Hirdetés
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
válasz Fitzgerald #68760 üzenetére
Mondd neki hogy jön Snoop és belő egy szöget
Tényleg nincs ötletem, nekem se látta még az asszony se a The Wire-t se a Breaking Badet. De ismerem a másik oldalt is. Én meg nem láttam a Peaky Blinderst amire ő beszélne rá . Pedig érdekelne is, de valahogy soha nem kerítünk rá sort. Nincs különösebb oka.
Ha mélyen magamba nézek, és őszinte akarok lenni, talán az indok annyi, hogy bár teljesen bejön a témája meg a sztorija, valami taszít vagy Cillian Murphy-ben (tényleg nem bírom annyira), vagy ez a kosztümös, Twist Olivér stílus nem jön be a lelkem mélyén. Talán a párodnál is valami kis hasonló apróság, ami zavarja a sorozatban csak a promóképek, kritikák alapján, vagy valamelyik színész nem tetszik neki.[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz CptAdamica #68611 üzenetére
Szerintem nem jó színésznő, olyan mintha csak monoton hangon felolvasná a forgatókönyvet. Ami sajnálatos mert nőhöz képest nagyon különleges orgánuma van.
Én már a Fringe-t is csak szinkronosan tudtam végignézni emiatt, ilyet pedig ritkán csinálok. -
freeknight
őstag
válasz antikomcsi #68602 üzenetére
Nem is kell látnod, van távirányító. Ez Hollywood, pénz beszél, kutya ugat. Ha sokolaknak nem tetszik a meleg szál, nem nézik, és nem csörög a kassza, akkor hidd el, nem is lesz meleg szál a filmekben/sorozatokban. Ahogy írtam, a most már elsősorban kínai piacra készülő marvel filmekben sincs erre panasz.
Dehát úgy látszik a legtöbb normál embernek nincs ezzel baja, és el tudja engedni, mert csak készülnek ilyen filmek, ráadásul egyre több. -
freeknight
őstag
Már vártam a Bill és Frankes részt, várható volt, hogy a sok fotelhomofób elő fog mászni a barlangjából .
Nekem is fura volt kicsit persze, alapból nem szeretem az ennyire bő lére eresztett romantikus szálat, de a végén az
azért kellőképpen meghatóra sikeredett, szóval nem bántam a részt. Az meg hogyutolsó vacsora és a levél, láthattuk a marveles kínai cenzorokra szabott filmekkel szemben talán meglepően direkten, engem nem nagyon érdekelt, léteznek ilyen emberek is, és ők is szoktak szerelmesek lenni egymásba. Aki ezt 2023-ban nem tudja elfogadni az talán építsen egy időgépet és menjen vissza egy évszázadot, vagy költözzön ki ruszkilendbe, ott biztos szívesen várják.két férfi szerelmét Ami nekem eddig elég nagy negatívum a sorozat kapcsán, az az, hogy lassan az évad felénél járunk, de Joel és Ellie történetéből szinte még semmit nem láttunk. Több, mint 3 óra játékidő, és
? Jó volt ez a Bill és Frank szál is, de könyörgöm, 50 perc két olyan szereplőremég 10 mérföldre se távolodtak Bostontól ? Fele ennyi is elég lett volna.akiket soha többet nem is említenek majd
Ami másik nagy negatívum, hogy Anna Torvot úgy látszik még sokszor kell elviselnem, mert a bármikor képernyőre rakhatják még.flashback formátum miatt [ Módosította: radi8tor ]
-
freeknight
őstag
válasz paatrick #57017 üzenetére
Szerintem rohadt jó választás Pascal Joel-nek, nagyon jó döntés volt. Azzal nem lehet mit kezdeni, hogy nem hasonlít a hangja, Troy Bakernek elég egyedi orgánuma van. Sajnos ő nem lenne jó a szerepre, elsősorban szinkronszínész, és emellett még kevésbé hasonlít Joelre
Azt meg ugye vágod, hogy a színészek ki szokták magukat gyúrni egy szerepre, ha szükség van rá, az HBO küld majd személyi edzőt meg dietetikusokat, addig semmi más dolga nem lesz mint lejárni edzeni. Meg igazából amúgy se nagyon számít. Ilyen apróságokon szerintem nem kell aggódni. -
freeknight
őstag
Lepörgött a Fargo 4. évada.
Hát ez igencsak gyenge eresztés volt. A színészgárda remek volt, mint eddig mindig, de egyszerűen képtelenek voltak megkedveltetni velem akárcsak egyetlen szereplőt is, így aztán nem is igazán volt érdekes, ha valaki meghalt. Ez azért nagy csalódás, mert a sorozat eddig mestere volt annak, hogy valamiért a negatív szereplőket is megkedveljem és tudjak értük izgulni. A sztori is meglepően semmilyen volt, és a megfoghatatlan Fargo-s hangulatból se tudtak hozni semmit. Biztosan újra fogom még nézni a sorozatot, de szigorúan csak az első 3 évadot.Az elmúlt hetekben letoltam ismét a The Wire-t is, és most még nagyobbat ütött, mint a húszas éveim elején, mikor először láttam. Igazi remekmű, akit érdekel az USA hollywoodi csillogáson kívüli világa, egy olyan metropoliszban, amit 60%-ban feketék laknak, és nagyon ritkán mutatnak meg nekünk, annak mindenképpen érdekes megtekinteni. Ezredfordulós HBO sorozat, szóval sok dráma, minimális akció, 1 órás részek, mégsincs elnyújtva, mint pl a Maffiózók, nem válik unalmassá.
-
freeknight
őstag
válasz gyuromoj #53306 üzenetére
Csodálkozom hogy a cbs nem tiltotta még le a trailert usa-n kívül Eddig egyet sem tudtam megnézni.
Nagyon magasak az elvárásaim, ugyanis a Végítélet az egyik kedvenc könyvem, ráadásul az előző tv-s adaptáció is egész jól sikerült, nagyon nagy nevű színészgárdával.
Na ez már nem tűnik olyan jónak sajnos, 99% hogy óriási csalódás lesz.
-
freeknight
őstag
Utopia (2020 amcsi remake)
Kb 1 nap alatt értem a végére, az eredeti brit sorozat nagy fanjaként féltem tőle, főleg látva az imdb-s meg rottenes értékeléséket, de nem kicsit csalódtam nagyon pozitív irányban.
Meg merem kockáztatni, hogy sok aspektusában le is körözte a brit eredetijét.
Jó volt látni, hogy az alap sztoriban, és stílusban ragaszkodtak az alapanyaghoz, de azért elég sok módosítás történt, szerencsére a legjobb irányban.
Kicsit ahhoz tudom hasonlítani, mint mikor megnézted a Fargo filmet, és utána a sorozatot, ráismertél egy csomó eseményre az eredetiből, de azok máshogy, és máshol történtek. Itt azért sokkal szorosabban követte az alapsztorit a sorozat, de a vége eléggé máshová futott ki. Ami nagyon ütős volt, az Rainn Wilson (Office-ból Dwight Schrute) szála, és karaktere, amit meg picit gyengébbnek éreztem, az Arby, bár azt a színészt elég nehéz lett volna überelni . Viszont szerintem az ő karaktere tér el legjobban a brit eredetitől, főleg az utolsó rész fényében.Tényleg nem értem, miért kapott ilyen gyenge értékeléseket, bár az biztos, hogy az amcsi nézőknek ez az abszurd stílus, a naturalista vérengzések soknak bizonyulhatnak (nem hiába változtattak az eredeti
részen), illetve a koronavírus árnyékában, a sorozat történetét tekintve azért picit szerencsétlen volt a premier időzítése.iskolai lövöldözős Nekem 9/10 a szezon.
És most jöhet egy kis lazulás Ted Lassóval -
freeknight
őstag
Elkezdtem nézni az eredeti Twin Peaks-et. Kb egy idős velem, sosem láttam még.
Azt kell mondanom, ez bizony egy igencsak ütős kis sorozat .
Nyugodt szívvel nem ajánlanám senkinek sem, azért messze nem egy olyan pörgős cucc, mint a mai sorozatok, rengeteg üresjárat van benne, de igencsak rá lehet függeni.
HD-ben elég szép is, nem is tudtam, hogy akkoriban egyenesen tv-re gyártott tartalmakat ilyen jó kópiákra rögzítették, bár azért a 4:3-as képerány igencsak zavaró mai szemmel. -
-
freeknight
őstag
válasz szekzol #52182 üzenetére
Köszi, ez jó hír
BITBOYS: isteni sorozat. Sokszor még a Breaking Bad-et is felülmúlják, pedig nem hittem, hogy felé tudnak majd licitálni.
Nekem ami picit fura benne, hogy mennyit öregedtek a színészek a Breaking Bad vége óta. Leginkább Huell-en döbbenek le mindig Ez csak azért érdekes, mert ez időrendben pár évvel a Breaking Bad előtt játszódik.[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Ha már feljött a Gomorra is, érdemes magyar szinkronnal elkezdeni?
Én megértem a szinkronért síró embereket, én se szeretek feliratokat olvasni
Angolul elég korrekt módon tudok, hogy megértsem a szöveget, viszont olaszul sajnos nem. A terv ellen szól, hogy a magyar sorozatos szinkronok általában elég gagyik.
Viszont most egész jól elvoltam a Darkkal, meg a How to Sell Drugs-al is németül.
Szóval nem tudom. -
freeknight
őstag
válasz Luissimo #52118 üzenetére
Mayans nem túl jó sajnos.
Viszont ha tetszett a SoA, mindenképp adj egy esélyt a The Shield-nek, abban a sorozatban is benne volt Kurt Sutter az írógárdában (ott még nem ő volt a showrunner). Hihetetlen jó, nemrég értem a végére, igaz, hogy zsarukról szól, de ettől függetlenül nagyon jól megidézi a Sons-t. -
freeknight
őstag
Elkezdtem nézni a young pope-ot...
Nagyon fura nézni azt az óriási tömeget a szt péter téren Gyanítom sokáig nem látunk ilyet, csak filmen. -
freeknight
őstag
válasz nubreed #49692 üzenetére
Fú, ezt a Yellowstone-t köszi, még nem is hallottam róla, pedig imádom Montana-t (ha tehetném oda is költöznék ), meg nem semmi gárda van mögötte, mindenképp elkezdem.
Sneaky Pete is nagyon tetszetős, bár nem szeretem a hirtelen kaszált és befejezés nélkül maradt sorozatokat (ha premiertől nézem, és nem tudom, hogy félbemarad, az más). Szóval ennek nem tudom nekikezdjek-e.
Mivel az arcképem Saul Goodman, gondolom így egyértelmű, hogy megvolt a Breaking Bad (többször is) meg a Better Call Sault is nézem, kedvenc sorozataim .
Ozarkot felírtam a listára, úgy látom, ez le is lesz zárva kb 1 hónap múlva, ennek is nekiülök Yellowstone után.BITBOYS:
Maxxy10: köszi, Sons lement már régen. Imádtam, de a vége nagyon depresszív lett
bobalazs: Homeland is tetszett, de a német évad után kaszáltam. Továbbra is jó, de unalmas már a téma, túlhúzták már a sorozatot. Vagy az új évad ennyire jó?[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Sziasztok
Van most valami újonc sorozat, amire megéri ránézni? Lehet olyan is, amiből már véget ért 1-2 évad.
A földhözragadtabb dolgok érdekelnek, tehát az ilyen Locke and Key, Sabrina, Picard, meg a szuperhősös hülyeségeket hagyjuk.
Narcos Mexico pl milyen? Az eredeti Narcos jóféle volt, de Escobar halála után nagyot zuhant a színvonal. Ez az újabb széria nézhető(bb)? -
freeknight
őstag
válasz ROBREGGAE #48903 üzenetére
Mr Robot
Abban igazad van, hogy az első kórházas jelenetben még a Mastermind szerepel, ott búcsúzik Darlene-től, aztán adja vissza az irányítást az igazi Elliotnak. Szerintem attól még megtörténtek a dolgok, Mr Robot sem élő személy ugye, mégis tudott a sorozat során cselekedni, ha ő volt a volánnál. -
freeknight
őstag
válasz ROBREGGAE #48896 üzenetére
Darlene a kórházban megerősíti, hogy minden esemény megtörtént, attól függetlenül, hogy a Mastermind szemszögéből láttuk a dolgokat. Nekem az év egyik legnagyobb élménye volt a sorozat, de a végén két olyan szál van, amit nem zártak le, és nem voltam elégedett, az egyik, hogy
akkor most meghalt Dom, vagy sem? A másik meg, hogy a második évad óta nem tudtuk meg, mi történt az Fun Society feliratából eltűnt U és N betűvel, pedig Romero megígérte Mobley-nak, hogy egyszer majd elmeséli. [ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Laraxior #47124 üzenetére
Mert objektíven nézve nincs benne semmi kimagasló, legalábbis annyira nem, mint amennyira fel van hypeolva. Van most egy nagyon erős nosztalgia a 80'-as évek iránt, amit a sorozat nagyon ügyesen meglovagol, illetve elég jó zenéi vannak (mind a licensed, mind a hozzáírt számok). Egyébként sztoriban nulla, színészekben dupla nulla (a kislány meg a sheriff akik értékelhető teljesítményt nyújtanak).
1 évadot simán megnéztem, mert egyébként popcorn sorozatnak nem rossz. Később már nem tudta fenntartani a varázst.
Ami most szerintem nagyon jó, az a Mindhunter, azzal nagyon nem lőhetsz mellé, ha belekezdel. -
freeknight
őstag
Sziasztok
YOU című sorozatból úgy láttam létezik cenzúrázott, és uncensored verzió is. Mi a különbség? Csak a káromkodásokat vágták ki, vagy belenyúltak a jelenetekbe is?
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Nézi itt valaki a Day 5 című sorozatot? Junkie-n olvastam róla jókat, youtube-on bepróbáltam az első részt és tetszett, csakhogy nem találom sehol a folytatást. Valami tipp, hol tudnám nézni?
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Jó, hogy mondod ezt a kisvárosi hangulatot, mert az első rész többek között ezért is tetszett, de ebből számomra a másodikban már semmi sem maradt . Kisvárosi hangulat az a Fargoban van például, nem itt.
Meg erről beszélek, a vadnyugati rész ott volt az elején, és te is csak úgy kaptál rá választ, mi ez az egész, hogy ki kellett gugliznod. Ha van valami sorozattól nagyon eltérű hangulatú/stílusú/történetű expozíció a rész elején, akkor az azért van, hogy legalább a rész végén rádöbbenj, hogy "basszus, így már van értelme a cold opennek!", nem azért, hogy majd 2-3 résszel, vagy évaddal később megmagyarázzák . Forgatókönyvírás 1. évfolyamos tananyag kb.
Számomra úgy nem nagyon érdekes egy sorozat, hogy folyamatosan gugliznom kell, mi miért történik.Na mindegy, maradok még, most úgy sincs nagyon mást nézni, meg javulhat ez még, de ez a rész most hatalmas bukó volt, és jól fel is húzott
Misfitset meg nézzed, mert nagyon jó, és a 3. évadtól Preacherből lesz benne ismerős karakter!
-
freeknight
őstag
Szerintem meg ez a 2. Preacher kifejezetten gyenge volt.
Sztoriból még mindig SEMMI nem derült ki, annyit tudtunk meg, hogy Joseph Gilgun vámpír. Akció sorinak is kevés, egyetlen akciójelent volt benne.
Egyenlőre csak csapong összevissza a sorozat, nem tudom így komolyan venni. Az elején is az az 5 perc tarrbélás vadnyugati rész mi az isten volt?! Ki ez a néger csaj? Kik ezek a rovarírtók/költöztetők/épületbontók? Mit csinálnak? Egyáltalán, mi fertőzte meg a preachert?
2 óra lement már a sorozatból, legalább a sztoriból valamicskét megmutathattak volna, de semmi. Az első rész még elment, mert sok akció volt benne, meg úgy voltam vele, biztos a 2. részben majd megtudunk pár dolgot... tehát ezért is húzott fel most ez a rész.Egyébként akiknek bejön, azért tetszik nektek ennyire, mert szeretitek a képregényt is?
[ Módosította: Karma ]
-
freeknight
őstag
válasz #54715584 #29451 üzenetére
Containment, tényleg nagyon ütős. Nézzük itt egy páran, és kb egy véleményen van ezzel mindenki.
Elhasznált sablonok? Nos, CW-s sorozat, tehát csakis szép emberek szerepelnek benne (kivéve, akik gonoszak ), ezen kívül nem nagyon van sablonos dolog. Már egy ilyen vírusos-karanténes sztori se túl gyakori.
50-50% a dráma/cselekmény arány, írtam is egy korábbi hsz-ben, hogy nagyon pörög az egész, nincsen unalmas pillanat.
Én tudtam közben kajálni, de a vírus végstádiuma nem egy szép látványk-adi: A Containmentet alapvetően is egy évadosra tervezték, jó nézettség esetén elgondolkodtak volna a folytatáson. Én úgy tudom a nézettségére nincs panasz, de tele volt a CW műsorfolyama, megvették az utolsó pillanatban a "remek" Supergirl-t, egy sorozatot meg be kellett áldozni, hogy beférjen. A Containmentre esett a választás, mert amúgyse volt berendelve a 2. évad, így nem kellett pénzt kidobniuk az ablakon.
-
freeknight
őstag
válasz jonnyjoker01 #29341 üzenetére
Szerintem a Containment kifejezetten jó sorozat. Bár nem sokat vártam, de valahogyan mégis működik az egész, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ennek a sorozatnak a részeit várom a legjobban a heti termésből. Lehet azért jó, mert sosincs 1 perc üresjárat sem, mindig történik valami. Komolyan, olyat, hogy filler epizód, itt még nem láttam. A karakterek is kezdenek a szívemhez nőni (legalábbis a 2 zsaru), szóval mindig van kiért izgulni. Most már egyébként nem csak az életre koncentrálnak a karanténen belül, hanem beindult egy nyomozás is a vírus eredete után.
Szóval jó az egész, korrekt, popcornsorozat, de a jobbik fajtából, egyáltalán nem guilty pleasure. Nyugodt szívvel ajánlom akár hetinek, de ha vége van, egy jó kis nyári darának is. -
freeknight
őstag
válasz bAtt001 #29299 üzenetére
Jaaa, csak ennyi? Azt hittem azért ilyen, mert ő is valami szörnyeteg, vagy van valami képessége neki is.
A nevét akkor nem volt nehéz eltalálni (bár a sorozatban nem így hivatkoztak rá egyelőre). . Én azt hittem már megölt egy gyereket vagy valami ilyesmi, annyira hangsúlyozta, mekkora bűnt követett elViszont ha öngyilkos akart lenni, az megmagyarázza, miért mondta azt, hogy nem szereti Isten, mert elkövetett egy hatalmas bűnt -
freeknight
őstag
Köszönöm a Preacher ajánlást, én még nem is hallottam róla. Most fejeztem be az első részt.
Én szuperlatívuszokban azért nem beszélnék róla, hogy hű meg há, de főleg egy szuperhősös sztorihoz képest kellemes nyitás volt, olyan 7/10, bár még kb semmit sem tudtunk meg a sztoriról (mármint pl én, úgy, hogy egy szót sem ismerek az eredeti képregényből).Valaki el tudja árulni nekem, hogy a
gyerek micsoda egyáltalán?seggszájú -
freeknight
őstag
válasz freeknight #27882 üzenetére
És arra mi a magyarázat, hogy már a House of Cards összes részéhez van magyar felirat?Semmi, csak a 3. évadhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
The Man in the High Castle-ből nincsen valami normális (lehetőleg 720p) release? Az összes amit eddig láttam okádék, hibás, akadozik, van amit le se játszik a tv. Privátba is jöhetnek a tippek nyugodtan![ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Most beszarás, milyen erős ez a hét.
The Walking Dead S6E09: így kell kezdeni egy (fél) évadot, kb percenként kerestem az állam. Viszont tartok tőle, hogy a szokásos TWD hibába esik az egész: egy részre ellövik az egész évados büdzsét, és az évad maradék része rohadt unalmas lesz.
11/22/63: na igen, erre már nagyon vártam a könyv rajongójaként, és eddig nem is csalódtam. Két dolog zavart: hogy a könyvhöz képest borzasztóan sietnek
, és elférne benne sokkal több korabeli zene. Mondjuk a hangulattal így sincsen baj, de ez még tenne rá.(bár lehet, hogy csak ezért, hogy mindenképpen villantsanak valamit a JFK-összeesküvésből már az elején, és ezután kicsit visszavesznek a tempóból) Ma már nincs erőm megnézni, de a Vinyl is várós (úgy érzem, hogy a zenére ott nem lesz panaszom ), illetve a Better Call Saul folytatására is kíváncsi vagyok már nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Apollyon #26877 üzenetére
Nekem is tetszett az FTWD, pedig nem láttam premier előtt, és lóvét se kaptam érte...
Ahogy az X-Akták meg nagyon nem jött be. Én még a junkie 3,5-ös pontszámát is túlzónak érzem . Amit én is láttam, hogy az egész egy óriási fanservice volt, de mivel nekem az original x-akták a főcím kivételével kimaradt, ezért én ezeket az apróságokat nem tudtam értékelni. Ahogy ismerősökkel beszéltem, régi rajongóknak kivétel nélkül bejött, akik meg "szüzek" voltak, inkább nem.
Ízlések és pofonok. Ja, szerintem amúgy az új X-aktákat is megnézhették az újságírók premier előtt -
freeknight
őstag
válasz spammer #26706 üzenetére
Azért voltak bőven jó King-adaptációk is: Remény Rabjai, Halálsoron, Ragyogás, Tortúra, és még lehetne folytatni a sort. Ez alapján én nem temetném. A King filmek azért rosszabbak általában, mert a történeteinek nagyobb része egész egyszerűen nem való filmvászonra. Ez viszont, amikor először olvastam, már pár száz oldal után belémvágott, hogy "ejj, de jól működne ez filmként, vagy még inkább sorozatként!".
Állítólag nem rossz színész Franco, az még nem jelent semmit, hogy főleg igénytelen vígjátékokban szerepelt. Lásd Vince Vaughn is mennyire jól alakított a True Detective-ben!
A JFK-film ismerete szerintem nagyon jó alap a sorozat előtt, illetve a már emlegetett James Ellroytól ajánlom az Amerikai Tablót.
Spoiler következik a 11/22/63 könyvből!
King rengeteg Oswald közeli eseményt és személyt kihagy a 11/22/63-ból (pl: Jake ellátogat New Orleans-ba, de Guy Banister és a többiek fel sem merülnek.) Nem is csoda, hogy végül a magányos merénylő elmélet mellett döntött King, így is több, mint ezer oldal a könyv, mi lett volna, ha még egy összeesküvést is le kell írnia [ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz spammer #26704 üzenetére
11.22.63-at borzalmasan várom már... a könyvet most nem olvastam újra a sorozat tiszteletére, de a hétvégén beleástam kicsit a JFK-témába felkészülésképpen: megnéztem az Oliver Stone-féle JFK-filmet, a Zapruder felvételt, meg olvasgattam kicsit a Warren-jelentést . Óriási a téma, még ma is rengeteg embert foglalkoztat. Ráadásul ott van még az a megfogalmazhatatlan, '50-es évekbeli feelgood, ami átjárta a könyvet, ha ebből a hangulatból tudnak átvenni valamit, rossz már nem lehet.
Vinyl is biztosan nézős nálam, bár erről a témáról szinte semmit nem tudok, de talán pont ezért vagyok ennyire kíváncsi a sorozatra.
A Kennedy merényletről mindig eszembe jut, de jó lenne, ha a James Ellroy-féle Underworld USA trilógiából is csinálnának sorozatot, az is hatalmasat ütne jó kezekben. Többször felröppent már a híre, de nem hinném, hogy lesz belőle valami sajnos
-
freeknight
őstag
válasz b.daniel #26573 üzenetére
Hát, az eredeti színészek se Al Pacino szinten vannak... . Úgyhogy szerintem ezt a sorozatot nyugodtan be lehet próbálni szinkronnal is, bár én csak eredeti nyelven néztem. Ha valaki nem tud angolul, a magyar felirat is szokatlanul hitvány, szóval félrefordítás szempontjából kb mindegy.
tepenzed: USA-ban az MTV elérhetővé tette a weboldalán az előfizetőinek a 3.-4. részt, még tv-be kerülés előtt, ha jól tudom, ezért van már kint a "kölcsönzőben".
-
freeknight
őstag
válasz Melorin #25909 üzenetére
Nem, nem csak neked van, az első jelenetről nekem is egyből a nem vénnek való vidék ugrott be
Egyébként ez még semmi, főleg a nagyobb darab bérgyilkosnak lesznek még nagyon kemény jeleneteiMás. Nézi valaki mostanság a South Parkot? Legutóbbi rész 9/10, imádom, hogy évadról-évadra képesek megújulni, pedig lassan húsz éve megy már a sorozat.
-
freeknight
őstag
válasz rétisün #25745 üzenetére
Alapvetően felirattal nézek sorozatokat, de igazából vagyok olyan szinten, hogy ne kelljen. Közelmúltban a House of Cards-nak volt olyan szövege, ami kifogott rajtam, de ahogy néztem, ennek eléggé egyszerű szövege van.
De egyébként a Narcoshoz is viszonylag hamar készültek feliratok, mert ott többen vitték a projektet, remélem itt is így lesz.dying_star: jééézusom, 52? . Én jelenleg csak a man in the high castle-t, a walking deadet, és az aranyéletet követem, úgyhogy ajánlhatnál is párat, ami szerinted megtekintésre érdemes, 1-2 széria még befér. Csak ne szuperhősös legyen, azokat annyira nem szeretem
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz rétisün #25638 üzenetére
Én is régen olvastam már, bevallom, de nem úgy van, hogy
az egyik japán faszi át is megy egy pillanatra a másik világba? De egyébként megnézve a második részt, egyenlőre nem úgy tűnik, hogy nagyon ennek a párhuzamos világok témának az irányába akarják vinni a sorozatot -
freeknight
őstag
-
freeknight
őstag
The Man in the High Castle:
Az alapjául szolgáló regényt olvastam, de tegnapig nem is tudtam, hogy készül belőle sorozatos feldolgozás (pedig a pilot már majdnem 1 éve kijött ). Tegnap megnéztem magamnak az első részt, és nagyon erős. Bár ezen az eredeti ötletet ismerve nem is lehet csodálkozni, ami óriási lehetőségeket tartogat. Pozitív élmény volt a fényképezés, vágás, sztori, főleg a mellékes apróságokkal, pl na ott a hideg is kirázott.a nácik ellen harcoló, majd most őket szolgáló vidéki zsaru, és aztán a hamueső mintegy mellékesen odavetett magyarázata, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne... Aggodalomra adnak viszont okot a színészek, akik közül eddig az összes borzalmas. Remélem sikerül őket megszokni, vagy hoznak be legalább pár hiteles arcot, mert ez a teljesítmény nagyon kevés lesz. Mindenesetre a történet és a hangulat elvonta róluk a figyelmem.
Fórumokat olvasgatva sokak véleménye az, hogy nagyon rossz dolog lesz a későbbi cselekményben, hogy a Sáska itt könyv alak helyett filmben jelenik meg, de érdekes mód szerintem ez nem fog sokmindent változtatni.
Illetve remélem a befejezés ütősebb lesz a könyvnél, mert az ott nagyon összecsapott volt.
Pilot alapján eddig 8/10.[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz jonnyjoker01 #25569 üzenetére
Állítólag a GTA 3 is 9/11 miatt csúszott anno 1 évet. Azért valamilyen szinten érthetőek ezek a dolgok.
-
freeknight
őstag
Sziasztok, üdv a topiklakóknak!
Megosztom veletek a közelmúltbeli sorozatélményeimet:Mr. Robot: pilot hatalmasat szólt, utána kicsit valóban leült a sorozat, de aztán kb. az 5. résztől újult erővel tért vissza. Így is az év legerősebb sorozata lett szerintem.
Narcos: egybe le akartam darálni, de már az első résznél furán éreztem magam, a másodikat a feléig bírtam, szerintem kasza is. A sorozat 90%-a arról szól, hogy egy unott hangú faszi felolvas egy szöveget . Emellett Escobaron kívül az összes karakter unalmas, gyenge színészek, érdektelen az egész. Na, én meg az ezt körülvevő hype-ot nem értem, dehát más ízlések, ugye.
Fear The Walking Dead. eddig ez is csalódás, de tetszik a zombis téma, meg elég jó ez a sötétebb hangulat, szerintem maradok az évad végéig. Kár, hogy a járvány társadalmi, politikai hatásaiba bevallottan nem fogunk betekintést nyerni, anélkül pedig az egész egy walking dead-light, csak csilingeljen a kassza. De hátha lesz valami csavar benne.
The Strain: nem kell tőle sokat várni, popcorn-sorozat, annak viszont kiváló, kikapcsolódásként ezerszer inkább ez, mint a sokadik ncis baromság. Fordulatos a sztori, pörög, ha valaki egy kis könnyedségre vágyik, annak tökéletes szórakozás.
True Detective S2: ha a McConaughey-Harrelson páros nem vitte volna a hátán az első évadot, az is csak egy közepes sorozat lett volna. Nekem ez az 2. szezon egyébként sztoriban erősebb volt, tetszett, nem bánom, hogy végignéztem.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest