Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwillforget
csendes újonc
válasz BB9000 #23598 üzenetére
Azért mondtam le róla, mert nincs senki a környéken, aki értene hozzá. Elvittem a gépet szervizekbe, és ennél többet már nem tudok tenni, ha egyszer én magam nem értek hozzá.
Nem gyanakodtam semmire, mert fogalmam sincs, hogy mi lehet a baja. Csak valaki felhozta, hogy talán a tápegység a baj. Azt is mondták, hogy a proci. Ennyi erővel lecserélhetném a gépet egyben, de egyrészt nincs rá pénzem, másrészt meg nem biztos, hogy a gépnek van baja, hanem pl az áramellátással, úgyhogy talán hiábavaló is lenne.
Másik hosszabbítót használok, másik tápkábelt, másik vinyóval megy, a ház át lett kábelezve, nehogy a régi vezetékek legyenek bajosak, újra lett telepítve, dugaljat is cseréltem, stb. Ennél többet laikusan nem tudok tenni érte.7 éve jött elő nagyon, de szerintem előtte is megtörtént ritkán. 7 éve volt építkezés nálunk és az ügyes emberke belevágott egy vezetékbe a földben. Kilőtte az áramot, és hívott egy másik ügyes emberkét, aki úgy oldotta meg a dolgot, visszakötés után a kinti kút használatakor újraindult a gép. Megcsinálta más, azóta a darálógép bekapcsolásakor indul újra, de az szerencsére ritkán van használva. De semminek nem kell bekapcsolva lennie. Ha éjjel használod, amikor mindenki alszik, akkor is ezt fogja csinálni. Teljesen mindegy, hogy mit csinálsz. Ha a gép úgy dönt, hogy nem fogom használni mondjuk ma, akkor nem fogom használni, mert pár másodpercenként újra fog indulni és nem fog eljutni a kezdőképernyőig.
Nem az összerakáskor történt a baj, mert az másik évben volt.A múlt héten pasztáztam át. Az előzőből már semmi nem volt, úgyhogy ráfért. Egyébként nagyon hangos a gép általában. Mármint NAGYON. De nyilván ezzel sem tud senki semmit kezdeni, mert ugye szabolcsi vagyok, és a környékemen senki nem ért ilyesmihez.
A pasztázás óta sokkal jobb a hűtés. Előtte szeretett 100%-on menni, most meg alig mozdul valamerre, úgyhogy jót tett neki a paszta. De még mindig hangos. Most épp elviselhető, de néha kb nem hallod a filmet, ha be van kapcsolva a gép.A vinyón kívül minden 2016-os a gépben. Nyilván lecserélhetem ezt is, azt is, csak ahogy mondtam, nem akarom ellőni a havi fizumat a semmire, ha lehet, hogy kompletten lecserélem a gépet, és még mindig ugyanez lesz vele. Szervizekben elvileg működött rendesen, úgyhogy lehet, hogy nem a gépben van baj. Szóval amíg nem tudom, hogy mi a baja, addig nem tudom, hogy mit éri meg venni bele.
Elvileg mindent leteszteltek a gépen a szervizben. Úgy látták meg azt is, hogy a vinyó meghalt. Miután kicserélték, egyből jobb lett, de akkoriban már amúgy is szinte nem lehetett bekapcsolni. Az utolsó két napján kb meghalt a vinyó...
Eseménynaplóban mondták, hogy keressek Kernel hibákat. Küldtem róla képeket szervizekbe. Azt mondták rá, hogy a látottak alapján nem segít rajta a szünetmentes.
Azért nem is tűnik annyira rossznak ez a megoldás, mint a gépben cserélni dolgokat, mert ha ezzel is újraindul, akkor azonnal tudom, hogy nem használt neki, és vissza tudom küldeni a cuccot, ha azt mondják, hogy lehetséges. -
BB9000
senior tag
válasz iwillforget #23594 üzenetére
A rendszertelen újraindulások okát kellene megtalálni. Dőreség csak azért lemondani a hibaok megtalálásáról és megszüntetéséről, mert nem voltak kellően ügyesek azok akiktől eddig tanácsot kértél.
Mindig van kiváltó ok! Mindig meg lehet szüntetni!
A szünetmentes beszerzése előtt vannak egyszerű hibakereső módszerek!
1,/ Ha tápellátás problémájára gyanakszol, akkor az első dolog a betáp lehetséges hibáinak kiszűrése. Pl. másik hosszabbító használata, másik aljzatba csatlakoztatás, másik fázisra kötés, stb.
2./ A betáp hibáinak kiszűrése után a gép előélete is segíthet megtalálni az okot. Azt írod 7 éve jelentkezett először a probléma. Előtte minden jó volt? Mi változott? Új gép, új alkatrész került bele, új szobába vitted át? Akkor vetted és már újkorában is szar volt? Ki rakta össze a gépet és mikor?
3./ Kövi lépés a tápegység. Milyen gyártmányú és típusú ez a tápegység ami most benne van a gépedben? Milyen fogyasztású eszközöket kell kiszolgáljon? A két nagy fogyasztó a proci és a videokari. Ezek milyen típusúak? Tápegységcsere volt már?
4./ Hűtés. Milyen procihűtőd van? Milyen a gépház hűtése? Hőfokfigyelés van? Mit mutatnak az eredmények ? Procihűtő újrapasztázása volt már?
5./ Videokártya: Videokari csere volt már?
6./ Alaplap: alaplapcsere volt már?
7./ RAM-ok: RAM ok típusa, gyártója, órajele? OC? RAM teszt volt már?
8./ Szoftver hiba. Eseménynaplót nézted? Látni valamit? Gép nulláról újratelepítve volt már?
A rejtélyes újraindulásos esetek 99%-ában a fentiekkel fel lehet tárni a hibaokot.[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
Tiszta szinuszos 1000W UPS, ami eddig elég megbízhatónak bizonyult. De ez is csak egy opció: [link]
Igen, ez tiszta szinuszos! Igen, biztosan az!UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
E.Kaufmann
veterán
7 éve instabil, jesszum pepi. Az egy szar gép, ha az enyém ilyen, egy hét alatt vagy megjavítom, vagy szétverem. Most meg már bőven kukaérett, nem szünetmentessel tutujgatnám. A szünetmentes amúgy is csak az áramkimaradás ellen véd, esetleg korlátozottan túlfeszültség ellen. Amúgy simán átengedi a legtöbb olcsó a betápot.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
UberMutant
őstag
havi kb 550 - 1400 forint közötti összeggel növeli az áramszámlát
-
iwillforget
csendes újonc
válasz UberMutant #23592 üzenetére
Azt értem, hogy a gép nyilván ugyanazt eszi, csak gondoltam, hogy maga a szünetmentes is fogyaszt. Ettől félek, mert nem vagyok gazdag, és szerintem nem 1-2 wattot használ egy ilyen cucc.
Néha random újraindul a gépem. Főleg este. 8 körül muszáj neki, mert enélkül nem bír ki egy napot sem... Már 7 éve ilyen és kicsit unom már. Senki nem tud semmit mondani rá, hiába szakértőknek vallják magukat, úgyhogy nem mutatom már meg senkinek. Próbát teszek egy táppal, hátha... Mindig csak egy pillanatra van ingadozás. Ilyenkor hallom a procin, hogy felpörög, aztán vissza.
-
Marci112233
addikt
válasz iwillforget #23590 üzenetére
Maga a számítógép vagy amit véd az nem fog többet áramot felvenni még akkor sem ha szünetmentestől kapja az áramot. Tehát a több áram felvétel az adott konnektorból abból jön hogy a szünetmentesnek is kell áram, főleg ha tölti az akkut.
A védeni kívánt idő meg szinte semmi, de azért jó lenne tudni pontosan mit kellene védeni, hogy ne túl kicsi vagy épp nagy szünetmentest vegyél.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
UberMutant
őstag
válasz iwillforget #23590 üzenetére
a gép ugyanannyit fogyaszt.
az aljaztból szünetmentes + gép fogyasztást vesz fel.
értsd, a szünetmentesnek is van fogyasztása. -
iwillforget
csendes újonc
válasz Marci112233 #23589 üzenetére
Amúgy csak 0.1 mp-nyi hézagokat kellene kibírnia, úgyhogy nagyon ritkán merülne le.
-
iwillforget
csendes újonc
válasz Marci112233 #23589 üzenetére
O.o Most akkor több, vagy nem több?
-
Marci112233
addikt
válasz iwillforget #23588 üzenetére
Miért venne fel több áramot a gép ha szünetmentesen megy? Az viszont igaz lehet sőt szinte biztos hogy vele együtt az összesen felvett áram lehet több főleg ha tölti az akkut. Csak első indításnál javasolt legalább 8 óra töltés és utána mehet helyére és mehet folyton áram alá helyezve ha jól tudom, és használható folyamatosan, de nyilván áramszünet esetén csak addig míg az akku bírja.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
iwillforget
csendes újonc
Sziasztok.
Tudna valaki választ adni a kérdéseimre?
- ha folyamatosan a szünetmentesen van a gép, akkor több áramot fogyaszt minden? (valaki ezt, valaki azt mondja)
- milyen olcsó, de használható tápok vannak?
- az ilyet mennyi időközönként kell tölteni nagyjából?/a töltés alatt nem használható?Ja, nyilván nem értek hozzá.
-
Marci112233
addikt
válasz DJ. Ru$y #23585 üzenetére
Oda nyilván nem, de az is megoldható mondjuk ha kazán 220-as dugóját a falon átviszed egy szomszéd helységbe ahol száraz a körülmény. Láttam már rá példát.
-
DJ. Ru$y
félisten
-
-
Gardaai
senior tag
válasz E.Kaufmann #23582 üzenetére
"mert pl kis ingadozások esetén is átkapcsolhat"
Bocs a hülye kérdésért, de ez probléma? A szünetmentes nem annyira érdekel, inkább a rajta logó eszközök.Van egy APC Smart-UPS 750-esem is, most az általad ajánlott adatlap + kulcsszavak alapján ez szinuszos. Megpróbálom életre kelteni és ezt használni.
Illetve egy kérdés:
Ugye ez még nem a standard fali aljzat dugós megoldás, hanem a "fordított tápkábel" csatlakozós. Ehhez van egy elosztóm, ezeket mennyire kéne hanyagolni?
Ami van rajta: DS218+ NAS, 1 monitor, 1 PC (erősebb, de nem sokszor van hajtva), Telekom modem.Közben lett egy másik ahogy ezt írtam:
Ha túllépem a W határt, akkor mi történik ha van áram (tehát nem akkuról mennek a rajta lógó eszközök), illetve ha nincs áram?↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Gardaai #23581 üzenetére
Akkor on-line ups lenne (de szerintem olyanok mind szinuszosak). Az átlag szünetmentes off-line meg a line-interactive, ami csak akkor kapcsolja be az invertert, ha már nagyon nincs rendben a betáp. A Line-interactive/AVR esetén egy trafó áttételeit kapcsolja, ha alacsony vagy magas a feszültség, max az átkapcsolás jelenik meg kis zavarként, de ugyanolyan szinuszos akkor a kimenet, mint a bemenet. De nincs sok értelme ilyen szünetmentesre kötni bármit, ami nem szereti a négyszögjelet, mert pl kis ingadozások esetén is átkapcsolhat.
[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
válasz E.Kaufmann #23577 üzenetére
Értem. Ez akkor is gondot okoz, ha nem maga az UPS-ről megy a gép gondolom? Tehát folyamatosan problémás a kimeneti "jel".
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Cs1csó
félisten
válasz Gardaai #23576 üzenetére
+1 E.Kaufmann
Plusz az ÁRA: Hasonló teljesítményű NEM szinuszos UPS-nél jóval drágább, akár 2x annyiba kerül.
Az Árukereső topikban, a UPS-eknél akár szűkítő keresést is csinálhatsz, nem tökéletes pl. "tiszta" "pure" szavakra.
Ajánlható szinuszos UPS-ek:CyberPower 900VA 540W (CP900EPFCLCD) 83k HUF-tól
Vagy ennek a nagyobb testvérei. (EPFCLCD mozaikszót keresd)Legolcsóbb tiszta szinuszos eszközt a Kstar adja:
Kstar Microsine 1000VA LCD (KS-MS1000LCD) sokáig 40-60k HUF között mozgott de egy ideje nem kapható
[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
válasz Marci112233 #23574 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy tiszta szinuszos egy UPS? Egy BACK-UPS 800 az lehet?
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Marci112233
addikt
Én így vagyok a PC-hez vett kompakt UPS-ekkel is hogy inkább drágábban, de tiszta szinusz. Épp ezért van belőle már kettő, egy 1000VA és egy 1500VA teljesítményű.
-
Rick4
félisten
válasz Marci112233 #23572 üzenetére
Jójó, felébredtem, valós szinusz kell a kazánnak, pontosabban a keringetőnek..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Marci112233
addikt
válasz DJ. Ru$y #23569 üzenetére
Mondjuk ha van hely lakótérben és le is tudod takarni valahogy aminél azért még kap elég levegőt is, el lehet lenni egy Inverter+ külső akkuval is. Nekünk egy olyan inverter van amit linkeltem is egy 150Ah-ás akkuval és szinte hangtalan, igaz garázsban van ahol a kazán és a keringető is van, fent a falon egy neki egyedileg gyártott bakon, és alatt a betonon az akku. Van olyan hangtalan mint 3egy kompakt kivitelű, ugyanis nekem kettő kompakt is van a hálószobába, és egyedül áramszünet esetén a csipogás az amit hallok tőlük.
Ha kell róla kép holnap tudok lőni párat.#23571 Rick4
Nem tiszta szinuszos, és én kazán mellé mellé kvázi szinuszost nem tennék ahogy mondjuk aktív PFC-s tápegység mellé sem. De a keringetőhöz ha ha jól néztem anno utána kifejezetten a tiszta szinusz ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Marci112233 #23568 üzenetére
Ugyanonnan ez: [link] miért nem jó (vagy inkább jobb) választás?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz DJ. Ru$y #23569 üzenetére
Mi a baj az inverterrel lakótérben? Nekem egy külső 70Ah-s autó aksis cucc volt betéve évekig, 60W valós szinusz, amit tényleg ki lehetett maxolni, és volt, hogy 3m-en belül voltam tőle napközen, azt se tudtam, hogy ott van, akkor kapcsolt be a venti, amikor aksira váltott, mert nem volt áram. 60W-os fogyasztóval elment 7-8 órát.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Marci112233 #23568 üzenetére
Köszi srácok! Jött ez a szünetmentes kellett bele két aksi, adtam volna neki rá egy esélyt.
Sajnos lakótérben van, így az inverter kizárt.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Marci112233
addikt
válasz DJ. Ru$y #23565 üzenetére
Ha vegyes tüzelésű kazán keringetőhöz keresel szünetmentest és a keringető nem olyan helyen lakóhóleségben hanem külön van elméletben legalábbis akkor inkább egy invertert és hozzá külső akut javaslok. Akku attól függően mennyi időt akarsz áthidalni. Ha mégsem opció az inverter és mindenképp kompakt eszköz kell akkor is a keringetőhöz tiszta szinusz a javasolt. Illetve a boltnak amit linkeltem van direkt kazánokhoz és áthidalási idő utáni kalkulátora is, de ha írsz nekik levelet mit akarsz védeni menyi ideig biztos válaszolni is fognak.
-
Gardaai
senior tag
Sziasztok!
Évek óta van egy APC szünetmentes itthon, pontosabban BACK-UPS 800.
Kérdezném ezt a részt az összefoglalóból, hogy okoz gondot a gépnek ez a modell:
"aztán törpölj el azon, hogy az aktív PFC-s tápod szeretné-e a szimulált szinuszos UPS-t."Lenne egy másik kérdés is, ami maga a szünetmenteshez kapcsolódik.
Bár évek óta megvan, de sosem használtam, mert iszonyat hangosan zümmög, ha nincs használatban akkor is. Tehát nem akkuról üzemel. Ha hagyom dolgozni pár másodpercig, majd megint visszadugom a villanyra, akkor utána semmi hangja nincs 1-2 percig. Ez fog javulni, ha elkezdem használni vagy valamit cserélni kéne benne?↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
E.Kaufmann
veterán
válasz DJ. Ru$y #23565 üzenetére
Ahhoz venni kell egy használt APC SmartUPS-ot. Van dobozos kiszerelésű is, nem csak rack. Nem valami friss fejlesztések, de szokták bírni. Cégnek is felújítottat vettünk, abban is elég volt azóta akksit cserélni. 230V-al még az sincs annyira, hogy nem tudod messzire vinni, mint a kisebb feszültségeket. Ha abban a helyiségben nincs helye, egy másikból tisztességesen átkebelezve és bejelölve, nehogy valaki arra kössön ideiglenesen egy elektromos fűtő alkalmatosságot (megtörtént eset ) még nyugodtan mehet.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz E.Kaufmann #23564 üzenetére
230-as keringetőnk van sajnos.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Összevissza infókat találok az EATON Ellipse ECO 1600 szünetmentesről, bizonyos oldalakon azt írják "puresine ups", máshol azt írják kvázi szinuszos csak, szóval valaki tudna segíteni megbízható infóval, hogy valójában mit is tud ez a szünetmentes?Köszi
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Rick4
félisten
Csináltam most gyorsan egy merítés tesztet, úgyse árt kicsit dolgoztatni az aksikat, itt látható, hogy a 2X4 aksis pakk kezdetben 55.35V-ról indul, azaz egy aksi kapcsain ilyenkor 13.83V kellene mérhető legyen, ez persze még a töltés alatti állapot, bemenő okoskonnektor lekapcsolása után 12.6-12.7V körül kell legyen az induló fesz, (ezek decemberben berakott reddot 9Ah-s aksik, elvileg most még újszerűnek, hibátlannak mondhatók, de nem feltétlenül referencia értékek amiket írok) majd ahogy jön a kifelé az elektron az aksiból, úgy csökken a fesz, hagytam 86%-ig lemenni, 220W terheléssel (+ a szünetmentes maga is eszik simán 50W-ot külső fesz nélkül, amikor meg be van dugva, ez konstans 80W feltöltött aksiknál, de most pl visszatöltésnél 570-640W között mozog a fogyimérő, mínusz a rajta lévő 220W terhelés, valósban beszippant 420W-ot aksi töltéskor) 22 perc alatt ment le ide, miközben az aksipakk fesz leesett 50.22V-ra, 12.55V/ aksi.
Ezt ugyanúgy lehet mérni minden más szünetmentesen, ha gebasz van, érdemes megcsinálni, gyorsan kiderül, mi a gond.
Ha a kezdeti fesz nem elég magas, lehet a töltő rész unta meg a szünetmentesben, külső agm-es autós töltővel fel lehet kint tölteni az akiskkat, utána ismét mérhető, van-e eltérés, berakva kiderül, mit bír, de az esetek 90%-ában az aksi a gond.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Gorneck #23558 üzenetére
Első körben dugj a szünetmentesre egy kis fogyasztót, pl egy éjjeli lámpát, és nézd meg, azzal megy-e a konnektorból (mérőből) kihúzás után. Ha ott megy, aksi vagy aksitöltő rész gond lehet első körben, mérni kellene az aksi feszt, miközben megy a gép, pontosabban szétkapva rá kellene mérni, van-e töltés, utána megnézni az aksikat, töltés nélkül, lehúzva a gépről, azonos feszt produkálnak-e, azono feszt produkálnak-e 6 óra múlva, illetve kellene külön egy teszt mindnek, hogy mennyi idő alatt merül. Simán lehet gyári hibás a bent lévő aksiból egy, akkor már nem fog működni a technika, egy multiméterrel, egy kis autós izzóval, meg 20 cm vezetékkel kiválóan le lehet tesztelni, méred, mennyi idő alatt esik le 10V-ra az egyes akkuk feszültsége.
Gondold el, milyen volt ezt egymás után 8 aksival végigcsinálni...[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Maga a mero az egy aljzat ugye...es azon van egy gomb...hogy ne kelljen app, hogy le tudjam kapcsolni. Ebbe megy bele a UPS...ha lekapcsolom a merot, akkor minden ami a szunetmentesen van lekapcsol. De pont emiatt csereltem akksikat benne...1 eve...meg azota mar gepet is. Szoval a kepletbe mondhatni csak a szunetmentes ami allando.
Holnap rateszek egy masik gepet es meglatom mi tortenik, ha lenyomom az aramot...vagy epp szimplan kihuzom a tapkabelt.Ha lekapcsol, akkor attol tartok nezhetek masik UPSt...
Gorneck#1239
-
Rick4
félisten
válasz Gorneck #23554 üzenetére
Ezt most nem értem pontosan, milyen okosmérő ez, és hogy kapcsolod ki? Nem az van, hogy konkrétan lekapcsolod a mérést, relével nyitja az áramkört, és a becsatlakoztatott kábelen is megszűnik a delej? Hova van dugva a mérő? Ha a szünetmentes bemenő kábelét dugod ebbe, akkor mennie kellene a szünetmentesnek tovább, amíg van az aksikban energia.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Marci112233 #23555 üzenetére
Mondjuk pont Eaton gyári akksijaival volt gondunk, hogy 1 év után kettőben is kuka lett, de maga a szünetmentes jó volt.
-
Marci112233
addikt
válasz Gorneck #23554 üzenetére
Attól hogy 1 éves az akku még lehet kuka tekintve ha nem olyan boltból vetted ahol forog az árukészlet lehet hogy több éve polcon lévő akkut kaptál ami 1 év után be is adhatja az unalmast. Viszont hogy ezt produkálja ahhoz elég egynek kimenni a kettőből mert akkor megszűnik a 24V amivel megy a szerkezet. Tudom mert nekem első akkucserekor egy szállt el, de nyilván egyet nem éri meg cserélni csak egyszerre.
-
Gorneck
legenda
Mar ket tapom volt rajta (seasonic vmi)...ha kikapcsolom az "okos merot" akkor a gep is leall...csak nem akarok mar ezzel szorakozni, mert draga vol a konfig ehhez. Az Eaton szunetmentesem ha volt is kezeli a dolgot, mert se a NAS, se a Router, se a Switch nem all le illenkor. Csak a gepem.
De lehet fogom van itthon egy kis multimedias gep...kiprobalom azzal mit kezd...ha kihuzom a konnektort, vagy lekapcsolom a merot, a szunetmentesnek mennie kene...vagyis valtani...
De kezdem azt erezni, hogy a tap es szunetmentes nem gyere be egymasnak...es valoban az lesz, hogy nem eleg gyors a valtas...#23552Marci112233 1 evesek...friss cuccok....
Gorneck#1239
-
Rick4
félisten
válasz Gorneck #23550 üzenetére
És mi van, ha a gép tápegysége akív pfc-s, és az zavarja meg a szünetmentest? Végig kell próbálni, rádugdosva ezt- azt meddig bírja, esetleg milyen gyors az átkapcsolás, de furcsa, hogy nem tudja kezelni.
A fogyasztásmérővel semmi gond, nálam a szünetmentes előtt van egy okos konnektor, ami méri a bemenő ágon a teljes fogyasztást, a kimenő ágon még egy okos hosszabbító, ami egy másik helyiségbe mérő ágat, a router+ kis switch+ ip kamerák vonalat méri, és egy hamradik, amibe a telekomos ont van dugva, a másik helyiségben a szünetmentesített vezetéken egy leágazáson ismét egy okos hosszabbító, amivel egy saroklámpát, műholdvevőt és a tévét tudok külön kapcsolgatni, és a gépeknél egy kis szekrényben egy újabb okoshosszabbító, ami egy nast, egy 8-as switch-et, egy második nast mér, illetve kapcsol.Soha semmilyen probléma nem volt ebből, teljesen jól működnek.
-
Marci112233
addikt
Nekem is van egy ilyen eszközöm, de nekem nemrégiben ugyan ezt csinálta és nekem csak akkukat kellett benne cserélni és megjavult. Mikor cseréltél benne akkut?
Mondjuk az igaz hogy nálam már nem az aláírásomban lévő gépet védi hanem a másodlagost és egyéb dolgot az aláírásomba lévőt már CyberPower CP1500EPFCLCD védi, mert annyi eszközöm van védve hogy egy UPS még a pillanatnyi áramszünetet sem bírná sokáig, de kettővel már van tartalék.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Túl nagy az átkapcsolási ideje a szünetmentesnek és túl kicsi a tűrése pl a tápodnak. Vihar idején is volt olyan, hogy egy pillanatra elment az áram és a LED körték is elaludtak egy pillanatra de a TV ment tovább.
Ha több eszköz is ezt játssza, akkor bizony a szünetmentes nem áll a helyzet magaslatán.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Kstar Microsine 1000VA LCD (akksi cserelve) szunetmentesem van. Konfigom az adatlapomon megtekintheto.
Egy ideje mar kuzdok ezzel a problamaval...sajnos megint egyre gyakoribbak a mikor aramkimaradasok felenk...ertem ezalatt, van kimaradas (lehet elmegy 1 fazis), de nem minden erzi meg. Pl a szunetmentesre kotott cuccaim automatikusan lekapcsolnak mig a TV nem. Gepem azota uj. Letezik, hogy a fentebb irt szunetmentes nem birja ezt kezelni? Vagy mar a gep tul sok neki? Ismerosom meg azt mondta, hogy a UPS ele rakott fogyasztasmerot jo lenne kiszednem, hogy a UPS es a konnektor kozott ne legyen eszkoz.
Segitseget elore is koszonom.
Gorneck#1239
-
Rick4
félisten
válasz BB9000 #23547 üzenetére
Simán jó a 10 év 10 évnek, ha ennek a táblázatnak megfelelően van az energia kivéve az aksikból: [link] azaz egy 9Ah-s aksiból 20 óra alatt veszed ki a teljesítményt. Ez lenne az ideális állapot, minden eszköznél oda kellene méretezni a rendelkezésre álló aksikapacitást, hogy a készülék max teljesítménye miatt ennél hamarabb ne is lehessen lemeríteni a benne lévő aksikat.
Persze a marketing miatt ez csak egy szép utópisztikus állapot...[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz MrTwister #23545 üzenetére
Attól függ, milyen gyakran szoktad tervezetten cserélni. Mert ha pl kétévente úgy is újakat kap, akkor jó ez is:
https://www.zselesakkumulator.hu/reddot_12v_18ah_zseles_akkumulator
Ha meg hosszabb ideig nem akarsz vele bajlódni, akkor meg (ha igaz a 10 év és nincs a szünetmentes benyomorgatva valami zárt szűk helyre) vedd meg a drágábbakat (10 év alatt bőven bejön az áruk , de 5 alatt is )[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy honnan lenne érdemes új aksikat beszerezni az APC Smart-UPS SUA1500I szünetmentes tápomhoz? 2db 18Ah 12V akkumulátor szükséges hozzá ha jól látom. Ilyet találtam, ennyiért: [link]
Azért ebből két darab szállítással együtt kb. 54 ezer HUF. Azért ez elég húzós...nincs olcsóbban jó minőségű és hosszú életű akksi?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Rick4
félisten
válasz Bator92 #23542 üzenetére
Volt anno egy 1KW-os (600W) szinuszos külső aksis szünetmentesem, amire egy 70Ah-s autó aksi volt kötve, ezzel használtam fixen, amikor nem voltam otthon, és csak pár apróság ment, akkor 60W-os fogyasztót (1 nas, két router, két kamera, egy telekomos káelmodem) elvitt 8-10 óráig, mikozben tizenpár watt volt a saját fogyasztása, és alaphelyzetben még a ventije se ment, azaz hangja nulla volt.
Az nagyobb aksival, vagy több ugyanilyen párhuzamos bekötésével simán növelhető a rendelkezésre állás, egy 70Ah-s aksi most 28 ezres, 100-as 38 ezer, két 70-es értelemszerűen 56 ezer.
Én 50-ért adtam el nemrég a szünetmentest, de 80 körül most is lehet venni újonnan, anno a pannon power nevű cégtől vettem, akik a savoya park melletti obi egyis kisebb üzletében voltak. Szerintem ne keress másikat, nálam tökéletesen ment évekig. Ezen a néven még megtalálod: [link], aztán vagy van náluk még mindig, vagy máshonnan kell venni, de ez tényleg egy jól sikerült darab.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #21958 üzenetére
Valaki próbált azóta gyári (nem saját szerelésű) LiFePo4 akksit 12V ólomakksi helyén szünetmentesben? Van olyan kisebb (5-7Ah), amit már be lehet dobni egy 12V-s ólomakksi helyébe egy mezei szünetmentesbe?
-
Bator92
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem olyan eszközt ajánlani, ami áramkimaradás esetén tud 24 óráig működtetni egy modem-et és két router-t?
-
Gyöször
senior tag
válasz Cs1csó #23539 üzenetére
Igen de csak azért kommunikáltam a témában, hogy kis fogyasztásra tökönlövés lenne 2 akksis szünetmenteset venni. Ahogy itt olvasgatlak benneteket a nas nem meríti le az upst, nem is igazán megoldható ez, hogy a végéig elcsipogjon és még biztonságosan le is tudjon állni. Tehát fölösleges a 2 akksi, mert egy is megoldja az azonnali leállítást. Nem lenne kihasználva, viszont cserekor a kasszánál duplán fájna akksikat venni.
De mivel az ezres akkor ezekszerint 1 akkus, minden oké, nyilván akkor a nagyobbat érdemes venni szerintem is. Később bármikor jól jöhet.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Cs1csó
félisten
válasz Gyöször #23538 üzenetére
Nekem volt egy 1100VA-es APC-m és abban is 2 db akku volt. Ez is változó, mondjuk az nJoy-on ez sem segít.
Még mindig sok egymásnak feszülő kérdés van az UPS piacon ebből két kedvenc:
1. az otthoni eszközök védelmére a többség kvázi szinuszos miközben PC-hez ajánlják őket amik tápegysége 99%-ban ma már katív PFC-s ami kevésbé kultiválja a kvázi szinuszt még is ezt nyomatják és nem látom ennek a trendnek a fordulását annyi pozitív, hogy jellemzően együtt tudnak működni ezek az eszközök2. a tartási képesség túlbecsülése, a szünetmentesítés otthoni fogalmának túlgondolása. Egyszerűen egy olcsó otthoni UPS arra való, hogy a PILLANATNYI áramszünet ne vágja gallyra a munkánkat és ha ez esetleg tartóssá válik mármint az áramszünet akkor legyen pár perc hogy azonnal mentsük a munkánkat és le is tudjuk állítani a gépet ne akkor akarjunk játszani a legújabb AAA címmel amikor nincs áram.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyöször
senior tag
válasz Csirkejozsi #23534 üzenetére
Az ezres már 2 akksis lehet? Az okos adatlapokon semmi infó nincs errő, csak hogy cserélhető szakképzett elszánt arcoknak, meg van benne akksi igen. De hogy mennyi?? Nas +router mellé én szorítkoznék 1 akksis upshez, 2 akksit duplán fáj megvenni, és szükségtelen.
De lehet csak 1 akksis ez is. Ha meg 2 akksis és később másra is kellhet, akkor úgyis jó ...
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Csirkejozsi
tag
válasz Cs1csó #23532 üzenetére
Fú, köszönöm szépen a tippet. Meg is rendeltem végül is a VP szériából az 1000VA-es változatot, mivel csak pár ezer Ft-tal volt drágább a 700VA-esnél. Ebben ha jól látom, cserélhető az akku. Ez sem egy utolsó szempont, főleg olvasva a kommenteket, hogy 3-5 év alatt elhasználódik.
-
Cs1csó
félisten
válasz Csirkejozsi #23527 üzenetére
az a széria pont kevésbé ajánlott, elég sok panasz volt rá az "UT-EG" széria helyette inkább a VP széria legkisebb változata 700VA-es
-
UberMutant
őstag
-
veterán
Azt szeretném még megkérdezni hogy miért van hogy pl az APC BX750-950-1200VA-s szünetmentesekben ugyanúgy 12V 9.0Ah akku van a használati szerint. Pedig a súlyuk más. Elírás lehet? Vagy esetleg más típusú akkukról van szó?
Nem az van hogy minél nagyobb VA-s az adott UPS, adott terhelésen annál többet kell bírnia, amihez nagyobb akku is kell? Azért van súlyban pl 2kg-os különbség egy 750 meg egy 1200VA-s között?EATON-nál hol látom hogy melyik szünetmentesükben milyen akku van? Oldalukon nem akadtam rá sajnos erre az infóra. De lehet csak átsiklottam felette? Pl az 5E 1200UD-t mondtad hogy kettő is van benne.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Rick4
félisten
válasz pilóta #23526 üzenetére
5V 12Ah-sból megy bele 4 db. Ez egy jó, de olcsó aksi, ilyen gyártmányt használok én is. [link]
Van azért elég sok aksikkal foglalkozó cég, ahol a régi termkekhez is napra készen nyilvántartják, mi kell, mert készüléket ritkábban cserélnek az emberek, mint aksit.
[ Szerkesztve ]
-
Csirkejozsi
tag
válasz Csirkejozsi #23524 üzenetére
Végül is azt hiszem, hogy egy Cyberpower Ut850eg lesz a befutó. Köszönöm szépen a segítséget!
-
nagyúr
Sziasztok!
Van nekem egy Exide NetUps 1000i típusú szünetmentesem.
Évek óta nem használtam, nem voltak benne az akkuk, de gondoltam most beüzemelem egy plotterhez.
Milyen akksik valók ebbe?
Én úgy emlékszem, hogy 6V 12Ah-ból kell 4 db.
Jól gondolom?
Beletettem, de pár másodpercre bekapcsol, aztán ki és után csak kattog.Olyan régi, hogy neten nem találok róla semmi adatot...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Rick4
félisten
válasz Cs1csó #23523 üzenetére
Kemény 45 ezrest adtam itt az apróban egy sua3000-ért és egy snmp kártyáért, meg a 8 db 9Ah-s aksi volt 56 ezres, nem gondolom, hogy ez nagy befektetés, 2-3 helyre lepakolni 30 ezer forintos eszközöket, ugyanaz a végeredmény.
-
Csirkejozsi
tag
válasz Csirkejozsi #23522 üzenetére
Ha nincs, akkor tudok picit feljebb menni az árban, a lényeg tényleg az lenne,hogy a hangos riasztás kikapcsolható legyen, és normál üzemben ne legyen hangos alapzaja.
-
Cs1csó
félisten
válasz Csirkejozsi #23517 üzenetére
+1 a külső gombos mellett, de ha pl. USB-kommunikációs a UPS akkor egy PC-re kötve vezérlőprogramját telepíted majd kalibrálod kikapcsolod a hangjelzést utána lehúzod a PC-ről és rádugod a NAS-ra akkor a már megadott beállítáaokat megtartja.
-
Rick4
félisten
válasz Cs1csó #23515 üzenetére
Ahogy a sima 3060 és a ti között is van.
Oké, ne legyen az övé csak 350W, akkor is ki van már számolva, én csak erre a határra értettem, hogy nem marad tartalék a szünetmentesben, nekem amúgyis központosítva van már a szünetmentes, szóval én is számolgattam, és a 3KW-2.7KW teljesítmény még a 8 db 9Ah-s aksi mellett is megtévesztő, hiszen kezelni tudja, elfogadható ideig tartani nem, és minden bizonnyal ugyanígy működik más, 1-2 aksis ups-eknél is, mert egy aksi patamétert végigböngészve azért megtlaálható, hogy az a 9Ah valami 20 órás merülési fázis alatt jön ki, 1300w fölött nálam is csúnyán görbül a rendelkezésre állási grafikon..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nagyúr
válasz Csirkejozsi #23517 üzenetére
Én erre a célra egy EATON 5SC 500-at használok, dedikált, külső gombbal némitható, nálam egy Syno NAS, egy Mikrotik router és egy Cisco switch van rajta.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Cs1csó
félisten
válasz Redlight2 #23516 üzenetére
Lehet a "zenei" teljesítménye 360W. Van egy "igazi" házimozi rendszerem: 5 szatellit hangszóró +1 mélynyomó ( 60W talán) a szatelit sugárzokban egyenként 2 db kis hangszóró van, + erősítő, de dübögtetés ellenére fogyimérő se hozott ki 100W-nál többet.
Azért kérdeztem a pontos típusokat, hogy én is utána tudjak nézni, biztos ami biztos alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Csirkejozsi
tag
Sziasztok!
Kompakt méretű szünetmentes tápot keresek egy NAS és egy router mellé. Végignéztem a felhozatalt a népszerű márkák kínálatában, de mindegyikről azt olvastam, hogy áramkimaradás esetén hangosan pittyegve jelez, ami nem kikapcsolható. Mivel viszonylag kis lakásban élünk, nem tudom olyan helyre tenni, ahol ez nem lenne zavaró. Főleg baba mellett nem szeretnék éjjel arra kelni, hogy fél percenként riaszt a táp áramszünet esetén. Esetleg tudtok olyan típust ajánlani, ahol a hangos jelzés kikapcsolható? Előre is köszönöm! -
Redlight2
tag
válasz Cs1csó #23513 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Laikus vagyok, ezért lepett meg hogy a soundbar 34w...a dobozàra 360w volt írva, azért azt vettem alapul a tv-nek meg 250w, de az làtom annyi is
Lehet megfogadom a tanàcsot a későbbiekre nézve és 1200va-s cp-t veszek a gépekenek (az egyik gépben a procin vízhűtés van), hogy ne legyen majd gond az új hardverekkel sem.
Köszi mégegysze
-
Cs1csó
félisten
i5 11400f ≠ i7 13700K
Van nemi különbség. De pont ezért írtam úgy hogy a két gépet nem egy pl. 900W tartási képességűvel (pl. 1600VA ennyit visz jellemzően) hanem inkább az 1000VA ami 550W-ort tud.
A ventilátorok, SSD-k fogyasztása vagy egy LED szalg elhanyagolható.
Ami említést érdemel: folyadékhűtés a pumpák miatt, ha ilyet tartalmaz.Persze gépfejlesztés esetére ha bírja a pénztárca: a CP-nek az 1200VA-es változatát is választhatja.
Bár itt már van egy érdekesség: a CP VP 1200-nál a CP VP 1600, 8-10k HUF-al drágább csak. -
Rick4
félisten
válasz Cs1csó #23513 üzenetére
i7-13700K-m van egy 3060-nal, öröm nézni, de teszt alatt elmegy az 400W fölé is, és az okoshosszabbítóval mért érték, azaz pontos. Tehát csak ezeknek egy 600W vagy inkább fölötti szünetmentes kellene, azaz két gépnek egy 1000-es igazából ma még jó, holnap meg vesz egy ventit, és kevés lesz, A cybrpowerből egy pc egy ilyen kb ,vagy talán még inkább erősebb kellene, pláne aksi oldalról kellene combos, az eaton már kimaxolt, és nincs tartalék.
Házimozin volt nekem is szünetmentes, pio 934K+ médialejátszó 60W körül elment, nyilván nem csutkán, de 40% hangerőn.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Redlight2 #23509 üzenetére
A PC-k - egyenként - monitorral kb. 350W max körül megállnak. A tévé combos 250W-ot is írnak a "házimozi" csak egy hangprojektor mélynyomóval, nem eszik sokat (34W-ot írnak)
Tehát a tévé+ hangcucc kombónak is elég egy UPS, az összfogyasztás ugye 300W alatt lenne (HDR tartalom alatt is)A PC-éknek, és a tévé+hanguccnak 3db
CyberPower VP1000ELCD vagy Eaton 5E900UD 900VA -
Redlight2
tag
válasz Cs1csó #23507 üzenetére
Szia!
Egyik pc i5 11400f + rtx 3060ti a màsik ryzen 5600x + rtx 3060ti. M.2. ssd-s mind2, pàr hàzventivel megszòrva.Nincs mivel itthon mérnem ajzatbòl sajnos, így a gyàrtòi max tdp-ket néztem. Bàr a vga-n kívül még nem ment semmi 100%on soha.
TV tcl 65"c845 + samsung Q600B. Ha lehet mind2őt szeretném szünetmentesíteni. Rettentő idegesítő volt a múltév nyaràn is, hogy sorozatosan elment az àram ilyen 2-3mp-re egymàsután vagy 3x. Úgy hogy nem is nàlunk, hanem a szomszédos vàrosban volt vihar.. Erre szeretnék megoldàst, nem az a célom,hogy sokàig menjenek a dolgok a szünetmentesekről. Mert abban az esetben ha huzamosabb ideig nincs àram, lekapcsolnàm a készülékeket.
Csak borzalmasan megöli a filmezés élményét, hogy a dupla/tripla àram szünet miatt resetelgetnem kell a soundbart ,mert megbolondul töle -
veterán
-
Cs1csó
félisten
válasz Redlight2 #23506 üzenetére
A 2 PC-ben milyen proci+vga páros van? (a "max" azt konnektoros mérővel mérted?)
A tévé típusa? A házimozi típusa? A házimozit mindenképpen szünetmentesíteni akarod? Az, hogy elmegy az áram nem okoz problémát egy erősítő+ hangfal kombónak. A tévé még érthető.
2-3 UPS-el megoldható: a tévének és/vagy a házimozinak egy, a két pc-nek egy vagy kettő. -
Redlight2
tag
Sziasztok!
A sűrű nyàri, viharos àramszünetek miatt gondoltam h beszerezek szünetmenteseket.
De màr teljesen elvesztem nem igénylek semmi extràt, csak hogy le lehessen némítani őket, h éjszaka ne zavarjanak. Amiket hasznàlunk pc-ket és tv+hàzimozit szeretném megvédeni. Hasznàlat közbeni àramkimaradàs alatt, biztonsàgos kikapcsolàs lenne a cél.Csak nem tudom, hogy mindnek külön egy kisebbet vagy egy nagyobbat...Van két pc, 2 monitorral max 450w/pc+monitor fogyasztàssal. Ezek egymàs mellett vannak. Ide nem tudom elég lenne-e egy cyberpower 1600va-val? Vagy inkàbb 2 kisebb?
Illetve lenne egy tv max 250w fogyasztàssal, mellette egy házimozi max 360w-al.
Itt is kérdés, hogy 1 nagyobb vagy mind2nek külön?Tudnàtok ajànlani valamit?
Köszi -
Rick4
félisten
válasz jozsi252 #23504 üzenetére
Jogos, látom már, ennek az eaton-nak tényleg négy dugasz van, valami altípust találhattam, ami 1-2 katakterben eltért, de csak kétdugaszos volt.
Nem tudom, melyik lenne jobb, de van egy ökölszabály, hogy minél több akksi van, annál több áthidalási idő lesz.
Ami előny, hogy két 7Ah-s aksi van benne.
Itt írja, hogy alig 4 perced van 200W fogyinál. Ha ez elég, akkor is nyírod az akksit, ha ennyi energiát akarsz kivenni 5 perc alatt.
A nas usb-n lan-on kezeli ezeket a szünetmenteseket, azaz ha jelzi a szünetmentes, hogy nincs fesz a konnektorból, és akkuról megyünk, a syno leállítja magát, neked nem kell ezt külön megtenni, cserébe a max 5m-es kábel még épp menni fog a ups és a nas között, szóval az elhelyezéssel kalkulálni kell, ha ezt a fontos funkciót használni szeretnéd.
A vezérlőpultban lesz egy menüpont, hogy automatikusan újraindítsa magát, ha megoldódott a fesz probléma, azaz neked nem kell ezzel törődni "elvileg".Az apc-ben 1 db 9Ah-s akksi van, tehát az se fog sokat bírni, de az usb mellett van egy lan védő funkció, azaz ha kábelneted van, bejöhet a kábelen kóboráram, ráküldheti a lan részre a delejt, én jártam így, sokminden pukkant, szóval ez jó dolog, de pl optikai netnél már nem lesz jelentősége.
Neked kell dönteni, nem tudom, van-e árkülönbség, nekem mások a preferenciáim, így ha mindenképp döntenék, a kétaksis eaton nekem jobban feküdne.
-
veterán
Képek illetve használati alapján 4-es dugasza van az EATON-nak. Maximum 2-300W a fogyi,, de amikor gond van akkor gépet nyomom ki, NAS pedig néhány 10W-tal elvan. Ha pedig olyan nagy áramszünet van akkor a NAS-t is kikapcsolom. Nem akarok órákat áthidalni, csak annyit hogy a gépet ki tudjam nyomni rendesen.
Van így is 2 hosszabbító, nem akarok egy harmadikat is.
APC akkor jobb lenne?iPhone 16 Pro Max
-
Rick4
félisten
válasz jozsi252 #23502 üzenetére
Miért szempont a 4 schüko? Veszel egy 4-es, 6-os hosszabbítót mögé, és annyi cuccot dugsz bele, amennyit akarsz. Egy vagy két aljzattal kiváló szünetmentesek vannak a piacon.
Az elsőnek amúgy két kimenete van..Mindig a lényeg marad le, amit rádugsz, azoknak mennyi a max fogyasztása, és hány perces áthidalási időt akarsz elérni? Hiába van pl az Eaton esetében 1200W-os képesség, 1 akksival lemegy hídba a töredéke fogyasztóval is, 254W-ra 2 percet ír, ráadásul ezzel gyilkolod is az akksit.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
Akku másodjára is megadta magát a kb 100 éves APC BE700G-GR szünetmentesemben. Költeni nem akarok rá, inkább veszek egy line interactive ups-t. Kettő lehetőséget néztem ki, meg szeretném kérdezni a véleményeteket.
- EATON 5E GEN2 5E1200UD
- APC BACK-UPS 950VA BX950MI-GR
Fontos hogy 4 schuko kimenete legyen. USB-vel egy Syno NAS-sal lenne összekötve, de még rá lenne dugva egy szgép meg egy monitor. Mindegy hogy hány VA-s, szóval ne ez legyen a döntő. Ha áramszünet van akkor a gép kikapcs, NAS meg nem eszik sokat.
Vagy esetleg max 50 körül tudnátok mást ajánlani ami jó vétel lehet?Köszönöm szépen!
iPhone 16 Pro Max
-
Gyöször
senior tag
válasz Cs1csó #23500 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy a gari idő nem indult újra, az akksi fogyóeszköz inkább mint fődarab. Most olvastam rá, hogy IV.18án írta, hogy még 1 hó van a 2 éves gariból. Törvény egyébként 300e fölött kötelezi a 3 évet, 5ről meg szó nincs.
Ezt csak úgy lehetett volna, ha jóváírást kap mert pld nem akksi baja van és kidobják a kukába. Aztán a pénzen vesz egy másikat. Akkor volt egy 4TB winyóm cserélve náluk, kaptam egy teljesen újat, gari idő maradt a régi.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest