- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Manjaro Linux
- Gmail
- Sweet.tv - internetes TV
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
up
-
nolika
senior tag
HElp ME PLS!
-
nolika
senior tag
pontosabban amit csinál...
elindítom a progit[link]
és amikor "igen"-re nyomok [link]
mod: mindent kipróbáltam! Pontos HW leírás
SATA 0 = SAMSUNG HD200JJ erre egy D:\ nevű parton van a winxp
SATA 1 = WDC WD1200BEVS laptop winyó, eren csak data van.
Primary Master ATA = egy Pioneer DVR 111D
Secondary Slave ATA = Quantum Fireball lct 20gb-os fos winyó, csak tele van filmel......na adjatoooooook ötletet pls
-
nolika
senior tag
újra felmerült az indítóhsz problémája!
szintén csak egy PATA winyó jelenlétében tudtam xp-t telepíteni.megy a boot, de engem az a winyó nem érdekel!
Easy BCD nem tud vele mit kezdeniaz XP CD meg nem indul el, hogyha a sz-ros PATA quantum winyó nincs benne
úgy meg ugyebár mit ér.........
Más alternatíva lehet, hogy a winfosom önmagában a saját winyójától elinduljon?THX remélem mihamarabb kapom a válaszokat....
-
nolika
senior tag
Nincs SATA 1 jumper, mert nem is lehet....vagyis vannak pinek, de nincs ráírva, h ide v oda kell tenni, h 150-be működjön...Ehelyjett anno egy DOS alapú flash progival megcsináltam a SATA 150-re állítást, bár azóta se tudom,h megtörtént-e. A windows XP telepítő el se indul, ha magában van a SATA winyó.
SAMSUNG HD 200HJ a winyó, ötlet? vagy h a francba kell átállítani?THX
MOD: ASUS K8N, tehát SATA 150 Interface van csak. a winyó tudja a 300-at is. De működik...
-
nolika
senior tag
Halisztok
Megnyitottam egy ilyen témát, mivel a fórumban ilyet nem találtam, csak részlegesen.
(remélem nem fogják letörölni)
Nos a kövi problémámmal álltam elő:
Van ez az EFI(Extensible Firmware Interface). Ezt nékem felrakta a Vista, de úgy, h a mellette lévő XP is megy. Na ez mindd szép és jó, de mégis rossz, mivel a vista átállásról lemondtam, lejárt a próbaverzió, és szeretném megint a nem kiválasztós bootrendszeremet viszont látni. A következőket próbálgattam:
1.indows XP telepítő javítófelülete: ezzel próbáltam a "default" paranccsal, nem jött össze, ugyanúgy maradt. Megpróbáltam a scanneléssel, úgyanúgy maradt az is...
2.aragon Partition Manager: Updateltem az MBR-t(Master Boot Record), azzal sem ment...Elvileg azt írta ki a progi, h nem fog tudni bootolni a rendszer. Hát itt vagyok...
Ennyi a találatok száma, kb 1,5 órája szenvedek, google-özök ezerrel, eddig semmi érdemlegeset nem találtam.A másik: BartPE-vel akarok egy hordozható XP-t csinálni. Ki is másolta a megfelelő dolokat, fel is tettem egy 2GB-os apacer pendrive-ra. A gépem ismeri a Pendrive Bootot(ASUS K8N).
De sehogyse akarta ráírni a BartPE féle boot.ini fájlt, mindig azt írta, h faliure. Bezzeg linux megoldást rá tudtam tenni, bár nem kétséges, nem működött az egér és a billentyűzet, csak a rootban tudtam irányítani....De a boot ment.
Nem tudom h FAT32 vagy FAT kell neki(FAT-tal még megy, mert 2gb alatt van a mérete a flash drivenak). Van egykét progi, ami írná a boot sectort, mégse tudja...
Még egy dolgot nem néztem, az antivírus kikapcsolása.Még egy kérdés: érdekes...Van egy SAMSUNG HD200HJ winyó, és egy DVD író. Ha XP-t akarok tenni, elindítom a DVD íróból a bootot, megnyomok egy gombot, kiírja h hardver vizsgálata, és utána beakad. Eltűnik a fehér felirat, és nem megy tovább...Csak úgy tudok ma XP-t rakni, ha egy PATA winyót rákötök, és úgy indítom el pfffffffff....
Na várom a válaszokat az okosabbik féltől
THXNoLeX
Új hozzászólás Aktív témák
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Diablo 3 Collector's Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest