Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
dchard
veterán
válasz st3v3np3t3r #108696 üzenetére
Van még alul egy "DSL connection status" nevű rész, abban mi van?
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
válasz dchard #108687 üzenetére
ez a megakadás reggel volt olyan 6óra magasságában,kimerevedett az iptv, a hang is megállt, ránéztem a router konfig felületére éd az volt amit leírtam, wan settings és a firewall között volt egy piros X...
jelenleg így fest a kapcsolat[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Túzok22
senior tag
-
Ombi5
őstag
válasz enginev3.0 #108686 üzenetére
Mindig azzal merek, es ez az eredmeny jon ki...
-
dchard
veterán
válasz raider21 #108691 üzenetére
Fogalmi zavar van. Áthallási zajt inaktív vonal (vagy vonalcsoport) nem okoz. Áthallási zajt csak az aktív, forgalmazó vonal tud generálni. A riasztós rákötés nem áthallási zaj, hanem frekvencia menet probléma volt. Illetve ha a riasztó betárcsázott (szűrő nélkül) az megint jól szét tudja verni a DSL-t (már ha volt a vonaladon aktív analóg előfizetés is, ellenkező esetben nincs tárcsahang és a riasztó behívni sem tud, marad a freki menet probléma). De ez nem áthallási probléma egyik esetben sem.
Kis magyarázat még ehhez: minden tökéletelen kötés, oxidáció, beázás, vagy akár különbség az érátmérőben, de különösen az elágazások elrontják a vonal frekvencia menetét. Ezért ezeket kerülni kell, és törekedni arra, hogy a modem/HGW olyan közel legyen a vonal végéhez, amennyire csak lehet. És ne legyen se elosztás, se toldás, se semmi. Különösen kerülni kell az olyan toldást, ahol a bejövő és a lakásban lévő hálózat között érkeresztmetszet-különbség van.
-
raider21
aktív tag
válasz dchard #108595 üzenetére
Az áthallási zajra gondoltam. Nálunk az utcában csomó ház üresen áll, de az inaktív érpárok az utcavégi kapcsolószekrényben be voltak kötve. Amikor volt nálam az a hiba kb. 1,5 éve, hogy az utcánkban található x cég irodájának analóg vonala a riasztóhoz rá volt valahogy kötve egy hibaelhárítás után az én VDSL2 érpáromra, és elég komoly, szakadások özönét okozó hibát generált, de rendesen...! Az elhárítás 2 második napján a T -s szerelő srác amikor megtalálta a hibát, kikötötte a szekrényben az összes inaktív vonalat. Ez az elérhető vonali sebességben pluszban hozott ha jól emlékszem 2,5 v. 2,7 Mbit/s mind a le-, és mind a feltöltési irányban. Ekkora áthallási zaj okozta sebességveszteséget generált a sok inaktív érpár a vonalamnál, miközben a többi aktív érpáron analóg, ADSL2+ és VDSL2 szolgáltatás zajlott. Erre utaltam, aztán persze, lehet hogy ez az IPTV -nél nem játszik a rézen, ebben Te vagy a guru!
[ Szerkesztve ]
raider21
-
Yszapos
tag
válasz DJ. Ru$y #108689 üzenetére
Ez egy kicsit bonyolult. Két szintes a házunk. A fenti részen az öregek laknak, lent mi. A telefonvezeték az utcáról bemegy a padlásra, onnan a felső szintre, ahol a vezetékes telefon van, onnan pedig le, hozzánk a net a modembe. A mostani modem lent van nálam, mert én használom legtöbbet a netet és ha újra kell indítani vagy valami gáz van vele, akkor én bármikor tudjak intézkedni. Lent van két gép, fent 1. Ha most cserélik a modemet az idióta IP tv miatt, akkor is elegendő csak átdugni a kábeleket az új modembe?
-
polonic
félisten
150-es netem, a kisebb hd csomagos tv és hoppá plusz telefon előfizetés van.
11.21-én lejár a tv és telefon hűség.
Vettem egy tv-t tavaly, így a net hűség jövőre 12.21-én.Van arra lehetőség, hogy 1 éves hűséggel 300-as netre váltsak és a tv-re és a telefonra is újabb egy év hűség ezzel együtt?
-
dchard
veterán
válasz st3v3np3t3r #108678 üzenetére
Ez pont reggel 6-kor volt, vagy valamikor az éjszaka? Simán lehet hogy nem szakaáds volt, hanem a DSM "dolgozott" a portodon. Látva, hogy milyen jó a vonalad, nehezen hiszem, hogy tényleg szakadt. A szakadás utáni állapotról majd tolj fel egy képet.
-
-
Yszapos
tag
Sziasztok! Jelenleg 30/5-ös DSL és IP telefon szolgáltatásunk van a telekomnál. A nagyokos nagyszülők kitalálták, hogy nekik IP tv kell, mert a tv-t eddig másik szolgáltatótól kapták, így most gondolom olcsóbb lesz nekik. Ha ma bekötik az IP tv-t, akkor a jelenlegi fehér Speedport W 724V Type Ci modem is lecserélésre kerül? Csak azért érdekel, mert baromi dühös leszek, ha arra megyek haza, hogy lecseréltek mindent és nem lesz internet a gépemen. Mert annyi eszük nem lesz majd, hogy addig ne engedjék el a szerelőket, amíg az összes gépen ki nem lett próbálva, hogy működik-e az internet. A szerelők meg nyilván maguktól nem fognak ezzel foglalkozni.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz gyuri2008 #108682 üzenetére
(Munkára nem lakossági előfizetést használunk, vagy viseljük a velejárókat.)
Ha olyan probléma van ami visszatérő és egymás után jön elő, akkor újra kell nyittatni a hibajegyet, nem újat nyitni, 72 óra után ketyeg a kötbér.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
gyuri2008
veterán
válasz DJ. Ru$y #108681 üzenetére
Értem
Itt az a probléma, hogy nagy sokszor van gond, már 3x cserélték a beltéri egységet,pl de voltak más problémák is.
És akkor mi van ha többször is lesznek ilyen 72 órás javítások? A nejem itthon is dolgozik a számítógépen.
És mennyi a kötbér?Gondolom kevesebb,mint az előfizetőé.
[ Szerkesztve ]
-
gyuri2008
veterán
Tegnap reggel óta nincs sem tv sem internet, Csepelen lakom.
Hívtam az ügyfélszolgálatot,azt mondták, hogy 72 órán belül elhárításra kerül,ez nem semmi, és sajnos nem az első eset,hogy gondok vannak. -
Ombi5
őstag
válasz enginev3.0 #108650 üzenetére
A csere azert tortent, mert tomb hazba lakom, es vagy 40 halozat van, nem birta elnyomni az apple routerem a tobbieket , ezzel nincs ilyen gondom, igy muszaj voltam vatalni. Amugy AC88U router.
-
válasz dchard #108675 üzenetére
ugye szó volt róla,hogy addig jó, még nem szakad meg a kapcsolat... 2perce megállt az iptv, ránéztem a routerre és a "wan settings és a firewall"(speedport entry 2i) között volt egy piros X,eddig egyszer fordult elő
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
dchard
veterán
válasz st3v3np3t3r #108672 üzenetére
Aki tapasztalt benne, épp most mondja el neked, hogy ha valóban érdekel a technológiai háttér, akkor "fing reszelés" helyett mit olvass el:
[link] (ajánlom magamat ).
[link] (illetve ha az előző már nem elégít ki )A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz st3v3np3t3r #108671 üzenetére
Mint írtam 2 db PC ki tudja használni elvileg, minden trükközés nélkül. De 1 db PC-n nem tudod kihasználni egyelőre magával az ONT-tal.
(#108670)
A Telekomos ONT viszont nem tudja a Link Aggregationt, szóval bukta is a dolog egyből.[ Szerkesztve ]
-
válasz dchard #108668 üzenetére
Értelmetlen időtöltés, de tőlem aztán csinálhatod. Ha értenéd a rendszer működését, simán nem foglalkoznál vele (valójában nincs is ráhatásod...).
Aki már tapasztalt benne, annak értelmetlen. Nekem információ gyűjtés a "rálátásban"Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
jozsi252
veterán
válasz DJ. Ru$y #108669 üzenetére
Meg azért nem árt olyan HDD ami tud írni folyamatosan 200MB/s fölött. Totálisan fölösleges otthon 2Gbps-es net. Aki meg azt írja hogy SSD bírja 200MB/s fölött, annak üzenem hogyha ki akarja használni hosszú távon is a nagy sávszélt akkor kell néhány db több terrás SSD.
Nekem a Syno NAS tudja a Link Aggregation-t, 2db 1Gbps-es port van bene. De ide is az 500-as net, vagy ha nagyon ki akarjuk maxolni akkor 1Gbps-es net bőven elegendő.iPhone 16 Pro Max
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz st3v3np3t3r #108661 üzenetére
Hol írnak ilyet? Azt írják maximum, hogy legalább 2 eszközzel lehet (PC, szerver stb.) lehet kihasználni. Routert hiába kötsz rá, utána azokat megint össze kell fogni stb. Sokszor volt már erről szó. El lehet vele bohóckodni, többen írták, hogy kipróbálják ami javasolva lett megoldásnak, azóta mindenki el van tűnve.
-
dchard
veterán
válasz Túzok22 #108663 üzenetére
"amely hamarosan 1000/200 lesz mert full duplex docsis 3.1 lesz."
Szó nincs full duplex D3.1-ről. Erről csak álmodoznak páran a topikban Sima visszirány bővítés lesz a jelenlegi 6-65megáról 5-204megára. Ettől jelentősen gyorsulni fog a visszirány, de nem lesz belőle full duplex D3.1
st3v3np3t3r:
Értelmetlen időtöltés, de tőlem aztán csinálhatod. Ha értenéd a rendszer működését, simán nem foglalkoznál vele (valójában nincs is ráhatásod...).[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz jozsi252 #108665 üzenetére
Most amúgy mértem egyet hogy be lett rakva az új osztó, és nem tudok belekötni. Ha más szerverre megyek akkor a ping 5-8ms környéke. Szóval mondhatom hogy ki van maxolva az 500/22-es netem most már!
De ez is úgy hogy közbe az én gépemen megy a Youtube, plusz böngészgettem, megy a NAS-on egy kis feltöltés, plusz tesóm másik gépen játszik.iPhone 16 Pro Max
-
válasz dchard #108662 üzenetére
Sávszélességben elenyésző a javulás, de azért minimálisat javított a sávszélességen
gyorsítani nem akarok rajta, hisz csak max.100Mbitet tud a VDSL2, a hibák számát tervezném csökkenteni
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz Túzok22 #108663 üzenetére
Nálunk jó minőségű a koax hálózat, így volt értelme a Telekomnak fejlesztenie. Kíváncsi vagyok amúgy hogy mikortól lesz majd elérhető, illetve most a Telekom mit fog válaszolni arra hogy az ügyfélszolgálat szerint nem elérhető az 1000/25. Tipikus egyik kéz nem tudja mit csinál a másik.
iPhone 16 Pro Max
-
-
Túzok22
senior tag
válasz jozsi252 #108646 üzenetére
Itt Bagon egyből optikát épített ki a Telekom, mert a Kalásznet (volt GalgaTV) koax hálózata nem valami jó minőségű volt, ezért nem érte meg a Telekomnak hogy a koaxot fejlessze nálunk. Azt mondták hogy sz*r az egész koax rendszer itt nálunk és meg fogják szűntetni, le fogják vagdosni. Ezért lett itt optika.
Igen nálatok Docsis 3.1 lesz: 1000/25 Mbit/s, amely hamarosan 1000/200 lesz mert full duplex docsis 3.1 lesz.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Pubszon #108657 üzenetére
GPON-nál az ONT-ket porthoz rendelik. Van arra esély, hogy egy utcával arrébb ugyanazon a porton leszel, és akkor működni fog. De ha nem, akkor nem. Lutri.
st3v3np3t3r:
CRC hibát nem lehet, és nem is kell bejelenteni. A vonalad továbbra is jó, a telefon kábel csere nem mutat értékelhető javulást (nincs is nagyon hova javulnia...). A FEC a javítható hiba VDSL2-nél, tehát azzal nem kell foglalkozni. Ennél a vonalad nem lesz gyorsabb, kár a "fingot reszelni"A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
-
-
válasz st3v3np3t3r #108605 üzenetére
Na friss infó a korábbihoz
SD csatorna streamelése 2.6Mbit/s-et eszik meg stb_dvr-en
video/audio codec:h264/aac
(ezt rosszul írtam)
HD csatorna(Mozi+ HD) streamelése 9Mbit/s-et
video/audio codec: h264/aacTehát ebből az infóból kiindulva, egy db HD STB 9Mbit/s sávszélességet igényel
-
Pubszon
veterán
Valaki aki már túl van költözésen és át vitette az optikai netet, az esetleg nem próbálta, hogy az első helyre visszakötve is volt e szolgáltatás?
Maradunk a városba ugyan azon a központon, egy utcával arrébb.Költözés előtt állunk, de ugye nem lehet ezt pontosan ütemezni.
Lehet hogy a tényleges költözés előtt két héttel át vinnék, de lehet utána egy héttel.
Mindkét esetben jó pár napig net nélkül lennénk.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz smiti #108652 üzenetére
Felejtsd el a gyereket meg nyugtasd le. 1 eszköz nem tudja kihasználni a 2 Gb/s-et, ahhoz meg, hogy elmondja a haveroknak, hogy neki 2 Gb/s-es nete van felesleges pénzkidobás neked havonta.
Ezt a csomagot a Telekom főleg azért csinálta, hogy neki legyen a piacon a legnagyobb csomagja és odadörgölje a konkurencia orra alá.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz st3v3np3t3r #108653 üzenetére
Kijjebb lesz kötési hiba, vagy beázás... Szerintem.
Dchard, ha erre jár, és tud pontosabbat reméljük megírja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz DJ. Ru$y #108623 üzenetére
na, most értünk haza...
új 1érpáros telefonkábelt tettem be, meg a régi kötést lecseréltem stabilabbra és kicsit megcsiszoltam a falból kijövő telefonkábel szabad ereit, ez lett a végeredmény úkraindítás után
ez meg volt előtte
látható javulást értem el, nem egetverőt ugyan, de javult
majd kiderül, hogy így mennyi lesz a CRC error értéke...
a FEC minden oldafrissítéssel növekszikup/down= ~0-1/~700/frissítési ütemben(minden oldal frissítéssel ennyivel növeli a FEC error értéket[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz enginev3.0 #108648 üzenetére
Köszönöm szépen!
A csomaggal kapcsolatban valami ötlet? Nekem 1400 ft.-al kerülne többe a dupla letöltési sebességű csomag, ki tudjuk ezt használni? Vagy legalább annyi haszna van, hogy kevésbé emészti fel a sok csatlakozott eszköz?
-
LionW
tag
válasz enginev3.0 #108648 üzenetére
A router magától tudja melyik porton van az iptv? Vagy erre nem kell figyelni, akár át is lehet dugni másik portra mint amire a szerelő dugta?
+ Azt akartam kérdezni hogy másnál is felugrál a ping ilyen 40-80-ra optikai netnél? 8-9 es pingjeim vannak, de ritkán(kb 2-3%) fel-fel ugrik 40 fölé, akkor is ha 0 az adatforgalom. Igazából nem probléma, csak érdekel hogy ez miért lehet.
-
enginev3.0
félisten
válasz Ombi5 #108649 üzenetére
A közel 100ezer forintos asus routered lehet nem olyan jó mint azt hiszed
Értsd: nincs benne hw nat, akkor kevesebbet ér a gigabites netnél mint egy 20ezerFT-os AC57U
(speedteszt közben nézd meg a routernek a terheltségét)
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Ombi5
őstag
válasz Túzok22 #108562 üzenetére
CAT 6 kabelre kicserelve, es 680/195-oket merek.. Nem is ertem, hogy miert nem eleg neki a cat5e!!
Gondoltam megosztom,hatha vki jar hasonlo helyzetbe,mint en.... Erdekes mert az apple time capsulemmal ment ilyen sebessegel,de kozel 100.000 ft-os asus routermnel ez volt a gond...
-
enginev3.0
félisten
válasz smiti #108647 üzenetére
Igen, optika megy be az ONT-ig
Onnantól pedig RJ45 kábelekkel megy tovább a boxokba, és a routerbe (ha van saját routered)
A tv semennyit nem vesz le, mert külön sávszélesség van neki
Úgy tudom hogy bekábeleznek mindent, ahogy neked jó
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Decembertől úgy néz ki, hogy visszatérek közétek. Reményeim szerint 1000/1000, de a gyerekem nagyon unszol a 2000/1000 irányába.
Az első kérdésem arra irányulna, hogy hogyan építik ki a házban a hálózatot. Azt sejtem, hogy az utcáról bejön az optikai kábelen egy digitális elosztóba és onnan megy koaxon a set top boxokba? Kell-e előkészülnöm valamivel, vagy ők megcsinálnak mindent?
2: Az internet sebesség szempontjából mennyit vesz le a 3 db TV készülék ha egyszerre mennek, illetve még 3 asztali gép 1 laptop és vagy 4 mobil lóg rajta egyidejűleg?
-
jozsi252
veterán
válasz Túzok22 #108645 üzenetére
Mondta hogy próbáljam meg esetleg már nap múlva újra, jól van mondom akkor majd jöv héten megint telefonálok. De mivel visszaírtam mailbe a hölgynek aki írt hogy elérhető, tőle hamarabb fogok választ kapni szerintem. Mindenesetre kíváncsi vagyok a válaszára. Annyira nem is vagy messze, én Dányon lakom.
Optika nálunk 100% hogy nem lesz, a koaxot fejleszti a Telekom nálunk. Már a 500/22-nek is nagyon örülök, hát még a 1000/25-nek. 1000/1000-ről meg kb. nem is álmodom, sajnos ilyen up-hoz már optika kell ami nem mostanában fog megvalósulni.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Túzok22
senior tag
válasz jozsi252 #108640 üzenetére
Én is voltam már így a Telekommal. Még szeptemberben amikor befejezték az optikai hálózat kiépítését Hévízgyörkön, felhívott egyik hévízgyörki ismerősöm és mondta hogy már nagyon várja, hogy végre beköthessék neki. Gondoltam felhívom a Telekomot, hogy mikortól köthető Hévízgyörkön és azt mondták hogy azon a településen nincs a Telekomnak hálózata kiépítve. Én tudtam hogy ez nem így van, csak az ügyintéző nem volt tisztában a dolgokkal. Felhívtam másnap újra a Telekomot és ugyanaz az ügyintéző vette fel. Elnézést kért a telefonba és mondta hogy valóban elérhető az 1000/1000-res net Hévízgyörkön. Még aznap elérhető lett az oldalon az 1000/1000-res net Hévízgyörk összes utcájára.
[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
válasz kabelmania27 #108641 üzenetére
Köszönöm szépen!
Lett berakva egy osztó mert gyerekszobába koax csatlakozik a tv-be. De nem most, régebben! Ezért osztani kell. Az osztót telekom adta. Majd lehet felmegyek a padlásra megnézem direktbe kötve lesz-e változás.
Egyébként tudok venni ilyen osztót? Milyen kell pontosan? Van valami jobb féle?[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz zolokas #108636 üzenetére
Nekünk mind a kettő gépünk cat5e típusú utp kábellel van összekötve és az egyik gépen mindig 700/600-at mérek, a másikon meg mindig 300/800-at. Az egyik készülékem ennyit bír, a másik készülékem meg annyit bír az 1000/1000-ből. Nekem nem volt még eddig bajom a sebességgel, augusztus óta van optikai netünk a Telekomtól és a bekötés óta ennyit mérek folyamatosan reggel, este. Nekünk teljesen tökéletes.
Mennyivel mértél többet a mostani 500/500-as eredményed előtt?
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Azért a Telekom se egyszerű!
Írok nekik üzenetet a weboldalon pár napja hogy nálunk mikortól lesz elérhető az 1000/25-ös net. Ezt kaptam ma.
"TISZTELT xy,
KEDVES ELŐFIZETŐNK!
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
Megérkezett az illetékes területi mérnökségünk válasza. Tájékoztatásuk alapján az Ön által megadott címen a NET 1000/25 sebesség elérhető. Amennyiben díjcsomagunk felkeltette érdeklődését, rendelését a 1414-es számunkon tudja leadni.
Bízunk abban, hogy válaszunkkal segítségére lehetünk."
Felhívom ügyfélszolgálatot, természetesen nem elérhető az 1000/25-ös net. Visszaírtam válasz mail-be a hölgynek aki írt hogy ilyenkor mi a teendő?iPhone 16 Pro Max
-
seger
addikt
Sziasztok!
Ma cseréltek nállam is modemet az 1000-es net miatt. (koax) Csatolnám az értékeket. Kérhetnék egy hozzáértőt, hogy megfelelőek-e?
Mérni 370-420 körül tudok sebességet speedtest.net szerint vezetékkel. Ennyit mértem az 500-as nettel is.
Gyakorlatilag semmi változást nem észlelek.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
zolokas
aktív tag
1000es net ilyen lett napok óta!
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Septum15 #108634 üzenetére
Kiderül, ha elindul az optika és nálatok rendelhető vagy sem. Az oszlopra simán felszórhatják az optikát áramszünet nélkül is... Valószínűleg olyan helyen dolgoztak vagy olyan dolgot csináltak, ahol nagyfesz. van vagy túl közel lennének az E-ON hálózatához, ezért kellett áramszünetnek lennie.
Nem indokolja feltétlen azt, hogy a további fejlesztés / kiépítéshez is kell áramszünet. Amúgy, ha láttad őket, bátran odamehettél volna egy kérdésre, a normálisabbja nem elhajt, hanem válaszol.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Septum15
aktív tag
Sziasztok.
Múlt hónapban kaptunk e-on értesítést, hogy 6.-án (vagyis ma) áramszünet lesz szélessávú internet hálózat építés miatt. Ma ez meg is történt, láttam is, hogy egy utcával lejjebb csináljak is. Ahol láttam hogy csináljak, az tőlünk 3-400 méterre van. Jól gondolom azt, hogy ez az jelenti hogy nálunk nem lesz elérhető nagyobb sebességű internet? Jól gondolom, hogy ezt csak még egy áramszünettel tudnák hozzánk (és tovább) elhúzni?
Amikor jött az értesítő tökre megörültünk, mert már 3 éve ígérte a T, hogy lesz itt optika, csak hát még se lett. Most nyáron is ígérték, hogy tavaszig lesz, de most úgy érzem, hogy egy utcával lejjebb lesz, de nekünk marad ez a 20 megás fos, jól érzem?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Openvpn szervert próbálok beállítani, de a csatlakozott kliens nem kap netet. Nyitottam a 1194 udp portot a Sagemben. Mit kell még beállítani?
-
Szpisti
addikt
válasz vizslakutya #108626 üzenetére
Sajnos a Samsung A6+ nem tudja az AC wifit, és gondolom nem többcsatornás a wifije, így ne várj többe tőle... Mi a kapcsolat linksebessége a telefon wifi menüjében?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Működik? Igen. Ha több kell, akkor kábel. A szolgáltató is ezt fogja mondani. Vagy veszel egy saját combosabb routert. Vagy a wifis topik összefoglalója alapján beállítod az ONT-ot, hátha jobb lesz.
(#108630)
Félre értetted a kollégát. A sebesség ide tartozik, az, hogy wifin nincs garantált, és ezzel a szolgáltatónál nem tudsz mit kezdeni, ezért a wifis topik beállítási tanácsain kívül a saját router hozhat megoldást. Ezért írta a kolléga, hogy nem ide tartozik.[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz vizslakutya #108628 üzenetére
2.4 v 5ghz? Egyebkent 2.4en nem olyan rossz az eredmeny, de ez fugg a kornyezo routerektol stb. A wifis topikba tobb valaszt kaphatsz, illetve ez talan itt mar off topik is.
-
Starchm
őstag
Milyen modem/hgw/ont kaptal? 2.4ghz vagy 5ghz?
-
szimi57
őstag
Sziasztok, mikor átváltottak a 30/5-re megvolt mind a két paraméter. Most stabil 24/5,8. Mi állhat a háttérben? Kis alföldi falu.
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz st3v3np3t3r #108622 üzenetére
A fali kábelnek van egy ellen oldala is. Lakás vagy családi ház? Légkábeles kiépítés vagy földkábeles?
Forrasztani nem szokás, a csavaros kötés nem feltétlen probléma, ha megfelelő a kontakt.
-
válasz DJ. Ru$y #108621 üzenetére
köszi az infót, 1etlen kötés van lakáson belül..
kijön az érpár a falból, azon van egy rj11-es doboz(én tettem fel mikor beköltöztünk),abban van csavaros kötés, amire egy 4eres telefonkábel van rákötve, a piros/zöld érpáron megy tovább a dsl modemig...max annyit tudok tenni lakáson belül, hogy a csavaros kötést kiiktatom és összeforrasztom,ha az megoldást jelenthet
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz st3v3np3t3r #108619 üzenetére
FEC az a javítható az nem akkora probléma kis mértékben, ha van, a CRC nagyobb probléma.
Az a 15 millió FEC egy nap alatt viszont nem kevés, kötési hiba van valószínűleg valahol a vonaladon. Amíg nem szakad addig nem tudsz mit tenni, max a lakáson belül átnézni a kötéseket és normalizálni, minimalizálni őket, ha elkezd szakadni, akkor meg hibabejelentő és nézzék át a saját részüket.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz hawyka #108618 üzenetére
Rád emlékszem, te vagy a kivétel. Ez egy akkora pazarlás. Most nem ellened beszélve, de ugyanazon a főkábelen lévő, de mondjuk 200 méterrel messzebb levő EFI meg szív 50 Mb/s-kel és ő nem kapja meg a bondingot, mert mondjuk kiadták neked a szabad érpárt/portot, néha vicces amit művelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Technikai kérdésem lenne: a FEC errors "down" száma elég magas,15milliónál jár alig 1 nap online idő,ezt lehet valahogy orvosolni? az "up" ennél sokkal kevesebb, csupán 12ezer
a CRC is elég nagy differenciát mutat up/down 9/373
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Ezt miért itt? Van otthoni hálózatok topik.
Amúgy igen, elég.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Pörp
senior tag
Otthoni hálózathoz elég a CAT5e kábelezés ha a leghosszabb UTP kábel 20m lesz? Melyik a legolcsóbb full réz 100m kivitelben?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz st3v3np3t3r #108612 üzenetére
Teljesen mindegy, azt tudják cserélni stb, de 90 Mb/s-re józan ésszel senki nem adna rá bondingot.
-
-
tocsek18
senior tag
Hello, van valami internetproblémám arra szeretnék kérni ötletet tanácsot:
1 hónapja mikor lejárt a hűségidő tv intetnet telefon magenta kombóról,
az internet szolgáltatás szarakodni kezdett, semmi honlapot nem töltött be csak percek után dobálta az oldal nem elérhető, ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hibákat.
telefonon wifin keresztül is ugyan ez volt, telefonálás hibajegy felvétel 15perces telefonálás megtörtént, 72órás hibajavítás ígéret stb, majd 30perc után jött az sms hogy hiba elhárítva.azóta annyi változott, hogy minden pöpec mint volt, de ha torrentet elindítom behal az egész internet ugyan úgy mint ahogy azt fentebb felvázoltam
modem csere megoldhatja a problémát? 4éves lett most, speedport w724v
NTP Serverntp.telekom.hu
DSL downstream33016 kBit/s,
DSL upstream6240 kBit/s,
Firmware version09021602.00.653
Boot code version1.07.0
DSL modem code versionB2pvF039q.d24h
Hardware version001ötlet, vélemény, tanács?
-
lszlogal
senior tag
válasz DJ. Ru$y #108608 üzenetére
mondjuk ilyenkor bonding lenne a megoldás (ha van szabad érpár), de gondolom csak akkor lesz bonding, ha alapból úgy indul az IPTV és a net megrendelés.. De lehet őket cseszegetni emailben emiatt, hátha engedélyezik a bonding kiépítését ha van szabad érpár..
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz dchard #108600 üzenetére
Nem tud gyorsabb csomagra váltani, mert nincs. 1 db xDSL csomag van ugye. Neki eddig nem volt internet előfizetése, csak csupasz IPTV-je. Mondjuk azt nem értem, hogy egy 2 STB-os opcióhoz miért 50 megabites profilt kell belőni, de hát na.
Ma fizetett csak elő netre.Nem ugrott át a következő oldalra, látom megbeszéltétek, de azért elbeszéltetek egymás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
válasz vizslakutya #108606 üzenetére
Az sincs.
-
vizslakutya
senior tag
válasz st3v3np3t3r #108598 üzenetére
Szerintem csak a Moziklub van Magentában alapból,a felvétel opció fizetős.
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
-
dchard
veterán
válasz st3v3np3t3r #108603 üzenetére
Igen, egyértelműen profil váltás volt, ez már annyi amennyit a vonal tud.
-
hazaértem... beállítottam a wifit és megnéztem a kapcsolati infókat
megnőtt az aktuális sebesség
és átdugtam a switchem a speedportba, utp-n mérve:
Annyira nem is rossz a letöltés 82Mbit úgy, hogy közbe be van kapcsolva a stb-dvr is, a másik nincs, a kislányom szobájában van, azt csak általában este lefekvéskor szokta nézni.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz st3v3np3t3r #108601 üzenetére
Az viszont érdekes, mert a vonal jól láthatóan sokkal többet is tud ennél. Olyan, mintha profil korlát lenne rajta...
-
nincs gyorsabb ezt a sima net plusz szélessávú internet csomagot tudja jelenleg szolgáltatni a telekom ami jó esetben 100mbit max, rosszabb esetben 30/5... ha lenne optika, nem aggódnék
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest