Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Borisz76

veterán

válasz Hooper #89306 üzenetére

A DS416j adatlapja szerint a CPU egy Marvell Armada 88F6828 kétmagos, 1,3 GHz-n ketyegő modell ami nem egy acélos darab.
    Ettől függetlenül általános feladatokra elég kell legyen.

Ami kevésbé jó hír, az a kevés memória.
    Nem tudom, hogy ez bővíthető e ?
    Ha igen, akkor megérhet egy próbát.

A HDD kapacitással SZERINTEM nem lehet gond.
    Elmennek ezek a NAS-ok olyan lemezzel is , ami nagyobb mint ami a listán van....sőt olyan lemezzel is mennek ami a kompatibilis lemezek listáján rajta sincs....
    Ez utóbbi biztos mert nekem is olyan lemezeim vannak amik a listán nem is szerepelnek.

Esetleg felmerülhet még a támogatási idő mint olyan...
    Általában 10+3 év a támogatás.
    10 évig szoftveres frissítések és biztonsági foltozás.
    Az utolsó 3 évben pedig csak biztonsági hibajavítások érkeznek az adott eszközre.
    A 10+3 év a kiadástól számítva !!!
    Azaz a DS416j modell : 4 fiók + 2016-os kiadás....
    2026-ig teljes a támogatása.
    2029-ig pedig biztosági foltokat is kap...

A DS423 természetesen fejlettebb , erősebb CPU-ban és több , modernebb ( DDR3 vs DDR4 ) memóriában is.
    Itt már a kötet mérete is nagyobb : 108 TB lehet akár...
    Az új, 4 fiókos modellek összehasonlítása : DS423/DS423+/DS923+

Nem tudnám egyértelműen azt mondani, hogy cseréld le újabb modellre....ha eddig neked megfelelt és csak a tárkapacitás a lényeg , akkor hajrá tegyél bele nagyobb lemezeket.

Ha számításba veszed a támogatási időt , az erősebb hardvert , akkor persze ...igen : irány a bolt egy új modellért.
    Csak az ára az ami "elrettentő" lehet.
    És akkor még nem vettél lemezt.

Nem irígylésre méltó helyzet !
    Pár év múlva amikor az én DS918+ modellem is a vége felé jár támogatásügyileg....nekem is el kell majd gondolkodnom, hogy hogyan , merre tovább.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Új hozzászólás Aktív témák