- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
Huron
tag
Üdv!
Routerrel osztjuk meg a netet a szomszéddal (~50m-es UTP), a kábel valószínűleg megtört (évekig ment, múlt pénteken meghalt a szomszéd felé a kommunikáció: DHCP-s IP nem volt már, de világított a routeren a LED, routerben jelen volt a gép, pár napja meg már nem is ég a LED, "hálózati kábel nincs bedugva" üzenet a Windowsban, szabálytalan időközönként - gondolom, ahogy a szél himbálja a vezetéket - felpislog a lámpácska). Arra gondoltam, hogy a huzalokat majd végigmérem szakadásvizsgálóval, pár kritikus helyen megmozgatjuk, hátha kiderül, hol tört meg. Láttam, hogy árulnak UTP toldót. Érdemes a hibás szakaszt kivágni a kábelből és összedugni egy ilyennel, vagy vegyek új kábelt?
-
tommie
csendes tag
Ez sem oldotta meg a problémát.
Ha a router admin felületén bontottam a kapcsolatot, nemhogy automatikusan de manuálisan sem sikerült ójracsatlakozni. Pontosabban sikerült csak közben a gépeket dobálta el.
Talán a fix IP még segíthetne de a szomszédomnak is nekem is elegünk lett, holnap jön egy SMC router az remélem megoldja a problémát. A mostaninak a legfrissebb firmwareje 2003-as (no comment). -
tommie
csendes tag
Teljesen ugyanabban a cipőben járunk.
Én tegnap a saját és szomszéd gépét is átfésültem 5 különböző kémrbot, víus, trójai kereső progival. Mindkét gépen talált trójait. Elvileg ha vmi dos-olós szemetet szedtünk össze akkor az hazavághatta a routert, nem tudom mik voltak, egyből töröltem mindent.
Hogy ez a módszer bevált-e nem tudom mert még nem próbáltam ki, de szvsz ha a hétvégén nics jobb dolgod akkor ess neki te is, veszítenivalód nem sok van.
A progik:
AVG
Avast pro
Spybot Serch&Destroy
Ad-Aware
Microsoft Antispyware - én ebben nem hiszek de egy haverom annyira mondogatta, hogy lefuttattam.
Ha működik a dolog majd beszámolok, de nem sok időm lesz hétvégén netezni. Majd a szomszéd teszteli
MOD
Amúgy a kábel szerintem nem játszik be, ahogy én tudom a router és a gép közé egyenes, a router és a modem közé kereszt kábel kell.
[Szerkesztve] -
Blamazs
senior tag
válasz
Drótszamár #90 üzenetére
Ok. Holnap veszek egy crosslink kabelt azert. De felek hogy gep nelkul is le fog szakadni a router a netrol. Pontosabban kifagy, mert olyankor sem pingelni nem lehet, es az admin oldala sem elerheto..
-
Blamazs
senior tag
válasz
Drótszamár #84 üzenetére
Sziasztok!
En is ilyen problemaval kuzdok, hogy leszakad a gep a routerrol es meg az asmin oldala sem erheto el. Kihuzas utan ujra jo minden egy darabig. Azt hittem a router a hibas, kertem kolcson egy masikat, de azzal ugyanez a helyzet. Kabelnetet hasznalok, es total tanacstalan vagyok. SMC az eredeti router most Linksys van nalam.
Patch kabellel van a kabelmodem es a router osszekotve. Olvastam valahol hogy crosslink kellene. Lehetseges? De akkor miert mukodik orakon keresztul?
Udvalazs
-
tommie
csendes tag
válasz
Drótszamár #84 üzenetére
Szomszéd most hívott, megint eldobálta ők, a kapcsolat ikonja meg azt jelzi vissza, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott, de a hálókártya ledek világítanak.
Segítsetek pls mi lehet ez! Korlátozott kapcsolat és még a router IPje sem érhető el de kapcsolatjelző ledek világítanak. -
tommie
csendes tag
válasz
Drótszamár #84 üzenetére
Köszi az infót Drótszamár
Szomszéd ma meg holnap otthon van (a dög) úgyhogy lesz alkalma tesztelni a kütyüt. Olybá tűnik a hivatalos 1Mbit helyett átlag olyan 1,6ot kapunk ami elég zoraj! A legkissebb ért érték 1,4 volt
-
Drótszamár
őstag
Szia!
Nekem egy gigabyte routerem van, és 1x ő is csinált olyat hogy ledobta a gépeket. Nem jött be a config oldal, és a pingre sem válaszolt. Kihúztam a 220-at vártam egy picit, visszadugtam és azóta megy rendesen.
Ha csak egyszeri eset volt akkor ne nagyon foglalkozz vele, ha elkezdi gyakran csinálni, akkor kezd tönkremenni, ha garos vidd vissza. -
tommie
csendes tag
válasz
Drótszamár #82 üzenetére
Vmi nagyon fura történt.
Szomszéd is én is tapasztaltuk, hogy kb 30mp internetezés után meghal a net, még az router ipje sem érhető el, de a link megvan. Routeren resetet csináltam és most jó. Amúgy egy Trust 340esről van szó, tudom nem egy világmárka de más routereken tapasztalatok olyat, hogy lehajigálja a gépeket? -
tommie
csendes tag
Egy érdekes problémára választ adott a linked.
Átmenetileg mi úgy oldottuk meg, hogy a kb 25 méteres kábelt egyszerűen kicsuktuk az ablakon és becsuktuk a másik ablakon. Minusz 7-10 fok körüli hőmérsékleten simán lecsökken a sávszélesség kb 0,2 Mbsel. Eddig csak gyanítottam, hogya hideg miatt de így már biztos vagyok benne. -
tommie
csendes tag
Ezt az okosságot ma olvastam:
Cat5, Cat5e
A 1000Base-T mûködéséhez a Cat5 minõségû kábelezés általában megfelelõ. Az ANSI/TIA/EIA-568A Cat5 specifikáció ugyan nem tartalmaz megfelelõ küszöbértékeket az impedancia illesztések pontatlanságából adódó visszaverõdések miatti veszteség (return loss) és az ELFEXT (Equal Level Far-End Crosstalk) maximális mértékére, de a már installált 100Base-TX fizikai protokollal használt Cat5 kábelek nagy része megfelel ezeknek az elvárásoknak is. Ezeket a paramétereket a Cat5e specifikáció tartalmazza.
Csak sejtem mit jelent de ti tán értitek is, asszem ez Shimnek jó... -
L3zl13
nagyúr
Ha rá van írva, hogy AMP az már egy jó pont.
Ha rajta van, hogy CAT5E vagy CAT6 az mégegy.
A többit már problémásabb. Azt hogy árnyékolt-e csak szétszedés útján lehetne könnyen kideríteni. Esetleg ha rajta van hogy FTP, akkor az árnyékolt. De nem tudom ezt rá szokták-e nyomtatni.
[Szerkesztve] -
Shim
őstag
-
Shim
őstag
úgy vettem ki a hsz-ekből, hogy számít a kábel hossza. elég gyatra itthon a net, gyakran ''megszakad'', nincs egy-két percig aztán visszaáll.
a kábelt most egy hirtelen ötlettől fogva lemértem, és 21 méter: ki a lakásból a lépcsőház végéig.
onnantól kezdve megy még felfele, de nem volt kedvem emeleteket mászni, de ez a 21 méter tiszta, nincs közben semmi router vagy switch vagy anyámkínja, utána nem tudom mi van.
nos ez számíthat vmit? -
L3zl13
nagyúr
Nem hiszem, hogy a forrasztásokon okozna gondot az árnyékolás, ha az egész kábel árnyékolt. A forrasztásoknál a forrasztás vezetőképessége az ami gondot jelenthet.
Az árnyékolás hiánya inkább a teljes vezeték hosszában számottevő. Főleg, ha elektromos kábelek és berendezések közelében halad el az árnyékolatlan kábel. -
tommie
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat
Biztos vagyok benne, hogy a jel elveszik út közben, mert be se linkel a kártya, tehát a kapcsolat visszajelző ledek meg se mozdulnak. Lehet butaságot kérdezek de a forrasztott részeket tudjuk mi magunknak házilag árnyékolni? Ha igen mi módon? -
L3zl13
nagyúr
válasz
-=Valium=- #64 üzenetére
100m-ig mennie kéne, de nem patch kábellel, nem akármilyen minőségű kábellel, össze-vissza forrasztgatva, ki tudja milyen árnyékolással...
Lazán lehet, hogy túl gyenge a jel és/vagy túl sok zajt szed fel közben. -
-=Valium=-
aktív tag
Az kevés hogy kiméred a kábelt és nem mutat szakadást.Mivel hogy nem mindegy az sem hogy a kábelen belül melyik melyik érrel van összecsavarva.Esetleg azzal próbálkozhatsz hogy a kártyán a leglassab kapcsolatot állítod be amit lehet (mondjuk 10Base-T half duplex) ha így sem megy akkor nincs más választás ,mint kábelcsere vagy wifi.
-
tommie
csendes tag
Sziasztok!
Segedelmet szeretnék kérni mert a probléma messze túlmutat rajtam. Remélem ez a fórum a megfelelő hely rá, nem akartam újat nyitni.
A cél:
Internet megosztása kedves szomszédommal.
A helyzet:
Mindkét gép hálókártyája belinkel a routerre ha a gyári fél méteres kábelt kábelt használjuk de ha a falba húzott kábelt akkor nem. A kábelek biztosan jól vannak kötve és a sorrendek is stimmelnek (rövidzárat tudtuk mérni), a probléma (most ne tépjétek a hajatokat) a routertől a szomszéd gépig a kábelen 8 darab forrasztás van. Ha jól tudom 3 kötés lehet a maximum.
Létezik valamilyen fajta jelerősítő? Sajnos új kábel behúzása nem lehetséges és a wifi vásárlást is el szeretném kerülni ha lehet. Lehet?
Köszönöm -
nagyis
tag
válasz
#93173760 #57 üzenetére
Azert nem irtam a masik veget, mivel ugyebar patch kabelrol beszelunk aminek mindket
vege ugyan az.
Az is ok, hogy a szineket felcserelheted, ha mindket oldalat jol kotod be, de megsam ajanlatos. Ilyenkor szoktam anyazni, amikor mondjuk a kabel egyik veget ki kell bontani, es aki csinalta, magasan letojta a szinsorrendet. -
vernyul
tag
Azt hittem ezt már kiveséztük egyszer nade mindegy jó szórakozást
-
-
törölt tag
Ugyan azt irtad ha megnézed a masik végét is anak amit irtál.
Mert ugye ugy teljes a kép.
A lényeg hogy ha fentröl jösz lefelé akor az 1,2,3,6 os szálat kell csavarni ,és ezeket logikusan fel lehet váltani mass szinel is.
Szoval te ugyan azt irtad mint én szerintem csak mas szineket használtak de a lényeg ugyan az.
Számozd meg a szineket 1 töl 8 ig mind két felén és ez jön ki.
1,2,3,4,5,6,7,8 elsö
3,6,1,4,5,2,7,8 masik vége -
törölt tag
Mivel a kötés nem ugy jelent meg ahogy szerettem volna mégegyszer érthetöen leirom.
A KÁBEL ELEJE :
N
F-N
Z
F-K
K
F-Z
B
F-B
VÉGE :
Z
F-Z
N
F-K
K
F-N
B
F-B
Mint látjátok csak az 1,2,3,6 os szált kel forgatni.
A 4,5,7,8 as szálakat ugyan oda kell bekötni.
Vagyis ha számokal akarjuk kifejezni a sorrendet akkor a következöképpen néz ki.
(Csak amit forgatunk.) eleje 1,2,3,6 vége 3,6,1,2
A szinek lehetnek mas sorendbe csak akor a masik felén logikusan kell forgatni!
Remélem érthetö amit leirtam.? -
törölt tag
Valoban nem mindegy,hogy van kötve a kábel.
És azt még nem látam,hogy irtátok volna hogy a 9 méter az egy kritikus pont mert annal hoszab kabelnél számit hogy milyen a kötési sorrend.
9 méter alatt (ha jól emlékszem a távolságra) tök mindegy milyen a sima vagy csavart a kábel.(pets vagy kroslink)
Nálam is el van osztva a távokat irom routertöl 1.gép 10 m
2.gép 27 m
3.gép 55 m
Router és gép közé csavart szálu kábel kell.
Rövidités szin
N = narancs
F-N = fehér narancs
Z = zöld
F-K = fehér kék
K = kék
F-Z = fehér zöld
B = barna
F-B = fehér barna
A kábel
N Z
F-N F-Z
Z N
F-K F-K
K K
F-Z F-N
B B
F-B F-B
A számok a szálak sorendjét mutatják és hogy egyszerüen lehesen látni a logikáját.
Ez a szabvanyos kötési forma.
!!!!!!!!!!!!Persze logikusan lehet forgatni a szálakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
Ezt csak azért irtam mert én is mielött csináltam utánna jártam és olyanok mondták ezt akik ezt tanulták!
Én nem biztam a véletlenre hogy jo legyen.
És ha elfogadtok egy tanácsot ha kint vezetitek akkor rakjátok bele valami uv álo müanyagba.
Különben egy két éven belül tönkre megy.
Én olyan vezeték védö vezetékbe raktam amit a falba szoktak falazni.
Métere került kb 50 ft ba.
Nézétek meg milyet vesztek,vagy kérdezzétek meg,hogy uv álo e.
Amugy a fekete szinü az uv állo tudtommal.
Hát enyi jo hoszura sikeredett.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
én még nem láttam olyat hogy a router és a gép közé vki forditós kábelt rakott volna.
a forditós kábelt pl 2 gép összekötésére szoktuk használni.
Ez így van, de pl. nekem van itthon egy SMC 7004VBR v2 router és egy Canyon CN-D08P switch. Na ezeknek tök mindegy milyen kábel... patch, crossover, közéjük, gép és közéjük, mindegy....mennek mint süket disznó a búzába
És hogy én se maradjak ki a sorból:
patch: N-NF-Z-K-KF-ZF-B-BF (mindkét vége u.e)
crossover (Z-ZF-N-K-KF-NF-B-BF) (egyik vége patch, másik crossover)
N NARANCS
NF NARANCS-FEHÉR
Z ZÖLD
ZF ZÖLD-FEHÉR
K KÉK
KF KÉK-FEHÉR
B BARNA
BF BARNA-FEHÉR
[Szerkesztve] -
nagydee
tag
válasz
loszerafin #48 üzenetére
hozzánk is jöttek nagy arccal, aztán kisütötték, hogy mennyibe fog kerülni a bekötés... erre dobtunk egy hátast és azt mondtuk megcsináljuk mi, akkor csak az anyagot kell megvenni, meg a sört magunknak....
valahogy senkinek nem jutott eszébe, hogy nem jó a teli-csíkos-teli... stb sorrend...
aztán átkötöttük az egészet....
na mindegy, azóta is megy
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Nálunk is volt ilyen. Jöttek az ''Informatikusok'' nagy arccal, megcsinálták a kábelezést.
Azután még IP címet se kaptak rendesen a kliensek a szervertől, meg 10-es, half-duplex volt a háló.
Mutattam nekik, nagy nehezen átkötötték. Nem volt kis munka.
Ráadásul nem is mindenhol csinálták meg, azután később én szívtam vele. -
pjtr
aktív tag
most tipliznem kell!
este még visszanézek Sziasztok! -
pjtr
aktív tag
kb 6m-es kábelt csináltam. most a 50-60m kábelt nem akarok letekerni a dobról, de nem hiszem hogy ekkora távolság gond lenne.
inkább a háló karin engedélyezni kéne a full duplex üzemmódot, tehát nem a szinsorrend miatt megy az csak 10-en. A topic inditónak asszem 8m kábellel volt a csöcs.
[Szerkesztve] -
nagydee
tag
-
-
nagydee
tag
akkor felvázolom...
egy normál bekötés:
1 narancs-fehér
2 narancs
3 zöld-fehér
4 kék
5 kék-fehér
6 zöld
7 barna-fehér
8 barna
ha úgy kötöd, hogy pl.:
1 narancs
2 narancs-fehér
3 zöld
4 zöld-fehér
5 kék
6 kék-fehér
7 barna
8 barna-fehér
akkor a 10es háló megy rajta, de a százas nem. ilyenkor jönnek a kapcsolódik, de nem megy, nem is kapcsolódik, megszakad stb. problémák, amik egyből megoldódnak, ha 100 helyett csak 10en hajtod a rendszert. -
koob
senior tag
mogyoro akart lenni?
Ha ott veszek megcsinálják készre? -
nagydee
tag
jó, tedd azt.
én csak annyit mondtam, hogy ha rossz a szálsorrend, akkor nem megy a 100as háló, csak a 10es.
ha nem fogod vissza a hálókártyát, akkor 100 próbál menni (ha túloldalon 100as egység van) és nem lesz net rossz sorrend esetén. ha visszafogod, akkor menni fog rossz sorrend esetén is.
akkor vitatkozz, tessék.
[Szerkesztve] -
Logitech
aktív tag
ehhez a fajtához másmilyen dugó kell a végére, mert ami jó ahhoz ami sok kicsi szálból van, az ezzel nem tud mit kezdeni, mert nem szúrja át, csak a penge elmegy a szál mellett, és így nem érintkezik rendesen.
Ja és:
1 narancs-fehér
2 narancs
3 zöld-fehér
4 kék
5 kék-fehér
6 zöld
7 barna-fehér
8 barna
úgy kell nézni hogy alul legyen a pöcök
[Szerkesztve] -
pjtr
aktív tag
hát akkor én most vitatkoznák Veled
nálunk 100-as és 10-es háló van.
100-as hálón van kb 20 pc és 4-5 szerver.
10-es hálón van 400 pc.
router-ből hub-ból és switch-ből is van pár darab.
ugyanolyan kábelt és ugyanolyan módon köttyük be minden eszközhöz.
tehát nem sámánkodunk a hálókarikkal. -
nagydee
tag
na, akkor kifejtem...
szóval,
az eredeti rendszer szerint a gépek és az egyéb hálózati eszközök közé normál kábel, míg két gép közé, vagy két hálózati egység közé cross kábel kellett. manapság az egységek többsége (és a hálókártyák többsége) is felismeri, hogy mi van túloldalon, ezért igazából már nincs szükség cross kábelezésre. persze nem árt, ha van.
a normál bekötés szerint az egyik csatlakozó egyik lábát a másik csatlakozó ugyanazon lábával kell összekötni. Ez azonban csak a 10es hálózat kiszolgálásához elegendő. 100as hálózatnál az sem mindegy, hogy melyik lábhoz melyik szinű kábelt kötöd.
a dolog buktatója abban van, hogy ez úgynevezett sodort érpáros kábel. ez azt jelenti, hogy az érpárok (pl. narancs-naranyfehér) ellentétes irányban vannak sodorva. ez plussz stabilitást jelent az átvitelnél, illetve az átvitel erre épül.
jó bekötésű, de rossz szálsorrendű, azaz 1es láb az 1eshez stb. , de nem a jó szinezésű vezetékek, esetén 10es hálózat megy minden gond nélkül, de a 100as már instabil/nem megy. látszólag van kapcsolat, de nem jön az adat, vagy összekapcsolódni sem tud a két egység.
ebben az esetben ha a hálókártyád visszaveszed (hálózati csatoló tulajdonságok speciális) 10es hálózatra, akkor fog működni, míg 100ason, vagy autómatikus felismerőn nem.
remélem ebből már ki lehet bogarászni a dolgot... -
Neck
veterán
Bocs, megint írok. Mellesleg az UTP kábelek 90%a tudtommal, erenként sok kicsi szálból van, ez meg erenként egy rideg rézdrót. Eddig csak a mogyis kábelnél találkoztam ilyennel. Nem lehet, hogy finnyás az SMC routerem?
-
Neck
veterán
20000 FT körüli, home router. Egészen pontosan ilyen:
Bővebben: link
Mellesleg minden kábel patch, amikről eddig írtam, crosslinkem nincs is, nem is volt, minek, van még 1 5portos switchem is... azzal is bepróbáljam sztetek majd a kábelt?
Én úgy tudtam, csak gép-gép közé kell cross, mert a hálókártya ''buta''
Minden más közé patch kell, nem?
OFF: Router és modem közé is patch kell, ugye?Asszem jól tom, most elvileg olyan van közte
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Direkt patchnek krimpeltettem, aki csinálta, nem először csinálta.
Mellesleg lesz új kábel, ha valakit érdekel, odadhatom tanulmányozásra ezt a kísérleti egyedet.
Énis kiváncsi vagyok h mi a baja, mert később esetleg még használni szeretném.
Ja, most mind3 gép megy, mert a középsőt odatettem a router mellé, volt egy 5m -es gyári vezetékem, és azzal most megy mind3 egyszerre. Hálózat is van...
Végre beindult a topic, még ötleteket várok, oldjuk meg, kiváncsi vagyok mi a baja -
Neck
veterán
Az egyik műxik, de nagyon lassan, pont ez az érdekes
Tehát link van.
Egyébként nem lötyöghet, újrakirmpeltettem, és még mindig szar, mellesleg belenyomtam jól, kattant, fixen fexik (Ez de jó szó lett) a foglalatban, egyébként is egy asztal közepén van a router, szépen elfektetve a vezetékekkel. Ilyen szempontból mindig is igényes voltam.
-
pjtr
aktív tag
én még nem láttam olyat hogy a router és a gép közé vki forditós kábelt rakott volna.
(igaz nem vagyok 1 rúter mágus, de ezt egy nálam sokkal okosabb embőr najd megmonnya)
a forditós kábelt pl 2 gép összekötésére szoktuk használni.
sztem is cseréld ki a kábelt, nem egy nagy összeg.
mi ritkán szoktuk keresgetni a hiba forrását, ha KH-s a kábel, hanem 30 centis darabokra vagdossuk fel és kuka
(habár még a egy csati cserét megér, ha nem megy egyből kuka) -
L3zl13
nagyúr
Router-gép közé tudtommal sima kell. (Legalábbis a router lan portjainál. Ami egy switch tulajdonképpen.)
hub és hub valamint gép és gép közé kell crosslink.
Switch és Switch közé már megint csak egyenes szokott kelleni, de ebből láttam már crosslinkeset is. Az újabb switcheknek meg mindegy, hogy egyenes, vagy crosslink kábel van. -
pjtr
aktív tag
bocsi de ezt nem értem..
teljesen mindegy a szinsorrend, csak az a lényeg, hogy a másik oldalt is úgy csináld meg.....
sztem....
csak a forditós kábelnél van meghatározott sorrend (de az se a szinekre vonatkozik, hanem arra, hogy a másik végen hova kerül az adott szál)
[Szerkesztve] -
nagydee
tag
esetleg rossz a szálsorrend.
az utp kábelnél nem csak az számít, hogy a csatlakozók ''lábait'' jól kösd egymáshoz, hanem az is, hogy melyik ''lábhoz'' melyik eret kötöd.
ha ez a baj, akkor a problémáid meg fognak oldódni, ha a hálókártya beállításnál visszafogod a kártyát 10-re. Ha akkor megy a net rendesen, akkor a szálsorrend nem jó.
ha akkor sem, akkor valami kontaktus hiba van.
Bővebben: link -
vernyul
tag
-
Neck
veterán
Sziasztok!
Kéne egy kis help, mert én már kissé ideges vagyok, jól felb***tam az agyam
Szóval, adott a következő.
1 db chellos net
1 db SMC Wireless Router
3 db számítógép (2 elég messze van a routertől, így 2x20m UTP kábel, a harmadik csak 5m)
Az egyik 20-as kábel gyári, az megy frankón(az én gépemben, nemadom) a másik 5m-es is gyári, az is megy frankón a legkisebb géppel, a harmadikat a mogyiban csináltattam a középső gépnek, hogy hadd legyen az is hálóban,és a mogyi jó mert ugye olcsó, de jó fasza lesz, s az meg nem megy.
Az alábbi módozatokban nem megy:
A legkisebb gépben (P3 800) Realtek hálókarival villog a router linkje, nem megy a háló, de winfos nem írja h hálózati kábel nincs bedugva.
A középső gépen (P4 2,4) alaplapi hálókarival nem világít sehol semmi.''Hálózati kábel nincs bedugva'' üzenet. VIA lankarival szépen világít a link, winfos alatt belövök mindent, úgy néz ki megy, csak éppen kapcsolat nincs. Se net, se háló. Routert pingelni nemtom.
Az én gépemben, a Marvell gigabites onboard LANkarival nincs link, hálózati kábel nincs bedugva üzenet.
nForce4es onboard LANnal (Ez az eddigi legfurcsább) van link, belövöm, megy, pingelni tudom a routert, DE: A pingek össze vissza jönnek meg. 1ms, 24ms, 36ms, 15ms, stb.
A net meg úgy megy, hogy elkezdi letölteni a weboldalt, és a felénél megáll, meg marha lassú. MSNen viszont be tudtam jelentkezni. Na most én még ilyent nem láttam. Amint visszadugtam a gyári kábelemet (kikapcs gép, kihúz mogyis kábel, bedug gyári kábel, bekapcs gép) hasít minden. Ugyanez jellemző bármelyik másik gépre is, vagyis a gyári kábelekkel frankón megy. De miaz, hogy egy kábel ''félig működik''? Ja, a kábel nincs megszakadva sehol, minden kombinációban szépen sípolt a multiméter, hogy van áramkör, így újra is krimpeltettem, mer úgy hátha jó lesz, ugyanez a tünet.
Adalék: ugyanilyen kábel,csak 8m-es, bnőméknél simán megy. De az, hogy túl hosszú a kábel, az megy hülyeség, hiszen a szabvány, ha jól emléxem, még 100m-es UTPt is enged...
Kiegészítés: Egyébként, beállítani meg be tudom, mert a legkisebb gép, meg az enyém, megy hálóban, net is van, háló is van, minden van, valamint a 3. középső gép meg WLAN karival kapcsolódik jelenleg, de az meg gyakran eldobálja a kapcsolatot, meg ha bezárjuk az ajtót, kicsi a jelerősség, szal kábelt akarok helyette.De amúgy még annak is ment a net.
Ötletek?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest