Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gyick
őstag
Hali!
Mostanában nagyon sokszor elmegy a net (napi 8-10-szer) Nem csak a wifi kábelen sincs.Előfordulhat hogy a Kaon CG 3002 miatt van?Elég idegesítő mert a munkámhoz kell szinte egész nap net.Érdemes lenne kicseréltetni esetleg a routert?[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz snyper990 #139197 üzenetére
A Telekom szolgáltatására vagy előfizető a Telekomnak annyi a kötelessége, hogy neked szolgáltasson.
Nem kötelessége megindokolni, hogy egy konkurest szolgáltatás miért nem elérhető.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
snyper990
őstag
Például mert rajtam kívül még jó pár előfizetőt érdekel? Tudod, előfizető, a szolgáltató „vásárlója”, ügyfelek, akikből él a szolgáltató...
Egyáltalán minek titkolózni? Nem egyszerűbb egyenesen megmondani a valóságot, elejét véve a találgatásoknak? A legtöbben szerintem belenyugodnának, ha tudnák, hogy mi a helyzet. -
Kaba
veterán
válasz abrtom87 #139188 üzenetére
A HGTV a múlt hónapban promóciós volt minden ügyfél számára.
Amennyiben a HGTV-t szeretnéd és még 12+HD csatornát, akkor váltanod kell a 2022-es tv csomagra.(így összesen 63 HD csatornád lesz).
Amennyiben aktuális netcsomaggal rendelkezel az maradhat csak a tv csomag változik az újra kb. 0-200 Ft közötti drágulással.
Amennyiben a netcsomag már nem aktuális( pl.150/50, 300/75 stb.), akkor a netet is módosítanod kell.
A váltást kezdeményezheted online, chaten vagy a 1414-es ügyintéző által.[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
Topikgazda
-
abrtom87
tag
Sziasztok. 2021. Szeptemberben kötöttem meg mindenből a legnagyobb csomagot. HGTV pár hete még volt, most már nem találom! Csomagot kell módosítani ennyi idő letelte után?
-
Kaba
veterán
válasz vatoloco26 #139186 üzenetére
A HBO MAX külön is előfizethető a Telekomnál(csak stream).
Attól, hogy a Disney plus telepíthető lesz a boxra nem jelenti még a Telekomon keresztüli előfizetés lehetőségét(a Disney plus eddig még nem jelezte a szolgáltatón keresztüli előfizetés lehetőségét).[ Szerkesztve ]
-
vatoloco26
tag
Sziasztok
Akkor a Disney + az önálló eéőfizetéses lesz nem úgy mint a telekomnál a hbo max amit atv szolgáltatással együtt fizetsz? köszönöm
-
kakuk.tamas
addikt
válasz atosan #139174 üzenetére
Telepíthető lesz.
Max 7profil hozható majd létre, de egyszerre max 4 eszközön lehet nézni!
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Protezis
őstag
válasz szaboi6512 #139178 üzenetére
Óóóóó azt a magasságos...
De van. És kikapcsolt így. De akkor miért van a szoftverben kapcsoló?! Sebaj, köszönöm szépen! -
Protezis
őstag
1000/25-ös cable netem van, a Telekomos eszköz bridge módban. Nem tudom rajta kikapcsolni a wifit. Átbillentem off-ra, apply, és újratöltés után továbbra is be van kapcsolva. Ugyanezt csinálja a 2.4 és 5 Ghz-en is. Zavar, hogy csak zavarja az étert.
Találkoztatok már ilyennel?
Hardware Version :CG3002 REV: V1.2 -
atosan
veterán
Üdv,
Vajon a Disney+ telepíthető lesz a smart boxra? Tudni erről valamit?Maine coon
-
pdr755
tag
Másnál is volt hosszabb kiesés az elmúlt napokban a vihar miatt?
Nálunk majd 24 óráig nem volt TV és internet (csütörtök cca. 13-14 -- péntek délelőtt)
BP. II. kerület. -
-
-
veterán
válasz st3v3np3t3r #139166 üzenetére
Reklámblokkoló és egyéb követésvédelem kikapcsolva az oldalra vonatkozólag?
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
dptrsk
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #139166 üzenetére
1414en leadtad hibára?
-
Szebb napot. A Telekom sosem fogja javítani a weboldalas TelekomTV 4-44-50019es hibát? Se a TV, se a Film Klub nem működik A sütik törlését és az Inkognitó módot már próbáltam, ugyan ez, nem megy
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Htjet
tag
válasz Essejó #139147 üzenetére
Lehet, hogy nálam ennyi soha nem lesz, már a 300/20-as netnél is húzta a szerelő a száját amikor egyszer problémám volt vele. Azt mondta, hogy túl messze vagyok a központtól és emiatt nagyobb sebességet ne nagyon akarjak. Azóta nemis vot semmi problémám vele. Nem tudom, hogy volt-e erre azóta olyan fejlesztés ami javítana a helyzeten. Gondoltam csak bepróbálom a gigás netet, 500ft az árkülömbség, erre most meg már az eddigi stabil 300/20-at sem érem el. Közben írták, hogy kijön megint majd valaki, remélem most nem a házba bejövő egyetlen koax kábeleben keresik majd a hibát
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Köszi
-
mekker
őstag
válasz tuto558 #139140 üzenetére
Azt hiszem a szüleimnél is van egy ideje Voda 500 (ilyenünk volt is) vagy 1000Mbit/s, de feltöltés ugyanúgy kuka. Mondjuk ennek az 50Mbit/s feltöltésnek már lehet örülni.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
zseko
veterán
válasz user12 #139155 üzenetére
Akiket említettem, azoknál igen Mobilon netezik, leginkább facebook meg youtube, egy részük tölteni soha nem tölt (azt se tudja mi az a torrent), erre kissé felesleges. Nálunk 1000 Ft eltérés van az 1/1 és a 2/1 között. Én legalább töltök le Steamen vagy más kliensben játékot, de még így sem éreztem szükségét
HR24.hu
-
Rick4
félisten
Nem, a koax kívül szigetelt. Össze is sodorhatod őket hosszában, akkor se lesz baj, max ha 6-800 menetet feltekersz belőlük egy vasmagra, akkor lehet bármiféle gerjedés...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak, ha a kültéri koax / gondolom az lehet amin bejön a kábel / mellé közvetlen hozzá rakunk egy szintén kültéri áramvezetéket, az okozhat az internet minőségében problémát?
Tehát a 2 légvezetéket egymáshoz kötni.
Köszi előre is -
user12
őstag
válasz zseko #139153 üzenetére
Nem feltétlenül hülyítés. Sok alaplapon már alap a 2.5G-s hálózati kártya, így kihasználható a 2/1-es sebesség.
Nekünk 1/1-es csomag van, 800 ft-tal lenne több a 2/1-es, de teljesen fölösleges, mert a jelenlegi kapacitást se tudják kihasználni az eszközök és mi sem. Én személy szerint örülök az 1g-s feltöltésnek, mert anyósomnál a város másik végében úgy másolok tőlünk filmeket, mintha otthon lennék (nála is optika van)Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
tobias40
veterán
válasz zseko #139153 üzenetére
Nekem is csak azért van 2 gigás netem mert 400 ft. volt a különbözet az 1 gigással szemben,de sosem lehet tudni mikor kell majd a nagyobb sebesség!
Amúgy vettem pc-be 2,5-es hálókártyát ,de csak addig használtam amíg kipróbáltam hogy valóban megvan a 2 gigás sebesség.
Néha jó hogy van de bőven elég lenne nekem is az 1/1 mert a SYNO 220+ NAS-om is csak a gigás netet bírja kihajtani tarósan.(vagy még azt sem mert átlag 6-800-al tud jönni,attól függ mennyi is milyen seeder van a torrenten ) -
zseko
veterán
Most hogy elérhetővé vált a gigabit, az ismerősi körömben érdeklődve, azt látom hogy sokakat behülyítettek a 2 gigabites nettel. Vagy lehet ők saját magukat. Mert marha jól hangzik hogy 'két gigabites netem van', csakhogy eszköze sincs hozzá hogy kihasználja, meg van aki leginkább csak böngészni szokott a laptopján, meg youtube, mindezt wifin.
HR24.hu
-
taki01
őstag
válasz #46824192 #139146 üzenetére
Lehet szimmetrikus a le és fel sebesség, de akkor úgy kellene átépíteni-e az összes koax hálózatot, mint ahogy a voda csinálja. Nem bontották el a koax hálózatot, hanem oda húztak optikát is és kb 4-8 előfizető csücsül egy onu-n valamint trunk koax kábelt meg csak áram ellátásra használják az onu-khoz. Kvázi csak az a rezes szakasz ami bemegy a házba.
-
abrtom87
tag
Tud valaki ajánlani legolcsóbb 2,5 Gigabites LAN kártyát a PC-be? Lehet Aliexpress, stb. is. Vagy ha van erre topik … (nem találtam)
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz Htjet #139145 üzenetére
Már mihez képest kellett volna javulnia? Az a kép mint írtam mobiltelefonos mérés volt. De most akkor itt egy az asztaligépemről, friss harmatos. Bár inkább most mennydörgős.
Amíg nem mérsz hasonlót addig ne hagyd békén őket. És ha lezárják a hibajegyet, hogy a hiba elhárítva, de nálad még sincs javulás, akkor ne új jegyet nyittass, hanem nyittasd meg az előzőt, előbb utóbb belecsúsznak a kötbér fizetésbe, az általában felerősíti a probléma megoldó hajlandóságukat. Nálam pár éve konkrétan a kötbérből fakadóan vagy három hónapig a komplett előfizetésemet fizették.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
törölt tag
válasz dptrsk #139144 üzenetére
Pontosan!!
Csak sajnos ez jobban hangzik a süket marketing dumában,mint hogy azt híreszteljék hogy 200 megabitet adunk fel irányba. (Kb. ez lenne az elfogadható fel sebesség).
Az utóbbi nem sok embert fog meg ,a 2gigabit le megmagentázva, az meg kb. tyúk a takonyra kategória.Azt gondolom koaxon soha az életbe nem lesz kontrasztban fel/le sebesség.
-
Htjet
tag
válasz Essejó #139047 üzenetére
Azóta javult nálad a helyzet ? Azóta váltottam 1000/25-ös netre, küldték is az új Kaonmedia CG3002-őt, de ezzel sem történt semmi változás. Megint bejelentettem hibának. Kiváncsi vagyok történik-e valami változás.
Kábelen és wifi-n sem tud ennél többet.
[ Szerkesztve ]
-
Varesz_86
aktív tag
Sziasztok a Telekom Tv go alkalmazást fel lehet tenni androidos tv boxra? Ami működik? Köszönöm a segítséget
-
kecsawi
senior tag
Köszönöm a segítséged, és user12-nek is.
Most sikerült oda jutnom, hogy a tervezett készülék részletre vásárlása élesedett. Mivel az online felület mindíg hibát dobott így 1414-en kaptam segítséget. Mivel a tv előfizetés és az internet össze volt kapcsolva, ezért mindkettőre kellett a hűséget vállalni, viszont maradhattak a régi stb-ok (köztük egy felvevő) csak az előfizetés neve változott, míg az internetes csomagból kértem az újabbat. -
Pubszon
veterán
Üdv.
Optikai net esetében a PPPoE azonosító és jelszó párost hogy a legegyszerűbb kideríteni?
Telekom alkalmazásban megtalálható?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
mekker
őstag
válasz Essejó #139115 üzenetére
Euro Docsis 3.1? Korábban a koax-kábeles nettel kapcsolatban olvastam róla. Annyiban tudna többet a mostaninál, hogy az 500-1000-s netet tudná szimmetrikusan is.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
enginev3.0
félisten
Vanda meddig hívogat még hogy segítsen beállítani az iptv-t?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #139129 üzenetére
Úgy néz ki talán siker, kop kop
Ez nem volt beállítva, csak wifi alatt a IGMP
Multicast útvonalválasztás engedélyezése után nem állt meg az adás
Enable Fast Leave engedve nálam megállt, ha le van tiltva úgy megy, de majd még hosszabb távon kiderülMost maradt az eredeti felállás
ONT-ből minden törölve -> Lan1 portján lóg az AX58u, ő kezeli a PPOE-t, és a fentebbi beállítást-> Asus aimesh node-ként rákötve egy AX55 kábelen, és arra csatlakoznak a boxok wifin
Átlagosan mindenhol 100-300mbites sebesség van szóval sebességgel szerintem nem lesz gond
Csak mint érdekesség és emlékeztetőnek írtam le
-
Crogan
tag
válasz enginev3.0 #139125 üzenetére
Nekem ugyanezt csinálja ha wifivel csatlakoztatom a hálózathoz.Mindegy hogy a szolgáltatói vagy saját router wifije.
Iphone 16, Xbox SeriesX, Xiaomi AX3200,AW Ultra 2
-
enginev3.0
félisten
válasz kakuk.tamas #139126 üzenetére
Wifi
Asus router
Igmp képes
Bár ez egy mesh node, de ha azon múlik akkor át rakom AP-re, vagy akár fő routernek isMaga a router amire a boxok csatlakoznak kábelen van rakotve a másik Asus routerre
Tehát
Telekom ONT-> Asus fő router ax58u (ppoe)-> kábel Asus ax55 (mesh node) -> boxok (wifi)
-
törölt tag
Telekom routerre csatlakoztattad??
-
kakuk.tamas
addikt
Hogy van összerakva? Kábel? Wifi? Milyen modem/router?
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
enginev3.0
félisten
Megjöttek a tv boxok
Megy a tv rajta, aztán pár perc után megáll a kép és a hangCsatorna váltás után megy tovább
Ezzel mit lehet csinálni?
-
user12
őstag
válasz gyogyeger #139122 üzenetére
Szia
A szolgáltatásról nem tudok rosszat mondani. Folyamatosan van, stabil, mindig hozza a sebességet. Ping, pl és hasonló dolgokat nem tudok mondani, ilyenekre nem használom.
A géppel, amennyiben van benne 2.5G-s ethernet kártya menni fog a 2/1G.
A routert nem tudom mit bír, javaslom az Asus topicot, ott biztosan tudni mondani konkrét tapasztalatokat.
Azt látom, hogy van rajta egy 10G-s ethernet port, ezzel össze is tudod kötni a HGW-vel, de ahhoz, hogy a gépen is legyen 2/1G-s kapcsolat venni kell hozzá egy 10G copper sfp modult. A többi lan csatija sajnos csak 1G-s.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
gyogyeger
csendes tag
Sziasztok.
Egy ilyen gépem van:
Asus ROG Strix B550-F Gaming
AMD Ryzen 7 5700G 3.80 GHz
16GB DDR4 ramRouterem: Asus RT-AX89X
Optikai hálózat van nálunk.
Milyen sebességet tudok/lehet kihozni a 2000/1000-es csomaggal?
Mennyire megbízható a szolgáltatás?Köszönöm
-
snyper990
őstag
válasz Essejó #139120 üzenetére
Akkor gondolom nem nagyon játszottál, és a munkádhoz sem kellett külföldi szerverekhez csatlakoznod. A Digi külföldi irányú routingja siralmas volt, mikor legutóbb figyelemmel kísértem. Persze azóta javíthatták is, vannak csodák (állítólag).
A set top box pedig nem akkora probléma az előfizetők jelentős többségének, mint ahogy azt egy páran itt vélik -
Essejó
veterán
válasz snyper990 #139118 üzenetére
Volt nekem a világvégére költözés előtt 1000-es Digis netem, nem igazán emlékszek különösebb gondra vele. Az meg külön pozitívum volt, hogy a Tv-hez semmiféle külön box nem kellett.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
snyper990
őstag
válasz Essejó #139115 üzenetére
Akkor kicsit olvass utána annak is, mit tud az optika...
Az, hogy jelenleg 2/1 Gbit a legnagyobb kínált csomag optikán, nem jelenti azt, hogy ki van maxolva a technológia. De amíg nincs rá valós igény előfizetői oldalról, addig fölösleges a sebességet fejleszteni. Főleg, hogy a gigabitnél többet tudó hálózati eszközök ára egyelőre nem túl baráti.
Persze, fel lehetne fejleszteni a koax hálózatot akár DOCSIS 4.0-ra is, „tisztességgel”. A gond csak az vele, hogy nem annyira időtálló, de legalább drága. Gondolom az a mosoly hamar lehervadna a nem kis mértékben megemelt internet-előfizetési díjak láttán...
És nem gondolom, hogy a többi szolgáltatónál jobb lenne a helyzet. Ha kicsit átolvasol a Vodás/Digis topikba is, hamar rájössz, hogy ott sem fenékig tejfel az élet... -
R3laX
addikt
-
Essejó
veterán
-
snyper990
őstag
válasz Essejó #139109 üzenetére
Például amikor mi fizettünk elő rá tavaly nyáron, konkrétan nem volt más választás.
És nem volt benne a leírásában, hogy kb. havi egyszer nagyjából országos szinten le fog halni.
Egyébként mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy melyiket preferálja. A hibái ellenére mi meg vagyunk vele elégedve -
Robiusz
kezdő
Az új frissítés a kép - hang csúszást is megoldja? Érdekes, hogy nem minden csatornán van. Nagyon zavaró tud lenni
-
mekker
őstag
válasz snyper990 #139086 üzenetére
És azt lehet tudni, hogy optikais nethez milyen eszközt adnak manapság?
-
törölt tag
válasz tuto558 #139097 üzenetére
Hali.
FAST3896_MAGYAR_sw18.83.11.14y-9-ben
DHCP lease time lett javítva. Az ECO mód meg el lett rontva…
FAST3896_MAGYAR_sw18.83.11.14y-14 nincs infó
FAST3896_MAGYAR_sw18.83.11.14y-20 nincs infó
FAST3896_MAGYAR_sw18.83.11.14y-22 héten érkezett a T-hez de erről sem kaptam infót, illetve ez még nincs kiküldve a tesztelőknek. Újraindulás probléma nagyon összetett még nem álltak elő olyan javítással ami ezt a problémát orvosolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest