Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
- Python programozás
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- VPN topic
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Zyxel (310S) NAS felhasználó vagyok, így kicsit azokhoz szólnék akik attól a márkától jöttek "át", de persze más is írhat tapasztalatokat.
Bő egy éve teljesít szolgálatot, elég sok mindent belőttem rajta, főleg a torrent RSS figyelésre szántam sok időt és bár jól működik, a fapadosabb karakteres beállítás miatt sokszor macerás a kezelése. Olvastam és látom is, hogy a Synology azért lényegesen profibb SW téren. A letöltő programja is okosabb. RSS beállítást illetően érdeklődnék, hogy ki mennyire használja és elégedett vele. Zyxelnél én még az Automatic progit használom, az egy előre megadott filmet is tud figyelni és ha elérhető lesz nC...on akkor frankón el is indul a letöltés.
Egy egy lemezes DS115j-t néztem ki.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
Üdv!
A felől érdeklődnék, ha egy két lemezes NAS-t vennék, és a két HDD külön kötetként lenne használva, akkor a ritkábban használt HDD-t el tudom altatni külön? Szoftveresen ez megoldható? A lényeg az, hogy úgy szeretném használni, hogy a fő vinyó lenne a gyakran használt adatoknak és az aktuális torrenteknek, a mellék HDD-t pedig inkább az archiválásra használnám de azt csak 1-2 havonta. Feleslegesnek érzem, hogy csak pörögjön heteken keresztül.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
válasz Multibit #21576 üzenetére
Értem, annyira nem fontos mert lehet az lesz, hogy egy egy lemezes példányt nézek ki és arra kötök USB-n egy külső HDD-t. Néztem a sima DS115 típust, abban dual proci és 512 RAM van. Ugyanakkor cirka 20 ezerrel olcsóbb a 215J-nél. Bár még így sem épp az olcsók között van.
-
tomi5244
őstag
válasz kaciokos #21585 üzenetére
Szerintem nem, meg én a TM-et már nem erőltetném ha Syno NAS-om lenne mert DS valamivel okosabb, főleg az RSS miatt, amire nekem nagy szükségem van.
Én megfordítanám a dolgot, a külső vinyó aludjon el és csak akkor pörögjön ha kell róla adat. Én most azt határoztam el, hogy egy egy lemezes NAS-t fogok venni arra kötök egy HDD-t pluszba USB-n, kérdés, hogy szoftveresen lehet e menedzselni a tápellátását.
DS115 (a sima J nélküli széria) amit kinéztem. Dual proci, 512 RAM, eSATA, USB 3.0. (fekete ) Számomra minden adott, csak az ára borsos, az egy lemezes mivolta miatt. Úgyhogy az lesz, hogy rávetem magam a hirdetésekre és ha akad egy alkalmi vétel lecsapok. Akinek ilyen van akár kereshet is privátban.
Hirtelen ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz jakkrisz #21606 üzenetére
Bár szakértő nem vagyok, de magát a film lejátszását nem a NAS végzi, hanem az adott média eszköz, nevezetesen a TV. De javítsatok ki a tévedek. Vannak protokoll rendszerek, a TV-nél DLNA a szokásos. Az kommunikál a TV-vel és a NAS-sal és fordítva.
Nekem egy zyxel NAS-om van 1 magos teljesen átlagos teljesítménnyel és hozzá 256 RAM. FullHD film streamelése meg sem kottyan neki, de volt már rá példa, hogy egyszerre több felé is kommunikált.
Egy NAS teljesítményét ne mérd egy PC-hez mert más elven működik. Nyilván hosszútávon gondolkodva egy dual procis NAS 512 (netán 1GB) RAM társaságában már elég combos alternatíva. De ne feledjük, hogy ahány ház annyi szokás, nagyban függ a felhasznált programok mennyisége és minősége is. A plexnek pl elég combos vas kell.
T
-
tomi5244
őstag
válasz Patice #21814 üzenetére
Eltérő igények lehetnek, pl ha pont este válik elérhetővé és pont este akarja megnézni a rég várt filmet Egy fullHD tartalomnál azért sok múlhat ha minél gyorsabb a sebesség.
De egy NAS felhasználónál könnyebb komolyabb repertoárt kialakítani, mivel 0-24 (már akinél) mehetnek a letöltések. Ebből a szempontból én se mindig értem, azon felhasználókat akik minél több sebességet próbálnak kipréselni az eszközből.
Nekünk még mindig a fos 8-10 megás netünk van, de még így is van legalább 10 film, ami ott csücsül a NAS-on a "nem láttam" mappában , pedig HD-nál alább nem adom. Nyáron kötik be elvileg az optikát, akkor lehet elég hamar kinövöm az 1 terás vinyót.
-
tomi5244
őstag
Mikorra várható a DSM 6? Vagy úgy értem, hogy milyen időközönként szokott megjelenni a főverzió?
-
tomi5244
őstag
válasz peeterson #21859 üzenetére
"seed-et ncore oldalán látom. tehát seedel, csak épp nem oszt vissza és így nincs arányjavítás. a kötelező idő az rendben van, szóval az csökken."
Ha ezek megvannak akkor sok aggodalomra nincs ok. Mert az oldal trackere lát téged. Most már nem csak a feltöltött adat hanem a seed idő számít inkább. Mondjuk ha 1kb adatot se tudsz vissza osztani, akkor lehet mégis kell valamit csiszolni a beállításokon, ehhez viszont nincs tippem.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Kerestem már a topikgazdát ez ügyben, de sajnos nem kaptam választ, remélem nem szabályellenes.
Annyi lenne a felhívásom, hogy akinek DS215J vagy netán DS115 példánya van és netán megválna tőle a közeljövőben az megkereshetne privátban. Lehet más, hasonló HW képességekkel rendelkező NAS is, de az 512RAM és USB 3.0 kitétel.
Már két 215J-ről is lecsúsztam, 115-öt meg egyszerűen nem lehet kapni használtan.
Köszönöm!
T[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv! Lehet hülyeséget kérdezek, de a Video Stationnak van natív kliens programja Mac-re? Úgy értem, hogy pl filmeknél borítóképes megjelenítés. Vagy erre kodit, plexet kéne alkalmazni?
Köszi.
T -
tomi5244
őstag
Üdv!
Plex és Kodi között van valami lényeges különbség? DS215J-vel használnám, belső hálón Mac minin.
-
tomi5244
őstag
Üdv! Holnap érkezik a DS215J NAS-om, egy használt példányról van szó. Viszont frankón elfelejtettem az előző tulajjal töröltetni a Synology Account-ját. Ilyenkor elég ha távolról bejelentkezik és törli az adott termék sorozatszámát, vagy komplett regisztráció törlés kell?
-
tomi5244
őstag
DSM vezérlőpultban az email értesítéseknél látom, hogy frankón lehet módosítani az adott mail szövegét. De pont DS-re utaló részt nem találom Elég hosszú mailt küld, letöltés befejezésekor. Létezik, hogy pont ezt nem lehet állítani
-
tomi5244
őstag
Feltettem a plexet a 215J-re, frankón megy, nem vettem észre, hogy nagyon beterhelné és nagyon bejön ez a borítőképes megjelenítés is.
Belső hálól a közvetítés minőségénél "eredetit" állítottam be, gondolom ez az, hogy nem transzkódol. Van olyan film (720p) amit frankón le is játszik, de van amit (szintén 720p) nagyon magas processzor terheléssel streamel - mármint a helyi gépen - felpörög a proci ventilátor is. Nem valami új a mac mini 2011-es HD3000, de fullHD val is simán elszokott bánni. Ha pl simán mappából játszom VLC-vel.
Valami ötlet? Egyébként kissé fura, hogy böngészőből kell a kliens program részét intézni, a magas processzorterhelés jelenségét én ennek a számlájára írom.
T -
tomi5244
őstag
válasz lajos75 #22115 üzenetére
Okos TV-m nincs, a 20%-ot a NAS-odra érted? Mert én a magas proci használatot az adott helyi gépre mondtam. Nálam a NAS egész alacsony, 30-40%-al beéri.
Most belenéztem pár filmbe direkt, volt köztük 1080p is, nem volt semmi gond. Egydül egynél ami feliratos, angol DTS hangal, na ott halt bele a mac mini. A többi szinkronos viszont AC3, azzal nincs gond. Ennyi számít az audiosáv?
-
tomi5244
őstag
Aki Foglalkozik DS RSS-el nCoreról annak működik a fő RSS link? Én nem tudom "megetetni" vele. uTorrentben direkt kipróbáltam és ott ugyanez a link megy. Mondjuk az más gépen volt, asztali win alkalmazás.
Ki tudná próbálni valaki, nála mit dob?
https://ncore.cc/rss/rssdd.xml: COOKIE:nick=******;pass=******
A csillaggal jelölt rész értelemszerűen adott felhasználóra értendő.
Köszi!
T[ Szerkesztve ]
-
-
tomi5244
őstag
Ha már tegnap volt szó HDD-ről. Volna egy 2tb-os 7200rpm hdd-m. Mellé tennék még egy 4tb-osat az viszont már wd red (intelipower, 5200-7200rpm?) Raid0 tömbe tenném őket. Érhetnek meglepetések ezen a téren? Vagy a NAS ezt megoldja magának?
-
tomi5244
őstag
válasz Bobbacsi #22292 üzenetére
Ok, köszi! Akkor külön kötetként lesz, a nagyobb film adatbázis miatt jó lenne egy könyvtárban tudni mindent, de külön kötetben ez nehezebb. Viszont raid1-re nincs anyagi lehetőségem és a pótolható adatok tekintetében "felesleges" is.
rpm-es kérdésemhez esetleg vélemény? Lehet, csak úgy tudom megoldani, hogy egy green és mellé egy red hdd lesz.
-
tomi5244
őstag
válasz Mezga Aladár #22294 üzenetére
Jelenleg plexet használok és ott megadok egy "filmek" mappát szinkronizálásra. - így értettem. De lehet több elérési utat adni a plexnek is, szóval annyira nem lényeges.
-
tomi5244
őstag
Hali, Syno DSM felülete és úgy cuzamme' az alkalmazások profitálnának belőle ha a jelenlegi 1TB WD Green (Serial-ATA/300) 16MB puffer. Lecserélném egy 3TB WD RED WD30EFRX-re? Ott Sata 600 és 64MB puffer van.
-
tomi5244
őstag
Hali,
Csak, hogy tisztán lássak, feltettem a ruTorrentet grafikus csomaglistából. Telepítette itt már valaki így? Ez azt, jelenti, hogy felteszi az rtorrentet is? Csak mert ha webUI-n belépek a ruTorrentbe akkor ugyan a manuális torrent hozzáadás megy és letöltés is elindul de többi beállítás már nem az igazi. Pl ha újraindítom a ruTorrentet a beállításaim elszállnak, visszaáll alapértékre a sávszélesség értékem is. nCore kereső plugint se tudom betenni... stb
Feltenném én terminálból is, de ipkg-t nem sikerült feltennem, függőségeinél el is akadtam, az armada 375 proci (egyelőre) nem támogatott...
-
tomi5244
őstag
Másolási sebességhez: volt róla már szó itt pár hete, hogy az egy magos procival ellátott Syno NASok jobban teljesítenek ezen a téren. Az op. rendszer valami oknál fogva így van optimalizálva.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Pár nap és költözök egy 1 terás hdd-ről 4tb-ra. Az 1 terás megy eladásra. Azt meg tudom csinálni, hogy a jelenlegi egy terásról pc-be behelyezve rámásoljam a már beállított 4 terás lemezre? A DSM beállításai annyira nem izgatnak, azzal el pöcsölök, de lenne kb 500 gigányi film amit nem tudok eltenni sehova. DS215J-m van, esetleg menne az adatmentés NAS-on belül is?
T -
tomi5244
őstag
Volna egy 215j-m, amin egy frankón beállított DSM fut épp, egy 1tb-os lemezzel. Tettem be mellé tegnap egy 3tb-os-t külön kötetként. Egy darabig el leszek így vele, de kérdés, ha betelik (bekrepál) majd az 1tb-os és kicserélném, akkor a mellette lévő 3tb-os érintetlen marad, ugye? Ha csinálok egy biztonsági mentést a beállításokról, akkor a programokon belüli beállításokat és adatokat is lementi? Tehát, egy komplett tükröt kapok a rendszerről?
Annyira nem látom át, mit hova pakol a rendszer.
Köszi!
T -
tomi5244
őstag
Üdv!
Úgy döntötte, nyugdíjazom az 1tb-os lemezt, elég hangos az új wd red-hez képest és nincs is rá kimondottan szükségem. Ezen a lemezen van az egész rendszer ami a programokat és azok beállításait tartalmazza, a legnagyobb gondom, hogy rutorrent is frankón müxik most, sok rss feed paraméterezéssel együtt. Nem szívesen kezdeném elölről.
Csináltam egy biztonsági mentést, de az egy 6kb-os dss fájlt adott, gondolom ez csak magára a dsm konfigurációra él. Hogyan tudnék én az egész lemezről egy bitről bitre való teljes mentést csinálni? Néztem a synology supportot, de állandóan a win és egyéb biztonsági mentéseit adja be.
Köszönöm!
T -
tomi5244
őstag
Valószínű ez volna az, de én DSM 6 alatt nem találok "Biztonsági mentés és replikáció" appot/menüpontot.
-
tomi5244
őstag
Be tudom azt állítani, hogy a DS automatikusan beálljon seedbe, ha kész a letöltés?! Nagyon idegesítő, hogy figyelni kell mikor végzett.
Bocs! Elvileg megoldódott
T[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Hali!
Emlékszik valaki, hogy mikor frissült utoljára a DS? Vagy meg tudom nézni ezt valahol? Pár napja nem akarnak elindulni a könyvjelzőbe tett torrentjeim Pedig semmit nem állítottam, hetek óta meg sem nyitottam a DSM felületet. A letöltéseket viszont mindig így adom hozzá. Ha újraindítom a DS-t akkor elindul az új torrent. Valami a frissítéssel lehet?
Szerk:
A frissítés felirat be is ragad, vagy konkrétan a frissítési folyamat. Nem tudom[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz magyusz #24789 üzenetére
Én SSH-n keresztül mc-ben már minden létező könyvtárnak adtam 777 jogot de gy sem lett az igazi. Lehet DSM alatt is kell valamit bűvészkedni a vezérlőpultban. Amúgy baromira bosszant mert az ruTorrent szerintem baromira jó kliens. Okos pluginekkel van tele, átlátható, gyors, működött az rss is stb. Aztán egy HDD csere miatt már nem tudtam ugyan olyan állapotba visszatelepíteni!
-
tomi5244
őstag
válasz magyusz #24804 üzenetére
Itt a fórumon nem túl népszerű a rutorrent, ezért én se nagyon kaptam választ a kérdéseimre.
Találtam még anno ezt a leírást, de nekem ezzel se sikerült, kb felénél el is akadtam, ha jobb az angolod mint nekem, akkor lépésről lépésre rágd át, és próbáld meg így feltenni. A közepe táján van egy script amivel bűvészkedni kell és ez nekem nem ment. Nem volt világos számomra mit és hogyan.
A DS nálam már 35-40 torrentnél eléggé belassult és rengeteg százalékot elvitt a prociból. Ráadásul az RSS része nem is igazán müxik. rutorrentnél meg simán ment az automatikus letöltés hétről hétre megjelenenő sorozataimnál. Ezért is bánom a HDD cserét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minecraft
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Mesterséges intelligencia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest