Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
draco31 #42287 üzenetére
A kapcsolatod nem privát üzenetet a böngésződ dobja amiatt, hogy az adott oldal nem https protokollt használ és be van kapcsolva az erre való figyelmeztetés. Ha ilyen váratlanul történik máskor problémamentes oldalon, az azt jelenti, hogy az oldal biztonsági tanúsítványa lejárt. Ez a weboldal üzemeltetőjének a sara, nem tudsz vele mit csinálni. Max kikapcsolhatod a böngésző biztonsági beállításainál az erre való figyelmeztetést.
-
spati3
csendes tag
Sziasztok
Van egy ASUS RT-AC1200G+ routerem amivel olyan baj van, hogy bizonyos időközönként levágja a sávszélt 380 ról 85-90 re 5ghz-en. Ha újra indítom visszaáll.
Mi lehet a baj? -
draco31
veterán
Hello!
Nálunk a faluban 100 megás mikrós net van. Egyik ismerősnél nem volt még WiFi, 1-2 hónapja szereltem be. Xiaomi AC1200-as.
Nekem egy AX3200 van. Minden ugyan úgy van beállítva, az 1200-as mégis folyamatosan olyan hibákkal küzd, hogy pl most is mobillal akartam egy oldalt megnézni, és írja, hogy a kapcsolatom nem privát. Laptopon is mindig jönnek ilyen hibák.
Mi lehet még, ami nem jól van beállitva?
Próbáltam már azt is, hogy az 1200-ast reseteltem, és semmit nem állitottam rajta, akkor is ezt csinálja.
Szét van osztva külön 2.4 és 5-ösre, hogy az se kavarjon.
DNS-eket is adtam már a 8.8.8.8 és 8.8.4.4 et.
Letöltöttem a log fájlt róla, azt esetleg megoszthatom, hátha látni lehetne benne, mi a hiba. -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Pár napja kötötték be az új T netünket 1000/200, Minden eszköz tökéletesen megy rajta. Kivéve a laptop. Egy új kb fél éves HP G10. Az előző routerrel semmi baja. Ezt random ledobja és utána nem akar rá vissza csatlakozni (Hálózati követelmények ellenőrzésé) . Vajon mi lehet? -
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Kaptam a Telekomtol egy Kaon GC3006 nevu csodat. Szeretnek portot nyitni rajta, hogy mukodjon a plex remote access funkcioja es a szulok oruljenek az orszag masik vegeben.
Korabban mas routereknel ez pofon egyszeru volt, itt viszont elakadtam.
NAT alatt a port forwardnal mar kicsit ertetlenkedtem, mert IP listan kidobott vagy random 20 cimet ami nem tudom mi lehet - mindenesetre nem a helyi IP.
Custom IP alatt megadom amit kell, adok egy portot plexnek, TCP beallitve es mentve.
A https://canyouseeme.org/ alatt nem latom magam.
Biztos h en rontok el valamit... mit hagytam ki / nezhettem be?
Koszi
-
Gabesz87
veterán
Feleségem iphonja a wifivel xarakodik. Sokszor látom, meg mondja is hogy ledobja. Mi a jó ég lehet a gond? Neki az iPhone-okkal korábban is volt néha gond, de most, mióta használatba vettem az EBG15+EBA63 párost pár hete, mintha ez megszaporodott volna
Korábban szét volt választva a 2.4 és 5GHz hálózat, most nincs. Ez okozhat problémát? Csak egy ötlet.
-
Gabesz87
veterán
Ma reggel nem volt netünk sehol, egy eszközön sem. Az a fura, hogy semmi nem jelzett semmi rendelleneset. Routerbe (EBG15) belépve nem láttam semmi üzenetet, felkiáltójelet, látszólag csatlakozva volt minden. LED-ek is normálisan világítottak (Digi-s ONT-on is). Restart megoldotta a dolgokat, de elég fura Próbáltam a log-ban nézelődni, de egyrészt nekem az totál kínai, másrészt meg egy katyvasz. Az időpontokat sem értem. Jan.1-el kezdődik, holott még meg sem volt akkor a router. Aztéán márc.17 jön, majd megint jan.1, márciusi napok, ismét jan.1 stb. Totál zűrzavar nekem. Azt sem tudom, mit és hol keressek.
Ami még fura: rendszeridőnek (hiába GMT+1: Bp van beállítva) +1 órával többet mutat. Ez mitől van? Állítsam simán GMT-re? -
Invi
aktív tag
Van egy digis netünk (céges gpon 1000/300) gond nélkül megy bridgeben mögötte egy TP-Link routerrel (2,5 éves - maga a net 12).
Olyan 2-3 havonta volt hogy leszakadt a net, akkor modem kihúz bedug és boldogság.
Na most pénteken elkezdte azt, hogy leszakadt, majd 1 óra múlva megint (előtte volt 1 nappal áramszünet az egész környeken, ez után mindig tud érdekeseket produkálni a digi). Majd 26 óra múlva megint a hétvégén, mikor forgalom sincsen csak a szerverek élnek mögötte
Majd hétfőn már volt hogy 8 órát ment volt hogy 20 percet. Akár a modemet akár a router rebootoljuk megy megint a net T ideig.
Amikor nincs net, akkor a tplink routeren narancs lesz a netes led és azt írja poor network, azaz nem szakad le csak kapcsolat nincs rendesen, a modem és a router között végig linkel minden, a belső háló teljesen jó. Ha nyomunk egy disconnect, reconnectet akkor is megy minden rendben.
Full szolgáltatói gondnak tűnik, mivel 11 éves a modem, azt cseréltettük, Digi szerint tuti az a gond. Ment is net 10 órát, megint KO. Ok, akkor új router azzal is ment 20 órát megint, ko majd reboot után 10 perccel KO ismét (jellemzően csúcsidőben csinálja délután 4 után meg reggel 9 előtt leginkább a gyors szakadásokat)
Ugyanazt a router (a régit) átkötöttem telekom DHCP-s netre, ott 3 napja vígan megy...
Szerintem ez valami szolgáltatói gebasz lesz, valami rossz router a gerincükön, csak mert minden PPPOE kapcsolatnál vannak hibák is a logban szolgáltatói oldalról. Helyileg XVI árpádföld.
Valakinek van valami tippje? Én már tanácstalan vagyok, esetleg megpróbálhatok másik gyártótól routert... Illetve most terhelés nélkül nyomatom a routeren a kapcsolatot, hogyha kifagy akkor felhívom a digit, hogy egyáltalán a modemjüket látják-e. Előzetesben annyit mondtak, hogy van hogy órákra eltűnik - na az megint csak nem lehet a router meg a belső hálónk miatt szerintem.
12 WARNING 0days, 23:59:35, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-40-8a, code=7, phase=3/2
13 WARNING 0days, 23:59:35, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-4b-8e, code=7, phase=3/2
29 INFO 0days, 23:59:57, [pppoe]TX PADI
30 INFO 0days, 23:59:57, [pppoe]RX PADO, AC-NAME=DIGI, AC-MAC=b4-96-91-a3-4c-96
31 INFO 0days, 23:59:57, [pppoe]TX PADR
32 WARNING 0days, 23:59:57, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-40-8a, code=7, phase=3/2
33 WARNING 0days, 23:59:57, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-4b-8e, code=7, phase=3/2
Persze ÜFSZ azt sem tudja miről beszélünk / leszarja. Ja illetve routeren tiltottam az ipv6-t, modemen nincs tiltva, azt is kikapcsoltatom, de nem hiszem, hogy az okozza.
Köszi! -
Sanyee30
csendes tag
Sziasztok. Adott egy exDigi 1000-es net, ZTE F618-es ONT (bridge/modem üzemmódban) és egy TP-Link AX23 wifi6 router (cat5e kábellel összekötve). A routerben az IPv6 ki van kapcsolva. Minden csatlakozik, kivéve a laptopokat, illetve az is csatlakozik, de azt írja, hogy nincs internet. Ez három laptopnál is így van. A laptop wifire csatlakozásakor IPv6 címet DNS-t, stb ír, pedig a routerben tiltva van. Ha a windowsban is kiveszem a pipát az IPv6 elől a hálózati kapcsolatoknál, akkor sem látja a netet. Van a padláson egy wifi jelerősítő, arra csatlakozva tudom a gépeket használni. Ha az IPv6-ot beállítom a routeren, akkor a lapot már érzékeli a netet, de nem tölti be az oldalakat. Ez a router miatt lehet, de szerintem az ont is szarakodik, mert az 2,5 GHz-es jel lassú, szinte használhatatlan. A 5 GHz-es bőven 300 fölött jön, de néha ott sem úgy jön ahogy kellene, mert a videok néha akadnak, megállnak. Modemből kábellel 350/350 Mbps-ot mértem, többször egymás után, a One mérőjével és a Speetestel is. Miért nem látja a netet a laptop?
-
tench
tag
Sziasztok,
Sagemcom f@st 5670 - es router beállításában jártas valaki? A ráakasztott switch- ből nem jön net semmilyen eszközre (laptop, PC) Az eszközt látni a router admin felületén…. A switch ( Mercusys 105) biztos jó, mert más routerre kötve hibátlanul működik. A kábelek is jók. -
venom8888
őstag
Eskü nem.szopatlak.tudoktudok igen. És ott 337 et mértem,de a pc n 94 et
-
Alex91
félisten
válasz
venom8888 #42257 üzenetére
Azt kene kideriteni, hogy mind jo-e vagy valamelyik xar-e… ezert kene mind a 3 kabekt kiprobalni az ont es a router koze teve, es minden esetben a telowal wifi-n merni, ha minden esetben 94 Mbps folott mersz, akkor a kabeleid jok, ha valamelyik esetben nem mersz e-folott, akkor az a kabel xar…
-
venom8888
őstag
Van 3 kábelem,de csak 2 kell. Abbol a fehér vadi új. Tehat a 2 sárgát cserelgetem,de az se lehet hogy 2 kábel szar.
-
venom8888
őstag
Hiába cserelgetem a kábelt,akkor is ugyan azt méri. Felcsereltem a labeleket a feher doboz es a router.kozt,de igyan az a speed.
Mint ha le lenne korlatozva. Min dig 94 et mér -
venom8888
őstag
Na a telefonon mertem speedet a wifivel. 350 et mert. De a pc-n nincs net ,hiaba van összekotve a wifivel. Illetve hol van,hol nincs net a pc n. De ha van akkor is az a 90 amit merek mindig.
-
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42243 üzenetére
Nézz körül a routered státusz vagy wan részénél, sokszor feltüntetik, hogy milyen sebességet egyeztetett az onttal. Ha ott nem 1 Gbps szerepel, akkor ennél nem is lesz több, tehát maradt a kábel probléma (esetleg az ont ethernet portjának hibája, de ez jóval ritkább).
-
venom8888
őstag
Arra nyomtam es pppoe felhadznaloi nev es jelszot ker,ami fogalmam nincs mi.
-
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42233 üzenetére
Ezek szerint akkor az ont modem üzemmódban működik, az nem biztosít neked netet.
Miután reset-elted, a rá dugott pc-dnek net nélkül is kell tőle kapni egy belső ip címet.
Ehhez az ip címhez tartozik egy gateway, a gateway ip címe pedig megegyezik a routerével, azaz azzal elérhető a routered az mwlogin.net helyett.
Beállítva a jelszót (jegyezd meg!) utána már csak az a dolgod, hogy a wan lábon beállítsd a pppoe felhasználói neved és jelszavad. -
venom8888
őstag
Most benne vagyok a TP link eifiben, a masikat hagyom,hátha ezzel.mukodik,maris tovabb jutottam,mert benne vagyok az options ban.
-
venom8888
őstag
válasz
4Grider #42230 üzenetére
Be irom a keresbobe azt a http://mwlogin.net et de semmi nem jön be.
Igen mar 1 eve,vagy több, amugy van nekem itthon egy sajat router talaltam a szekrenyben. Tp link Archer c64Tudnal segiteni hogy lehetne megoldani nrm csak a speed.problemat,de.már a netet is? Sajnos ehhrz nem.ertek,nem vagyok IT s
-
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42229 üzenetére
Nem a saját routered? Nem vagy egyszerű eset...
A használati világosan leírja, hogy amikor először jelentkezel be egy ilyen routeren, akkor bekér a router tőled egy adminisztratív jelszót. Ha ezt nem tudod megjegyezni, akkor logikus, hogy reset-elned kell, és utána minden beállítást elölről kell kezdeni. -
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42226 üzenetére
Igen, gigabitesek a LAN portjai, és WiFi5-ös. Utóbbi az én WiFi6 eszközeimmel max. 600 Mbps-ot tud.
Utána nézek, hogy tud-e AP módot, és visszajelzek. Ettől függ, hogy a sárga kábelt melyik portjába kell dugni...
Szerk.:
Meg is van, tud AP módot.
Böngészőben jelentkezz be a http://mwlogin.net oldalon a routerre.
Kattints a jobb felső sarokban található Mód módosítása elemre, és válaszd a Hozzáférési pont mód lehetőséget. Várd meg a router újraindítását. -
venom8888
őstag
válasz
4Grider #42225 üzenetére
MRG30
De idaig jo volt, lattad a foton mertem vele 600 at is,meg 900 at is. Ugyan ezekkel a kabelekkel, routerral stb. Csak eszrevettem, hogy a YT videokat tekeri,mondom merek mar egyet, nem-e lassu a net, es hat az volt a baj. Nem tudom miert ilyen lassu most a cucc. Veszek majd holnap 2db 2m es ethernet kabelt a boltban,de nem hinnem hogy az a baj, egyiket ki is csereltem, talaltam itthon egyet, a msik routerembol kivettem . -
venom8888
őstag
válasz
4Grider #42209 üzenetére
Szia. Nekem ugy volt beallitva, hogy a wifi router,es az a feher egyutt mukodik. Mert kell a wifi a tv hez, azert van szuksegem ra.Meg a telefonon is, otthon a wifit hasznaljuk.
Tehat hogyan tovabb? A feherbol a sarga megy a WAN ba, es a tobbi?
Ezt csak 1 fele keppen lehet osszekotni? Mert ha igen, akkor nem a kabelezessel, kotogetessel lesz a baj, csak szimplan gyenge a netem a szolgaltatotol egyes napokon.
Mert mertem.600 felett sőt 900 felett,most meg 90 et. -
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42208 üzenetére
Az ontból a sárga kábel a routered WAN portjába megy.
Ha az ont modem (bridge) módban megy, akkor a saját routeren be kell állítani a wan porthoz a pppoe felhasználói nevet és jelszavat.
Ha az ont router üzemmódban megy, akkor a saját routeren ezt pont nem szabad beállítani, mivel tiltja a rendszer a szimultán bejelentkezést. -
4Grider
nagyúr
válasz
dzf007 #42206 üzenetére
Még mindig mobilnetes topikba való a kérdésed. Ez itt a router gondok.
Mint írtam, tök mindegy melyiken van, a TD-LTE-t úgysem fogja használni itthon. A preferred azt jelenti, hogy azzal próbálja meg, de mivel nem megy, LTE FDD-t használ.
Kezdd a B1-el, teszteld egy darabig, mennyit bír. Majd állj át a B3-ra és azzal is teszteld ki. A B20 valószínűleg vackabb lesz, de azzal is kitesztelheted, lehetnek még csodák.
Ha jól rémlik Cat4-es routered van, tehát egyszerre úgyis csak egy sávot fog tudni használni.
És légyszi ne offolj itt tovább. -
4Grider
nagyúr
válasz
dzf007 #42204 üzenetére
Mobilinternetes topik...
Semmi értelme nincs ennek a beállításnak, úgyis itthon LTE FDD-t fog használni bármelyik beállítással. Szűkíteni sem érdemes, mert itthon úgyis azt fogja használni amit talál és a bázisállomás vele leegyeztet. Akkor érdemes csak szűkíteni, ha fix helyen használod és fos annak az egy frekvenciának a sávszélessége, amit épp használ. Írtad, hogy nálad B1, B3, B20 van. Ebben a sorrendben érdemes 1-1 sávot engedélyezni/tehát az összes többit letiltani, hogy kiderüljön, melyikkel lesz a leggyorsabb... -
Ádám16
addikt
Köszi srácok, jelentkezek majd, hogy sikerült-e!
-
kpityu2
őstag
válasz
Ádám16 #42194 üzenetére
Nézf meg, hogy a fiberrhome milyen csatornát használ, milyen biztonsági beállítást, stb és arra állítsd a saját wifit. Kapcsold ki ha be van a smart wifit, vagyis az 5GHz-2.4GHz összefűzést. Akkor elvileg látnia kell a kajaadagolónak. A kínai vackok gyakran csak a régebbi protokollokat ismerik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Energiaital topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest