Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit21
addikt
Üdv, 2000A hangfalam van, meg egy 1,5 éves fiam, aki rájött, milyen jó móka szerelni a pc-t így annak költöznie kell, fel az asztalra a földről. Hiába kerestem nem találtam se a manual-ba se a neten se itt, hogy árnyékolással hogy állnak ezek a hangfalak, milyen messze kéne tenni tőle a pc-t ahhoz, h ne legyen semmi baja?
Kösz.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Vidala
senior tag
Úgy érzem kicsit hiánypótló lett ez a totyik. Mi mindenről volt itt már véleménycsere!
Szerintem örömteli, hogy a Genius próbálkozik ezekkel az MDF dobozos hangfalakkal. Ebben az árkategóriában ugye inkább a műanyag cuccok dívnak. Nekem is egy ilyen (pontosabban egy Creative) öklömnyi satelitekkel és egy "mélyládával" szerelt 5.1 illetve jelenleg csak 2.1 teljesít szolgálatot a PC-m mellett. Na azokat verik sok tekintetben, de néhányban meg nem. Én is úgy érzem, hogy erősen azon múlik melyik gyártó, miben köt kompromisszumot. Az árukhoz képest viszont jól teljesítenek, de azt a vitát, hogy melyik a gagyibb, mert melyik megy előbb tönkre stb. nem látom túl értelmesnek. Szomorú, hogy egyik-másik csak néhány évet bír ki, de ennyi pénzből már egy pár cipőt sem feltételnül lehet kapni. Csak viszonyításképpen.
Szóval aki megelégszik, vagy inkább ennyit haklandó / tud szánni a célra, annak sztem jó vétel szinte bármelyik.
Csak egy jótanács: nem kell "hajtani" őket, mert attól tuti előbb meghalnak. Csak kisebb méretű szobában (10-15nm), és az elvi max. hangerő kb. 30%-án hallgatva érdemes használni. Akkor nem esenk szét idő előtt, és még normálisan szólnak is.Várjuk a hasonló témájú teszeteket, mondjuk óvatosan felfelé haladva az árlistán is.
CoVboy Forever!
-
Degeczi
nagyúr
válasz gixxer-tomee #262 üzenetére
persze, h nincs: sosem védek egy márkát csak azért, mert van tőlük vmi cuccom - attól még, h költöttem rá, nincs közöm a céghez, így vkinek a rossz véleménye sem sértő
általánosságban valszeg egyébként tényleg jobbak is lehetnek a Logitechek, hiszen a magasabb ár nyilván nem kizárólag a névnek szól - csak idevágott, h éppenséggel a saját tapasztalat pont fordított, ott sincs minden rendben, ill. a Geniusnak is vannak bevált példányai
-
gixxer-tomee
aktív tag
Hát nemlehet mindenkinek egyforma az izlése. Én csak azt mondom, hogy ezek voltak a tapasztalataim. Ha rosszul fogalmaztam elnézést kérek! Valószínű. Azt akartam kifejezni hogy a mostani genius cuccokkal van bajom. Régen valamiért sokkal strapabíróbbak voltak, és tartósabbak! Ennyi.
Szerk: Slimstar bill-em van nekem is. De mondjuk azon nemsokminden romolhat el. De az a nemsokminden azért elromlott. Na mindegy. Azért remélem nincs harag.
[ Szerkesztve ]
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
Degeczi
nagyúr
válasz gixxer-tomee #259 üzenetére
a saját tapasztalataim alapján pont így általánosíthatnék a Logitech-re, mint kukaszökevényre: gagyi, pár év alatt minimális használattól is elkopott vezeték nélküli billentyűzet, eleve használhatatlanul kemény gombokkal szerelt hozzá tartozó egér (szó szerint fájnak az ujjak pár óra után), vagy kritikán aluli gyártási minőségű tanítható távvezérlő (Harmony 515) miatt - miközben egy Genius 525-ös egér, Slimstar billentyűzet, ill. 1250x hangszórók szépen mennek, szóval nem sok értelme az ilyesminek...
-
roti86
őstag
válasz gixxer-tomee #259 üzenetére
-
gixxer-tomee
aktív tag
5.1 es genius szett úgy megszptott hogy, ettől a márkától többet akkor se kell semmi ha ingyen adják! Első héten a mélyládában a mélynyomó paneljén valami fos chip elment kapálni... Szó szerint elfüstölt. Azt hittem egy mini indiánfalu lakik benn, olyan füstjeleket kaptam... És akkor még ki se cserélték a szemetek. De eddig minden genius cuccal megszivtam valahogy. Ott rohadjon meg a géniusz az összes fel és lemenőjével együtt!
Érdekes, eddig egy logitech cuccom se dobta le a láncot, és van/volt már pár. Pedig nálam nemvolt könnyű élete se a kormánynak, se az egérnek se semminek. Mondjuk logitech=minőség... Genius=gány olcsó kukaszökevény(pedig régen nem az volt állítólag).
Talán ez áll a dolgok mögött...[ Szerkesztve ]
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
G. Dealer
tag
1100X, 2000X és 3000X van eladó és egy ritkaság : SP-T 1200
-
Vassili
tag
Amekkora szobákban eddig én hallgattam pl. (kolesz), azokba még sok is volt... A basszusa sztem kifejezetten szép nem túl hivalkodó, de ha akarom akkor leviszi a fejem. Azoknál a Logitecheknél amiket én hallottam sokkal jobban szól, fele annyié THX ide THX oda... Persze nem egy jamo vagy yamaha... De nem is arra lett szánva!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz sosperecek18 #254 üzenetére
KÉP
talán ilyet keresel... (3,5 jack elosztó)
Én is így használok 5.1-et+sztereo hangfalpárt egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
sosperecek18
őstag
Hello, ha végre valahára visszakapom garanciából a z-2300-ast, elgondolkodtam rajta hogy egy genius 1250a vagy egy 2000-re val kiegészíteném és így talán a magas és közép tartományban is lenne erő a hangfalban. (kivitelezhető ez?) hallottam hogy van egy jack-et kettőre alakító kütyü (ennek mi a pontos neve?). Szerintetek megéri? (mennyivel szólna jobban a zene? (mert a 2 logi nem nagyon szól ha nincs alatta a mély)
Valamint ha ez így nem járható esetleg két olyan hangsugárzót ajánljatok már ami nem túl drága (15k körül), amit a két logi helyett a mélyre tudnék dugni és nem károsodna tőle a mély vmint az erősítője!
Előre is köszönöm!
Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
zolikaDB
veterán
Nah, ha már ilyen okos-ügyes hi-fisták közé keveredtem!
Tudna-e valaki segíteni nekem?
Van egy jópár éves Thomson mini hi-fim. Sima kis egykazettás, CD-s, rádiós gépezet, de szép kis gép. Sajna a CD olvasója elég beteg már, megjavíttatni nem érdemes.
Arra gondoltam, h a két hangszórójával kellene kezdeni valamit! Elég jól szóltak annó, a doboza szerint 2x30 Watt RMS-re képesek. És nem is mutatnának rosszul az asztalon, a laptop mellett!
A baj csak annyi, h nincs önálló tápjuk! Szóval lóg ki belőlük 2 kis harmatgyenge drót, és hiába tennék a végére jack-et, meg se nyekkennének. (azt hiszem, próbáltam is régen)
Mit lehetne velük kezdeni?Amúgy így festenek:
-
zolikaDB
veterán
Háááát, csak az MDF lap miatt... Akkor már inkább veszek olyan vastagot, amilyet akarok, nem?!
De alapból mi a gond a 2000/3000-essel? Amire szánták, PC hangszórónak jó, ennyiért. Aki meg teljesítményre/hi-fi minőségre vágyik, annak ott az erősítő+szekrény méretű álló hangfal! -
Tamoo
MODERÁTOR
biztosan meg lehetne sokkal jobban csinálni...3000A jobb alap lehet. Erősebb is, nagyobb is +vastagabb mdf-ből van... nekem az a nagy bánatom, hogy nem lehet lecsavarozni a hátulját csak az egyiknek, amiben az "erősítő" van. jah meg elkezdett zúgni, gondolom a trafó
Nem hinném amúgy, hogy érdemes lenne ennyit beleölni az átalakításba. -
Degeczi
nagyúr
szerintem két teljesen eltérő felhasználás különíthető el:
- a számítógép mint egy általános zeneforrás egyéb tevékenységekhez, akár bulihoz is. Ehhez ideális a "normál hangfalak + erősítő" felállás. Ugyanakkor a gép előtt ülve, közelről többnyire nem ideális a helyzet (különösen a térhangzás)
- számítógéphasználat közben, dolgozószobában szóljon vmi. Nem a nagy teljesítmény, ház kihangosítása fontos, hanem a gép előtti üléshelyzethez optimális beállítás. Ehhez viszont a kisebb szetek illeszkednek jobban. -
-
zolikaDB
veterán
Kár, hogy a téma idáig tartott!
Haszna éppen van, már épp elkezdtem rávenni haveromat a 2000A-ra! A gond csak azzal a szürkés-lila előlappal van, csúf egy cseppet!
Azt is beszéltük, h ennyi léből lehetne-e építtetni vmilyen hangszórót??? Arra jutottunk, h árban még csak-csak, de munka, utánajárás, stb annyit nem feltétlen ér -
zolikaDB
veterán
2000A és 2000X között mi a különbség a kinézeten kívül?
Illetve mennyivel erősebb az a plusz 20 Watt a 3000A-ban? -
Tamoo
MODERÁTOR
beneveztem én is egy 2000A-ra (1250X-et nem tudtak adni)... az árát talán megéri, én genius 5.1 (5005) mellé vettem, a "front kiegészítésére" bár így elég hülyén hangzik, na de értitek... szemből az asztalon is szóljon valami normálisan, ne csak közép tartományban...
Az oldalsó szabályzók még csak csak elviselhetőek, de hogy a kikapcsoló gomb hától van, az borzasztó megoldás...
Egyébként egész szépen szól... kisebb szobába, jól "EQ-zva" ... még magába is megállhatja a helyét.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Az a baj, hogy hihetetlen sokat befolyásol az, hogy mekkora térben hallgatod. Amikor megnézed egy MM vagy fukar bevásárlócsarnokában, majd hazaviszed és a 6m2-es szgépszobában rájössz, hogy egy Genius-t nem tekerhetsz fel a 10%-nál jobban a szomszédok előcsalogatása nélkül, így nem is domborodhat az ereje, addig a kifejezetten ilyen (~10m2) körülmények közé szánt T20-as (vagy akár a klipsz) ugyanezért az összegért kinyílik és kényeztet. Ugyanez igaz fordítva is: ha van egy 20~30m2-es szobád, ahhoz hiába elég tiszta hangzású egy T20-as, elfogyhat egy film alatt, míg a Genius tarol. Tessék erre figyelni, hogy ne legyen csalódás. Nálam pl. a sarokasztalomon annyira felerősödik a basszus, hogy sok esetben túl sok, csak játékok alatt nem zavar. Namost egy teljesen nyitott MM polcon ebből semmit nem lehet hallani.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
zolikaDB
veterán
Saturnban ki vannak rakva, de szerintem a MM-ban is!
A 2000A iszonyatosan erős, és nagy hangerőn sem torzít, a T20-ason érezni, h erőlködik, nyilván ezért kell levenni a basszust - vmit vmiért! És lehet érezni, h még egy ilyen zajos csarnokban is jóval komolyabb a Genius! -
Spirit
őstag
Igen, eddig nálunk is hasonló volt, a mélynyomót át kellett helyezni, teljesen megbolondult tőle, sokkal szebben szól. Nem tudom miért ennyire érzékeny az elhelyezésre. Utolsó mondatoddal egyet kell értenem, bár MM-ban kb 10 hasonló árkategóriás szett közül ez tűnt a legjobbnak.
-
priti
addikt
Ja és a vonatkozó rendszerben csak az A/D, D/A converterek millás tételt mutatnak, a kábelezés a másik és csak utána jön az igazán drága az előerősítő az EQ a végfok meg a többi, áhh baromság. 300-ból már simán lehet építeni két 3 utas tornyot, ami gyönyörű szépen szól egy A osztályos HiFi Stereo erősítővel, akinek az nem elég az vagy nagyon gazdag, vagy nagyon sznob, vagy nagyon hülye. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest