Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
nfsu17
veterán
válasz Intruder2k5 #16997 üzenetére
szia
hát pont ez az, pont az említett progi nem jelzi nyitottnak..pedig manual beírtam a progiban a routerbe írt portot.
Évek óta nem nyúltam hozzá ehhez a progihoz, de amikor még anno telepítettem, akkor ezzel a módszerrel, ahogy most is csinálnám, működött. Most meg valami elkutyulódott, mert akármit teszek fel, akárhova állítom..semmi. Ha megy a progi akkor is minden "closed" a checkprogik szerint. -
MODERÁTOR
-
nfsu17
veterán
Hellosztok.
TP link 542-vel (szóval nem mai darab) most egyszerűen nem tudok portot nyitni.
Adtam a gépemnek a routerben fix ip-t. Ez működik is. ipconfig /all-al ellenőriztem.
virtual servers > add> beírom a port-ot, IP-t, save.
Majd akármilyen porttesztelős oldalon ellenőrzöm, nem jelzi nyitottnak. -
Fauno
tag
válasz gyantaszuz #16994 üzenetére
Esetleg megtudnátok mondani, hogy mi a különbség a:
WAN DNS settings és a
DNS and WINS Server Settings között ?Nálam az utóbbit kellett manuálisan állítani, hogy jó legyen a net.
-
gyantaszuz
aktív tag
A DNS beállítás nekem is segített. Ezer hála nektek, és ezer hála a PH!-nak is.
-
MODERÁTOR
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #16990 üzenetére
Egy szolgáltatónál dolgozom és oda jöttek be tömegesen az elmúlt két napban ASUS WL-520GC routerrel rendelkező előfizetők. Az IP címet felveszi a router, a rácsatlakozott gépek is megkapják a megfelelőt, látszólag minden rendben, csak épp az oldalak nem töltődnek be a böngészőben. A gépen a TCP/IP-nél megadjuk a DNS IP-ket és úgy már ok...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
MODERÁTOR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! 2 napja az ASUS routerek tömegesen halnak megfele. Gyári reset, FW frissítés (downgradelés) sem oldja meg a problémát, úgy lehet netet varázsolni a gépre, hogy manuálisan beállítjuk a TCP/IP protokollban a DNS-t, Viszont minden eszközön egyenként, ami a routerre csatlakozik. A routerben hiába állítom be a DNS-t, úgy nem jó... Van erre valami megoldás? (rákerestem az utolsó oldalon az ASUS-ra, de Intruder2k5 minden hozzászólásánál/aláírásánál megáll a keresésem, a lapon. )
═════════════════════════════════════════
-
MODERÁTOR
Én Google DNS-eket használok, amitől sokkal inkább lenne okom parázni, ha paranoiás lennék, ugyebár ismerve a Google-t! De mint átlag felhasználó, ez is teljesen felesleges lenne, a szerverek remekül működnek, megbízhatóak, eddig sosem volt gond ezekkel sem! Titkolnivalóm meg nincs, maximum az USA-ban is tudják, hogy nonstop itt lógok!
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16985 üzenetére
Köszi!
-
MODERÁTOR
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16983 üzenetére
Biztonságos az OpenDNS vagy van valami hátránya?
-
MODERÁTOR
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16981 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16979 üzenetére
WAN Connection Type: Automatic IP van beállítva
-
MODERÁTOR
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16977 üzenetére
Ma már kéttszer is reseteltem, nem emlékszem rá, hogy lett volna bármi is beírva a DNS szerver 1-hez, azelőtt így is működött, így rejtély számomra a dolog.
-
MODERÁTOR
Mivel a UPC saját topikjában nincs ezzel kapcsolatos hőzöngés, így gyaníthatóan egyedi hiba lesz, lehet akár router probléma is! Lehet meg kellene próbálni reset-elni, esetleg feltolni egy DD-WRT-t rá, WL520gC-n az tökéletes! Persze ha nem akarod bolygatni, akkor maradhat is így, ha most működik! Más klienssel is ezt csinálta?
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16974 üzenetére
UPC, tegnap nem volt se TV, se Telefon, se Internet (azt mondták rendszerhiba van), este 5 felé lett TV és Telefon, de Internet nem, aztán most reggel maikor bekapcsoltam a gépet, szintén nem volt internet, akkor kezdem el kísérletezni, hogy kihúztam a routert és csak modemről ment a net, akkor jó volt.
tehát akkor a routerrel nem lehet gond?
-
MODERÁTOR
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16972 üzenetére
Elnézést elkerülte a figyelmemet Krealon fórumtárs hozzászólása, sikerült, köszönöm mindkettőtöknek!
-
MODERÁTOR
-
Fauno
tag
válasz Intruder2k5 #16970 üzenetére
Igen, így bejön
Mi lehet a probléma? -
MODERÁTOR
Ez a Google oldal bejön?
-
krealon
veterán
válasz Mr. Teddy #16967 üzenetére
Ha TL-WR1043ND-re alternativ firmware-t akarsz tenni, akkor elso korben (foleg kezdoknek) a Vargalex altal keszitett OpenWRT javasolt.
A DD_WRT csak a regi (hardver verzio 1.7 vagy regebbi) vason mukodik jol. Az ujabb (1.10+) hardvert tobben flash-eltek mar hasznalhatatlanra az utobbi idoben a TL-WR1043ND forum tanusaga szerint.Probald meg a DNS Server 1-nek beirni:
208.67.222.222
(Ez az OpenDNS egyik szervere, tapasztalatom alapjan gyakran megbizhatobb, mint a szolgaltatoe.)[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
válasz kopogo #16954 üzenetére
Olvasgattam már a ddwrt-ről, hogy jobb mint az eredeti fw. Mennyire stabil annak a működése? Igazából itt az üzletben mennie kell nonstop, szakadás nélkül a netnek.
Mondjuk ha hiphop fel tudom frissíteni, akkor ki tudom rpóbálni, nagy beállítások nincsenek a mostani routerben.
-
Fauno
tag
válasz kopogo #16958 üzenetére
A router típusa: Asus wL-520GC
-
kopogo
tag
válasz 4ttil4 #16963 üzenetére
"automatikus módban, mindent ő állít. és akkor azt írja h nézzem meg a dhcp-t, de az be van kapcsolva."
itt nézzd meg az ip tartomány kiosztását a router
Start IP Address:
End IP Address:kézi mód
ipconfig /all
vagy reservalas egy ip -t és azt direktbe beadni neki
az ip hez nem a 192.168.0.1-t kell írni hanem a router ad neki
[ Szerkesztve ]
-
4ttil4
csendes tag
válasz kopogo #16962 üzenetére
automatikus módban, mindent ő állít. és akkor azt írja h nézzem meg a dhcp-t, de az be van kapcsolva.
kézi módba meg mindent nekem kell beírni, és itt érvénytelennek mondja az alapért. átjárót, alhálózati maszkot, DNS-t. Ide próbálgattam beírni dolgokat, de találgatással nem túl célravezető . Ezeket a router ,,weblapján,, tudom megnézni, vagy honnan találjam ki, van ötlet? -
4ttil4
csendes tag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni router beállítás ügyben.
Szóval a helyzet a következő: van egy tplink 740es router, és egy hülye smart TV.
Szeretném rákötni a TV-t a netre lan kábelen keresztül. A routerhez még egy pc csatlakozik, szintén kábelen.
Először jó volt a net a tv-n, de aztán vmiért megvadult és azóta nem tud csatlakozni. Van a készüléken ilyen hálózatbeállító, ami eddig összevarázsolta nekem a kapcsolatot, de az utóbbi időben nem boldogul.
Próbáltam automatikus beállításokkal is és kézivel is( csak a manuális megadással nem vagyok tisztában).
A router IP-je 192.168.0.1
Az alhálózati maszkhoz beírtam 255.255.255.0-át, kérdésem h ez jó e, illetve az alapértelmezett átjáróhoz és a DNS-hez mit kellene beírnom, hogy jó legyen a kapcsolat.
Amúgy automatikus beállítással (számomra) érdekes, hogy nem ezt az IP-t állítja be, hanem vmi mást.
Tudnátok segíteni, hogy mivel próbálkozzak?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Cégnél, ahol melózok van egy TP-LINK TL-WR1043N router. Szeretném beállítani, hogy a különböző gépek egymástól ne lopkodják el végtelenségig a sávszélességet, ehhez, ha jól olvasom QoS-t kellene bekapcsolni. Keresgéltem a router menülyében és ilyet nem találtam. Szerintem még ezer éves gyári fw van rajta, létezhet, hogy gyári oldalról leszedett frissítéssel belekerül ez az opció? Illetve gondolom ilyenkor töröl minden beállítást, vagy ha frissítem megmaradnak esetleg? -
miller79
tag
Sziasztok! Kb. egy hete van egy Asus RT-N65U routerem... Nem is lenne gond szinte semmivel, de ez a download master fos, ami rajta van letöltésvezérlő egyszerűen annyira rossz, hogy mindig kifagy 99.9%-nál és egyszerűen nem tölti le a teljes fájlt. Már minden hivatalos dolgot próbáltam és az Asus-sal levelezek egy hete, de ezek valami félelmetesen töketlen banda (már elnézést). A kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek adjam fel a gyári firmware-el való próbálkozást vagy erre a problémára van valami megoldás? Amire nekem szükségem van az a vendéghálózat, ftp elérés, és letöltésvezérlés. Köszi előre is a segítséget.
-
Fauno
tag
Sziasztok!
A router beállításánál, cabel modem esetén, az alábbi mezőkbe általában mit kell írni?
Host name:
Mac address:
Host server: -
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Intruder2k5 #16930 üzenetére
Vezetéken semmi gond nincs. Csak wifin. És ma lettünk arra figyelmesek, hogy minden youtube indítási kísérlet után semmit nem nyit meg már. De ehhez a hosszú videókat tartalmazó linkeket kellett betölteni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Intruder2k5 #16928 üzenetére
Nem vágom pontosan mire gondolsz, de a PC közben hiba nélkül netezik.
Ezt a google dns témát kifejtenéd nekem?
Kösz. -
MODERÁTOR
-
Dr. Gonzο
senior tag
TP-Link TL-WR542G típusú routerem wifis jelét továbbra is gyakran elveszti a laptop. Teljesen random. Csak egy valamihez tudom kötni a hibát. Ha youtube linket töltünk be ott szinte mindig elveszti a jelet. Ötlet?
-
Dzsuditt
tag
válasz Gubek-Einste #16925 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszokat! És akkor esetleg elérhető árban (1-2ezer ft) tudnék venni valamit vagy felejtsem el?
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Dzsuditt #16923 üzenetére
Szia!
16 és 20dBi-s antenna, legalábbis routerre szerelhető nem létezik! Ez minimum egy YAGI antenna lenne!
Ha meg is veszed a linkelt példányokat, semmi garancia nincsen rá, hogy bármit is javulni fog a helyzet, sőt a tapasztalatok azt mutatják, hogy leginkább csak nagyon minimális, alig érezhető a változás! Ahogy mondani szokták, "talán egy csíkkal nagyobb lesz a jelerősség"!
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuditt
tag
Üdv,
adott egy TP-LINK WR-741N típusú router, családi házban lakunk, és az én szobámban már egyáltalán nem lehet fogni a jelet, szeretnék egy kb. 16-20 dbi-s antennát venni hozzá, csak nem értek hozzá, hogy melyekkel lenne kompatibilis. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy esetleg ez és ez jók-e hozzá?
Előre is köszönöm! -
Faterkam
addikt
válasz Intruder2k5 #16921 üzenetére
Lehet
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
MODERÁTOR
-
Faterkam
addikt
válasz Faterkam #16833 üzenetére
Ma megérkezett a garanciális cserén lévő D-link Dir 600-as routerem, lecseréltem a vadonat új Tp-Linket és csodák csodájára semmi gondom nincs a Wifivel. Én megértem aki azt mondja, hogy csak beállítás kérdése, vagy user error, és jó a Tp-link. Én 2 hetet szívtam vele, az állandó Wifi gondokkal. A dlink-nél semmi ilyet nem tapasztaltam. Beállítottam és megy. Én arra gyanakszom, hogy a G580-as laptop és a Tp-link nem fért össze :/
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
krealon
veterán
válasz LyonnaisFan1 #16917 üzenetére
Bizonytalankodo routernel az elso dolog, amit ellenorizni kell (fokent, ha mar idosebb mint 1 ev), az a tapegyseg. Ha azt egy hasonlo parameteru (feszultseg, csatlakozo, polaritas, teljesitmeny) uj tap meggyogyitja, akkor a routerben levo elektrolit kondenzatorok ellenorzese maradhat a kovetkezo meghibasodas alkalmara.
Elvileg a TP-link eszkozokre 5 ev garancia van, igy erdemes lett volna megtartani a garanciapapirt (es lehetoleg a gyari csomagolast is, mert ugy zokkenomentesebb szokott lenni az ugyintezes is).
-
kopogo
tag
válasz LyonnaisFan1 #16917 üzenetére
hello
Garit tekintve szerintem 3 év bár a dobozon 5 év van.
Próbáld meg frissíteni. -
LyonnaisFan1
őstag
ŰDV! Adott a következő:
Van egy TP-Link TL-WR340GD Router
Nem egy csúcspéldány 80 millió antennával. Csak egy kis 1 antennás mezei router. De amire kitalálták az működik.
A mai naptól elég érdekes dolgokat csinál. Véletlenszerűen elég sokszor a router fogja magát és lefagy. A hálózat kapásból elszáll arra a pár másodpercre. Aztán pár másodperc után újra megy tovább, mintha semmi sem történt volna.
Így a router nagyon nem használható, mert mindig akkor fagy le amikor nem kellene.
Vajon mi kínja lehet már? Mivel a router legalább meg van 2 éve, így sztem lehet, hogy a router meghalt. És újat kell szerezni.
Azt sem tudom garis-e esetleg a készülék, mert azt sem tudom hány év garit adtak rá, és, hogy hol van az a garanciális papír(A Routert is ki kellett húznom az elosztóból hadd pihenjen. Bár így Wifi nincs, de legalább stabil internet van az asztali gépen fagyások nélkül. )
[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
toto6
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16915 üzenetére
Gondoltam, hogy az, de ezek szerint nem is láthatta csak kitudja minek osztotta ki azt a címet. De tényleg mindegy is, lényeg hogy most már tök jó!
Köszönöm! -
MODERÁTOR
-
toto6
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16895 üzenetére
Szia!
Megoldódott a probléma, a routerem hálózata 192.168.1.1. -től kezdődött, az eszköz IP je meg 192.168.0.254. Ezért nem lehetett megtalálni, amint átállítottam a router hálózat kiosztását, mindjárt jó lett.
Ez jól jöhet másnak is azért írtam le!
Köszönöm újra a segítséged! -
Bozek
nagyúr
válasz Intruder2k5 #16911 üzenetére
Itt nem lehet valamivel állítani: [link]? Nem értek ehhez a router-hez, csak emulátort kerestem hozzá gyorsan.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #16908 üzenetére
Hát.........nemigen.
Erre nem is gondoltam, elbutulok....
Azt hittem h.a sima asztali gépen a routeren keresztül látom, amit kell-----
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Hát nemigen jött össze. Egyrészt nem találtam a kérdéses router beállításai között olyant, amin wifi jelet lehetne erősíteni, mert ugye az AC66U az már más tészta, hangyányit nagyobb, nemcsak összegben...
Próbáltam az inssider-t is, de valami gond lehet vele, mert semmit nem mutat, nem engedi teszteltetni a környezetet, ja xp-m van, így csak 2-es verzió fut, talán ha 1 kicsit szájbarágósan lehetne segíteni....
Beállítottam ugyan 1 csatornát az auto helyett, hátha eltaláltam valamelyik üres helyet és jobb lesz majd a wifi
üdv. Csaba
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm mindkettőtöknek, délben otthon megnézem, próbálom az isSSIDer-re előtte kideríteni hová is "rakjam"
Mondom össz. 2 wifi hálózat van összesen...az enyémen kívül
Na üdv.
-
Topikgazda
-
törölt tag
Most dolgozom, de nem emlékszem auto-n maradt-e a csatorna szám...Azt hol is kell állítani ?
Esetleg a gépre progi, ami megmutatja a tizenakárhányból melyik a biztosan szabad csatorna ?
Egyébként csak 2 wifi jel van ezen kívül...
Köszönettel mint mindig -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- FÉLÁRON!! új, bontatlan matrac Green Future Hotel Line Pocket 140x200 25cm vastag
- Playstation 5 PS5 DualSense 30.évfordulós limitált kiadású kontroller (30th Anniversary limited)
- Nokia C2 -01 fekete alig használt
- Porszívó
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB Titanium Gray - Samsung.hu rendelés, 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest