Hirdetés
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsombor1
csendes tag
válasz cinemazealot #11068 üzenetére
Nekem is ez volt a tippem, józan paraszti ésszel gondolkodva, hogy nem állít elő megfelelő minőségű áramot a generátor. Viszont arra is gondoltam, hogy a UPS-nek pont az lenne az egyik feladata, hogy a rossz áramból jót csináljon. Ezek szerint ez már annyira rossz, hogy nem tud vele mit kezdeni. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy ha olyan rossz áramot állít elő a generátor, a számítógép miért nem "panaszkodik"?
Ilyen hidegen indítás dolgokat nem csináltam, azt se tudom, hogy hogyan kell.
-
zsombor1
csendes tag
Ha már felcuppantam ide, lenne még egy kérdésem. Van egy benzines áramfejlesztő generátorunk, amit akkor használunk ha félnapokra elveszik az áramot. Ha rákötjük a számítógépet, megy normálisan, viszont ha a szünetmentest kötöm rá, nem megy. Egy "hagyományos" szünetmentesünk van, 4-5 percig ment áramszünet alatt. (tudom, hogy valójában ezek erre vannak kitalálva: áramszünet, elmentem az adatokat, kikapcsolom a gépet)
Szóval, miért nem lehet a generátorra kapcsolni a UPS-t? -
zsombor1
csendes tag
No megrendeltem az nJoy-t, és egy Bosch Silver 63Ah, 610A-s akksit. Remélem, hogy menni fog, mert nem kevés pénz. Majd írok a tapasztalatokról ha érdekel valakit.
-
zsombor1
csendes tag
válasz Pubszon #11059 üzenetére
Az nJoy-nál úgy nézem, hogy nem túl bonyolult a "modding". Eleve úgy van kialakítva, hogy autóakkut kell rákapcsolni krokodilcsipesszel. Az APC-nél gondolom, hogy bonyolultabb lenne ez a művelet, azt nem autóakkuval gondoltam, hanem a sajátjával. Inkább újat szeretnék venni mint használtat(cégről van szó, számla, stb.)
-
zsombor1
csendes tag
Tehát, konkrétan, jobban járok egy ilyennel:
http://www.emag.hu/njoy-ares-700-ups-700va-500w-tiszta-szinusz-hullam-automatikus-ujrainditas-automatikus-feszultseg-kiegyenlites-pwup-of070ar-az01b/pd/DTZXY3BBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=6e01ec833a52a794851969616fc5e36d
+egy vadiúj, mondjuk 61AH-s Bosch Silver akkuvagy inkább ilyesmi:
http://www.emag.hu/apc-szunetmentes-tapegyseg-1400-va-700-w-rj11-line-interactive-bx1400u-gr/pd/DTQRCMBBM/??
Vagy egyik sem, akkor mondjatok jobbat.
-
zsombor1
csendes tag
válasz cinemazealot #11052 üzenetére
Szia.
Látom, te értesz ezekhez a dolgokhoz. Miután megjöttek az első válaszok a kérdésemre, már már azt gondoltam, hogy kezd világos lenni a kép, de most az az érzésem, hogy egyre sötétebb.
Nem is az a célom, hogy megértsem ezeket a dolgokat, nem igazán érdekelnek a sinusok és a cosinusok, csak azt szeretném tudni, hogy milyen szünetmentest vegyek, amivel meg tudom oldani a lentebb említett konfiguráció egy picit hosszabb idejű működtetését(persze védje is, meg minden ilyesmi). Ahol üzemel ez a gép, sajnos előfordul, hogy hosszabb ideig is áramszünet van.Üdv. Zsombor
-
zsombor1
csendes tag
Viszont annál amit kinéztem azt írják, hogy korlátlan számú autóakkut rá lehet csatlakoztatni, de meg van adva, hogy 700VA és 500W, akkor ez most, hogy van? Mert, gondolom én, ha rákötök 10 akkut, többet tart mintha csak egy akkuval használnám.... Vagy nem?
-
zsombor1
csendes tag
HP Compaq 8300 Elite Core i7-2600 3.4G -RAM : 16 GB, HDD: 120 GB SSD, DVD RW, Windows 10 Pro.
17" LCD monitor, pénztárgépEzekhez kellene egy olyan szünetmentes ami akár 2-3 óráig is bírja. Egy gyógyszertárban használjuk.
UPS nJoy Ares 700, 700VA/500W, ezt néztem, nem tudom, hogy mi róla a vélemény. Azt írják, hogy bármennyi autóakkut rá lehet kötni. (ez a hosszú idő miatt lehet érdekes)
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest