Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy Synology ds215j-t és 2 db WD RED 3TB HDD-t.
Sikeresen telepítettem a rendszert.
Valakivel privátban tudok értekezni, mert lenne egy jó pár kérdésem?
Írjatok, ha valaki tud segíteni!
Ma este 8 után leszek elérhető.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Kétszintes házamban a földszinten és az emeleten is van router.
NAS-t tervezek venni. A földszinten lenne a NAS+ a szünetmentes és ez a földszinti routerhez lenne kötve.
Az emeleten a hálószobában van a másik router. Amikor este netezek, akkor az emeleti routerhez kapcsolódik a laptop.Kérdés: Ha az emeleti routerhez van kapcsolódva a gép, akkor elérem a lenti routerhez kapcsolódó NAS-t?
köszi előre is!
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Először is elnézést, de nagyon kezdő vagyok NAS témában.
Menteni szertném a laptopon lévő 3-4 mappámat NASra. Olvastam a korábbi hozzászólásokat. Melyik alkalmazással tudom meneti?
köszi
-
AMDPista
tag
sziasztok,
NAS-on CLOUD STATION SERVER van telepítve, PC-re pedig CLOUD STATION DRIVE
kb 165 GB cuccot szinkronizáltam a NAS-sal és azt vettem észre, hogy olyan mintha 330 GB cuccot másolt volna
ahova másoltam oda pont 165 Gb ment, de a tároló azt mutatja, hogy ennek a duplája került felhasználásraötlet?
köszi
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
NAS-om ezt az üzenetet írta ki:
"DSM on NAS is out-of-date from Security Advisor"Ez mit jelent?
köszi
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
NAS-on a Cloud Station Server fut. A PC-n pedig Cloud Station Drive. Minden rendben működik oda-vissza.
A kérdésem az lenne, hogy:
1. ha a gépről törlök pl. 1 képet, de nem akarom, hogy a NAS-ról is törölje, akkor mi a teendő?
2. ha pl. PC be van kapcsolva és elszáll a HDD a PC-ben, akkor mi lesz a NAS-on lévő adatokkal?köszi
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
korábban dropboxot használtam, ott ha megnyitottam egy fájlt, akkor nem kellett letölteni, csak simán megnyitottam és módosítottam. Synology NASnál, letölti a pl. excelt és nem menti a módosításokat NAS-ra
olyat lehet, hogy mintha a NASban nyitom meg és mentse a módosításokat?
közi
-
AMDPista
tag
köszi
de akkor csak saját hálózatról érem el, nem?
azt szeretném, hogy én is bárhonnam elérjem úgy, hogy ne töltse le a NASról, hanem mintha ott nyitnám meg. és a tesóm is így szeretné
tehát a NASon ey közös mappa, amiben a fájlokat (word, excell) én is és ő is tudja módosítani úgy,, hogy ne kelljen letölteniintézőben hálózati meghajtóként fel van véve, de azt csak saját hálózatról érem el
na nem igazán vagyok ebben otthon, gondolom ez látszik
[ Szerkesztve ]
-
AMDPista
tag
sziasztok
NASt mivel tudom tesztelni?
köszi
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Okostelefonra telepítve van a DS photo alkalmazás.
Azt szeretném megkérdezni, hogy be lehet-e állítani azt, hogy ha wifihez csatlakozik a telefon, akkor automatikusan töltse fel képeket, videókat.Most jelenleg csak akkor tölti fel, ha belépek a DS photo alkalmazásba.
köszi előre is
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
iPhone készülékemre telepítve van a Synology NAS DS Photo alkalmazása. Eddig semmi probléma nem volt a fényképek és vieók feltöltésével. 4 napja nem hajlandó szinkronizálni, semmit nem állítottam el.
Valakinek volt már ilyen gondja?
Esetleg 5let?
köszi előre is
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
DS215J NASom van. A telefonnal készített fényképeket DS Photo alkalmazással töltöm fel.
A kérdés az, hogy van-e lehetőség arra, hogy amikor a telefonom csatlakozik az otthoni hálózathoz, akkor automatikusan tötse fel a képeket és ne kelljen mindig elindítani az alkalmazást?!
Vagy esetleg más 5let?
köszi a segítséget.
-
AMDPista
tag
Sziasztok,
A következő a problémám:
Van egy ds215j nasom. Eddig minden működött. Össze van kötve a TV-vel, laptopról hálózaton belül és kívül be tudtam lépni, telefonnal is ment (ds photo, ds file).Felkínálta az új szoftvert, frissítettem és azóta, csak a TV-n tudok filmet nézni. Laptoppal és telefonnal nem tudok belépni. Nem találja a nas-t?
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
2016 márciusában vásároltam egy Synology DS215J nas-t és egy EATON 5E 850i USB DIN szünetmentes tápegységet.
1-2 hete azt tapasztalom, hogy a szünetmentes ad egy sípoló hangot (mintha áramszünet lenne) és a NAS küld egy emailt, hogy nincs kapcsolat és ki is kapcsol.
Valakinek valami ötlet, hogy mitől van?
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
DS215J nasom 1-2 hete sípol egyet és leáll. Van előtte szünetmentes táp.
Mi lehet a gáz?
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
A NASom (DS215J) bizonyos időközönként "alvó állapotba" kerül. Csak a kék led világít.
HDD-k leállnak.
Az nem lenne jobb, ha folyamatosan menne?Nem igazán értek a dologhoz.
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
A NASom (DS215J) bizonyos időközönként "alvó állapotba" kerül. Csak a kék led világít.
HDD-k leállnak.
Az nem lenne jobb, ha folyamatosan menne?
Nem igazán értek a dologhoz.
Tudna vki segíteni? -
AMDPista
tag
sziasztok,
synology nasnál 2db vinyó van raidben. A 2-es vinyónál jelzi, hogy rossz szektorok vannak.
Lehet ezzel valamit kezdeni.
NAS össze van kötve a TV-vel és amikor filmet nézek, akkor többször megáll a film, valamikor azt írja ki, hogy nincs hálózati kapcsolat.
Ez összefüggésbe lehet a rossz szektorokkal? -
AMDPista
tag
Sziasztok!
DS215J-ben 2 vinyó van RAID 1-be kötve.
Mindkét vinyóval (WD RED 3TB, 4 éves) probléma van. Vettem 2 db új vinyót.Hogyan kell kicserélni (nem fizikailag értem) átmásolni az adatokat?
Előre is köszi!
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
DS215J nashoz szeretném hozzáadni a tp-link C320WS kamerát.
Valaki tudna segíteni, mert a kiválasztható listából nem lehet kiválasztani ez a fajta kamerát.Valakinek ötlet?
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
DS215J NAS-hoz kettőnél több kamerát szeretnék csatlakoztatni, de max. kettőre van licensz.
Hogyan tudok licenszet vásárolni? Valaki tudna segíteni?köszi
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
2 dologgal kapcsolatban kérném a segítségeteket.
1;
Új laptopot fogok vásárolni. A régi laptopon és a NAS-on szinkronizálva vannak a cuccok. Az új laptopra a NAS-ról le tudom tölteni az ott lévő fájlokat?
2;
Külső SSD-re szeretném hyper backup-pal biztonsági mentést csinálni.
Milyen külső SSD-t ajánlotok?Előre is köszi!
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
NAS-on mkv formátumban vannak a filmek, amiket a tv-n szoktam megnézni.
1-2 napja nem játsza le a tv a filmeket.
Ezt írja ki: "a kiválasztott fájl jelenleg nincs támogatva"Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E560 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest