag
Sziasztok!
Ma egy nagyon jó barátomnál bekötötték az optikát (technológiai váltás rézről).
Hívott is amikor délután szerelték.
Mondom OK, a Huawei LAN1-et a router WAN-jába és az csinálja a dolgát.
Azt mondta hogy nagyon kínlódtak valamit és sehogy nem jött össze az internetkapcsolat.El is mentem hozzá és rátapadtam az ONT resetre, mert még a WLAN is be volt kapcsolva.
Felépült újra szépen a kapcsolat, telefon működik, de a router nem tud bejelentkezni a megadott név és jelszó párossal (ami a régi, változatlan).
A cimborám ekkor tájékoztat hogy felírtak neki egy jelszót, de a szerelőknek azzal se ment, nekem se.
Visszaírtam mindent az eredetire a routerben.Felhívtam a 1412-t és internet hibabejelentés. Egy úriember tovább kapcsol egy hölgyhöz, felvázolom neki a helyzetet. A kisasszony tájékoztat hogy ő úgy látja a gépben "folyamatban, utóellenőrzésre vár". És ezért nincsen internet. Max 24 óra és lesz. De mondom nekem amikor kötötték azonnal lett. Ő nem tud segíteni, nem tud olyanra hibát felvenni ami még nem aktív, várjak 24 órát.
Mondom köszi szépen. A 3 gyereke meg véres szemmel és gyilkos tekintettel nézett rám. Szuper. Otthagytam őket a router eredeti beállításaival és mondtam hogy majd egyszer csak lesz újra internet.Ja! Itt ecseteltétek pár hozzászólással előbb hogy bejelentkezési azonosító:
A kis hölgy majd nem lecseszett amikor mondtam neki a komám xyz@t-online.hu és hozzátartozó jelszavát.
Közölte hogy ez egy e-mail cím és a @t-online.hu előtti tag az azonosító és csak ezt kell a routerbe írni. Na! Majdnem dobtam egy hátast.Kérdésem a következő:
Tényleg létezik hogy a barátom és családja becumizott 1 napot és nem lesz internete addig??? -
DJ. Ru$y
félisten
"A szerződésen pedig nem tüntetik fel egy jó ideje"
Amikor átjöttem a Telekomhoz, mert meguntuk azt, hogy a Telekom és köztünk volt egy felesleges láncszem, már akkor sem írták rá, telefonon lett kötve, így nehezen is tudták volna, mert hivatalos rubrika nincs rá a szerződésen, nekem voltak felírva anno egy papírra.Amire válaszoltál hozzászólás abban írta a srác, hogy belépett az online felületre és látja az adatit. Ha valamit el lehet intézni neten, két kattintással, akkor felesleges a fél órát telefonos várakozásra vagy egy T-Pont-ba zavarni valakit, én csak erre próbáltam utalni.
-
prisz
senior tag
válasz DJ. Ru$y #70875 üzenetére
Rosszul tudod, a régebbi szerződéseken rajta volt, vagy felírták rá ha kérted. Senkit sem vezetek félre. Alapon azt vettem, nincs internet hozzáférése. Akkor is a legegyszerűbb hívni a 1430-at aztán MT azonosító, ügyintéző és jelszó módosítása. Kb. pár perc. Főleg, hogy sokaknál még az online felület sem megy rendesen... Nem kell ezt ennyire kombinálni.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Csatlakozásnál a nev@t-online.hu azonosítót kell megadni.
Telekom oldalon is van lehetőséged módosítani a jelszót. Ehhez bejelentkezés után a "Szolgáltatás beállítások" menüponton belül válaszd ki a "Kiválasztott előfizetés:" melletti legördülő listából a nethez kapcsolódó előfizetést. Itt katt az "Internet előfizetésed" rész alatti "Beállítások"-ra, utána "Internet előfizetés beállításai" link. Meg fog jelenni a csomagnév, hűségidő, @t-online.hu nélküli felhasználónév, illetve a jelszó is kicsillagozva, és ott mellette kínálja fel a módosítást.
Biztos ami biztos alapon írtam le ilyen részletesen, nem tudom hogy Te is erre az oldalra bukkantál-e.(#70874) qnadam: Ügyfélszolgálatos végez előminősítést, ami pontos infót ad.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Jó helyen jársz. Az e-mail cím első tagja és az azonosító elvileg megegyezik. És az e-mail cím kell, illetve az alatta lévő jelszó igen.
(Ha nem passzol az e-mail cím és az azonosító akkor az azonosító után oda kell írnod, hogy @t-online.hu és azt kell megadni PPPoE user-nél.)prisz
Ha valamiben nem vagy biztos kérlek ne vezess félre senkit. Ha az online felületre be tud lépni, mint jelen esetben, látja a PPPoE felhasználóját és a jelszót is meg tudja változtatni, úgy, hogy nem kéri a régi jelszót. A szerződésen pedig nem tüntetik fel egy jó ideje a jelszót, ha jól tudom. Maximum a felhasználót.qnadam
Ők egyből rá tudnak nézni és meg tudják mondani, viszont, ha ADSL2+-os eszköz van kint nálad és VDSL2 is köthető ott már lehetnek gubancok és érdemes lehet tovább gördíteni az ügyet.
Szerk.: Ha tudsz egy központtávolságot vagy vonali adatokat mutatni esetleg abból már jobban is lehet látni akár.C0d3r
Valószínűleg azt találta meg, ugyanis máshol nem szerepel egymás alatt az azonosító és a jelszó is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
sziasztok,
mennyire lehet hinni az ügyfélszolgálatnak, hogy adott helyen milyen dsl alapú szolgáltatás érhető el? jót mond alapból, vagy kell mérni külön?
hanyas vagy, te disznó?
-
mckay
aktív tag
Sziasztok,
mit is keresek a Telekom felhasználói felületén, ha a PPPoE nevemet keresem?
Sikerült belépnem MT azonosítóval, találtam is egy ilyent:
E-mail cím: nev@t-online.hu
Azonosító: nev
Jelszó: *****
Ez az? És ebből melyik lesz a PPPoE név, a kukacos vagy kukac nélküli?Talán emlékeztek, azzal bajlódok, hogy elfelejtettem a home gatewaynek (Speedport 724) adott egyéni jelszavamat. És írtátok, hogy resetnél elszáll a PPPoE nevem...
Szóval jó helyen járok, ha ilyent derítettem ki?
Tutira kell mennem, mert 30 perc kimaradásnál nem lehet több...Köszi.
-
ferikek
aktív tag
válasz KubanitoS #70843 üzenetére
igaz, rosszul fogalmaztam, de ha nincs vezeték nélküli hálózat (ettől függetlenül ha kábellel összekötném, lehet lenne), így nincs nyomtatás sem. Továbbra is az van, hogy pl. nyomtatok huszn-akárhány oldalt, a gépen 'elmegy' a net (chrome-nál nem lehet kapcsoldni, ill a beolvasás is inaktv), egyszer csak megáll a nyomtatás, és megszakad az egész, folytathatom ott, ahol abbahagytam.
Lehet, hoyg net van, csak mamag a router nem működik jól a meodem-router részében...
mivel céges hálózat, így mág nem tudtam hozzányúlni, mivel éppen szükésge van a vezteékl nélküli hűlóztr a(még akkor is, ha szakadozik) -
prisz
senior tag
válasz dchard #70831 üzenetére
Minden szavadban van igazság, de csak szolgáltatói oldalról közelíted meg a valóságot.
Jelenleg mivel kivezették az analógot, nem igazán tartom már szűkösnek a jelenlegi infrastruktúrát. Ha azt vesszük, hogy valóban kb. 50hd csatorna (10Mbit/csatorna) tényleg belefér 60Mhz-be, DKTV-n multiplexenként 4 HD-vel számolva (és akkor ez már tényleg jó minőség) kb. 100Mhz-re jön ki. Az pedig már igazán mellékes, hogy DVBC2-őn kb. 80Mbit-el számolva egy MUX-on, akár 8 minőségi HD adás is mehet.(persze ez nagy fejlesztéssel járna). És ez szigorúan HD adásra vonatkozik. Lássuk be nem nagy a különbség annak tudatában, hogy egyes vidéki városokban 600Mhz-es a hálózaton szolgáltatnak, akkor a központi fejállomáson röhögve elfér a DVBC adás is ami jelenleg 16 mux-ot használ ami kőkemény 120MHz. "Hatalmas" helyfoglalás a 800Mhz-es hálózaton... Nem tartom igazán racionálisnak, hogy ez lenne a problémája a hálózat lassulásának.
A konkurenciával pedig most nem én hozakodtam elő, de azt a kis "apróságot" elfelejtetted leírni, hogy a DKTV mellett sugároznak még úgy kb. 60 analóg csatornát is, le sem merem írni mennyi frekit foglal.
Amúgy ha már a pénz oldaláról nézzük a dolgokat, mivel a Telekom (és ez teljesen természetes) egy bevétel-orientált cég, simán meghagynám a DVBC-t és IPTV mellé plusz készülékenként kb. havi egy ezresért osztogatnám a DVBC-s kártyákat a tv-be, így még a box-ot is megspórolnák és bőségesen bővülne az előfizetők köre is. Ráadásul az igény is hatalmas lenne rá. Bőségesen fedezné a fenntartási költségeket, ráadásul az előfizetői elégedettség is nőne... -
poli27
veterán
Lehet volt már de találtam egy ilyet a lehetséges sávszélesség növelésről,hogy lehet megoldani : [link]
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
válasz Gereth7 #70857 üzenetére
2 kilóméter felett a vdsltől sem lehet csodákat várni, jó nagy csillapítási érték, signal level is 14.5 (ennél nekem soha nem volt több csak adsl2+-n, gondolom vdsl esetén ez a max). Így nem lehetetlen hogy ez a 25 max amit el lehet érni ezzel az egy érpárral. Talán házonbelüli szakaszrövidítéssel valamennyit lehetne rajta javítani.
Felhívni a T figyelmét lehet, hogy igényed lenne gyorsabb netre, ártani biztos nem ártasz vele, talán van valaki aki figyelembe veszi egy majdani hálózatfejlesztési terv elkészítésekor.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Gereth7
csendes tag
Sziasztok.
Napokban nézelődtem a telekom oldalán, gyorsabb netet szerettem volna, sajnos a 20 megáson kívül nem ajánl ki semmit.
Megnéztem routeren keresztül a vonali adatokat, a mellékelt képen lévő adatok fogadtak.Tény, van itthon iptv szolgáltatásunk is, olyan 2km-re vagyok a központtól, de ennyit bírna a vdsl hálózat itt vidéken?
Optika a közeljövőben nem lesz, nem háborút akarok a jobb netért, de nem ártana a gyorsabb, főleg feltöltés terén.
Mit tanácsoltok? Érdemes telekomot zaklatni vagy sem?Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz #78121280 #70854 üzenetére
Komolyan mi a faxért nem lehet smsben ezt a kibaxott jelszót is elküldeni 2016 ban, minden más sms-t megkaptam 10x kb.... most ezért hogy tudjam használni az online oldalt menjek be egy üzletbe no comment... az agybaj nagy baj Telekoméknál, még csak most kezdődik az előfizetés de már most probléma van....
[ Szerkesztve ]
-
prisz
senior tag
[Cartoon Network – júliusban kódolatlanul]
Mesék a nyári szünetre!
Júliusban kódolatlan a legnépszerűbb mesecsatorna, a Cartoon Network! Digitális TV előfizetőink Bónusz csatorna néven érik el. Nem vagy TV közelben? Telekom digitális TV előfizetőként a csatorna műsorát a neten is eléred, TV GO-val! -
DJ. Ru$y
félisten
válasz KubanitoS #70843 üzenetére
Akkor csak magyarul és érthetően írtam. Köszi, hogy megerősítettél, már kezdtem azt érezni, hogy bennem van a hiba.
Azért, mert koax esetén a kábelmodembe nem kell megadni semmit, az MAC cím alapján kap egy IP-t azt hiszem, de koaxban nem vagyok otthon. Írtam is talán az egyik hozzászólásomban, hogy optika és DSL esetén van csak PPPoE hitelesítés.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
poli27
veterán
válasz #78121280 #70848 üzenetére
Ez az sms jott masom nincs...
Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a 8
Xxxxxxxx MT azonosítóhoz kapcsolódó dokumentumait (szerződés, számla stb.) honlapunkon (telekom.hu) az online ügyintézésbe történő belépést követően a Dokumentumok menüpontban olvashatja el vagy töltheti le. Amennyiben még nem tette, akkor váltson elektronikus számlára és kezelje havi számláit kényelmesen, biztonságosan és egyszerűen! Üdvözlettel, Telekom -
KubanitoS
veterán
válasz ferikek #70842 üzenetére
Kolléga szerintem azt írta (jogosan), hogy a nyomtatásnak semmi köze az internethez. Ahhoz elég a helyi hálózat is, szóval valami más lesz ott a hiba. Persze ettől lehet még probléma az internetkapcsolattal is, de a nyomtatód nem ettől produkálja a hibát.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
ferikek
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #70840 üzenetére
sztem net lesz az, most böngéstem egyfolyátba és direkt töltötgettem, és néha kiirja h nincs kapcoslta, iletve megáll a letöltés is. aztán pár máspodrperc múlva frtisste és ok mindne. nem tudom... minek raktak ide modemeet úgy, hoyg nem állítottk be ezeket... na mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz DJ. Ru$y #70840 üzenetére
Ha már jelszómizéria... Nálam például nem kér soha semmi jelszót, ez lehetséges? Valamivel feljebb a kérdésemnél említettem, IPTV-m van, ehhez társul egy T-s Cisco router. Nekem is volt már olyan helyzet, hogy kénytelen voltam resetelni a routert, jelszót mégsem kért sosem.
Beírom az ip címét, ekkor be is enged a router felhasználói felületére. A felhasználói név és jelszó alaphelyzetben pedig a router gyári megoldása, erre akár neten is rá lehet keresni.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz ferikek #70838 üzenetére
De akkor nálad a HGW-vel van a gond, nem az internettel. Ugyanis még mindig nem kell ahhoz internet, hogy nyomtatni tudj. Ha kikötöd a HGW-ből a koax-ot, és csak a gép illetve a nyomtatók csatlakoznak, akkor is tudsz nyomtatni.
BossBoss
XXX@t-online.hu + jelszó kellene hozzá. Ha ezeket nem tudod, akkor nem nagyon lesz net. Ahhoz, hogy tudj értelmesen kapcsolatot felvenni kell egy MT azonosító, 5 jegyű biztonsági kód utána be tudsz lépni online vagy tudsz beszélni az ügyfél-szolgálattal.[ Szerkesztve ]
-
BossBoss
őstag
Üdv! Segitseget szeretnek kerni. Adott egy t-homes modem router(pirellni). Tegnap ki be kapcsoltam es mire ujra felallt alapertelmezettre vissza allt. Eltunt a wifi, vissza allt discusXXX-re. Mondom sebaj, megkerestem a dobozat. Reseteltem, bejutottam a router menujebe. Wifi jo, de azt irja nincs netkapcsolat. Most van WAN menu alatt egy olyan, hogy 3play_cpe@telekom.hu+jelszo. Ezt vajon igy kell hagyni vagy ami a router dobozan van xxx@t-online.hu+jelszo kell? Egyebkent ha ezt irom be sem jo, sot a routeren piros a netkapcsolat. A bajt fokozza h nem tudom a t-home-t hivni mert baratnom lakasan vagyok aki epp nyaral csaladdal. Nagyon megkoszonnem a segitseget!
-
ferikek
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #70834 üzenetére
köszi, sajnos nem tudok belépni a routerbe, mert nem enged a rajta található felhazsnálóval és jelszóval (gondolom nem vadi új routert hoztak). Mivel a nyomttaók vezeték nélkül kapcoslódnak, így ha nincs net, akkor nem tudnak nyomtatni. na majd kitalálko vmit, szerintem resetelem a routert.
köszi! -
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Tavasz óta van IPTV családi csomag, akkor még CRT tv-vel. Természetesen a Cisco ISB2001-es boxot scart-tal kötötték össze a tv-vel. Két hete lett egy Samu UE32J5500-as led tv, amihez vettem Hdmi kábelt is, így kötöttem össze a box-al. Az adás 1080i, holott a tv tudja az1080p-t. Ennyit tud a Cisco box, vagy valamit kell állítani rajta, vagy ez nem is lényeg?
Bocsi az esetleges nem szakmaiságért.Boldog Karácsonyt
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz ferikek #70833 üzenetére
A net szakadásnak mi köze van a belsőhálózati nyomtatókhoz? Gép -> router (esetedben HGW) -> Nyomtató.
Ha a nyomtatásban hiba van, akkor a nyomtató, a gép vagy a HGW hibája lehet, ehhez semmi köze nincs az internetnek.
Sagemcom-ba belépve meg tudod nézni a vonali értékeket, erről tudnak dchard, kabelmania vagy a többiek mondani valami, esetleg még a Sagemcom log-ját is meg lehet nézni.
[ Szerkesztve ]
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
előzmény:
"Sziasztok,
nem olyan régen van K10-es net, egy Sagemcom modem/routerrel. Előtte DSL 10-es net volt, egy Telekom által biztosított D-link DIR-600-zal es egy Apple Aiport Expressel. Utóbbi konfiguráció jól működött (a szakadozások a Telekom hibája miatt voltak, ezért is váltottunk kábelnetre).
Azóta viszont vmiért álladóan ledboja a nyomtatókat a hálózatról, kb. 2-3 percenként, majd visszaveszi, így több dokuemtum nyomtatsőok megszakad a nyomtatás. Mi lehet a porbléma? Mennyire jó ez a Sagemcom cucc?
Persze ha kihúzom az ármaforrásból, akkor egy ideig jó...
üdv.
ferikek"Fix az IP cím, de arra gyanakszom, hogy szakadozik a net, mert pl. nyomtatás közben is megáll a nyomtató, aztán feldob egy hibát, és nem nyomtat tovább (mind a kettő nyomtató). olyan 2-3 percenként kiírja azt is h a beolvasás nem lehetséges egyik nyomtatóval sem, utána pedig jó lesz.
Letöltéseknél (pl. egy 100-200 mb-s fájl), ott is megszakad, aztán vagy újraindul, vagy megáll és kezdhetem elölről. Hogyan lehet megnézni, hogy tényleg szakadozik-e a szolgáltatás?köszi,
ferikek
-
-
dchard
veterán
Sikerült megragadnod a mondandóm lényegét, egyébként igen: egy primer telekommunikációs szolgáltatónál így hívják azokat a szolgáltatásokat, amik nem az elsődleges profil részei, ez a neve. Amennyi ideje kommentelsz ide, lassan illene elsajátítani a szakmai terminológiát.
Állandóan a minőséggel jössz, miközben milliószor leírtuk már, hogy például a kábeles infrastruktúrán pont a fölösleges párhuzamosságok megszüntetése vezethet a nagyobb IP-s sávszélességhez, és ezáltal jobb minőségű IPTV-hez. Az analóg kivezetés egy volt ezek közül, a DKTV lesz a következő, amivel párhuzamosan valószínűleg elkezdik bevezetni a DOCSIS 3.1-et (addig nincs sok értelme), mivel a jelenlegi DOCSIS 3 technológia nem igazán skálázódik jól 32 csatorna fölé (ebben az IPTV is benne van), ami már most is szűkös.
Egyébként ha már az előfizetői közvélemény kutatásnál tartunk, inkább azt kéne megkérdezni hogy mit szeretne az előfizető: torlódó, szar lassú internetet vagy DKTV-t? Mert ugye vagy vagy. De ha ez a matek nem megy, nézzünk egy másik példát: ha sarkos vagyok akkor 50 darab 10Mbites csatorna beleférne kb. 60Mhz-be, ez azt jelenti, hogy az összes csatorna fullHD és igen jó minőségű (nyilván fejlett kodekkel, nem MPEG2-vel). Van tipped hogy pontosan ugyanez mennyi sávot enne a jelenlegi DKTV-n? És mielőtt még a DIGI-vel jönnél, ugye nézzük csak meg hogy ők koaxon milyen netet is tolnak? Hát így elfér a DKTV príma minőségben.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
p2pp
őstag
válasz #78121280 #70828 üzenetére
Köszi Mindenkinek! Ezt kerestem.
U.A az város. Nálunk van Speciális.
Anyóséknál 1 utcával feljebb már nincsen Speciális.
Pedig Ugyanúgy 3 szolgáltató van.
Most egy helyi szolgáltató optikáján lógunk mindennel.
128/32 van most 6000 HUF/hó.
Erre ez ár jónak számít.
T-Home-ról sorra lép le mindenki.
Az IPTV még sosem volt folyamatos.
Naponta 1 milliószor akad meg csak.
Nem is értem ez miért jó nekik.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
törölt tag
-
yossarian14
tag
Tudja valaki, hogy lehet a Cisco ISB 2001 IPTV boxot factory resetelni? Megtaláltam a reset gombot a hátulján, nyomva is tartottam 5 másodpercig, de nem történt semmi.
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Nincs vkinek összefoglaló Magenta 1 ártáblázat?
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
prisz
senior tag
válasz dchard #70799 üzenetére
"egyetlen infrastruktúrán lehet az összes szolgáltatást eladni, többek között olyan értéknövelő termékeket mint az IPTV."
Értéknövelő? Talán inkább bevételnövelő. Hátha valaki "ráklikkel" a filmkölcsönzés funkcióra, vagy lehet bérelni egy valag pénzért plusz box-ot amivel "lehülyíted" a sokkal többre képes smart tv-det.
Azért nagyon érdekes eredményeket hozna egy koax-os efi-s szavazás IPTV vs DKTV ügyben.
Ami nemrégen a hónap vicce volt, hogy egy BP-i tpont-ban rákérdeztünk a feleségemmel, miről mennek a demó tv-k? (M4 sport HD)?. A srác válasza pedig az volt,hogy digitális kábel tv, mert azon szebb a kép. Röhej... amire talán már elő sem lehet fizetni...[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Akkor kezdjük az alapoktól. Neked van egy DSL előfizetésed VDSL2 (vagy ADSL2) szerintem, ezt az eszközt ugyanis VDSL2-re szokták adni. Ahhoz, hogy az internetet tudd használni DSL (és optika) esetén kell egy felhasználónév (xxxx@t-online.hu) és egy egy jelszó. Ha ezeket tudod, szerződésen szerepel, fel van írva stb, akkor indíthatod is újra, majd belépsz a felületébe beállítod a kapcsolatnál a felhasználónevet és jelszót és ugyanúgy megy majd, mint előtte. Ha ezt nem tudod, akkor viszont az ügyfélszolgálattal kell matekoznod, ha se e-mail se jelszó, akkor MT azonosító alapján talán meg tudják mondani és esetleg jelszót módosítani. Vagy nem indítod újra.
De abból kiindulva, hogy azt kérdezed a szolgáltatónak kell-e valamit beállítania, gondolom nem te állítottad ezt be előtte, hanem szerelő, akkor szinte biztos, hogy meg sincsenek az adatok?!
[ Szerkesztve ]
-
-
kigyi_23
addikt
Nem kell konfigolniuk menni fog az IPTV és, ha IP telefon van akkor az is. Neked egyedül az internethez tartozó felhasználó nevet és jelszót kell megadnod.
T-pontban is csak a gyakran előforduló kérdésekre tudják a választ ők ezzel nem találkoznak, mert háznál nem szerelnek. Nem feltétlenül agytröszt mind aki ott dolgozik.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
mckay
aktív tag
-
dchard
veterán
válasz Krystal_s #70817 üzenetére
Az ilyen jellegű pár órás üzemszünetekben jellemzően szoftver és/vagy konfigurációt cserélnek, esetleg egy-egy központi hálózati elemet cserélnek ki. Nyilván te sem úgy gondoltad, de mivel a múltban sokan félreértették az ilyen jellegű üzeneteket, így most hangsúlyozom: nyilván nem ilyenkor húzzák az optikát, tehát ezek az üzemszünetek soha sem nagy volumenű infrastruktúrafejlesztést jelölnek, azok ugyanis a meglévő szolgáltatásokban nem okoznak kiesést, és jellemzően hónapokig, nem ritkán évekig tartanak.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Olvastam, hogy:
"Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Magyar Telekom Nyrt. hálózat korszerűsítést végez az alábbi időpontokban és helyszínen:
2016. július 6-án 00:00 és 06:00 között:........................
A munkák következtében analóg és digitális telefonszolgáltatásunk, internet és IPTV szolgáltatásunk szünetelése várható."Szerintetek ebbe az optika is beletartozik? Az is digitális, de mit lehet még azon korszerűsíteni?
-
KubanitoS
veterán
Ha valakit esetleg érdekel a fenti IPTV-s dolog, csináltam egy próbát. A hároméves Belkin routerem kötöttem össze a telekomos Cisco routerrel, majd a Belkint kapcsoltam össze az IPTV set up dobozkával. Maga az IPTV működött, azonban tévézés alatt a net nem ment (a Belkin volt a wireless elosztó is). Ha kikapcsoltam az iptv-t, akkor viszont a net működött. Na mindegy...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz KubanitoS #70811 üzenetére
Az UTP kábel nem a TV-be fog menni, hanem az IPTV box-ba, router kell vagy elég a switch is? IGMP Proxy, és IGMP Snooping képes eszközt kell venned, ha arra akarod kötni az IPTV-t, de nem minden esetben hozott még így sem sikert a dolog, IPTV-t célszerű a HGW-be kötni minden esetben.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Telekomos netem van IPTV-vel.
Az IPTV csak akkor fog működni, ha az utp kábel (a tévéből) közvetlenül a telekomos routerhez csatlakozik? Úgy néz ki kelleni fog egy másik router is, amely switchként lenne használva (és összekötve a t-s routerrel), csak nem tudom, hogy abban az esetben is menni fog-e az IPTV, ha a második routerhez csatlakoztatom az IPTV-s utp kábelt.
-
Garold
senior tag
válasz yossarian14 #70808 üzenetére
Nyugodtan csinálhatod, csak a wifi adatok szállnak el.
Viszont van egy olyan gyanúm hogy ez nem fog segíteni a problémádon, de egy próbát megér.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
wmati
addikt
válasz yossarian14 #70808 üzenetére
Utána automatikásan működni fog minden. Annyi hogy vissza áll minden alapra, wifi jelszó, stb,
-
yossarian14
tag
Hali.
Szeretnék egy factory reset-et csinálni a Cisco EPC3925 HGW-n, mert az IPTV szolgáltatás rendszeresen lefagy (sötét képernyő a csatornákon, EPG működik) és a net is elég sokszor elmegy. Ha jól tudom a HGW-n van egy RESET gomb, amit több mint 10 másodpercig kell nyomva tartani a factory reset-hez.
Ha ezt megtettem, akkor utána az internet elérés és az IPTV automatikusan működni fog, vagy van valami szolgáltató-specifikus adat, amit be kell állítani a routeren? A Wifi-vel tisztában vagyok, hogy meghal, de a kábelen csatlakoztatott eszközöknél nem lesz gond, ugye?
-
sulu1701
aktív tag
válasz dchard #70799 üzenetére
Szia!
A kábelt húzták ki kb. 5 km hosszan (ahol 7 végi házak vannak) de 0 felhasználó csatlakozott rá, holott az ellenkező irányban lennénk mi rövidebb távon ahová nem terjeszkednek ez a számomra érthetetlen. A nem váltottak még dolog, azért áll fönt mert a mi településünkre jövő adsl kábel értelem szerűen használtban van, és azt használják tovább (csak ott nem ahol igény volt a gyorsabb sebességre vagy jobb szolgáltatásokra).
És igen tudom, hogy nem láthatok át mindent, de nem is szándékozom.De akkor volna egy olyan kérdésem, mint írtam hozzánk is eljutott a "gerinc" vezeték egy végberendezéssel, de itt meg is állt a fejlesztés a lakókhoz már nem jutott el. Kérdésemre a Polgi azt mondta, hogy pályáztatás alatt van, ki kötheti be. Ezt nem igazán értem, hogy akkor hogyan is került ide a kábel, ha nincs szolgáltató?
-
bul07
nagyúr
[link]
Hátha könnyeben és gyorsabban megy majd a hálózat fejlesztés( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
titán
-
gyeniko
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni: Siófokon a kábel TV-t és internetet is az Inviteltől kapom, de csak 10 Mb/s-et tudnak adni, ezért váltanék T-re. Az egész lakás koax kábellel van szerelve, melyet pusztítás nélkül nem is lehet cserélni. A kérdésem az, hogy a T milyen kábelen továbbítja a netet a modemig, jó nekik a koax?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
kentucky
őstag
Nem hiszem el, hogy meg mindig szarakodik kulfoldi iranyba a telekom adatcseroloje
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest