Új hozzászólás Aktív témák

• Csabroncka

addikt

válasz kraftxld #44881 üzenetére

Azért ez nem ilyen egyszerű! SMB hozzéférés esetén miért ne lehetnének ún. felhasználó szintek, amihez egy felhasználónév és jelszó tartozik - ennek semmi köze a tényeleges felhasználóhoz és valójában az asztalkezelési szolgáltatást nálunk én pl. le is tiltottam.

Csupán a lényegez az, hogy a Józsi 1 felhasználó (szint) eléri y,x smb könyvtárat, de csak olvasni tudja, Józsi 2 felhasználói szint eléri y, x, z smb könyvtárat, de csak olvasni tudja, Józsi 3 (szint),x,y, z olvasni és írni is tudja.

Az Active Directory sem ilyen egyszerű, mondom miért:
    Vannak olyan eszközök, amikkel smb mappákat el kell érned, viszont a gépen fut egy olyan laborprogram ami 0-24 ben megy és több ember együtt használja a mérő gépet - ilyenkor mit teszel? Van egy "közös" felhasználó a gépen és mindenki azt használja.

A Directoryval egy gond van Windows verzióként külön asztal van a felhasználóknak és nagyon pöcsölős Win Server nélkül az asztalok beállítása egyesével.

Sajnos egyébként részletekbe menően a Syno AD server nem konfigurálható, mindenképpen egyesével tudod a felhasználókat felvenni, ami ebben az esetben felejtős, inkább az 1 gép mint felhasználót lehetne beállítani.

Mindenki ugyanazzal a felhasználónévvel csatlakozik? én egyenlőre nem találtam rá limitet (kizárólag smb hálózati mappa használatnál)

Új hozzászólás Aktív témák