- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz Bitpalace #58572 üzenetére
en ugyan nem ertek hozza, de nem hiszem hogy az input lag a kepatmerotol fuggene...
egyebkent en a 40f6400-ra radugtam a PS2-t, Gran Turismoztam egy kort es nem tunt fel semmilyen lag vagy keses (az viszont igen, hogy a CRT-n gyonyorunek tuno grafika mennyire eletlen, homalyos 40"-os LCD-n muszaj lesz venni egy PS3-at ) -
Sly189
senior tag
válasz Bitpalace #58572 üzenetére
Input lag szerintem a kábel hosszától is függ! Amennyiben HDMI kábelről beszélünk, nem véletlenül gyártanak nagytöbbségében rövid, de minőségi kábeleket.
Nekem egy 10m es HDMi van, de nekem 720p projektorhoz volt, most F6320 on már érzem a 720p felbontásnál is főleg a 1080p nél az input lagot. Rövid kábel tehát nem feltétlen hátrány.
10m HDMI kábel eladó 3000 Ft ért
-
BBéci
legenda
válasz Bitpalace #63919 üzenetére
Attól függ, milyen TV és milyen aktív hangfal, de a tévé távirányítójával történő hangerő szabályzást elfelejtheted.
Az utóbbi években gyártott Samsung tévéken csak optikai hangkimenet van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
itanczos
senior tag
válasz Bitpalace #64325 üzenetére
Egy zavar jel megy át a hálózaton.
Gondolom fénycsövet kapcsolsz. Ezen segíthet egy kapcsoló csere (ívet húz kapcsoláskor és már beégtek az érintkezők), vagy vannak kondenzátoros megoldások a kapcsolóhoz, amik csillapítják az érintkezők közötti ívet.Ezt elvileg maga a készülék is szűrhetné. Ezért vannak olyan eszközök, amiken nem veszed észre.
[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Markizmark
addikt
válasz Bitpalace #64335 üzenetére
Csak a porszívó kilowattnál kezdődik, itt meg 200W-ról beszélünk, az ötöde.
Nálam is egy körön van minden ami a szobámban van, egy darab 16A-es (elbír 3680W-ot) kismegszakítón és ugyanekkora áramra van méretezve a vezetékezés is minden konnektor és lámpa felé. Van saját klíma, hifi, tv, laptop, xbox, 1 asztali és 1 álló lámpa 3×40W spot a plafonon és mégsem veszi észre semmilyen érzékenyebb elektronikus eszközöm (se a TV, se a box, se a gép), ha például a klíma kompresszor bekapcsol (pedig az 1500W) vagy fölnyomom a vellanyt.Én a hibakeresést mindenképpen a kapcsolónál kezdeném. Az a legolcsóbb. Egy LED vagy kompakt fénycső csak drágább lehet. Másfelől ha tényleg a feszültségesés a gond (tegyük fel nem megfelelő a vezeték méretezés, vagy a lakásba bejövő, vagy a szobába menő) akkor a lakás újravezetékezése a legdrágább és nem is olyan egyszerű. Én nem azzal kezdeném ...
Egyébként ha jól tudom akkor a TV tápjának (meg a PC-nek is) még 110V-al is el kéne boldogulnia, annyira meg csak nem esik le a fesz egy rossz hálózaton, ha rákapcsolok valamit. Régebben volt nálunk egy vezeték összeégés és 100-400V-ig minden megtalálható volt a konnektorban. 100V körül kezdett az LCD tv fényerőt ejteni és akkor kezdett csíkozódni. Megjegyzem azóta is tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
BBéci
legenda
válasz Bitpalace #64387 üzenetére
A lejátszót kell úgy beállítani, hogy a filmnek megfelelő, ahhoz igazodó frekvenciájú jelet küldjön ki. A TV csak érzékeli és kiírja, hogy mit kap. Az más kérdés, hogy utána mit kezd vele, hogyan jeleníti meg. Ideális esetben (készülékfüggő) mindegyik képkockát négyszer villantja fel, tehát 96 hertzen történik a megjelenítés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
giorgiosixx
tag
válasz Bitpalace #64387 üzenetére
Ahogy BBéci is írta.
A laptop videokártya (Intel HD Graphics 3000) beállításánál tudom átállítani, hogy milyen jelet küldjön ki a TV-re. A TV az info gomb megnyomásakor pedig kiírja, hogy milyen jelet kap a laptoptól. (1920X1080 24p vagy amire állítottad.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Bitpalace #64390 üzenetére
Ha filmnézéskor PC-re nevezett bemenetre küldöd a jelet, a 24p-t 60-on fogja megjeleníteni és kikapcsol minden feleslegesnek ítélt funkciót, többek között a Motion Plust a TV. Ezért olyankor nem ajánlott az átnevezés, csakis játékokhoz, illetve monitort helyettesítő használatkor.
Ahhoz, hogy pontosan akkora legyen a kép, mint a megjelenítő, jelen esetben a TV, a videokártya beállításait kell optimalizálni.
Felejtsd el a VLC-t, használj Media Player Classic, Home Cinema (MPCHC), vagy XBMC szoftvert. Ezek képesek automatikusan, a filmhez igazítani a kimenő frekvenciát, valamint a képminőségül is kiváló. Azért a madVR kiegészítő is erősen ajánlott.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Bitpalace #64398 üzenetére
Amikor 2008 őszén a PC-s lejátszással bíbelődtem, én is szembesültem a képméret problémával és minden segítség nélkül megtaláltam a videokártya beállításaiban a csúszkákat, amivel pontosan beállítható. Pedig sosem voltam jó informatikából és még PH! tag sem voltam, hogy megkérdezzem. Tessék megismerni azt a nyavalyás eszközt, amit használsz!
Ha ATi vagy AMD a videokártyád, akkor Overscant keress!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Bitpalace #64404 üzenetére
Feltételezem, az alaplapin nincsen olyan beállítási lehetőség, amire szükséged van. Válts át nVidiára, annak driverében pillanatok alatt megtalálod a képméret csúszkáit. Nem értem, miért vacakolsz az alaplapival, ha van kiváló dedikált videokártya a gépben.
-
BBéci
legenda
válasz Bitpalace #64406 üzenetére
Elegendő lenne az integrált, de ha nem tudod beállítani a megfelelő képméretet, akkor valami mégsem stimmel, tehát felejtős.
Mit akarsz 60 hertzen hagyni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Bitpalace #64408 üzenetére
HP laptopom nVidia vezérlőpultjában ott vannak a csúszkák, fogalmam sincs, hogy a tiédből miért hiányzik az a menüpont.
A másik kérdésedet passzolom, médialejátszót használok, nem szopatom magam PC-vel, az számomra túl bonyolult.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
toby_as
tag
válasz Bitpalace #64410 üzenetére
A mai laptopokon (also es kozepkategoriarol beszelek ahol van intel es nvidia/ati videokartya is) az nvidia vagy amd(ati) videokartyak csak es kizarolag masodlagos eszkozok. Azon nem tudsz kepet kikuldeni semilyen eszkozre, erre csak a proceszorba integralt(intel HD) videokartya alkalmas. Olvas utana az Nvidia Optimus -nak. az csak akkor kapcsol be ha igeny van ra, amugy csak "alszik" es nem csinal semit, iletve be lehet allitani az nvidia/ati control panel-ben hogy melyik program hasznalja ki a plusz szamolasi sebesseget(pl jatek, lejatszo stb).
Tehat csak az Intel HD videokartat tudod arra hasznalni hogy kikuld a kepet a Tv-re. a Display -monitor/Tv settings-nel talalod szerintem ami neked kel.
Ati
Nvidia
Az alapjan amit leirtal neked is ilyen konfigod van (Nvidia optimus), ugyhogy az intel HD menuben keresgelj.[ Szerkesztve ]
-
toby_as
tag
válasz Bitpalace #64432 üzenetére
Szia
En ugy csinlatam hogy az Egyedi felbontasokban hozzaadtam az 1980x1080/24Hz. Igy mar hivatalosan is ugy allitja be magat. Utana a Multiple display-nel Extended modban kel legyen , majd igy fog kinezni:
Nalam is kivilagosodik, es lasabban megy az eger.[ Szerkesztve ]
-
toby_as
tag
válasz Bitpalace #64453 üzenetére
Szia
Azert 59hz mert en mar nem hasznalom igy a gepet, csak osszeraktam gyorsan hogy szemleltessem mit kene lassal. Amikor ment akkor 24hz Custom resolution volt beallitva. Mar reg mediaplayert hasznalok, (R6S) azota nem kotom a gepet a Tv-re.
Probald meg atnevezni a HDMI bemenete PC-re , akkor elvileg nem lesz Motion Plus. -
-
Janesz1981
tag
válasz Bitpalace #64459 üzenetére
minden más módban tools gomb -> Képméret -> Képernyőhöz ig. opció és nem fog túllógni. Ha mindent kinyomsz és még mindig változik fényerősség akkor kép módot állítsd Film módra és nem lesz ilyen bajod. HDMI fekete szint -> normál ezzel elkerülheted a szellemesedést kontrasztos jeleneteknél mivel rgb jelet kap pc-től tv.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Bitpalace #64496 üzenetére
nem placebó az, kapcsold be az eco módot, energiagazdálkodást be (magas), eco érzékelő be...stb, és látványos lesz a különbség.
BBéci; amikor olyan forrásból nézek filmet (hd vagy 3d), akkor nyilván van jelentősége, de ha csak a háttérben megy a tv, ráadásul a nézett csatorna minősége (sd) sem a legjobb, akkor nagyon nincs jelentősége, olyankor okés az eco mód.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
zsolt501
nagyúr
válasz Bitpalace #64899 üzenetére
Ha jól gondolom a tapis távirányítóra gondolsz, mivel ez bluetooth-on kommunikál megtörténhet, hogy valami zavarja, vagy haldoklik a távirányító, egy elem cserét megpróbálnék, és a párosításokból töröld, majd párosítsd újra.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
doc
nagyúr
válasz Bitpalace #64901 üzenetére
az nem vevo hanem ado, es a STB tetejen pont semmit nem csinal, szoval akkor a HDMI-n keresztul
milyen STB/szolgaltato? tegnap probaltam az enyemet az ON TV apropojan, de hiaba probalgatta vegig a 7 vagy mennyi verziot a TV, nem tudott mit kezdeni veleez fugghet a kabeltol is? (az van bedugva amit a STB-hoz hoztak)
illetve ilyenkor a csatornavaltas az vagy-vagy, tehat vagy a TV-be dugott antennan elerheto csatornakat valtogatja, vagy a STB-t?mert nalam van MindigTV meg STB is, jo lenne ha mindkettot lehetne a TV taviranyitojaval vezerelni
-
-
doc
nagyúr
válasz Bitpalace #64940 üzenetére
ez jol hangzik
egy kerdesem lenne meg (bocs ha farasztalak a hulyesegeimmel )
pontosan hogy allitottad be ezt a Tv-taviranyitos vezerlest (melyik menupontban)? Mert nekem meg mindig nem egyertelmu hogy a TV tudja a HDMI kabelen keresztul igy vezerelni a STB-t, vagy az infraadon keresztul megy (es a STB tetejere teve veletlenul pont mukodik)kiprobalnam hogy meg tudom-e oldani, csak most nem vagyok otthon
-
doc
nagyúr
válasz Bitpalace #64948 üzenetére
koszi
igy mar ismeros, en a DVD-lejatszohoz allitottam be a kis adojat, de azt kb. evente egyszer hasznaljuk, akkor megoldom a STB-hez, koszi a segitseget!mondjuk ezt nem tudtam hogy a forrastol fuggoen valtoztatja hogy mit iranyit (pedig igy belegondolva logikus es egyszeru), en mindig a virtualis taviranyiton nyomkodtam, ami meg eleg maceras
-
-
doc
nagyúr
válasz Bitpalace #64951 üzenetére
a STB hangereje eleve maxon van (neked is 25 a legnagyobb rajta?) mert baromi halk volt, sokkal halkabb mint a MindigTV, aztan 1-2 honapja valamit csinaltak, azota normal hangeron jonnek a T-s adasok is
nemsokara megyek haza, kiprobalom, remelem tenyleg jo lesz (bar elvileg ugyanolyan STB van nekem is, szoval mennie kell), a Cisco bohom nagy rudjat utalom fogdosni (khm... ) -
bandigno
senior tag
válasz Bitpalace #64951 üzenetére
sajnos törölve sem megy, mivel hiába megyek túl a 7 próbálkozáson, h felismerje az stb infrajelét és csatornát váltson és utána próbálnám beütni a modellszámát, de olyat nem ismer... sima t-satos intek márkájú stb box amúgy, hd-s és mégsem!
modellszámnak sb6000-et ajánl fel, de azzal nem megy. ami pedig az alján levő modellszám, nem ismeri.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest