Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
Szia!
Akkor lehet, hogy csak türelmetlen voltam az Emby-vel, s idővel lecsökken a CPU terhelése.
Nekem az Emby jobban tetszene, de:1.) Csak az Androidra írt app ingyenes, a többi platformnál fizetni kell érte.
2.) A videó transzkódolás nekem néha fontos, mert amikor nem vagyok otthon, s interneten keresztül nézek filmet a NAS-ról, akkor egész jól működik ez a funkció. -
lewisfm
aktív tag
Szia!
Ez sem rossz megoldás, azonban én annak örülnék, ha elég lenne csak a NAS.
Tényleg tud valaki arra megoldást, hogy a DS Video app Windows-on (Windows 10) képes legyen:
- a videókat indításkor akadozva kezdi lejátszani, aztán pá másodperc alatt simává válik a lejátszás.
(Nincs sebesség probléma, gigabit LAN, core i7 CPU, 16 GB RAM).
Ezt mindkét két laptopunkon csinálja.
A NAS-ról a fájl másolás gyors, a VLC vagy a Media Player Classic HC zökkenőmentesen játsza a filmeket.
- a DS Video app-hoz hozzáadni az AC3 és a DTS audio codec használatátKöszi,
KL -
Borisz76
veterán
Jól látod.
Ha bővíted a meglévő kötetet egy új lemezzel , akkor lesz SHR1, tárhely nem nő.
Lemezvédelem lép életbe, tükröződnek az adatok.Ha MÁSIK SHR kötetet hozol létre vagy ALAP kötetet, akkor lesz 2 db köteted. 4-4 Tb helyed.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
appel
őstag
Megvan, leírom a választ hátha valakinek hasznos lesz.
Synology DS218+ DSM 6.2.1-23824 Update 6 firmware-nél valamiért a led időzítés -8 óra eltéréssel megy annak ellenére, hogy jó időzóna van beállítva. Sebaj ki kell vonni 8 órát a kívánt ki-, bekapcsolási időkből és menni fog.
Nagyon könnyen kideríthető volt a logokból, hiszen az események keletkezési idején látszik, hogy nem stimmel valami. A led világításra vonatkozó naplóbejegyzések itt találhatóak: /var/log/scemd.log
Nem néztem végig az összes naplófájlt, de amit megnéztem azok rendben voltak időzóna ügyileg, szóval vagy nálam kavarodott össze valami, vagy majd javítják valamikor a bugot. -
Madwe
nagyúr
Mondjuk a táblázat alapján csak FHD tud transzkódolni hardveresen, aminek sok értelmét nem látom... azt softveresen is röhögve megteszi, 4knál jönne jól egy kis plusz, bár azt is bírja...
[ Szerkesztve ]
-
lukcsimre
csendes tag
De hogy függ össze a kettő? Elméletileg mindegynek kéne lennie a sorrendnek nem? Okosan felülírtam a régit, és nem hozzáadtam egy újat... így nem tudom visszaállítani, mivel előrelátóan meg se néztem, hogy mi volt. Viszont a VPN Servert le tudom lőni, és újra tudom kezdeni az egészet már úgy, hogy lets encrypt van bent. Remélem.
@gyugyo79 ezt nem teljesen értem. Miért vagy hogy?
@WaterWave 6.2.1
-
TFerenc07
tag
Köszi.
Az lenne a problémám, hogy uhd BluRay filmet nem tudom normálisan lejátszani, mert pár másodpercenként megakad. Pár hónap ezelőtt mikor így néztem volna az apáca című filmet, akkor minden rendben volt. Maximális beállításra volt kapcsolva, még a HDR is működött. DS218+ szerverem van. Mi lehet a gond? Én arra gondoltam hogy azóta jött párszor frissítés az embry és ott van valami elállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest