- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Nekem 3-4 óra játák után tetszik a dolog. Az hogy 5600/6700xt-n 16gb rammal 1440-es monitoron közepes felbontáson időnként szaggat kicsit erős, de meg lehet szokni.
-
félisten
válasz bulikavagyok #157 üzenetére
Melyik része nem igaz? A súlyos szavak ellenére ez nem minősíti az egész játékot. Skyrim és Fallout 4 sem azért van 1-2 évente elővéve mert jól néz ki.
Egyébként arról beszéltünk, hogy ez semennyire sem olyan mint a Star Citizen vagy a No Man's, csak ugyan úgy sci-fi. De itt nem lehet bejárni semmit, a bolygókon nincs semmi azon kívülamit látsz, láthatatlan falak vannak, kvázi olyan mint egy dungeon bármelyik Beth játékban.
Én azt kaptam amire számítottam, Fallout 4 jobb grafikával plusz egy két extra játékelem.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
kwzatz
őstag
válasz wjbhbdux #156 üzenetére
"Igazad van, nem csak fanboyok hanem szuper fanboyok is játszanak már, akik még gépet is vettek hozzá"
Vagy hát vett egy gépet és pont dobtak hozzá egy Starfieldet, miközben előtte nem is érdekelte különösebben a játék. Sokkoló."szerintem nincs azzal gond ha valaki fanboy"
Szerintem eleve a fanboy kifejezés agyatlan és nem csak a Starfield kapcsán, hanem úgy általában. Valahogy a "boomerezés", "fanboyozás" általában egy elég szűk látókörű réteg sajátja, mert hát ez a fajta "name calling" nem éppen a kritika kifejezésének a legemelkedettebb rétege. 14-16 éves korig még annyira nem ciki, utána egyre inkább. De hát kinek mi.
LLKobe:
"Ami a teljes közönséget tekintve egy kerekítési hiba"
Most még ne a teljes közönséget nézd, hanem a Prémiummal játszó közönséget. Hogy lenne már? Szerinted hány procit és kártyát adnak el 1-2 hónap alatt? Emellett teljesen lényegtelen a fenti kontextus függvényében, amiben írtam.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
nagyúr
válasz Plazmacucci #154 üzenetére
Nem végeztem nagy kutatómunkát, csak többször feltűnt a neved a hozzászólások közt, és úgy tűnt, h egyike vagy azoknak akik előre temetik a játékot. Elnézést ha tévedtem! Egyébként nem csak a 30 FPS-t kritizáltad.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
wjbhbdux
veterán
Igazad van, nem csak fanboyok hanem szuper fanboyok is játszanak már, akik még gépet is vettek hozzá
szerintem nincs azzal gond ha valaki fanboy. Én is volt hogy sorba álltam nyitáskor játékért, ez nem egy lenéző dolog. Csak ők jobban elvakultak lehetnek a hibák/hiányosságok bizonyos mennyiségével.
[ Szerkesztve ]
/s
-
LLKobe
veterán
"AMD kártyák/procik mellé osztogatták a prémiumot is,"
Ami a teljes közönséget tekintve egy kerekítési hiba, szóval... De.
A fanboy megfogalmazással nem értek egyet, attól hogy AMD hardvert veszel még nem vagy az.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
félisten
válasz bulikavagyok #151 üzenetére
Nem írtam a játék egészet minősítő "jóságról" semmit sem. És azt olvastad, hogy megveszem a játékot? Ha már hámesterkedsz csináld jól. A 30 fps-t konzolon kritizálni nem a játék minősítése. Értve olvassatok.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
BusinessGuy
őstag
Nem vakon bólogatok számtalan hibáját elismerem csak annyival több a pozitvum hogy simán elnyomja a negatívumokat a francba, pont ahogy egy Zelda esetében is ahol pont ugyan ez menne ha Nintendo-n kívül másra is kijönne. Siránkozás egyes techmegoldások miatt... Mert nagyjából erröl van szó itt is.
Kész játékot kaptunk, az eddigi Beth játékoknál messze polírozottabb, bugmentes ilyen összetettségű és tartalmú játék sosem lesz pláne nem fps-ként, de ha úgyérzed van mégegy olyan cucc amiben ekkora mapok ilyen szintű interakció ilyen tartalom van fps esetleg tps nézetben és kevésbé bugos fanboyozás helyett ki vele érdekel.... Nem a BG3 sem már csak a nézetből és statikus labirintus mappokból kifolyólag sem egy kategória...szóval?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerinted. Szerintem ez viszont csak a te prekoncepciód!
Definiáld a fanboyt, kérlek! Nekem ez az első Bethesda játékom, RPG-ből is csak a második (CP volt az első), és mégis egy erős 8-ast adnék rá, esetleg egy gyenge 9-est is. Szóval akkor fanboy vagyok??Plazmacucci: Megjelenés előtt pár nappal átfutottam a Gamepod-on a starfield-es híreket és az alattuk levő hozzászólásokat. Látom te korábban többször is jelezted, h ez a játék nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
addikt
válasz BusinessGuy #147 üzenetére
This is why we can't have nice things
Nem kell vakon bólogatni és akkor talán kész játékokat is kapunk néha.
De inkább támadj be úgy, mintha anyukádat szidalmaztam volna.Viszont így gyorsan azonosíthatóak azok akik valamiért a kritikákat magukra veszik.
Na az ő szavukra egy vételi döntés előtt nem érdemes adni.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
myckey
veterán
Engedd el ezt az egészet itt, jobban jársz
#148 wjbhbdux
Ez netto valótlan...Felesleges leírnom miért, tájékozódj.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
wjbhbdux
veterán
egyelőre kizárólag a többet fizető fanboyok játszhatnak vele, Steames megjelenés után érdekes lesz nézni az értékelêseket. A gépigény miatt szét fogják szedni őket.
/s
-
félisten
válasz Bad Pritt #126 üzenetére
Látod mindig ez van, én pl nem írtam semmit negatív véleményt, csak, hogy ugyan azok a játék mechanikák mint az összes többi beth játékban, és már is beindult a shit cunami. Még a skyrim is fikázásra került, biztos egy szar játék lehet, ha 10 éve folyamatosan a köztudatban van. De látod itt mindenki tudja mire gondol a másik.
-
Ribi
nagyúr
válasz Fitzgerald #143 üzenetére
Probléma csak azokkal van akik annyit képesek beböffenteni, hogy szar a játék és ennyi. Esetleg még azt is hozzáteszik, hogy netes videó alapján. Ha nem tetszik, az nem az jelenti, hogy a játék szar. Nyilván nem szar, ha sok embernek tetszik. Játék valszeg szar lenne, ha nagyrészt senkinek sem tetszene.
-
addikt
A 7/10 úgy nagyjából reális.
De jelenlegi formájában ennél többet csak a fanboyok adnak ennek.
Ami nem gond, pont erről is szól a dolog.Azok a 9 pontok kb olyanok mint amiket a Cyberpunk kapott day1.
Work in progress. Szóval ezzel legyünk tisztában.
Az ilyen 98/100 nettó átverés.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Fitzgerald
veterán
válasz markknight #138 üzenetére
Ott mondjuk az art is el lett szabva alaposan, rohadt steril az egész a sok növénnyel, meg a műanyag platformokkal, padlóval, brutalista stílusú épülettel.
Nem állok már bele ilyen dolgokba, minden nagy megjelenésnél ott vannak a fanboyok, akik úgy védik az adott játékot, mintha fizetnének érte.
Az összes létező Bethesda játék topikjában számtalanszor lement amúgy ez a fight oda-vissza már, Fallout 4 kapcsán még valamilyen szinten én is részt vettem benne anno a topikjában.
Ez van, mindig lesznek arcok, akiknek nem tetszik, hogy neked nem tetszik a játék.
Nekem meg az nem tetszik, hogy nekik nem tetszik hogy nekem nem tetszik a játék. -
őstag
Egyébként azért már bőven túl a 12 órán tényleg úgymond beindult és nem rossz játék ez, én mondjuk nem bíbelődök a mellék küldetésekkel csak a fő vonalon megyek de nem rossz ez, a grafika meg nagyon rendben van, főleg a belső terek kidolgozattak gyönyörűen
¯\_(ツ)_/¯
-
LLKobe
veterán
válasz - = Zk = - #139 üzenetére
Már előre mondogattuk félve, hogy lehet hogy jobb lett volna elfelejteni ezt a creation engine-t, ott is csak leszólt mindenki hogy de, jó lesz az.
Hát tényleg az.
Remélem a következő játékra már tényleg kukázzák, ha már ennyire együttműködtek az ID-val, ezt a játékot egy ID TECH sok kategóriával szebben, és gyorsabban is hajtaná, ide a bökőt.Egy erősen szegmenzált játék, nem open world, nem szép, de legalább kataszrofálisan rosszul is fut, bármilyen beállításokkal.
Ez csak a technikai oldal, nem a játék.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
őstag
válasz markknight #138 üzenetére
New Atlantis szerintem is egy hulladék, viszont a neonos város az már jól néz ki
¯\_(ツ)_/¯
-
- = Zk = -
félisten
válasz Fitzgerald #137 üzenetére
Egyetèrtek
Bár jobb ha vigyáázol, kapod mindjárt a követ" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
markknight
veterán
válasz Fitzgerald #137 üzenetére
Nekem mediumon fut vállalhatóan a játék, de például New Atlantis egy hányinger ahogy kinéz. Én azért azt hittem ennél komolyabbak lesznek a fák, külömböző geometriai elemek.
-
Fitzgerald
veterán
válasz - = Zk = - #130 üzenetére
Ha sikeresen túl tud lépni az ember azon, hogy a látvány azért nem álleejtős, illetve a játék elképesztően fragmentált (már 8 éve a Fallout 4-ben is ciki volt ennyi loading screent bámulni), de mindezek ellenére még az aktuális baszó csúcshardveren is rettenetesen fut, akkor végül is tényleg nincs baj az optimalizációval.
A probléma az (nem csak a Starfield-el), hogy ezeknél az új megjelenéseknél ez úgy néz ki, hogy még ha be is vállalod a kompromisszumot, és visszaveszel mindenféle beállításokból (vagy mondjuk beállítasz egy alacsonyabb minőséget, presetet), általában még akkor is nagyságrenddel szarabbul futnak, mint akár ugyanannak a fejlesztőnek az előző játéka a legmagasabb beállításokon. És még sokkal rosszabbul is néznek ki...
Ezért nevetek mindig a "de a játék jól skálázható, nagyon sok a beállítási lehetőség" c. hozzászólásokon.
Most azon túl, hogy a Starfield esetében még ez sem igaz (low-on is szarul fut, még tisztességes, modern középkategóriás hardveren is), ez a játék csak ultrán, vagy ahhoz közeli beállításokon néz ki igazán jól.
Pl. RDR2-t még upscaling nélkül is be lehet lőni úgy, hogy rohadt jól nézzen ki, és tisztességes framerate-el fusson régebbi hardveren is.
Ezt még upscalinggel sem igazán. Illetve azt el lehet érni hogy jól fusson, csak akkor meg úgy fog kinézni, mint egy PS3 játék.
"Jaj, de itt izé, mindenféle szimulációt meg komplex interakciót kell számolnia a hardvernek, meg zsúfolt várost, meg mittudoménmit, nem lehet az RDR2-höz hasonlítani."
Hát, itt ez sem áll meg...komplexitásában ez a játék nagyjából semmiben nem különbözik a 17 éves Obliviontól...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Gamepodos teszt várható a hivatalos game passos megjelenésig?
[ Szerkesztve ]
-
SpazzMaticus
tag
válasz Interceptor #134 üzenetére
Most mit mondjak erre. A PC-k"varázsa" ez.
Én még nyomtam is rajta egy 4-5-órát, ha kétszer "megröccent" igazán. Pedig itt csak próbaként trollolozva lőttem rohantam, minden...
A Res-hez meg hozzá sem nyúltam...Mondjuk mivel szeretem az "öreget", nemrég tisztitottam, pasztáztam, irni használom, keves progi fut rajta, jó erőben van...
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy nemi betegség...
-
Interceptor
addikt
válasz SpazzMaticus #129 üzenetére
"vállalható kinézetben"
Én is 1060 6GB-al néztem meg, a procim mondjuk i5 12400.
Azok a beállítások kellenek ehhez a VGA-hoz amiket írtál, hogy normál sebességgel fusson.
Egy homályparádé úgy(igaz nekem 4k-s kijelzőm van az még tetézi) 70%-os res beállítással fut értelmesen akkor sincs meg mindig az 50-60fps (tűzharcokat még nem is néztem ), úgy hogy 1080p a felbontás és minden low, van amit kikapcsoltam, nekem vállalhatatlan a kinézet így.
1440p alá nem megyek amúgy sem ezzel a kijelzővel az még oké, ez az első "új generációs" játék amit próbáltam és sokat kér, új VGA kell ide mindenképp.[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
SpazzMaticus
tag
válasz - = Zk = - #130 üzenetére
Ok, Igazad van, javítok. Nálam nincs gond.
-
kwzatz
őstag
válasz SpazzMaticus #128 üzenetére
Én sem megyek bele ebbe, mert az emberek töredéke sem olvassa el a hosszú kommenteket, sőt, amikor belemegyek, és beszélgetés van belőle, akkor általában moderáció a vége, úgyhogy egyre kevésbé érdekel.
Nem igazán a tetszés miatt írtam, amit írtam, hanem mert rászánta az időt és konkrét példákat írt, erősségeket és gyengeségeket, nem "xy Youtuber videójában láttam", meg ilyen hasraütésszerű benyomásokat osztott meg, amiknek általában a 3/4-e baromság. Vannak hibái a játéknak, szerintem az érdemei nekem egyelőre jóval nagyobbnak tűnnek, aztán majd később meglátom.
Ezt nem rád írom, de a nagy átlag ízlése szerintem sci-fi játékok terén egy rakás szar (ha nem így lenne, akkor pl. a Prey és a Control sokkal nagyobb siker lenne, mint amilyen), meg eleve mérsékelt az érdeklődés iránta más műfajokhoz képest, úgyhogy manapság már egyáltalán nem érdekel, hogy mi sikeres, meg kinek mi tetszik, mert irreleváns.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz SpazzMaticus #129 üzenetére
Szerintem az optimalizációval pont nincs baj.
ha Te mondod....nálam a 9900K+3080 és 1440p.re nem tudok összehozni fixen elfogadható fps-t... elvárnám a belőhető 100-120at, nem pont lowon ugye...
neten meg keringenek a 13700ak a 4090nel 1440p-ben épphogy 60-65 fps ultrával... 4k detto
jah, feltettem a DLSS mod-ot is.... na AZ hozott "pár" FPS-t...de nem egetrengetőt...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
SpazzMaticus
tag
válasz wjbhbdux #124 üzenetére
A 6-éves 1060GTX 6Gb, i7 7700, 16Gram-os laptopomon is elfut 1080-ban low-on, teljesen vállalható kinézetben majdnem stabil 55-60-fps-el, direkt kipróbáltam.
Csak mert valakivel vitatkoztam még egy hónapja, aki azt állította hogy el sem indul rajta...Az asztali 4070-en meg egyenesen hasít a game.
Szerintem az optimalizációval pont nincs baj.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy nemi betegség...
-
SpazzMaticus
tag
Szerinted igaza van, szerintem pedig én meg már rég játszottam ilyen sok ponton fájdalmasan középszerű játékkal. Brutálisan gyenge az AI, lapos a főtörténet, unalmasak a karakterek, fantáziátlan klisék a mellékküldetések, rengeteg az utolsó szögig megegyező copypaste helyszín, borzasztóan avítt és kényelmetlen az UI, - és ez természetesen egy erősen szubjektív meglátás - de számomra borzasztóan steril és lelketlen a világ...
"Jah" hát különbözünk.
Az biztos hogy szépen összeszedetten ír, de attól még nem lesz a legértelmesebb komment, maximum neked az ő véleménye tetszett a legjobban.
Én is pl. szintén tudnék róla oldalakon át mesélni, összeszedetten megindokolni hogy miért az a véleményem ami, de más fórumon már megtettem, nem ér a game nekem annyit, hogy több "kisnovellát" is írjak érte.Ettől függetlenül kétségem nincs hogy a játék hosszútávon is sikeres lesz, mert - mint írtam - a bethesda egyetlen igazi innovációja (az elmúlt 20-évben szerintem) a játék fantasztikus mod-olhatósága biztosítja azt hogy lassan megteljen élettel, a hibáit meg kijavítsák, ezt is mint mondjuk a Fallout 4-et, vagy Skyrim-ot a megjelenése után 2-3-évvel nagyságrendekkel nagyobb élmény lesz játszani, mint indulásukkor, a mod-oknak köszönhetően.
Kíváncsi lennék egy statisztikára -a hozzájuk gyártott mod-ok letöltésszámait látva, - hány százalék jatszotta csak "vanillaként" egyaltalán végig őket egyszer legalább...
Tudom hogy nem releváns, de én embert nem ismerek, aki ezeket mod-ok nélkül használta.Ezek meg az én meglátasaim, amik szerintem egy centivel nem értelmesebbek, vagy kevésbé értelmesebbek mint "Businessguy"-é, csak egy másik vélemény.
Ne azzal mérjük már az "okosságot" hogy nekünk mi tetszik éppen...
-
Bad Pritt
félisten
válasz BusinessGuy #114 üzenetére
Persze ez Fallout mod, mondjuk abból is jókora hiszen ott a világür komplexitása az ürharcok és egyebek ugye. A Fallout meg tulajdonképpen egy Skyrim posztapokaliptikus mod...Tehát tulajdonképpen a Starfield egy posztapokaliptikusra modolt Skyrim Star Citizenesre modolt verziója, amit amúgy a Morrowindből modoltak egykor Oblivionra majd Skyrimre....Toljuk fullba a kretént...
Igen, ezt jól látod, rohadtul látni ebben a játékban még a Morrowindot is, nem hogy a friss címeiket. Ugyanaz a séma, ugyanúgy működik, ugyanaz jó és ugyanaz rossz benne.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
gyimger
őstag
válasz wjbhbdux #124 üzenetére
Halkan teszem hozzá, hogy én képtelen vagyok fantasy játékokkal játszani, sci-fivel viszont szívesen. Ha ez még igaz pár emberre rajtam kívül, akkor ez a játék is megtalálhatja a (széles) közönségét.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
wjbhbdux
veterán
válasz SpazzMaticus #120 üzenetére
Skyrim azért lett mainstream felkapott játék mert elvitte konzolra a WoW felfedezôs, nagy világ élményét egy nem-rpg játékosnak is elfogadható tálalásban. Ez egyszeri lehetôség volt, irreális elvárás hogy a Starfield megközelítse a sikerét.
Ránézésre ez egy tipikus bethesda játék, nagyon óvatosak voltak. Szóval annak szól, aki szereti ha 3 percenként tele az inventóni és mehet eladni a pálya másik felére.
Kár hogy fosport lett amit 4070 alatt nem érdemes piszkálni, pedig egy havi gamepasst terveztem rá.[ Szerkesztve ]
/s
-
kwzatz
őstag
válasz Plazmacucci #118 üzenetére
Az eddigi játéktapasztalataim alapján jah, igaza van, és az övé valószínűleg a legértelmesebb komment a topic-ban.
-
gyimger
őstag
válasz SpazzMaticus #120 üzenetére
És mindamellett eladnak belőle 60 milliót, mint abból.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
SpazzMaticus
tag
Ja, ez is pontosan ugyanúgy lesz "kultklassz" mint a Skyrim.
Egy minden sz@rral telepakolt, de minden téren full átlagos játékot, az elhivatott és innovatív modder közösség ingyen és bérmentve majd gatyába ráz a bethesdának egy bő 2-3-éven belül. Utána majd az lesz tényleg ez is.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy nemi betegség...
-
boost
addikt
válasz Plazmacucci #118 üzenetére
-
félisten
Jó sokat gépeltél, biztos igazad van.
-
myckey
veterán
válasz markknight #116 üzenetére
rpg rpg ....
Küldiket próbáld úgy, hogy az első kettő után, azt a bizonyos harmadikat amit írt kolléga is.
mer ott egyszerre több is lesz.Nem mondtam hogy mit mondtál, érted.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
Sokkalta inkább Skyrim mint Fallout véna....
-
BusinessGuy
őstag
válasz markknight #101 üzenetére
3-4 óra alatt konkrétan ebböl a játékból semmit nem láttál. Nem véletlenül mondják sokan hogy 10-20 óra alsóhangon.
Eleve mindenhol kifejtik hogy célszerü a feldezezés és mellékküldetések elött eltolni egy bizonyos főküldetés végéig (Into the unknown).
De még enélkül is olyan komplex és összetett a stuff hogy sokan pislognak mit hogyan kell nem véletlenül van benne hatalmas help részleg.
Mass effect, NMS... Majd szólj ha a mass effectben vagy NMS-ban lesznek olyan lehetőségeid a fő sztorin túl mellékküldetésként hogy becsatlakozhatsz akár hiradósnak, fejvadásznak, kereskedőnek, csempésznek, kalóznak, ürcowboynak, igazságosztónak, katonának mindre külön külön hatalmas küldetésrendszerrel, miközben a játék világa telis tele olyan random eventekkel amikből szintén korrekt mellékküldetések születnek, és közben majdhogynem olyan komplexitású még az ürharc is amit annó az Xwing játékokban láthattunk. Értsd energia kiosztás pajzsra hajtómüre fegyverzetre, célbefogás szétlőhető elemekkel a hajókon akár megállitva az ellenfelet akár lefegyverezve, hajóelfoglalás mondjuk úgy hogy kiiktatod az ellenfél hajtómüvét és lévén nem tud mozogni védtelen lesz rádokkolsz és átszállsz, mehet a harc a fedélzeten....De akár kommunikálva velük fenyegetheted is őket rakomány átadásra harc elött... Konrétan bármelyik ürhajót...
Persze a Mass Effectnek volt egy iszonyat epikus sztorija amit máig imádok de a két játékot semmilyen formában nem tenném egymás mellé mert totálisan eltérnek. Itt nem epikus küldetéseket és gigasztorit kapsz hanem hatalmas komplex szabadságot bizonyos korlátok között. Ugyan ez igaz a NMS-ra is, az egy mezei survivor cucc amiben konkrétan a gameplay 90%-a bányászás, épitkezés, bányászott cucc management, idegen fajok nyelvének megfejtése, mindez faék egyszerüségü küldetésekkel és harcokkal. Az egyedüli amiben az többet tudott az az volt hogy bárhol leszállhattál felszállhattál, cserébe a legkomplexebb amúgy full randomgenerált bolygó amit abban látsz sem éri be a Starfield legkisebb zugbolygójának kidolgozottságát se, nem beszélve a random generált lényeiről amik inkább paródia kategóriásak a mai napig.Persze ez Fallout mod, mondjuk abból is jókora hiszen ott a világür komplexitása az ürharcok és egyebek ugye. A Fallout meg tulajdonképpen egy Skyrim posztapokaliptikus mod...Tehát tulajdonképpen a Starfield egy posztapokaliptikusra modolt Skyrim Star Citizenesre modolt verziója, amit amúgy a Morrowindből modoltak egykor Oblivionra majd Skyrimre....Toljuk fullba a kretént...
A Starfield messze nem tökéletes cucc sőt a szokásos Bethesda gyermekbegtegségei ott vannak, de hálistennek azért rengeteget fejlődtek. Okkal hivatkoznak rá ürSkyrim-ként, és még ha van is közös vonása a Mass Effectekkel vagy a Nomanssky-al, azoknál egy messze komplexebb összetettebb és tartalmasabb cucc ami lazán lesz valószinüleg akkora kultklassz mint a Skyrim volt és amibe még 10-15 év múlva is kreálni fogják a modderek a tartalmat. Ezt pedig azért nem sok játék mondhatja el magáról, még a 10/10-es pontokkal megszórt gigacimek java sem....
Akinek epikusság kell keressen valami mást, annak ott vannak a giga AAA játékok a giga exkluzivok. Akinek meg szabadság és komplexitás amiben durván el tud merülni egy komplexen felépitett galaxisban az nem egy szaros fórumon fog állandóan siránkozni maximum az élményeit osztja meg. Kinek a pap kinek a papné. De ne akarjuk már olyan játékok mellé rakni grafikában vagy akár sztori és epikusság vonalon amik persze ezt agyonverik de cserébe a komplexitásuk és tartalmuk ennek a cimnek a lábujjárnyékáig sem érnek fel.....[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz Plazmacucci #112 üzenetére
Én az Xbox topikban úgy jellemeztem, hogy egy nagyon szép Alien/Prometheus mod a Fallout 4-hez.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
félisten
Ez egy fallout 4 ami úgy néz ki mint a star citizen.
-
LLKobe
veterán
Látom te az a tipikus "mindenki más hülye, de nekem igazam van" típusú ember vagy.
Azzal véded a játékot mikor mások elmondják az (esetenként negatív) tapasztalatukat, hogy az nem úgy van, mert az interneten azt olvastam hogy.
Ha pedig valaki erre rávilágít, jön a kitérés hogy "mert ez az internet és muszáj kötekedni...".
Nem. Saját tapasztalatokat írj, és tényeket, ne a kitéregetés menjen mikor valaki megkérdőjelezi amit összegugliztál. És azzal sincs baj, ha esetenként beismeri az ember hogy tévedett.Ha valaki bejön ide olvasgatni hogy milyen a játék, csak a fals hülyeségeket fogja találni hogy minden faja, aztán megveszi és rájön hogy mégse. Csak akkor már kiadta a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
De most amúgy mi a baj nberek? Teccik jáccó, nem teccik nem jáccó, előrébb vagy ha ide jössz sírni mint a 6 éves fiam?
¯\_(ツ)_/¯
-
myckey
veterán
válasz - = Zk = - #105 üzenetére
Mondom, nyugodj meg, attól megnyugszol...
jaaaj...."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
- = Zk = -
félisten
hát hooogyne
jaaaj, istenem...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
gyimger
őstag
válasz Bad Pritt #94 üzenetére
Redditen sok ilyen sztori van, elég gyorsan kiderülne, ha nem igaz. Azt a kétes forrást már meg se említem, aki egy interjúban mondta ugyanezt, mert a neve Toddal kezdődik és Howardra végződik
Amúgy állítólag a felszállás után volt 1-2 másodperc fekete/töltő képernyő."The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
myckey
veterán
válasz markknight #101 üzenetére
Jh hogy úgy, akkor már értem.
Jól van, majd meglásssuk"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
válasz - = Zk = - #97 üzenetére
Már vártam
Ami valótlan az valótlan
Ne kötekedj[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
-
LLKobe
veterán
válasz - = Zk = - #97 üzenetére
Valahogy szívügyének érzi
-
- = Zk = -
félisten
neked mennyit fizet a Bethesda vagy az MS, hogy ennyire véded a játékot?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
myckey
veterán
válasz markknight #92 üzenetére
ezt hogy sikerült? nem igazán olvastál te sem utána, pláne a mass effect és noman hasonlatot is figyelembe véve
-
őstag
-
Bad Pritt
félisten
Hát ez szerintem részben kamu sztori, töltőképernyő van felszállásnál, szóval tuti nem indult el az a hajó. Földön el tudom képzelni, hogy lehetséges az ilyesmi, bár hozzám jöttek fejvadászok okoskodni és kitakarítottam a hajójukat, de felszállni nem engedett a játék.
Amúgy lopott (stolen) dolgokkal simán lehet menni bármerre, a contraband címkés cuccokkal viszont lekapcsolnak.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
myckey
veterán
A kalandjaidat közhírrés is tudod tenni, írnak rólad meg tán el is lehet adni a zsurnalisztáknak...
Én még tájékozódom ezerrel, nem akarok koppanni, vagy anyázni mert nem vagyok tisztában dolgokkal.
Azért az ne mvéletlen, hogy milyen szinten ál la jtáék úgy összességében, az emberek közében....
[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
Én az apró, jelentéktelen kis dolgok miatt várom, hogy megjelenjen a játék ( ). Olvastam olyat, hogy a játékos egy elhagyatott épület mellett talált egy üresnek tűnő űrhajót, de amikor belépett, kalózok voltak rajta. A hajó vele együtt felszállt, és miután kinyírt mindenkit, lopott dolgokat talált rajta. Mivel ezzel nem mehetett civilizált légtérbe, egy kis holdra leszállva kidobott mindent és megtartotta a hajót. És ez még csak nem is egy küldetés! Ez csak egy kis apró kaland, amivel szembesülhetsz.
-
myckey
veterán
Tehát "semmit" nem láttál még belőle, csak kapirgálod az elejét...
Nem Mass Effect, annál grandiózusabb.Ezt a STARFIELD topicba raktam be, Redditről....
Totál igaz.[link]
A játékosok kevesebb mint 6%-a érte még el a LVL 10-et a játékban.
még meg sem jelent, hivatalosan...Keep that in mind while reading people’s criticism
I’ve seen a lot of posts of players saying that the game is empty, there’s nothing to do, no role playing etc. The vast majority of players have barely finished the tutorial, let alone experience all this game has to offer.
A legnagyobb többség még a tutorialban van, érdemes észben tartani, mikor mindenféle lehúzást olvas az ember a játékélményről...nincs mit csinálni, üres, kiherelt rpg elemek blabla....Alatta írják, van aki 12 órája köveket bányász
I've clocked in 12 hours and I've been mostly mining rocks. It's not much but it's honest work
Te tudod, de ebben a játékban soakt kell tájékozódni, érdemes mert van miért a játékmenet tekintetében, aztán az sokat dob rajta..."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
thomeef
őstag
Hát 5-6 óra game után eddig nekem rohadt nagy csalódás. Mass effect epizódok közelébe nem ér. Borzalmas loot rendszer, repetitív enemyk, rém egyszerű skill rendszer, és a sztori is wtf eddig. Ami tetszik, és amiért nem képtem ki egy óra után az a zene, képi világ. Remélem beindul vagy lesz valami, mert eddig nem értem a magas kritika pontszámokat.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
gyimger
őstag
válasz BusinessGuy #82 üzenetére
Hé! A Deathloop rohadt jó játék
-
BusinessGuy
őstag
válasz Plazmacucci #81 üzenetére
Van már rengeteg ha magyar kell ott az IGN, nagyon korrektül beszámoltak róla. Vicces hogy az IGN családból egyedül az ultrasony imádó angol IGN (akiknek egy deathloop 10/10) az aki a játékot lejjebb húzta 7 ponttal - vajon miért... - az összes többi ign-nél 9 körüli, ekörül lenne a magyar IGN is ha pontszámot dobnának de ők jóideje jobbnak látták elengedni a számozást és mindig dobnak a végén egy Prokontrát.
A valóság pedig valahol ott van ahol az értékelések átlaga, 8-9 között a 9-hez közelebb. -
félisten
Miért nincs teszt?
-
BusinessGuy
őstag
válasz BusinessGuy #79 üzenetére
*67% a quality
-
BusinessGuy
őstag
válasz - = Zk = - #78 üzenetére
Nem a DLSS opciókban van de amúgy a presetek jelentése ez:
Preset A (intended for Perf/Balanced/Quality modes):
*An older variant best suited to combat ghosting for elements with missing inputs (such as motion vectors)
Preset B (intended for Ultra Perf mode):
*Similar to Preset A but for Ultra Performance mode
Preset C (intended for Perf/Balanced/Quality modes):
*Preset which generally favors current frame information. Generally well-suited for fastpaced game content
Preset D (intended for Perf/Balanced/Quality modes):
*The default preset for Perf/Balanced/Quality mode. Generally favors image stabilityPreset E (Unused)
Preset F (intended for Ultra Perf/DLAA modes):
*The default preset for Ultra Perf and DLAA modes.
Lehet velük kisérletezni de ajánlott az F vagyis a default.
Ezen kivül a régi jó performance/balanced/quality módot ahogy irtam simán a játék beállitásaiban található skálán lehet behúzni, értelemszerüen 50% vagy alatta a legtöbb fps a gyenge képminőséggel, 59% a balanszolt és 69% a képminőség vagyis a quality. Értelemszerün lejjebb vagy feljebb rakva a csuszkát skálázható vagyis a 100% nem csinál semmit az 1% meg atomjaira butit a sebességért. -
- = Zk = -
félisten
válasz BusinessGuy #77 üzenetére
melyik DLSS opcióban van a legtöbb FPS?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
BusinessGuy
őstag
Min nincs meg? Milyen felbontáson?
Amúgy tedd fel a DLSS modot.oriic: Köszi,mentem!
Komplikato: Render% = 50% - Peformance / 59% Balanced / 69% Quality. Ezeknek felel meg az adott beállitás ami ugye régen nem volt ennyire skálázható. Az alapbeállitás ultrán 75% ami magasabb mint a quality.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Néztem egy csomó beállítás teszt videót, és van amit nem értek. Az FSR bizonyos rendering százalékoknál borzasztó ronda, máshol meg tök jó képet ad. A másik fura dolog az volt, hogy FSR-rel bizonyos beállításokban pl. RTX3060-on 1400p vagy 2160p felbontáson nem kevesebb, hanem TÖBB FPS volt, mint 1080p-ben, ami egy vicc.
És persze belehackelt DLSS-el SOKKAL szebben néz ki az egész."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
LLKobe
veterán
Te nagyon lelkesen bólogatsz mindenre, debvan ennek alapja? Mert nálan i7 9700 + 3070-el sincs meg a fix 60 fps, úgy hogy az fsr be van kapcsolva, és azért hanyatt nem esek a szépségétől.
Persze mindenkinek más a vállalható, de azért nem egy leányálom a game.
-
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget
¯\_(ツ)_/¯
-
Komplikato
veterán
válasz pRoject22 #64 üzenetére
Hát a következők jöhetnek számításba:
1. Lepakolod a túlsúlyt
2. Olyan fejlesztésekre mész rá, amik növelik a véroxigén szintedet
3. [SP]Megszerzed azt az idegen képességet, ami feltölti a véredet oxigénnel.[/SP][ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
gyimger
őstag
válasz pRoject22 #66 üzenetére
A Fallout 3-ban is addig kellett cipelni a motyót, amíg nem lett egy frankó kis házunk, ahová le lehetett pakolni. A hajó limitjét 100%-osan megértem, remélem a házikó majd mindent elbír. És minél hamarabb megkapjuk
-
L_ajos
őstag
I3 9100F + 3060 + 16Gb ram mellett a medium vállalható?
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
őstag
Van valami megoldás arra, hogy 5 sec futás után ne akarjon kimúlni a bábú?
¯\_(ツ)_/¯
-
markknight
veterán
Amúgy szerintem picit túl sok idő megy el a folyamatos utazgatásokkal (töltés, várakozás, ugyanaz az animáció ezredszerre). Illetve nekem nagyon hasonlít ez a játék a Mass Effectre. A karakterek egyelőre sótlanok, de az majd alakul.
-
ati3x
senior tag
Jaja, meglássuk.
Amúgy én simán megcsinálnám a nagy kiadók helyében, hogy kiadnám a mellék sztorik írását a fanoknak. Pár kulcs momentum megadásával küldjenek sztorikat. A legjobbakat simán díjaznám. Pláne ami bekerül a játékba. Kvázi, a Fanokat használnám MI-ként
És igen, az MI, a chatgpt és társaival ugyanez a probléma. Pár hónapja próbáltam a Chatgpt-t. Egy idő után elég sablonos válaszokat adott. Bizonyos területeken bazi jó lehet, pl fordítás, és egyéb repetitív tevékenységek. De ahol minimális intuició kell, ott hamar elvérzik. Persze sok ember is
-
ati3x
senior tag
"hanem merüljön bele a jtáékba, ami rengeteg lehetőséget tartogat."
Igen, pontosan. Kíváncsiságból egyből elengettem a fő szálat, és elindultam körülnézni a városban. Random bepróbáltam pár, gondolom "mellék" küldetést. No ezeket érzem "erősen" sablonosnak.
Szóval lehet, hogy visszetérek a fő szálhoz, osztán meglássuk. Remélem az a 10 óra sem valami sablonos cuccal van kitöltve... mire beindul.
Az hogy 50-100 órákat beleinvesztáljak a drága időmből, azért le kell rakni vmit az asztalra..
De mondok egy másik sztorit. Pár éve megvettem a TITANFALL 2-őt. Utólag visszatekintve a cselekmény bazi lineáris volt, de maga a sztori sablonos, de fordulatos volt. Pont elég volt egy jó kis óriásrobotos henteléshez. Minden ki volt mérve patikamérlegen, ráadásul egész jó balanszal. Mint egy jó kis közepes hollywoody akciófilm.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
ati3x
senior tag
Folyt..
Spoiler
Értem én, hogy rpg, meg ilyenek. De nekem az volt az érzésem, hogy a küldik nagy része is direkt úgy van megírva, hogy minnél többet gyalogolj/metrozz/űrugorj. Pl. Volt egy küldi, hogy 3-4 bioszenzort kell begyüjteni. Természetesen sikerült az adott térkép legtávolabbi pontjára lerakni. Szal percekig mászkálás, néha töltés. Ezen még az se segített, hogy a 4. Szenzort egy kölök elcsorta, és eladta a helyi shopban. Elég "izzadságszagú" volt. Vagy csak én öregszem?
A másik, jelentkeztem egy céghez. Megvolt az "állásinterjú". A következő task, vigyek a meetingre egy kvt. Szal az agyonajnározott "hipereffektív" cégnek honnan kell kvt vinni? A térkép másik végében lévő shopból. Ahol hogy, hogynem azzal a csávóval találkozol akit kirugtak, és te kerültél a helyére. Érted. Nincs egy kvgép a cégnél... Miért nem vmi spec kínai kaja, vagy thai, esetleg sushi-ért kéne menni. Nem, basszus kv! Szóval apróságok, de valahol idegesítő.
Pl a Mass efect 1-2 annó nagyon bejött. (A későbbiekkel nem játszottam). Igaz a sztori elég lineáris volt, de élvezetes. Valahol úgy érzem, hogy ez az "open word" elképzelés még mindig nagyon sántit. Pillanatok alatt repetitívé válik, főleg egyjátékos módban.
Mondom ezt úgy, hogy tényleg koca gamer vagyok, nagyon kevés cuccal játszottam.
-
jimpo
senior tag
válasz markknight #51 üzenetére
Jól.
Viszont angolul is könnyen kiejthetőnek kell lennie, pl Bob, Steve hasonlók. Egyszerűbbekkel valószínú nem lő mellé az ember.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
myckey
veterán
Dehogy nmerül ki az űrhajózás ernnyiben...
Az egész sztori is valami bő 10 óra után indul be, a fejlesztők meg külön kitértek rá, hogy ne is ezzel foglalkozzon az ember, hanem merüljön bele a jtáékba, ami rengeteg lehetőséget tartogat.
Biztos hogy a felszínt kapargatod....
-
gyimger
őstag
válasz markknight #51 üzenetére
Már láttam panaszt, hogy azért kezdték újra a játékot, mert Vasco nem mondta ki a nevét. Fallout 4 előtt volt egy lista, milyen neveket tud kimondani a robot inas, de most nem találkoztam vele.
-
markknight
veterán
Jól hallottam, hogy Vasco kimondja azt a nevet amit magadnak választasz? Vajon mindent ki tud mondani?
-
ati3x
senior tag
Premium van, most vettem a 6700 xt-t. Tegnap én is elkezdtem. Vegyesek az érzéseim 4-5 óra után. Grafika jó, de nem egetrengető. Na mondom belövöm a HOTAS-t. Nem támogatja. Még egy mezei joystikot se. Az űrhajózás kimerül annyiban, hogy űrhajóba be, ugrás A-ból B-be. Játék közben kb annyit tölt mint a Witcher első része. SSD ide vagy oda, néha elég idegesítő, hogy 3-4 percenként tölt 5-10 másodpercet. Nekem kicsit "érzetre" witcher kompintásnak tűnik. Eddig pl úgy érzem, a Witcher 3 jobb, élvezhetőbb. Azzal pár éve elég sokat nyomtam.. Pedig inkább "űrhajós" vagyok. Egyenlőre űrhajós részben pl az ELITE sokkal jobb. Nem rossz, lehet csak a felszínt kapargatom, és csak hagyni kell neki időt.. De nálam egyenlőre azt a hatást érte el, hogy lehet hogy inkább az ELITE-t, és a Wtcher 3-at kéne újrakezdeni.
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
BusinessGuy
őstag
válasz - = Zk = - #45 üzenetére
Hm...Akkor lehet drivert kéne frissítenem vagy nem tudom, reggel reshade elött próbáltam akkor azt írta ki a játékban a filter behpzásra hogy not supported...
Köszi ránézek mert a shaderezés azért egy 5-10 fps-t elvett. -
Fitzgerald
veterán
Szerintem senki nem várt GOTY-t, kb. azt hozta, amire számítani lehetett a Bethesdától.
És ez nálam 25-30 eurót ér, úgyhogy türelmesen várok.
Jött egy rakás igazán jó játék idén (talán még az általam is nagyon sokat szapult Cyberpunkot is feltámasztják ezzel a 2.0 update-el, meglátjuk), szerintem egy évig, vagy még tovább is elleszek velük...aztán majd valamikor jöhet a Starfield jóárasítva.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz BusinessGuy #44 üzenetére
szerk
mármint miben? Starfield?
nekem mükszik... nV 3080[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Ránéztem a megfelelő oldalra, tényleg kijött.
-
SpazzMaticus
tag
Hát én kipróbáltam ezt a "csodát", és én azért még inkább várok legalább az első unofficial patch megjelenéséig...
Mást inkább nem írok, sokan vannak még itt "emelkedett érzelmi" állapotban, és nem akarok senki lelkébe esetleg belegázolni, pár hónap után sokkal higgadtabb beszélgetéseket kehet majd folytatni a game ről...
Viszont az a jó a bethesda játékaiban, hogy egy nagyon jó alapot szolgáltatnak a modder közösségnek. Eltelik 2-3-év, és akár egy egészen kiemelkedő játékot is faraghatnak belőle.
Egy Fallout 4-et is pl. ma százszor jobban megéri játszani mint megjelenéskor, nekik köszönhetően.
-
gyimger
őstag
válasz Montanaxy #39 üzenetére
Talán (tényleg tipp) ennek köze van a történethez is. Mármint azért, mert képesek vagyunk az űrben utazni és a környező galaxist betelepíteni, attól még nem leszünk Star Wars univerzum.
-
- = Zk = -
félisten
válasz pRoject22 #37 üzenetére
reshade?.... még él?! woow <3
én nV GameFilter-t használok évek óta amihez lehet....[ Szerkesztve ]
-
Montanaxy
aktív tag
Nekem az is fura, hogy ez egy űrscifi, és egy darab földönkívülit nem láttam benne, pedig több óra streamet megnéztem már több helyen.
-
markknight
veterán
Elég csúnya karaktereket lehet összerakni ebben a játékban ahogy látom Tiszta red dead online feelingem volt
-
őstag
válasz BusinessGuy #35 üzenetére
Ez melyik Reshade mod? Mert ahogy nézem kettő van fent már a nexuson
¯\_(ツ)_/¯
-
myckey
veterán
válasz BusinessGuy #35 üzenetére
Aha, én is találkotztam ezzel....
Másik a Fov. bár arra is találtam redditen okosságot, és profin megy is."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
BusinessGuy
őstag
Elsőként a brightness funkciót kéne betenniük mert ez nagyon gyászos igy. Pc-n szerencsére megoldja egy Reshade, de konzolon esélyed sincs.
Ilyen alapból.....
Ilyesminek kéne lennie (ez reshade-el)
Nagyon nekiestek a neten emiatt és teljesen jogosan, az egy dolog hogy HDR nincs, de hogy SDR-ben is ilyen fakó legyen és nulla beállitás van rá alapból... -
Wesder
félisten
Már el is kèszült a DLSS mod a játékhoz.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
myckey
veterán
válasz BusinessGuy #31 üzenetére
De nem mondtam hogy az emberre céloztál, elég az ha feleslegesen nekimegyünk egymás játékának...UBI címekben is van nagyon is szórakoztató, meg máshol is.
Neki most ez egy 6-7es játék, és jobban várja avatart....egészségére. annyi baj legyen. írtak már ebbe a topicba rosszabbat is.....( irracionálisabb dolgot )Amiket pedig most leírtál, én is összeszedtem, fentebb...
( pl. sztm a karakterek, arc, mimika mozgásanimálás interakció, meg tps nézet stb...ezek mind hatalmas plusz dolgok, Bet gamehez mérten. ) Egyetértek veled !
Én egyébként folyamat az ellenkiritikákat ovlasom, idehaza és nemzetköziben is, pláne a kommenteket.Ma talán neki tudok ugrani a játéknak, és várom mennyire fog meg....mert az élmény érdekel majd, nem a keményvonalas RPG elemek, arra ott a BG3.
Ellenben pár grafikai beállítás orvoslását azért várom tőlük....mondjuk, meg lehet oldani, ez is jól moddolható.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nincs benne Ray Tracing, gondolom nem véletlenül, 13700K, DDR5 7200 , 4080 mellett 1440p-n minden ultra FRS nélkül 70-80 fps, FSR-el 100-110 de a kép nagyjából ugyanúgy néz ki mint natívban, nem rossz az az FSR2 ^^
¯\_(ツ)_/¯
-
BusinessGuy
őstag
Jogos de nem az embert hanem magát az Ubit szóltam le. Videók alapján meg ne akarjunk pontszámot dobni semmire..... Főleg úgy hogy közel 60 tesztből több mint a 80-90%-a 8-9-es vagy afölötti és van 1-1 oldal ami lejjebb értékeli. Olyan oldalak mint az angol IGN ahol a Deathloppra meg 10 pontot adtak....
Persze messze még a játék vége de eddig ez a stuff lazán hozza a 8-9-es átlagot, és Bethesda szinten is fejlődtek jópár dologban. Már csak egy Star Wars mod kell
Ha ez a játék a Nintendo vagy a Sony szineiben jelenik meg már kultklasszikussá avatták volna a neten..... Elég elkeseritő hogy ott tart a fanatizmus hogy játékokat húznak le vagy épp kiáltanak ki világbajnoknak pusztán azért mert XY platformra exkluziv....
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
Ertekelesek alapjan teljesen jo jatek lesz ez, de egyesek mar most temetik... Kicsit PS fan hatszelet erzek ebben (mondom ugy, hogy XSX-et PS5-re csereltem nemreg), plane hogy sokan mar a kiszivargott fomenu alapjan leszurtek, hogy hulladek lesz a jatek (na vajon melyik konzol fele huznak).
Skyrim-el mai napig rengetegen jatszanak, moddoljak, ez varhatoan meg evek mulva is igy lesz. Pont nem erdekli oket, hogy milyen az arcanimacio, vagy hogy a grafika mennyire nem top kategorias (plane 10+ ev tavlatabol). Tetszik, vagy sem, a Bethesda jatekaira (szinte) nincs alternativa.
Ha sikerult nem total elszurniuk a Starfield-et, akkor benne van a pakliban, hogy ez is klasszikussa novi ki magat. Nyilvan nem mindenki fogja szeretni, nekem pl. a Fallout nem jon be (pusztan a vilaga miatt), de ha hozza azt, amit egy Bethesda jatektol var a nep, nagy baj nem lehet.
-
myckey
veterán
válasz BusinessGuy #28 üzenetére
ennek sincs sok értelme, szétfikázni a másikat....stb.
-
BusinessGuy
őstag
válasz Montanaxy #23 üzenetére
Nálad. Meg egy elenyésző kisebbségnél.
Avatar kapásból ott indit hogy Ubisoft cim tehát minden amit mondanak amit mutatnak el kell osztani kettővel és az elmúlt 10-15 év tapasztalata alapján a büdös életbe nem nőnek fel openworld szinten egy Bethesdához sem egyéb másik OW fejlesztőhöz.
Gave: igen én is most dobtam rá reshade-et, vicces hogy a 0. napon erre van szükség mert valami állat kifelejtette a gamma/Brightness beállitást..... -
törölt tag
válasz BusinessGuy #16 üzenetére
Szerintem is jó a 80 pont indulásnak, a
Nintendo játékosok
fogják lehúzni. PC-n 90+ idővel ahogy a modok is jönnek hozzá és olcsóbb lesz a gép amin szépen fut.#2. Szerintem sem jó a trend, én ReShadet használok erre. amit FO4-hez használok majdnem jó is lesz ha jól gondolom:
-
Montanaxy
aktív tag
Hát nálam ez 6-7-es játék. Max erős akcióban venném meg. Sokkal jobban várom az Avatart.
-
Krissz1983
aktív tag
Néhány hónapja jöttem át a kék oldalra ( redfall betette a kaput) de olvasva a teszteket és nézve Pistiéket úgy érzem hogy végre a zöld oldal is kapott egy igazán jó játékot.
Őszintén irigylésre méltó game. Sajnálom hogy nem multiplatform.
Jó játékot Box/pc communityGive them nothing but take from them everything
-
Komplikato
veterán
Mindíg le voltak maradva grafika ügyileg a játékaikkal, de cserébe kenyérpirítón is mentek. Arc animáció meg pont annyira béna, mint az összes olyan játékban ahol szerkeszthető karakterek vannak és/vagy beépített szájszinkron. Amit fel lehet róni tutira, az az irgalmatlan sűrű töltőképernyő.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
BusinessGuy
őstag
Nem rossz ez a játék az értékeléseinek a java 8-9 pont fölötti csak 1-1 teszter húzza lejjebb. Eddig a valóság valahol 8-9 körül van.
Ami viszont feltünt:1. Ismétlődés. Szokásos Bethesda betegség hogy adott helyszint cselekményt ismételgetnek, itt is jelen van kb mint a Skyrim-ben amikor a 86. dungeon is ugyan úgy náz ki. Ez a kisebb gond, pláne egy ekkora játékban....
2. A nagyobb gond hogy nincs HDR nincs fényerő vagy gamma beállitás, semmi. A játék SDR-ben és HDR-ben is konkrétan mosott túl világos fos ami érthetetlen mert például a menük jól be vannak lőve. Neten is egyre többen zörögnek rajta joggal, konkrétan olyan érzés oleden játszani mintha valami hulladék TN paneles monitort nézne az ember.....Nincs fekete,nincs rendes kontraszt. Ez igy wtf 2023-ban, és erről miért nem szólt egy teszt sem...?
-
myckey
veterán
Én sem azt mondtam, hogy szart mondtál ...
De 10/10 et sem mondtam.Én már átolvastam raklapt kritikát, nem mindegyik van elájulva...nekem itt a prémium kiadás, kaptam vga mellé.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Arc az mindig is Bethesda védjegye volt, ahogy animáció is....nem feltétlen pozitív értelemben.
De itt van javulás, ráadásul van TPS nézet is, meg mászás/kapaszkodás interakció stb...Azért ha hozza az Oblivion Skyrim vafy jobb FO minőséget ( hozza teszteken ) , akkor szar nem lehet.
persze van ahol a sztori, kaarakterek, rpg elemek stb...nem jönnek be, térképpel is van gond ....
De a performance is érdekes, már vannak komoly tesztek , lehet nézegetniJó ez !
Szabadon kell barangolni, a hatalmas világ pedig adja magát, és remek a játékélmény.YODA
Köze nincs NOMAN vagy Cyberp pofára eséshez ! nem is értelek, honnan veszed ezt ....[ Szerkesztve ]
-
-
Xaels
félisten
Elnézve a konzolos teszteket, azért messze nem egy 10-es játék. Az arc animációk sokszor botrányosak még drága PC-n is, az meg a másik, hogy egy ex vicc ,hogy még a 30fps-t sem képes beton stabilan tartani még a nagy konzolon sem. Kicsit úgy érzem 1-2 helyen túl lett pontozva.
Yodamest de azokért nem kérnek el (előfizetésen kívül) közel 30k-t és nem is egy Bethesda dolgozik rajtuk majd egy évtizedig.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Yodamest
veterán
Vagy ne is beszéljünk a különféle pixelgrafikás rpg-kről, amiknek folyamat 95-100%-os az értékelése... miközben gyakorlatilag egy snes játék, mind grafikában, mind komplexitásban. Illetve a Visual Novellek is ugyan ez a kategória, azok sem állnak meg 90% alatt soha, pedig gyak. egy interaktív képregény az egész, minimális játékmechanikát tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
válasz Döglött Róka #3 üzenetére
Egyetértek
#Boost: Értékeléstől függetlenü+l még lehet számodra 10/10es játék, adj neki egy esélyt.
A 96os metascore és 9.0-s játékos értékeléses BG3 is van akinek nem tetszik, más meg világ végéig elmenne érte(köztük én is).[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Bizonyos kor felett, és munka, család valamint egyéb hobbik mellett már csak instant klasszikusokra van idő. Ez olyan, mint, hogy szeretek grillezni, de nem grillezek minden hétvégén, csak évente kétszer, háromszor. Viszont akkor arra rákészülök, hogy frankó legyen. Ilyen nálam a videójáték is. Ezért maradt ki az FF16, a Horizon FW, meg amit felsorolt a kolléga... De pl megvolt idén a Zelda.
-
gyimger
őstag
"It's 88 on opencritic. That's the same score as Spider-Man, Horizon: Forbidden West, Ratchet and Clank: Rift Apart and Final Fantasy XVI. It's also higher then games like Ghost of Tsushima, Returnal, and Death Stranding."
-
boost
addikt
Én egy űr-Skyrimet (94 pont volt anno) vártam, sőt, annál valami jobbat, hiszen eltelt azóta több mint 10 év, ahhoz képest nekem a 88 pont kevéske. (Tudom, lehet kővel dobálni, de nincs MINDENRE időm. Sőt, nagyon kevés időm van, ezért a lehető legjobb játékokkal szeretek játszani. ) Nem érzem azt, hogy annyira összekapta magát a Bethesda.
-
anulu
félisten
úgy tűnik, a Bethesdának jót tett az MS felvásárlás és összekapták magukat.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Windows 11
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Digitális Állampolgárság Program
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.