-
IT café
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Bufferből talán sose elég. Ami érdekelne és nem szól róla a fáma, hogy tud-e a gép szakaszos sorozatot lőni és úgy kezelni a buffert?
Arra gondolok, amikor elkezdem a sorozatot, közben írja kártyára, kicsit megállok a sorozattal (várom az események hogyan haladnak), majd folytatom a sorozatot és a buffer ürítése ellenére simán újraindítható a sorozat többször, tetszőlegesen, szakaszosan. Nagyon hasznos dolog, de nem tudja minden váz. -
sebgutkopf
őstag
Tudomást lehet róla venni csak nem kell túlmisztifikálni. Ha a kisebb méret mellett a szem számára mégis szebb képet ad, akkor az nem feltétlen visszafejlődés. A méretén nyilván spóroltak.
Alapvetően hasonlóan jó ár/érték arányúnak tartom ezt mint az oly em10-et, annak ellenére, hogy a két gép filozófiája eléggé eltérő.
Ezek mindketten olyan gépek, amik ára még a józan ész határán belül van, és igaz nem csúcs gépek, de olyan tudásuk van, olyan kompromisszumokkal, amik ennyi pénzért nem igazán fájdalmasak.Ha csúcs gép és evf kell, akkor tessék az 1000 usd fölötti régióban nézelődni minden gyártónál.
-
sebgutkopf
őstag
Kicsit ördög ügyvédje jelleggel: Mi lenne érdekesebb egy 1000usd-os aps-c e mount váz, vagy egy ugyanennyibe kerülő FF e mount váz, ami méretre is ugyanakkora mint az aps-c verzió csak a szenzor nagyobb benne?
Nem válaszolom meg, de érdekes. Ilyen áron, ha kaphatok egy azonos méretű (A7-nél kisebb, nex7 méretű), de nagyobb szenzoros vázat, akkor lehet legondolkozni azon, hogy eleinte simán használnálni aps-c obikkal változatlan méretben mint egy csúcs aps-c vázat, de ha mellé begurul egy FF üveg, akkor már több is lehet belőle. -
sebgutkopf
őstag
válasz konyi79 #3887 üzenetére
Nyilván csak akkor lehetne alternatíva egy olyan váz, ha egyrészt méretre kisebb az A7-nél és persze, ha érdekelne egy 1000 dolcsis váz és bevallom a vázak hatalmas értékvesztése miatt most ilyen drága váz nem mozdítana meg.
Inkább ott bukik meg a teória, hogy egy 1000 usd-ra butított ff váz (a 36MP-es szenzorral) funkcionalitásban nem tudhat annyit mint egy csúcs aps-c váz. Ha tudná, akkor meg értelmetlenné tenné a feljebb pozicionált FF vázakat.
Kiábrándoztam magam.Hogy mit vennék, ha nem lenne semmim csak a kp a zsebben? Őszintén, nem tudom, a márkát se. Ha sokat szánnék rá, akkor tuti kacsintgatnék a FF felé.
A mai szituban, ha tönkremenne az 5n, akkor az a6000-et simán megvenném.
-
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
válasz konyi79 #3935 üzenetére
Attól nem csinál egy gép se jobb képet, ha fekete. Elég ritka állat az ezüst 5n, ráadásul a rendszer rajtjakor inkább fordítva volt a sony heppje a fekete váz + ezüst obi, te meg pont az inverzét tetted elénk.
Ezt a műanyag felépítést nem gondoltam volna ilyen árú obinál. Bár tény, hogy egy ilyen obi sok és nagy lencséket is tartalmaz, amikkel nehéz a súlyt kordában tartani, de valami kis fémes érzést csak rácsalhattak volna a külsejére. Azért összeszerelésre csak rendben van?
Gratula hozzá! Képeket majd mutass! -
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
Jön az újabb csodagép az A3500 nevében. Első gondolatom: ez akkor most A vagy E mount?
Azt írják az 3000-est váltja, meg baromi fontos volt fejlesztési kapacitást áldozni egy új 18-50 f4-5,6-os alapoptika kifejlesztésére. Biztos az újat olcsóbban lehet gyártani 2 dollárral mint a 18-55-öt. -
sebgutkopf
őstag
Meg azt se értem, hogy rövidebb és sötétebb lesz a 18-50, akkor miért is lesz a szűrőmenete 55mm-es? Eddig a 49mm-es szűrőmenetbe belefért szinte minden aps-c e mount obi (kivéve a 18-200 és 16-70), de az 1,8-as fixek is, akkor most egy sötétebb kitnek miért kell a nagyobb?
-
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
Ha megvan a rendszerben az az obi, ami nekem kell, akkor különösebben nem igazán aggódnom azon, hogy más mire vágyik. A zoom mellé pár fényerős fix, amivel rendelkezem és ennyi. Sőt már a racionalizáláson is túl vagyok, a kit obikon kívül eladtam a 24-es zeiss-t is, mert ahogy sejtettem mióta megvan a 16-70 azóta nem volt rendesen kihasználva. Így a 16-70, 35/1,8 és 50/1,8 a rendszerem, amivel végre ismét teljesítem a max 3 obi elvemet. Ha csak két obim maradhatna, akkor az a zoom mellett a 35-ös lenne, de nem kell kenyérre az 50-es ára és portrézni továbbra az a legjobb.
Ami tény, hogy az a6000 azért felkeltette az érdeklődésemet, de még nem döntöttem el, hogy meg akarom-e venni, vagy figyeljem mi lesz a FF fronton. Ez utóbbi ellen szól, hogy nincs kedvem újra várakozó státuszba kerülni obik terén. Főleg most, hogy végre teljesültek a vágyaim. Képileg még mindig elégedett vagyok az 5n-el, az AF ami miatt piszkálja a csőrömet az a6k. -
sebgutkopf
őstag
Nem túl jók az esélyeid. Mindegyikhez van nagyon közeli darab, csak egyik se a te ízlésed szerint készült. 16-85 a zeiss 16-70 mellett belátható időn belül nem valószínű, hogy lenne. A másikra meg ott van a 18-105/4 G-s zoom, ami ugyan videós obi, de kevéssé tűnik valószínűnek, hogy egy elég hasonló paraméterű obit kiadjanak. Ez nem a te rendszered.
A 18-135 5,6-ra végződőre "egyszer lesz" megjelölésre jobban bele illik a sony palettába, sőt ilyet akár egy sigma, vagy tamron is hozhatna.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz Dotahpakeb #3972 üzenetére
Itt a palacsinta a szűk keresztmetszet. Meg talán az ár.
Ami van:
20/2,8 (ez tényleg palacsinta, de sötét)
24/1,8 zeiss
32/1,8 zeiss
35/1,8 oss (ez megfizethető, stabis és méretre is barátságos) -
sebgutkopf
őstag
válasz rumos14 #3974 üzenetére
A 16-70-el szerintem Parci is kibékülne, ha nem kéne kifizetni.
Ja most néztem, hogy a 18-105/4 G az 190k HUF sunyi boltban (raktáron). Olcsóbb mint a 18-200 és szerintem jobb obi tőle. Videósoknak must have. Meg aki nem fél a méretétől.
Egyébként milyen jó, hogy a nex vagy ILCE vonalon az 5n óta tud elektronikus első zárat, ami kisebb késleltetést (shutter lag) tesz lehetőség és természetesen kizárja a shutter shock lehetőségét is.
Igazából nem is tudom miért lehet kikapcsolni az elektronikus első redőnyt, sose használtam még két kattanásos módban az 5n-t.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz rumos14 #3987 üzenetére
Itt van raktáron.
Sejtettem, hogy te szimpatizálsz vele, ha a 18-200 méretét elfogadtad, akkor ez is beleférhet, ráadásul ez belső zoom-os obi, tehát nem méretváltó. -
sebgutkopf
őstag
válasz Dotahpakeb #3986 üzenetére
Hobbi portréra szerintem az 50/1,8 igen jó ár/teljesítmény arányú. Kicsit rövidebb mint a 60-as sigma, de van benne stabi és mégis csak 1,3 FÉ-el világosabb.
Alul vannak a nem túl érdekes fixek mint a sony 16, 20 és a tőlük sokkal jobb 19-es sigma. Itt lehetne még mit hozni a fix kedvelőknek, de a telék megszállottjait se hódítja meg a sony. -
sebgutkopf
őstag
Láttátok az slrgear-en a 24-70/4 FE obi tesztjét? Nincs mit szépíteni rajta elég rendesen leszerepelt képélességben.
Aki az FE vázakban gondolkozik azoknak továbbra is az 55/1,8 az objektív, látószöge miatt még a 35/2,8 érdekes és ennyi. Ezek után kíváncsi vagyok, hogy a 70-200/4-es sikerül-e rendesen megcsinálniuk. Igaz az G-s és azok még nem okoztak csalódást. Így nem fognak tudni a nagyobb szenzorral elcsábítani. -
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
válasz rumos14 #3993 üzenetére
Annyiból valóban érdekes lenne, ha egy A7-en is letesztelnék, hogy akkor legalább az is kiderülne mennyit számít a gép. Ezt a "csúcs vázon tesztelünk mindent" már eljátszották a nex-en is, amikor mindent a nex7-el teszteltek és a 24/1,8 kivételével nem sok obi szerepelt jól a drága kis 24mp-es szenzoron.
Mai szemmel viszont érdekelne, hogy azok az obik mit csinálnak mondjuk az a6000-en? Tényleg sokat javult a sarok téma a nex7-hez képest?
-
sebgutkopf
őstag
Itt közben van egy direkt pixelkukkoló minta összevetés a nex7 + 16-70 vs s6000 + 16-70 között.
Úgy tűnik csak működnek azok az eltolt mikrolencsék meg az új proci. -
sebgutkopf
őstag
Vízszintmérő nélkül kibírom. Eddig egy gépemben se volt, sose hiányzott. Akkor számomra megrendelhető kategória az a6000
-
sebgutkopf
őstag
Azt nézem, hogy egyelőre itthon nincs body only verzióban az a6000, csak a 16-50-el együtt.
Itthon fiam már rágja a fülem, hogy vegyem csak meg úgy ahogy van, és ne adjam el az 5n-t, mert jó lesz az neki a 16-50-el.
Mondjuk az 5n megtartása mellett érv az is, hogy akkor legalább egy gyári rendes töltőm is marad közös használatra. -
sebgutkopf
őstag
Érdekes, hogy pont most jönnek egy 12 megás szenzorral, amikor a canon és nikon hosszú idő után a profi riportergépekben is feladta ezt a felbontást, utoljára az n d3 és d3s volt 12 Mp-es.
Az lenne az igazán nagy szám, ha a videó képet leméretezéssel hozná létre az 7s, akkor brutális részleteket tudna videóban.Vajon obi jön már idén valami?
-
sebgutkopf
őstag
Félre ne érts, semmi bajom a 12 Mp-es szenzorral, sőt kellemes meglepetésnek tartom. Főleg annak tudatában lepett meg, hogy azon kategória ahol eddig próbáltak ragaszkodni az ésszerűbb felbontáshoz már azok is feladták sajnos a kisebb felbontás - nagyobb pixel módit.
Jó lenne, ha ilyen meglepetés jönne aps-c vonalon is, nekem a 24 Mp már fölöslegesen soknak tűnik aps-c-re, mintha újra feléledt volna a pixelmegalománia. A 12-16 MP bőven elég. -
sebgutkopf
őstag
Új iso bajnok született. 409 ezer? Ezt már a minek kategóriának érzem, bár a fő kérdés mindig az, hogy meddig van a valóban használható érzékenységi tartomány.
Vajon az új super fast AF mit jelent? Hasonló az a6000-hez?Közben csak nem jön a 85/1,8.
-
sebgutkopf
őstag
Ez a gép összességében nem nekünk szól. Aki ilyet akar venni, az nyilván tudja, hogy miért.
-
sebgutkopf
őstag
Mi ez a csönd! Valakinek már ILCE-6000 tapasztalat? Az első magyar szállítmányok már gazdára találtak, nincs itt senki közülük?
-
sebgutkopf
őstag
Abszolút megértem, hogy a nex6-ot nem akarod lecserélni, egész pontosan nem éri meg lecserélni. Manapság már annyira sűrűn váltanak generációt, hogy az egyes években kiadott modellek inkább egy facelift jellebű módosításnak tűnnek mintsem ténylegesen új modellnek. Ennek tükrében pedig egy egy váz a közvetlen elődhöz képest nem hoz annyi újítást, hogy megérje lecserélni.
Ha valaki érezhető lépéseket akar érezni, akkor kb attól függ, hogy vesz-e most gépet, hogy mikor és mely modellel szállt be a rendszerbe.
Nekem az 5n-ről se az 5r, se a T nem hozott olyat, ami érdekelt volna, sőt a nex6-nak is minden kísértés nélkül ellen tudtam állni. Ez viszont egy érdemi lépcső.
A 6-osról viszont valóban talán fölösleges. Persze jobb az AF, meg jobb az UI, de nem egy régi váz a 6-se és 1 év után nehogy már avít legyen.Nekem egyébként eddig az jött be a legjobban, hogy amikor kiadnak egy újdonságot, akkor annak a 2.0 verzióját kell megvenni, amin már finomítottak az első tapasztalatai alapján és az új funkciók mellett már a gyerekbetegségeken is túl van. pl: a nex5n pont az 5-ös ilyen javítása volt. Illetve szerinte a nex6-ot os érdemes volt megvenni, mert az a nex7 racionalizált verziója. A 6000 meg azért ponén, mert ebben már a javított 24 mp-es szenzor van (a nex7 féle első helyett) és a 6-os fukcióit finomították.
-
sebgutkopf
őstag
Egy dolgot nem értek az ILCE-6000-ben. Vannak a program tárcsán a menthető custom módok, amik nagyon jók, úgy működik ahogy kell. Ellenben van egy elvileg dedikált videó mód, aminek igazából nem sikerült rájönnöm, hogy mi értelme van és miért foglal el egy külön helyet a programtárcsán.
Egyrészt mivel PASM módokban is lehet videózni, illetve, ha valami saját videóra vonatkozó beállításra állok rá, mondjuk másféle fénymérés, spéci záridő, vagy szín, dinamika, beállítások, akkor azt el tudom menteni a custom módokra. Ha egy ilyen mód lenne a videó mód is, akkor annak örülnék és látnám értelmét, de nem ilyen. Videó módba átrakva egyedül semmi egyéni beállítás nem érvényesül csupán annyi, hogy külön be tudom állítani, hogy a PASM közül melyiket akarom használni, de az adott mód aktuálisan beállított értékeit és beállításait adja. Tehát ha mondjuk S módban lövök és videó módban ist az S-t rendelem hozzá, akkor átrakva videó módba lényegében semmi nem változik a gép beállításain. Akkor meg minek raknám át?
Ezért értelem szerűen a 3 custom módból az egyiket felprogramoztam magamnak videóra.Valamit rosszul tudok ezzel a móddal kapcsolatban, vagy a sony ilyen bal.asz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest