Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
De ez kicsit olyan, mint hogy akkor a kábszer dealereket sem szabad piszkálni, mert hisz nyilván nem árusítanának ha nem lenne rá igény, ha nem érné meg, és a pénzügyi mutatóikat megvizsgálva valóban megéri, működik, tehát akkor ez így rendben van.
És őszintén, ki a hülye, a drogos, vagy a díler? A te gondolkodásod szerint (pusztuljon a marketing) ha kiirtjuk a dílert, megoldódik az emberiség (a.k.a. drogos) problémája. Na ezt hívják marhaságnak. Ebben az esetben új "dílert" fognak keresni maguknak, mert így működik a világ. Ha már mindenképpen ebbe akarsz belefolyni, akkor a drogosokat kéne leszoktatni, és akkor nem kell díler (sőt, kábszer sem), csak éppenséggel ez nem fog megtörténni. Amúgy a példa sem a legjobb, de megfelel
Azaz, persze lehet azt csinálni, hogy megkeressük az emberek gyenge pontjait, és az azokat jól kihasználjuk rávéve őket olyan dolgokra is őket ami nekik nem érdekük, meg úgy általában nagyobb idiótát csinálva belőlük mint amekkorák gyárilag... na de ezt már milyen viselkedés? Ez nekem állatira nem érdekem.
Nézd, nekem nem lesz jobb attól, hogy valami gyárilag idióta még nagyobb idióta lesz, sem rosszabb, nekem egykutya. Ellenben a cégnek jobb lesz, mert pénzhez jut, ezzel munkahelyeket termemt, ezáltal nekem teszem azt munkám lesz, és ennyi. Namármost úgy gondolom, hogy vagyok olyan önző, hogy a saját boldogulásomat jóval előbbre helyezem, mint azt, hogy nyavalyogjak akárkinek a szar sorsáról (amiről a te elméleted szerint még csak nem is tudja, hogy szar). Mindenki oldja meg a maga problémáját. Ha nem akar a vásárlásra csábító jelszavakra hallgatni, akkor ne tegye.
A lényeg: a cégek, szolgáltatók nem a szüleink, nem kell nekik nevelniük, nem kell nekik babusgatni a hülyéket, hogy "jajj, biztos ez a legjobb neked...?". Keveritek a szezont a fazonnal. Ez üzlet, az is fog maradni, és ez így van jól.
Álszenteskedni meg rohadtul nem akarok: a te szavaidból és véleményedből azt veszem ki, hogy te "nem hallgatsz a marketingre" (tehát nem befolyásolnak az ilyen jellegű praktikák, vag legalábbis így gondolod). Ez rendben van, szíved joga a saját elvárásaid és igényeid szerint élni/vásárolni/akármi. De hagyjuk már ezt a bon ami-szintű "jajj de nem örülök hogy valakit átvernek" ostobaságot. Engem nem érdekel. Verjék át, legalább költi a pénzét, amiből másnak (talán pont neked) jobb lesz. Te meg ne veresd át magad, pont. Mindenki oldja meg magának a nyűgjét.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Morden24
nagyúr
Bocs, hogy beleszólok a vitába, de akkor az elektronikai alkatrészek esetében miért a marketing az elsődleges és hallgatnak el specifikációkat
Ameddig egy VGA kártya esetében pl. lényeges, hogy milyen nagycsöcsű kardos csaj van a doboz elején, addig szerintem időpocsékolás azon elmélkedni, hogy az IT-termékek végfelhasználói mikor lesznek érettek a specifikációk alapján való döntésre.
A különböző komponensek, alkatrészek piacát nem ismerem, mert a tetves életben nem akartam beforrasztani semmit semmire, de ha ott is ez van, annak megvan az oka. A marketingstratégia megtervezése és alkalmazása pénzbe kerül. Senki nem öncélúan szórja ki ezt a pénzt, hanem azért, mert bizonyítottan befolyásolja az eladásokat. Tehát hiába mondják sokan, hogy ilyen értelmetlen, meg olyan felesleges, de a cégek pénzügyi mutatói mást mondanak, és az nem egy szubjektív okoskodás, hanem tényszerű adat.
eladni mindent, mindenáron... a többi kevéssé lényeges.
Ameddig megvesznek bármit, szinte bármilyen áron, addig ez szerintem teljesen egyértelmű.
szerk.: Mellesleg érdemes lenne az ilyen esetekben kifejteni legalább minimálisan, hogy mire gondoltok az alatt, hogy "marketing", mert ez rohadt sokat takaró fogalomkör ám. Persze tudom, a legtöbb embernek marketing = reklám, de akkor inkább utóbbit kéne írni.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Viszont az ilyen faj társadalmában elvárás, hogy aki magasabban vannak, azok jó indulattal viseltessenek, mert azért vannak ott, őket "követik", ők diktálják a trendet, stb.
Szóval ez most kicsit Brian élete szitu. Ne kövessétek a fiamat!
Mellesleg egyszerű, mint az 1x1: az emberek nem bele lettek kényszerítve ebbe a szituációba, hanem ők maguk vívták ki, hogy így legyen, mert bár a kisember utánanézni semminek nem tud, és "korlátos intellektusa" (mondjuk úgy, hogy a saját maga által elképzelt korlátai) nem teszi alkalmassá segítségnyújtás és tájékoztatás nélküli döntéshozatalra (marketing), viszont imádja a hibás döntéseit másra kenni (marketing).Vagy dönts önállóan, és viseld a következményeit, vagy hallgass a "segítségre" és kuss. Azaz a "kuss"-ba alapvetően beletartozik, hogy elégedetlenkedhetsz és lázadozhatsz, kifizetted ennek a hobbinak az árát a termékkel vagy szolgáltatással együtt.
Mert általában szerinted az? Nem hiszem...
Én úgy gondolom, hogy ha valaki elégedettnek tartja magát, az az is, és éljen csak boldogan. Ez a "nem ismeri fel, hogy ő valójában nem is elégedett" a tipikus esete annak, hogy menjél, kergess felhőt. Fogást találni rajta nem lehet, bebizonyítani nem lehet. Ezért építenek vallásokat erre az alapra. Szóval szerintem ez sokat nem indokol. Mellesleg mindenki törődjön magával, ne azzal, hogy a másik hogyan ismeri fel azt, hogy valójában nagyon szar neki. Ha mindenki a saját dolgaival törődne, és nem más portáját vizslatná állandóan, húdenagy harmónia lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Én nem releváns akarok lenni számukra, hanem ki akarom kerülni őket. Amíg ez megy, addig azt csinálnak, amit akarnak.
Kis szerencsével ez sikerülni fog.
Amikor ez a dolog kezd ellehetetlenülni, akkor húzzák ki a gyufát.
Bár jól hangzik a dolog, kételyeim vannak abból a szempontból, hogy a te halmazod elégedetlenkedése mennyire lenne hatással az MS üzletpolitikájára vagy a marketingstratégiára. Mondjuk úgy, hogy nincsenek illúzióim.
-
Morden24
nagyúr
A vállalati felépítés fényében ez abszolút optimális is.
Amúgy alapban nem te vagy a célcsoport, ezt a folyamatos elégedetlenkedéseddel (ez most nem sértés, félre ne értsd, hanem tényszerű dolog) konstansan be is bizonyítod, és ez által a véleményedet az adott cég számára irrelevánssá teszed.
Nekem sem tetszik a Hummer. Az Aston Martin tetszik. Ha a Hummer Aston Martinná válna, akkor tetszene. Mi ebből a tanulság? Nem én vagyok a cég célcsoportja, de mivel az én meggyőzésemhez komplett reengeneering kéne, ezért csak akkor lennék releváns, ha az én halmazom nagyobb lenne, mint a cég jelenleg fizető vásárlóköre. Tudod, a kisebbség nem véletlenül "kisebb"-ség
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Ennek ellenére (mármint hogy te úgy látod, az MS vezetősége nem megfelelően végzi el a feladatát) elég "jól megy nekik a szekér".
Természetesen lehet arról vitatkozni, hogy ki mit csinálna másként (nekem is lenne javaslatom, nem csak az MS részére), de a helyzet az, hogy a piaci mutatók minden kellő infót megadnak.
Az, hogy a Vista nem úgy szerepelt, ahogyan szerepelhetett volna, az a piaci változások figyelmen kívül hagyásának klasszikus esete. Már nem fogjuk megtudni, de ha nem hagyták volna ülve a piacot 6 évig, és kijön a Longhorn (esetleg az SP2 külön rendszerként), akkor most más lenne a leányzó fekvése.Amúgy több szitut láttam abból a fajtából, amikor az elbaszott és budget-et felélt projekt termékét a marketingosztálynak kellett végül eladhatóvá fényeznie, és kevesebbet abból, amikor fordítva történt az eset, de ez persze szubjektív, ki mit lát, hall és tapasztal.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
te pont ezt nem látod át, ezért nem érted
Hagyjuk, de ezek szerint a fogalmazásmódoddal vannak gondok. Merthogy amiről beszélünk, azt én egyébként úgy gondolom, hogy átlátom, értem is, csak nem az a végkövetkeztetésem, mint neked. C'est la vie.
társadalmi folyamatok annál sokkal komplexebbek, mintsem ki lehetne őket logikázni
Már amennyire. A vásárlási szokásokat elég jó eredménnyel lehet prekalkulálni, természetesen változó szórással, arányok alapján.
Igenis lehetne ezt "emberibben" csinálni, de persze nem akarják... ez egy ilyen kisemberek VS cégek játszma.
Köze nincsen hozzá. Ez a kisemberek vs. nem kielégítő információfeldolgozás játszma, amiben a cégek rájöttek, hogy hogyan lehet ezt kihasználni. Ez nem etika, hanem üzlet kérdése. Te most azon keresegsz, hogy az embereket kihasználják, mert azok kihasználtatják magukat. Ezért ne a kihasználókat rúgdosd, ha már annyira tenni akarsz ellene, akkor a kihasználtakat kapard fel a földről.
Attól tartok észre sem veszik már, vagy elhiszik hogy ez Nekik jó...
Megint a lesajnálás. Ha valaki elégedett, akkor miért hiszed azt, hogy "valójában" ez neki nem jó? Ha meg elégedetlen, de csöndben marad, az meg hülye.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Műszaki értékekkel akkor lehet valamit versenyeztetni, ha a vásárlóközönség rendelkezik a szükséges tudással ahhoz, hogy megértse és összehasonlítsa ezeket. Mivel ez nem áll, ezért marad az Aero felület erre.
Te most a Ferrari-t szidod azért, mert szarok a magyar utak, és nem lehet kihajtani az Enzo-t. Minek csinál Enzo-t, ha fennakad a Thököly-n?
Ha az emberek majd megszerzik a technikai háttértudást, akkor a marketingosztály is a technikai adatokkal fog vesenyezni: mindig azzal, amivel a terméket el lehet adni. Ennek a megértéséhez nem kell diploma.
-
Morden24
nagyúr
Csakhogy ez a piaci igényeken és a piaci szemléleten múlik. Nem a marketingosztálytól kell várni, hogy paradigmaváltást eszközöljön, vagy intelligenciával (esetleg finomabban: "szofisztikáltabb vásárlási és tájékozódási szokásokkal") áldjon meg pármillió embert.
-
Morden24
nagyúr
Van aki csak koca-userként használja... gondolhatod persze nem legálisan.
Most arra mit mondjak, hogy valaki annyira hülye, hogy még azt sem tudja, hogy mit lop?
De szerintem példa nélkül is kitalálható, hogy ez a mindennek-adjunk-egzotikus-nevet módszer kevésbé követhető
Nem fogsz olyan elnevezést találni, ami röviden és tömören a termék minden tulajdonságát lefedi. Erre találták fel (figyelni!!!) a vásárlás előtti tájékozódást. Nehogy már azért sajnáljak valakit, vagy baszogassak egy céget a néveadási szokásaik miatt, mert egyes felhasználók hülyék ahhoz, hogy vásárlás előtt utánanézzenek dolgoknak. Az meg végképp nem érdekel, ha valamilyen vérpisti megzavarodik a torrentsite-on, hogy "úristen, melyik a legújabb, melyiket lopjam?".
Ha két ember véleménye erősen különbözik, egy egyik általában kurvára téved. Jó, szerinted én, szerintem biztos hogy te... ez van.)
Azzal van a gond, hogy nem a véleményedre sértődöm meg, hanem arra, hogy elég intelligensnek gondolod magadat ahhoz, hogy pár kommentem után (amik a kialakult véleményemet tükrözik, melyről te háttérinformációval nem rendelkezel) egy internetes fórumban megengedd magadnak, hogy félig burkoltan leprimitívezel. Hidd el, ennyire biztos nem vagy intelligens - most bizonyítottad be éppen
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Tényleg nem szeretnék vitázni, de jó témát hoztál fel.
Nehogy már egy, a Photoshop-ot használó cég vagy magánszemély ne legyen elég tájékozott a legújabb Adobe termékpalettáról. Mintha visszakérdezne az étteremben a szakács, hogy "sertésborda... hóóóógy?"
És kárt okoz neked (ez a mentalitás, aminek a téma egy önmagában lényegtelen eredménye), de te pont ezt nem látod át, ezért nem érted. Nade, OFF-ra megyünk már nagyon, ez már szociológiai téma lenne.
Valóban nem kéne elmenni abba az irányba, hogy a te elgondolásaiddal egyet nem értő embereket (gy.k.: jelenleg szerény személyem) lesajnálod és tuadtlannak nevezed. Vannak okaim arra, amiért úgy gondolom, ahogyan gondolom, bármilyen meglepő, úgyhogy ne gyere plíz ezzel a huszadrangú "nem nyitod ki a szemed" dumával
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Érzem, azért is lenne jó az egész emberiségnek ha kipusztulnának...
Gyorsan fogunk átmenni filozófiai mélyégekbe, de tudod, a te általad védett emberiség miatt van szükség a marketingesekre. Majd ha kipusztul az emberiség, akkor megy vele a marketingosztály is.
de az első lépés a helyzet valamilyen szintű kordában tartásához, hogy legalább nem védi ezt a fajta rendszert, hanem felfogja, hogy ez neki nem érdeke
Akkor rúgok bele valamibe, ha nekem kárt okoz. Ami nem okoz számomra kárt, azt nem rúgdosom, és szarok rá, hogy valaki többet keres nálam azért, mert kitalálta, hogy Win2009 helyett legyen Windows Seven. Nekem attól nem lesz jobb, ha neki nem lesz Astonja. Mindig irigyeltem az embereket, akiknek olyan jó és rendezett az életük, hogy van energiájuk másokat rúgdosni, ráadásul eredmények nélkül, érvekkel alátámasztva.
-
Morden24
nagyúr
Hogy valaminek nem érted a működését, vagy nem érzed a fontosságát, az egy dolog.
A piac jelenlegi állapota és az azt felépítő individumok miatt ez egy kötelező dolog. Mellesleg nem tegnap lett kitalálva ez sem, de mindegy, erről ne nyissunk vitát, mert valószínűleg elég ovis "de igen vs. de nem"-be menne át.
Mellesleg mitől megtévesztő? Pont a Windows-oknál nem túl gyakori, hogy egyszerre 4 termék van a piacon desktop OS-ből, tehát nincsen min eltévedni. Az meg más kérdés, hogy itthon Magyarisztánban a Win95 óta csak a Vistának volt (fél)komoly kampánya, de ez máshol nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Es, nem lenne igaza?
Nem, mert az a legfrissebb oprendszer, amihez közben folyamatosan frissítések voltak biztosítva, csak a nevet nem frissítették.
Ha az SP2 a Win2004 lett volna, az azt is jelentette volna egyben, hogy egy önálló, újra megvásárolandó oprendszer. Ha meg egy service pack-nak adnak új nevet, akkor egy rakat ember nem is keresné, mert azt hinnék, hogy ez fizetésköteles, nem kompatibilis, nem megy rajta a gép stb.
A cég oldaláról megközelítve: a felhasználó adott esetben nem néz utána a dolgoknak, ergo hiheti, hogy az elavult nevű oprendszer valóban elavult, és ezért nem vásárol, ami ugye nem egy jó dolog, mert pénzből élnek. A neveknek pont az a lényege, hogy könnyen megjegyezhető legyen a termék életének főciklusában, nem az, hogy 10 évre visszamenőleg mennyire lehet majd velük kérdezzfelelek-elni.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Oda van írva: 95-ös kiadás, meg 2000-es kiadás. Akkor adták ki, ennyi.
És a nem tájékozott ember honnan fogja tudni, hogy mondjuk az ő Win2002-je és a szomszéd Win2006-ja között hány verzió volt, főleg akkor, ha már közben 2008-at írunk, és 2009-ben jön a Win2010?
Ha mondjuk kiadják az XP-t 2001-ben, a Vistát meg 2007-ben, de az illető 2004-ben akar oprendszert venni, akkor úgy fogja gondolni, hogy a Win2001 elavult?
Tessék. Na ez kavarodás. (Szól dabadab-nak is, csak későn vettem észre, hogy írt )
Ezt a marketingosztály dolgot meg lehetne már hagyni. Az sem külön életet él, hanem azért van, hogy a cég több eladást produkáljon (mivel ez a cég érdeke, meglepő módon), ergo sosem "csak úgy" történik egy névváltoztatás, hanem okkal. lehet mögötte hibás döntés, de attól még a tény nem változik.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Valahol igazad lenne, ha érteném, hogy miért rossz dolog. Ha valaki most azt mondja, hogy nehéz megjegyezni, melyik a legújabb Windows (a felhasználók 90%-ánál tartok tőle, hogy két nevet kell megjegyezni; az általa használtat és a legújabbat - ez már nagyonnagyon maximum), arra szerintem nem nagyon lehet mit mondani.
Mellesleg mi lenne jó, évszámozás? Azt sem jegyeznék meg az emberek. A könnyen megjegyezhető fantázianevek a legjobbak szerintem (Millennium, XP, Vista), és valahol a "Seven" is ezek között van.
-
Morden24
nagyúr
Ebben én azt nem értem, hogy ha a user teszem azt minden nap látja, hogy jön be a Windows Vista a gépén, aztán meglát valahol máshol egy Windows 7-et, akkor miből fogja tudni hogy az a Windows ott újabb mint az övé.
Mert bejön, és néddmá, ez átlátszó. Pont ennyi. A neve meg addig sem érdekelte, és azután sem fogja.
Viszont tényleg furcsállom, hogy ebből miért kell ilyen kardinális felháborodást csinálni, meg problémázni, meg megmagyarázni a hülyeséget. Kit érdekel a neve? Az átlagot azért nem, mert úgysem jegyzi meg, a prókat meg azért nem, mert úgyis tudják. Windows 7, Windows Vista Second Edition, Vienna, akármi, egyremegy.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Speciel én jobban örültem volna az év vagy a fantázianév elnevezésnek, de ezzel sincsen semmi bajom, a bonyolultság miatt való nyivákot meg annyira nem értem.
A legtöbb embernek felesleges tudnia, amúgy sem érdekli, de nem egy nehezen megszerezhető infó. Aki meg ért hozzá, azt max, akkor zavarhatja, ha nagyon kötözködni akar. A verziószám meg nem hiszem, hogy az átlagfelhasználót érdekelné.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest