-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferk
senior tag
Bp xv ker, se tv se internet, nálatok nincs gond?
-
hamikike
tag
Sziasztok
Pár nap múlva lejár a hüségidőm, ezt megújítottam, de csak új csomag összeállitásra lehetet (Telekom net+tv).
Emiatt a meglévő FAG2233 routert FAG2235 -re cserélik.
Még nem kaptam meg.Azt mondták találok róla használatit, hát nem találtam.
1. van-e egyáltalán valahol ilyen, havan adjatok linket
2. vagy ez kb. tök ua. admin felület, mint a 2233-as, csak az USB miatt mégis más?
3. vajon lehetne az előző 2233-as beállitásait mentve erre rátölteniNem emlékszem biztosan, de talán az előző 2233-at csak rákötve utp-én laptopra, meg tudtam nyitni az admin felületet.
4. ez menne most is?
5. vajon ilyen helyzetben az USB mobilnet aktiválódna, lehetne a laptopon mobilnet?Túl sok a kérdésem, de aki tud, válaszoljon ezekre
Üdv
-
válasz
David_DD #152946 üzenetére
Igen lehetseges. Az en lakasomnal is volt eredetileg koax behuzva a falba. Az kozponti antenna az epulet tetejen volt, vagy van de mar evek ota nem mukodik.
En meg is szuntettem a 2018-as felujitaskor, es mivel mar akkor iptv-t kotottem akkor vegighuztam az egesz lakast utp-vel es tettem mindenhova aljzatokat. -
David_DD
tag
Sziasztok!
Vettem egy panellalást, és az átvétel során vettem észre, hogy az egyik szobában a falbó (az erkély felől) l kijön egy koax kábel, meg van szakítva egy S2641 - Ground isolator-ral [link] , majd bemegy a szegőlécen keresztül a laminált padló alá. Az előző tulajnak fogalma nem volt mi ez, ő is így vette a lakást. Volt tv is ebben a szobájában, de a szembe levő falon, plusz az eddigi telekomos bekötése is visszakövethető egészen a közös folyosóig. Ránézésre sehova nem csatlakozik ez a kábel. Legszívesebben kiszedném de félek, hogy mi van ha valami csoda folytán a ház többi lakójának ezen keresztül megy a tv adása..Létezhet, hogy ez valami régi parabola antennának a maradványa? (bocsánat, hogy kicsit offtopic, de fogalmam nincs melyik fórumon kellene érdeklődnöm..)
-
Keef_Lee
senior tag
Sagem 3896 HGW mögött egy Asus AC65P van. Most az Asus Accespointként megy, de azt szeretném, hogy a kameráim az Asuson külön alhálózatban legyenek.
Ha jól értem, akkor a HGW-ben az alap 192.168.0.1 marad és a DHCP is. De az Asus-ban mit kell állítanom? (Most fix IP-je van a HGW-ben rögzítve.) -
g.peter23
tag
Sziasztok!
Ha cseréltetni szeretném a meglévő TV boxot (Technicolor ISB2231), akkor kérhetem, hogy ugyan arra a típusra cseréljék?
Már jó ideje megvan, megy rajt a felvétel funkció sokat, és jó hangos már benne a winyó.
Egyáltalán ezért cserélek?
Androidot nem szeretnék!
Köszi -
ClioRS
őstag
Sziasztok,
Találkozott már valaki azzal a problémával, hogy a TVGO megzabál 4-5 giga memóriát és ezzel belassul az egész rendszer, majd megáll a kép és csak pörög? Régebben nem volt vele ilyen gondom ugyanezen a gépen, nyáron kezdte el, aztán igazából el is felejtettem ezt a problémát. Néznénk gépről tvt, de 20-30 percig bírja csak, be kell zárnom a böngészőt és újra elindítani az adást.
-
-
Essejó
veterán
válasz
molnarpeter #152924 üzenetére
Aztán másnap jött email, hogy tévedésből küldték és tárgytalan.
-
yogibear
addikt
válasz
molnarpeter #152924 üzenetére
Volt... sms-s is jött róla anno... pár 100-at írtak jóvá az októberi számlán...
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Lett egy Technicolor FGA2235 típusú modemünk csere okán, amire direktbe van rádugva a szerver(előtte egy Sagemcom 5670 volt) és a kinti használók jelezték, hogy nem igazán, vagy erősen akadozva megy a dolog. Átdugtam a saját routeremre ami egy ASUS RT-AX86S, beállítottam minden portot ami kellhet és megoldódni látszik a dolog. Azonban mobilnetről egyáltalán nem elérhető a szerver, ebben szeretnék segítséget kérni.(ha a modemen keresztül megy ki a netre a szerver akkor elérhető mobilnetről is) -
tuto558
aktív tag
válasz
Gubu0101 #152926 üzenetére
Ott valami beállítási probléma lehet nálad. Jobb felül "show advanced"-et próbáltad már? A 160 MHz-s sáv neked ott be van állítva? (Channel width)
4x4-es klienssel akár 4800-as link sebességet is tud:
Laptopban 2x2 160 MHz-s wifi lapka van, annak a max sebességén 2400 Mbps-en csatlakozik is:Ebből lejön az overhead, szóval ezt tudom mérni speedtesttel wifin, de a laptop a korlátozó tényező itt, nem a router:
-
-
snyper990
őstag
válasz
Szpisti #152923 üzenetére
Inkább ONT-ket szoktak cserélni manapság, ha jól veszem le az ide érkező ezzel kapcsolatos kérdésekből.
Próbálkozhatsz, hogy minden ilyen esetben bejelented, hogy megint probléma van vele. Hátha egy idő után megunják, és lesz lehetőséged cseréltetni.
Vagy oldd meg, hogy mondjuk hetente valamikor hajnalban automatikusan áramtalanítva legyen, aztán újraindítva... (pl. okoskonnektorral, vagy egy buta időzítős konnektorral) -
molnarpeter
nagyúr
Mostanában volt sok IPTV probléma. Másnak is van havidíj visszatérítés a számlán, vagy az csak egy karbantartási kimaradás idején tett hiba bejelentése miatt lehet?
-
Szpisti
addikt
válasz
snyper990 #152911 üzenetére
Nem romlott el. Bár szabálytalan időközönként (havi 1-2-szer) a feltöltés szinte nullára esik, miközben a DOCSIS jellemzők továbbra is jók. Csak az újraindítás javítja meg. És mivel az újraindítás megoldja ezért nem akarják kicserélni ezt már régebben letárgyaltam velük.
Csak ezt az újraindítást a távolból nem tudom megtenni. Kameráim vannak, NAS-om van, amiket a távolból ilyenkor nem tudok elérni.
De nemrég egy fórumtárs írta itt, hogy felhívták modem-csere miatt, annélkül hogy elromlott volna, vagy csomagot váltott volna, modernizálásra hivatkozva, ha jól emlékszem.Milyen az a "Pro csomag"? Ez valami újdonság?
-
boborján2
aktív tag
válasz
Gubu0101 #152921 üzenetére
24x600 a semmiért azért barátok közt is jó biznisz.
Persze kinek mi.Én azt szoktam javasolni ,hogy vegye meg az ember a részlerte bárhol 0 thm akcióban és nincs indokolatlan költség. Illetve ha most nézem az árakat , a telekom 3db -os mesh rendszere 94e ft. Azért na...
-
boborján2
aktív tag
válasz
Essejó #152914 üzenetére
Addig kényelmi szolgáltatás a wifi amíg nem fizetsz érte. Mert a pénzért valamit adni is kell.
Az a baj ezzel ,hogy oké hogy nem sok, de egyszer bekonfigolja akár egy szerelő ,azt csókolom.
Fizeted végig ,hozzányúlni meg 99% hogy többet nem kell. Már ha a kedves telekom nem piszkál bele ,mint nem is olyan régen az otthoni wifibe és cseszi el. (2nd ssid) -
knor82
csendes tag
ÓÓÓ, igen! Van egy Mi Desk Lamp 1s-em. Ez okozta volna?! Több hónapnyi szívás után végre bejelentettem hibára, hogy az 5670v2 állandóan lecsatlakoztat minden eszközt (legyen az kábellel vagy wifin csatlakoztatva) és 5-10mp-ig nincs hálózat/net. Először visszaírtak, hogy látják a hibát, újrakonfigurálták az eszközt. De nem oldódott meg. Visszaírtam, hogy sajnos nem lett változás. Két nappal később (mai napon) jött szerelő, és cserélte az eszközt egy Technicolor FGA2235-re. Kinézetre jobban is tetszik ez a router, bár a fő az természetesen, hogy jól működik-e. Remélem beválik.
-
tuto558
aktív tag
válasz
brumi15 #152903 üzenetére
Családban nálunk szülőknél és nagyszülőknél is 5670v2 van, nálunk pedig Technicolor 2235. Én úgy tapasztalom, hogy a 2235 sokkal jobb lefedettséget biztosít, mint a Sagem. Sebességben is jó, 2x2-es 160 MHz kliensen 1600 körül ki lehet hajtani. (Link sebesség 2400 eezesetben)
Rádásul az 5670v2-n a band steering is funkcióval is vannak bajok, egy idő után 2.4-re nem engedi fel a klienseket, ledobálja az eszközöket, ezért mindkettőn szét is kellett választani a 2.4 GHz-z és 5 GHz-t. A Technicolorral ilyen probléma nincsen, teljesen jól működik a band steering és nem dobál le klienseket.
-
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage #152883 üzenetére
A + havidíj az azért mert részletre veszed, nem egyben fizetsz ki hetvenhány ezret, +szolgáltatási díj meg a wifi aszisztencia díja. Ami addig vicces amig most ha felhívod őket, hogy sz@r a wifi, elhajtanak, hogy a wifi egy kényelmi szolgáltatás és nincs garancia a működésére. Az aszisztencia esetén meg kapsz telefonos segítséget vagy kijövő szerelőt a beállításhoz, és 5 év garanciát az eszközre, kb havi 1 kávé áráért.
-
Szpisti
addikt
válasz
Trailbreaker #152907 üzenetére
Hmm... és kérni kell a cserét, vagy fogják cserélni erre az újabbra maguktól is? 1000/200 netem van...
-
nikos21
aktív tag
Sziasztok az hogy van hogy hetente újra kel inditani egyszer a stb (3012) mert semmit nem mutat. Valakinek van ilyen problémája? Amúgy ezt leszámítva nincs gond vele. ui: kivéve amikor országossan kockásodik az összes csatorna.
-
-
brumi15
csendes tag
Sajnos az 5670 nekem is le lett cserélve a technicolor 2235-re. Feltünt nekem is hogy a wifi lefedettsége érezhetően rosszabb, illetve jól érzékelem hogy 5ghz-n WIFI 6-al is csak 1200mbps/1200mbps a max sebesség?( a routerbe ezt jelzi meg gyakorlatba se megy több. MIntha az 5670 többet tudott volna, vagy rosszul emlékszem?)
Kábelen viszont mintha stabilabb lenne a 2000mbps letöltés, de az is lehet, hogy csak pont olyan időszakokat fogok ki.
-
-
pruzsi
őstag
Üdv.
Van információ róla hogy, a Technicolor fga2233 ban mekkora dbi-s antenna van beépítve ?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest