- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Trump még tovább korlátozhatja az NVIDIA eladásait
- Linux kezdőknek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
A múlt héten össze lett állítva a gép, ma teszteltem a renderelési időt.
A gép a következő: i5-12400, nVidia RTX 4060, 32GB DDR5
A videó amit kódolt az egy 2:54:56
A következőképpen alakult a renderelés: Intel QSV esetén - 1:23:48 (fájl mérete: 9,2GB)
nVidia NVENC esetén - 1:09:22 (fájl mérete: 9,5GB)
Mint látható mindkettő VGA, az egyik iGPU, a másik GPU. Őrületes különbség nincs a kettő között. A kódolás HEVC profil szerint történt mind a két alkalommal. Eközben a CPU terhelés 50% körül mozgott.
Esetleg még úgy lehet összehasonlítani, hogy AVC profil és CPU vs. NVENC. Az még érdekes lehet. Viszont ott nincs QSV[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Feladatkezelő...
Hogy nem jutott eszembe?Miért felezed? Biztos, hogy gyorsabb a renderelés 25-nél? Egyébként nem gondolnám, mivel újra kell méreteznie, kódolnia, nem tudom , hogy mi a pontos kifejezés (resample). Én eleve úgy kezdek minden videó renderelését, hogy mindenhol kikapcsolom a resamplet - Disable resample.
-
Dolphine
addikt
Érdekes mert én nem így tudom, a vga, főleg ha komolyabb, a számítás terhét leveheti a processzor válláról
Egyébként tuti, hogy így van, mivel amikor csak a CPU-val kódoltam lassabb volt, mint amikor engedélyezve lett az Intel CPU iGPU-ja (QSV).
Vannak programok, amikor a kettő együtt tud dolgozni, a CPU és a GPU, sőt, olyan is van, amikor a iGPU és GPU együttműködik.[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
Én hasonló cipőben járok.
Most vásároltam be, igaz én Intel vonalon. I5-12400 + RTX4060 GPU
Holnap érkeznek az alkatrészek, jövő héten beüzemelés. Most is Intel CPU van a gépben, de 6. generációs, egy alap AMD kártya (nincs GPU gyorsítás) és tudtam használni. Igaz, az Intel CPU-ban van iGPU, ami renderelés közben jól jött
A leendő gép a mostani géphez képes reményeim szerint sokkal jobb lesz, hiszen nem csak erősebb-újabb CPU, modernebb iGPU de külön GPU gyorsítás is segít majd.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Nekem még csak a 17 van fenn, de nekem ott van az opció!
Akkor másik lehetőség, hogy vagy tsmuxer GUI, vagy mkvtoolnix segítségével szétszeded az mkv konténert és utána azt csinálsz a Vegasban amit szeretnél!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz SchumiBácsi #7167 üzenetére
Elvileg, sőt gyakorlatilag is van VGA gyorsítás!
De ha fejleszted, első próbánál úgy is rájössz nem?
Van benne logika!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tervezem a gépemet egy kicsit modernizálni és a cél, hogy egy jobb VGA kerüljön bele , nevezetesen nVidia RTX 3060 vagy 4060. Jelenleg egy régi Core i5 6400 dolgozik a gépben, valamint egy ASUS R7250. Kódolásban mekkora gyorsulás várható?
-
Dolphine
addikt
válasz SchumiBácsi #7163 üzenetére
Ennél sokkal durvább, de ahogy átalakítottam, akkor már nem volt annyira vészes, mint a nyers változatban.
Egyébként a kamera 25fps-el rögzített FHD anyagot és abba is konvertáltam.
Nagyon úgy tűnik, hogy az a gond, hogy a zársebesség nem volt megfelelő a fényviszonyokhoz képest. Majd legközelebb, ebből is tanultunk.
Köszönöm a segítséget!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz SchumiBácsi #7160 üzenetére
Szerintem ez nem az. Elvileg angolul ezt video juddernek hívják.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy digitális kamerával rögzített felvétel. A vízszintes pásztázás közben darabos a kép. Lehet ezen javítani utólag, vagy esélytelen?
-
Dolphine
addikt
válasz kriszwells #7131 üzenetére
Azért írd le a megoldást hátha másnak is szüksége lesz rá
-
Dolphine
addikt
Szerintem a two pass is felesleges, de a bitráta különösen magas. Full HD-hoz YouTube-ra szerintem értelmetlen.
Ha változtatsz rajta ettől még nem biztos, hogy gyorsabban kódol a YouTube. Szerintem ez a servereik aktuális leterheltségétől függ.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
1.18-nál mire kattintanak? Hogyan vonták össze a két sávot?
linkNem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Szia! Az attól függ, hogy a Vegason kívül milyen programokat használsz még.
Ahogy nézem (legalábbis amiket én használok), azok közül a legtöbb a nvenc-féle gyorsítást használják, az AMD-t nem nagyon.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz deadwing #7043 üzenetére
Az Intel CPU-knak van egy integrált VGA-ja, aminek van hardveres gyorsítása az a QuickSync. Mivel van dedikált VGA-d, így valószínűleg az le van tíltva, így ezért nem találkoztál vele.
Akkor a CPU ereje kódolásban akkora, mint egy 1080Ti.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Dolphine #7036 üzenetére
Illetve aki használ Intel procit, valamint nVidia kártyát meg tudná nézni, hogy a két kódolás közül (QuickSnyc vs nvenc) melyik, hogyn viselkedik? Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy melyik a gyorsabb, illetve melyiknek jobb a minősége.
Most egy i5-5600 CPU van a gépben, a QuickSync engedélyezve van, viszont foglalkoztat a gondolat, hogy beszerzek egy nVidia kártyát, annak erejét (nvenc) használnám kódolásra, csak érdekelne főleg a sebességbeli különbség!
Köszönöm, hogyha ezt valaki megnézi nekem!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Az az infót kaptam, hogy a Vegas Pro 17 Edit verziót, lehet frissíteni Pro 18-as verzióra (Edit nélküli verzió). Ez tényleg így van?
Illetve, hogy hogyan történik az upgrade? Nyilván tudom, hogy a szoftverek esetében hogyan zajlik , de itt újra le kell tölteni az egész programot és rátelepíteni a régire, vagy hogy?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #7008 üzenetére
A Vegas továbbra is AMD gpu orientált, a preview nálam szenved az nv1070-el, korábban a radeon 280x-el sokkal később kezdet laggolni, egy halom effektet dobhattam rá.
Viszont kódoláshoz meg az nvidia-féle nvencet használja ki jobban!
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!A 17-es Vegasban mi az a beállítás, ami ahhoz kell, hogy az előnézeti kép ne kockásodjon be?Hiába van a Preview Full-ra állítva, előfordul, hogy bekockásodik, olyan, mintha a felbontást csökkentené, csak azt nem tudom, hogy miért?Nem tudom, hogy érthető-e, hogy mit írtam!
Azt hiszem megvan.
[link][ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6969 üzenetére
Ez a new nvenc van az 1070-hez is?
Sajnos, az 1660 az alja. Turing készlet kell hozzá. Igaz, hogy az 1650 is az, viszont abból kimaradt a new nvenc!
https://developer.nvidia.com/video-encode-decode-gpu-support-matrix
Jobb mint a radeon gyorsítása?
Na, ezt nem tudom, viszont egyre több helyen a new nvenc kodek jön előtérbe az AMD féle VCE / AMF viszont nem. Pl. OBS-hez trükközni kell, hogy használni tudd!
Kerestem Neked videókat, nem tudom, hogy mit tudsz belőle kihámozni:
https://www.youtube.com/watch?v=CLqpVImLPGE
https://www.youtube.com/watch?v=ccoOGfX9qxg
https://www.youtube.com/watch?v=vZ3kETWko7s[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6966 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Az nVidia jobban támogatott GPU gyorsítás terén, pláne, ha minden program majd kihasználja a new nvenc kodeket.hito
Mekkora volt, úgy értem hány perces volt az eredeti videó amit rendereltél?
Nálam azért a CPU vs. Intel QVS közötti különbség sokkal látványosabb.
Az sem mindegy mondjuk, hogy milyen FPS-el és mekkora bitrátával dolgozol.
Ha gondoljátok, akkor beteszek egy képet, a CPU vs. GPU renderelésről. Igaz, hogy nekem a CPU egy i5 6400, nem olyan izmos, de az integrált GPU nagyon fel tudja gyorsítani a renderelést!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6963 üzenetére
Engedélyeztem az MSI alaplapon az IGD Multi-Monitor lehetőséget és máris megy a külső VGA mellett az integrált is.
Amit észrevettem, hogy QSV alatt magasabb bitrátával dolgozik, így egy kicsit nagyobb a fájlméret. Pixeles összehasonlítást nem végeztem, de szerintem felesleges is, mivel YouTube-ra töltöm fel a videókat.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6958 üzenetére
Igen, hogyha az alaplapban van egy PCI-E VGA, akkor alapból tiltva van az iGPU. Azért lenne jó ezt is engedélyezni, mert az Intelben lévő QuickSynccel gyorsabban lehetne kódolni.
Tehát tényleges két GPU, az egyik viszont csak kódolásra.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6956 üzenetére
Valószínűleg a fájl a ludas, mivel egy másik programot is kiakasztott!
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mi annak az útja módja, hogy egy MSI alaplapon engedélyezzem az Intel iGPU-t PCI-E kátyával? Azért lenne jó, mivel némely program használja a QuickSyncet így gyorsítani lehetne a kódolást.
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
A 17-ben ki akartam próbálni a videó stabilizálást, de 10%-nál mindig kilép a program!
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6931 üzenetére
Hm...
Azt hiszem még lesz mit tanulnom.
Viszont ahogy elnézem, egyelőre a Vegast használom leginkább, főleg vágásra. Eddig YouTube-ra mentek fel az anyagok, azt hiszem ahhoz túl nagy tudás nem kell.
Amiben majd gyorsítani szeretnék az a renderelés, ahhoz viszont egy új VGA (valszínű Nvidia) kelleni fog. Az i5 6400 az igencsak megizzad a Vegas alatt! Bár amióta növeltem 32GB a memóriát, azt vettem észre, hogy mintha egy kicsit gyorsabb lenne a kódolás, nem pörögnek a magok 100%-on ahogy eddig. Igaz, hogy korábban a 13-ast használtam, most a 17-est próbálom, lehet, hogy ez is közrejátszott a gyorsulásban.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6929 üzenetére
A Handbrake nekem is fenn van a gépen, igaz, hogy nem nagyon használtam.
A Logarith kodek plugin a Vegas alá való?
ffmpeg is ismerős. Parancssoros! Na, abba nagyon bele kell akkor rázódni. Szívemhez inkább a GUI felülettel rendelkező áll.
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6927 üzenetére
A mostani hozzászólásodban is van pár fogalom, ami még nekem új!
a veszteség nélkül tömörítő Logarith megoldás is bevált - Na, ez mi?
aztán abból tömörítek kedvemre az ffmepggel - erről eddig úgy gondoltam, hogy csak külsős frame server, de akkor direktben lehet vele tömöríteni is?
Lehet, hogy kell egy kis továbbképzés.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
-
Dolphine
addikt
válasz MrChris #6918 üzenetére
A DR minek a rövidítése?
Az Nvidia nagyon nyomja ezt a GPU gyorsítást!hito
Én egyszer próbáltam ki (igaz FHD volt), hogy 60FPS-be renderelek 30-as anyagot és azt vettem észre, hogy a sima renderhez képest 2-2,5x több idő volt. Igaz, az nem volt hosszú klip[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
Mennyi időt vesz igénybe 30 Fps-ről 60 Fps-re alakítani?
MrChris
Nagyon úgy tűnik, hogy az nvenc kodeket egyre több program használja. Csak néhány példa a Vegason kívül: TopazLabs termékek (az egyik csak és kizárólag ezzel működik), OBSNem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Ha gyorsabb render a cél, akkor mehet a jobb GPU. Az új nVidia (nvenc) kodekkel nagyon gyorsult a renderelés.
Hasonló cipőben járok, mint Te. Jelenleg egy i5 6400 + 32 GB RAM van a gépben, egy AMD R7 250 kártyával. Az utóbbi nagyon gyenge GPU-ra, a CPU is eléggé megizzad. A következő szint egy nVidia GTX 1660 (ebben már a new nvenc kodek van). CPU-ban talán az i7 6700 de lehet, hogy inkább VGA újítás, azt nagyon sok mostani program kihasználja!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
FullHD rendeleléshez mi az minimum AMD kártya, ami a kódolást gyorsítja?
Én egy RX550-re gondoltam, nem tudom, hogy ennek van-e értelme?
Köszönöm a választ!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest