Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz cinemazealot #23096 üzenetére
Én tényleg azt hittem, hogy a fórumozók akkor írnak, ha van valamivel tapasztalatuk. Most minden hülyeséget félretéve én ezt komolyan így gondolom, hogy ez a helyes irány. Én így szoktam írni, és ha valaki ír valamit akkor úgy olvasom, hogy tudja mit beszél mert kóstolta, szagolta vagy pisilte már le azt a dolgot. Azt gondolom erről szólna a közösség ereje.
Viszont azt nem gondolom, hogy a románok fogtak papírt ceruzát számológépet terveztek majd fröccsöntöttek és ups lett belőle. Ezek valami kínai dolgok lehetnek, esetleg más gyártó kifutott cuccai. Talán még a márkajelzés sem romániában kerül rá, de hogy nem ott forrasszák össze nagyítóval azt szinte biztosra veszem.
Amiket felhoztál tapasztalataimat azok úgy történtek ahogy írod. Ezeket az eszközöket 3 év garival vettem az emagról és mivel én nem várom el egy ilyen olcsó cuccról, hogy yuasa meg csb akksi kerüljön bele, hát bizony be kell vallanom most is, hogy kifingottak 1,5 év múlva. De éltem a garanciális lehetőséggel, a pénzt visszakaptam és vettem rajta egy vadonat új njoyt. A 800as horus úgy került képbe az 1000res után, hogy az ups ek ára elszállt és a visszakapott pénzből csak azt tudtam venni. Meg tudtam volna pótolni, de a próbálkozás útjára léptem, és nem jött be. Visszaküldtem megtoldottam és vettem egy 2000reset az itt ajánlott apc helyett.
A 800as egyébként kitartotta a gépet akkor ha nem játék alatt rugtam ki alóla a kisszéket, hanem kirugott székkel indítottam játékot próbából. Tehát az ups hardvere tudta azt a Wattszámot, csak biztosan az akksi hasonlott meg annak a hirtelen terhelésnek.
Az ezres kattogása a meghalt akksi miatt kapcsolgató töltés miatt lehetett. Nem bontottam meg, garis volt.Azt hiszem megválaszoltam minden felmerülő kételkedésed.
Megnéztem a keresésed, Cs1csó volt az aki minden hszében jelölte ipari hulladéknak a terméket. Szerintem neki sem volt még ilyen román csodája, Ezért ironizáltam ezzel az ipari hulladék dumával korábban, amit nem értettél.
Én továbbra is azt mondom, hogy a termék vállalható, DE nagyobbat kell venni. Nem lehet úgy, hogy a 800VA-ra 480 Watt van írva, a gép 380 Wattot eszik, akkor jó lesz. Nem, az úgy nem lesz jó, 1500- 2000reset kell venni, és majd mikor eltelik 2 év meg fog halni benne az akksi, akkor vissza lehet küldeni, ha olyan helyről veszi az ember ahol teljes körű gari van rá. Erre figyelni kell, van olyan bolt ahol csak 1 év az akksi gari, az ups re amúgy 3at adna. Az árkülönbség kiadja a csere akksit 2x vagy akár 3x is, azt én már úgy jónak tartom. Pláne, ha esetleg egy apcben, cyberpowerben is meghal az akksi 2-3 év alatt. Nem hiszem, hogy 6-8 évet azok kibírnának. Az árelőny végig ott marad az njoy mellett.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Helló, Ehhez a géphez milyen UPS-t ajánlanátok?
Van itthon kettő, egy APC550-es és egy APC Back-UPS CS650 BK650EI, de kicsik hozzá...be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Pikari
addikt
válasz cinemazealot #23096 üzenetére
Annyit tudok ehhez így hívatlanul hozzászólni, hogy az ATX tápok között pl divat fikázni az njoyt tápjait, pedig elektronikailag jobbnak tűnnek, mint például a chieftec, corsair, meg a többi hasonló "nagy név" azonos árkategóriájú termékei, amik legtöbb termékükkel a valóságban a low end abszolút legalját képviselik, csak divat őket színházi stílusban felmagasztalni a nagy semmire, más gyártókat meg divat lett szidni.
Ettől még nem lesz az njoy ups-e se jó, se rossz, én nem tudok az ups cuccaikról semmit, de érdemes lenne hiteles forrásból utánanézni ezeknek, ha valakit tényleg érdekel (ez minden márkára vonatkozik), mert a hány ember írt róla ilyen-olyan kommentet az nem igazán komolyan vehető úgy, hogy az ilyen témákban általában hozzászólók egy erős 99%-a még az amper-ellenállás-kondenzátor forgalmáról sem hallott, ennek ellenére rendkívül nagy magabiztosságot és tudást gondol magának, mert telefonkönyves asperger szindrómás módjára összeolvasgatott mindenféle szart az interneten.
Nálam - azokon a helyeken, amik hozzám tartoznak - az elmúlt pár évben a szünetmentes tápok 60%-a ment rottyra, főleg az apck döglöttek meg, de volt közöttük beazonosíthatatlan kínai márkájú ups megdöglése is.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
cinemazealot
addikt
válasz Gyöször #23095 üzenetére
Hiszed vagy sem, többen vagyunk itt, akik úgy osztogatjuk az észt az érdeklődőknek, hogy az említett márkák töredékével sem volt még dolgunk. És nem csak itt, más topicokban is. Gyalázat, igaz? Megyek is és elásom magam, mert még tükörbe sem bírok nézni...
Komolyabbra fordítva: gyorsan átfutottam a topicot, mostanáig összesen 134 hsz-ben említették ezt a márkát, többnyire kérdésekben szerepelt, és a fórumlakók közül csak páran válaszoltak a kérdésekre negatívan, ellenben jó sokszor. Előbbiből jól látszik, hogy nem egy népszerű típus (persze lehet, hogy csak azért, mert friss piaci szereplő), utóbbiból viszont arra következtetek, hogy nagyon keveseknek volt vele tapasztalata. Te 2022 novemberében írtál először az nJoy-jal kapcsolatos tapasztalataidról:
- az első gari idő alatt döglött meg,
- a második 1,5 év után kezdett kattogni,
- a harmadik szimplán nem hozta az elvárt teljesítményt és leállt, amikor kirúgtad alóla a sámlit.Aztán még olyat is írtál, hogy "...njoyék inkább visszaadják a pénzt mintsem kicseréljék benne az akksit...". Lehet, bennem van a hiba, de csupán a Te beszámolóid alapján is egy rettentően megbízhatatlan márka képe alakul ki bennem az nJoy-ról. De ha úgy gondolod, hogy ez így rossz, magasztald nyugodtan, én pedig többet nem mondok róla véleményt.
-
Gyöször
senior tag
válasz cinemazealot #23094 üzenetére
Tehát nem volt még ilyened, csak egy általános rossz közérzet miatt beszélsz le róla mindenkit.. értem.
Nincs hasznom a román ups reklámozásából, csak az a baj, hogy nincs vele baj. Nektek van vele bajotok, mindig azt írjátok róla, hogy "ITT nem ajánlott típus" és "óvakodni kell tőle", nem megbízható márka. Elbizonytalanítjátok az embereket és sokkal drágább eszközöket vásárolnak, amint említetted egy mai apc pld nem a legjobb deal. Pld az aluból tekert trafó.. itt olvastam én nem tudom. Apct akartam venni, de njoy lett mert nem vagyok bolond. Lehet a románban is az van, de árban adják, nem aranyáron pld egy apc bx1600 vs 2000res njoy.
Simán megy generátorról is, és nekem nem okozott olyan amiért óvakodni kellene tőle, pld hogy a mögé kapcsolt eszközben kár keletkezett. Kb8 éve használok njoy cuccokat, amíg az akksi bírja, működik. És az ára fele, 2/3a egy fsp ifphez képest, abból bármilyen akksit lehet bele venni. De azt sem mondanám, hogy rossz lenne az akksi. Nem yuasa, de átlagos. Pld emos, reddot akksiknál jobbnak találom, saját tapasztalat alapján.
Pld most is amit Droidmester kinézett 70 körül van, szemben a cyber 130 ezrével. Bár az nagyobb teljesítményű.
Én azt gondolom megrendeli, kipróbálja és ha a saját eszközei nem jól működnek róla, akkor postaköltség buktával visszaküldi. Különben meg örül.Lehet, hogy egy szaküzletben vásárolva épp egy boltban lévő hangrendszer simán működne, de ha otthon a sajátja nem, akkor egy olyan terméket vásárolt volna amit nem tud használni.
Én a magam tapasztalataira alapozok, nem a máséra, neked pedig nincs tapasztalatod njoyyal, de mégis van róla véleményed. Pont te futottál bele egy ilyenbe, hogy leszaroztad az njoyt és a kérdező meg értetlenül állt, mert meg van elégedve vele.
-
cinemazealot
addikt
válasz Gyöször #23093 üzenetére
"Amúgy volt már ilyen ipari hulladékod?"
Egyrészt nem értem, miért ipari hulladékozod azt a terméket, amivel egyébként Te is meg vagy elégedve. Másrészt nem, nem volt még ilyenem, de nem is érzem relevánsnak a téma szempontjából. Jelen topic pont azt a célt szolgálja, hogy összeszedje a téma iránt érdeklődők véleményét. A kolléga feltett egy kérdést, én pedig elmondtam róla a (szigorúan) szubjektív válaszomat. Helyén kell kezelni, lehet vele nem egyetérteni, de ha objektív és mindent eldöntő tételnek tekintesz egy ilyen hozzászólásra, az a Te bajod, nem az enyém.
Az megint egy másik dolog, hogy a linkelt hozzászóló "úgy voltam vele, hogy ha nagyon nem az amit szeretnék, hát visszaviszem és elállok a vásárlástól...." típusú hozzáállásával nem tudok azonosulni és nem is támogatom, ha valaki ezt a hozzáállást népszerűsíti. A fogyasztónak ugyanis ne kelljen már a tesztelő szerepét betöltenie és plusz költségbe (visszaszállítás, időkiesés stb.) vernie magát akkor, ha tök véletlenül sikertelenül sül el a beszerzés. Szóval lehet ajánlani az nJoy-t és biztos vagyok benne, hogy vannak sikersztorik, de ha jól láthatóan vannak rossz vélemények bizonyos szériáról, akkor én speciel nem fogom ajánlani. Ahogy az újabb belépő APC-ket sem ajánlom nyugodt szívvel, annak ellenére sem, hogy egyébként elismerem a márkát és van több APC UPS-em is, igaz, még a régi időkből.
-
Gyöször
senior tag
válasz cinemazealot #23092 üzenetére
Kifejezetten nem az én pozitív kommentjeimre gondoltam:
[https://prohardver.hu/tema/szunetmentes_tap_kerdesek/hsz_22999-22999.html]Amúgy volt már ilyen ipari hulladékod?
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Gyöször #23091 üzenetére
Emlékszem az esetre és a Te pozitív véleményedre is, de az én személyes értékítéletemben egy fecske nem csinál nyarat. Egyébként meg úgy gondolom, hogy DroiDMester kolléga már csak a saját példáján okulva is helyén kezeli majd a hozzászólásomat, hiszen neki is egy nJoy az, ami kiválóan teljesít.
-
Gyöször
senior tag
válasz cinemazealot #23089 üzenetére
Neked sem kell sokat visszaolvasnod itt, hogy egy pozitív kommentet olvass. Volt 1 ember aki a konfigjához képest kis teljesítményű upst választott, de az a gép egy bármilyen márkájú 800VA-sat, de inkább úgy írom 1 akksis upst kikapcsolt volna szerintem.
Meg én is teljesen megelégedetten használok 3db njoyt.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
nagyúr
válasz cinemazealot #23089 üzenetére
köszi a linket(ez jól jött)
Hát itt is azt írják, ha érzékeny cuccaid vannak akkor ajánlottabb a tiszta szinuszos!
Áramszünet nem szokott lenni inkább csak ilyen 0,5-1.másodperces kimaradások(az is inkább csak akkor mikor nagyon szeles idő van) ami pont elég ahoz hogy az AVR újra induljon, érdekes mert a TV és a média player azok nem indulnak újra de ez várható, mivel az AVR eszik a legtöbbet és valószínű nem túl nagyok a tápkörében a puffer kondik!nJoy-ról nekem nincs rossz tapasztalatom, a PC.hez már lassan 2.éve egy NJOY CADU 2000 használok, nálam nem melegszik és nem is zúg, csak akkor mikor aksiról kell üzemelnie akkor viszont nagyon hangos a benne lévő ventilátor vagy 7000RPM-el visít, és az átalakító trafó is baromira zizeg, de még probléma nem volt vele, volt már több órás áramszünet és a modem meg a router is erről üzemel(kb 40-50W ot esznek) azokat elvitte 5-6.órán keresztül is folyamatosan!
-
cinemazealot
addikt
válasz DroiDMester #23088 üzenetére
Egyfelől egy AV Receiver (házimozi erősítő) jó eséllyel el van látva olyan relés védelemmel, ami egy váratlan tápvesztés esetén, előbb kapcsolja le a hangfalakat, mint hogy megjelenne rajtuk egy a kikapcsolás miatti nem kívánt impulzus.
Másfelől ha nem akarod áramszünet alatt is üzemeltetni az erősítőt, akkor arra az időre (<1 perc), amíg észleled, hogy elment az áram és szépen lekapcsolgass mindent, bőven jó a szimulált szinuszos UPS is, nem szükséges tiszta szinuszos. De ha ettől nyugodtabb vagy, itt egy írás pont ebben a témában.
Harmadszor: óvakodj az nJoy-tól. Nem kell sokat visszaolvasnod itt, hogy lásd, nem megbízható márka.
-
nagyúr
válasz Cs1csó #23087 üzenetére
köszi! De ezek elég borsos áron mozognak!
igazából csak arra lenne használva mikor 1-2.másodperces áram kimaradások vannak, ne kapcsoljon ki a házimozi rendszer(ugye az AVR-ben toroid trafó van, ezért kellene a valódi szinusz)
NJOY ECHO PRO 1000 nézegettem ez mennyire lehet gagyi erre a célra!
-
Cs1csó
félisten
-
nagyúr
Sziasztok!
egy gyors kérdés: van valami ajánlott típus valós szinuszt tudó készülékre
500-600W legalább kell, de az se baj ha több!
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #22868 üzenetére
Közben kiderült, hogy nem csak az egyikből, kettő is felrobbant.
De természetesen 8 db-ot vettem, mert más típus: mindet lecseréltem...
Ez is megvolt, mégsincs este. Ja de, az van. Következő projekt a Lifepo4.
Szerk: a teszten a hátsó LED lámpát hajtja. A hőlégfúvót hanyagolom.[ Szerkesztve ]
-
LEON_01
tag
Hali!
Egy kis segítség kellene. Rendeltem egy EATON 5E Gen2 5E900UD UPS-t. Ehhez melyik manager szoftver jó ami nem fizetős?
Előre is köszi az infót. -
Gyöször
senior tag
válasz klimokrisz #23080 üzenetére
Csinálsz vagy veszel egy [link] [ilyet link]
[ Szerkesztve ]
-
klimokrisz
tag
válasz Cs1csó #23079 üzenetére
Köszönöm az információt!
Az általad ajánlottakban, próbáltam keresni olyat ami nekem a régebbi Eaton tápomban volt, hogy pl: Input: 1x C14, Outputs: 2x C13, 1x Schuko.
Most amiket megnéztem a linkek alapján valamelyik hiányzik a felsorolásból.
A felépítése igy nézett ki nálam:
A falból jött az áram és a c14-esen keresztül ment a tápegységbe. A tápegységből a schuko keresztül egy hosszabbítóba és a hosszabbítóba volt bedugva a gép, monitor, internetes modem.
Most ahogyan nézem a linkek alapján úgy tudnám megoldani, hogy a falból, hosszabbítóba majd onnét az áram, egy C14-esel a tápegységbe és utána abból C13-massal a gépbe és a monitorba.
Sajnos igy kiesik pl.: a modem
A hosszabbító előtti tápegység megoldás elméletileg jobb számomra, mint a hosszabbító utáni megoldás hiszen azzal a modemet is tudtam védeni.„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
Cs1csó
félisten
válasz klimokrisz #23078 üzenetére
Ez egy kicsit combosabb konfig, falból monitorral 450-500W-ot felvehet.
Eaton 5E1200UD 1200VA 59k HUF
Ennek a szériának 3 1200VA-es és 3 1600VA-es változata van (francia, schuko, IEC konnektoros) egyéb kisebb eltérések is lehetnek, bármelyiket választhatod az 1200 is elegendő a konfigodhoz: [link] [link] [link]
[link] [link] [link]CyberPower vonalon: CyberPower VP1200ELCD 1200VA 74k HUF-tól (ez a schuko-s tehát a "normál" háztartási konnektoros)
van még 1200-as és 1600-as változata több is:
[link] [link] [link] [link]
informatív LCD kijelző, minőségibb egy kicsit mint az fenti EATON széria ami egy ráncfelvarrott változata az 5E családnak. A CP "VP" családja kicsit modernebb, persze drágább is. Igazán egyikkel sem lehet mellé lőni. -
klimokrisz
tag
válasz Cs1csó #23077 üzenetére
Köszi a segítséget.
Esetleg ha többet áldozok egy kicsivel akkor van jobb ennél?
Az itteni profilomon még a régi gépem van feltüntetve, de már ez van (új gépem)
CPU: AMD Ryzen 7 7700x
Motherboard: MSI MPG B650 Carbon Wifi
CPU Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black
Memory: Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast EXPO
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070
PSU: Cooler Master V750 Gold V2
Monitor: 1 x LED 27 inches
Storage: 1 x M.2 NVMe SSD
Storage: 1 x SATA SSD
Storage: 4 x SATA 7.2K RPM
Other Device: 4 x USB 2.0 Device
Other Device: 4 x USB 3.0 Device
Keyboard: 1 x Gaming Keyboard
Mouse: 1 x Gaming Mouse
Fan: 3 x 140mm„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
Cs1csó
félisten
válasz klimokrisz #23073 üzenetére
Szia, a profilodban található konfigod alá kell? (i5 2500K, gtx 1070) mert akkor monitorral együtt játék alatt is megáll ez a konfig monitorral együtt falból mérve kb. 300W-nál.
Eaton 5E900UD 900VA 34k HUF szállítással együtt. -
PROTRON
addikt
válasz BB9000 #23075 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor is ha elszomorítanak.
BTW most azért ránéztem a tájolásra és nem fogja a déli napsütés talán telibe kapni mert kerítés belső oldalán van, régi módi tégla kerítés valamennyire árnyékol + fák is vannak.Amúgy magára a szünetmentesítési feladatra is tudtok valami másik javaslatot adni ami nem ilyen horror áron van?
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
BB9000
senior tag
válasz PROTRON #23062 üzenetére
Ahogy írtam korábban, nem a téli hidegben megy tönkre az aksi, hanem a nyári melegben. A hideg viszont az aktuálisan kivehető kapacitást csökkenti le, de nagyon! Ha a dobozt, -amibe el lesz helyezve az akku- nyáron a nap süti, akkor ott akár 70 fok is lehet! Ugyanannyi, mint egy napon hagyott autóban. Ennek egyenes következménye az lesz, hogy az első nyár végére így fog kinézni az az akku. Télen aztán az első áramszünet idején, amikor kellene, akkor fogod észrevenni, hogy már rég halott.
A dobozon vágott szellőzőnyílások és a ventilátoros szellőztetés segíthet a dolgon. Úgy akár már 50 fok alatt is tartható lehet, de még az is szauna lesz annak az akkunak. Úgy kb 3-4 szezon működés várható el. -
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
Tudnátok nekem ajánlani 30.000 Ft-ig ezekkel a paraméterekkel asztali számítógéphez szünetmentes tápegységet?
Load Wattage: 443 W
Recommended UPS rating: 900 VA
Recommended PSU Wattage: 493 W„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
LBandi
aktív tag
válasz Cs1csó #23066 üzenetére
Esetleg ránéznél a "[testvére]" jó-e, mert nemcsak hogy olcsóbb, de több helyről beszerezhető, így ha azt mondod az is ugyanaz csak más típusszámmal akkor azt választanám, de ha az nem olyan jó akkor az általad linkeltet fogom venni.
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
Cs1csó
félisten
válasz LBandi #23065 üzenetére
A "márka" sajnos nem sokat jelent, ami fontosabb azok az adott termék "családok" a CP-nek is vannak alsó, közép, és felső kategóriás UPS családjai. A sima "Value" családja az alsó kategória, a felső kategóriájának a tagja: CyberPower CP1500EPFCLCD 1500VA (ez ezek az otthoni és a kisvállalati közegbe valók, a rack szekrénybe építehető "monstrumok" más szint) Ez a VP széria kb. középkategória bár annak a felső rész, újabb típus, informatív LCD kijelzővel.
A fogyasztásod: a VGA max 350W (szerintem ez inkább áramfelvételi tüskék a valós tartós 300W körül megáll) a procira 140W maxot írnak de valahol 100W körül azért egy játék alatt megáll.
Ha ezeket összeadjuk akkor kb. 500W plusz az apróságok (háttértár, ventilátorok stb.) és persze a monitor ami kb. 30-50W szokott lenni tehát 600W-nál nemigen fog többet felvenni a konnektorból egy combosabb játék alatt sem.Amit linkeltem papíron 900W tartásra képes bár ez "elméleti" maxium tehát én 800W-nál többel nem terhelném abba meg bőven belefér a konfigod.
Van hozzá Windows PC-re telepíthető szoftver amivel sok mindent beállíthatsz de az előlapi LCD kijelző is sok dolgot mutat valós időben.
Ha veszel egy UPS egy nap töltés után jöhet a tesz, kezdésnek egy "idle" teszt pl. böngészés közben elveszed az áramot, és megnézed mit tud.
Aztán jöhet egy játék teszt, hogy ott is megnézd mit tud.
Ha valami nem okés és elállási jogra való jogousltásggal vetted még akár vissza is küldheted.[ Szerkesztve ]
-
LBandi
aktív tag
válasz Cs1csó #23064 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ! Akkor még a monitorral együtt is elég a 1600VA? Nem is gondoltam volna, hogy a Cyberpower jobb minőséget képvisel mint a Legrand azt hittem az valami gagyi márka. Direkt kivettem őt a keresési találatok közül amikor keresgéltem.
Az általad linkelt verziónak van egy testvére: CyberPower UPS 1600VA (VP1600EILCD) ez is ajánlott (kicsit olcsóbb de több helyről elérhető és elvileg 60W többet bír), vagy inkább maradjak a te általa dlinkeltnél?[ Szerkesztve ]
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
Cs1csó
félisten
válasz LBandi #23052 üzenetére
Üdv, az a 900VA-es nyilván nem bírta el korábban sem ezt az akár (konnektorból maximálisan felvett) 600W-ot (tehát ha pl. egy combosabb játék alatt kapott volna el az áramszünet azonnal még új állapotában is elhasalt volna.)
DE a mostani tervezett 2000Va-el pedig átesel a ló túloldalára: nem szükséges ekkora UPS inkább hasonló áron kisebb de jobb minőségre próbálnék rámenni.
pl.:
CyberPower 1600 VA (VP1600ELCD) 85k HUF körüli áron.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz BB9000 #23060 üzenetére
A parkolónál van az új kültéri főelosztó amiben van a kapcsolandó berendezés.
Az épületben van a porta, ahonnan kapcsolhatják.
Abban igazad van, hogy az épületben lévő elosztóhoz is fizikailag be tudjuk építeni, hisz a kültéri elolsztó funkcionalitás szempontjából elegendő ha csak maga a kontaktus érkezik meg a 24V munkaáramú kioldóhoz. Tehát 2 eret visszakell vezetni a kapcsoló után.Csak hogy, ez a beltéri elosztó nagyon régi állapotú, így ezt nem érzem fix pontnak a folyosón ahol mindenféle ember megfordul, most pl lesz Ganxta koncert is az épületben, ha beledobják a sört az elosztóba heccből....nem okés.
Meg ha a tűzeset úgy keletkezik, hogy pont ebben az elbontandó kinézetű elosztóban, akkor megint csak gáz hogy egyből elszállt a távkapcsolási lehetőség.
Így az elosztó oldalára felkerülő távkapcsolót se tudják kapcsolni.Bárhova máshova helyezve további problémák is lehetnek.
Tehát azt írod hogy a -15 fok hőmérséklet nem is annyira gond, inkább a +45 fok amikor nyáron a napsütés felmelegíti az elosztót?
Esetleg az elosztó oldalára tehetünk egy elszívó ventit...
Tehát az állandó fogyi ami a 24V körön lesz, az maga a tápegység önfogyasztása 18W, meg 3 helyen visszajelző lámpácskák.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
BB9000
senior tag
válasz butyiba #23059 üzenetére
A fél perces morgások nem utalnak a szünetmentes hibájára. Ez ilyen.
Ha a szünetmentes érzékenységének csökkentése után is gyakoriak leszenek a morgások, akkor meg kell keresned azt a fogyasztót, vagy hibás kötést amelyik "rongálja" az áramot a környéken.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz PROTRON #23053 üzenetére
A 12 évet odaírhatja, de nem láttam még olyan UPS-akkut, amelyik kültéri telepítés esetén 4-5 évnél tovább életben tudott volna maradni. Nem a hideg teszi tönkre, hanem inkább a nyári meleg.
Az akkuknak az egyenletes 18-20 C fok az optimális. Úgy a legjobb akkuk elmehetnek akár 10-12 évig is.
Nem megoldható lakótérben elhelyezni és átvezetékezni oda ahol kapcsolgatni kell? -
butyiba
csendes tag
válasz BB9000 #23058 üzenetére
A morgás van amikor rövidebb ideig megy kb fél perc de volt már 2-3 perc is. Utána elmúlik. Olyan nem volt még, hogy órákon keresztül csinálta volna. Olyan is van amikor halkan kezdi majd erősödik és megint elhalkul. Szóval az intenzitás sem egyforma. Megnézem a hozzászólásod az érzékenységgel kapcsolatban.
BütyiBá
-
BB9000
senior tag
válasz butyiba #23057 üzenetére
Ez a morgás meddig tart?
Ha az UPS hlózati hibát észlel, akkor átvált egy kis időre akkuüzemre. Olyankor mindenképpen hallható lesz a morgó hang, de kb fél perc után visszaáll normál üzemre, akkor el kell tűnjön a morgás.
Ha hálózati hibák miatt túl gyakran csinálja ezt a morgást, akkor első körben az érzékenységén állíts. A #23049-ben írtam erről.
Ha folyamatosan morog egész nap, az más problémára utal.
Nálam egy APC SU-1000 van, de csak a bekapcsolás után morog fél percig. Random jelleggel sosem csinálja. -
butyiba
csendes tag
Sziasztok,
Van egy APC SmartUPS 1500-as szünetmentes tápegységem amire egy PC van rákötve alacsony fogyasztással ( Home Assistant ) és pár kiegészító szoftver fut rajta vagyis minimális terheléssel.
A szünetmentes teljesen random elkezd "morogni" majd abbahagyja. Van amikor egész nap nincs ez a hang és van amikor halkabban de van olyan is amikor már zavaróan hangos.Tudnátok tanácsot adni mit nézzek át rajta ?
Köszi
BütyiBá
-
tag
válasz cinemazealot #23055 üzenetére
Bocs, nem Nano hanem Nano Fit! Bármilyen terhelést próbáltam ez volt, akár kicsi volt akár nagy. Sem nem terheltem túl, sem nem volt zárlatos a fogyasztó.
-
cinemazealot
addikt
Lehet, hogy én tudom rosszul, de az FSP Nano 800-nak van 2 (azaz kettő) darab LED-je, hogyan jött ki az "F01" hibaüzenet? És hogyhogy csak 5 Ah-s aksi van benne, amikor ebben a modellben 9 Ah-snak kellene lennie?
A hibaüzenet egyébként arra utalhat, hogy túlterhelést, esetleg rövidzárlatot érzékel a kimenetén.
-
tag
Sziasztok, került hozzám egy FSP Nano 800-as UPS, ami azonnal F01-es hibaüzenet ír, ha leválasztom a hálózatról és fogyasztó van rajta. Az F01-es hibaüzenet az alábbit jelenti: "Disconnect short-circuited loads and restart the UPS again." Kivettem a 12V5AH akkuját, standby feszültsége 12.6V. Rákötöttem tesztből és 21W-os fényszóró égőt és üzem közben az akku feszültsége 11.6V-ra esett. Segítenétek megérteni nekem kérlek, hogy ez alapján az akku ok-e még vagy lehet ez a hiba oka? (ChatGPT szerint az akku már nem egészséges, de azért ebből nem indulnék ki
-
PROTRON
addikt
Na nekem arra kellene szünetmentes megoldás, hogy kompakt megszakítókhoz kapni 24V AC / DC (mind1 melyik) munkaáramú kioldót, ami azt csinálja hogy ha jelet kap lekapcsolja a berendezést, pl Tűzesetkor kap egy záró kontaktot és lekapcsolja a főbiztosítót---->nyugodtan dolgozhat a tűzoltó, nem lesz áram az épületben.
Ugye ha 1 fázisra rakom a 24V tápegységet vagy transzformátort, akkor ha a 3-fázisból 2 van áram, de pont azon az 1-en nincs amelyikről üzemel az egyfázisú tápegység/trafó, akkor nem fogok tudni lekapcsolni.
Továbbá ha a tűzeset olyankor kezdődik amikor teljes 3 fázis áramszünet van, majd a tűzeset alatt visszatér az áram, akkor probléma ha nem volt előtte táv-LE-kapcsolva a megszakító.---->ezért nem megoldás a 3 fázisú 400V primer 24V AC szekunder trafó....Van tipp ennél olcsóbb megoldásra? [link]
Nem kell szörnyet halni az ár láttán, ebben se az akkuk, sem pedig az akkuk elhelyezéséhez szolgáló doboz nincs benne...a dobozt valamiért csak fele áron adják mint magát a tápegységet, de még fűtés sincs benne.
Szal kültéri szekrénybe ez még kevés, hisz télen ha kint -20 fok van és épp az elosztó sincs nagyon leterhelve, akkor ott nem fog hő keletkezni, így az aksik is veszítenek a kapacitásukból...de legalább ez a gyártó olyan aksikat is ad, amelyekre 12 év élettarta1mot írnak ilyen célú felhasználáshoz.Igazából ipari, 10-20 évre szóló megoldás kell, állandó fogyasztóként az áramkörön 1-2 visszajelző lámpa azért felkerülne a 24V hálózatra...
[ Szerkesztve ]
-
LBandi
aktív tag
Üdvözlet!
Az aláírásomban is szereplő konfighoz (röviden PC: 1200W táp + monitor: Samsung LC49G95TSSRXEN Odyssey) váltanék a következő szünetmentesre: Legrand KEOR SP 2000 VA (310193).
A jelenlegi: APC Back-UPS Pro 900VA BR900G-GR, kicsi, ráadásul nemsokára megadja magát az akkuja). A szünetmentesre kizárólag a PC és a monitor lenne rákötve, elvileg van rajta 2 db Schuko CEE 7 kimenete.
Kedves fórumtársakat jó választás-e a fenti UPS, vagy van jobb/megbízhatóbb/minőségibb stb. alternatíva ebben árkategóriában (60.000-100.000Ft)?"Az igazi EMO-s halva születik."
-
occam
tag
válasz BB9000 #23048 üzenetére
Igen, az kimaradt: az elektromos szolgáltató hálózatára kapcsolva rendben veszi fel a töltést, minden gond nélkül, folyamatosan. Csak az aggregátorra kötés esetén nem hajlandó.
Rendben, csatlakozom hozzá és megnézem, ha nem világos valami, akkor kérdezek még. Köszönöm a segítséget! -
BB9000
senior tag
Azt nem írtad, hogy az elektromos szolgáltatód hálózatára kapcsolva tölt-e az az APC 2200. Ha onnan tölt, akkor a generátor aljzatában nem megfelelő a fesz, vagy a freki.
"...úgy hallatszik, mintha kapcsolni szeretne valamit, de nem tudja"
Tehát kattog. Ebből arra következtetek, hogy kezdetben megfelelőnek látja a betápot, de amikor ráadja a terhelést (fogyasztók+ töltés), akkor hirtelen beesik a fesz/freki a határérték alá és már kénytelen visszaváltani akku üzemre. A generátoroknál a névleges terhelhetőség közelében, vagy azt meghaladva előfordulhat ingadozás a kimeneti oldalon.
A megoldás az lehet, ha a problémás szünetmentes érzékenységét lejjebb veszed. Szoftverből állítható.[ Szerkesztve ]
-
occam
tag
válasz BB9000 #23046 üzenetére
Ha jól értem, akkor leírás alapján a Makita 50Hz - 230V állít elő/táplál be, a szünetmentes pedig 50/60 Hz +/- 3 Hz felhasználó által állítható +/- 0,1 automata érzékelés - 151...302 V állítható vagy/és 160...286 V bemeneti paraméterekkel rendelkezik, és jelen esetben ezek közül az aggregátor oldaláról valamelyik nem teljesül. Tehát valószínűleg a két szélső érték alatt vagy felett van igazából az aggregátor által közvetített feszültség/frekvencia, amit a szünetmentes már nem tud kezelni?
A másik szünetmentes pedig 40-70 Hz-ig automatán érzékeli a bemeneti frekvenciát, ezért neki nem probléma a töltés felvétele.[ Szerkesztve ]
-
DeLet
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem eBay-ről SUA750I UPS-t és hozzá AP9617 NMC kártyát.
Sajnos ez eladó nem resetelte a kártyát mielőtt elküldte. Illetve ezt a kártyát kizárólag konzol kábel segítségével lehet resetelni. (940-0024 vagy 940-1524 kábellel)Tudna valaki segíteni valaki Pest déli részén egy reset erejéig?
-
occam
tag
Sziasztok!
Adva van egy APC Smart-UPS 2200, amihez ki van építve aljzat, hogy adott esetben aggregátorról tölteni lehessen. Az aggregátor egy Makita EG2250A, de valamiért nem működnek együtt. Ha az aggregátorról táplált aljzatba csatlakoztatom a szünetmentes tápkábelét, akkor onnan nem vesz fel töltést, de úgy hallatszik, mintha kapcsolni szeretne valamit, de nem tudja. Van egy másik, nagyobb APC szünetmentes is, az simán veszi a töltést, probléma nélkül.
Van esetleg ötletetek, hogy mivel lehet a gond? Sajnos nem nagyon vagyok otthon a témában, mondhatni teljesen láma vagyok. -
Gyöször
senior tag
-
donat_sz
senior tag
Köszi mindenkinek a vitát, sok hasznos érvet és ellenérvet kaptam, amitől bővültek az ismereteim. Tényleg köszi mindenkinek a támogatást!
-
Rick4
félisten
válasz BB9000 #23038 üzenetére
Nyilván, és mindenki olyan akkut vesz, ami meg tud/ akar fizetni, ami a számításai szerint a leginkább költséghatékony, valamint az addigi tapasztlatai alapján a lehető legjobb választás.
Mindig megnőhet mindennek az esélye, ezt senki se vitatta, de pont ugyanúgy nem tudsz érdemi statisztikát meghibásodásról mutatni, mint az, aki tegnap vettem az első szünetmentesét, szóval az, hogy nálad működik az, amit vettél, abszolút jó érvelés, csak vele szemben ott vagyok én, hogy nálam is működik az, amit én vettem. Pláne ezzel a 20 évvel meg a 35 szünetmentessel nincs mit érvelni, mert másnál is ugyanaz van, mint nálad, működik, amit ő vett, neked meg ennyi idő alatt saját bevaállsod szerint nem lett viszonyítási alapod, hiszen mint írtad, neked más gyártó terméke volt a szimpatikus.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BB9000
senior tag
Mindenki olyan akkut vesz, amelyik szimpatikus neki.
20+ év, kb 35 db szünetmentes készülék-tapasztalattal a hátam mögött magamnak CSB akkukat vettem. A jó minőség nem csak a hosszabb várható élettartamban jelentkezik, hanem a nagyobb megbízhatóságban is. A gyengébb akkuk használatakor megnő annak az esélye, hogy pont amikor kellene, akkor veszed észre, hogy már rég ki kellett volna cserélni és nem bírja üzemben tartani a géped.
A szünetmentest pont a biztonság növelése miatt üzemeltem be tavaly. Pár éve megvan már, de az akkuk rosszak voltak benne, emiatt használaton kívül volt. (Ez egy régebbi APC SU-1000 - ebbe a CSB GP12120 F2 ből kell kettő darab) -
Rick4
félisten
válasz frpeter #23036 üzenetére
Más kérdés, ha 16 hónapnál nulla lesz a töltöttsége, és nem fog működni a készülék, az nem elhasználódás, hanem inkább gyártási hiba, és lehet voltak már a felhasználó által nem észlelt előzmények, szóval kellékszavatosságot kell érvényesíteni..
De alapvetően a gyártó ismeri a saját terméke minőségét, ennek megfelelően mer vagy tud 1-2-3-5 évet vállalni.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
frpeter
Topikgazda
Csak halkan jegyzem meg, a jótállás gyártási hibákra vonatkozik, nem elhasználódásra. Ha egy akku gyártási hibás, az az esetek 99%-ában kiderül pár napon, legrosszabb esetben pár héten belül. Ha 2 évesen lesz hibás, az nem gyártási hiba.
Amúgy alapból 6 hónap a jótállás és 2 év szavatosság, simán lehet, hogy ezek a fogalmak is keverve vannak. Kivéve persze ha valamire többet adnak, de ez ritka, én egyedül a Datasfe, Powersafe akkukról tudok, ahol egyes típusoknál van 2 év jótállás.[ Szerkesztve ]
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Rick4
félisten
válasz donat_sz #23032 üzenetére
Az akkuforrás oldalon az általan is vásárolt vett reddot 12V 9Ah-s akksik 1 év garival 6999ft-ért mennek a CSB akksik 11290ft-ért vannak kitéve, de ugyanúgy 1 év gari van.
Namost kérdés, ha a gyártó két évet vállal, ők miért nem adják tovább?
OKé, alza 2 évet vállal, de ugyanaz a cég erre a CSB-re miért nem ad többet?
Azt is érdemes nézni, mennyivel kellene jobbnak lennie, ha eleve majdnem dupla áron kínálják?Csak gondolkodom, mint ahogx azt decemberben tettem.
Ha veszel pl egy reddotot, és 3 év múlva cserés, akkor 3 év múlva veszel mégegyet, és még mindig csak 14 ezernél jársz, kapod a 2x1 év garit, és ment a két akksi 6 évet. Ha a CSB akksi melett döntesz, az első is 11 ezer, menjen 4 évet, és 4 év múlva cserénél már 22 ezernél jársz, elvileg 8 év működésre számíthatsz, és a második akksival már 4 év garid volt, de ekkor a redotnál megvetted a harmadik akksit, kaptál arra is egy évet, és még mindig kevesebből oldottad meg, 9 és működésre számíthatsz.És ez csak az elmélet, vagy bejön, vagy nem, szóval számolni kell, szerintem nem mindig éri meg a drágább.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz donat_sz #23029 üzenetére
Kétféle méretben gyártják ugyanazt, de a boltban elvileg tudják, mit akarnak eladni..
T2= terminal 2-es méret, 6.35mm széleség
F2- faston típusú terminál 2-es méret, 6.35mm szélességvagyis a T2= F2, csak ki így, ki úgy nevezi,
Szerintem biztosítsd be magad, egy mail, telefon biztos belefér, hogy ők is ugyanígy gondolják-e a T2-es sarut.
BB9000: Közel dupla pénzért mennyivel többet fog tudni? Ha ez 2 év garis, és elmegy 3 évet, amaz 3 év garis, és tud 5.5 évet?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BB9000
senior tag
válasz donat_sz #23025 üzenetére
Ez egy "kicsit" jobb minőségű: CSB HR1234WF2
A Hitachi gyártja. A Ritar-nál sokkal jobb.
Gembird akkuról meg jobb nem is beszélni.[ Szerkesztve ]
-
donat_sz
senior tag
Ez alapján úgy tűnik igen, T2-es a csatlakozó.
Szerk:
Laikusként még az is zavaró, hogy a Ritar honlapján az RT1270-hez F1/F2-t írnak a terminálhoz[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Szerintem érdemes lenne ezt betenni az összefoglalóba, könnyen mellé lehet nyúlni akksicserénél, ha nem a megfelelő terminálméretű akksit váasároljuk, ezzel a listával beazonosíthatóvá válik, milyen a régi, tehát milyet kell vásárolnunk. [link]
-
donat_sz
senior tag
Erre sajnos konkrétan nem tudok válaszolni.
Ez a videó alapján szétszedtem a ups-t; Ilyen aksit találtam benne. (annyi eltéréssel, hogy a piros csatlakozónál van egy műanyag "védelem" is a saru körül)
Olyan, mint amilyet a gembird termék honlapján látok mindkettőnél. -
donat_sz
senior tag
Közel 3 éve vettem egy CyberPower Value Pro VP700EILCD 700VA szünetmentes tápegységet, természetesen csak két év garancia járt hozzá, majd egyik hajnalban a táp sípolása ébresztett. A hibakódból úgy tűnik hogy az egyik (?) aksi adta meg magát.
0-24-ben ment, erre volt rákötve a teljes informatikai hálózat (router, poe switch, hálózati meghajtó, stb.). Igazából megfelelően tette a dolgát bár érzékeltem, hogy csökken a hálózati kimaradás esetén az így áthidalható idő, de még mindig rendben volt.Azt találom a neten, hogy ebben nem cserélhető az aksi, így két kérdésem volna:
1) tudtok ajánlani egy megbízható szervizt, ahol talán mégis lehetne újra életet lehelni bele?
2) milyen ups-t ajánlanátok helyette, ha tényleg nem javítható vagy a javítás költsége túl közel lenne egy cseréhez? Furcsa módon még fontosabb kitétel lett a várható élettartam és a szervizelhetőség , nem mintha eddig nem lett volna cél. -
frpeter
Topikgazda
válasz PROTRON #23020 üzenetére
Itt sajnos tényleg nem 1-2 elszállt alkatrészről volt szó. Valószínűleg egy valami döglött be, cserébe esélyes hogy valami nagyobb áram átjutott kis feszültségű részekre. De amit leírtál simán elképzelhetőnek tartom, sajnos UPS-nél még nem láttam ilyet.
De örülök, hogy nektek jól megoldódott
És tényleg sok gépnek már megvan a típushibája, azokat mi is már gyorsan javítjuk, de nyilván az elsőnél a hibakeresés nem két perc volt. Bár az utóbbi időben már a gyártók is rájöttek, hogy inkább úgy kell gyártani, hogy ne tudjuk javítani.
APC-nél hogy nagy csoportot mondjak, kb. addig javítható elég jól, amíg nem volt rajtuk LCD kijelző. Meg addig volt még a minőség is a toppon.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
PROTRON
addikt
válasz frpeter #23018 üzenetére
Köszi a megerősítést hogy elvileg megoldható, csak ésszel kell nekilátni.
Más téma:
nyáron egyik helyszínünkön a hőszivattyús telepítő elszúrta a telepítést, de sajnos sikerült ránk fognia az általa elrontott nulla kötést.
Szal nekünk jött a feladat hogy a 2 db 1,5 milliós gép cserét oldjuk meg(a klímás "egyeztetett a gyártóval" aki csak egyben hajlandó cserélni)...
Kihívtunk 65 éves műszerész szaki ismerőst, aki megtalálta hogy a gyártó az ilyen esetekre felkészülve az alaplapon direkt kialakított egy extra túlfeszültség levezető kört azért, hogy az egyben visszaküldött gépen 1db kondit meg két egyéb 200 forintos alkatrészt kicserélve újra el tudja adni, míg a cseréért elkéri egy új gép árát...
Így a 3 millás gépcserét megúsztuk 1 ezresből, meg pár üveg borból.Persze így a 2 éves garancia idő alatt miénk a felelősség, de elsőre most örül a főnök hogy nem a teljes 3 millát kellett letejelni.
Szal van hogy a "csak egész panel csere" dolgok még mindig megoldhatóak, de persze ehhez tényleg kell vagy 30 éves tapasztalat hogy a jól eldugott lehetőségek között megtalálja az ember hogy mihez kell nyúlni.
Ez olyan dolog, hogy a tecsőn is van egy magyar srác, aki RTX3xxx-es VGA-kat javít, amelyeknél a tömegük miatt meghajlott a pcie csatinál a nyák és elszakadtak a nyákon belül az áramkörök...
[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
válasz BB9000 #23014 üzenetére
APC-zek immár lassan 15 éve. Az új SRT sorozat egy katasztrófa, mindemellett még drága is.
Egyik ügyfelünk vett 4db-ot (15kVA-est), plusz mindhez 2-2 akkupakkot. Sajnos nem tőlünk, de ez most lényegtelen.
A 3 év jótállás után pár hónapon belül 2 is megállt neki. Mindkettőt próbáltuk menteni, de az APC közölte, hogy nem ad el külön alkatrészt, vegyünk új gépet.
Mivel több panelen is komoly károk keletkeztek, így alkatrész nélkül a javítás nem éri meg.
De volt több kisebb gép is már ebből a szériából, ami meghalt
Szóval én óva intek mindenkit, vagy legalább olvasson utána, mielőtt ilyet vesz.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
PROTRON
addikt
válasz Pikari #23013 üzenetére
Tartok tőle hogy félreérthető voltam, minden más kialakítása nem gond, csak ennek a beszerzése volt a kérdés. Épületvillamosságis cég vagyunk...
És nem, nem lehet általánosítani hogy "informatikai környezetekben is inkább gépenként szokott lenni", mindig az aktuális helyszíni igényekhez kell igazítani a rendszereket.
Pl irodaházaknál sokszor központi szünetmentes van, mert akkor csak 1 helyen kell karbantartani az akkupakkot. Meg akkor a szabad kapacitás a valódi igények között oszlik meg, nem az van hogy ha épp nincs bekapcsolva a PC ami 1 bizonyos szünetmentesről él, akkor elveszik az a kapacitás.
Ez így tervezhető, számolható, fejleszthető a kapacitás ha kell...#23014 BB9000
Köszi a tippet, akkor igaza lehet a kollegának ha netto 4M-et írt...biztos van valami ami kevésbé márkázott és valamivel olcsóbb ennél a netto 5,6M-nél...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Pikari
addikt
válasz BB9000 #23014 üzenetére
Azért javasoltam neki a sok kicsit, mert a leírása alapján úgy tűnt, hogy pénztárcakímélőbb megoldásra van szükségük.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
BB9000
senior tag
válasz PROTRON #23010 üzenetére
APC -t vegyél, ha jót akarsz az ügyfélnek és magadnak.
Van ára a cucccnak: ÁK
Az egyórás áthidaláshoz kell még hozzá kiegészítő akkupakk is, attól függően, hogy mekkora terhelésen lesz, amit ki kell bírnia egy órán keresztül. Itt látod a futásidőket több terhelésen.
Én egyáltalán nem javaslom "sok kicsi" szünetmentessel megoldani, mert azzal csak a szívás lesz az ügyfél részéről és szinte biztos az ügyfél elégedetlensége a céged felé. -
Pikari
addikt
válasz PROTRON #23010 üzenetére
Ekkora cuccot egyedileg terveznek meg és építenek ki a mérnökök és villanyszerelők, nem tudod csak úgy megvenni. Elég nagy munka.
Esetleg azt tudom javasolni, hogy a biztonsági rendszer lámpáit kb 500w-os fürtökbe kössétek le, és azt rakjátok 1-1 db 1kw-os olcsó szünetmentes tápegység mögé.
Az úgy olcsó, és teszkó gazdaságos módszerekkel is megy. Már persze ha ez így ilyen formában opció. Ha nem, akkor tényleg egy ház ára lesz, és egy eléggé nagy logisztikai feladat elé néztek.
Informatikai környezetekben is inkább gépenként szokott lenni egy-egy kisebb szünetmentes, ami szolgáltatja a gépeknek az áramot addig, amíg a generátorokat beindítják.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz markussandor #23007 üzenetére
Nem is neked szólt, valaki panaszkodott, hogy a 25-30W-os fogyasztású szünetmenes valami borzalom, és kevesebb fogyasztású kellene, hoztál egy példát, én meg hoztam egy még rosszabb példát.
-
Gyöször
senior tag
válasz markussandor #23009 üzenetére
Jó hát na.. emlékeztem, hogy nem pont 40, hanem harmincvalahány, de így jegyeztem meg: mint a hány fogad van betmen? 40 vagy 70?
-
PROTRON
addikt
válasz Pikari #23006 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Egy ipari kivitelezéshez árajánlatozás miatt érdekelt az ár, már kollega elküldte hogy szerinte tud szerezni nettó 4M-ért, de nem hittem el neki. A biztonsági világítási rendszerhez kell, szal ez a 20kVA az a maximális egyidejű igény amikor 1 pillanatra minden lámpatest egyszerre felkapcsol.Az a baj hogy sehol nincsenek kint rendes árlisták és ha bárkire ráírsz, egyből beakarnak húzni mint vevőt, 3 meetinget akarnak, 2 napot el akarnak szúrni hogy igényfelmérés, meg pontos teljesítmény alapján árajánlat...közben meg nem is biztos hogy a Mi cégünk nyeri el a kivitelezést, nem is tudunk helyszíni bejárást tartani, de azért szerződjünk egyből....értem én a hajtást, de bakker az "indikatív - tájékoztató ár" kifejezésnek melyik része érthetetlen?
2 kattintás lenne hogy
"figyu katalógus adatunk minden kedvezmény nélkül netto ennyi, pontos árajánlathoz további egyeztetések kellenek, keressen bizalommal"[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz markussandor #22998 üzenetére
Én alap ár 40Ft emelt 70Ft re emlékszem, de én sem dohányzom.
-
markussandor
senior tag
Biztos észrevetted, én nem vontam le következtetést, csak a mért adatokat osztottam meg.
Szerencsés vagyok, mert nálunk ritka a tartós áramszünet, a pillanatnyit pedig megoldják a kis APC-k.
Ezt inkább vésztartaléknak vettem, havonta egyszer bekapcsolom, hogy pótoljam az akku önkisülését.
Természetesen nekem sem tétel havi ~1500 Ft, ha a biztonságról van szó. Pláne, hogy fussa rá a cigi árából, mivel nem dohányzom :-) -
PROTRON
addikt
Srácok egy 20kVA-es, 1 óra áthidalási idejű, bármilyen változatú szünetmentes mostanság mennyibe kerülhet?
-
Rick4
félisten
még májusban vettem egy apc sua3000-est
Kimaradt a lényeg, itt vettem a hardveraprón az új árához képest tényleg nem sok pénzért, +5K volt egy snmp kártya, szóval nem csak hogy monitorozni tudom böngészőből, de az áramszüneteket is logolja, másodpercre pontosan visszakereshető minden probléma, de még a bejövő- kimenő fesz, fogyasztás, ups hőmérséklet értékek is logolva vannak, a nas is látja az snmp szervert, és persze önmagától le is áll, ha a végső pillanatban lemerülne az összes akksi, bár a nas- switchek, telekomos ont, router, biztonsági kamera cakk pakk 60W körül eszik, ehhez még hozzáadódik valamennyi saját fogyasztás, de így is 7-8 órát elmegy áram nélkül, ha nem lennék itthon, mivel több ágon is fogyasztásmérős okoshosszabbítók vannak betéve, szünetmentes előtt- mögött is, tévé, gépek előtt is, így áramszünet esetén a nas, a hosszabbítók, és minden más eszköz is jelez, hogy gond van.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- Akvarisztika
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Viccrovat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest