Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
A HDD-ket átrakva nagy valószínűséggel fel fogja ajánlani a migrációt.
Egyúttal egy DSM frissítést is, még 6.XX vonalon.Mielőtt ezt meglépnéd, azelőtt készíts mindenről biztonsági mentést!
Amúgy a DS423+ procija erősebb mint a G1610T. RAM-ot tudod bővíteni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
addikt
Ha jól emlékszem a VMM-nek kell 4GB legalább, ha nem futtatsz VM-et vagy túl sok konténert akkor nem lesz gond. Simán átrakod és elvileg működnie kell, migrálható lesz. (de ahogy írták felettem egy új telepítés általában javasolt).
Szerk.: DSM upgrade-t fog csinálni 7.0-ra, mert a DS423+-nak az a minimum verziója. De elvileg nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
L-Elek
csendes tag
Szia!
Pár évvel ezelőtt én is cseréltem HP Mcroservert Synology RS816-ra. Nálam kevesebb a user, de nagyon intenzív hálózati használatot generálnak egy rosszul megírt ügyviteli progival, a NAS-ban csak 1GB RAM van és azóta is jól működik. A DS szériával nincs tapasztalatom, de ha a 15user normál irodai használatot generál, akkor nem lesz vele gond. A syno VPN-el nincs tapasztalatom, én MiroTik eszközöket szoktam használni roternek, tűzfalnak, vpn servernek.
Én szeretem a teljes újratelepítést, de ha megpróbálod a régi hdd-ket bedugni az új eszközbe, akkor mindenképp csinálj előbb egy normális mentést és ellenőrzd, hogy megvan e minden a mentésben. Én ezen kívül kiírnám magamnak az öszes beállítást és az átállásra hagynék jó sok időt arra az esetre, ha újra kellene telepíteni és mindent be kellene állítani. Ha a userek nem dolgoznak a hétvégén, akkor én péntek délután szoktam nekiállni az ilyesminek és szólok a családnak, hogy esetleg csak vasárnap este látnak újra -
gyugyo79
addikt
1.Igen lehetséges
2. A DSM ha kell tud VPN kliensként is működni. (Vezérlőpult-Hálózati interfész-Létrehozás-VPN profil ...)
Ezért ez egyikkel tudsz a másikhoz csatlakozni. Annyi, hogy egynek kell pld.: egy synology.me -s cím, hogy a másik el tudja érni. Utána már elvileg IP alapján minden megy a kettő közt.(#34980) Imco
Nincs több ötletem, nálam jól frissíti a NAS is meg az openwrt is, és senki se szólt még az ismerősök közül se, hogy bármi lenne.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
A VPN -es cím az más lesz mint a belső hálózatos cím azzal ne foglalkozz lényegtelen mi (mármint a szabványosan használható belső címek közül) csak egyforma nem lehet. A kettő közti átjárás meg lesz, annyi, hogy IP cím alapján direktbe kapcsolódj a megosztásokhoz.
Példa.:
A NAS otthoni ip címe:192.168.0.254
A VPN ip tartománya 192.168.2.0 - 192.168.2.255
Az otthoni géped a ip címe: 192.168.0.10 /és pld. van rajta egy megoszt nevű megosztás és a neve az OtthoniGepA laptopoddal amikor VPN -be csatlakozol akkor megkapja a 192.168.2.1 -et.
Akkor az otthoni géped megosztását el fog érni a //192.168.0.10/megoszt -al DE nem fogod látni a hálózatoknál OtthoniGep néven és nem fogod elérni se mint otthonról //OtthoniGep/megoszt -al se a rajta megosztott mappát. Csak IP cím alapján és csak ha beírod az elérést. (most a host mókolást kivettem a képletből) . Szóval igazából mindent elérsz csak ip címeket kell megadni az eléréshez.gkevin
Például pont ahogy a fenti példa mutatja annyi, hogy IP alapján csatold be a könyvtárakat, akkor működni fog ha be VPN -ztél. Annyi, hogy ne meghajtónak csatold csak hálózati helynek ha lehet mert a meghajtót keresgélni szokta bootkor ami ha nem találja meg tudja növelni a boot időt kicsit és ugye amíg nem VPN -ztél be úgyse éri el ...[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Egy subnet első címe az azonosító, míg az utolsó a broadcast.
10.8.0.0/24 esetén .0 és .255.Emiatt a .0-án semmit nem fogsz elérni, inkább a 10.8.0.1-n keresd a nas-t.
DSM 5.2-n használtam utoljára a NAS OpenVPN kliensét, ott semmit nem kellett állítani hogy mindent átengedjen magán (internet is ment).
-
Madwe
nagyúr
Kliens függő. Ha szerencséd van, Mokolas nélkül eléred az otthoni benti ip címen. Ha nincs akkor a nason nézd meg milyen alhalozatra teszi az openvpnt a VPN beallitasainal az openvpn fülén . Pl ha 10.0.0.x s teszem azt 10.0.0.5is ip címet kap a kliens, akkor a 10.0.0.0 ip címen fogod elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest