- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Synology NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanir
veterán
Új Russian Circles: Arluck
Album augusztus másodikán.[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz TripleB #12004 üzenetére
Nagyon király cucc, biztosan meg fogom venni a közeljövőben.
Más:
Dopelord / Weedpecker / Major Kong / Spaceslug - 4 Way Split -
Vanir
veterán
Sunnata x Weedpecker Március 1. Robot
Sunnata - Outlands (2018) - számomra a tavalyi év egyik legmeghatározóbb albuma, így baromi kíváncsi vagyok az élő produkciójukra. -
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #11874 üzenetére
Az év egyik legjobb black albuma.
-
Vanir
veterán
Szivárognak a dalok az új Rotting Christ albumról: Fire, God and Fear
-
Vanir
veterán
-
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #11717 üzenetére
Hatalom.
-
Vanir
veterán
Nem követem a metalcore színteret mostanában, de ez baromi jó cucc.
-
Vanir
veterán
Nagyon jó az új All Them Witches!
-
Vanir
veterán
Mostanában nagyon kevés ilyesmit hallgatok, de azért csütörtökön a Kublai Khan-ra baromi kíváncsi leszek, hogy mit hoznak élőben. Kegyetlen cuccaik vannak.
-
Vanir
veterán
Aki két órányi lájtos háttérzenét keresne:
Stone Rebel - Soul ShelterOffba rakom, mert nem metál, hanem tényleg atom laza psych/stoner rock.
-
Vanir
veterán
Leviathan Cross - All Is Dust
Furcsa, szinte behatárolhatatlan, gyors, pattogós occult/stoner/doom egyveleg, zseniálisan fülbemászó dallamokkal.[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
Nemtom volt-e mar, de dec 14-en Kalmah Budapesten! Vagy tiz eve vartam erre.
-
Vanir
veterán
Az megvan?
Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA) | A38 | November 9
A SYC-ra évek óta várok, és már most tűkön ülök. -
Vanir
veterán
Spaceslug - Eye The Tide
Zseniális doomféleség a lengyelektől.#11367: Hatalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz kristof123 #11301 üzenetére
A Parkway-nek az Ire előtt oszlania kellett volna, sőt, inkább megmaradni koncertezni a régi albumokkal, aztán ezt a dad rockot, amit most csinálnak, valami más néven kiadni. Az Ire még valamennyire tetszett mondjuk, de ez az egész új album... rádiószínvonal.
/my2c
-
Vanir
veterán
Kint az új Khemmis. [link] A Hunted szintjét nem üti meg nálam, de így is nagyon jó.
-
Vanir
veterán
Bell Witch - Mirror Reaper
Aki bírja a borzasztó sludge / doom cuccokat, annak tetszeni fog. Kegyetlen.colomb2: Pont most olvasom a LotR trilógiát, számtalanszor lepörgött már mellette ez, és a The Force Of The Ancient Land is, zseniális.
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz laskr99 #10310 üzenetére
2006 környéke, Flatout, NFSU, egyéb játékok hatására Rob Zombie, Audioslave, Yellowcard, aztán utána rengeteg Slipknot.
Egykét évvel később Wintersun, Ensiferum, Eluveitie, Kalmah, aztán az oabbasi nevezetű YouTube felhasználónak (akinek azóta letörölték mindenét) köszönhetően berobbantak az undergroundabb melodeath/folk témák, főként Dragonwind, Icewind Blast, Imperanon, Skyfire, Falchion, Archeon, Heathen Foray, Arkona, Suidakra, satöbbi. Meg időnként egy kis black metal, Windir, Burzum, Winterburst, stb.
2010-12 környékén kis metalcore, főként HSB, Parkway, ABR.
2013-tól egy ideig szinte csak hardcore punk, főleg a hazai szcénából, illetve végtelen mennyiségű Rotting Christ.
Aztán bő két év alatt lepörgött rengeteg prog, doom, stoner, sludge, space, psychedelic, post-metal, post-black, blackgaze, szóval ilyen mindenféle elszállós jóság, ezekre vagyok mostanában ráfeszülve.Koncertek tekintetében még mindig metalcore / hcpunk bulikra járok legtöbbet (meg DnB-re, ha elektronikáról van szó), főleg a társaságom miatt. Mondjuk tavaly és idén már diverzebb volt, becsúszott pl. Rotting Christ, Batushka, Stoned Jesus, Respire, Gojira is, úgyhogy boldog vagyok.
Jó kis érzelmi hullámvasút volt ezeket összeszedni. És kihagytam egy csomó mindent, az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz #78687232 #10303 üzenetére
A múltkori Gideon/IHW-ra is beszabadult két-három saturészeg negyvenpluszos truerocker. Az egyik tag többször esett el a moshban a saját lábában, minthogy fellökték volna. Majd koncert után Tankcsapdát énekeltek fennhangon a retyón. Helyszín Dürer, természetesen jegy nélkül járkáltak át a 041-be a kistermes retró buliból.
-
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #10244 üzenetére
A mai napig szarráhallgatom azt a három albumot. Jó lenne, ha jönnének már koncertezni ide is.
-
Vanir
veterán
Új Harakiri For The Sky: Tomb Omnia
-
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #10232 üzenetére
Láttam az előző posztodban is a szerintem szót, nem véletlenül fogalmaztam így a mondandóm. Én nem bántódok meg, ez van, mindenkinek más az ízlése.
-
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #10230 üzenetére
Ez azért erős, de persze kinek mi. Én a nyávogós tiszta ének miatt nem szeretem a metalcore bandák egy túlnyomó részét - az IHW mondjuk pont kivétel, bár inkább a hörgősebb cuccaikat hallgatom.
Mindenesetre született pár kegyetlen jó metalcore album az évek során, amiket valószínűleg 60 éves koromban is ugyanolyan átéléssel fogok hallgatni, mint most - már ha megérem.
-
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #10228 üzenetére
Mostanában nagyon kevés metalcore-t hallgatok, szinte teljes egészében átvette a helyét a doom/stoner/psych/space világa, de azért még van/volt egy-kettő a bakancslistámon, amiket meg akartam nézni élőben. Az In Hearts Wake régóta rajta volt ezen, és nagyon örülök, hogy ennyire hibátlan bulival húzhatom ki őket.
Amúgy sajnos rettenet híg műfaj, és elenyésző eredetiség van a bandák jelentős részében. -
Vanir
veterán
Nem tudom, hogy volt-e ott valaki innen, de a pénteki Gideon / In Hearts Wake koncert részemről az év egyik legjobbja, amin részt vettem. Eszméletlen, hogy mit lerendeztek mind a zenekarok, mind a rajongók. Az IHW basszerosa szó szerint a sírás szélén volt örömében. Hihetetlen élmény volt részemről, pedig nem vagyok hatalmas rajongója egyik zenekarnak sem - mondjuk a Survival az egyik kedvenc számom a műfajban.
-
Vanir
veterán
Az év egyik legjobb stoner albuma szvsz: Bask - Ramble Beyond
Némi post elemekkel átszőve, elszállós, lebegős, nagyonjós. -
Vanir
veterán
Egy kis ruszki stoner:
Trawler - The Strong Man & the Sea
BandcampAz egyik legjobb album artwork, amit az utóbbi pár hónapban láttam.
-
Vanir
veterán
Vótmá?
Doom Side of the Moon
Kell egyfajta elborult elmeállapot hozzá, de nekem nagyon átjön (az eredeti albumon nőttem fel többek között, de így is tetszik). -
Vanir
veterán
Na, részemről megérett az Elder - Reflections of a Floating World. Eszméletlen hangkavalkád, egyszerűen zseniális, nem bírom megunni, szinte mindig felfedezek valami új elemet, ami felett addig átsiklottam. Nagyon remélem, hogy minél előbb jönnek megint hozzánk játszani, mert az előző koncertjükre nem jutottam el.
-
Vanir
veterán
Na, akkor Wintersun:
A 2004-es debütáló albumuk vitt be engem a melodeath műfajba. Rongyosra hallgattam, és a mai napig előveszem, pedig már más stílusban mozgolódok. A Time I szvsz zseniális lett, szerintem Jari ott mutatta meg igazán, hogy mennyire lélegzetelállító, kozmikus kompozíciókat tud létrehozni (pedig pl. a régi Ensiferum sem kutya). Ennek ellenére nem fogott meg annyira, mint a S/T.Az új album még csak egyszer pörgött le, így nem akarok messzemenő következtetésekbe bocsátkozni, de na... azért látszik, hogy nem ezzel fogják megváltani a világot - persze nem is ez volt a céljuk vele.
Amúgy sokkal jobban át tudnék szellemülni vele, ha nem lett volna ekkora szocmédiás hypefest körülötte, a napi szinten posztolgatás, tengernyi előzetes, photoshoot meg minden kutyacsöcs.
Várom a Time II-t. Már csak 17 év és meg is jelenik. -
Vanir
veterán
Penteken meglestem a Taake - Batushka - Rotting Christ triot Maratonon, gondoltam irok nehany sort roluk.
A Taake kezdett, oket nem igazan ismerem, par albumukat porgettem csak, azt se mostanaban. Nem volt rossz, sem hangzasban, sem latvanyban.
A Batushka egy jo 50 percet kesett, annyit szenvedtek a diszletekkel es a hangolassal. Teljesseggel megerte vegigvarni. Az agyamat eldobtam, egyszeruen zsenialis volt. Olyannyira atszellemultunk, hogy az valami elkepeszto, nehany resznel csak alltam foldbe gyokerezett labbal es bamultam, probaltam befogadni azt a kozmikus informaciotomkeleget, amit az arcomba nyomtak. Az egesz olyan volt mint egy kitoszott gonosz vallasi ceremonia. Eletem egyik legjobb koncertje, meg ilyen fesztival szintu hangositassal is.
A Rotting Christ mar evek ota a kedvenceim kozott van, most is nagyot mentek, noha keveselltem egy kicsit a musoridot - gondolom a Batushka rahuzasa miatt megnyirbaltak kicsit az idejuket.
10/10, would go again.
-
Vanir
veterán
Egy kis megöltemabálkirálynőt.
-
Vanir
veterán
válasz Cthulhu Dawn #4506 üzenetére
Ha már blekmetál akkor ez egy régi kedvenc:
Netherbird - The Weight of Vapour -
Vanir
veterán
Kijött az új Téveszme EP. Nekem személyes kedvenceim.
Szomjazunk -
Vanir
veterán
válasz Cthulhu Dawn #4444 üzenetére
Ennek örömére egy kis nulladik év.
-
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #4431 üzenetére
Jaja.
A Dub-sag-ta-ke hatalmas, hazafele a buszon gyakran szoktam hallgatni. -
Vanir
veterán
Nem vagyok valami nagy rajongójuk, de ez a számuk kifejezetten tetszett.
BMTH - Go To Hell, For Heaven's SakeDe akkor már valami sötétebbet is: Rotting Christ - Demonon Vrosis
-
Vanir
veterán
Ha már emlegetve lett.
Only for the Weak -
Vanir
veterán
válasz Bjørgersson #4276 üzenetére
Csúcs.
-
Vanir
veterán
-
Vanir
veterán
Beköszönnék akkor ezennel ide:
Rotting Christ - Χ Ξ Σ
A zenekar neve merőben eltér a dalszövegeik tartalmától.
Illetve ezzel:
Alestorm - Keelhauled, hogy valami vidámabb ritmusút is posztoljak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500