- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
válasz NeoPampalini #80332 üzenetére
Azt meg se nézem, nem is terveztem, még a kölcsönzőt se éri meg
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz HUTCHDB #80285 üzenetére
Those About to Die
Hát én már nem tudok ennyire pozitív lenni, engem totál elvesztett a 4-5 rész környékén, aztán már csak ilyen gyorsított módban ment végig. Tök felületes szereplők(Tennax kivételével), kiszámítható az egész(ki hal meg, ki lesz terhes, ki homokos, stb...), a főszereplők egyáltalán nem voltak szimpatikusak, a gladiátoros rész meg már egyenesen unalmas volt a raszta sráccal az élen. Tennax meg a pszichó császártesó(meg se kísérlem a nevét leírni) kivételével még a színészek is szörnyűek voltak.
Az itteni beszámolók alapján bőven jobbra számítottam, és hatalmas luft lett a végeredmény, kb a CGI az utolsó ami nálam lehúzta, mert mindenhol máshol is vérzik ez a sorozat. Még az IMDB-s 6.7-et is sokallom neki.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz HUTCHDB #80324 üzenetére
Azzal nincs gond hogy idős csávók, csak azt valamilyen reális formában tálalva, ha már úgy döntött hogy kitölti vele a sorozat egy részét. A beszédstílus a legproblémásabb, az fel se tűnt hogy alpári lenne, hanem kifejtős mint a Dawson és a Haverokban. Senki nem hallgatja addig a másikat, már gesztikulációval elintézik, néhány szóval, ezért nincs realitása, pláne hogy nagymenőként mutatja őket az ellentmondó. BBT epés stílusában előadva főnyeremény választás volt, mert kicsit javít a filózásain, egy kevésbé egyéniségtől hihetetlen lenne hogy meghallgatják a tizedét is. Ugyanazt a pofát hozza mint mostanában, mondjuk a Fargóban, szerintem jobban tudja mit kell mondani mint Sheridan, tehát kihagy szavakat, félmondatokat, átkölti stb. A szöveg azt tükrözi ahogy Móricka képzeli az olajbizniszt, vagy Karl May az indiánokat. Vagy azért mert akik csinálják csak annyit látnak a témából mint a vonatablakból, vagy mert amit tudnak az vállalhatatlan lenne, és így egy mesét tálalnak, ami nézhető, szórakoztató lehet, ezzel nincs gond, csak a valóságot említetted, amiről inkább néznék ilyen sorozatot, igazán életszagú részletekkel, mert magas szinten aztán tudnak aljadék, és zülött módon viselkedni. Mondjuk a Kártyavárat hoznám egy példának, ahogy legalább.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
dokee78
félisten
Feleségemnek keresek sorozatot,ami Yellowjackets-hez hasonlóan rejtélyes.
Szinkronnal nézi a sorozatokat. -
Pitterix
őstag
Nem világmegváltó, az biztos.
Egy huzamban ledaráltuk.
Klisés, sok helyen bugyuta, béna, igazi rétestészta. Ezt a 8 részt simán bele lehetett volna sűríteni max 2órás filmbe.
Ebben meleg szál nincs, de személyes tragédia bőven. S akad olyan karakter, aki tök felesleges bele.
Aki izgalomra vágyik, nyugodtan kihagyhatja."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Ellia
addikt
válasz MrHurricane9 #80322 üzenetére
Szerintem igen, érdemes végig nézni, de maradnak benne ilyen poénok. Én nem éreztem ezt zavarónak, maguk a karakterek elviszik a hátukon a sorozatot.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Tasunkó #80315 üzenetére
"Nekem a szöveg inkább kifejtős, és valótlan, mint szabadszájú. BBT gondolom átépíti a stílusához, nem mond el minden marhaságot amit a kezébe nyomnak..."
Egyrészt ilyen alpári módon nem szoktak kifejteni dolgokat sorozatokban, filmekben, de ahogy írtam szerintem a texasi beszédstílus alapjában ilyen (lehet). Ezt is életszerűen szeretné bemutatni a sorozat.
Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy Billy Bob Thornton kénye kedve szerint csökkentet, bővített, vagy átfogalmazott szöveget mondhat el."...a szokásos kliséit elviselem már második részben is."
Nem tudom, melyek ezek a szokásos klisék?
Én nem érzélelem."Azt azért már nem tudom nem unni Sheridannál, hogy minden 70 éves öreg faszért egy 38 éves férfimagazin kinézetű milf rajong eszét vesztve örök szerelemmel és állandóan kancás, illetve a nyuggerek is annyit fantáziálnak, mintha most indulnának a gólyabálra."
Én ezt sem érzem túlzónak.
Sajnos, én már közelebb vagyok a 60-hoz, mint az 50-hez, és semmilyen gondom nincs sem a gondolataimmal, sem a tetteimmel...
Szóval nem kell leírni az öregeket...szerintem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Rigormortiis
veterán
Végigszaladt a Yellowjackets második évada is. A jelenkori szál teljesen off, bár jó volt Frodót látni, egyértelműen csak az időhúzást szolgálja. Senki nem szimpatikus, cserébe idegesítő az egész kavarás. A múltbeli rész érdekes is lehetne, ám azért nagy megfejtés ott sincs. Az összes hasonló sztoriban felüti a fejét a kannibalizmus, na durr, ugyanakkor a pilotban szereplő bevágásoknak még nyoma sincs, ergo hazudott, akkora nagy misztikum nincs ebben az egészben. Igazából senkit sem lehet egy kicsit sem kedvelni.
Egyetlen pozitívum azért van: a zenék! Papa Roach, N.W.A. aztán a Nirvanától a Something in the Way, csak hogy az utolsó rész Echoe and the Bunnymennel záródjon (de előtte ugyanennek a számnak az átdolgozása...Donnie Darko óta imádom). Szóval a zenék csillagos ötös!
Ezt leszámítva sokkal nagyobb a sorozat füstje, mint lángja, különösebben nem is ajánlom senkinek.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
MrHurricane9
csendes tag
-
basaharc502
aktív tag
A Squid Game S02-vel kapcsolatban nekem ami feltűnt és emlékeim szerint az első évadban ez nem annyira jött át, az a távol keleti stílusra jellemző esetlenség, bugyutaság...
Egy ilyen jellegű sztorihoz ez egyáltalán nem illik...dehát Korea...más világaz elején is, ahogy keresik a metróaluljáróban a fazont, az valami förtelmesen bugyuta és a stílusra jellemzően túljátszott ostobáskodás volt...eddig 4 részt néztem meg, de mindegyikben ott van ez a bugyutáskodás...amitől én pl. falramászok. -
paatrick
őstag
válasz makoss #80316 üzenetére
A S.W.A.T. – Különleges egység epizódjainak listája
úgy keress rá hogy "különleges egység" és meglesz.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
makoss
veterán
Üdv!
A S.W.A.T-nak nincs 6. évada?
nCore-on néztem, ott nincs...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
senior tag
válasz HUTCHDB #80309 üzenetére
Nekem a szöveg inkább kifejtős, és valótlan, mint szabadszájú. BBT gondolom átépíti a stílusához, nem mond el minden marhaságot amit a kezébe nyomnak, így eldöcög nálam is a sorozat, a szokásos kliséit elviselem már második részben is. Azt azért már nem tudom nem unni Sheridannál, hogy minden 70 éves öreg faszért egy 38 éves férfimagazin kinézetű milf rajong eszét vesztve örök szerelemmel és állandóan kancás, illetve a nyuggerek is annyit fantáziálnak, mintha most indulnának a gólyabálra.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
k-adi
nagyúr
válasz paatrick #80307 üzenetére
Ja hát, ez az évad egy trailer
rövid értékelésem róla:
Nyerd meg az életed season 2
Squid Game
Ojing-eo geim
Sok hónapnyi várakozás után kaptunk egy előzetes, félkész évadot. Az évad eleji nyomozás része összecsapott és így időkidobás, ahogy az összes hajókázós rész is. Az - ahogy az várható volt - új játékok, tetszettek és a színészek is hozzák a sablonkaraktereket. Sok izgalom nincs sajnos, egyrészt mert a főkarakter is spoilerez, másrészt meg az első évad bevált recepjét látjuk újból kicsit másképp, néha még bénábban is. A sorozat amúgy érdekes, a harmadik évaddal van esélye még megmentenie magát. Így kettő után vegyes az érzés, az első évad jó volt, ez a második egy gyenge másolat eddig.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz arcitec #80311 üzenetére
Lehet csak nálam, vagy keveseknél jön át.
Nekem röviden a következők miatt:
Teljesen életszagú az egész!
Kontrasztok a társadalom különböző rétegeiben, beleszőve minden ottani problémakört. (bűnözés, kábítószer, munkalehetőség, spanyol ajkú lakosság problémái, szokásai, ugyanakkor a fellengzős, nagyvilági életstílus, stb…)
Jah, és van egy elég komoly monológ, kifejtés (megközelítés) a zöldítéssel, karbonlábnyommal kapcsolatban is![ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
arcitec
addikt
válasz HUTCHDB #80309 üzenetére
Nem a stílus a baj. Hanem a tartalmi üresség a nagy semmi, nem tud beszippantani, lekötni, tiszta klisé az egész ... Ám de akkor ez Masterpiece.
Yellowstone szintén zenész, de hát nem vagyunk egyformák.. Egészségetekre ...
BUÉK....[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz arcitec #80308 üzenetére
Nekem meg baromira tetszik a Landman!
Minden percét elvezem/elveztem.
A szabadszájú Texas -i stílus sokaknak visszataszító lehet, ezt elismerem.
A sorozatban azért ez lehet túltolva, sarkítva van, bár nem vagyok annyira képben e téren, de amit hallani lehet erről az államról, könnyen lehet, hogy ott, ez a valóság.
Nekem Sheridan egyre jobban bejön.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
arcitec
addikt
Hogy ez -Az olaj ügynök- mekkora csúsztatás! Innentől kezdve egy szavukat sem hiszem! Bizton sok volt a bejgli, főleg a mákos.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
paatrick
őstag
Squid Game S2
Ja hogy ennek nincs is vége és lesz harmadik évad? Hát ez eléggé megölte számomra az egész évadot.
Folytatásnak amúgy jó volt, szerintem hozta az első évad szintjét, ennek volt értelme hogy így folytassák, viszont ez a lezárás kriminális.
A játékok tetszettek a legjobban, annyira fura hogy ezekről a gyerekjátékokról soha életemben nem is hallottam, meg gondolom más se itt EurópábanJa párszor átkapcsoltam a magyar szinkronra, kérlek senki ne kínozza magát vele. Japán, koreai filmet, sorozatot csakis eredeti nyelven szabad nézni.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
k-adi
nagyúr
válasz Rigormortiis #80301 üzenetére
Nekem is felszaladt a szemöldököm, hogy egy cia-s tiszt utasítja és becsicskítja a tengerészgyalogos parancsnokokat.
Ő nem "csak egy" tiszt, jóval feljebb van, csak ez nem egyértelmű a sorozatból.
-
nitro16
senior tag
válasz V.Stryker #80299 üzenetére
Folyamatos nyomás alatt van a munka/felettesek véget + ott van a család részéről is. Az egész évadban látható, ahogy a saját elveivel is harcol és próbál egyensúlyozni a kettő között ( haza szolgálat vs család) csak hát ez nem jön össze. És bár még mindig a prioritás a munka már azért látható, hogy meginog többször... és egyre jobban kezdi átértékelni a dolgokat.
"Bár lehet csak nekem furcsa, mert rendvédelemben dolgozom. Ott meg felfele nem igazán ugatsz. Pláne nem ilyen stílusban."
Teljesen más kávéház. Azért amikor napi szinten kontaktolsz a top vezetőkkel, folyamatos titkos bevetések belföldön/külföldön stb. Elég speckó helyzetben van, és olyan szinten aminél már megengedheti magának, hogy bele ugasson a dolgokba. Mint kiderül az évad során, azért egy ilyen személyt nem lehet csak úgy leakasztani és pótolni egyből ha úgy van.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz VágniValó #80296 üzenetére
A feleségemmel néztem, így homoszexuális jelenetekkel kapcsolatos túltolást mindkét nemre értettem, mivel az én környezetemben levő nők elítélik a leszbikusság ilyen mértékben történő arcbatolását is.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
A lioness az a csajos erőről (girl power) szól a kezdetektől.
Ebből a szempontból a második évad sem változtatott. -
V.Stryker
nagyúr
Vagy inkább nem volt otthon dinnyeföld. Egyszer kapta volna meg, aztán a gyerek akkor is rájuk nyitott. Így már érthető, hogy miért hisztis.
-
-
Rigormortiis
veterán
válasz V.Stryker #80299 üzenetére
Nekem is felszaladt a szemöldököm, hogy egy cia-s tiszt utasítja és becsicskítja a tengerészgyalogos parancsnokokat. Pláne abban a hisztis picsa stílusban, amikor belekényszerítette a pilóta csajt a programjába.
Nem tudom, ott hogyan mennek az alá- fölérendegi viszonyok, de minimum érdekes. Fogadjuk el, hogy ez egy sorozat.
Joe valóban szörnyen idegesítő lett erre az évadra. Nem akarok gonoszkodni, de mintha folyamatosan meglett volna neki
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest