Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Karesz_
tag
válasz Gubek-Einste #68999 üzenetére
És DSL-en van gond vele?
-
titán
-
Nescafé
őstag
válasz Gubek-Einste #68997 üzenetére
Most még xDSL van, de itt is lesz optikai net már a kábel minden a lécsőházba van.
Jelenleg sat tv-m van.
gondolkodtam hogy váltok,azért kérdeztem.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
titán
válasz Crytek #68994 üzenetére
Heten megkérdezi valaki és a válasz mindig ugyan az, egyszer talán lesz, 300 és 500 Mbps-s csomagokra lehet számítani de a bevezetési dátumot homály fedi.
#68995 Nescafé
Mind a kettőnek meg vannak az előnyei és hátrányai is.
Milyen hálózaton (xDSL/koax/optika) lenne az IPTV?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kigyi_23
addikt
válasz Crytek #68994 üzenetére
A probléma az egységesítésben van. Annyira ragaszkodnak az egységes platformjukhoz, hogy mindenhol ugyanazokat biztosítják, hogy ebbe már a 120-as sem nagyon fért bele, de ennél nagyobb viszont teljesen megöli a dolgot A kérdés az, hogy ezt ők mikor látják be és hogy oldják meg Náluk sohasem egyszerű az ilyen. Annak idején az 512Kbit-1Mbit és onnan tovább 2-3 és 8Mbit váltás is nagyon gyorsan zajlott le (mondjuk nálam gáz volt, mert 3 helyett 5 lett, de az sohasem baj tehát kitalálták aztán 2 hónap múlva már meg is történt. Ők ezen a háttérben már dolgoznak valószínűleg csak még nem jelentették be hivatalosan.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Nescafé
őstag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem iptv vagy sat tv melyik jobb ? iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
Crytek
nagyúr
Van már valami pletyka legalább, hogy a T mikor ohajt sebességet növelni? Vagy ez a 120MBit a csúcsok csúcsa és soha többet gyorsabbat?
Next PC Upgrade: 2022
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Gabesz87 #68989 üzenetére
Vannak olyan eszközök igen, amelyek tiltják Wifi hálóról a konfig felület elérését, ilyen van sima routerekben is. Lehet, hogy ezt állítani is lehet, erre nem esküszöm meg, főleg nem HGW esetén.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
OldMike
őstag
A közeli vég azt jelenti, hogy lesz javított szoftver, vagy azt hogy Te befejezed az IPTV használatot? Azért az nem mindegy, hogy megoldják, vagy nem lesz szükséged rá.
bul07
Szerintem azt a kutya (NMHH) sem nézi, hogy adott csatornához képest egy másik csatorna reklámja mennyivel hangosabb. A sajnálatos az, hogy igazából azt sem figyelik, hogy az azonos csatornán lévő műsor illetve reklám vagy ajánló között mekkora hangerő eltérés van. Talán félévente egyszer egy-két csatornára kivetnek egy-két százezer forint büntetést, ami legfeljebb néhány perces reklámbevételből bőven kifizethető, és annyi.
Egyébként már annyira összehangolják a különböző csatornák a reklámok időpontját, hogy az a véletlen, ha nem egyik reklámról a másikra kapcsolsz.
Egyébként az igazi gyöngyszem az, amikor egy - egyébként tíz percenként tíz perces reklámot és ajánlót adó - csatorna külön felhívta a figyelmet, hogy a következő fél órás műsort megszakítás nélkül adja le. Nehogy már elvonási tüneteim legyenek .[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
Gabesz87
veterán
Tegnap láttam laptopon wifin egy elég erős jelű Telekom Fon hálózatot. Hirtelen azt hittem, tőlem jön, és bár nem értem teljes mértékben ennek az egész Fon-nak a működését, de nem hiszem, hogy az enyém lenne. Ha jól sejtem a korábban hallottakból, a használatához egyrészt küldenek felhasználónevet, jelszót, meg a másik, hogy nekem a HGW-ben (Cisco 3925) ki van kapcsolva a wifi, így gondolom nem sugározhat Fon jelet.
Másik kérdés: az normális, hogy wifin nem tudok belépni a HGW-be (nem jön be a setup), csak aztali gépen, ami kábelről megy a Ciscoról? A wifi egy Asus routerről megy, ami AP módban működik.
-
Fernet
senior tag
Kicsit off téma, de hátha...
Egy gyors kérdés:
Van otthon két T-s HGW. (Thomson ST780i WL és ZTE ZXV10H201L)
Meg lehet oldani, hogy egy (TARR-os) kábelmodem mögé téve csak WiFi routerként működjön valamelyik?
Csak a WiFi miatt lenne rá szükség. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Krystal_s #68985 üzenetére
Én nem akarok beleszólni, mert nincs optikás tapasztalatom egyáltalán, de az megvan, hogy ezt innen a topik-ból senki nem fogja tudni megoldani, ha nem hívogatod őket, hogy ez így nem kóser stb és nem kezdenek vele semmit, főleg, hogy másnak nem így működik?!
-
Krystal_s
addikt
válasz powerup2 #68984 üzenetére
2016-ban egy szolgáltató nem működhet olyan alapon, hogy az átlag ember úgyis alszik éjfél után. Igen sokan vannak, akik később fekszenek le. Azért váltottunk optikára, mert évek óta nem hallok mást, csak hogy ez hú de stabil, a legjobb stb. Aztán mióta megvan csak gondok vannak (telefon napokig nem volt, tv: hang nincs vagy kép, net: szar router stb).
Sokra megyek vele, ha most gyorsabb a net, de amikor használni akarom akkor pont megszakad. -
powerup2
addikt
válasz Krystal_s #68983 üzenetére
A legtöbb ember ilyenkor alszik engem nem zavar ha éjjel egyszer megszakad majd megy tovább xD
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #68982 üzenetére
Minden nap szakadás és új IP. Szerintem ez nem normális. DSL-nél ez kb hetente volt. Az utóbbi időben egyre gyakoribb lett ugyanígy éjjel 3-5 között, de azt megmagyarázták azzal, hogy szar volt a vonal és a vonaldiagnosztika olyankor rakta rá a cuki kis "snr" lockot. Majd a "szupertökéletes" optika mindent megold.
A Router újraindítás másik időpontban nem jött be. Nem onnantól kezdi számolni a 24 órát. -
Krystal_s
addikt
válasz Sharkweb #68979 üzenetére
Annyira buta a Huawei, hogy a log-ban nem is látszik. Szerelő egy műszerrel megnézte és látta a szakadást. Felhívta a pesti központot és azt mondták, hogy valami eus megállapodás, hogy abban az időszakban frissít a rendszer minden nap. Én onnan látom, hogy kidob mindenhonnan, ahova be vagyok jelentkezve..
Bárkit kérdezek azt mondja nála ilyen nincs, de az is lehet, hogy nem tudják, mert akkor alszanak. -
bul07
nagyúr
válasz OldMike #68977 üzenetére
Én arra gondolnék hogy a média csoportok kérték erre őket hogy könnyeben tudják hangosabbra venni a reklámokat
Mert nem megy csoport kapott már büntetést hogy a reklámok hangosabbak voltak
És ugye ezt könnyebb kiszúrni ha, egyik csatorna halkabb és megy a film, csatornát vált és a reklám ordít mert alapból volt hangerő eltérés a két csatorna között és a reklám hangosítás még rátett, és nagyon feltűnő lett így és ment a bejelentés
Szerintem majd tolnak fel egy kicsit a hangerőn , de ezentúl mind egy szinten lesz
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
lócitrom
őstag
válasz rsanyi20 #68973 üzenetére
43 napot vártam DSL-re. nem értettem mi van. tudtam, hogy sírógörcsös a netszolgáltatásuk, de hát eléggé sürgős volt. alig lehetett őket elérni. aztán végre az illetékes felkeresésénél azt mondták karácsony fele tudnak mondani időpontot. valahogy elb@szták és kifelejtették a mi ELEKTRONIKUS igénylésünket. nem tudom hogyan lehetséges ez, de igazából telekomnál mi nem lehetséges... aztán szerencséjükre korrigálták a dolgot és november elejére végül bekötötték. szóval szerintem így a célban már kibírod
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
válasz Pokesz007 #68955 üzenetére
A 4. változatra csak annyit, hogy lehetséges akár állami elrendelés az azonos hangerőre, de erre sem lenne szükség, mert egy épeszű szolgáltatónak ezt magától kellene megtennie. De azt az állam bizonyosan nem rendelte el, hogy az 1 és 25 közötti teljes vezérlési tartományon belül azonos legyen a hangerő .
Ilyet csak egy nem épeszű szolgáltató hasonlóan nem épeszű programozói voltak képesek kitalálni.
42LM660S
-
rsanyi20
tag
Optikai nethez milyen routert szoktak adni? Utána néznék már most, kicsit tanulmányoznám hogy milyen lesz majd
[ Szerkesztve ]
Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
Krystal_s
addikt
válasz SzlobiG #68951 üzenetére
A box beállításokban a hang mire van állítva? Stereo, vagy térhatású?
Térhatásúra állítva üvöltenek a HD csatornák és nem lehet lehalkítani. Sztereón nem üvölt. Viszont nálunk minden nap többször kell ki- bekapcsolni a boxot, mert egyáltalán nincs hang, vagy kép.
Ez egy őrület, ami a telekomnál megy.Más:
A 24 óránkénti net szakadásra nem tud valaki valami megoldást? Minden éjjel 3-5 között megszakad egy pillanatra net, ilyenkor viszont kidob mindenhonnan, ahol be vagyok jelentkezve. (játékból, fórumokból stb.) Nagyon idegesítő. De az is, hogy minden ügyintéző és szerelő mást mond erre. Egyik szerint 24 óránként frissít a rendszer, másik szerint nincs ilyen. 2016-ban az órát kell lesnem, ha éjjel még szeretnék pl játszani, mert 3 után nem lehet, mivel kidob és minden munkám elveszik, de a csapattársakat is kiteszi miattam. -
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Van tippetek, mitől lett alacsonyabb a net+telefon számlája? Elvileg semmi változás, hónap elejétől végéig ez is, hűségkedvezmény, stb. Ez már Díjnet.
Eddig 5520 -, most 4970 Ft.
Ez pont tíz százalék. Olvastam valami tervezett áfacsökkentésről (27 -> 17 %), de csak a jövőben. Akkor ez mégis az lenne, tényleg kevesebbet kell fizetni?■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
glacious
addikt
Lassan telespammelem a topicot. Ha átváltanék optikai netre, elméletben lehetséges, akkor tényleg csak 500Ft-tal drágul a net?
Ha jól olvastam ebben a hozzászólásban (igen) -
Essejó
veterán
válasz DJ. Ru$y #68940 üzenetére
Egy házzal balra van a Koax vége az oszlopon a sarkon. Kijött a szerelő és felnézett: Itt nincs koax gerinc a ház előtt, (persze mert a járda túloldalán a Hév sínek fut. Bár láttam én már olyant, hogy hasonló esetben a kerítés mellé pakolták az oszlopokat, ja az villamos sínek volt) Az út túloldalán meg házról házra megy a koax szóval lett volna megoldás. Feltette a nagy kérdést, hogy ő így hogy kössön koaxot? Jobbra egy házzal meg feljön egy cső a földből és abból jön ki a telefonkábel és a ház sarkáról van átfeszítve erre a házra. Szóval egy kábelbehúzóval simán mehetett volna. Megemlítettem a csókának mindkét lehetőséget, a francért kellett nekem anno híradástechnikából megérnem. De nem volt oda egyiktől sem és inkább felhívta a főnökét és együtt kiderítették hogy mindkét dologhoz HÁLÉP-esek kellenének. Szerintem meg csak akarni kellett volna. Ha itt lett volna a koax akkor annyi erővel beballagtam volna a dobozokért egy T pontba és felrakom magam.
Szóval a lényeg szerintük ide nem lehet Koaxot kötni, de úgy is itt van a réz érpár módosítsam a szerződést és majd azon lesz adsl internet és iptv és azzal ő a dobozaival el. És lőn adsl.
Remélem a Digi szerelői kb egy év múlva rugalmasabbak lesznek.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
glacious
addikt
válasz DJ. Ru$y #68961 üzenetére
Egy hete jött elő a probléma, de jó lenne, ha elmúlna, online fizetésnél vettem észre először, és ez elég bosszantó.
Köszi a tippeket, sajna ezeket mind próbáltam, de valahogy random nem jutok el a névfeloldásig. Töröltem DNS cachet is, lekötöttem a routert is, hátha azzal van probléma.
Még régi (kb. 8 éves) cisco EPC3925-m van. A kapcsolat viszont nem szakad meg, hozza a maximális értékeket speedtesten stb...Most pl. teamviweren keresztül tesztelem.De ismét hívtam az ügyfélszolgálatot, remélem hamar megoldják.
szerk. ezt az üzenetet pl. csak harmadikra tudtam csak szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz glacious #68958 üzenetére
Google DNS:
IPv4:
8.8.8.8
8.8.4.4
IPv6:
2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844Vagy eszközönként vagy a HGW-ben vagy ha saját router-t használsz abban, írd át a DNS-t, és nézd meg javul-e a helyzet.
-
glacious
addikt
Nálam olyan probléma ütötte fel a fejét, hogy random módon nem tudja feloldani a címeket és DNS hibára panaszkodik. A net koaxon jön be hw és sw változás nem történt, és minden eszközön és böngészőn jelentkezik. Szombaton valamit csináltak a központban, de az kb. egy napra hozta rendbe. Hol lehet a probléma?
-
bul07
nagyúr
válasz designREX #68926 üzenetére
Örök hiba
Annyit kellet volna mondanod hogy nem megy a nett , és belépni se tudsz az eszközbe oldják meg( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Pokesz007
senior tag
válasz SzlobiG #68951 üzenetére
Minden t-homes szolgàlatos màst mond.
1.Türelem dolgoznak a munkatarsak.
2.Vegye fel a boxon max hangerőre és a tv-n àllítsa a megfelelő hangra.
3.Vàlts hd csomagra.
4.Javitas nem lesz,mert allam rendelte el,hogy a hd sd hangerőt hozzàk egy szintre. De hìvja az 1412 t és egyéni szoftver àllìtanak be ,ha tényleg halk az adàs.Akkor most mi van?
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
xy2003
tag
kötbér?mire?
azt a hűségben eltöltött időre fizeted(fizetnéd) itt két napról van szó. ez 260Ft. lehet rosszul tudom,de talán törvényileg van szabályozva,hogy csak a különbözetet számolhatja fel. ez 1300Ft/szolgáltatás/hó
de még náluk vagyok (várom a digi bekötését) így ez a 260 beépül az e havi számlámba ami hűségnélküli már.egyébként bepróbálkoztak egy ilyennel:
EGYSZERI DÍJAK:
Feltételes kedvezmény visszavonása Egyszeri díj: 38.496Ft
mondjuk ez is jó,feltételes kedvezmény amit még meg se kaptam,de perkáljam ki:-)rögtön telefon ahol közölték,hogy hibásan került a szerződésbe ezt természetesen nem kell fizetni.
pár óra múlva újra telefon,ugyan ez a válasz + még felmondás előtt 2szer érdeklődtem,hogy mivel jár a hűség felmondása és akkor is azt mondták,hogy csak a különbözetet kéne fizetni.
szal biztos ami biztos alapon 4 hangfelvétel van,hogy nem kell fizetni :-) -
-
SzlobiG
félisten
Üdv.
Nem régóta van IPTV-nk.
A set top boxokkal olyan baj van, hogy némely adás túl hangos és hiába állítjuk a hangerőt nem változik semmi iszonyat bosszantó. Van erre valami ötlet?
-
lócitrom
őstag
válasz DJ. Ru$y #68947 üzenetére
igen, a kábeles megoldással bejön. ha jól sejtem "kényelmesebb" módja nincs a dolognak. ha már rádugtam, beállítottam a DDNS-t ott is. úgy néz ki így működik, mert pingelve a címet válaszol. az még nem világos, hogy a szolgáltatások is működnek-e ezzel.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Werkly
őstag
Csak pletykaként hallottam félig meddig, hogyha van Telekomos előfizetésben otthoni netem akkor adnak mobilnetet úgymond ajándékba? Ennek van valóságalapja vagy totál hülyeség? Kösz a tájékoztatást!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lócitrom #68946 üzenetére
A DDNS-re így hirtelen ötletem sincs. Elérni úgy tudod szerintem, hogy vagy direktben kötöd a gépet a HGW-re és bejön a speedport.ip címről vagy pedig le kell teljesen resetelni a HGW-t, hogy visszaálljon, már nem emlékszem, hogy működött anno.
-
lócitrom
őstag
válasz DJ. Ru$y #68943 üzenetére
esetleg erre tudnál mondani valamit?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz icetheman #68942 üzenetére
Akkor mondjak jobbat? Hosszú távon a T ki fogja végezni a DKTV-t teljesen, szóval ideig óráig oké a DKTV, de egyszer úgyis mindenki átvisznek IPTV-re, ahogy átvittek mindenkit analógról KTV-ről DKTV-re.
-
icetheman
tag
válasz DJ. Ru$y #68940 üzenetére
BOCSÁNAT NA.. Csak érdekelt, mivel nekem dvb-c n jön a tv, de van lehetőségem iptv-re is , csak nem látom előnyét, mint felhasználó... max 3 tv (nekem alapból 4 van folyamatosan használva) ,mindenhova set top box kellene(ami fogyaszt nem keveset!), mert gondolom a tv nem kezeli a streameket, még ci kártyával se,plusz kábelek... helyet foglal. Egy szó mint száz, ahol van dvb-c nem látom értelmét a FELHASZNÁLÓ felől átváltani iptv-re.
-
Ku'leth
tag
Hogyan lehet a legegyszerűbben kötbér nélkül megszabadulni a telekomtól ?
Az a helyzet hogy pár hónapja újra alávéstünk 2 évet (telefon, net, tv, 2 mobil, mobilnet), most viszont elkezdett szivatni a telekom : analóg kikapcsolva, tvgo 1-2 hete feldobta hogy nem jó neki a tablet (eddig ment), sportcsatornák is tünedeznek.
Tudom hogy ezek alapján nem lehet felmondani (IPTV csomag, a TVGO ingyenes, 1-1 csatorna eltűnése sem alap), de ha valaki tudna egy kiskaput, kérem ne tartsa magában.
[ Szerkesztve ]
A tanácsadó az, aki a szeretkezésnek harminc módját ismeri, de barátnője még sosem volt.
-
törölt tag
válasz DJ. Ru$y #68929 üzenetére
Ez nem az. Oda az analóg lekapcsolást teszik.
A kódolt digitális kábel tv megszüntetésről csak annyi van amennyit a Januári számlán feltüntettek.Műszaki okok miatt 2016. április 30-án megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatást Békéscsaba és környéke, Hódmezővásárhely és környéke, Szeged és környéke fejállomáshoz tartozó településeken, s a továbbiakban új technológián biztosítjuk a szolgáltatást az érintett elõfizetõk számára. A technológiaváltásra 2016. március1-jétõl április 30-ig kerül sor, s a digitális kábeltelevízió szolgáltatásról ezen időtartam alatt folyamatosan térünk át az IPTV szolgáltatásra. A módosítás nem érinti a programcsomagok kínálatát és havi előfizetési díját. Az érintett elõfizetõket közvetlenül is értesítjük
a változásról. (2/D, 3/D, 5/D (értékesíthető és lezárt)Mellékletek) -
rsanyi20
tag
Jelentem, újabb sikeres fázison vagyunk túl, szerdán jönnek a netet bekötni.
Mostmár tényleg csak a várakozás van hátraSzeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.
-
Janusz001
őstag
Hol van arról infó, hogy mely területeken kapcsolják le május 1 -el a dtv -t koax hálózaton? Békéscsabáról lenne szó egész pontosan, mintha régebben azt írták volna itt, hogy május 1 -el koax on csak iptv -n lesz adás.
-
Nooeca
senior tag
Amíg a Telekom nem emel, vagy csökkent árakat, addig mindenkinek jobban megéri a Berotel. Olcsóbb és gyorsabb...
Főleg hogy aki akart már váltani az váltott. Vagyis hűség kötelezi őket. Oké, építsék ki, rendben van, de miért ilyen sürgős, ez esetben? Ráérnek nem? 1 év hűség lejárata még messze van.
-
designREX
tag
SZiasztok.
Akadt egy kis gondom.
T-home optinet, huawei HG8245 eszköz.
Lefagyott és nem akart dhcp-n osztani címeket sehogy, restart után se.
Igy reseteltem. Belépés után viszont az internetnél a felhasználó jelszó párost nem fogadta el.
Telefonáltam, ügyfelees közölte hogy elkurtam így 2500 ft ellenében ujrakonfigurálják a modemet és kapok új jelszavat.
Ok megtörtént, müködik a a net de az eszközbe az eredeti 3play/3play párossal nem tudok már belépni. a saját jelsavammal se. Mi lehet a baj? Megint telefon?Elöre is köszönöm a segítséget.
-
btz
addikt
válasz Nooeca #68924 üzenetére
Pontosan ez az amiről beszéltem. Nem oda mennek, ahol nagyon fontos lenne, hogy menjenek. Értem én hogy Nyíregyháza nagy terület, meg nehéz, de akkor mért nem oda koncentrálják az erőforrásaikat? Miért álnak neki máshol, ahelyett a hely helyett, ahol beharangozták, hogy itt kezdjük? És az a máshol miért pont ott van ahol 200/100-as netet szolgáltató konkurencia van?
A Berotelt talán nem veszik konkurencia számba, de lehet, hogy pont miattuk fognak koppanni ott és csak feleslegesen lesz az optika póznákon.ⓑⓣⓩ
-
Nooeca
senior tag
válasz Soulfly842 #68922 üzenetére
Dehogynem. Inárcs, Újhartyán Beroteles terület akár 200/100 Mbps-es sebességgel, mondhatni hogy elég olcsón csomagban és mégis megy oda a Telekom. Most épít ott ahelyett hogy máshol építene a körzetben ahol nincs semmi... ugyanis ezek is tervben vannak, ugyanakkor fontosabb az olyan település ahol már van egy jó szolgáltató. Jelenleg legalábbis.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
válasz Soulfly842 #68922 üzenetére
De ez csak akkor igaz ha egy településen minden háztartásba elérhető a 30Mbit! Ha vannak kisebb utcák ahol csak ADSL2+ van, akkor azon a településen lesz fejlesztés. Az nem számít, hogy hány szolgáltató van jelen. Kivétel ha a helyi fejlesztési pályázatot nem a Telekom nyeri meg, akkor más szolgáltató fedi le teljesen az adott települést.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Nagyobb településeknél - mint például Nyíregyháza - ez azért nem kis projekt. Van rengeteg külterület is, s a vállalás mindenhova szól. Az önkormányzat sem egyszerűsíti meg a folyamatot, hogy hol mit, hogyan engednek elvezetni. Kicsit paradoxon, ez igaz (hiszen a Magyar állam és a Magyar Telekom írt alá stratégiai megállapodást, akkor miért teszik ilyen bonyolulttá), de a kivitelezés sem egyszerű. Nyh-n tényleg nagyon sok terület van (egyre inkább csak volt) ahol kisebb sávszél és gyengébb hálózat volt a mérvadó.
Az orosi részen, a rozsréten, s egyre több helyen viszont lezárulnak az optikai fejlesztések. Nyár végére, ősz elejére készen lehet a hálózat.
Kisebb településekenk azért nem ilyen komplex a projekt, de szépen lassan haladni fognak mindenhol
A képlet egyszerű: A Digitális Magyarország program arról szól, hogy minimum 30MB/s internet legyen mindenhol. Ha van a két nagy szolgáltató közül ott valakinek, akkor nagy valószínűséggel nem megy ott a telekom új hálózatot építeni.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberjack
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az IPTV STB fog nekem működni WIFI / LAN átalakítóval?
A lényeg, hogy a 2. STB olyan messze van a lakásban, hogy nincs kedvem kihúzni 30m kábelt.* Iphone 14 Pro Max / Watch 8 *
-
lócitrom
őstag
válasz DJ. Ru$y #68908 üzenetére
pöpec, köszönöm. bár valamiért úgy emlékeztem, hogy a port kinyitástól kezdve állandóan nyitva van, nem csak „on demand”. viszont úgy néz ki valamiért a DDNS cím alapján így nem lehet elérni a router-t. ez mi miatt van és hogy lehetne kiküszöbölni? továbbá ha modem üzemmódban van a HGW hogy érhetem el az adminisztrációs felületét? kizárólag úgy, ha visszaállítom a router-t dinamikus IP-re?
-
panyongf
csendes tag
válasz DJ. Ru$y #68879 üzenetére
Passzolok. Jelenleg úgy van, hogy a nappaliban rj11 van, onnan megy a kábel a speedport dsl csatijába, viszont a szobákban rj45 alj van. Gondolom, hiába cserélném ki a nappaliban a fali aljzatot rj45re, akkor nem tudnám hova csatlakoztatni a speedportot.
Van az előszobában a falban egy központi doboz, de ott csak egy kötődobozszerűség van, viszont azt egyáltalán nem látom át, hogy mi honnan mibe minek. De persze, tudom, hogy látatlanban ezt így nem tudja nekem megmondani senki.
Akkor a speedport wifijén keresztül nem tudom megoldani a dolgot?
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Optikánál nincs valami megoldás a 24 óránkénti net szakadásra? Szerelő beszélt a pesti központtal és ez állítólag egy eus megálllapodás, hogy minden nap éjjel 3-5 között frissít a rendszer. Csak egy pillanat az egész, de ahhoz elég, hogy kidobjon egyes helyekről pl játék, chat, fórumok...
Nagyon zavaró. Amikor ilyenkor még fent vagyok, akkor lesnem kell az órát, hogy jaj 3 elmúlt, bármikor kidobhat a játék és elrontom másokét, elveszik minden akkori munkám. -
btz
addikt
válasz Essejó #68909 üzenetére
Szedd le a HGW-ről azt a szervert.
Net nélkül (izoláltan) rakj össze egy hálózatot azzal a WRT54GL routereddell ami van, ha nélkülözhető ott ahol most van.
Tehát a hálózatban legyen a WRT router, egy PC amin van böngésző, meg a HP server. A router legyen mondjuk 192.168.1.200 osszon dhcp-t stb. Ezután PC-ről próbáld elérni, valami hálózat scanner programmal felderíteni hogy mik vannak az 192.168.1.XXX tartományban.
Ha sikerül elérned, konfigold be statikusan az IP-t egy stabil címre.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
kircsike
tag
válasz savior #68910 üzenetére
Parancsolj
[Díjcsomagok] -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Essejó #68909 üzenetére
Nekem a Firefox felajánlotta, hogy nem keresést akarok, hanem megnyitni, most már nem ajánlja fel, mert megnyitottam már, próbáld azzal esetleg aztán ezt már szerintem az XPE topikban folytassuk szerintem.
savior
Telekom oldalán próbáltad esetleg? Otthonin belül Internet? Itt. (Ezeknél nincs nagyobb csomag optikán sem.)[ Szerkesztve ]
-
savior
őstag
Ide most kotik be az optikat. Hol talalom a dijcsomagokat?
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Essejó #68902 üzenetére
Igen, lehet az is egy ésszerű lépés lenne.
Aminek elnevezted a szervert beírod a címsorba és kész. pl. TökiDSM vagy akármi. A szervered neve, nekem így is bejön a felület.
lócitrom
Itt beírod a portot és, ha zöld success, akkor nyitva, ha piros error, akkor zárva.Ebben a FW-ben hibás és jó is egyszerre a PPPoE PT, pontosabban: a .653-hoz kijött egy patch, amivel nem változott a verzió szám, de már működik a PPPoE PT.
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz DJ. Ru$y #68888 üzenetére
úgy tűnik most már jó. de ha esetleg tudsz egy megbízható átfogó módszert, amivel lehet ellenőrizni, hogy valóban működik-e a portok kinyitása azt még megköszönném. egyébként ez a verzió fut jelenleg a modemen.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #68904 üzenetére
Neten is le lehet mondani?
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #68904 üzenetére
Igen van még. A számlán úgy szerepel. Alapkészülékdíj: 381 Ft
-
titán
válasz DEJVID #68901 üzenetére
Bármilyen jó lesz amelyik DVB-C tuner-rel rendelkezik, ajánlásért nézz be IDE.
#68903 kalm007
Mindenféleképpen érdemes lemondani.Még van ilyen? Soha sem hallottam, hogy valaki ilyet fizetne?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
Ha új telefont veszek vezetékeset akkor lemondhatom az itteni telefont? Tőlük kaptunk 1-et még matávos. Azért fizetek havonta 381 Ft bérleti díjat. Szóval ha magamnak veszek egyet akkor lemondhatom azt a 381 Ft befizetést? Mivel nekem a régi már nem kell
-
Essejó
veterán
-
DEJVID
őstag
Oh, köszi. A kódolatlan csatornákhoz milyen set top boxot ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest