Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon borzalmas idő volt! A fejemen mintha egy nagy segg ült volna ami giganyomást hoz létre benne. :W Persze abban a "lágy" szellőben fóliáztunk. Nem elég hogy hideg volt még lobogtunk is a fóliával mintha vitorla végén álltunk volna.
    Ma fogunk oda menni amit tegnap írtam. Tegnap befejeztük a tetőnél a fóliázást. Nagyon kivagyok ettől a délutános héttől! Alig látom édest. Jó lesz ha véget ér már mert rühellem!
    Megjött a gyalutengely! Nyami! Viszont rossz hír hogy lassan el kell kezdenem 220V-os motorban gondolkodni mert a 380-as lekötve nem lesz jó. Nem akarok feleslegesen pénzt kidobni erre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit már nyúzott vagyok. Nagyon hiányzik édes! Még ma este ki kell bírnunk és vége a borzalmas délutános hétnek. Már nagyon hiányzik!
    Tegnap reggel kiderült hogy a főnökömnek van egy használaton kívüli 220-as 1,2Kw-os motorja. Le is csaptam rá! Jó lesz a gyalugépre. Ma felhívom a MÁV-os rokonomat és megcsináltatom vele azokat a lemezeket amik kellenek. Még ékszíjat és tárcsát kell szereznem. Remélem jövő héten össze tudom szerelni.
    Ma ha jól sejtem bádogosmunkát végzek. Még nem tudom.
    Nem nagyon tudok írni mert közben édessel beszélgetek. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nem dolgozok és mikor ne ébredjek fel korábban ha nem akkor amikor még nyugodtan alhatnék... :W
    Tegnap megkaparintottam a motort. Végül 2,2Kw-os lett ami baromi erős csak épp nem tud elindulni 16A-es kismegszakítóval ellátott hálózaton ami a lakások zömében van. Most lágyindítót vadászok hozzá hogy használni is tudjam. Ékszíjtárcsa ha minden jól megy vaterás lesz és a vasanyagra a megrendelést leadtam a mávos ismerősömnél. Na ez nem az állami máv hanem egy rt. része ami járműjavítással foglalkozik. Jövő héten az is meglesz. Még ékszíjat kell vennem és összeállítani a gyalut. Nem tudom lemérni a motyót de eddig cirka 30 kilónál járok. Gyalutengely 10 kilós és a motor szerintem üti a 20-at. Még a vasanyagot hozzá dobjuk (aminek nem épp hajszálvékonyat rendeltem hogy bírja ;] ) És simán lesz 40 kiló a masina. Nem nagyon fogok vele rohangálni. :DDD
    Végre vége a délutános hétnek! Édessel és cuncikával közösen töltjük a hétvégét . Elvileg jönnek a nagy gyerkőcök is. Zsani még bizonytalan mert itthon van cunci is de Imrus tutira jön. Gondolom végigtolja a cry2.-t. ;)
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap teljesen máshogy alakult mint ahogy elterveztük. A gyermekeim mégsem jöttek el hozzánk mert nem volt kedvük. Kerestek egy kifogást én pedig nem erőltettem. Ha nem akarnak akkor nem jönnek. Amúgy ők vetették fel hogy meglátogatnának minket nem én mégis visszakoztak.
    Hármasban voltunk és jól éreztük magunkat. Ebéd után lementünk a játszóra és fagyizni. Hazafelé kitaláltuk hogy meglátogatjuk édes anyukáját Hajmáskéren. Elmentünk és cunci ott is maradt náluk éjszakára. Minket is invitáltak hogy maradjunk de valahogy feszélyezett a légkör. Kedvesek de van bennük egy kettősség. Miközben látszatra elfogadják azt hogy édes velem él már közel két éve de mégis az esküvői képe lóg kint az ágy felett. Bevallom utáltam volna édesék esküvői képe alatt aludni. Lehet én fogom fel érdekesen a dolgokat de én már csak ilyen vagyok. Ma megyünk apámhoz és cipőt nézni édesnek. Mivel cunci Hajmáskéren van és majd délután hozzák haza ezért mi délelőtt megyünk be Fehérvárra. Lassan indulunk is. Apámmal amúgy is akarok beszélni a gyalu lágyindításáról és általános dolgokról. Lehet tudok nála túrni valamit ami kellhet még a géphez. ;]
    Imrus telefonált hogy venni akar egy PsP go.-t. Még életemben nem hallottam ilyenről. Utána nézek mi az. :F Ezek a mai fiatalok már nem úgy gondolkodnak mint én. Nekem még a pin@ a fő szabadidőfoglalkozásom nem holmi PSP. :DDD Hogy lesz nekem így unokám! :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugis éjszakánk volt. Szerencsére ma már nem esik az eső. Tegnap elég búbánatos volt az időjárás. Reggel felkeltünk és evés után be is mentünk Fehérvárra. Édesnek vettünk cipőt mert az ami volt neki teljesen tropára ment. Kapott egy pár olcsó sportcipőt és egy pár ünneplőset. Ha rajta múlik csak egyet veszünk de nem engedtem neki. Ezután meglátogattuk apámat. Jól elbeszélgettünk vele. Pár cuccot be is szereztem tőle ami kell a gyalugéphez. Sajnos lágyindító ügyben nem léptem még előre. Van egy olcsó megoldás ami gyanúsan olcsó. Az 5 rugóból kijönne postával de elég szkeptikus vagyok hogy nekem jó lenne. Mindenesetre megkérdeztem mailben hogy valóban jó lenne e ehhez az aszinkron motorhoz is. Ami tutira jó lenne az bizony 17 rugóba kerül és ezért nem értem hogy miért kerül ez harmadába. Mindenesetre addig amíg nincs lágyindító elektronikám addig minimum 22A-es biztosítás mellett tudom csak bekapcsolni a nagy teljesítmény miatt. A héten muszáj lesz valamit kitalálnom erre. Már több fronton mozgolódok hátha valaki meg tudja nekem csinálni maszekba. Ha nagyon drága lenne akkor oda lyukadok ki hogy annyiból simán vennék egy használt kevesebb teljesítményű motort amihez nem kell ilyen elektronika.
    Nem tudom hová fogok ma menni dolgozni. Valójában lényegtelen mert nem vagyok finnyás. Bármit elvégzek csak fizessék meg.
    Cunci nagyon jól érezte magát a nagymamánál. Rengeteg ajándékot kapott tőle! Kapott 2 pár cipőt, egy pizsamát egy szép lila pólót és egy fehéret amire rányomtatták az arcképét. És persze kapott még egy babát is. Gondolom most már sűrűbben fog oda is menni mert tudja hogy elhalmozzák mindenféle földi jóval ha ott van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki frontmentesek vagyunk éppen mert mindketten nyugisan aludtunk az éjszaka. Persze bosszankodással kezdtem a napot mert a vaterán vásárolt ékszíjtárcsát utánvéttel adta fel a srác holott az előreutalás utáni standard postai küldeménykényt-et jelöltem be. Most az 1000 forintos tárcsa 2690-be fog kerülni. Picit kiakadtam...
    Tegnap egész jól haladtunk. Belekezdtünk egy új tetőbe ott ahol 2 hete a koszorút zsaluztuk. Ma már állni fog a nagy része a szerkezetnek. Persze ez egy pici tető.
    Édesékkel minden rendben van. Sajnos 6-ra megy dolgozni és nekem kell cuncit vinnem az oviba. Tegnap ő volt a 2. gyerek. A szívem szakad meg hogy ilyen korán kell mennie de dolgozik mindkettőnk. Amúgy egész jól viseli. Természetesen az új rucójában és cipőjében feszített. Igazi nő!
    Édesék fizetésemelést kaptak. Annyit kapott mint mindenki más holott azt rebesgették hogy ő többet fog kapni mert kiemelkedően ő a legjobb pénztáros az itteni pennyben. Ez csak szóbeszéd maradt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit ki vagyok bukva! Tegnap megjött az ékszíjtárcsa amit nem vettem át mert előtte meg akartam beszélni a sráccal hogy ilyenkor mi van amikor nem annyiba kerül mint amennyiért vettem. Én 1000ft+pk. ért vettem és azt jelöltem be hogy előreutalok és ő küldi. Ehelyett feladta utánvéttel ami 2690ft lett. Duplájába kerülne és vártam volna valami kompenzációt cserébe hogy így megszívatott. De ő mint átlag magyar ember azt mondta hogy inkább ne vegyem át mert nem hajlandó vissza adni 900ft-ot. Inkább bukik 1690ft postaköltséget. Ezen kicsit kiakadtam. Leszarom! Esztergáltatok egyet és kész. Amúgy is kezd tele lenni a hócipőm ezzel a gyalugép készítéssel. Vasanyagom a héten meglesz de valahogy le kellene kezeltetnem rozsdásodás ellen. Krómoztatni vagy galvanizálni vagy mit tudom én mit kellene csinálni vele. A motor lágyindító berendezéséről még egyelőre semmi nincs. Villanyszerelők nagy része még nem is hallott ilyenről. :Y Mindenki frekvenciaváltót ajánlgat, de könyörgöm!!! Annyiból veszek 5 kisebb teljesítményű motort. :W :W :W
    Édes szótlanul tűri hogy az itthon töltött időm nagy részét a net bújásával töltöm alkatrészek után kajtatva. Sajnálom őt de ha már belekezdtem végig akarom vinni ezt a dolgot.
    Munkámban nem is tudom mit írjak. Tetőt készítek. Ma szerkezetkész lesz és le is fóliázzuk.
    Cuncika rendben van. Reggelente én viszem. Tegnap is ő volt a 2. gyerek. Ma közösen visszük édessel mert 1 órával későbbre megy dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Nem tudom miért ébredtem ilyen fáradtan mert végig aludtam az éjszakát. Itt ülök percek óta és nem jut semmi eszembe.
    Tegnap befejeztük a szerkezetet és nekiálltunk lécezni. Ma befejezzük a lécezést és átmegyünk a másik házhoz pár alátámasztást betenni a régi tetőnél. Nagyjából ez lesz a mai munkánk.
    Édestől elnézést kértem hogy mostanában elhanyagolom. Remélem nemsokára véget ér ez a gyalugép őrület és újra tudok rá figyelni rendesen. Még semmiről nincs hír. Se a vasanyagról se motorindításról se ékszíjtárcsáról. A motorindításról kezdek lemondani. Egyelőre álljon össze a gyalu és használható legyen. Ha jól működik akkor kitalálom mi legyen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon hulla vagyok! 2-kor felébredtem és nagyon nehezen tudtam vissza aludni. Nem értem az utóbbi időben miért alszok ennyire szarul.
    Tegnap némi örömhír ért. Végre ma mehetek a gyalugép vasanyagáért. Ha szerencsém van még a héten elkészül az ékszíjtárcsa is és akkor a hétvégén össze tudom szerelni. Még bordásszíjat kell vennem de amíg nem tudom milyen hosszú kell addig nem tudok lépni.Már nagyon kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni. Lehet csak jövő héten tudom befejezni. Vagyis inkább azt mondom hogy készre csinálni mert azért a munkavédelemre adva picit körbe is szeretném burkolni.
    Tegnap befejeztük azon a pici tetőn a lécezést amit hétfőn kezdtünk és visszatértünk az előző munkánkhoz ahol alá kellett támasztani a födémet. Rá is ment az egész maradék nap. Ma ugyanitt torokgerendákat fogunk berakni.
    Édes megbékélt bár tegnap reggel volt egy hisztikirohanása. Hiányzok neki én pedig sok időt fordítok erre a gépkészítésre. Sajnos a munka mellett kevés a szabadidő amiből mindenre jutnia kell. Majd hétvégén kap belőlem eleget.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fent vagyunk egy ideje de nem jutottam el idáig hogy naplót írjak. Már csiszolgattam a gyalugépem vasanyagát. ;] Jó is az ha az ember már 5 körül csiszolgathat. :DD
    Szóval megvan a vasanyag ami mondanom se kell nem kevés súllyal dobta meg a gép eddigi cseppet sem kevés tömegét. Már össze is írtam mit kell beszerezni még a mai délelőtt folyamán.
    Sajnos ez a vasgyalulás nem olyan lett mint amilyenre számítottam. Kicsit érdes lett a felület ami még csiszolnom kell. Ráadásul a kés előtti asztalt ellentétes irányba gyalulták amin most keresztbe futnak azok a fránya mikrobarázdák. Majd még ezen alakítok. Holnap elugrunk apámhoz és ott kedvemre barkácsolhatok. Nagyjából össze is fog állni a gép. Vagyis még az ékszíjtárcsa hiányzik de az is folyamatban van.
    Tegnap délelőtt volt egy kis dolgom és csak délután értem oda a munkahelyre. Pont azon a helyen dolgoztunk ahol utálok lenni mert olyanok a tulajok. Valahogy ki kell bírni..
    Cuncikát elvitte édes az apjához. Ez a hétvége az övé.
    Ma sok teendőm lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fent vagyok egy ideje de vártam még egy kicsit édes ébresztésével. Én ilyen jószívű vagyok. Ráért felkelni fél6 előtt. ;] :DD
    Tegnap délelőtt elköltöttem egy rahedli pénzt a gyalura és miután hazaértem elkezdtem összefúrni. Itt a panelban elég körülményes volt és flexelnem is kellett volna amit nem vállaltam be ezért 8 körül megyünk apámhoz hogy össze tudjam dobni készre. Ha összecsavaroztam azután már tényleg csak az ékszíjtárcsa és a bordásszíj kell rá. Már nagyon várom az első indítást! Bevallom elkezdtem alkudozni egy lágyindítóra a vaterán. Ha oda adja olcsóbban a srác akkor veszek egyet hogy teljesen tökéletes legyen a cucc.
    Azért nem csak a gyaluval foglalkoztam. Édessel közös délutáni alvás és séta is volt. Szerintem ezen a hétvégén annyira nem voltam távol tőle hogy hisztizhessen. Örülök neki ha jelzi hogy keveset kap belőlem mert így nem kanászodok el. ;]
    Ma furkálás után el kell ugranom mamihoz belevágni a konyhaszekrénybe valami szellőzőrácsot ami a gáz miatt kell. Nem értem de bevágom neki bár nem tudom minek tart férfit a háznál ha nem képes még erre sem....
    Délután érkezik végre haza arany cuncikám! Nagyon várom már! Hiányzik a kis hisztimanó. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Frissen és üdén ébredtem! Már fent vagyok 3 óra óta de nem keltem fel csak feküdtem és gondolkodtam. Sok mindent átrágtam magamban. Mai munka mi lesz, a gyalugéphez mit kell még vennem és mit kell még csináltatnom. Hamar el is röppent az az 1 órácska és csörgött is az ébresztő.
    Édes hőmérőzéssel indít reggel mert a peteérést ezzel próbáljuk meg kiszűrni. Újra belevetettük magunkat a cicusgyártásba. Jó volna ha össze jönne mihamarabb.
    Tegnap jól telt. Korán keltünk és mentünk apámhoz furkálni. Teljesen össze állítottam a vázszerkezetét a gyalugépnek. Tulajdonképpen már csak az ékszíjtárcsa és a bordásszíj hiányzik az első indításhoz. Persze még ilyen apróságokat is akarok mint forgácskihordó és a zártszelvény végére végdugó. Jó volna ha meglenne minden pár napon belül. Már holnap gyalulnom kellene vele de ez még sajna csak álom.
    Mamihoz is elmentem és kivágtam neki a szellőzőrácsot meg fúrtam pár lyukat. Utána édessel ettünk egy pizzát a plázába és vettünk cuncikának egy rucit. Nagyon örült neki amikor haza érkezett. Vidáman ért haza. Nagyon örültünk hogy nincs semmi sírás. Ma kezdődik a délutános hét és ezért én megyek korábban dolgozni hogy délután tudjak cuncikáért menni az oviba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Piszok fáradtan ébredtem fel! Fent voltam 2-kor és nagyon nehezen aludtam vissza. Persze mikor végre nagynehezen sikerült ébresztett az óra. A tegnapi nap rohadt egy idő volt! Délelőtt esett az eső és fújt a szél amiből délutánra csak a szél maradt. A fejem meg is sínylette ezt az időt. Remélem ma azért kegyesebb lesznek hozzánk az égiek mert ezer a munka. Ha 4 kezem lenne akkor is kevés lenne.
    Elkészült az ékszíjtárcsám amiért édes 9-kor megy. Egyik Fehérvári fórumozó arc ingyen megcsinálta! :Y Szóval a gyalugépem egyik főszponzora LamerGyuri! lett:R :R :R
    Délután felszerelem és meg tudom mérni milyen hosszú bordásszíj kell. Remélem mihamarabb be tudom szerezni és akkor már csak fúrok 4 lyukat a motornak és elvileg használható állapotba is kerül a gép. Már nagyon izgatott vagyok! :DD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Nem értem mi van velem de napok óta felébredek 2-kor és nem tudok vissza aludni. 9 körül elalszok és ez az 5 óra alvás nagyon de nagyon kevés. Persze már fejben dolgoztam is. Átgondoltam mit kell még csinálni ezen a tetőn ahol vagyunk és ma konkrétan mi a teendő. Naná hogy mikor csörgött az óra akkor ürült ki a fejem annyira hogy tudtam volna még aludni. Ezt már cseszhetem! Majd este...
    Gyalugép szépen alakul. Tegnap felszereltem az ékszíjtárcsát és a vaterán vettem egy ékszíjat is hozzá. Azért szerintem még keresek egy rövidebbet is hátha az amit vettem hosszú lesz. Ha minden jól megy hamarosan elkészülök vele. Ma bemegyek a bádogoshoz és hajtatok vele egy forgácskihordó lemezt. Persze csak akkor ha jut rá időm. Délutános édes és én megyek cunciért az oviba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit jobban aludtam ezen az éjszakán. Vagyis inkább azt mondom hogy kiütött a fáradtság teljesen és kómába zuhantam. Már rám is fért.
    Tegnap szereztem ékszíjat és össze dobtam a gyalut. Már majdnem kész is vagyok csak sajnos ez a motor kikészít idegileg. Erős mint az állat csak egy atomerőmű kell neki hogy elinduljon. Eddig az itthoni 22L-es biztosítékról elindult de most hogy egyszerre kellene a gyalutengelyt is indításkor megforgatnia már leold. Olyan szinten fáradt voltam már este hogy képtelen voltam foglalkozni tovább vele. Sajnos kiderült az is hogy egy lágyindító csak az indításnál segítene de mivel terhelésre nagyobb áramot vesz fel mint 16A ezért nekem inkább inverter kellene ami 30 rugó lenne. :W :W :W Már úgy vagyok vele hogy kib@szom az ablakon a motort és veszek egy kisebbet. Ma még készítek a fúrógépbe egy adaptert amivel meg tudom pörgetni a motort hogy legalább 22L-es biztosításnál elinduljon és ne vágja le. Jó volna ha legalább működni látnám a több hetes szenvedésem gyümölcsét. Bádogosnak leadtam a megrendelést egy pompás kis forgácskihordóra.
    Motornak utána fogok nézni hogy át lehetne e kisebbre tekercseltetni és ha igen mennyiért.
    Már egy egész szappanopera keletkezett ebből a gépből.
    Munkahelyen elég jól haladunk. Szerintem holnap be is fejezzük az itteni munkásságunkat. Még meglátjuk hogy alakul.
    Édes már nagyon hiányzik! Az hogy esténként nem közösen alszunk el és nem tudunk beszélgetni teljesen kiakaszt! Még ma kell kibírni mert holnap szabados.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy érzem hogy kipihentem rendesen magamat. Semmi zavarórepülés nem volt az éjszaka. Illetve éjfélkor felriadtam de gyorsan vissza aludtam.
    Lassan befejeződik a gyalugép mizériám. Tegnap délután amikor hazaértem megépítettem az indítóberendezést. Sajnos a motor tengelyének a végét szét kellett vágnom hogy az indítóberendezés rendesen működjön. Be is indult szépen felpörgetés után és egy picit gyalultam is de igazán nem tudtam mert a kések nem voltak beállítva. Gondoltam beállítom még és újra kipróbálom. Legnagyobb bánatomra a helyes állásban belevertek a kések a hátsó asztalba ezért csontra szedhettem szét az égész gépet. Ez elég bonyodalmas volt de megoldottam. Kicsit csiszoltam a padon hogy elegendő hely legyen és újra összeszereltem a gépet. Szerencsére sikerült elhárítanom a hibát de mivel nagyon beesteledett ezért már nem akartam zörögni a géppel. Majd ma hozok rendes méretű faanyagot és indulhat a próbaüzem. Hogy fog örülni édes annak hogy a nagyszoba közepe átalakul asztalosüzemmé. ;] :DD :DDD :P
    Édessel és cuncikával minden rendben van. Szerencsére ma nem megy édes dolgozni és ha minden össze jön akkor együtt jövünk haza.
    Ma befejezem azt a tetőt amit elkezdtünk. Viszek fényképezőt és készítek pár fotót róla.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Azzal kell kezdenem amivel a tegnap reggeli bejegyzésemet kellett volna kezdenem. Tegnap voltunk édessel 62 hónaposak! Nem tudom hogyan hagyhattam ki a naplómból pedig reggel egy nagyon mély öleléssel meg is emlékeztünk róla édessel. Amikor indultam dolgozni akkor jutott eszembe de már késő volt. Édes persze azt mondja hogy nem érdekes, de nekem nagyon fontos! Imádom Őt! Köszönöm hogy velem van már ilyen régóta.
    Tegnap a nagy anyagfáradás napja volt. Eltörött a drága sziloplasztnyomóm ami kibírt kb. 4 tubus szilót és eltörött a munkásszemüvegem is. Igaz az már kiszolgálta az idejét de akkor is sajnálom.
    Gyalugép projekt készhez közeledik. Ha minden igaz ma próbaüzem! Tegnap elkészült hozzá a forgácskihordó dobozka is amivel szinte kész a masina. Még vennem kell pár csavart amik rövidek lettek és délután próbaüzem. :DD Legnagyobb bánatomra elfelejtettem komolyabb faanyagot hazahozni ezért csak azzal a pár darab lécecskével tudom tesztelni amit itthon találtam. Ez elkeserít. :W
    Munkahelyen végre befejeztük azt a tetőcskét ahová nagyon utáltunk járni. Kép összesen 1 db. készült ahol én vagyok rajta és épp kúpcserepet rakok. Ennyi.
    Ma sokat pihizünk. Sajnos édes dolgozik délután. Cuncit tegnap vitte fel Pestre az apjához és hazafelé együtt jöttünk. Még este elmentünk egyet fagyizni és sétáltunk a jó időben. Jóleső érzés vele kéz a kézben sétálgatni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kisgépre szorultam mert itt vannak a csemetéim. Kezdeném azzal hogy végre elkészült a gyalugépem! Ki is próbáltam aminek édes nagyon örült... ;]
    A főpróba. ;]
    Valahogy így fogom használni csak két fabak a székek helyett. ;)
    Alulról így néz ki. :D
    A tegnapi nap érdekesen alakult. Reggel felkeltünk és elmentünk vásárolni. Nekem még kellettek csavarok a géphez és a szokásos bevásárlást is megejtettük. Imrus felhívott hogy akkor jönnének hozzánk. Nem tudtam hogy nem egyeztetett mamival aki kiakadt azon hogy kértem tegye fel őket a buszra ezért be kellett mennem értük. Nem értem hogy ennyire nem volt képes... Gyerkőcök jól érzik magukat itt. Voltunk apámnál is. Ő is nagyon örült nekik mert már egy éve nem találkozott velük.
    Ma valszeg lemaradok a futamról mert akkor visszük vissza a gyerkőcöket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eltelt ez a hétvége is. Végre jó idő volt ami az utóbbi időben nem nagyon volt jellemző a hétvégékre. Remélem nem nagyon lesz esős idő a nyáron mert nem szeretnék emiatt álldogálni.
    Tegnap jól elvoltunk a gyerkőcökkel. Még délelőtt voltak itt majd vittük őket haza. Most nem ebédeltek nálunk. Elvileg ezen a hétvégén jönnek újra és közösen elmegyünk valami gyereknapi rendezvényre. Ezt még majd kitaláljuk.
    Ma nem is tudom mit fogunk dolgozni. Szerintem a félbehagyott tetőhöz megyünk vissza és azt fejezzük be a héten. Meglátjuk mi lesz. Dög meleg van már most a lakásban. Mi lesz még itt ma? :Y
    Ma viszem a gyalugépet magammal és megtartjuk a főpróbát a melóhelyen is vele. Remélem elbírja majd a biztosíték ami ott van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fél4 óta fent vagyok. Édest berendelték korábban dolgozni mert ma nyit ki a felújított penny. Pár milliócskát ráköltöttek a boltra. Kipofozták szépen. Úgy gondolom hogy összefüggésbe hozható ez a multik megsarcolásával. Ott a profit valahány százalékát kell befizetni extra adóként az államnak. Ha elköltöm a profitot kevesebbet kell fizetnem. Ez persze csak az én véleményem.
    Tegnap piszok meleg volt. Semmi hangulatom nem volt dolgozni de muszáj volt. Lecipeltem a gyalut és magammal vittem. Ki is próbáltuk mert deszkát kellett gyalulni a ragaljához. Azonnal fény is derült egy hiányosságra. Mivel a deszkának szinte nincs is súlya ezért elég erőteljesen le kellett nyomni a késekre hogy vigye. Már fejben megszületett erre egy hengeres leszorító eszköz amit még át kell alaposan gondolnom és összeszedni hozzá az anyagot. Vastagabb fával nem lesz gond talán mert annak van olyan súlya ami oda préseli a forgó késre a fát.még majd agyalok rajta. Nézelődök a neten hogy gyűjtsek pár ötletet.
    Ma cuncika kirándulni megy az ovival valami állatfarmra. Nagyon be van zsongva tőle! Remélem jól sikerül a program.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Már 3 óra óta fent vagyok mert egyszerűen ebben a melegben nem tudok aludni. Este persze már alig várom hogy végre alhassak de hajnalban már ébredek is.
    Napközben dög meleg van. A teljesítményünk is szépen leesett amit persze nem néznek jó szemmel. Majd talán ma össze szedjük magunkat.
    A tegnapi kirándulása jól sikerült cuncikának. Nagyon boldogan mesélte hogy egy tanyán voltak állatnézőbe és piknikeztek is. Nagyon jó ez az ovi. Imád ide járni és őt is imádják.
    Persze este még elugrottunk egyet fagyizni hogy együtt is legyünk picit. Ilyenkor érzem mennyire kevés időnk van egymásra. Viszont legalább van munka amiből megélhetés is van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap este benyomtam egy Borsodi almásat hogy nyugodtan aludjak de éjfélkor így is felébredtem. kukim kivan ezzel a szar alvással.
    Szerencsére tegnap már nem volt annyira nagy hőség. Azt nem mondom hogy jobban haladtunk de jobb volt dolgozni. Kicsit megfáztam és erőtlen vagyok de dolgozni kell. Majd hétvégén kipihenem magamat. Ha szerencsénk van akkor jönnek a gyerkőcök hozzánk és közösen gyereknapozunk. Itthon lesz cuncika is és teljes lesz a csapat.
    Más nem nagyon jut eszembe most. Gyalugépet tovább fejlesztem egy leszorítóhengerrel ami a vékonyabb anyagokat a késhez szorítja. Majd meglátjuk hogy sikerül.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egészen megfeledkeztem róla hogy ma vagyok 37 éves. Ha édes nem köszönt fel nem is foglalkozom vele. Ilyen az élet. Van az a kor amikor már nem tartja számon az ember. Igazából nincs semmi olyasmi bennem hogy szégyenlem a koromat ezért nem tartom, csak már egyáltalán nem fontos. Édes mondta hogy készülnek valami kis meglepivel nekem. Ez biztosan valami édesség lesz mert 2 dolog ami nagyon hat rám. 1- női segg. 2- gyomorkényeztető cuccok. ;] :DDD
    Tegnap nyugis napunk volt. Végre a főnök nem zargatott azzal hogy cserepezni kellene. Így hogy nem idegesített azonnal jobban haladtunk. Ha minden össze jön akár délután fel is szórhatjuk az egész cserepeket. Majd alakul.
    Gyalugép ápdét lezsírozva PH!-s arccal. Jövő héten el is készül. Nyami nyami! Nagyon királyos lesz a gép. :K
    Hétvégén ha minden jól megy jönnek a gyermekeim és közösen lemegyünk gyereknapozni T.bányára. Ez a terv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Szép napot!

    Most írok mert egészen idáig nem volt netem. A tegnap esti vihar kivágott valamit UPC-nél és se tv se net nem volt. Nyami!
    A tegnapi nap eseménytelen volt. Letudtuk a munkát és cserepeznünk kellene de hétfőn bele kell kezdenem egy másik tetőbe. Nagyjából ennyi volt velem.
    Cuncikáéknál egész héten gyerekprogramok voltak. Tegnap pl. kitelepültek az udvarra és feladatokat kellett teljesíteniük amikért egy papírkoronára (vagy nem tudom mi) pici matricákat ragasztottak. Cuncinak szépen betelt. Nagyon szuper ez az ovi! Csak ámulok és bámulok mennyi foglalkozás van itt és hogy imádják a gyerekek. Teljesen meg vagyok elégedve! Cuncit minden óvónéni és dadus ismeri és néven szólítja, de szinte minden gyermeket ismernek.
    Édes letudott egy nehéz hetet a pennyben. Minden nap túlóráznia kellett ami rendesen kifárasztotta. Az én erőmet a hőség szívta le de ma az esős időtől vagyok nyomott.
    Ha minden jól megy délután jönnek a gyermekeim és holnap megyünk Tatabányára gyereknapozni. Reméljük nem fog esni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Csak keveset írok mert itt vannak a gyerekek. Imrus már majdnem végig ért a cry2.-vel én meg a kisgépen nyomulok. Nagyon jó a hangulat! Végre Zsani se undok cuncikával. Imrus első pillanattól elfogadta. Ment már társasozás és közös séta is. Nemsokára reggelizünk és megyünk Tatabányára. Az idő fini szóval jól fogjuk magunkat érezni.
    Most csak ennyit írok.
    Szép gyereknapot mindenkinek!

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napra hirtelen nem találok jelzőt! Isteni volt! Lehet kicsit elfogult kezdek lenni Tatabányával kapcsolatban de szuper kis gyereknapi rendezvényt dobtak össze! Nem volt sok dolog de azok amik voltak azokkal mindannyian jól szórakoztunk. De meséljenek inkább a képek.
    Ez még a szombati esti mese cuncinak. :P
    Légyszi légyszi.. ;]
    Cry 2-zünk Imrussal. :DDD (természetesen kitolta)
    Egy pillanatra sikerült... ;)
    Nyuszikám és a kacsám. :DD
    Küzdenek a nagyok. :)
    Csajok is össze mérték az ügyességüket. :DDD
    Imrus is kapott az én amazonomtól. ;]
    Férfiküzdelem. :B
    Zsani is megkapta a magáét. ;]
    Cuncikát is elfenekeltem. :DD
    Csajok küzdenek. Cunci épp nyerésben. ;)
    Egy fagyival megpihentek. :B
    Persze mi közben küzdöttünk tovább. 90 kilóval nem lehet mit tenni! ;] ;] ;] ;]
    Imrusnak be kellett segítenem kicsit hogy ne csorbuljon a férfiúi becsület. :U :U :D :D :P :P
    Érdekes Limbó. :)
    Keveset rakj rá anya mert nem bírom... :B
    Csajok is megküzdöttek. :D
    Végére pici ügyeskedés. :B
    Szuper képeket készítettünk! Ez csak pár kép de ez is vissza adja milyen jól éreztük magunkat. Miután hazavittük a gyerkőcöket vettünk cuncinak szandit és kiporszívóztuk táltit. Megérdemelte mert nagyon koszos volt szegényke.
    Ma elvileg kezdünk egy új tetőt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Korai kelés a délutános szak miatt. Nagyon nem izgat a dolog mert bírom a korai ébresztőt. Kicsit fáradt vagyok de ez inkább a melegnek tudható be.
    Tegnap elkezdtünk egy új tetőt ahol ismét rá kellett csodálkoznunk a kőműves szakik pontatlan munkájára. 8 méteren 7cm a párhuzamban és közel 4cm a vízszintben. Nyami! :Y Persze amikor kihoztuk egyenesre mindenki nézett mennyi van benne. Ez egy ilyen szakma.
    Egyébként süketnémáknak dolgozunk. Elképesztő hogy kézzel lábbal kell kommunikálnunk. Majd megszokjuk.
    Édes mindjárt alszik. Megyek és odabújok még kicsit hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délután bolond időnk volt. Kicsit meg is fáztam. A torkom kapar és nehezen nyelek.
    A héten nem sokat tudok pihenni mert szombaton is mennem kell és megígértem hogy annak a srácnak aki a gyaluhoz készítette a vasanyagot készítek egy falépcsőt ami meg vasárnapra csúszik. Tehát most nem nagyon lesz szabadnap. Már csak azt kell valahogy elintéznem hogy az a 2 db fa ami vasárnapra kell valahogy oda kerüljön a sráchoz. Majd ma megszervezem.
    Elég fáradtka vagyok. Nem pihenem ki magamat rendesen éjszaka. Hazafelé hogy jövök majd elalszok a volánnál. Szerencsére eddig megúsztam baj nélkül.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Nem alszok valami jól édes nélkül. Ezek a délutános szakok... Kivagyok tőle rendesen. Na nem mintha édesnek bejövős lenne ez a műszak de nincs mit tenni.
    Tegnap egész jól haladtunk a tetővel bár nagyon szar anyagot kaptunk. Még a fele sem áll a szerkezetnek de már az anyagunk végénél járunk lassan. Nem tudom hová lett számolva ez az anyag de nagyon kevés lesz. Egész jól megy a kommunikálás a süketnémákkal. Igazából hagynak minket dolgozni és csak néha jönnek oda bámészkodni hogy milyen is lesz.
    Szerencsére a sok munka miatt nem foglalkozom a géppel. Addig jó amíg nem költök rá. Egyébként nem is tudom mit vennék bele szívesen. Szinte az egész gép cserére szorulna. Mondjuk felállítottam fejben egy sürgősségi sorrendet. Első az hogy összespóroljuk a téli megélhetés nagy részét. Második az hogy táltit picit rendbe rakjuk. Hátsó lengéscsillapítócsere, olajcsere, fékek cseréje, van néhány kemény rozsdafolt amit ki kell javítani. Ezeket szeretném még a tél előtt letudni. Esetleg egy alvázvédő festést is. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szokásos zombi ébredés utáni, életre lehelő kávé után ülök most ide. El vagyok fáradva de nem tudom mitől. Szerintem már rég vissza szoktam a munkára a 6 hét kihagyás után ezért ez nem lehet. Talán az időjárás az ami betesz ennyire a közérzetemnek.
    Tegnap elfogyasztottunk minden anyagot ami volt. Ma reggelre hagytunk egy keveset hogy amíg nem nyit a fatelep addig kihúzzuk. Jó volna ha időben hoznának fát és normálisan tudnánk haladni. Meglátjuk hogy alakul. Az már biztos hogy holnap cserepet fogok vágni és vasárnap falépcsőt fogok készíteni.
    Édes ma délelőtt bemegy Fehérvárra elintézni pár dolgot. Ezeket nagy részben helyettem próbálja meg elintézni mert nekem nincs rá időm. Cuncinak ma évzáró lesz az oviban. Remélem nem futok bele mert elég érdekesen fognak rám nézni a szülők ha megjelenek koszosan és büdösen miközben mindenki ki van rittyentve. Persze cunci szeretné ha oda érnék az ünnepségre de ez kizárt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Viszonylag nyugiban telt az éjszaka. Néha megébredtem a nagy meleg miatt, de mint régi panellakó hozzászoktam ahhoz hogy télen megfagyunk és nyáron megfőlünk.
    Tegnap megpróbáltunk a semmiből tetőt építeni. Az az anyag amink volt egy későbbi munkafolyamatnak volt az anyaga és valahogy virtuálisan fel kellett építeni a tető azon részét amihez nem volt ott a cucc hogy be tudjuk építeni amink volt. Szóval elég nehéz dolgunk volt ami még egyáltalán nem biztos hogy sikerrel is járt. Ez majd akkor derül ki amikor meglesz végre az anyagunk.
    Ma befejezzük azt a tetőt amit elkezdtünk régebben. Már csak a cserepet kell bevágni mert időközben a kőművesek becserepezték. Na majd lehet meglátom a munkájukat előtte sírni fogok egy kört.... Remélem nem tart be sokáig befejezni mert jó volna kicsit pihenni is ma.
    Ma átvehetem a gyalugép update.et. Köszönöm LamerGyurinak! :R Valamikor a jövő héten be is szerelem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma viszonylag időben ébredtem. Mielőtt elindulunk Fehérvárra mindenképpen gépezni szerettem volna.
    Tegnap kézhez kaptam a fórumtársunk által készített gyalugép updete-et. Elképesztő milyen jó lett! Ha újra pályát kellene választanom tutira ilyen precíziós fémforgácsolást választanék! Még szerzek egy laposvasat hozzá és két erős rugót aztán már kész is.
    A délelőttöm egy falépcső összeállításával fog telni. Le kell dolgoznom a vasanyag árát ami a gerince a gyalugépnek. :DDD ;]
    Édes megpróbál még picit aludni de elég fülledt az idő idebent.
    Tegnap korán végeztünk a cserepezéssel 5 kúppal kevesebbet hoztak ezért nem tudtuk befejezni teljesen a tetőt. A kőművesek közepesen jó munkát végeztek. Azért hozzá lehetett dolgozni. Mivel korán itthon voltam elmentünk fagyizni egyet. Hazafelé a pennyben össze futottunk cunci kedvenc óvódatársával aki meghívta őt magukhoz játszani. Persze nem mondhattunk nemet! Nagyon jól elvoltak! Édesen eljátszottak. Látni lehetett rajtuk hogy mennyire jó barátnők. Mi szülők is egész jól eldumálgattunk. Amolyan ismerkedő látogatás volt.
    Ma amíg én dolgozok édesék nézelődnek a városban.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon hulla vagyok! Az hogy tegnap sem tudtam pihenni szépen betette a kaput. Fél1-ig betartott az a kis falépcső amit készítettem. Elvileg lesz róla kép is majd amikor a srác lefotózza és elküldi mailbe. Az új gyalugéppel szépen meggyalultunk mindent és minden fokot besüllyesztettünk ahogy illik. Ha már ilyen jól sikerült a lépcső meg is beszéltem vele hogy készít nekem 2db űbererős pillanatszorítót mert a héten egyet eltörtem és a kukim kivan hogy szinte alig bírják ezek a gyári vackok a terhelést. Remélem mielőbb elkészül. :DD
    Amíg dolgoztam édes és cunci shopingoltak. Cunci kapott egy szép kis felsőt. Most a hétvégén kapott két rucit is. Persze tiszta csaj! Próbafülke és azonnal az új ruhában flangált. Természetesen este ki kellett még mosni hogy ma az új ruhában tudjon feszíteni. Megőrülök ezektől a nőktől! De mi lenne velem a nők nélkül? Ők aranyozzák be az életem. :P
    Ma megyünk vissza a süketnémákhoz a tetőt készíteni. Kaptunk 6 fát ami ki is fog tartani egészen délig. Remélem addigra kapunk még anyagot. :DD
    Szép napot mindenkinek.

    szerk: azt elfelejtettem lejegyezni hogy tegnap elmentünk a kreszparkba bicózni cuncival és eleredt az eső. Vagyis felhőszakadás volt. A hazaút másfél órát tartott mert annyiszor be kellett húzódnunk nehogy elázzunk. Volt jég is egy pár percig. Nagyon tele volt a hócipőm az időjárással... :W

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez a hőség és a menetrend szerinti esti felhőszakadás a fejemet teljesen taccsra vágja. Remélem nem sokáig fog ez az időjárás maradni. Mondjuk meló szempontjából ideális mert akkor esik amikor éppen lejárna a munkaidő ezért dolgozni éppen lehet tőle.
    Tegnap 3 szarufa híján elkészültünk a szerkezettel. Ma reggel befejezzük és neki állunk lécezni. Szép tornamutatvány lesz elkezdeni mert olyan nagy a lelógás hogy erőteljesen nyújtózkodva lehet majd csak elérni a szarufa végét. Majd alakul.
    Édes tegnap egész nap dolgozott. Délelőttös volt és délutánra vissza kellett mennie leltározni. Fél1-ig voltak és most tiszta hulla. Vissza is aludt. Szegényke! Úgy utálja a pennyt mint a .... Tegnap leltár előtt egy értekezlet volt. Az elmúlt hónapot összegezték. A pénztárosok között ő lett a leggyorsabb 50,8-as átlag scannel . A második helyezett 44-et ért el. :Y
    Cunci picit megfázott de nem vészesen. Vettünk neki gyógyszert ami úgy látom hat is. Imádja az ovit! Természetesen új ruciba volt és az óvónéniknek el kellett újságolnia hogy volt a Lillácskánál látogatóba. Meg kell zabálni olyan édes! :DD
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picsa meleg van itt a panelban! :Y Tegnap délután hazaértem tiszta izzadtan, büdösen, koszosan és természetesen lefürödtem. Elmentünk vásárolni nasit és sört és lefekvés előtt le kellett újra tusolnom mert merő izzadtság voltam.
    Tegnap már léceztünk. Sajnos kiderült hogy a néni felülről lambériázott ereszt szeretett volna mi pedig utasításba kaptuk hogy dobozoltat készítsünk. Jó hogy utólag derülnek ezek a dolgok ki... :W Ma is belécezünk egy nagyobbacska felületet és ha minden jól megy holnap be is tudjuk fejezni.
    Hazafelé beugrottam anyósomhoz és a satuban meghajtottam a laposvasat amit a gyalugép anyagleszorító görgőjének a kerete. Össze is szereltem de nem vagyok biztos benne hogy jól terveztem meg és teljes mértékben ellátja majd a feladatát. Plusz még van egy munkavédelmi szempontból kicsit aggályos rész ahol figyelmetlenség miatt esetleg közel kerülhetnek az ember ujjai a késekhez. Mivel már 2x elgyalultam a kezemet tudom milyen durva roncsolásokat képes véghez vinni egy gyalugép. Ezen még agyalok hogy lehetne biztonságosabbá tenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugodt éjszakán vagyunk túl. Édessel valami kis hullámvölgybe kerültünk amit nem értek. Én konstans egyformán idióta vagyok és ő ezt hol szereti hol nem. Most a hol nem részben vagyunk. Remélem mihamarabb megoldódik ez a dolog mert kénytelen leszek retorziókat alkalmazni. Nálunk ez a különalvást jelenti. Még csak 1x volt rá példa és akkor sem volt valami nagy ügyből kifolyólag.
    Melóhelyen csak szédelgés van. Tegnap 2x eláztunk. Egy nagy oldalt léceztünk be. Tele van a kukim már hogy nem tudtam hétvégén pihenni.
    Pénteken táltosom megy komplett fékcserére. Már nagyon pocsékul fog a fék és kézifék nincs is. Ezzel nem akarok játszani! 20-ért kicserélik mindet. Ha szerencsém van. Remélem a dobot és a féktárcsát nem kell felszabályoztatni, vagy ha igen akkor olcsón megúszom. Még tervben van egy olajcsere és az összes lengéscsillapító cseréje. Ami nagyon fontos az a hátsó lengőknek a cseréje de arra spórolnom kell rendesen. 25-ből jönne ki ha olajos és 31-re ha gázosra cserélik. Még van egy-két durva rozsdafolt amit télre el szeretnék tüntetni és nagyjából ennyi. Majd apránként javíttatom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon várom már a holnapi napot! Azt nem mondom hogy délben fogok felkelni de végre pihenünk édessel. Már mind a ketten kivagyunk mint a liba. Úgy néz ki megoldódott az a kis zavar közöttünk ami volt már pár napja. Édes ilyenkor hisztis, durcis és zárkózott egyben. Én meg simán csak idióta vagyok aki erősen pin@centrikus.
    A tegnapi napom nem volt túl eseménydús. Először elfogyasztottunk minden lécet majd födémzsalut bontottunk és végül csatornalefolyót építettünk. Ma befejezzük a lefolyót és elvileg közben kapunk lécet ami ha időben érkezik meg be tudjuk fejezni a lécezést. Kb. ez a terv.
    Jut eszembe ma tálti megy fékszervizbe. Remélem nem szól közbe semmilyen váratlan költség.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Aludhatnék ha hagyná az agyam de az olyan mint a kakasé. Hajnalodik és ébreszt ha kell ha nem. Eszem megáll! Még szerencse hogy 3 után amikor megébredtem hagyott még eddig szunyókálni picit.
    A tegnapi napunkat egy kis lefolyószereléssel indítottuk és lécezéssel fejeztük be. El is készültünk vele. Persze most hogy már be lett fóliázva a tető tutira nem fog esni az eső. Mivel korábban végeztünk ezért át kellett mennünk egy másik munkahelyre a kőműveseknek segíteni térkő szegélyt rakni. Mivel nem egy egyszerű derékszöges alakzatot kellett kirakni ott vakaróztak és persze szarul csinálták. Vesztemre elmondtam hogy kellene megcsinálni hogy ne legyen szar. Csak néztek de nem értették mit magyarázok pedig egyszerű mértani alapfogalmakat próbáltam vázolni nekik. Olyan alap dolgokat nem értettek meg hogy ha egy trapéz vonalban kell vezetni a járdát és az egyik ferde oldala 78cm széles akkor a másik oldalának is olyan szélesnek kell lennie mert különben a sarokpontnál nem egyforma dőlésszöge lesz a két térkő vágásának ami miatt el fognak csúszni a sorok. Erre a válasz: bamba tekintet... :Y :W ;] Arról már nem is beszélek hogy a 78 centi szélesség csak úgy sikerült nem számolták ki hogy egészre jöjjön ki mert akkor kevesebbet kell vágni. Kit érdekel? ENNYI! :DD
    Készítettem egy képet az egyik tetőről amit csináltam. Ez egy hozzáépítés volt.Ami hátul keresztben van tető ahhoz építettünk hozzá.
    Ma sok lótifuti lesz és itthon is kell rendezkedni. Takarítás és mosás stb.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sejthető volt hogy bármilyen későn fekszünk le akkor sem alszok tovább. Édes ennek annyira nem örül de nincs mit tenni. ;]
    Elfelejtettem lejegyezni hogy mi lett táltival. Szóval pénteken lecserélték a fékeket így már van kézifékem. Még kedden valami rugókat cserélnek benne mert el vannak rohadva de az már nem komoly összeg. Túlzás lenne azt állítani hogy rálépek a fékre és kirepülök a szélvédőn mert annyira fognak az új fékek. Inkább csak olyan öregasszonyosan és megfontoltan dolgoznak. Biztosan nagy elvárásaim voltak de én többre számítottam fékhatásban. Ez nem azt jelenti hogy nem fognak csak azt hittem hogy a cipőm súlyától majd satuzni fog tálti, ezzel szemben nyomni kell elég rendesen a pedált. Hiába! huszonpáréves verdánál már csodák nincsenek.
    Tegnap bementünk Fehérvárra tankolni és nekem volt egy kis dolgom még anyósomnál. A gyalugép anyagleszorító rendszerét csináltam készre. Vettem hozzá 2 féle rugót és ráépítettem mindkét párt. Most olyan erős lett hogy alig lehet megmozdítani felfelé. Már látom lelki szemeim előtt hogy az egyik párnak mennie kell...Kép a gépről. Ahogy ismerem magamat ez még nem a végleges állapot. ;]
    Amíg én a gépet csináltam édes bement a városba nézelődni és a piacon vett cuncinak egy édes farmer miniszoknyát és egy ujjatlan felsőt. Cunci el fog ájulni tőle! Ilyenek a nők! A ruha a minden... :DD
    Ma is bemegyünk a városba nézelődni és esetleg apámat is meglátogatjuk. Esetleg más program is bejátszhat ha eszünkbe jut valami érdekes.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hurrá! Ma kicsit később keltünk édessel. Ez csak azon múlott hogy a tegnapi futam 11 után ért véget és azon hogy amikor 5-kor kipattant a szemem és arra gondoltam hulla fáradtan hogy talán már el is késtem a munkából, megrendszabályoztam az agyamat és arra kényszerítettem hogy még aludjunk kicsit. Persze ezek után már negyed óránként ébredtem és fél8-kor döntöttem úgy hogy elég volt ebből és fel kell kelni.
    Egyezkedni kezdtem szülői engedéllyel egy másik GTX280-ra (édes az anyukám ;] ) hogy végre SLI-t tudjak építeni. Sajnos ez csak egy alapórajeles GTX amit ha tudok fel kell húznom 700Mhz-re de még nem egyeztünk meg. Meglátjuk. Tulajdonképpen nincs rá szükségem mert nem játszok de megmozdult bennem az eddig elnyomott kisördög. :DDD
    Tegnap bementünk Fehérvárra a semmiért. Tiszta hullaszag volt és 0 rendezvény. Ha már ott voltunk meglátogattuk apámat és dumcsiztunk egy jót. Hazafelé bementünk a mekibe és ettünk egyet. Rövid kis kiruccanás volt. Elvileg ma is megyünk valamerre de ez még nem biztos.
    Ma végre jön haza cuncika is!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A mai nappal kezdetét vette az utálatos hét. Szerencsénkre egy nappal rövidebb lett a munka miatt de még ez is katasztrofális. Hajnali kelés és csak keveset vagyunk együtt édessel. Majd rohanás haza cuncikáért az oviba és az esti egyedüllét cucival.
    Mégsem lesz SLI. A srác többre tartja a kártyát mint amire gondoltam és mivel nem játszok ezért nem költök többet rá. Marad a gépem ilyen amilyen most.
    Tegnap délelőtt elugrottunk Agárdra megnézni azt a halott programot amit reklámoztak. Semmi érdekes nem volt. Lementünk a partra ahol viszont nagyon sokan voltak. Leültünk a vízhez és a lábunkat belelógattuk miközben nézelődtünk. Én persze a csajokat néztem és megvontam a magam kis mérlegét. Kezdünk elhízni szépen lassan. Alig volt olyan csaj akin ne lett volna itt ott egy kis felesleg. Talán fél órát üldögéltünk ott de arra elég volt hogy édes megégjen és mindkettőnk feje picit megfájduljon. Érdekes hogy nagyon sokan fürödtek pedig nem volt annyira meleg a víz. Majd remélem hamar felmelegszik és akkor édesék le tudnak jönni mire a munkaidőm véget ér és közösen pancsizhatunk kicsit.
    Ma folytatjuk a munkát. Valszeg ragalját fogunk lambériázni de ez még nem biztos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jaj de örülök hogy fájó torokkal kellett ébrednem. Nem tudom mitől fáztam meg de most ez van. Remélem mihamarabb elmúlik mert még nyelni is alig tudok.
    Tegnap a ragalja burkolásának álltunk neki. Vagyis csak a pipafákat ütögettük és az oromdeszkát ütögettük. Ki lett próbálva a leszorítóhengeres fejlesztés a gyalun és meg kell hogy mondjam remekül muzsikált az update. :DD Ez a ragaljázás biztosan be fog tartani ma és holnap is és talán pénteken szórhatjuk majd az egész cserepet fel a tetőre. Majd alakul.
    Ma még igazítani fognak tálti fékberendezésén hogy jobban fogjon. 2 rugót kicserélnek amitől elvileg jobb lesz. Reménykedem. Az autószerelés az a dolog amihez nem értek és nagyon át tudnak verni vele. És ha valamit gyűlölök az az hogyha átvernek...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem vagyok valami jól. A torkom bekrepált. Alig van hangom és fáj is. Nyami! Most legalább nem tudok veszekedni senkivel mert olyan kis sipító a hangom.
    Tegnap letoltak mert kevésnek tartották a teljesítményünket. Ez persze csak a látszat mert sok előkészületet kellett tenni mielőtt egyáltalán neki tudtunk állni dolgozni. Gyalulnunk kellett deszkát és állványt is kellett építenünk ami mind időt rabolt tőlünk. Tegnap már gyalulni nem kellett ezért picit jobban haladtunk. Ez nem haladós munka. A homlokdeszkát ütjük körbe és a pipafákat amire majd egyszer a lambériát fogjuk szegelni vagy csavarozni. Elvileg ma cserepezni fogunk. Na nem mintha elkészülnénk csak mert ezt erőltetik fentről. Majd alakul.
    Lehet olcsón hozzá jutok egy matuzsálem géphez amivel le tudom váltani a mostani kisgépet. Itt van nálam és egy apróbb fejlesztést már tettem is rajta. Ahhoz hogy az enyém legyen a srácnak új gépet kell vennie. Majd jól rábeszélem. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugis éjszakán vagyunk túl bár a torkom nagyon fáj. Imrus fiam vett egy psp-t és ezért kénytelen vagyok beleásni magamat ebbe a témába. Bevallom még soha nem láttam ilyen gépet és fingom nincs miről szól. Úgy látom minden szabadidőmet fel fogja emészteni a hétvégén hogy képbe kerüljek konzol ügyben. Már megint valami dolgot ki kell hajítanom a fejemből hogy beférjen a konzoltéma. Mondjuk rossz emlékek vagy nem is tudom. :F
    Már nagyon hiányzik édes! Még ma kell este nélkülöznünk és holnap már szabadnapos. Nagyon várjuk már mindketten mert valszeg én sem fogok dolgozni. És mivel van ez a konzoltéma ezért minden bizonnyal jönnek a gyermekeim is. Jó volna!
    Ma már ha minden igaz cserepezni fogunk. Előtte lehet hogy össze kell ütnünk egy lépcsőzsalut de az gyorsan fog menni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fent vagyok 5 óta de elmolyoltam a géppel. Kávét megittuk édessel és ő már durmol is. Megint 11 után ért haza és eléggé kivan szegényke. Most 1 hét szabin lesz ami már nagyon ráfér.
    Tegnap délelőtt bezsaluztam egy lépcsőt amit délután bebetonoztak a kömik. Persze megint mérgelődtem rajtuk mert nem alulról betonozták felfelé hanem fentről lefelé. Ki látott még ilyet? A zsaluzat direkt úgy van építve hogy a lentről telítődés közben kezd el igazán tartani. Ha meghajlottak a 2 méteres fokok majd nézhetünk. Elképesztő hogy milyen f@szok! :W Persze rájuk szóltam de lepergett róluk. Ilyenek ők... No comment. Érdekes hogy minden helyen mondják milyen bunkók a tulajok. Itt is szóltak előre hogy milyen rossz hely. Állandóan figyelni fognak ránk meg a sarkunkban lesznek. Engem nem érdekel ha néznek mit dolgozunk mert jól csináljuk. Be is bizonyosodott amit sejtettünk. Látják hogy jól végezzük a munkánkat és egy szót sem szólnak. És nem csak azért mert süketnémák hanem mert elégedettek azzal amit látnak. Ennyi. A kömik meg amilyen munkát végeznek nem csoda hogy fogták a fejüket. Zsinór és vízmérték csak ritkán akad a kezükbe nálunk meg alap munkaeszköz.
    Hétvégén pihi. Gyermekeim mégsem jönnek. Ez gondolom betudható annak hogy cuncika itthon van. Nem érdekel Lesz egy csodálatos hétvégénk hármasban. Ma rakodás és takarítás és némi társasozás. Revansot veszek a tegnapi 3 elvesztett partiért cuncin. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagy szél van odakint és már éjszaka tombolt amitől nem tudtunk rendesen aludni. A torkom változatlanul szar pedig már kamillát is ittam hogy lehúzódjon a gyulladás. Kezd felszakadni de még nem az igazi.
    A tegnapi napunk jól telt. Reggel felmentünk a pékhez és közben vettünk nekem egy olcsó cipőt és cuncinak egy pizsamát. Itthon rendrakás és takarítás volt. Most nem segítettem mert elég vacakul voltam. Megnéztünk egy szomszédokat és én ágyban maradtam míg édes kitakarította a lakást. Szégyeltem magamat hogy nem segítek neki semmiben de nem volt mit tenni. Összekapartam magamat és sétáltunk egy nagyot majd ebéd és csendespihenő (szex ;] erre mindig van erőm :P ) ezután újabb nagy séta és már este is lett. Még pár menet társast lenyomtunk ahol felváltva győztünk és természetesen az esti kötelező napirendet letudtuk.
    Édes már 2 hónapja újra hőmérőzik hogy az ovulációt eltaláljuk. Nem létezik hogy évek óta próbálkozunk és nem jön össze a cicus. Majd csak sikerül.
    A munkatársam ósdi gépe nálam parkol. Újat szeretne ezt beszámítandó. Mivel egészen megtetszett a gépe ezért úgy döntöttem hogy megtartjuk és kap egy jó tápot érte. Egy 2200+-os t.bred és 2x512mega ram egy hulladék Viás alaplappal. Felrántottam 2400+-ra és vettem bele egy kemény Fx 5200-at. Feldobtam egy win7-et és vígan szaladgál rajta. Soha nem volt még amd gépem és valahol el kell kezdeni. :DD Neki 40-ből összeszedek egy 880GM-es integrált lapot X2BE-vel és 2 giga DDR3 ramcival. Ha szerencsénk van alapfeszen fel tudom húzni 3.6 környékére sima szorzóemeléssel és netezni meg filmet nézni tökéletes lesz neki.
    Mára nincs különösebb tervünk bár ebben az időben nem nagyon tudunk ugrálni. Édes egyre nyugodtabb ami most jól jön mert hátha a cicus a nyugiban könnyebben megtapad. :U
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk 63 hónaposak! :DD Egy egész emberöltőnek tűnik visszagondolva. Sok mindenen keresztül mentünk és még mindig úgy érzem a tökéletessel nővel élek együtt. Remélem ez az érzés minél tovább megmarad bennem! Statisztika szerint már rég el kellett volna múlnia a szerelemnek de mi valamiért kivételt képezünk. Szerintem ez édesnek köszönhető mert Ő a tűz őrzője. Imádom ŐT és cuncikát!Szerelmeim!
    Ez a kép tegnap készült. Megvendégelt cunci bennünket a szobájában. Kipakolta a hűtőt és amit talált abból készített nekünk lakomát. Nagyon vidám játék volt. Sokat kényszerültünk 4 fal közé mert nagyon vacak idő volt. Én sem voltam valami jól de mára mintha megfordult volna rajtam ez a kórság. Remélem mihamarabb elmúlik.
    Azért még voltunk tegnap bicózni is amikor épp nem esett az eső. Kell a testmozgás cuncinak hogy jól aludjon. Ma édes már szabin van. Jól jön neki egy kis pihenő.
    Én még nem tudom mit fogok csinálni. Félbe maradt a cserepezés amit be kellene fejezni de lehet nem lesz rá ember aki segítene nekünk. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtunk valami jól. Édesnek tegnap meghalt a nővére és ez elég rendesen betett neki. Nem beszéltek ugyan 2 éve egymással de ő nagyon szerette. Nem is tudom mit mondjak. Igazából ellenünk fordult szóval az én álláspontom vele kapcsolatban inkább negatív volt. Nyilván a temetésre el fog menni édes én pedig egyértelműen nem. Ennyi.
    Tegnap cserepeztünk és nekiláttunk vágni is az élek mellé. A cserép sajnos nem lesz elég ezért azt fogjuk csinálni amihez éppen anyagunk van. Ma még vágunk és holnap ki tudja mihez lesz cuccunk. Ha bádogot hoznak akkor bádogozunk ha cserepet akkor cserepezünk. Vagy födémet megyünk zsaluzni egy másik helyre. Majd alakul.
    Már fejlesztettem azt a gépet ami még szinte nem is az enyém. Vettem egy 2600+os barton magos procit ami szorzózár mentes. ;] :DD Kíváncsi vagyok a Via chipsetes lap mit kezd vele. :DDD Elvileg tegnap feladták. Remélem ma ideér vagy legkésőbb holnap. Egy FSP tápot próbálok bizniszelni Szombathelyről de nem akar postázni a srác ezért embert kell kerítenem aki átveszi és postára dobja nekem. Remélem összejön ez is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Itt ülök a frissen fejlesztett gépem mellett. Már 2600+ procival repesztek. ;] Mivel nem tudok szorzót állítani a lapon ezért marad a sima fsb emelés. Sajnos feszt se tudok emelni ezért csak 180-ig jutottam a 166-ról. Azért haladás ez is. Még a 2x512 mega ramot kellene felbővíteni kicsit hogy jobban pörögjön a win7 de ez lehet csúszik későbbre.
    Édes egész jól van. Nem hagyja el magát ami nagyon jó. Még nem tudjuk mikor lesz a temetés mert hamvasztják a nővérét. Szerencsére az anyukájáék jönnek érte és hozzák majd a szertartás után.
    Cserépvágást erőltettük a munkahelyen. Nagyon nem kapkodtunk csak szépen komótsan. Kevés az anyag és azt be kell osztani. Mára még van munkánk és holnapra kellene anyag. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Isteni idő van odakint! Na tegnap kaptunk az arcunkba olyan hőséget hogy csak lődörögtünk. Állítólag ma még jobb idő lesz. Nagyon örülök neki mert nem fogunk fázni. :DD Egész télen erre vártam! ;]
    Édesék tegnap elmentek strandra. Már reggel lázban égett cuncika mikor mennek végre. Hogy elkerüljék az erős sugárzást 2-re mentek oda a móri strandra de zárva volt. :Y :W Pénteken fog nyitni amikor sz@r idő lesz! Ki érti ezt? Bosszúból lejönnek ma Velencére és velem hazajönnek majd. Cunci persze gigalázban ég! Igazi kacsa, pont mint az anyja.
    Nálam semmi érdekes nem történt. Bevágtuk még reggel a vápát készre és elköszöntünk. Át kellett mennünk födémet zsaluzni egy másik helyre. Már tiszta tragikomédia amit művelünk szegény süketnémáknál. A fő jeleket már ismerem bár a néni nagyon hadar. A lófaszt és a borzasztót már a mozdulat indításánál vágom a dülledt szemhez meg nem kell jeltolmács....
    Délután még hazaérkezésem után elmentünk egyet fagyizni.Nagyon jól esett egy kis hűsítő nyalakodás. A torkom is kezd rendbe jönni.Kacsahűsítés.
    Ma szerintem a zsaluzást fejezzük be de ez még változhat.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák