- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaba
veterán
A felvétel opció az új Telekomtv bevezetése után már nem volt rendelhető.
Az IPTV sem volt már rendelhető új ügyfeleknek,de valamivel később megint lehetséges lett.Hívd mégegyszer a 1414-et vagy próbáld a chaten,nem nagy az esély,de lehet ennek ellenére mégis aktiválják. -
Zeki
nagyúr
Bakker!
Hívtam a 1414-et, azt mondta az ügyintéző, ha rögzíteni akarunk TV műsort, akkor droidos boxokra kell áttérnünk, a Record&Go szolgáltatással.
Na így kösz nem. Amíg a droidos box rosszabb mint a régi, addig nem kell. Engem nem érdekel a 4K, ellenben a csatorna rendezés, csatorna váltás sebessége, nagyon is. -
lszlogal
senior tag
válasz
lszlogal #132597 üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni az előzőt: Az ARM Cortex A53 és a 2 GB RAM aggaszt engem, ez a box lassabb mint a Raspberry PI3, csak 1GB-al több benne a RAM. Ezeket a boxokat 5-6 évig biztos hogy nem fogják lecserélni. Android 9 fut rajta, amit már szerintem nem fognak frissíteni, így biztonsági rések is lesznek befoltozatlanul (az Android 9 supportja még 6 hónapig tart). Ha frissítik, akkor többet fog enni az android, és jó esetben nem fagy szét az egész. Ne legyen igazam, de vélerményem szerint igen alul van méretezve a hardware. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből 2-3 év múlva.
-
kory24
őstag
válasz
n@p@lm #132585 üzenetére
Az a baj nálam napont atöbbször is akár....
És oylankor ugye TV sincsPróbáltam full bridge módot (Global wan mode: Bridged és connection trigger manual, meg név jelszó törölve), működik is router létrehozza ppoe kapcsolatot, azonban a tv boxok nem működnek a routerre dugva sem...
Így meg ugye duplán van létrehozva ppoe kapcsolat, mert hiába van passtrough bekapcsolva attól még az ont is létesít kapcsolatot meg a router is.
Lehet ezt a dupla kapcsolatot nem bírja a hw? -
n@p@lm
őstag
válasz
kory24 #132584 üzenetére
Nekem hetente egyszer eljátssza ugyan ezt.
Nézd meg mit ír a log.
Nem tudom hogy egy idő után magához térne vagy mindenképp kell-e újraindítás, nem szoktam megvárni, inkább restart."2021-10-21 06:12:09,Error,PPPOE,PPPoE error: timeout
2021-10-21 06:10:35,Info,DHCPC,The WAN DHCP client process has successfully been launched on Vlan 0
2021-10-21 06:10:34,Warning,DHCPC,The WAN DHCP client process has successfully been terminated on Vlan 36
2021-10-21 06:10:34,Info,DHCPC,The WAN DHCP client process has successfully been launched on Vlan 36
2021-10-21 06:10:34,Warning,DHCPC,The WAN DHCP client process has successfully been terminated on Vlan 0
2021-10-21 06:06:48,Error,PPPOE,Connection has been terminated: remote station is not answering to LCP Echo requests.
2021-10-21 06:06:44,Warning,PPPOE,Connection to the Internet has been terminated.(Reboot,Reconfiguration,forced termination)
2021-10-21 04:49:40,Info,PPPOE,PPPoE connection successfully established with user credentials.
2021-10-21 04:49:40,Info,PPPOE,PPPoE connection successfully established with user credentials.
2021-10-21 04:49:34,Warning,PPPOE,Connection to the Internet has been terminated.(Reboot,Reconfiguration,forced termination)" -
kory24
őstag
válasz
kory24 #132579 üzenetére
Este újraindítottam ONT-ot, hajnalba megint behalt....
Megnéztem közelről, nem is az Internet LEd a piros, hanem a Telephone, az Internet elötti Led nem világít. Power és PON zöld.
Mi lehet a probléma?
Próbáltam belépni ont menüjébe, hogy megnézzem hátha ír vmit +onnan könnyebb lenne restartolni, de ilyenkor nem elérhető....
Ilyenkor ki és bekapcs és zöld minden led, működik net.
Tehát nem is próbálkozik önmagától újracsatlakozni, amíg újra nem indítom így van "kifagyva"Beállítás dolog lehet ez?
Vagy eszköz hiba? -
törölt tag
válasz
leslieearth #132582 üzenetére
Én a sim +/- gombokról beszélek.
Eddig szempillantás volt a váltás, most 2-3 mp karikázás után van kép, de még van hogy beszaggat kicsit akkor is a tv adás.
-
Abel-0101
aktív tag
Univerzális távírányitó probléma
-
törölt tag
Androidos boxról miért tűnt el a villámgyors csatornaváltás??
Napok óta olyan , mint a régi iptv.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Sagem Fast 5670 ont néha beáll a net, ilyenkor az internet led piros világít, ki bekapcs után van net, zöld.
Lehet valami beállítás miatt?
- Global Wan Mode: Routed vagy Bridged?
Alapból routed-en van, csak annyi változtatás volt, hogy itt legalul a PPPoePassthrough be van kapcsolva.Esetleg:
Connection Trigger: alwayson (ezen van), ondemand, manual
2,5G port mode Lan (ezen van) wan
MTU: 1492
-
-
patrikcoc
senior tag
Éjjel 2:20-kor bekapcsolt magától az androidos box, CEC-en keresztül a TV-t is bekapcsolta… Nem frissült semmi, és amikor bekapcsolt csak egy ősrégi android logó volt a bal felső sarokban.
-
OldMike
őstag
Nem tudom mi ez a frissítési mánia a hagyományos IPTV STB-nél? Ma kb. 10 perce annyira lefagyott az STB, hogy csak a hátsó kikapcsolóval lehetett elzárni, és újra bekapcsolni. Ezután írta, hogy frissíteni fog. Na ez legalább rendben lement. Nem örülök, hogy megint nappal csinálják, bár ki tudja, lehet egy éjszakai frissítés után meg be sem tudnám kapcsolni.
A kliens verzió 2.6.31708.23010, sajnos nem tudom, hogy a pár nappal ezelőtti milyen verziót eredményezett, illetve azt sem, hogy esetleg egy még korábbi verziót tettek-e vissza?
(cisco 6030 az STB)Bocs, csak véletlenül lett válasz belőle, bár talán lehet információd.
-
Aby_2014
aktív tag
Üdv!
Tegnap szereltek be egy TCom-os Sagemcom 5670 ONT-t hozzánk és a konfigurálásában elakadtam..
Nem működik a portforward-olás.Amiket megnéztem:
External ip üresen hagytam, " * " -ot tettem.
NAT-olás nincs, külső ip stimmel.Eset tűzfalon engedélyeztem az érintett program összes portját, próbáltam kikapcsolni a tűzfalat, win fokozott tűzfalon engedélyeztem a program összes ki-be benő forgalmát.
De a canyouseeme oldalon hibát ír... Mi lehet a gond?
-
-
Kaba
veterán
Csatlakozom én is hozzád.Nagy jelentősége nincsen annak,hogy a Digi reklám célból bedobta az újítását,amit csak bizonyos helyeken és fokozatosan vezet be,ami talán az előfizetők 1%-át érinti majd.A Telekom egyenlőre nem tervez változtatást ezen a téren,úgyhogy addig is felesleges itt a topikban erről vitatkozni.
-
DonDragonka
őstag
válasz
TeeJay #132552 üzenetére
Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni egysíkú és buta fejemmel, hogy nem figyelsz arra amit írok...
A kérdést így tettem fel: mire mindent kicserélek itthon, switch(4db) +AP(6db, csak ez a tétel kb 1M) és tucatnyi 10gbps-tudó hálókártya és vagy usb adapter(Notiba) hogy minden is ki tudja használni a kimaxolt lehetőségeket...
Minden. Nem egy xaros PC...
Had idézzek tőled egy kulcs mondatot
1 gépre vehetsz 90ezer körül van 5portos 10gbit TP-link sima plug&play switch aminek mind az 5portja 10gigás
És akkor egy kis hatásszünet... Igen... 90e(!!!!) egy buta, primitív hálózati eszközért. Ez nem egy gamer router, csak egy sima switch... Amit ma 5e jó magyar pénzért veszel az adott gyártótól ha csak gigabites. Érted? 10x gyorsabb 20x drágább. Megérkeztünk, ezzel van bajom, főleg hogy a "minek" válasz elég üres, azt leszámítva, hogy talán az eszközeim net elérése akadásmentes lenne, bár jegyzem meg halkan, a jelenlegi 2Gbps sebesség mellet sincs ilyen jellegű gondom. És akkor most jöhetnek a "de minden váltásnál drága volt az új eszköz hozzá" típusú hozzászólások... Lehet, de nem 20x a semmiért
Eskü off a téma részemről. -
válasz
Dragon3000 #132556 üzenetére
Simán tudnak adni 1/1 et adsl-en is. Évtizedek óta. Főleg zajos kábelen.
Le: 1 Mbps
Fel: 1 Mbps -
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #132552 üzenetére
Szerencsére fogtok majd látni a következő hónapokban pár olyan mérést amire savanyú lesz a szőlő de majd akkor is sírj mikor jövőre vagy utána a Telekom is kijön 10GPON-al és ott is lesz lehetőség ilyen sebességre.
Akit nem érdekel, mert megfelel a jelenlegi sebessége annak nem lesz, meg másoknak sem hiszem. Ezekkel a kijelentésekkel csak trollkodni akarsz, mert ennyi erővel nézhetnénk azt is, hogy a telekom mióta is ad 1/1, illetve 2/1 netet? Nekem is digi van és örültem volna, ha náluk is lett volna gyorsabb feltöltés, mint 300Mbps, de hát ez van, nem volt rá lehetőség. Ha a telekom is emeli a sebességeket, illetve csökken majd a jelenlegiek ára, akkor a felhasználók örülni fognak, a többsége annak, hogy olcsóbb lesz a nete és nem azért, mert mehet feljebb, ha van hozzá hardvere. -
törölt tag
válasz
TeeJay #132552 üzenetére
"Szerencsére fogtok majd látni a következő hónapokban pár olyan mérést amire savanyú lesz a szőlő "
Kétlem, hogy savanyú lenne... most váltottam pár hónapja 45-50-ről (papíron 10-as net volt) 1 gbit-re. Ez teljesen jó, sőt sok is, sokszor. egyáltalán nem hiányzik nagyobb... felőlem 100 gbit-el is kijöhet vki
"#132551) rdi"
ha csak egy vezetékes szolgáltatásod van és vagy nincs mobilod, akkor nem biztos, hogy jobban jársz a váltással, de nézd meg milyen alternatívák, szolgáltatok, árak vannak nálad
pl lehet a telekom hálózaton voda is szolgáltat, vagy más hasonlítsd össze.
"(#132554) TeeJay"
1000/300 3100forint
Neked/ diginél, de nem mindenki van így ezzel, én annak is örülök, hogy 5-6 ezer lesz a net, 7200+-ról. És vagy 50x es feltöltés növekedés minimum.
Nyilván aki digis, és elérhető lesz neki, annak a feltöltés miatt, ha érdekli megérheti a 2,5-ös net, akár akkro is, ha nem tudja teljesen kihasználni... vagy vesz rá eszközt...
DE telekom 1000/1000 ként nagyon nem érint itt senki a topicban...
"pedig friss FTTH hálózat miatt még belépési kedvezmény"
Nálunk is friss a hálózat, és nincs kedvezmény.Nálunk a konkurencia drágább mint a telekom, és még nincs ilyen netje, de ha lenne akkor is drágább lenne.
Most csökken az 1000 net ára vagy egy ezressel, a kisebbek meg drágultak vmennyivel (igaz, majdnem dupla annyi lett az új csomag sebesség, így nőzőpont kérdése a "drágulás")
"és ott is lehet majd fentebb lépni."
Én részemről felejtős... a 2000/1000 is... nem hogy a többi... de akinek kell lépkedjen nyugodtan -
TeeJay
félisten
válasz
#33802016 #132553 üzenetére
1000/300 3100forint
2,5/2,5gbit 4ezer forint
10/10gbit 5ezer forintTelekom vidéken szüleim faluban 300/75megabit 4500-at fizetnek pedig friss FTTH hálózat miatt még belépési kedvezmény is van és van Vodafone koax így van konkurencia.
Másik faluban már nincs Vodafone ott drágább áron adja a TelekomNektek is jó lesz ezzel mert a Telekom is fog lépni a kisebb csomagokat kivezeti az 1000-es 2000-es csomag talán olcsóbb lesz és ott is lehet majd fentebb lépni.
Örüljünk ennek és ne mindenhol az menjen már hogy "de minek?"
-
törölt tag
válasz
TeeJay #132536 üzenetére
A régi csomagoknál biztos van egy kör akinél igaz a "de minek" fb-re nem kell több száz mbit.
Viszont a régi neteknél nagyon durván alul volt méretezve a feltöltés. Így maximálisan az 1000/1000 átlag/feletti felhasználásra ideális.Biztos van egy szűkebb réteg, akinek efelett is megérhető, főleg feltöltés. DE arányaiban egyelőre kevés ember és legtöbben nem azért vennék...
Kicsit olyan, mint amikor vki azért vesz hiper szuper telefont mert menő, nem azért mert tényleg szüksége van rá kihasználná.
Amúgy a fejődéssel, ha jó irányú nincs baj... de jelenleg főleg átlag ember részére ez inkább pr mint tényleges dolog.
Mint ahogy írták, sok embernek az lenne a fejlődés, ha a rezet, végre cserélnék, pl 10 gbit helyet...
-
TeeJay
félisten
válasz
DonDragonka #132548 üzenetére
Milliós költések mi?
10gbit LAN portos ONT-t adnak, vagy veszel 2,5gbit LAN kártyát kemény 11-12ezerért és egy PC hasít majd ezen, vagy veszel 10gbit LAN kártyát 33ezer (TP-Link) vagy 38ezer (Asus) és egy PC-n ki tudod hajtani a komplett 10gigabitet.
Vagy ha kevés 1 gépre vehetsz 90ezer körül van 5portos 10gbit TP-link sima plug&play switch aminek mind az 5portja 10gigás akkor 4 eszközön tudod használni.
"de minek?"
Szerencsére fogtok majd látni a következő hónapokban pár olyan mérést amire savanyú lesz a szőlő de majd akkor is sírj mikor jövőre vagy utána a Telekom is kijön 10GPON-al és ott is lesz lehetőség ilyen sebességre. Majd akkor is írd be ide hogy "de miért?"
Hát azért -
rdi
veterán
Sziasztok,
alternatívát keresnék ennek a szutyok, androidos, Telekom TV Szuper Családi HD díjcsomag helyett.
Ennek havi díja most durván 4600 forint.
Emellé van egy 250 Mbps netem, ami most ~4200 forint.
Ha jól értem, tévé nélkül ez a net havi 4750 Ft lenne.
A net megtartása mellett szeretném elküldeni messzi égtájakra ezt nem is tudom minek nevezzem tévét.
Szerintetek megérné váltani ?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest