Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma szabadnapom van és persze már mindenki fent van. Cuncika itt rosszalkodik nekünk pedig én is szerettem volna rosszalkodni édessel. :P
    Tegnap csatorna lefolyót tettem fel és segédkeztem amiben csak tudtam a többieknek. Itthon minden rendben volt. Cuncihoz volt ovistársa jött látogatóba. Jól eljátszottak egymással. Én vaterán nézelődök. Ütvefúrókat nézeget ahelyett ami van. Még működik de ha tönkre menne nincs másik helyette. Persze édes nagyon örül ennek. ;] :DDD
    ma pihi és az utolsó 2 House rész megnézése. Ezt terveztem semmi többet. Odakint nagyon sz@r idő van és nem fogunk nagyon kimozdulni. Majd talán később.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a nagy henyélés és a nagy semmittevés napját tartottam. Lecsúszott az utolsó 3 House rész és 1x kimentünk levegőzni. Nagyjából ennyi a nap krónikája. Este készítettünk pár fotót mert régen készült közös kép.
    Csak csajok. :DD
    Az én kezemben :B
    Ma valszeg bontunk és ereszcsatornát fogok építeni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Csúszásban vagyunk mert Katica most ébredt és evett ezért késett a kávé ami nélkül nem tudok felkelni. Ráadásul még egy kaki is becsúszott. Illetve kettő de a másikat most üríti édes. :DDD Örülünk a kakinak mert nagyon bántja napok óta a pocit.
    Tegnap nem mentem el dolgozni mert esett az eső. Nem volt kedvem ronggyá ázni mert a főnök tutira nem lett volna tekintettel arra hogy most keveredtem ki a megfázásból. Együtt töltöttünk egy napot édessel. Ma már nem esik és tudok menni dolgozni. Egy héten 2 napnál többet nem hagyhatok ki mert kell a lé a télre.
    Nagylányomék vettek egy 1 terrás vinyát és ők szerelték be de valszeg rossz mert nem látja a rendszer. Még jó hogy újonan vették és ki tudják cseréltetni. Azért hazafelé beugrok hozzájuk és megnézem hátha rosszul szerelték össze. Ha gond van vele remélem rendben cserélik és nem szaroznak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A kávé lassan de biztosan hat. Nehezen kászálódtam ki az ágyból. Kezd úrrá lenni rajtam a téli fáradtság. Ha már fent vagyok akkor nincs gond de nehezen indulok el.
    Tegnap volt egy kis bontás, egy kis bádogozás és egy kis betonozás is. Ma egy kis gipszkartonozás várható és még ki tudja mi minden finomság.
    Katica tegnap orthopedián járt. Végre nem kell terpeszpelusoznunk. Nagyon elégedett volt a doktor a mi kis tündérünkkel. :DD Azért este még sírdogál picit de egyre kevesebbet. Remélem elhagyja mostmár.
    Licitáltam egy fúrókalapácsra de túllicitáltak és el is vitték. Nem számít. Majd jön másik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyre nehezebben indul be a szervezetem. A kávé teszi a dolgát de lassan valami erősebbre kellene átállnom. Esetleg édes kávé előtt jól felpofoz. ;]
    A tegnapi nap nem történt velem semmi érdekes. Kis gipszkartonozás és némi lambériázás mellett kollégám ajtószegélyléceit is legyártottuk fusiban. Ezzel spóroltunk neki egy húszast. Az ember ott segít ahol tud. Nem véletlenül veszek egy rakás gépet. Ilyenkor azért jól jönnek. Az igazi nap hőse viszont az én drága kis Katicám volt aki megkapta a 3 hónapos oltását és egy csepp sírás sem volt! Egyedül ő nem sírt a sok oltott ded között. Nagyon büszkék vagyunk rá! Napról napra okosabb. Minden nap meglep valamivel. Tegnap erőteljesen elkezdett gagyogni, ami azt jelenti hogy nekem végem. 16-os hangerőn se hallom a híradót és Olgát de most hogy a legkisebb csajom is rákezdett szerintem emelnem kell a hangerőn. :DDD Nem baj! Zsibongjanak csak körülöttem. Azt szeretem ha ott rosszalkodnak és látom hogy minden rendben van velük.
    Tegnap előtt hazafelé bementem Zsaniékhoz megnézni a terrás vinyát ami elvileg nem működött. Nem volt semmi baja csak a win7 máshogy kezelte. Ezért jó a PH. Itteni útmutatás alapján tudtam feldarabolni és beélesíteni. Most aztán töltögethetnek a gyerkőcök.
    Ma halvány lila fingom nincs mit fogunk csinálni mert a két kőműves nem jön dolgozni. Valami ácsmunka csak lesz nekünk. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól ébredtem. Kicsit később de jól. :D
    Tegnap lambériáztunk és zsaluztunk. Utóbbit félbe kellett szakítani mert a levegőbe kellett volna zsaluzni ami nem ment de csak nagynehezen jött rá a főnök hogy ez így nem fog menni.
    Kaptam a félig kész játszóról képeket amit készítek.
    1
    2
    3
    Elvileg tavasszal folytatjuk. Még bővíthető minden irányba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap beszorult újra a fékem munkába menet és hazafelé is. Ma reggel arra ébredtem hogy ez így nem mehet tovább és megcsinálom rendesen. Először is veszek két új tárcsát és visszaszerelem tálti eredeti féknyergeit. Persze mielőtt ezt tenném azokat a féknyergeket át kell néznem hogy a fékdugattyúk mozognak e rendesen. Ezen a féken is az a gond hogy egy idő után egyszerűen fékezés után nem hajlandó visszafelé mozdulni a dugattyú és ettől felmelegszik a tárcsa ami beszorul. Tárcsát azért kell vennem mert az eredeti tárcsából az egyik ütött és azok hűtőbordásak voltak. Nem szórakozok tovább, ezt meg kell csinálni. :U
    Tegnap lambériáztunk és pici betonozás is beugrott. Ma zsaluzunk és betonozni is fogunk. Remélem időben végzünk és jöhetek haza az én drága szerelmeimhez.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma bizony később ébredtünk. :DDD Készülök a téli pihenőre ami sajnos egyre közelebb van. Még az is lehet hogy jövő héten nekem befejeződik az év. Persze vannak még munkalehetőségek de azok nem biztosak. Ez van. Már most látom hogy ha nem dolgozok akkor bizony nem nagyon fogok aludni. Imádok dolgozni és utálom a tétlenséget! :U
    Tegnap egy kerítésalapot zsaluztunk szutyok alapra, szutyok anyagból. Persze attól még a végeredmény nem lehet rossz csak én szívok vele nagyobbat. Ez van.
    Ma pihi és családi élet.
    szerk: Így hogy várhatóan nem lesz munkám táltos szervízelése is elmarad. Tegnap reggel megolajoztam a fékdugattyút és megjárattam. Hazafelé már rendben volt, mintha sejtené hogy most nem lesz erre keret hogy cseréljem. :U
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ébredezek... Tegnap nagyon későn aludtunk el mert Katicának fájt a pocija. Már 3 napja nem volt normális kaki. Ma beszél édes a védőnővel hogy mit ajánl és vesz valami enyhe hashajtót. Szegénykém nagyon szenved a szorulás miatt. Igazi szorulásról nem is beszélhetünk mert csak barna víz egyelőre a kakija az anyatej miatt. Remélem megoldódik ma ez az állapot.
    Tegnap pihengettünk. Nagyjából ennyi történt velünk. Cunci halálra unta magát és folyamatosan rá kellett szólni mert nem hagyta Katicát vagy épp minket.
    Egy akt a Szerelmemről. :B
    Ma szerintem lambériázok. Lehet az utolsó napom az évben. Nem tudni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mélyen és nyugodtam annak ellenére hogy tegnap hazafelé táltosom megadta magát. :O A gyújtásom egyik pillanatról a másikra megszűnt. Mami elvontatott az autószerelőig és elvitt apámhoz az ő autójáért. Remélem most nem robban fel alattam mint nyáron. :U Szerencsém a szerencsétlenségben hogy táltos itt a közelben robbant le mert nem is tudom mi lett volna velem ha pl. Pesten adja meg magát a gyújtás. :Y Állítólag vagy a trafó halt meg vagy a gyújtásvezérlő elektronika. Fasza.... :(
    Ma vagyunk 80 hónaposak! Egész kerek szám. Már ilyen régóta együtt vagyunk édessel. Mondjuk nem végig éltünk együtt.Imádom ezt a rengeteg csajt aki körbe vesz! :B
    Tegnap egész nap lambériáztunk. Ma még beépítünk egy padlásfeljárót és szigetelünk. Utána nem tudom mi lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit elcsigázottan ülök most ide. Sajnos táltosomat tegnap nem tudták megjavítani. Elvileg a gyújtópanel szart be ami nagyon drága mulatság. Most próbál a szerelő bontottat szerezni de nem tudom mekkora erre az esély. Még szerencse hogy apám kölcsön adta az autóját. Ez se működik tökéletesen de legalább gurul. Remélem nem megy nálam tönkre mint legutóbb. :( Már azon gondolkoztam hogy veszek egy egész autót amiből ki lehet szerelni a gyújtás részt. A héten el kell döntenem mi legyen mert kell a táltosom.
    Tegnap lambériázást fejeztük be és ma kerítés tetejére peremet fogok zsaluzni. Egyedül leszek. Majd valahogy megoldom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Feltűnt a fény az alagút végén! Kollégám javasolt egy giga autóbontót Siófoknál ahol telefonon is lehet rendelni. Cikkszám alapján már meg is van a gyujtópanel potom 7500ft-ért és még ma rendelek hozzá jeladót és trafót is. Az egészet holnap meg is kaphatom mert foglalkoznak csomagküldéssel is. :DD Ha minden jól megy szombaton elkészül a táltosom.
    Közben apám autója is szarakodik. Őt nem érdekelte hogy néha kihagyott a gyújtás. Én felderítettem az okát mert piszkosul zavart. Az egyik gyujtókábel a hengerre veri a szikrát. Tegnap este jöttem rá és ma reggel meg is csinálom. Megyek apámért mert vérvételre kell vinnem meló előtt. Amíg ő bent lesz addig én megszerelem "pöfit". A lányok nevezték el így az ominózus robbanás után. :DDD
    Ezek után a hírek után egyből jobb kedvem lett. :DD
    Tegnap mégsem zsaluztam hanem a kőműveseknek segítettem hungarocelezni. Ezek után ma nem tudom mit csinálunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Viszonylag nyugodtan telt az éjszaka annak ellenére hogy éjfélkor felébredtem és nagyon nehezen tudtam visszaaludni. Tegnap reggel apám kocsija olyan szintre zuhant hogy már csak 3 henger ment. Hazafelé beugrottam a szerelőhöz és kiderítette hogy az egyik gyújtókábel szar. Kicserélte és végre meggyógyult pöfi. Nem kiabálom el de talán mostmár nem lesz gond vele. Táltosomhoz ma jön alkatrész. Nem kaptam mindent. Remélem amit vettem hozzá az lesz az ami bedöglött mert nagyon kellene a kocsi.
    Munkában semmi extra nem volt. Kerítés tetejére zsaluztunk peremet amit ma befejezünk délelőtt.
    Édes készített egy videót amin Katica átfordul a hasára. Nagyon büszkék vagyunk rá. :DD Szerelmem! :C
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Bizakodó ébredésen vagyok túl. Tegnap megjött tálti alkatrésze amit ma reggel odaviszek a szerelőnek és ha szerencsém van és isten is úgy akarja este hazafelé már a hű fegyverhordozómmal jövök. Majd meglátjuk. Végre apám kocsija is rendesen működik csak lényegesen nagyobb az étvágya mint táltinak. A gatyám rámegy a tankolásra.
    Tegnap befejeztük a kerítéssapkák zsaluzását amit be is betonoztunk. Még egy kis betonozás jutott hazamenetel előtt egy másik munkahelyen is hogy ne unatkozzunk. Ma lehet térkövezünk. Ki tudja...
    Este cunciért jött az apja. Holnap délután megyünk érte Pestre. Akár kész lesz tálti akár nem, pöfivel megyünk érte mert kell pár száz kilométert megtennem táltossal hogy tutira megbízzak benne.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre örömhír! Na nem azért mert táltosom meggyógyult, de tegnap már hallottam a hangját. Nem az volt a problémája amit gondoltunk hanem egyszerűen elszakadt a vezérműszíjam. Óriási szerencsémre ez a motor olyan hogy nem verte szét a szelepeket a dugattyú. Elvileg mára kész lesz hű fegyverhordozóm. Nagy kő esett le a szívemről mert nehezen pótoltam volna ha jobblétre szenderül a lelkem. :U Ma már szeretnék vele menni Pestre cunciért.
    Tegnap egy házat bontottunk le. Remélem épül valami a helyére még a télen. Nagyon úgy néz ki hogy jövő héten dolgozok utoljára itt. Van még egy kis munka kilátásban de az nem biztos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugodt álmom volt mert táltosom itt aludt lent a parkolóban. Elkészült és azonnal egy hosszabb úttal ki is próbáltuk. Azzal mentünk cuncikáért Pestre. Nagyon jól viselkedett és semmi gond nem volt. Még a két kormányösszekötő gömbfejet kicseréljük rajta mert teljesen elkopott. Még a héten valszeg megoldjuk ezt is. Majd alakul. Szerencsére a héten még dolgozok. Nem biztos hogy végig, de dolgozok.
    Pestre menet beugrottunk apámhoz a kocsit vissza vinni neki és Katicát hozzá szoktatni. Igazi papás-unokás találkozás volt. Elveszik apám kezében a tündérkém :D
    A hazafelé úton nagyon keservesen kezdett sírni Katica. Először nem értettük de rájöttünk hogy retteg a sötétben és ezért bömbölt. Szerencsére a kocsiban volt a hitachi csavarbehajtó és annak a lámpájával világított neki cunci amitől megnyugodott.
    Ma nem tudom mit fogunk csinálni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen hat a kávé. AZért kezdek ébredezni. Sajnos Katica éjszaka keservesen sírt mert a pocakja bántotta. Most kezd átállni a szervezete a normál kakilásra és 2 napja nem jött az az átkozott kaki. Vettünk neki gyógyszert de még nem hatott. Remélem hamarosan sikerül neki.
    Tegnap egy ház színezéséhez készültünk elő. Lecsiszoltuk és lealapoztuk. Elég nagy meló volt de legalább telt az idő. Ma lehet nem is színezni fogunk. Majd meglátjuk.
    Tálti rendbe volt. Kicsit ereszti a vizet de annyi baj legyen.
    szerk: Cuncika ma megy Nagykarácsonyba a Mikuláshoz. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz. :DD
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Épp ébredezek. Nem is tudom mit írjak a tegnapi napomról. Vakolásban segédkeztem. Anyagot kevertem és hordtam a köminek. Közben volt időm picit foglalkozni táltival. A kerékcsavarokat bezsíroztam és lemostam az ablakokat is. Ha lett volna porszívóm akkor ki is takarítottam volna.
    Most esik az eső ezért fingom sincs mit fogunk csinálni.
    Tegnap volt Nagykarácsonyban a télapónál cuncikánk. Nagyon tetszett neki a kirándulás! A télapó elmesélte hogy a rénszarvasokkal hogy repül. Igazi gyerekként élte meg ezt a látogatást. Örülök neki hogy nem egy búval b@szot gyerkőc akit nem érdekel semmi.
    Katicánknál visszatért az esti sírás. Szegény szerelmem! Nagyon szeretem a lányokat! Kicsit és nagyot is! Igazi boldog karácsonyunk lesz. Az első így hogy Katicácska is velünk van. :B
    Tegnap rákérdeztem a főnöknél és szombaton számomra befejeződik az év. Sajnálom mert már most látom milyen lobbanékony leszek mert nincs munkám. Egy pici maszek még beeshet amit ha minden igaz vasárnap megnézek, de ez elég kétséges.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már ébren vagyunk mindannyian. Épp pár este készült képet töltöttünk át a gépre. Ismerkedünk a mandarin ízével. :))
    Tegnap állványt bontottunk, murvát hordtunk és segédkeztem oldalfal szigetelésben. Ma ki tudja mi vár ránk. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma reggeli "örömhír"- letörött az első fogam. :W :W :W Nem is tudom mit csináljak hirtelen. Igazából tömve volt és a tömés egy része törött ki. Kukim kivan!
    Tegnap beugrott egy kis térkövezés és némi anyaghordás. Ma térkövezés folytatódik. Egy kis bádogozás is lesz ha jól hallottam.
    Csajaim. :B
    Tegnap én vittem szomszédot dolgozni mert beszart a kocsija. Hazafelé is velem jött. Picit dumálgattunk és ajánlott némi munkát. A kapcsolatot tartanunk kell...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    El is felejtettem naplót írni. Elnézelődtem a neten és most jutott eszembe hogy még nem jegyeztem le azt a semmit ami tegnap történt velem.
    Kicsit bádogoztam és térköveztem. Azért akadt némi jó hír is mert a főnök közölte hogy jövő héten még dolgozunk. Úgy számoltam hogy ha november végéig dolgozunk akkor fogcsikorgatva kihúzzuk a telet valahogy, de így tutira menni fog. Még táltira is költhetek egy keveset. Van még egy kis maszek is kilátásban és kollégám is ajánlott egy kisebb munkát. Majd alakul...
    Cunci picit lebetegedett és így nem vitte el az apja. Érdekes hogy ha beteg akkor nem kell neki csak ha egészséges. Ennyi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Késésben vagyunk ma reggel. Na nem sietünk sehová de mégis fent kell lenni mert nem aludhatjuk át a napot. Esik a hó! Az idei télen az első. Nagyon nem örülök neki! Remélem nem marad meg.
    Tegnap térköveztünk és bádogpárkányokat építettem be. Ennyit a munkáról. Még jövő héten pici lambériázás beugrik és lehet hogy valami kis fatároló is bejátszik de ez még nem biztos. Majd alakul.
    Hazafelé menet felvettem a csajokat Fehérváron. Beugrottak cuncinak csizmát és bélelt nacit venni. Idén nem vett téli ruhát az apja neki és már égető volt a dolog. Szuper kis bundás csizmát kapott amit most a hóban ki is próbálhat.
    Ma sok pihi lesz a programom. Lehet kis gépszerelés beugrik mert kollégám hozott egy mihaszna P2-es gépet. Majd meglátom lesz e kedvem hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Leesett 5 centi hó az este. Tele van a kukim a hóval! Miért nem tudott karácsonyig várni amíg nem dolgozunk majd? :(
    Tegnap semmittevésé volt a főszerep. Egyedül vásárolni mozdultunk ki délelőtt, délután pedig kimentünk megnézni az advent első gyertyájának meggyújtását a polgármesteri hivatalhoz. Ez annyira nem volt érdekes, inkább az hogy a volt óvónénik énekeltek pár dalocskát. Már akkor esett valami eső/havaseső féleség ami átcsapott havazásba.
    Még a héten dolgozunk. Nem tudom milyen munka vár ránk. Elvileg lambériázás lesz de ez még nem biztos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtunk. Katica nem sírt este ezért édes is jót durmolt.
    Tegnap délelőtt költöztettünk és utána kerítésléceket furkáltunk. Ma ezt a munkát folytatjuk és fejezzük be. Holnap ki tudja mi lesz még. lehet ragalját lambériázunk. A tegnapi időjárás nagyon durva volt! A jeges szél átfújt rajtam és ledermedtem teljesen. :Y Remélem ma már nem fúj a szél mert ki fogok akadni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Este hamar elaludtam és egész éjszaka nem ébredtem fel. A hideg teljesen kiveszi minden erőmet. Sajnos öregszem.
    Tegnap kerítésléceket furkáltunk fel és még némi kis javítási munkálatokat végeztünk. Ma folytatjuk.
    Szereztem egy SIM kártyaolvasót. Remélem holnap rendben megkapom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hoppá! Befutott a télapó! Cunci muffin babát, csokit és virgácsot kapott és nekem is hozott egy sportszeletet. :DD Ezek szerint jól viselkedtem. :))
    Tegnap még a kerítésléceket furkáltuk. Még mára is maradt egy kevéske de másra is jutni fog idő. Valami csatornakészítésről hallottam. Most hirtelen annyi munkánk lett hogy nem is tudom vége lesz e a héten az évemnek. Csak a főnökön múlik hogy dönt. Majd alakul. Egyre hidegebb van és ebben az időben egyre szarabb dolgozni. Embert és gépeket is próbára teszi. Szegény táltosomnak is kell idő hogy bemelegedjen és rendesen működjön.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap rohadt hosszúra sikerült a hazaút. Olyan hófúvásba keveredtem Fehérvár után hogy beszarás! :Y Persze azonnal meglett az eredménye mert szembejövő sávban kisteher keresztbe fordult ezzel lezárva azt a sávot. Hótól út láthatatlan és hó alatt jég. Nyami! Pár kilométerrel odébb totál leállás mert Valami keresztbe állt. Se oda se vissza. Órás várakozás után rendőri felvezetéssel gigakerülő, de mire újra a 81-es úton voltunk már elengedték a forgalmat. Valami nagy dög akadály lehetett mert a tűzoltóság daruja is kivonult. Laza 2 és fél óra volt mire haza értem. :W
    Tegnap kerítésléceket furkáltunk de csak egy darabig mert át kellett mennünk egy másik helyre picit lambériázni és laminált lapot javítani. El is ment vele az egész nap. Ma végre befejezzük a kerítést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljes nyugalomban aludtam az éjszaka. A hideg megteszi hatását és jól kiveszi minden energiámat.
    Befejeztük a kerítéselemek felfurkálását és rakodtunk. Téliesítettük a létraállványokat és segédkeztünk a kőműveseknek. Ennyi. Ez már a végjáték. Lehet ma van az utolsó munkanap de lehet hogy nem. Elvileg még egy kerítésépítés beugrik. Nem lehet tudni.
    Cuncikát tegnap este elvitte az apja. Ha nem lesz durva a hóhelyzet akkor vasárnap megyünk érte.
    Még tegnap reggel megrendeltem pár cuccot táltoshoz. Kormányműhöz gömbfejeket, olajat és olajszűrőt, gyári ford termosztátot (a retek 1500ft-os utángyártott teljesen beszart) és a befogatásához szükséges gyűrűt amit legutóbb össze vissza hajtogattam. Hétfőn a gyűrű kivételével minden megjön. Az csak a hét végén jön meg. Muszáj költenem táltosra mert kiesik alólunk amit nem szeretnék. Neki ez lesz a karácsonyi ajándéka. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit bealudtunk. Sajnos nem jól aludt Katica és ezért mi sem aludtunk jól.
    Tegnap ragalját lambériáztunk. Nem volt éppen melegünk de azért túl lehetett élni.
    Ma korán indulunk mert megyünk karácsonyi bevásárlásra. Utána kitesszük az ajikat apámnál és megyünk Pestre cuncikáért. Szerencsére nálunk nem esett egy csepp hó sem. Nagyon örülök neki mert nem lett volna jó ha behavazunk. Még pár napot dolgozunk aminek külön örülök! Hiába van hideg de jó hogy van munka! Nem szeretem a tétlenséget és a pénz sem jön rosszul. :DD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hajnali síráson túl vagyunk. Katica nagyon durva hisztit vágott ki. Ki is pattant a szemem. Közösen próbáltuk meg édessel megnyugtatni de nagyon nehezen ment. Már minden rendben van és itt gügyög nekünk.
    Tegnap reggeli után elindultunk Fehérvárra vásárolni. Karácsonyra vettünk cuncikának ajándékot. Egyelőre csak 1-et kaptunk de a héten hozzák a 2. ajit. Kap egy teniszütőt mert imád teniszre járni. Apámhoz is beugrottunk beszélgetni pár szót és csak ezután indultunk Pestre cunciért. Vidáman tért vissza hozzánk. Este már semmi különös nem történt. Szokásos esti szertartás zajlott. Egyre jobban imád pancsolni Katica. igazi kiskacsa lesz ő is.
    Még pár napig dolgozunk. Szerintem a héten még tudunk serénykedni. Tovább nem is nagyon szeretnék mert elegem volt az évből.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Épp most zártam be ezt az ablakot mikor már majdnem megírtam a napi bejegyzést. :(
    Katicáról képet szerettem volna betenni és nagy igyekezetemben bezártam. :W
    Kép
    Kép
    Éjszaka rendben volt és tegnap befejeztük a ragalja lambériázást. Ennyi zanzásítva ami történt tegnap velünk. :D
    Ma valszeg csatornát fogjuk felütni. Remélem marad valami holnapra is mert nem tudom van e még valami számunkra.
    Tegnap megjött táltosomnak az alkatrésze amit rendeltem hozzá. Ma olajcsere a melóban. Remélem mihamarabb megérkezik a termosztát befogató gyűrű is mert elég szolid a fűtés a paripámban így is hogy fele hűtőt eltakartam. termosztát már megvan csak az a pár száz forintos vacak hiányzik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugodt éjszakán vagyunk túl. Katica itt vigyorog rám a babahordóból. Eszem a kis tündérpunciját! :DD
    Tegnap csatornáztunk ami ma még betart. Lehet ezzel a nappal lezárul az évem de még ki tudja. Majd a főnök eldönti. A munkahelyen lecseréltem táltiban az olajat. Majdnem 14 ezer kilométert futottam le az előző csere óta. Szerencsére minden rendben ment. Mivel a futár meghozta a termosztát befogató gyűrűt ma ki is cserélem! Vége a fagyoskodásnak! :)) Még szombatra lebeszélem a kormányösszekötő gömbfej cseréjét a szerelővel és nagyjából ennyi. Sajnos a vízpumpámnál kicsit szökik a víz és ha a tömítőadalékkal nem tudom megfékezni akkor azt is javíttatnom kell. Pumpa+tömítés 10 rugó. Még venni szeretnék bele prolong adalékot ami 4 rugóból megúszható. Idén is elhordta a seggemet 40 ezer kilométert és nem akarom hogy teljesen szétessen alattam. :U
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sajnos ma már később lehetek mert befejeződött az évem. Már hetek óta tudom hogy eljön ez a pillanat de mégis váratlanul ért. Nagyon elszomorodtam! Tegnap még befejeztük a csatornázást és ennyi volt. Esetleg egy pici maszek még beugorhat kari előtt de nem sok esélyt adok neki. :(
    Többieknek még van egy pici munkájuk de nekem véget ért.
    Tegnap beépítettem a termosztátot és nagy meglepetésemre semmi nem történt. :Y Gyakorlatilag nem lett jobb táltosban a fűtés és a motor sem melegszik fel. Nem értem. Ma ha nem lesz olyan kutya hideg akkor lemegyek és szétszedem újra. esetleg be kell burkolnom picit a hűtőt megint mert a menetszél közvetlenül lehűti a motort? :F Majd meglátom mi a helyzet.
    Ma már kísérgethetem édeséket suliba és vásárolni. majd belevetem a házimunkába magamat. Kicsit le kell foglalnom a gondolataimat mert most hogy nem dolgozok ki fogok készülni idegileg. Már látom az átvirrasztott éjszakákat. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ráérős felébredésen vagyunk túl. Semmi kapkodás. Lassan átállok a téli semmittevésre. Ma még egy telefont megejtek hogy kellek e segítségnek kollégámhoz de ennyi. Karácsony előtt ez az utolsó próbálkozásom. Többit majd januárban.
    Tegnap elkísértük cuncit az isibe és hazafelé befizettük a postán a csekkeket. Onnan átmentünk befizetni a távfűtést és ezzel le is tudtuk a fizetős kötelezettségeinket erre az évre. Így nyugodtabb vagyok ha minden ki van fizetve. Illetve még januárban visszamenőleg befizetjük a közös költséget de az ráér. Hazaérve reggeliztünk és összebújtunk édessel. Napközben nem nagyon fűtenek. Bele sem gondolok mi lesz ha 10%-al csökkentik központilag a távhő árát. Valszeg a fűtést is le fogják tekerni és befagy a seggünk. :(((
    AMikor kicsit enyhült az idő lementem táltit szerelni. A termosztát dolognak akartam végére járni. Sajnos miközben melegítettem a motort észre vettem hogy nyomja az olajat a gyújtáselosztónál. :Y Beszarás hogy minden egyszerre romlik el. Utánanéztem a szerelési könyvben és elvileg egy O gyűrű öregedhetett el. Meg is rendeltem gyorsan mert így nem lehet vele közlekedni. Már félek beindítani és benézni a motortérbe mert mindig van valami hiba. eszem megáll! Remélem ma vagy holnap megjön a tömítés és remélem hogy ezzel megszűnik a folyásom.
    Délben jött Zsani lányom. SZokásos ebédre érkezett az isiből. Miután elment lassan indultunk mi is cunciért az isibe. Hazafelé megvettük a karácsonyfánkat. Egy nem túl magas de szép kövér ezüstfenyő lesz az idei fánk. Nem volt olcsó de szeretem ha normális fával ünnepeljük a karácsonyt nem egy csúnyasággal.
    Itthon megnyírtuk coci karmát. Én tartottam mint legutóbb. Jól be volt szarva a kis foltos teste. ;] Most nem készültek képek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Békésen aludtam mert tegnap dolgoztam! Reggel beszéltem a kollégámmal van e valami munka és ő mondta hogy mehetek velük. Van még munka de Ma nem megyünk és valszeg holnap sem. Nem baj. Ha hétfőn hozzá nem is de a főnököm üzent hogy egy előtetőt össze kell ütni. Valahová mindenképpen megyek dolgozni aminek nagyon örülök! Már csak táltosomat kell megjavítani. Tegnap meghozta a futár az alkatrészt és nagyon bízok benne hogy ezzel a tömítéscserével megszűnik az olajfolyásom. Azért jó érzés hogy van még munkám.
    Nem is tudom lejegyeztem hogy a héten cuncika 3. helyezést ért el a német szavalóversenyen! :C Nagyon büszkék vagyunk rá! Ma 11-re megyünk barkácsolni az isibe. Jó muri lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen kipihenten ébredtem. Tegnap semmi komoly dolog nem történt. Reggel elkísértük cuncit az isibe és hazafelé bementünk a boltba. Majd ezek után kiszereltem a gyújtáselosztót táltiból és idefent kicseréltem az O gyűrűt. A régi tömítés kővé volt alakulva és miközben piszkáltam kifelé mint a műanyag tördelt szét. A jeladónál el volt törve picit és ott meg is ragasztottam 2 komponenses ragasztóval. Ma délelőtt beszerelem és kipróbálom. Remélem eláll az olajfolyás mert nem tudom használni. Holnap dolgoznom kell menni vele. Bár nem minden esetben kell a munkához az autó mert lehet kollégámnak segítek és ő hoz-visz. Mindenesetre holnap mindenképpen dolgozni fogok valahol csak az egyikhez kell az is hogy tálti rendben üzemeljen.
    Este még átugrottam kollégám gépét kicsit ráncba szedni. Jó hogy 2 éve van egy LCD monitorjuk aminek FullHD a natív felbontása és ahelyett 1024x768-ban használta. :Y Azt hitte gyárilag életlen a képe a moncsinak. Kicsit ki is takarítottam nekik mert nagyon nagy káosz volt a rendszerükön.
    Majd elfelejtettem hogy tegnap 10 után az isiben szülőknek és gyerekeknek Adventi barkácsolás volt. Mi is mentünk. Én babáztam Katicával és édes ügyeskedett. Van egy hobbifotósa a sulinak aki sok jó képet készített Katiról amit fel is tett a fészbuk lapjára de sajnos nem tudom onnan hogyan tudnám belinkelni ide a képet. Jól szórakoztunk. Angyalka néni igazi tyúkanyóként terelgette a kiscsibéit. :D
    Ma szerelés és Katicázás. Egyre jobban rátalálok így hogy itthon vagyok. Igazi apás csajt akarok faragni belőle. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon jól aludtam. Egészen meglepődtem amikor édes most mesélte milyen keservesen sírt 2x is drága Katicácskám. Én aludtam mint a bunda.
    Tegnap reggel megszereltem táltost. Úgy néz ki most nem folyik az olaj de nem szeretném elkiabálni. Ma megyek vele dolgozni mert kollégámhoz nem kellek, vagy nem tudom mi van de nem mondja meg egyenesen csak maszatol. Nem várok rá mikor máshol meg van munka.Valami előtető vár rám. Úgy néz ki egyedül fogok dolgozni mert a kollégám lesérült. Nem érdekes mert egyedül is tudok dolgozni.
    Egy hét és itt a karácsony! Már nagyon várom hogy mit szólnak a gyerekek hozzá. Cunci a lista első helyein szereplő dolgokat kapja, Katicának pedig ez lesz az első.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hurrá! Esik az eső! Ilyenkor nem sok kedvem van dolgozni menni de nincs mit tenni.
    Tegnap csak ajtókat szegélyléceztem körbe és felszereltem a kilincset rá. Ez eltartott negyed 3-ig és hazajöttem. Egy teraszt kell beépíteni aminek meg is hozták az anyagát és ha minden igaz ma neki is állunk ha lesz kedvem elmenni dolgozni. Már teljesen beálltam a téli szabadságomra és nehezen térek vissza a munkába. Kell egy két nap amíg felveszem újra a ritmust. Már karácsonyozni szeretnék. :DDD
    Persze úgyis elmegyek mert az agyam egyik fele nem fog békén hagyni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól indul a napom mert végre rászántam magamat és vettem egy használt elektromos láncfűrészt. Persze nem stihlt de azért nem is egy szart. Muszáj pótolnom mert a benzines gépem nem feltétlenül ezekre a finom munkákra lett kitalálva hanem erdőben irtani.
    Tegnap legyalultam az összes anyagot a teraszbeépítéshez és a fatárolóhoz. Még egy kis szegélylécezés beugrott és indultam is haza. Ma már építjük a teraszt.
    Édesék suli után ellátogattak cuncika volt ovijába. Örültek neki .
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugodtan aludtunk. Jól is esett mert megint mérgelődtem tálti miatt. Hazafelé ellenőrizni akartam a vizemet és a motorháztető nem nyílott ki. Kiakadt vagy elszakadt a bowden. Ma ebben a remek időben mászhatok alá és valamivel piszkálhatom a reteszt hogy ki tudjam imádkozni. A téli leállás alatt a vízpumpát mindenképpen meg kell csináltatnom mert elereszti a vizemet. Elképesztő hogy a tél beálltával minden megadja magát. :W
    Tegnap kéményrakásban segédkeztem és gyorsan körbeszegtem bádoggal. Szépen el ment vele a nap. Ma már elvileg a teraszbeépítéssel foglalkozunk de semmi sem biztos. Majd alakul.
    Édes vett cuncikának egy ünneplős blúzt. Nagyon szép benne. Kellett is mert a karácsonyi ünnepségre nem mehet pólóban és a régi ünneplőjét kinőtte már.
    Elvileg tegnap feladták a láncfűrészemet. Remélem holnap ideér de nem sok reményt fűzök hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Volt egy kis virrasztás éjjel ezért késve ébredtünk. Szegény édes alig aludt és én is beleszaladtam egy másfél órás fentlétbe. Katica nem akart aludni. Nem tudom mi lelhette a kis drágát. Persze most édesen durmol...
    Tegnap kiszenvedtem a motorháztetőt. A bowden teljesen tönkre ment. Kiszálasodott és ezért bemondta az unalmast. A könyvben azt írták hogy egy bottal ki kell piszkálni a reteszt. EMBER! Aki ezt a könyvet írta nem látott még ilyet! :Y Vért izzadtam mire a kezemet feljátszottam a váltó-homlokfal-és mindenféle alkatrész között ,és így is csak a bowdent értem el amit épp csak meg tudtam húzni. :W Szerencsére kinyílt. Ezután rövidebbre vágtam és kivezettem az irányjelző mellett. Most külső nyitású a tető. Nagyon sikkes lett. ;] Nem vagyok hajlandó kifizetni 6700Ft-ot egy vacak bowdenért. :W
    Megérkezett a fűrész is! Így szeretek üzletelni. Megveszem és aznap elutalom a lét és másnap itt a cucc.Ezt vettem meg. A képek nem hazudnak. Ez ennyire dzsuvás volt! Nagyjából megtakarítottam mert nálam nem így néznek ki a gépek de még át kell futnom rajta kis benzines ecsettel mert valami borzalom milyen koszos még mindig. Egész jó vételnek tűnik de ma lesz a munkában a főpróba. Már tegnap kellett volna mert a 26-os stihlem valamiért köhög. Az ünnepek alatt azt is ki kell takarítanom.
    Amúgy nekiálltunk végre a teraszbeépítésnek. Szépen haladunk. Előbb abba kellett hagynunk mert egy másik helyen még a kéményt körbe kellett szegnünk és visszajavítani. Még a mai és a holnapi nap dolgozunk és vége az évnek.
    Tegnap voltunk 81 hónaposak az én drága szerelmemmel! Egész komoly időt megéltünk már. Egy cseppet sem változtak az érzelmeim amit iránta érzek! Imádom őt! És bizony már van egy gyönyörűséges picurka kapocs ami még szorosabban összeköt minket.Íme... :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Katica rendszert csinál abból hogy ha ő nem álmos akkor senki ne aludjon. Ilyenkor kivág egy olyan sírós hisztit hogy az párját ritkítja. Napok óta ezzel színesíti az éjszakánkat. Jó kis hisztis picsa lesz belőle. :Y
    Persze most meg egy tündérke. Mosolyog és gagyarászik.
    Tegnap összeállítottuk a terasz tetőszerkezetét. Egész nap az új fűrésszel vágtunk. Szépen és jól dolgozott. Örülök hogy rendben van a gép. Ma lelambériázzuk és befedjük hogy ne ázzon meg a téli szünet alatt. Ma dolgozunk utoljára az évben. Gondolom két ünnep között akar majd még az öreg dolgoztatni de nem fogok menni. Nem érdekel...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit késésben vagyunk, főleg ahhoz képest hogy édes apjáék már ide tartanak hozzánk. Cirka 3 és fél év után megismerkedek velük. Egyáltalán nem izgulok. Teljesen semleges érzés van bennem.
    Tegnap lelambériáztuk a kis teraszbeépítésünket és ezzel befejeződött az idei évem. Majd januárban folyt. köv.
    Hajnalban fent voltam egy órácskát és nézelődtem itt a PH.-n. Úgy lecserélném a gépemet egy picivel jobbra. Mondjuk egy Z68-i2500k-ra. Édesnek már említettem is a dolgot. Nem örül neki de elnéző velem szemben. Tulajdonképpen nem tudom minek is cserélném le a gépet mert nem is használom. Most is a kisgépem előtt ülök ami egy sima intel 865pe egy 3Ghz-es prescottal megy és ez is elég arra amire nekem kell. Majd alakul. Nálam úgy mennek a dolgok hogy megszáll az érzés hogy meg kell vennem és akkor meg is veszem kerül amibe kerül. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már karácsonyi izgalomban vagyunk! Cunci is itt ül velünk és egyre izgatottabb. Érthető...
    Tegnap lezajlott a nagy megismerkedés. Nem éppen bejövős az apja nekem. Inkább a viselkedése az ami taszít. Édessel úgy viselkedett mintha nem is a lánya lenne. Valamiféle férfi felsőbbrendűséget éreztem ki belőle amivel össze is állt bennem az a kép ami eddig hiányos volt. Ezzel hogy megismertem az utolsó mozaik is a helyére került. Nem véletlenül nem beszélt sokáig édessel, és hiába ment el hozzá békülni szerelmem ő nehezen enyhült. (megjegyzem nálam már akkor kiverte a biztosítékot hogy nem a lánya mellé állt hanem a volt férje mellé :((( ) Igazi arrogáns fasz. Az biztos hogy én nem fogok soha menni hozzájuk és az idejövetelüket is nagyon meg kell ritkítaniuk mert nem nézem jó szemmel. Édes ezekből az apró megalázó mondatokból és mozdulatokból nem vett észre semmit mert ebben nőtt fel, és én nyitottam fel a szemét a látogatás után hogy nem tűrhetem ami köztük történik. Kicsit hideg zuhanyként érte a dolog mert azt hitte ez a természetes kapcsolat. Én nemhogy egyenrangúként kezelem a kapcsolatunkban hanem vannak dolgok amiben bőven magam elé helyezem mert ő jobban tudja így különösen bántott amit tegnap láttam. Erről ennyit! Nem hagyom hogy bárki így viselkedjen a szerelmemmel még ha történetesen az az apja is!
    Édes mára lehiggadt. Itthon a nyugalom szigete van amit senki és semmi nem zavarhat meg. Itt teljesen önmaga lehet és senkinek nem kell megfelelnie. Úgy ahogy van azért szeretem őt!
    Ma különleges nap van. Katica első karácsonya. Kíváncsian várjuk hogyan éli meg ezt az ünnepet. Jézuska betárazta az ajándékokat.Cunci idén megkapja azt amire nagyon vágyott. Igazi nyugodt és boldog családként ünnepelünk.
    Boldog karácsonyt mindenkinek!

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sokat volt fent édes és ez kicsit elrontotta a pihenést de nem érdekes fő hogy karácsony van! Imádom ezt az ünnepet. Na nem magam miatt hanem a gyerkőcök miatt. Az ő örömük és boldogságuk mindent megér!
    Képekben mindez:
    Fa díszítése
    Arany pici szerelmem ünnepre kikészítve :B
    Ajándékbontás
    Boldog szerelmeim :)
    Közösen bontjuk az én ajándékomat :))
    Mi vagyunk szerelmesen , félig lemaradt fejjel :DDD
    Csak csajok :B
    Életeim :)
    Az ünnep vége, Katicát elaltattam... :U
    Jól telt le az ünnep első napja. Cunci végig nagyon izgatott volt. Sikerült olyan ajándékot választani aminek örül. Ma viszi el az apja és csak vasárnap megyünk érte. Elvileg holnap jön a Zsani és Imrus.
    Olyan szép karácsonyt mindenkinek mint a miénk. :B

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eltelt egy újabb nap a karácsonyból. Sajnos így hogy nem dolgozok megjelentek a hajnali fentlétek is. ma is felébredtem fél 2-kor és piszok nehezen aludtam csak vissza. Ilyenkor egyfolytában jár az agyam mindenféléről. Most pl. az foglalkoztatott hogy vegyek e egy nagyon nagy körfűrészt vagy sem. A vaterán van jó áron és olyan ritka gépek ezek hogy nem kellene kihagynom de még vívódok. Ha nyár lenne nem haboznék de most hogy legközelebb csak pár hónap múlva használnám így egy elég korai befektetés lenne. Majd alakul. Persze édes már biztosra veszi hogy megveszem, és talán igaza is van. Jobban ismer ő mint én magamat.
    Tegnap 11-kor jött cuncikáért az apja. Hol vannak már azok az idők amikor itt toporgott 24.-én egy órával a megbeszélt idő előtt hogy ő már vinné a lányát. Ma már csak olyan ráérősen jön érte. Utána teljes nyugalomban telt a napunk. Felhoztam az elektromos láncfűrészt és normálisan megtakarítottam amíg édes főzött. Délután az enyhe időben sétáltunk egy nagy kört. Jó volt a nagy zabálások után kicsit mozogni. Ma is megyünk majd sétálni. Elmegyünk vásárolni a non.stopba. Elvileg ma jönnek a nagy gyermekeim is bár nem egyeztettünk melyik nap látogatnak meg minket. Majd hívnak ha kitalálták.
    Addig is pihengetünk és élvezzük az életet.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szokásosnak mondható hajnali 2 órás ébredés után megpróbáltam kis netezéssel visszaaltatni magamat de nem jártam sikerrel. A tévét hallgattam de Katica hamar felébredt. Már itt ülünk a gép előtt mindannyian.
    Tegnap teljes nyugalomban telt a délelőtt. Elmentünk és sétáltunk egy nagyot a jó időben. Délután megérkeztek a gyermekeim. Tulajdonképpen szokásos ittlétük alatti foglalatossággal ütik el az idejüket. Gépeznek és filmet néznek. Próbálunk kisajtolni belőlük valami infót az isiről de nem nagyon közlékenyek.
    Édes a gyerkőcökkel :)
    Lányaim :B
    Egy közös kép rólunk. :U
    Természetesen megvettem a körfűrészt. ritka egy példány és nem hagyhattam ott. Ilyen nem minden nap kerül licitre és ilyen áron meg pláne. Persze édes szelíd elnézéssel veszi tudomásul hogy egy rahedli pénzt ismét elköltöttem. Ma el is utalom a lét és remélem mihamarabb megkapom a gépet. :DDD ;] Jó lesz ha nem megyek mostanában a vatera környékére. :U
    Ma már mennek is haza a gyerekek és jönnek a békés, meghitt napok édessel és Katicával. Vasárnap megyünk cuncikáért Pestre és addig lesz pár napunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész frissen ébredtem. Fent voltam 2-kor megint de nem keltem fel csak feküdtem és egyszer csak visszaaludtam.
    Tegnap 2x kellett elmennünk a bankba hogy ki tudjam fizetni a körfűrészt amit vettem mert a srác elütött egy számot a számlaszámából és elsőre nem tudtuk ráfizetni a számlájára a pénzt. Nehezen de kiderítettük mi a gond és teljesítettem ami az én részem az üzletből, már csak neki kell teljesíteni a rá eső részt. Sajnos a hosszú hétvége miatt számíthatok rá hogy csak jövő hét szerdán kapom kézhez ezt a gigantikus kézi körfűrészt. Ilyen nagyot nem is láttam még. 12,5-13cm-t ér át és 14kiló a súlya. Nem nagyon fogok rohangálni vele. A szarufák szabásánál óriási segítség lesz mert a jelenlegi körfűrészem csak a 75-ös szarufát éri át de a 100-ast nem. Erre vettem ezt a nagyot.Még lapot kell rá vennem. Már nézelődtem de megvárom a gépet mert olyan köztes méret kell rá amit nem lehet kapni.335-ös a gyári tárcsaméret és vagy 300-as vagy 350-es kapható. Nyilván megmérem a 350-es elmegy e. Az csak 7mm-el nagyobb körben mint a gyári. Talán elmegy. A 300-as korongnál nagy lenne a veszteség.
    Tegnap délelőtt már halálra unták magukat a gyermekeim. Egyik az egyik gépen játszott a másik a másikon. A negyed 3-as busszal mentek is haza.Kikísértük őket a buszhoz és egy hatalmasat sétáltunk a napsütésben. Jól esett mindhármunknak az a kis D vitamin amit kaptuk. Katica végig durmolta az egész utat. Arany pici gyönyörűségem! Ha olyan idő lesz ma is sétálunk egy nagyot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma éppen szokott időben ébredtem fel édes nagy bánatára. Felébresztettem őt is hogy főzzön kávét. Ez nem azt jelenti hogy nem fogunk még visszabújni durmolni csak kicsit böngészek még.
    Tegnap nem sok minden történt velünk. Rákaptunk arra hogy valamikor a nap folyamán megnézünk egy filmet. Általában valami limonádét amiket régebben ki nem állhattam. Mára ez megváltozott. Édesemmel szeretek összesimulva bármilyen csöpögős filmet nézni. Most nyugodt vagyok mert kőműves ismerősöm is hívott munka ügyben. Egy fordulós lépcsőt kellene bezsaluznom valamikor január elején. Valamiből pótolnom kell azt a rengeteg pénzt amit elköltök gépekre. ;] Vaterrára feldobtam a rossz elektromos stihl-em. Már érkezett is rá licit. Nem vagyok telhetetlen. Viszik amennyiért viszik.
    Ma van az utolsó napunk édessel és Katicával hármasban. Holnap megyünk cuncikáért Pestre. Azért jó lesz picit kimozdulni. Fehérvár felé megyünk és előtte beugrunk apámhoz egy kicsit dumcsizni. Katit is kézbe fogja hogy szokják egymást.
    Remélem szép idő lesz ma is mert úgy hozzá szoktunk a nagy sétákhoz. Pindurkánk is óriásikat durmol a babakocsiban míg sétálunk. Ma még lesz egy kis gépkarbantartás. Tegnap megragasztottam a nagyobbik körfűrészem burkolatát amit ma visszaépítek rá. Fő a biztonság. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit később vagyunk mert éjszaka fent voltunk a szokásos 2 környékén. Ez úgy látszik nálam trend lett.
    Tegnap nem sok minden történt velünk. Pihengettünk és én a körfűrészemet tisztogattam és szereltem. Felkészítettem a jövő évi munkára amit lassanként majd megteszek minden gépemmel. Ma nem fog ilyesmire időm jutni mert megyünk cuncikáért Pestre. Kisvártatva indulunk is. Előtte beugrunk apámhoz kicsit unokázni.
    Kis torokfájós megfázással küzdök. Érdekes hogy amint nem dolgozok azonnal megfázok. :(
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák