Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Édes már dolgozik és nem engedte hogy a napirendnek megfelelően a kávé után ide üljek naplót írni. Azt a kevés időt is együtt akarta tölteni velem. Igaza volt. Ráérek most gépezni miután elment. Szomorú vagyok hogy mennie kellett ma is de ha ő itthon van akkor nekem kellett volna dolgoznom. Ma csak azért nem mentem mert cunci itthon van és valakinek vigyázni kell rá. Így hogy 6-ra ment édes elvileg 1-kor már itthon lesz. Mi délelőtt kitakarítjuk táltit. Szerencsére minden rendben van vele.
    Tegnap nagyon húzós napunk volt. Koszorút zsaluztam de nem értem körbe. Ma be akarták önteni de nem jött össze. Majd hétfőn vagy kedden. Miután hazaértem kinéztünk a bornapokra. Semmi különös csak a szokásos nagy kirakodóvásár és a színpadon előadások. Ma feltétlenül megyünk fél 5-re mert Évike óvónéni lép fel a táncegyüttesével. Előtte szokásos arcfestés cuncinak és valami kis vásárfia. Lehet elnézünk a szabadidőközponthoz is ahol van egy rendezvénysátor és vurstli. Vagy ez vasárnapra marad... Annyi pénzt nem szeretnék elcseszni bornapon. Érezzük jól magunkat de ne legyünk pazarlóak.
    Most gyorsba megnézek egy house-t amíg cunci durmol.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit bealudtunk. Már 4 óta csak forgolódtam de nem akartam felkelni hogy édes rendesen ki tudja pihenni magát. A pihenésnek cunci ébredése vetett véget.
    Tegnap délelőtt kiporszívóztuk táltit. Nem tudom lesz e még ilyen szép hétvége idén ezért ki kellett használnom. Cunci is segített mert édes dolgozott. Persze inkább csak hátráltatott de nagyon lelkes volt. Délután kinéztünk a bornapokra. Elképesztő tömeg volt! Persze mindenki inkább csak nézelődött. Cunci szokásos arcfestést kapott és megnéztük Évike óvónénit ahogy a Forgatós táncegyüttesben ropja. Nyilván választhatott magának valami kis vásárfiát de persze nem olyat amit mi szerettünk volna hanem egy babát. Mi olyan irányba taszigáltuk hogy kézzel készített érdekes és értelmes játékot válasszon ami nem ilyen kínai vacak de minden próbálkozásunk kudarcba fulladt. Ilyenek ezek a mai gyerekek.
    Ma is kinézünk. Ma a vurstli részre látogatunk ki. Minden évben felülhet körhintára és a közös dodgemet sem hagyhatjuk ki. Megnézzük még a díszmadár kiállítást és nézelődünk nehogy valamiről lemaradjunk.
    Két kép:
    Az én imádott kacsáim! :D
    Évikét forgatják (kék szoknyás)
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hullák vagyunk! Cunci köhögött éjszaka ezért nem tudtunk rendesen aludni.
    A tegnapi nap egész jól telt. A kései kelés miatt gyorsan elrepült a délelőtt. Ehhez én is hozzá járultam mert elkezdtem nézni a Transformers 3-at és oda ragadtam. Nem értem miért cserélték le a csajt. Az előző jobban bejövős volt mint ez de amúgy nagyon tetszett a film! Persze édes a haját tépte hogy filmet nézek és nem megyünk ki a bornapokra. Délután bepótoltuk a délelőtti kihagyást. Megnéztünk egy díszmadár kiállítást és azt a kiállítást ahol a Móri óvodák és iskolák gyermekeinek a munkáit állítják ki. Cuncinak minden évben kiteszik egy alkotását. Ez azért nagy szó mert csak harmadmagával voltak jelen ezen a kiállításon. Majd mentünk a vurstliba ahol a szokásos játékokat kipróbáltuk.
    Képekben.
    Szemünk fénye az alkotásával. :D
    Körhintán :)
    Dodgem :)
    Kisvasúton :)
    A csúcson ;]
    Picit ügyeskedett ;)
    Az "aji" zsiráffal. :DDD
    Megnéztük a lezáró felvonulást és még 1x megnéztük Évikét táncolni. Letudtuk a bornapokat úgy hogy 1x sem futottunk össze a volt társammal. Nem semmi. :DDD
    Ma feltehetően zsaluzni fogok és talán betonozni. Ki tudja?
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon nyugodt éjszakánk volt. Párszor felébredtem de semmi komoly. Tegnap semmi említésre méltó nem történt. Reggel bezsaluztam a koszorút és utána átmentünk kerítést felszerelni. Ma pici bádogozás lesz előre láthatóan.
    Lányokkal minden rendben van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szokásosnak mondható hulla ébredés. Kezdek éledezni mert hat a kávé. Rögtön rákerestem a motorolajakra. Fehérváron kellene beszereznem hogy ne legyen pk. Nem vagyok könnyű helyzetben mert kifejezetten egy típusú olajat szeretnék táltiba ami 100 ezer+ km.-t megtett mocikba ajánlanak. Hazafelé beugrok egy olajkereskedésbe hátha van nekik olyan amit szeretnék.
    A tegnapi napunk unalmasan telt el. Többnyire bádogoztunk de sokat kellett várni az anyagra. Ma egy másik helyen csatornát fogunk cserélni. Most a kisebb javítások korát éljük nincs mese, azt kell csinálnunk amilyen munka van. Most épp ez.
    Cuncika rendben van. Édessel keveset találkozunk és nagyon hiányzik! Még 3 napig ki kell bírnunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggel.

    Totál hullák vagyunk! Többször is fent voltam az éjszaka. Édes 11 előtt ért haza arra ébredtem először, majd éjfélkor egy laza órácskát voltam fent és hajnali kettőkor is egy közel órácska bejátszott. Tiszta kóma a fejem. :W
    Tegnap meloban semmi komoly nem történt. Hazafelé eldöntöttem hogy ha törik ha szakad veszek olajat táltiba! Nem kaptam olyat amilyet szerettem volna ezért marketing és szív alapon döntöttem. Mivel a Ferrari egyik fő szponzora a shell ezért shell helix HX-3 15W-40-et vettem. Ennyi! Nem akartam utána olvasni a többi olajnak mert már bele bolondulok! Megvettem az olajat és a szűrőt de sajna légszűrő betétet nem kaptam ott ahol vettem a cuccokat. Most ezt hajtok. Kukim kivan. Persze hazaérkezve rátapadtam a netre utána olvasni milyen olajat vettem. Elvileg jó lesz. Most már csak olyan motortisztító adalékot felejtettem el venni amit csere előtt kell betölteni és leoldja az olajszennyeződést. Majd ma reggel korábban indulok és végigjárom a kutakat. Mivel holnapra esőt mondanak ezért ma mindenképpen ki akarom cserélni az olajat. A különböző adalékoknak is utána olvastam de már zsong a fejem tőle. Pro és kontra sok vélemény van. Szerintem most nem töltök bele adalékot de ez még változhat.
    Cuncinak kihúzta Évike egy nagyon mozgó fogát. Ez még tegnap előtti esemény de mivel a fogtündér dolgozott az este ezért egy levelet tett a párnája alá hogy késik. Boldogan újságolta az oviban hogy a tündér írt neki egy levelet miszerint sok dolga volt ezért csak délután ér ide az ajándékkal. Megzabálom őt és édest is aki kitalálja ezeket a bensőséges dolgokat. Imádom őket! :D
    Ma reggel olajcsere ha minden össze jön. Igyekeznem kell hogy oda érjek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kómás alvás volt az éjszaka. Megpróbáltam behozni az előző éjszakai nem alvást.
    Tegnap reggel munkába menet vettem egy motoröblítő adalékot. Jellemző rám hogy megvettem 1500-ért a shell kúton és pár száz méterre onnan a tescoban ugyanaz 1000-ért volt. Ennyi. Nem is én lettem volna ha ez nem így történik. Szépen le tudtam cserélni az olajat. A szűrő sem volt rászorulva, simán kézzel lejött. Körbetörölgettem a motort hogy lássam ereszt e valahol. Sajnos a gyújtáselosztónál átereszt ezért lehet veszek olyan adalékot ami a tömítéseket javítja. Még utána olvasok. Félek hogy olyan helyen is tömítene az adalék ahol kenésre lenne szükség. Ha nem olyan vészes az olajfogyás akkor hagyom a francba és inkább utána töltögetek. Még légszűrőt cserélek és némi karosszéria munka lenne hű fegyverhordozómon. Lehet tél előtt még azokat is megcsináltatom. 2 hátsó lengéscsillapító is ki van feküdve de az nagyon drága mulatság. Az majd tavasszal műszaki előtti mutatvány lesz.
    Munkában teljes unalom van. Talán jövő héten állunk neki egy tetőnek addig meg kihúzom valahogy.
    Édes kezd kiakadni a munkájától. Meg is értem. Tiszta idiótákkal dolgozik! Cunci pedig imádja az ovit!Tegnap volt Évike szülinapja. Cunci felköszöntötte. Nagyon örült neki! Szijjja! ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen nyugodt alváson vagyok túl. Úgy érzem kipihentem magamat teljesen.
    Tegnap reggel jöttek velem édesék is Fehérvárig. Cuncit vitte Pestre az apjához. Majd csak hétfő este jön haza mert fogászatra el kell mennie. Jó ha időnként ránéznek a fogaira a szakemberek. Én mentem dolgozni bár olyan nagy munka nem volt. Jól el is áztunk de nincs mit tenni. Sógorom felhívott hogy lenne egy munka. Vagyis egy javítás és egy új tető. Mindkettő kisebb. A javítás az inkább befejezése egy könnyűszerkezetes háznak. A szerkezet kész van és le van fóliázva csak be kellene lécezni és becserepezni. Akinek kiadta annyira rossz munkát végzett hogy el kellett zavarnia. Kérdem én amikor kiadta a munkát nem tudott rám gondolni? :F Jövő hétvégén kellene megcsinálni. Több helyre kellene mennem így nem sok esélyt látok rá. Majd meglátjuk. Azért érdekes hogy mostanában elég gyakran javítok más után... :U
    Táltosomba vettem légszűrőbetétet és egy olajadalékot. Motorikusan felkészültünk a télre. :D Már csak a sárvédőíveket kell kijavíttatni. Majd apránként. Esetleg veszek még egy injektortisztító adalékot amit benzinbe kell keverni hogy az is rendbe legyen. Be kellett látnom hogy abba a korba léptünk amiben már oda kell figyelni rá különben megmakacsolhatja magát és ott hagyhat az úton. Költeni kell rá. Nem egy őrült összegeket mert ez az olajcsere alig több mint egy tizesbe került mindenféle adalékkal és szűrőkkel. Bőven megérte. Nyilván az adalék amit vettem ezerhatszázért a neten egy ezresbe fáj csak de rezzenéstelen arccal veszem tudomásul hogy 60%-al drágábban lehet csak ebben a nyomorult városba beszerezni bármit is. Kivétel a légszűrőbetét mert az csak 1 rugó volt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Brutál bealudtunk! Ilyen nem nagyon fordult elő mostanában. Ahogy hallgatózok az egész ház durmol még. Semmi mozgás. Teljes a csend. :U
    Tegnap reggel be szerettem volna szerelni a légszűrőt de meg sem lepődtem hogy rossz betétet adtak. :Y Azért azt a képet mindenkinek látnia kell magában amikor rezzenéstelen arccal veszem tudomásul a dolgot de még egy tétova mozdulattal az újat a régi fölé emelem hátha passzol, de vizuálisan az első pillanattól kezdve érzékelem hogy nem egyforma méretű a kettő. :W :W :W Mivel ment be a főnök Fehérvárra ezért az újat és a régit is a kezébe nyomtam és megkértem hogy cserélje ki. Szerencsére kicserélték. Most minden rendben van!
    Munkában semmi érdekes dolog nem történt. Bezsaluztunk és be is öntöttünk egy kisebb koszorút. Már 2 tetőt is kezdhetünk egyszerre. Már csinálnánk! Főnököm idióta kérdése ilyenkor:- rábírunk erre a tetőre?- Mindketten tudjuk hogy neki én vagyok a legolcsóbb megoldás, nekem meg egyelőre nincs más munkám. (leszámítva esetleg sógoromnál a javítást) akkor meg mi a f@sznak teszi fel ezt a kérdést?! Ilyenkor persze a helyes válasz:-Miért ne bírnánk? (fejemben ez: Te normális vagy?! :Y )
    Most egy kicsit bővebben írnék szerelmemről. Tegnap este szemrehányóan mondta hogy a naplómban aránytalanul keveset írok róluk mint táltosomról . Be kell lássam igaza van! Hajlamos vagyok olyan dolgokról nem említést tenni ami magától értetődő. Ilyen a mi szerelmünk is. Nap mint nap rádöbbenek mennyire egyedülálló a kapcsolatunk de szinte természetesnek veszem mert nekem jelenleg ez az életem. ŐK! Édes és cunci! Be kell valljam ez elsősorban édesnek köszönhető. Ő a szerelem tűzének őrzője! És nem csak azért mert szeret engem hanem azért is mert nem hagyja hogy ne szeressem viszont. Ha lankadna bennem vagy elkaladoznék akkor visszahúz magához. Van hogy hisztizik és van hogy csak átölel szerelmesen, éppen mikor mire van szükségem. Most pl. szóvá tette azt hogy keveset írok róluk. Ez nem azt jelenti hogy féltékenykedik. Tudja hogy minden jobb nőt meghegesztenék, és ezt mondom is neki. Egyáltalán nem zavarja mert így fogadott el. Agyban megtehetem élőben nem! :P
    Az este különös ragyogás volt az arcán. Sugárzott. Nehéz ezt megfogalmazni. Néha boldogságtól sugárzik! Nem folyamatosan hiszen minket is emésztenek a hétköznapok, de nem is olyan ritkán hogy azt mondjam rá ez egyedi eset. Ettől csodálatos! Imádom ŐT!
    A héten nagyon elkapott minket a vágy a közös gyerkőc iránt. Nagyon kellene! Ha télen összejön már velünk lenne....
    Mennem kell mert kezdődik a futam.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon hideg lett! Nem szeretem amikor mindenféle átmenet nélkül zuhan a hőmérséklet 10-15 fokot. Persze a fűtés majd csak szombaton fog indulni miközben szétfagyunk. :W Elindítanák de vannak ellenállók akik inkább megfagynak csak ne legyen pár ezressel magasabb a számla. Ma édes megy és néz egy olajradiátort mert ez nem járja.
    Tegnap a futam után bementünk Fehérvárra. Inkább a meleg áruházakban lófráltunk mint a hideg lakásban üldögéltünk. Vettem táltiba egy olcsó injektortisztító adalékot de nem hinném hogy használna. Majd meglátjuk. Délután néztünk egy unalmas filmet és letudtunk 2 szomszédokat is. Ripsz ropsz itt volt az este és már durmiztunk is. Cuncika ma jön haza. Nagyon várjuk már! Remélem nem fázott meg az apjánál. Nem örülnék neki ha betegen jönne haza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugalmas éjszakánk volt mert végre picit elindították a fűtést! :DD Na nem izzad a hátunk de mégse fagy be a seggünk. Persze édes így is kihasználja 100%-ban a biofűtőtestet éjszaka (ez vagyok én ;] ) mert ő képes +30 fokban is fázni. :DDD Nem bánom mert így van a legközelebb hozzám.
    Tegnap új kollégákkal bővült a csapat. Jól meg is lepődtem a bővítésen. 2 kőműves lépett a csapatba. Apja és fia. Meglátjuk hogy muzsikálnak majd. Ami fontos az az hogy végre nem nekünk kell ilyen jellegű munkát végeznünk hanem ők végzik. Ez annál is inkább fontos mert most egyszerre kell 2 tetőt csinálni majd és sógoromnak is kellene valahogy segítenem az unokatesómról már nem is beszélve ahol velux ablak berakás és lambériázás vár rám. Nem értem hogy amikor itthon vertem a farkamat heteken keresztül akkor hol voltak ezek a munkák? Most nem tudom melyik ujjamba harapjak bele miközben legalább a vasárnapot a szerelmeimmel kellene töltenem hogy feltöltődjek egy kicsit. Majd csütörtökig eldöntöm még mi legyen. Szerintem a vasárnapot nem adom oda senkinek!
    Cunci rendben hazaért este. Kapott téli rucikat. Új kabát, hosszú ujjú pólókat és csizmát is. Ezt se kell nekünk venni. Azt viszont matematikailag nem tudom felfogni hogy 3 ott töltött estéből hogy jön ki egy fürdés. :F Biztosan az én neveltetésemben van hiba ahol a 3= minimum 3-al. Amúgy jó hangulatban tért haza. Persze picit oldódnia kellett de a lefekvésnél már ment a bújás és ölelkezés. Tisztán érezhető hogy ott nem ölelgetik és hiányzik neki. Itthon mi lépten-nyomon magunkhoz húzzuk és mély ölelésben pár csókot lehelünk rá. Szerintünk ez létkérdés és ő is érzi ezt hogy enélkül nem lehet élni. Ez maga az élet és a feltétlen odaadás/szeretet alapja. Ez egyáltalán nem egyenértékű azzal amikor csak úgy barátilag megsimogatja az ember a buksiját, pedig sok szülőtől ezt látni max. vagy még ezt sem. Szegény gyermekek!
    Ma folytatjuk a tegnap délután megkezdett térkövezést. Délelőtt picit zsaluztunk és betonoztunk is. Semmi különös de legalább dolgozgatunk. Ha tudtam volna hogy 2 napig segédmunka van akkor elmentem volna sógoromnak segíteni. Ez van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Csak 1x ébresztett fel bennünket az éjszaka cuncika 2-kor. Akkor pisilt egyet és aludt tovább. Édes nem volt ilyen szerencsés mert ő nehezen aludt vissza.
    Táltosba vissza ragasztottam a tükröt. Nagyon erősen oda ragadt ezért remélem sokáig ki fog tartani. Tegnap térkövezéssel foglalkoztunk és ha minden igaz akkor ma végre valahára tetőt fogunk készíteni. Már nagyon várom! Jó sok idő eltelt mióta nem voltam tetőn. Már hajnalban úgy ébredtem hogy fejben megpróbáltam össze szedni azt hogy milyen szerszámokra lesz szükségem és milyen esetleges buktatókra kell oda figyelnem. A faanyag remélem nem lesz túl hulladék mert akkor biztosan ki fogok akadni. Majd meglátjuk. Most legalább jól fog haladni az idő mert amíg nem szakmámban voltam volt hogy szinte állt.
    Reggel közösen megyünk az oviba mert édes 7-re megy dolgozni. Szerencsére a közös csopit cuncikáék adják és természetesen a kedvenc óvónénije lesz. Bea néni fogja várni ami külön öröm számára.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit nyúzott vagyok de egész normális éjszakám volt. Úgy látszik én túl hulla voltam ahhoz hogy minden apróságra felriadjak mint édes.
    Végre van mit írnom a munkámról is! Tegnap belekezdtünk egy teljesen egyszerű nyeregtetőbe. Nem nagy de a hosszú kihagyás után éppen jó. Meglepetten vettem tudomásul hogy jól jöttek össze a dolgok már most az elején. Egyből gyorsabban telt el a munkaidő. Sajnos ma reggel nem ott kezdünk de ez még változhat. Elvileg szombaton be kell fóliázni és addig még sok munka van. Persze épp most esik az eső ami újabb rossz hír.
    Ma ha minden igaz szerzek egy 2600+ procit. Ez a 6. socket A procim. Ez már valami perverzióba kezd átcsapni részemről. ;] Megjelent a buldozer is de nem nagyon olvasgattam utána. Majd ha lesz időm rá. A nagygépen fent van a Rage is de eddig kb. 1 percet toltam. Szinte be sem kapcsolom. Most is itt ülök a kicsi előtt.
    Remélem ma is jól fogunk haladni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kb. két órája már dolgozok fejben. Azt hittem elaludtam és az óra csörgése előtt felijedtem másfél órával. Mit tesz ilyenkor egy normális ember? Visszaalszik... Én nem normális meg átgondoltam mit fogunk ma csinálni és ahhoz milyen szerszám kell. Persze az összes buktatót is átvettem magamban. Legalább némi punci csúszott volna be a gondolataimba de még az sem, pedig ott durmolt mellettem életem nagy szerelme!
    Tegnap 2 szerzeménynek tudtam örülni. Egyik a 2600+ os proci ( immár a 5. barton ;] ) a másik pedig egy 220V-os ütvecsavarozó gép amivel a gigacsavarokat be tudom hajtani mert 400Nm forgatónyomatéka van a kicsikének. Persze kipróbálni nem tudtam még mert nem tudtam hozzá venni olyan fejet amivel be tudom fogatni a bitet. Majd ma!
    Tetővel egész jól állunk annak ellenére hogy majdnem egész délelőtt a térköves részlegnek kellett segítenünk a beszabásban. Jól ki is volt a kukim vele. Délután természetesen az idegeimet tépázta a szél. Olyan segítségem van aki rohadtul fél ha a földtől 1 méternél magasabbra kell mennie, ebben a szakmában pedig evidens ez a dolog. Jól esett egyedül bepréselni a taréjszelement fent a francban. Könyökfájdalmaim is kiújultak.
    Unokatesom szerencsére nem vár rám és keres mást a tetőablakainak a berakására. Egy gonddal kevesebb....
    Az élet szép a két gyönyörű kacsámmal! :DD Imádom őket!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Persze már megint 2 órája fent vagyok és legalább 2x végigdolgoztam a mai napomat. :Y Nem is értem azokat akik úgy kelnek fel hogy 5 perc múlva már indulnak is a munkába. Nekem át kell gondolnom minden nap mit fogok aznap dolgozni és ahhoz milyen anyagra és szerszámra van szükségem. Nem tudnék úgy elindulni hogy nem vagyok teljes egészében felkészülve.
    Tegnap főnök szerzett az ütvecsavarbehajtóra fejet és bőszen tekergettem a 180-as csavarokat befelé. Nem üt akkorát mint a makita behajtó ami a Zolinak volt de az ára is annak kb. 20%-a. Amire nekem kell arra bőven jó lesz. Még beruházott 3 szuper pillanatszorítóra is amire égető szükségünk volt főleg azért mert mocsok szar 12-es fát küldtek amit helyére kellett toloncolni és ezek nélkül lehetetlen lett volna. Ha nem válogatja ki az ember magának a fát akkor simán odatolják neki a sz@rt is.
    Sajnos megkezdődött a tél! Most először kell táltosomat vakarni. Kinézve az ablakon csinos kis ráfagyott pára figyel hű fegyverhordozómon. Utálom a telet! Jól odafagy majd a seggünk a lécre!
    A szerkezettel többé kevésbé készen vagyunk de neki kell állnunk lécezni mert fontosabb hogy ne ázzon a ház mint az hogy befejezzük a szerkezetet. Majd utána befejezzük. Valszeg ez nem mostanában lesz mert esélyes hogy hétfőtől egy másik tetőnek állunk neki. A főnök dönt....
    Édeském itt ül mellettem. Majd ha elmentem visszadurmol még egy kicsit. Jár neki a pihenő. Sokat dolgozik és közben még engem is el kell viselnie. ;] Olyan csodálatos lány! Vigyáznom kell rá nehogy lecsapják a kezemről. Cuncika is rendben van bár a héten szinte minden nap ő volt az első gyerek az oviban. Már elfogadja és nincs sírás. Imád oviba járni és imádják az óvónők és a dadusok is. Ő mindenki szeme fénye. Nagyon boldogok vagyunk hogy nem érezhető törés a különválás miatt. Igaz 2 éve elmúlt de kezd gyökeret verni itt ezzel valamilyen szinten minket is ide köt. Nem foglalkozom vele! Neki legyen jó mi pedig vele örülünk. Nagyon imádom ŐT is!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Meg sem lepődök hogy ma is akkor ébredtem mint az elmúlt napokban. Így aztán jól ki tudom magamat pihenni ezen az egy napon amikor szabad vagyok. :W
    Tegnap szépen beléceztük azt a tetőt amit szerdán kezdtünk. Elégedett vagyok vele mert Egész gyorsan végeztünk vele. Na nincs még teljesen kész de akkor sem ázik már a tető. Hétfőn belefogunk egy másik tetőbe amit gondolom ugyanennyire elkészítünk majd. Közben az is kiderült hogy a főnök magának vette a behajtót nem pedig nekem hozta. Egy részről sajnálom mert nem az enyém lett más részről pedig megmarad a pénzem. Majd veszek magamnak másikat addig pedig ezt használom. Legalább meglátom hogy érdemes e venni ilyen gépet.
    A 2600+ proci rendben üzemel. Már 3 működő gépem van! :DD Most erről írok. Sajna az integrál S3 vga nagyon nem tündököl de ez tényleg csak igazán vésztartalék lesz. Még megvárom amíg frissíti magát az XP. és vissza is cserélem a régi gépemre.
    Most megyek és megnézem a heti House-t amíg a többiek alszanak. Persze cuncika is fent van már. Ő is olyan koránkelő lesz mint mi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit hulla vagyok ismételten. Ma szerencsére csak másfél órával ébredtem korábban mint az óra és még egy rövid időre vissza is durmoltam. Gyorsan elröppent ez az egy nap pihi és sajnos sokára lesz még a következő. Még a múlt héten megegyeztünk sógorommal hogy ezen a hétvégén elmegyek segíteni kijavítani azt a tetőt amit eltoltak az emberei. Szóval legközelebb jövő hét végén lesz pihi nekem. Most kell dolgoznom amíg van munka és majd télen lógatom a lábamat.
    Ma beleállunk egy új tetőbe mert a tulaj már kiakad hogy nem készül és itt a tél. Na ez nem rajtam múlik. A másik tető már nem ázik és ráérünk esős napokon visszatérni oda. Persze azt sem lehet az idők végezetéig húzni. Úgy látom hogy ez a két munka be fog tartani minimum november közepéig és még van némi kilátás munkára ezért nem aggódok a tél miatt.
    Egész tűrhető lett ez a 3. gép. Most is ezen gépelek. Sajnos az integrált vga elég gyengus ezért picit kifolyik a szemem a 21"-os crt-n az 1280-as felbontáson a 85Hz viszont be kellett látnom hogy ezen az ódon gépen az XP. sokkal fürgébben megy mint a Win7. Lehet a másikon is inkább feldobok egy XP.-t.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Előbb kellett kelnünk mert korábban kell indulnom dolgozni. Mivel a héten délutános szakban van ezért korábban kell eljönnöm és ezért előbb kell mennem hogy valamicskét be tudjak hozni az időből. Nyilván itt határol az hogy mikor világosodik.
    Tegnap belefogtunk egy új tetőbe. Nem túl nagy de egy picit bonyolultabb mint az előző. Lefúrtuk a talpszelement és ki is szinteztük. Volt a szintben laza 8 centi amin meg sem lepődök. Ma nagy vonalakban összeáll a szerkezet de igazán készen holnap leszünk várhatóan.
    Munka után jött a főbérlőnk a konyhai csapot szerelni. Végre ideért! Már nagyon vártuk mert édes 1 hete a fürdőben mosogatott. Persze miután elment a srác még csepegett a csőnél így nekem is szerelnem kellett kicsit. Még szerencse hogy volt itthon 1/2"-os tömítéseim. Vagyis nyúzott, használt tömítések amikkel meg tudtam oldani a csepegést.
    Ma táltoson újabb beavatkozást eszközölnek. Termosztátcsere lesz a drágámon. Ezzel motorikusan letudjuk a téli felkészülést. Remélem minden rendben lesz vele. Szerencsére nem kell nagy összeget fizetnem érte.
    Cuncika is fent van már. Itt molyol mellettem . :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma totál hullán ébredtem! Kezdenek összeadódni azok az órák amikkel előbb ébredtem a kelleténél. Ezzel ma csak az a gond hogy az órát nem állítottam át korábbra és kevesebb időnk maradt édessel. Már csak egy bő fél óra van hátra és indulnom kell dolgozni. Nagyon sovány! Mára ennyit szabott a sors. Rohadtul rühellem amikor délutános szakba megy!
    Tegnap melóhelyen délelőtt szoptunk és szenvedtünk és az ebből következő lemaradást délután próbáltuk nagy erőkkel behozni. Szerintem sikerült is. Ma már kevesebb szopás várható és az hogy elfogy a fánk. A főnök döbbent arcát már most látom magam előtt.
    Édes is tiszta hulla és ma akcióváltás miatt később is fog jönni. nyami! Cuncika rendben van. Hoztunk haza egy halom pici csigát zacskóban amit az oviban gyűjtött édes nagy örömére. :DDD
    Megyek is hogy maradjon még pár percünk.
    Szép napot mindenkinek!

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már mindenki fent van. Cuncika is itt kukorékol aminek nem örülök mert neki még aludnia kellene. Na mindegy majd az oviban alszik.
    Ma ha eszembe jut akkor viszek fotómasinát mert a másik tetőnél is elkészültünk többé kevésbé a szerkezettel. Még 3 szarufát be kell vágni de az hamar meglesz. Remélem nem esik ma az eső amit annyira ígérnek. Nem szeretnék ázni és a tetőt is be kell fóliáznunk mert hétvégén cserepeznék. Azt nem tudom ki fogja csinálni mert én nem leszek.
    Édes már nagyon hiányzik!
    Nem írtam hogy táltit megszerelték volna mert még nem cserélték ki a termosztátot. Nem értem miért ígérnek meg valamit ha azt nem teljesítik. Egy halvány esély van arra hogy ma megcsinálja a srác de már ebben sem bízok. Még jó hogy én telefonálgatok rá hogy mi van már... :((( Még rohadt messze vagyunk mentalitásban az európai élbolytól . :U
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hullák vagyunk mindannyian. Már nagyon hiányzik édes. Most is itt ül mellettem és mesél. Nincs mikor beszélgetnünk és ez nagyon hiányzik. Ma velem jönnek Fehérvárig és ott szállnak fel a Pesti buszra. Ennyivel is olcsóbb a jegy. Cunci megy az apjához a hétvégére. A főnököm tegnap sem felejtette el megjegyezni milyen sokkos állapotban attól hogy holnap nem megyek dolgozni és ezer a munka. Még ez sem biztos mert sógorommal nem beszéltem hogy mi lesz.
    Táltit tegnap sem csinálták meg. Nem értem az embereket! Minek ígéri meg ha nem tudja teljesíteni?
    Tegnap lambériáztunk és léceztünk picit. Ma folytatjuk. Természetesen nem vittem fotómasinát mert elfelejtettem. :D Esetleg ma.... (ha sikerül)
    Természetesen a 67 hónapos fordulónkat tegnap szintúgy elfelejtettem. Nem értem! Nagyon szégyenlem magam emiatt, pedig nem haragszik rám édes .Hmmmm. Már 67 hónapja IMÁDOM őket! Egy emberöltőnek tűnik! Köszönöm a sorsnak hogy mellém rendelte szívem nagykacsáját! :R :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon nyugis éjszakánk volt! Nem kellett mennie édesnek mert sok volt a túlórája amit nem fizettek ki ezért lecsúszhatta. Volt is nagy öröm amikor megtudta hogy az estét együtt tölthetjük! Már ránk fért! Én is olyan elanyátlanodott voltam nélküle...
    Tegnap semmi érdekes nem történt. Reggel édes és cunci velem jött Fehérvárig. Édes vitte az apjához a hétvégére. Én persze mentem tovább dolgozni. A lambériázást fejeztük be és nekiálltunk lécezni. 2 oldallal végeztünk is és ha minden igaz ma befejezi 2 segédmunkás. Már előre fogom a fejemet milyen lesz. Nem mondhattam hogy ne csinálják mert tudom hogy szükségük van a pénzre, majd legfeljebb ha olyan lesz akkor hétfőn kijavítjuk. Én ma sógoromhoz megyek tetőt javítani. Gondolom ez is egy nagy élmény lesz. Már készülök zsepivel mert biztosan sírni fogok folyamatosan. :DDD
    Tegnap vittem fényképezőt de nem fotóztam mert nem láttam értelmét. Majd hétfőn.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma sikeresen tovább aludtunk. Megtehettük ezt mert nem kellett ma mégsem mennem mivel nem érkezett meg a cserép. A cserepezésig előkészültünk többé kevésbé így a mai napunk szabad viszont a jövő hét vasárnapom munkával fog telni. Ez nem jön jókor mert jövő héten jönnének a gyermekeim de nincs mit tenni. Munka van...
    Egy rettenetes munkát fejeztem be a lécezéssel. Azt nem mondom hogy nagyon javítani tudtam mert annyira iszonyat szarul csinálták meg hogy le kellett volna bontani az egészet. Inkább csak tűrhetővé tettem. Ez kenesén van fent a hegyen. A kilátás lélegzetelállító!Íme :) Ezt a házikót kellett beléceznem és majd cserepezni.
    Mára táltitakarítást terveztem de esik az eső. Remélem eláll és meg tudjuk ejteni édessel mert nagyon koszos szegénykém. Termosztátot persze nem jöttek cserélni. No comment....
    Ma még minimum 2 rész szomszédok és a heti Huose pótlása. Természetesen némi bujálkodás is lesz ha már édes kettesben vagyunk szerelmemmel.( na nem mintha ehhez lenne ez kötve ;] )
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon bánatos idő volt ezért túl sok szabadtéri programot nem tudtunk szervezni. Azért 2x elmentünk a non-stop-ba vásárolni hogy szellőzzünk egy keveset de az autótakarítás elmaradt. Nem örülök neki mert már nagyon szutykos belülről szegény táltosom.
    Tegnap csak feküdtünk és filmet néztünk. Lecsúszott 3 szomszédok és a House is. Volt közös durmolás is. Igazi lustanapot tartottunk. Az összes munkának nevezhető dolog amit ténykedtem az az hogy a sógoromtól csaklizott remek gumis hosszabító kábelt megpucolgattam.
    Ma meglepi vár hogy belécezték e a segédmunkások a tetőt. Nem is tudom minek örülnék jobban. Majd meglátjuk.
    Cunci vidáman ért haza az apjától. Nagyon boldog volt aminek örülünk. Végre nem uszítják ellenünk és hagyják hogy itt is jól érezze magát. El kell fogadnia mindenkinek hogy neki két otthona van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napom rohadtul sikerült! Egész nap áztam és egyedül dolgoztam. A csatornát raktam körbe a házon. Befejeztem 4-re és haza jöttem mert elegem lett. Hazafelé beugrottam mamihoz mert egy papírt kellett alá írnom neki. Beszélgettünk egyet. Igazából én csak hallgattam ahogy panaszkodik. Elsősorban a gyerekek kel van gond az isiben. Vagyis a tanárokkal inkább... Nagyon elszomorodtam attól amiket hallottam! Hazaérve teljesen el volt zsibbadva az agyam. Szegény édesékkel sem tudtam úgy foglalkozni mint szerettem volna. Persze a hazaúton a sok barom úgy vezetett mintha száraz napos idő lenne miközben esik és alig látni előre pár métert a vízpárával és mindez megfejelve a szürkülettel. 2x kerültem olyan helyzetbe amikor határozottan kellett fékeznem és kormányozni hogy elkerüljek egy ütközést.
    Ma cserepezni fogunk.
    Megjelent a Bf.3! Ha nem megy rendesen a GTX260-on cserélnem kell GTX480-ra. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól telt az éjszakánk. Csak 1x voltam fent az is azért volt mert elment édes mellőlem és fel is ébredtem. Persze csak cuncihoz ment mert bezsibbadt a karja.
    Tegnap esett reggel az eső ezért egy fürdőszobát kaptunk szét cserepezés helyett. Ma már nem esik így tutira cserepezünk. Nagyon utáltam a tegnapi munkát ezért előbb eljöttem. Majd levonják... Több időt lehettem együtt édesékkel és közösen mehettünk cunciért az oviba.
    Megjelent a BF3 és visszább véve HD.-ra a felbontást egész játszható a sebességem HIGH beállítások mellett. :DD Na azért egy jobb vga.-ra igencsak fáj a fogam de inkább veszek egy ütvebehajtót.
    Szép napot mindenkinek.

    Szerk: Ma fotózás lesz az oviba és cunci kapott egy álomszép rucit! Teljesen elájultam tőle milyen nagylány már. :B

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Nem aludtam valami jól de nem tudom miért.
    Tegnap végre nem esett az eső de viszont keményen fújt a szél. Mit ne mondjak az sem esett valami jól. Cserepeztünk de mielőtt nekiláttunk volna lefotóztam a tetőt. Kemény 1db értékelhető képet készítettem.Ezt.
    Megvolt az oviban is a fotózás. Édes is lekapta cuncit az új rucijában.Igazi nőci lett! :D
    Nemrég voltak az oviban a tűzoltók a gyerekek nagy örömére. Az utolsó képen cunci van Évikével. :DD Sajnos nem tudtam lementeni a képet ezért csak így tudom belinkelni.
    Ma cserepet fogok vágni egyedül. Már most nagyon "boldog" vagyok ettől.
    A vaterán rákérdeztem egy ütvebehajtóra hogy át lehet e venni személyesen de 2 napja nem lépett be az eladó. Nem is én lennék ha nem így lenne ez. Természetesen táltit még mindig nem jöttek megcsinálni. Szerintem még a héten várok rá és magam megoldom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tökéletesen nyugiban aludtam végig az éjszakát. Tegnap este leütöttem a vaterán az ütvebehajtót és ha minden igaz ma meg is kaparintom.
    Munkában a délelőtti teljesítményünk annyira vérszegény volt hogy még én is meglepődtem rajta. Délutánra összeszedtük magunkat és többé kevésbé behoztuk a lemaradásunkat. Cserépvágást rendeztünk mára már csak 1 él maradt és lekúpozni mindent. Még egy kéményszegély felrakás és egy tetőkibúvó beépítése vár ránk. Nagyjából ennyi. Bármi történjék is ma be kell fejezni ezt a tetőt. Holnap nem tudom dolgozunk e de vasárnap megyek sógoromhoz. Majd meglátjuk mi lesz.
    Édes 2 napja olyan kis mérges. A munkahelyén idegelik fel ami kihat az itthoni viselkedésére is. Olyan zárkózott lesz tőle ami egyáltalán nem tetszik. Talán ma reggelre oldódott picit. Cuncika viszont igazi csaj! Be nem áll a szája. Képtelenség mellette beszélni és tévét nézni. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már egy órája fent vagyok de nem volt pofám felébreszteni a kis durmoló édesemet. Persze már fent van ő is és a közös kávé után bőszen készíti a szendvicseimet és főzi a teámat. :D
    Tegnap megvettem a hőn áhított ütvecsavarbehajtómat! :DD A körülmények szokásos Imisen alakultak. Mivel Velencén árulták és én is ott dolgozok gondoltam elég lesz ha küldök egy sms-t hogy jelezzen amikor mehetek a gépért és oda ugrok érte. Jó magyar szokás szerint le se szarták. Nem értem hogy ha szeretne valaki valamit eladni miért nem csörög vissza időpontot egyeztetni. Végül délben felhívtam és odamentem 3/4 1-re. Mivel az időpont le volt beszélve nem értettem miért kellett a csengő nélküli kapuban újfent felhívnom hogy itt vagyok. Van kutya ami majd szét szedi a kerítést úgy ugat és még pontosan is érkezek akkor nem értem miért kell??? Ő felveszi és tőlem cirka 6 méterre a házból telefonálgatunk. :((( Nagy nehezen kijött és hozott egy gépet amin azonnal látszódott hogy nem új. Kérdezem tőle hogy nem új? (újként volt hirdetve előreutalás utáni postázással) Mondta új csak ki volt próbálva. A fémrészen megannyi karcolás és a műanyag részeken finoman beivódott olaj a markolaton. Ühüm... Látta a torzuló fejemet és azonnal mondta hogy van új is ha azt kérek. Mondtam hogy persze. Kaptam egy vadi újat. Nem szeretem az ilyen üzleteket amikor át akarnak vágni. Azt a gépet valszeg valakinek el fogja postázni újként és aki kapja az így járt.Persze az egész üzlet kutyafuttában történt. Nem szeretem az ilyen kapkodós üzleteket. Ezek után hogy adjon az ember pozitív értékelést a vaterán? :F
    Tegnap befejeztük azt a kicsi tetőt. Mivel körbe fák vannak ezért nehéz volt lefotózni. Azért dobok fel 3 képet.Eleje-Oldala-Hátulja. Így dolgozok. Aki ért hozzá az látja hogy mindenhol egyenes, aki meg nem az meg látja hogy szép piros. ;]
    Ma is ide megyek. Lefolyókat rakom fel és küszöböt cserélek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Óraállítás volt de még így is tudtam plusz egy órát aludni. Időben felébredtem de vissza aludtam. Szerencsémre nem jött meg sógoromhoz a cserép ezért nem kell ma menni. Közös napunk lesz édessel és cuncival! :DD Én biztosan autót fogok takarítani mert nem húzhatom tovább. :K
    Tegnap elég laza napunk volt. Feltettem az egyik lefolyót a csatornára és kibontottam azt a födémzsalut amit régebben zsaluztam. Szinte el is telt vele a nap. Csak 2-ig voltunk és zúztunk haza. Nagyon kevés időnk van egymásra édessel mostanában aminek nem örülök. Az egyedüli pozitívum az az hogy van munkám .
    Most édes visszadurmizott ezért kicsit játszok a BF3.-al.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez az óraállítós dolog elég rendesen bekever a fejemben. Vagyis inkább azt mondom hogy az agyamnak esze ágában sincs egy órával tovább pihenni inkább felébreszt 3-kor hogy már reggel van utána meg gondolkodhatok 1 órán át mi lesz az aznapi teendőm és ahhoz mit kell össze szednem. Ma dolgozok és a tetőhöz amit félbe hagytam kell ezt azt még hozatni. Édes persze ilyenkor is durmol bőszen én meg alig tudom kivárni hogy jelezzen az óra.
    A tegnapi napunk nagyon jó volt. Kitakarítottuk táltit délelőtt és sokat pihiztünk. Egész kellemes idő volt. Pár szomszédokat is betoltunk én pedig pótoltam a heti House-t.
    Ma ha jövök hazafelé hozom a gyermekeimet. Imrust már látom lelki szemeim előtt ahogy rácsatlakozik a BF3.-ra és a Rage-re. Talán majd tudunk pár szót beszélgetni ha megéhezik. ;] Én kb. 10 percet játszottam a BF3-al de olyan béna voltam hogy elképesztő. Párszor kinyírtak és úgy döntöttem ez nekem most nem megy. Inkább csak a grafikai beállításokat hangoltam hogy játszható szinten fusson de azért ne legyen csúnya a játék.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem ment a PH. Érdekes hogy reggel még be tudtam lépni de a fórumra már nem tudtam a főoldalról továbblépni majd már az sem jött be.
    Tegnap rövidebb napot tartottam mert nem igazán tudtak munkát adni nekem és a gyermekeket is hoztam hozzánk. Szerváltam egy 12 tagos békebeli olajradiátort arra az esetre ha nem menne a fűtés. Majdnem beszartam mire felcipeltem a 4. emeletre. :Y Szépen megpucolgattam mert igencsak koszos volt de most a korához képest szép állapotban van.
    Édessel vetettem egy hosszú 19-es krovafejet az ütvebehajtóra mert sokat kell csavarozni 12-es anyákat. Nem is volt vészes az ára.
    Ma pihizünk. Imrus már tolja a BF3-at Zsani pedig még durmol. Édes későn jött haza mert leltárelőkészítőn volt. Kukim kivan hogy ilyenkorra találják ki.
    Cunci teljesen be van zsongva attól hogy itt vannak a gyerekek! Nagyon kellene már neki egy testvér de csak nem akar össze jönni. Persze aki meg nem akar annak lépten nyomon megmarad. Ki érti ezt? :F
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem a helyünkön aludtunk ezért annyira nem volt jó az éjszakánk. Ma reggel visszük vissza a gyerekeket ezért este már a helyünkön durmolunk. Édeséket is viszem magammal mert a szünet második felét az apjánál tölti cuncika.
    A tegnapi nap eseménytelenül telt. Édes tiszta hulla volt reggel mert éjfélkor ért haza . Gyermekek elvoltak. Imrus kitolta a BF3-at és félig a Rage-t. Közben megnéztük a transformers 3-at is . Néhány kör társast is lenyomtunk de nem sokat. Nagyjából ez az össz történés. Ma munka van mindenkinek. Én megpróbálom cserepezésre elkészíteni a tetőt amit készítünk egy ideje. Majd alakul.
    Este mivel egyedül leszek itthon lehet átkötöm a biztosításomat. Már érintőlegesen kiszámoltattam mennyi lesz és ha a nem létező baleseti adót rászámolom nagyjából ott leszek ahol ma vagyok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még ébredezek. Este olyan gyorsan elaludtam hogy észre sem vettem már hajnali 2 volt. Persze utána már szarul aludtam és pont óracsörgés előtt aludtam el ami után rohadt szar volt felkelni.
    A tegnapi nap nehezen akart eltelni. Szép idő volt de olyan fáradt voltam egész nap hogy alig vártam vége legyen. Annak a tetőnek az elejét fejeztük be amit félbe hagytunk. Ma máshol kezdünk és csak később térünk vissza ide.
    Édes délutános és ezért keveset találkozunk. Cunci az apjánál van de már most hiányzik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az esti sörtől édes komában aludtam. :DDD Kell is mert nem az imádott nagykacsámmal alszok el ő csak később tolja oda magát hozzám.
    Tegnap délelőtt egy padlásfeljárót zsaluztunk körbe és betonoztunk be majd délután visszatértünk a tetőmunkára. Lassan de biztosan haladunk. Elvileg ma többé kevésbé befejezzük a szerkezetet ami lehetővé tenné a holnapi cserepezést. Majd meglátjuk hogy haladunk.
    Így hogy cunci az apjánál van kiborító a csend itthon esténként. Jó lesz ha már visszatér közénk mert nem bírom a csendet. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugalmas éjszakán vagyunk túl pedig úgy néz ki a mai nap az utolsó ebben az évben itt ahol dolgozok. Igaz a tető még nem készült el teljesen de elfogyott a pénz. A szerkezetet 90%-os állapotba hozom ma és rászórjuk a cserepet. Majd tavasszal befejezzük a maradékot. Nagyon nem izgat a dolog mert az egyik volt munkatársam építkezik és már türelmetlenül vár hogy végre nekiálljak a tetőjének. Azért valahol jó érzés hogy mindenki elismeri a munkámat aki csak lát és ha ácsmunka van akkor hív. Nyilván olcsón is megússza velem a dolgot de elsősorban a munkám ad el. Hosszú éveken át küzdöttem hogy ne a gyorsaság legyen fontos hanem a minőség. A mai világban nagyon nehéz ezt elérni. Csak akkor hagyják rám ha olcsón teszem mindezt. Sajnos ennek én vagyok a vesztese mert ebből a szakmából sokkal jobban kellene élnünk mint ahogy élünk. Egyelőre annak is örülök hogy van munkám. Csak jobb lesz hamarosan.
    Édes jósnő barátnője nem jól prognosztizált. Nem szeptemberben jött a gyerkőcünk. Ez már tutibiztos. :U 1x csak eljön a mi időnk is. Bár most a gólyák afrikában vannak szóval nehéz ügy. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy volt hogy ma megyek sógoromhoz cserepezni de egyelőre nem telefonált ami azt jelenti hogy mégsem. Cseppet sem bánom mert nagyon hiányzik egy édessel közösen eltöltött nap.
    Tegnap befejeztük többé kevésbé azt a tetőt amit már jó ideje csinálok. A szerkezet még nem 100%-os de a telet ki fogja bírni. Majd tavasszal befejezzük.
    Készítettem pár képet.
    előről
    belülről
    becserepezve
    Nyomnunk kellett egész nap hogy estére végezzünk. Már igencsak szürkületben készítettem az utolsó képet. Jó pixeles is lett. Mivel nagy volt a hajtás ezért nem nagyon tudtam részletfotókat csinálni de azért látható így is hogy dolgozok.
    Lekaptam a belső lépcsőt is amit még tavasszal zsaluztam.
    alulról
    felülről
    Az idei pályafutásom ezen a helyen véget is ért. Elfogyott a pénz. Ezen a tetőn is lenne még egy bő hetes munkám és vannak másik elmaradások is amikkel együtt simán karácsonyig ellennék de mindenhol elfogyott a pénz. Most megyek egy nagyobbacska tetőt készíteni Laca cimborámnak. Ott garantált a jókedv és az hogy java részét teljesen egyedül fogom csinálni a tetőnek. :DDD
    Mai terveim: House, minimum 2 rész szomszédok, bujálkodás édessel és séta kéz a kézben meg megállva egy ölelésre és csókra. :P B. verzió: érkezik a telefon sógitól, rohanás, egész nap cserepezés mint őrültek, pihenő majd 1x.... ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az éjszaka teljes nyugalomban telt. Folyamatosan melengettem édest aki szinte állandóan hideg. Persze ő kiélvezi hogy van egy saját különbejáratú fűtőteste aki melengeti. Fene a jó dolgát. :DDD
    A tegnapi nap úgy sikerült ahogy terveztem! 3 szomszédok+House+Rossz tanár. Ezek voltak a néznivalók és ezen felül volt még séta a pékhez és boltba. Nagyon fújt a szél ezért nem mozdultunk ki sokat. Érdekes hogy amióta pluszok vannak a fűtést elég rendesen hanyagolják. Nem mondom hogy hideg van de a hátam sem izzad kifejezetten.
    Ma belevágok cimborám tetőjébe. Ez betart pár hétig. nagyjából ez a téli munkám ami nyilván nem fog betartani egész télen de egyelőre más kilátásban nincs. Lehet elmegyek közmunka programba. Sepregetek és havat lapátolok majd napi 4 órában. Esetleg kukásnak. :DD
    Megyek és össze készítem amit feltétlenül vinnem kell magammal a mai napon.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit hullán ébredtem. Már kora hajnalban dolgoztam. Cimborám más méretűre építette a házát mint amekkora a rajzon szerepel. Ennek csak az a "minimális" vonzata van hogy úgy ahogy van kidobhatom a faanyag szükségletemet és gondolhatom újra mit hová építsek be úgy hogy az anyag elég legyen. Imádom az ilyet! Minek a rajz ha úgysem használják? :Y Majd valahogy össze hozom.
    Egész jól haladtunk tegnap. Lefúrtunk minden talpszelement és a szintet is megvettük rá. Ma remélem gyorsan ki tudom szintezni és még a székszelement is fel tudjuk állítani. Ha ezek megvannak akkor már nincs visszaút. Sietnünk kell mert 20.-án le kell adnia a bank felé a pénzigényét különben az idén már nem kap pénzt és nem tudja a cserepet megvenni.
    Édes délelőttös szakban van ezért az esték közösen telnek. Nyilván cuncika magának követeli egészen de nem hagyom magamat! Én vagyok a nehezebb nekem több jár belőle. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma csak 10 perccel ébredtem korábban mint az óracsörgés. Ez nem meglepő hiszen egész éjszaka dolgoztam álmomban. Jól el is fáradtam. Nagyjából megterveztem mit fogok ma felépíteni és milyen anyag kell majd hozzá. Lassan letisztul a kép mit nem csináltak rajz szerint cimborámék és hogy jövök majd ki az anyagunkból. Külön fejtörést okoz számomra hogy a garázs fölé nem készített födémet de a székállás ott is elfut. Most oda is kell tennem egy áthidaló gerendát ami szintén nem lett számolva. Majd valahogy össze hozzuk. Tegnap lassabban haladtunk mint terveztem és nem készült el teljesen a székállás. Majd ma délelőtt. Ma már hosszabb szarufák is felkerülnek és remélhetőleg pár élszaru is.
    Édes itt ül mellettem. Nem kell kaját készítenie mer napi 2x-i étkezésem van ott. Igazi retro érzés. Megjön a mester és el kell látni minden jóval. Mondjuk eddig csak olyan kaja volt amit nem nagyon szeretek de mit mondjak? Megeszem amit adnak és kész.
    Cuncika rendben van. nagyot nőt. Most az arca olyan kis hosszúkás lett.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál nyugalomban aludtam. Semmi gondolat csak pihi. Ez biztosan annak köszönhető hogy tegnap szinte minden azonnal össze jött elsőre és nem kellett nagyon vakarózni pedig a fák elég szarok. Ennyit tesz hogy nem tudtam kiválogatni csak a listát leadtam hogy mit hozzanak. Az hogy nem kellett javítgatnom abban segített hogy nagyon jól haladtunk. Behoztuk a tegnap előtti lemaradást is. Nagyon örülök neki mert nem szeretném ha azt gondolnák direkt húzom az időt.
    Ma remélem a főbb szerkezeti elemeket fel tudjuk állítani és akkor már csak a csonkaszarufákat kell beszórni. Meglátjuk hogy alakul.
    Ma édes és cunci ovi után mennek Lilla barátnőjéhez látogatóba. Kíváncsi vagyok rá hogy tetszeni fog e neki. A gyerekek már izgatottan várják a találkozót. Este biztosan nagy élménybeszámoló lesz. Na nem cunci hanem édes fogja tartani. Imádom hallgatni amikor mesélnek. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Igencsak érdekes és bosszantó dolog történt tegnap velem! Hazaérve nem tudtam belépni a PH-ra mert valaki volt oly kedves és megváltoztatta a jelszavamat. Nem értem mire volt jó ez. Mindez reggel 8 órakor volt amikor már rég dolgoztam. Menjen a kurva anyjába az ilyen kis köcsög! :(((
    Jól felbosszantott ez a dolog! Már itt sem lehet biztonságban az ember?
    Tegnap nem haladtunk olyan jól mint előző nap. Úgy látszik van egy jobb és utána van egy gyengébb nap. Mondjuk a köd is volt délelőtt ami elég rendesen roncsolta a közérzetünket.
    Ma megpróbálok korábban eljönni hogy ott lehessek cunci lámpáskészítésén. Nagyon örülnék neki. Majd meglátom...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugodt éjszakán vagyunk túl. Mindenki durmolt mint a mormota. Nagyon örülök neki hogy véget értek a rosszalvós éjszakák. Tudom ez csak átmeneti állapot de ennek is örülnünk kell.
    Tegnap elkészültek a fő szerkezeti tartóelemek a tetőben és már szórtuk a csonkaszarufákat is. Ma már csak csonkaszarufákat toljuk. Egész jól haladunk. Jövő hét közepére be is fejezzük a szerkezetet. Majd készítek jó sok fotót.
    Nem maradtam egész nap mert siettem haza cunci Márton napi lámpáskészítésére. Ilyenkor pici ünnepség van minden csoportban és az elkészült lámpással menet az ovi körül dalolva.
    Képeket is készítettünk.
    Műsort adnak. :D
    Készül a lámpás. :DD
    Évike is segített. (szijjja.. ;] )
    Arany Bejja néninkkel :)
    Édessel osztotta meg a puszedlit az ünnepség végén. :B
    Menet az ovi körül. :DDD
    Ma valahogy be kell hoznom az eltékozolt időt. Nyomni kell mint állat. Holnap lehet cserepezni megyek a balatonra. Ez ma dől el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már egy ideje fent vagyunk de mivel a hőmérő peteérést jelzett ezért fontosabb dolgom volt a naplóírásnál. :DD
    Ma nem dolgozok. Sógorom nem jelzett én pedig nem erőszakoskodok. Kell a héten 1 nap pihi amit közösen töltök el a kacsáimmal. Nagyon hiányzik édes. Keveset vagyunk együtt pedig ez a hét a délelőttös volt és mégis kevés az együtt töltött idő. Mondjuk örülhetek hogy van még munkám. Majd ha nem lesz mit dolgozni akkor még meg is unhat annyit leszünk együtt.
    Tegnap egész jól haladtunk. Úgy számolom hogy még 2 nap és kész a szerkezet. Legrosszabb esetben 3 nap. Utána gyorsan nekiállunk lécezni mert jövő hét elején jönnek lefotózni a házat hogy pénzt tudjon felvenni és meg tudja venni a cserepet a tulaj.
    Lehet ma elmegyünk valahová nézelődni de nem biztos. Nagyon hideg van odakint és ha nem lesz enyhület akkor maradunk a seggünkön.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napunk nagyon szép volt. Semmi ugri-bugri csak lazulás. Ránk fért már mert húzós hetem volt. Sétáltunk is egy nagyot a ragyogó napsütésben és picit az idegeinkre ment cuncika. Igazi kis dinnye volt. Persze mi halál nyugodtan tűrtük azt az agyrémet amit előadott. Szerintem hiányzott neki az ovi és a barátnői.
    Ma folytatjuk a csonkaszarufák bevágását és remélhetőleg igen közel kerülünk a szerkezetkész állapothoz. Remélem nem felejtek el holnap fényképezőt vinni és körbefényképezni a tetőt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Semmi érdemleges dolog nem történt tegnap. Meglepődve tapasztaltam hogy jobban haladtunk mint számítottam rá. Ma tutira kész leszünk a szerkezettel. Fényképező már odakészítve. Lesz mit fotózni.
    Cunci is rendben volt. Este volt egy minimális veszekedés lefekvésnél de semmi komoly.
    Sajnos nagyon úgy néz ki hogy ha itt végzünk a lécezéssel akkor téli pihenő kezdődik. Meg kell várni a banktól a következő pénzt hogy a cserepet és a bádogot meg tudja venni. Majd meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem megy a jól megszokott képfeltöltő oldalam és most szenvedek hová tegyem fel a képeket amit tegnap készítettem.
    Régóta készülök arra hogy készítek olyan képet amin a kiindulási pont van és hogy mit készítettünk belőle. Íme:A nyers faanyag.,A csupasz födém.
    Egy részletkép.
    Feladom! Kukim kivan az összes képfeltöltővel! :W
    Majd ha működni fog a szokásos teszek fel még.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugalmas éjszakán vagyunk túl. Édes későn ért haza mert akcióváltás volt de én így is úgy is alszok mire hazaér.
    A képfeltöltés ma sem megy és nem is fogok ezen idegeskedni. Majd esetleg este megnézem miért nem megy.
    Tegnap már léceztünk. Illetve a homlokdeszkát tettük fel a hosszú oldalon és becsomagoltuk azt az oldalt. Nagyon lassan haladtunk de ez ilyen. Vannak látványos napok és vannak olyanok amikor mintha ott sem lettünk volna.
    Édesem kapott egy új mobilt mert a régi mobilja megadta magát. Nagyon örül neki. Most is nyomkodja. Egy rózsaszín nokia 7230-as. Át is ment előfizetésbe hogy olcsó legyen a készülék. Én együtt örülök vele. Olyan jó boldognak látni! :D
    Megyek is és megpróbálom elvonni a figyelmét.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Egy újra nekifutós bejegyzés. :D
    Mivel cunci a nagygépen játszik a kisgépre áthoztam a képeimet és itt sikeresen fel tudom tölteni. Ez annyit jelent hogy hétvégén a nagygépem lelkivilágába bele kell néznem. :F
    A képek:
    Az utcafront egyik oldalról.
    A másik oldalról.
    Hátsó oldal.
    Hátsó oldal (rev.2 ;] )
    Vagy lehet hogy inkább ez a hátsó oldala? :F :DDD
    És mivel az ördög a részletekbe lakozik és távolról minden tehén fekete ezért pár részletképen is megcsodálható a frenetikus fotótehetségem. ;] Amúgy meg ha eljutottam szakmailag valameddig miért ne mutatnám be? :U
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    Így nagyvonalakban ennyi képet készítettem. Sajnos a lemenő nap bekevert és nem sikerült minden kép de a lényeg talán kivehető. Nem akarok arcoskodni. Mindenki látja hogy nincs az illesztéseknél rés. ;] Ezért tanultam ........ :DDD
    Szép estét mindenkinek.

Aktív témák