Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Eleg lett volna annyit irnod, hogy "bocs, tevedtem".
(Kommunikaciobol azt azert meg kellett volna tanulnod, hogy konkret ervekkel szemben annyit odavetni, hogy "hulye vagy, nem ertesz hozza" meglehetosen gyenge valasz - foleg azutan, hogy konkretan szakmai hulyesget beszeltel.)DRM is theft
-
Gambit
őstag
Ne haragudj, de nem folytatok szakmai vitát olyannal, aki lépten-nyomon összemossa a marketinget a reklámmal. Most éppen itt: Akkor van ertelme a (maradjunk meg ebben a szuk korben reklamnak (es egeszen pontosan ezt is irtam a #107-ben, amit szerintem el se olvastal, csak elovetted a kioktato figurat), hogy a marketing akkor jo, ha a piacot kozeliti ahhoz az idealallapothoz, amikor a vasarlo tokeletesen tajekozott es akkor rossz, ha tavolitja ettol.
Amúgy igen, marketinges vagyok. Legalábbis marketingre szakosodtam a közgázon belül. De légyszi folytasd, ha kedved van hozzá. Engem szórakoztat.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
zoltanz
nagyúr
Windows NT -tõl kezdve elvesztettem a fonalat. 'Windows NT még a harmadik generációhoz tartozott'
Auztán lehet a 6.1 utáni meg megint nem hét lesz hanem kitalálják 6.1a vagy más[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Igen, én pontosan tudom, hogy ennél bonyolultabbak a dolgok, csak nagyon röviden összefoglaltam a lényeget."
Marketinges-e vagy? Nem a lenyeget foglaltad ossze, hanem tettel egy valotlan allitast.
Az egy diohejas, tulegyszerusito leiras, hogy a kinalat meghaladta a keresletet. Az viszont nem igaz, hogy az elegtelen keresletet a vasarlasi szandek hianya okozta volna."A marketingre szükség van."
Ezt, igy ebben a formaban en sem vitattam.
"Azért van szükség, mert ha te nem szerzel tudomást mondjuk a legújabb intel prociról, akkor esetleg nem jut eszedbe venni belőle, és akkor előbb-utóbb bezárna a gyár."
[ Az egyszeruseg kedveert tetelezzuk fel egymasrol legalabb az egyetemi szintu mikro/makrookonomia felkeszultseget, OK? ]
Azert ezt nyilvan te sem gondolod komolyan. Az, hogy egy gyar nem zar be, egyaltalan nem biztos, hogy jo hatassal van a nemzetgazdasagra: valoszinuleg te is ismered a broken window fallacyt vmilyen formaban.
Akkor van ertelme a (maradjunk meg ebben a szuk korben reklamnak (es egeszen pontosan ezt is irtam a #107-ben, amit szerintem el se olvastal, csak elovetted a kioktato figurat), hogy a marketing akkor jo, ha a piacot kozeliti ahhoz az idealallapothoz, amikor a vasarlo tokeletesen tajekozott es akkor rossz, ha tavolitja ettol. Vagyis ha a reklambol megtudom, hogy miert jo az Intel CPU es hogy mennyivel jobb lesz nekem akkor, ha veszek olyat, az remek. Ha viszont (hogy konkret inteles peldat hozzak) azt a latszatot keltik, hogy az uj Intel CPU-tol gyorsabb lesz az interneteleresem (valamint gyogyitja az AIDS-t, az isiaszt es az impotenciat), akkor karos. Ezt a karossagot egyebkent annyira komolyan szokas venni, hogy a "fogyasztok megtevesztese" cimszoval a GVH komoly birsagokat is ki szokott vetni (bar nyilvan csak azert, mert ok se ertenek a makrookonomiahoz, hogy duzzogjak meg egy sort).
#143 Ha mindenki szamara egyertelmu, hogy hazugsag, akkor nem kene eroltetni, nem? En mondjuk komolyan megbuntetnek minden tisztitoszergyartot, amelyik a gyakorlatban nem tudja produkalni a reklamjaiban lathato "egy huzas es csillog" technikat.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Gambit
őstag
Itt ismét felhívnám arra a figyelmet, hogy a reklám nem egyenlő a marketinggel. Nagyon nem. A reklám a marketingnek egy kis része csupán.
Igazából nem tudom, hogy milyen ferdítésekről beszélsz. A reklámokban elhangzanak dolgok, de azokat már gyakorlatilag senki sem veszi komolyan. Vagy talán van olyan ember, aki elhiszi, hogy intelligens a mosópora? Szóval azon felesleges vitatkozni, hogy a reklámokban néha ordas nagy f@szságokat mondanak, mert ez mindenki számára teljesen egyértelmű, akinek egy kicsit több esze van, mint egy kilincsnek.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
moonman
titán
a "felhő" irányzat terjedésével egyébként kezd kicsit visszaszorulni ez az egybeépítősdi, lásd Windows Live. amik Live-ként elérhetők például már nem lesznek benne a Windows 7-ben (Movie Maker, Photo Gallery, stb.)
Windows Automated Installation Kit-nek hívják, és nem annyira user friendly, mint egy vLite, de legalább hivatalos eszköz és nem okoz rejtélyes hibákat ja és ingyenes.
-
VaZso
senior tag
Én nem tudom megsaccolni, hány százaléknak lenne ilyen igénye.
Abban sem vagyok biztos, hogy bizonyos mértékű választási lehetőséghez olyan gyökeres átalakítások kellenének. Viszont az igaz, hogy MS törekszik minél inkább egybegyúrni mindent, mert szeretne egyre több lehetőséget paszírozni a rendszerbe annak megakadályozásával, hogy azt egyszerűen - monopolhelyzetre hivatkozva - szét tudják darabolni... ugye, volt már ilyen kísérlet.
Viszont ennek a nagy összeépítésnek is megvannak a hátrányai, ezért is kedvelem egyre kevéssé MS új rendszereit...
...pedig ennek nem kéne így lennie.Ezt az MS által támogatott lehetőséget nem ismerem.
Írnál esetleg kicsit róla? Milyen költségei vannak?[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
a felhasználói tábor kb. 0,05%-ának igénye. szerinted ez megéri a gyökeres átalakítást? amúgy sem ez a trend, elég megnézni a Win95-től máig megjelent Windows-okat, egyre inkább össze vannak építve, a telepítő egyre kevesebbet kérdez. viszon aki nagyon akarja, annak továbbra is megoldható, még 3rd party vLite izé sem kell hozzá, van supportált MS féle lehetőség.
-
-
Gambit
őstag
Igen, én pontosan tudom, hogy ennél bonyolultabbak a dolgok, csak nagyon röviden összefoglaltam a lényeget.
Az a baj, hogy a lényeget nem sikerült megértened. A marketingre szükség van. Azért van szükség, mert ha te nem szerzel tudomást mondjuk a legújabb intel prociról, akkor esetleg nem jut eszedbe venni belőle, és akkor előbb-utóbb bezárna a gyár. Érted a példát? Mert ez igaz általánosságban is.
-
VaZso
senior tag
válasz VaniliásRönk #137 üzenetére
Éppen ez a gondom.
Általában sokkal szívesebben használok 3rd-party programokat, mint az eredendően rendszerhez járókat.
Ezzel még semmi gond nem lenne, ha ki tudnám választani, mely komponensek szükségtelenek számomra, hogy a megfelelő 3rd-party programokkal helyettesíteni tudjam őket anélkül, hogy ott díszelegne egy csomó fölösleges dolog...Moonman:
Szerintem nem lerágott csont, hanem igény... igény arra, hogy ne csak szép borítója és rengeteg tartalma legyen egy könyvnek, hanem tematizálva, fejezetekbe sorolva kapjam meg a megfelelő tartalmat...Egyébként lehet, hogy rosszul rémlik, de mintha az NT-ben még sokkal több választási lehetőség lett volna...
Egyébként akármennyire is tűnik lerágott csontnak a dolog, szerintem jogos igény... tévednék?
-
dabadab
titán
Nezd, azert a dolgok ennel bonyolultabbak, valoszinuleg erdemes lenne nem kozepiskolas szinten is foglalkoznod a dologgal.
Egyreszt, az, hogy mi volt a vilaggazdasag oka, max a kozepiskolaban lehetett ennyire egyertelmu, amugy a kulonbozo gazdasagi iskolak errol maig verre meno vitakat folytatnak. Igen, a tultermeles letezo magyarazat, csak eppen nem azert maradt el a fogyasztas a termeles mogott, mert a nepek inkabb a dunyhahuzatba dugtak a rengeteg bankot, hanem azert, mert a munkaberek a beka segge alatt voltak, ergo a t. vasarloknak nem volt penzuk, amibol kolthettek volna, azon meg nem segit a marketing.
Ucsitzsja, ucsitszja, ucsitszja.
DRM is theft
-
Gambit
őstag
Nem tudom, miért kéne nekem azt ingyen megtennem, amiért a középiskolai tanáraid már kaptak egyszer fizut, csak éppen nem sikerült a project. Ugyanis középsulis anyag a nagy gazdasági világválság. (1929) Na, annak az egyik oka az volt, hogy a termelés, vagyis a kínálat megelőzte a keresletet. Magyarul sokkal több cuccot gyártottak le, mint amennyit az emberek hajlandóak voltak megvenni. Emiatt aztán nem gyártottak annyit, kirugdosták az embereket, akiknek aztán már nem csak kedvük, de pénzük sem volt venni semmit, és kész volt a válság.
Na, ekkor jöttek rá, hogy a keresletet bizony meg kell teremteni, ösztönözni kell, stb. És itt jön a képbe a marketing. Amit nagyon sokan szinonimaként használnak a reklámra, pedig a reklám csak egy nagyon picike része a marketingnek.
Ja, és még annyi, hogy az irónia nem mindenkinek áll ám jól. Nem kell azért feltétlenül erőltetni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Windowsnak pont ez az előnye, nem kell gondolnia egy rakat dologra a fejlesztőknek, mert az elterjedtsége miatt rengeteg 3rd party app van, akármit akarsz találsz olyan programot amivel könnyen elvégezheted, nem kell könyékig turkálnod a registry-ben.
Szerk.: Jogi kérdések... ha van egy legális Windows-od ezért senki sem fog zaklatni akkor sem ha elvileg jogsértést követsz el, őket csak az érdekli hogy fizess.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaZso
senior tag
válasz VaniliásRönk #134 üzenetére
Ez igaz, habár nem tudom, hogy a mindenkori legújabb Windowshoz milyen hamar jelenik meg erre alkalmas verzió... illetve a pontos jogi helyzetet sem ismerem, bár az említett progik felhívják rá a figyelmet, hogy eredeti win kell hozzá. (Akkor talán kiírhatom lemezre a módosított wint is.)
Mindenesetre nem úgy lenne a korrekt, ha a rendszer készítői is gondolnának erre? :/
(Persze úgy nehéz volna védekezni, hogy az IE a rendszer szerves része pl.) -
-
VaZso
senior tag
Nekem teljesen mindegy, mi lesz a neve.
Egyedül attól tartok, hogy folytatják az eddig megszokott gondolkodást és telepakolják mindenféle hülyeséggel, hogy kétszer annyi RAM, másfélszeres CPU és újabb videokártya kelljen hozzá...Egyébként még ez sem érdekelne, ha pl. telepítéskor az ajánlott menüponton kívül volna egy olyan lehetőség, hogy nem telepítem pl. a Messenger, Media Player, Movie Player, beépített DVD-írás, stb. stb. összetevőket...
Szóval a név mindegy, csak hozzanak össze egy normális rendszert, ha már pénzért árulják...
-
ddekany
veterán
válasz Morden24 #124 üzenetére
"És őszintén, ki a hülye, a drogos, vagy a díler? A te gondolkodásod szerint (pusztuljon a marketing) ha kiirtjuk a dílert"
Nem egészen. Az én gondolkodásom szerint a "drogosoknak" agyon kéne verniük a "dealert". Nagy különbség. De az ehhez vezető út ott kezdődik, hogy a drogos nem azt mondja, hogy jaaaj már ne piszkáljuk a dealert, hát ő csak a piacgazdaság szabályai szerint így-meg-úgy, és ez így van rendjén. Egyébként meg a "dealer" és a "drogos" is hülye, mivel a teljesen eldurvuló helyzet (taposs el mindenkit, dögöljön meg akit ki tudsz csinálni, stb) végső soron kb senkinek nem jó, még annak sem nagyon aki most emiatt x1000 annyit keres mint kéne. És a lényeg, marketingosokat (elsősorban reklámosok, vagy ahogy tetszik) nem nagyon nem kéne védeni. Aki arra a pályára megy, az már elve olyan ember amilyen. Én speciel hányok tőlük meg főleg attól amit csinálnak. Egyszerűen irritálóak, és persze rohadjanak meg, amiért már akadályozzák engem is a tájékozódásban is.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Tényleg ekkora probléma, hogy mi lesz a köv. Windows neve? Szerintem fontosabb, hogy mennyire jól(esetleg nem jól) fog működni. Tőlem aztán After Bill Edition is lehet.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
VaZso
senior tag
válasz Morden24 #121 üzenetére
Valóban megvan az oka. Pl. az, hogy nem minden termék sikerül minden paraméterében jobbra. Ha van valami, ami a konkurens termékeihez (vagy más szériához képest) kiemelkedő, azt kiemelik. A gyenge paraméterekről pedig _akár egy szó sem_ esik, illetve egyes dolgoknak gyakorlatilag lehetetlen utánanézni.
Pedig egyáltalán nem mindegy. Itt a marketing teheti eladhatóvá a terméket, illetve talán csak kis mértékben teszi, a többiek munkáját pedig mindez túlbonyolítja... pl...Én a markeinget úgy képzelném el elsősorban, hogy ráteszem a "nagycsöcsű kardos csaj"-t a doboz elejére, a hátuljára pedig ráírom a specifikációkat (akár kisbetűkkel)... Igaz, így hamar kiderülhetne, hogy pl. a magasabb értékű számmal jelölt nVidia kártya gyengébb... bár erre is tudnak megoldást
Ugyanakkor - fentieknek ellent mondva - lehet, hogy előfordulnának olyan esetek, hogy az egyén bizonyos paraméterek hatására képzelne gyengébbnek valamit, ami összességében jobb... mindenesetre nekik kell a reklámszöveg, a többieknek pedig írhatnának érdemi információkat is...Más oldalról elég nehezen tudom elképzelni, hogy szakmabeliek vezették volna be a Megabyte "új értelmezési módját"... Nem a marketingesek találták ki, hogy pl. egy 527MB-os vinyóra írjanak rá 540MB-ot, mondván, nem 2^10 hanem 10^10 byte egy Mega?
...persze a Gigabyte-ok idejében a különbség egyre nagyobb mértékű lett, így felmerült, hogy miért nem emelik ezt az eljárást "jogerőre" és lesz a másik kibi, meg mifene, ezzel pont a felhasználók bizonytalanságát növelve - amit egyébként érvelésként használtak ennek bevezetésére?
Az operiációs rendszerek pedig továbbrais 2^10-nel számolnak, a laikus pedig nem érti, hova lett neki X GB, kik csapták be? - hány ilyen kérdést hallottam?A RAM pedig továbbra is 1 Kbyte = 1024 byte alapon működik, így itt egy Gigabyte valóban annyi...
No, ezekért van mindenkinek elege - szerintem - a szóból, és ami mögötte van...
Ui: Ja, az előző példában nem reklámra céloztam, hanem _adatlapokra_.
Ott pedig nem a süket duma a lényeg, hanem az adatok... ahhoz pedig a marketingesnek semmi köze nem kéne, hogy legyen. -
Gambit
őstag
Fúha, nem nagyon kéne ám olyanról nyilatkozni, amihez nem értünk. A marketingre makroökonómiai szempontból is szükség van, ezt 1929-ben elég jól megtanultuk.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"a kábszer dealereket sem szabad piszkálni, mert hisz nyilván nem árusítanának ha nem lenne rá igény, ha nem érné meg"
Igen, ez igy van. Es?
(Egyebkent az altalam ismert drogdealerek meg MS Authorized Dealerek kozul az elobbi csoportban sokkal becsuletesebb es embersegesebb nepek vannak )[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Morden24
nagyúr
De ez kicsit olyan, mint hogy akkor a kábszer dealereket sem szabad piszkálni, mert hisz nyilván nem árusítanának ha nem lenne rá igény, ha nem érné meg, és a pénzügyi mutatóikat megvizsgálva valóban megéri, működik, tehát akkor ez így rendben van.
És őszintén, ki a hülye, a drogos, vagy a díler? A te gondolkodásod szerint (pusztuljon a marketing) ha kiirtjuk a dílert, megoldódik az emberiség (a.k.a. drogos) problémája. Na ezt hívják marhaságnak. Ebben az esetben új "dílert" fognak keresni maguknak, mert így működik a világ. Ha már mindenképpen ebbe akarsz belefolyni, akkor a drogosokat kéne leszoktatni, és akkor nem kell díler (sőt, kábszer sem), csak éppenséggel ez nem fog megtörténni. Amúgy a példa sem a legjobb, de megfelel
Azaz, persze lehet azt csinálni, hogy megkeressük az emberek gyenge pontjait, és az azokat jól kihasználjuk rávéve őket olyan dolgokra is őket ami nekik nem érdekük, meg úgy általában nagyobb idiótát csinálva belőlük mint amekkorák gyárilag... na de ezt már milyen viselkedés? Ez nekem állatira nem érdekem.
Nézd, nekem nem lesz jobb attól, hogy valami gyárilag idióta még nagyobb idióta lesz, sem rosszabb, nekem egykutya. Ellenben a cégnek jobb lesz, mert pénzhez jut, ezzel munkahelyeket termemt, ezáltal nekem teszem azt munkám lesz, és ennyi. Namármost úgy gondolom, hogy vagyok olyan önző, hogy a saját boldogulásomat jóval előbbre helyezem, mint azt, hogy nyavalyogjak akárkinek a szar sorsáról (amiről a te elméleted szerint még csak nem is tudja, hogy szar). Mindenki oldja meg a maga problémáját. Ha nem akar a vásárlásra csábító jelszavakra hallgatni, akkor ne tegye.
A lényeg: a cégek, szolgáltatók nem a szüleink, nem kell nekik nevelniük, nem kell nekik babusgatni a hülyéket, hogy "jajj, biztos ez a legjobb neked...?". Keveritek a szezont a fazonnal. Ez üzlet, az is fog maradni, és ez így van jól.
Álszenteskedni meg rohadtul nem akarok: a te szavaidból és véleményedből azt veszem ki, hogy te "nem hallgatsz a marketingre" (tehát nem befolyásolnak az ilyen jellegű praktikák, vag legalábbis így gondolod). Ez rendben van, szíved joga a saját elvárásaid és igényeid szerint élni/vásárolni/akármi. De hagyjuk már ezt a bon ami-szintű "jajj de nem örülök hogy valakit átvernek" ostobaságot. Engem nem érdekel. Verjék át, legalább költi a pénzét, amiből másnak (talán pont neked) jobb lesz. Te meg ne veresd át magad, pont. Mindenki oldja meg magának a nyűgjét.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
ddekany
veterán
válasz Morden24 #121 üzenetére
"Tehát hiába mondják sokan, hogy ilyen értelmetlen, meg olyan felesleges, de a cégek pénzügyi mutatói mást mondanak, és az nem egy szubjektív okoskodás, hanem tényszerű adat."
Ami a "marketinget" (pl. reklámot) illeti... az ő mutatóik szempontjából t.f.h. jól csinálják. De ez kicsit olyan, mint hogy akkor a kábszer dealereket sem szabad piszkálni, mert hisz nyilván nem árusítanának ha nem lenne rá igény, ha nem érné meg, és a pénzügyi mutatóikat megvizsgálva valóban megéri, működik, tehát akkor ez így rendben van. Azaz, persze lehet azt csinálni, hogy megkeressük az emberek gyenge pontjait, és az azokat jól kihasználjuk rávéve őket olyan dolgokra is őket ami nekik nem érdekük, meg úgy általában nagyobb idiótát csinálva belőlük mint amekkorák gyárilag... na de ezt már milyen viselkedés? Ez nekem állatira nem érdekem.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Bocs, hogy beleszólok a vitába, de akkor az elektronikai alkatrészek esetében miért a marketing az elsődleges és hallgatnak el specifikációkat
Ameddig egy VGA kártya esetében pl. lényeges, hogy milyen nagycsöcsű kardos csaj van a doboz elején, addig szerintem időpocsékolás azon elmélkedni, hogy az IT-termékek végfelhasználói mikor lesznek érettek a specifikációk alapján való döntésre.
A különböző komponensek, alkatrészek piacát nem ismerem, mert a tetves életben nem akartam beforrasztani semmit semmire, de ha ott is ez van, annak megvan az oka. A marketingstratégia megtervezése és alkalmazása pénzbe kerül. Senki nem öncélúan szórja ki ezt a pénzt, hanem azért, mert bizonyítottan befolyásolja az eladásokat. Tehát hiába mondják sokan, hogy ilyen értelmetlen, meg olyan felesleges, de a cégek pénzügyi mutatói mást mondanak, és az nem egy szubjektív okoskodás, hanem tényszerű adat.
eladni mindent, mindenáron... a többi kevéssé lényeges.
Ameddig megvesznek bármit, szinte bármilyen áron, addig ez szerintem teljesen egyértelmű.
szerk.: Mellesleg érdemes lenne az ilyen esetekben kifejteni legalább minimálisan, hogy mire gondoltok az alatt, hogy "marketing", mert ez rohadt sokat takaró fogalomkör ám. Persze tudom, a legtöbb embernek marketing = reklám, de akkor inkább utóbbit kéne írni.
[ Szerkesztve ]
-
-
VaZso
senior tag
Bocs, hogy beleszólok a vitába, de akkor az elektronikai alkatrészek esetében miért a marketing az elsődleges és hallgatnak el specifikációkat, holott a közösség, akinek szól, szakmai?
...elvégre senki másnak nem kell pl. egy IC, mert eleve nem tudnák pl. beforrasztani sem....akkor miért kell a sok "süket" marketinges duma?
Az a gond, hogy sokszor tényleg túlzásokba kerülnek... eladni mindent, mindenáron... a többi kevéssé lényeges.Ez mondjuk messzire vezet...
-
janos666
nagyúr
Telepít magának Directx-et. A sima XP csak 8-ast, az SP2 már 9-est, azért futtatnak a programok dx telepítőt, mert 1-3 havonta jön update, és bebiztosítják hogy friss legyen.
Nem értem amúgy a windows update miért nem képes updatelgetni a diretx-et is.
A Media Player-t én inkább az IE kategóriába sorolnám. Filmnézésre még a 11-es úgyahogy elmenne, ha rendesen kezelne végre srt feliratokat. Én nem használom, de sokan lusták felrakni valami jobbat, és ezzel néznek filme és hallgatnak zenét, szóval akár nap mint nap használják.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BiP
nagyúr
Általános esetben teljesen megértem a gondodat a névadási szokások, ill. a marketingosztály névadásra gyakorolt nyomását illetően. Engem is zavar. Vannak területek, ahol tenyleg átláthatatlan elsőre (vagy egy "átlagember" számára). Pl. proci- vagy videokártyagenerációk, ahol félévente kijön vagy 5 típus, vagy az autók, ahol ugyanolyan névvel jönnek ki az újabb generációk (de azt úgyis ritkábban vesz az ember, max. jobban utánanéz).
DE egy 3 évente megjelenő oprendszernél ez igazán ne okozzon már gondot!
-
VaniliásRönk
nagyúr
"DirectX: ez annyira nem kapcsolodik Windows verziohoz, hogy rajta sincs a telepiton."
Nem láttam értelmét részt venni ebben, de ez sok, mikor volt dolgod utoljára Windows-zal?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
-
-
dabadab
titán
"a te általad védett emberiség miatt van szükség a marketingesekre"
A marketingesek jelentos reszere globalis szempontbol nem hogy nincs szukseg, hanem egyenesen karosak.
Hadd fejtsem ki:
A gazdasag annal jobban mukodik, minel inkabb jolinformaltak es tajekozottak a vevok. Ebbol a szempontbol a marketingesek nagyon hasznos szerepet tudnak betolteni, amennyiben azon torik magukat, hogy az adott termeket/szolgaltatast megismertessek olyanokkal, akik eddig nem tudtak arrol, hogy nekik az kell, pedig de. Na, erre tenyleg szukseg van es altalaban ezzel van a legkevesebb baja a nepeknek.
Ezzel szemben ott vannak a masik oldal is, amikor a marketing arrol szol, hogy hogyan csapjak be a potencialis ugyfeleket: aprobetuk, feligazsagok es teljes hazugsagok, stb. Na, ezek a mindenki altal utalt verszivok, akikre semmi szukseg.
(A harmadik oldalt meg az image-reklamok kepviselik, amik kellokeppen keves konkretumrol szolnak ahhoz, hogy egyreszt ne lehessen oket besorolni a fenti ket kategoriaba, masreszt ebben az esetben maga a reklamozas is ertekteremtes: ezek utan a boltban mar nem csak egy termeket kapsz, hanem melle egy adagot vmi eleterzesbol is (aminek persze ezutan meg is lehet kerni az arat).)DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz #64791808 #102 üzenetére
Nezzuk:
IE: ez nem kapcsolodik konkret Windows verziohoz, van sajat verzioszama, mindenki ugy is emlegeti, nem IE XP, hanem IE6 vagy IE7, akkor is, ha XP-n, akkor is, ha Vistan fut.
DirectX: ez annyira nem kapcsolodik Windows verziohoz, hogy rajta sincs a telepiton.
Defender, MovieMaker, Windows Mail, Windows Media Player: az aknakereso kimaradt - ezek a bizbasz kis alkalmazasok egeszen egyszeruen nem birnak kello jelentoseggel ahhoz, hogy barmi is muljon rajtuk. Vagy eltudod kepzelni, hogy a Windows 8 csak abban kulonbozzon a Win7-tol, hogy a Movie Make kapott par uj funkciot?...
DWM, explorer.exe: ezek meg tipikusan azok a cuccok, amiket a MS annyira hozzahegesztett a kernelhez, hogy gyakorlatilag annak a reszenek tekinthetoek.Szoval tovabbra sem latom azt, hogy a kernelen kivul barmi masnak igazan jelentos szerepe lenne a Windowsok verziozasaban.
DRM is theft
-
Morden24
nagyúr
Viszont az ilyen faj társadalmában elvárás, hogy aki magasabban vannak, azok jó indulattal viseltessenek, mert azért vannak ott, őket "követik", ők diktálják a trendet, stb.
Szóval ez most kicsit Brian élete szitu. Ne kövessétek a fiamat!
Mellesleg egyszerű, mint az 1x1: az emberek nem bele lettek kényszerítve ebbe a szituációba, hanem ők maguk vívták ki, hogy így legyen, mert bár a kisember utánanézni semminek nem tud, és "korlátos intellektusa" (mondjuk úgy, hogy a saját maga által elképzelt korlátai) nem teszi alkalmassá segítségnyújtás és tájékoztatás nélküli döntéshozatalra (marketing), viszont imádja a hibás döntéseit másra kenni (marketing).Vagy dönts önállóan, és viseld a következményeit, vagy hallgass a "segítségre" és kuss. Azaz a "kuss"-ba alapvetően beletartozik, hogy elégedetlenkedhetsz és lázadozhatsz, kifizetted ennek a hobbinak az árát a termékkel vagy szolgáltatással együtt.
Mert általában szerinted az? Nem hiszem...
Én úgy gondolom, hogy ha valaki elégedettnek tartja magát, az az is, és éljen csak boldogan. Ez a "nem ismeri fel, hogy ő valójában nem is elégedett" a tipikus esete annak, hogy menjél, kergess felhőt. Fogást találni rajta nem lehet, bebizonyítani nem lehet. Ezért építenek vallásokat erre az alapra. Szóval szerintem ez sokat nem indokol. Mellesleg mindenki törődjön magával, ne azzal, hogy a másik hogyan ismeri fel azt, hogy valójában nagyon szar neki. Ha mindenki a saját dolgaival törődne, és nem más portáját vizslatná állandóan, húdenagy harmónia lenne.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Megint a lesajnálás."
Épp imént fejtetted te ki, hogy a kisember, őőő... korlátos intellektusa okolható a dologért, szóval miért a cégeket rugdosom. Ha meg valami olyat mondok, ami épp erre utal, akkor az meg a kisember lesajnálása? Amúgy persze kettőn áll a vásár... Ez egy olyan dolog, hogy az ember alapvetően, tehát gyárilag, ösztönileg csorda lény, azaz nem arra van kitalálva, hogy a falkában (országban, stb) a saját kis feladatán kívül gondolkodjon. Pl. vki programozó 200 IQ-val, olyanokat ír, hogy le a kalappal, de más téren csak követni akarja a mádiában diktált trendet, stb, full konzum-idióta. V.é. ettől még nem nézem le mint egészet, hiszen milyen jól programozik. Másik mondjuk, akár IQ-ban béka segge alatt van, de überfaszán tud ásni, OK, le a kalappal, megint ellátja a feladatát, hasznos, tud valamit amit én nem. Viszont az ilyen faj társadalmában elvárás, hogy aki magasabban vannak, azok jó indulattal viseltessenek, mert azért vannak ott, őket "követik", ők diktálják a trendet, stb. De ez most nagyon nem így van, mint tudjuk. Na most akkor lehet mondani, hogy magasabban lévők már nem végzik a dolgukat, torzak, betegek, tehát anyukájukat, meg hogy miért ilyen csordalények az emberek, nekik anyukájukat. Mindkettő igaz szerintem. Persze bármelyiket mondom, én vagyok a gonosz, meg a lesajnáló, meg a felsajnáló (azaz paranoiás)... Nehéz, na.
Ha valaki elégedett, akkor miért hiszed azt, hogy "valójában" ez neki nem jó?"
Mert általában szerinted az? Nem hiszem...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Internet Explorer, DWM, Defender, DirectX, MovieMaker, Windows Mail, Windows Media Player, explorer.exe
Csak hogy kategóriákat említsek. Ezek nem windows-komponensek? De, olyannyira azok, hogy gyakorlatilag nem is telepíthetsz windowst ezek nélkül. Most akkor nem pont fordítva van?
-
Morden24
nagyúr
Én nem releváns akarok lenni számukra, hanem ki akarom kerülni őket. Amíg ez megy, addig azt csinálnak, amit akarnak.
Kis szerencsével ez sikerülni fog.
Amikor ez a dolog kezd ellehetetlenülni, akkor húzzák ki a gyufát.
Bár jól hangzik a dolog, kételyeim vannak abból a szempontból, hogy a te halmazod elégedetlenkedése mennyire lenne hatással az MS üzletpolitikájára vagy a marketingstratégiára. Mondjuk úgy, hogy nincsenek illúzióim.
-
bambano
titán
Én nem releváns akarok lenni számukra, hanem ki akarom kerülni őket. Amíg ez megy, addig azt csinálnak, amit akarnak. Amikor ez a dolog kezd ellehetetlenülni, akkor húzzák ki a gyufát. Pont annyira érdekelnek, mint amennyire az érdekel, hogy aston martinnal jár a fő marketingesük, rollsal vagy porschevel.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Morden24
nagyúr
A vállalati felépítés fényében ez abszolút optimális is.
Amúgy alapban nem te vagy a célcsoport, ezt a folyamatos elégedetlenkedéseddel (ez most nem sértés, félre ne értsd, hanem tényszerű dolog) konstansan be is bizonyítod, és ez által a véleményedet az adott cég számára irrelevánssá teszed.
Nekem sem tetszik a Hummer. Az Aston Martin tetszik. Ha a Hummer Aston Martinná válna, akkor tetszene. Mi ebből a tanulság? Nem én vagyok a cég célcsoportja, de mivel az én meggyőzésemhez komplett reengeneering kéne, ezért csak akkor lennék releváns, ha az én halmazom nagyobb lenne, mint a cég jelenleg fizető vásárlóköre. Tudod, a kisebbség nem véletlenül "kisebb"-ség
[ Szerkesztve ]
-
-
Morden24
nagyúr
Ennek ellenére (mármint hogy te úgy látod, az MS vezetősége nem megfelelően végzi el a feladatát) elég "jól megy nekik a szekér".
Természetesen lehet arról vitatkozni, hogy ki mit csinálna másként (nekem is lenne javaslatom, nem csak az MS részére), de a helyzet az, hogy a piaci mutatók minden kellő infót megadnak.
Az, hogy a Vista nem úgy szerepelt, ahogyan szerepelhetett volna, az a piaci változások figyelmen kívül hagyásának klasszikus esete. Már nem fogjuk megtudni, de ha nem hagyták volna ülve a piacot 6 évig, és kijön a Longhorn (esetleg az SP2 külön rendszerként), akkor most más lenne a leányzó fekvése.Amúgy több szitut láttam abból a fajtából, amikor az elbaszott és budget-et felélt projekt termékét a marketingosztálynak kellett végül eladhatóvá fényeznie, és kevesebbet abból, amikor fordítva történt az eset, de ez persze szubjektív, ki mit lát, hall és tapasztal.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Ha megnézzük a windowsok történelmét, elég sűrűn fordult elő olyan, hogy a kitűzött határidőre nem készült el valami, ilyenkor a műszakosok nyilván tolták volna tovább, a marketingesek meg hozták volna előrébb. És amikor a marketing győz, akkor kimaradnak feature-k, egyszerűsödnek a dolgok, kirakati termék lesz valamiből.
Az, hogy nem váltanak sokan xp-ről vistára, amiatt is van, hogy kimaradtak a vistából dolgok.
Emellett az ms irtóztató marketing büdzsé egy részét én pl. át tudnám irányítani a fejlesztőknek.
-
Morden24
nagyúr
te pont ezt nem látod át, ezért nem érted
Hagyjuk, de ezek szerint a fogalmazásmódoddal vannak gondok. Merthogy amiről beszélünk, azt én egyébként úgy gondolom, hogy átlátom, értem is, csak nem az a végkövetkeztetésem, mint neked. C'est la vie.
társadalmi folyamatok annál sokkal komplexebbek, mintsem ki lehetne őket logikázni
Már amennyire. A vásárlási szokásokat elég jó eredménnyel lehet prekalkulálni, természetesen változó szórással, arányok alapján.
Igenis lehetne ezt "emberibben" csinálni, de persze nem akarják... ez egy ilyen kisemberek VS cégek játszma.
Köze nincsen hozzá. Ez a kisemberek vs. nem kielégítő információfeldolgozás játszma, amiben a cégek rájöttek, hogy hogyan lehet ezt kihasználni. Ez nem etika, hanem üzlet kérdése. Te most azon keresegsz, hogy az embereket kihasználják, mert azok kihasználtatják magukat. Ezért ne a kihasználókat rúgdosd, ha már annyira tenni akarsz ellene, akkor a kihasználtakat kapard fel a földről.
Attól tartok észre sem veszik már, vagy elhiszik hogy ez Nekik jó...
Megint a lesajnálás. Ha valaki elégedett, akkor miért hiszed azt, hogy "valójában" ez neki nem jó? Ha meg elégedetlen, de csöndben marad, az meg hülye.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Na most látod te célozgatsz itt diplomákra... én is megsértődhetnék. De egyébként ez nem (csak) IQ kérdése, mivel a társadalmi folyamatok annál sokkal komplexebbek, mintsem ki lehetne őket logikázni. Igenis lehetne ezt "emberibben" csinálni, de persze nem akarják... ez egy ilyen kisemberek VS cégek játszma. Minél jobban kapálódzik az egyik fél, annál kevesebbet enged meg magának a másik.
Ja, amúgy a kisembereket is hibáztatom, hogyne... azért is áll égnek a hajam, mikor még csak nem is anyáznak az ilyesmi miatt. Attól tartok észre sem veszik már, vagy elhiszik hogy ez Nekik jó... Pl. ha őket is úgy irritálná egy ilyen elnevezések mint ezek, akkor a marketingesek nem adnának logikátlan nevet, mert ugye ki akarja a vevőt maga ellen hangolni.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Azzal van a gond, hogy nem a véleményedre sértődöm meg, hanem arra, hogy elég intelligensnek gondolod magadat ahhoz, hogy pár kommentem után [...] egy internetes fórumban megengedd magadnak, hogy félig burkoltan leprimitívezel."
Amennyiben az, hogy azt mondom, hogy egy adott dologban tévedsz, rosszul gondolod, nem látod mi a helyzet, akármi, a te leprimitívezésed... Ugyan már. Jellemező, hogy itt épp visszafogtam magamban a tesztoszteront (irányodba -- de nem kell rögtön félre érteni azt sem, ha épp elküldelek anyádba... egy két pofon elcsattan néha még akár haverok közt is), erre pont most kapok a pofámra.
-
Morden24
nagyúr
Műszaki értékekkel akkor lehet valamit versenyeztetni, ha a vásárlóközönség rendelkezik a szükséges tudással ahhoz, hogy megértse és összehasonlítsa ezeket. Mivel ez nem áll, ezért marad az Aero felület erre.
Te most a Ferrari-t szidod azért, mert szarok a magyar utak, és nem lehet kihajtani az Enzo-t. Minek csinál Enzo-t, ha fennakad a Thököly-n?
Ha az emberek majd megszerzik a technikai háttértudást, akkor a marketingosztály is a technikai adatokkal fog vesenyezni: mindig azzal, amivel a terméket el lehet adni. Ennek a megértéséhez nem kell diploma.
-
rii
nagyúr
A CS-t pont az egyszerűsítés miatt hozták be.
a kommunikáció arra terjed ki, hogy egy komplett grafikai, DTP-s csomagot vehetsz (tördelő , vektorgraf., pixelgraf.) meg mondjuk megközelítőelg egy quark(tördelő) vagy egy coreldraw(vektorgraf.) árából.
a CSx az a Creative Suite-t jelenti, minden egyes CS kihozása magában foglalja a benne levő programok egy verziószámmal való növekedését
a CS előtt volt az ID 2.02, PS 7.0, Illu 10 és Acroba 6, amit szintén egy csomagban árultak, de kissé átekintethetlen, hogy melyik programból hanyas verzószámúval rendelkezel
A CS3 -ban meg már a ID 5.0, PS 10, Illu 13, Acrobat 8 van, szóval pont, hogy egyszerűbb azt mondani, hogy photoshop CS2, vagy photoshop CS3, és ez a jövőre nézve könnyíti majd az adobe termékek közti eligazodást, míg a micorosoft már a win 95-nél megkavarta a kakit pusztán marketing okból.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Morden24
nagyúr
Csakhogy ez a piaci igényeken és a piaci szemléleten múlik. Nem a marketingosztálytól kell várni, hogy paradigmaváltást eszközöljön, vagy intelligenciával (esetleg finomabban: "szofisztikáltabb vásárlási és tájékozódási szokásokkal") áldjon meg pármillió embert.
-
ddekany
veterán
Meg ugye ha terméket sokkal inkább valódi "műszaki" értekük szerint versenyeznének, nem a marketingesek "tehetsége" szerint, az egészségesebb termék evolúcióhoz vezetne. Az világos hogy a marketing nem kiiktatható, de az is legyen világos, hogy nem jó nekünk hogy egyre csak nő és nő a súlya...
-
bambano
titán
Annyiból okozhat neked kárt a mentalitás, hogy ha más szemléletben szerveznék az egész miskulanciát, akár olcsóbb is lehetne a windows vagy lehetne jobb is... Az valóban nem oszt, nem szoroz, hogy 20 ezer kilométerre innen astonból pöfög ki a füst vagy kispolákból...
-
Morden24
nagyúr
Van aki csak koca-userként használja... gondolhatod persze nem legálisan.
Most arra mit mondjak, hogy valaki annyira hülye, hogy még azt sem tudja, hogy mit lop?
De szerintem példa nélkül is kitalálható, hogy ez a mindennek-adjunk-egzotikus-nevet módszer kevésbé követhető
Nem fogsz olyan elnevezést találni, ami röviden és tömören a termék minden tulajdonságát lefedi. Erre találták fel (figyelni!!!) a vásárlás előtti tájékozódást. Nehogy már azért sajnáljak valakit, vagy baszogassak egy céget a néveadási szokásaik miatt, mert egyes felhasználók hülyék ahhoz, hogy vásárlás előtt utánanézzenek dolgoknak. Az meg végképp nem érdekel, ha valamilyen vérpisti megzavarodik a torrentsite-on, hogy "úristen, melyik a legújabb, melyiket lopjam?".
Ha két ember véleménye erősen különbözik, egy egyik általában kurvára téved. Jó, szerinted én, szerintem biztos hogy te... ez van.)
Azzal van a gond, hogy nem a véleményedre sértődöm meg, hanem arra, hogy elég intelligensnek gondolod magadat ahhoz, hogy pár kommentem után (amik a kialakult véleményemet tükrözik, melyről te háttérinformációval nem rendelkezel) egy internetes fórumban megengedd magadnak, hogy félig burkoltan leprimitívezel. Hidd el, ennyire biztos nem vagy intelligens - most bizonyítottad be éppen
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Van aki csak koca-userként használja... gondolhatod persze nem legálisan. Épp ez volt a legutóbbi ilyen amire emlékszem. De szerintem példa nélkül is kitalálható, hogy ez a mindennek-adjunk-egzotikus-nevet módszer kevésbé követhető, és nem is a követhetőség volt a cél, hanem hogy mutassák hogy ez most valami újszerű, meg wow, és nem csak még egy újabb kicsit tovább fejlesztett kiadás...
A sértődösdi indulására meg annyit, hogy nem aggattam rád jelzőket, meg nem állt szándékomban... Mert épp jó kedvem volt. Meg úgy egyébként ha rondtát mondok vkire, még azt hiszi úgy össz-globál lenézem, stb. (Mint mondani szoktam, a vélemények nem egyformák, csak a fene nagy PC-ségben van ilyen marhaság. Ha két ember véleménye erősen különbözik, egy egyik általában kurvára téved. Jó, szerinted én, szerintem biztos hogy te... ez van.)
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Tényleg nem szeretnék vitázni, de jó témát hoztál fel.
Nehogy már egy, a Photoshop-ot használó cég vagy magánszemély ne legyen elég tájékozott a legújabb Adobe termékpalettáról. Mintha visszakérdezne az étteremben a szakács, hogy "sertésborda... hóóóógy?"
És kárt okoz neked (ez a mentalitás, aminek a téma egy önmagában lényegtelen eredménye), de te pont ezt nem látod át, ezért nem érted. Nade, OFF-ra megyünk már nagyon, ez már szociológiai téma lenne.
Valóban nem kéne elmenni abba az irányba, hogy a te elgondolásaiddal egyet nem értő embereket (gy.k.: jelenleg szerény személyem) lesajnálod és tuadtlannak nevezed. Vannak okaim arra, amiért úgy gondolom, ahogyan gondolom, bármilyen meglepő, úgyhogy ne gyere plíz ezzel a huszadrangú "nem nyitod ki a szemed" dumával
[ Szerkesztve ]
-
-
ddekany
veterán
Nem pont megtévesztő, hanem, hogy is mondjam, nehezen ismeri ki magát az egyszeri ember. De most ezen ne vitatkozzunk már, ez tök triviális tény. Nem egyszer kérdik a felhasználók, hogy teszem azt a Photoshop CS3 az hóógy, mert neki eddig 7.0-volt, és melyik az újabb, stb. Ennyi, na.
-
Morden24
nagyúr
Érzem, azért is lenne jó az egész emberiségnek ha kipusztulnának...
Gyorsan fogunk átmenni filozófiai mélyégekbe, de tudod, a te általad védett emberiség miatt van szükség a marketingesekre. Majd ha kipusztul az emberiség, akkor megy vele a marketingosztály is.
de az első lépés a helyzet valamilyen szintű kordában tartásához, hogy legalább nem védi ezt a fajta rendszert, hanem felfogja, hogy ez neki nem érdeke
Akkor rúgok bele valamibe, ha nekem kárt okoz. Ami nem okoz számomra kárt, azt nem rúgdosom, és szarok rá, hogy valaki többet keres nálam azért, mert kitalálta, hogy Win2009 helyett legyen Windows Seven. Nekem attól nem lesz jobb, ha neki nem lesz Astonja. Mindig irigyeltem az embereket, akiknek olyan jó és rendezett az életük, hogy van energiájuk másokat rúgdosni, ráadásul eredmények nélkül, érvekkel alátámasztva.
-
ddekany
veterán
"Hogy valaminek nem érted a működését, vagy nem érzed a fontosságát"
Értem, azért is gondolom hogy jó lenne az egész emberiségnek ha kipusztulnának, már a mentalitásuk... de nem fognak, tudom, de az első lépés a helyzet valamilyen szintű kordában tartásához, hogy legalább nem védi ezt a fajta rendszert, hanem felfogja, hogy ez neki nem érdeke, és ezért belerúg ahol tud. Életösztön. Nem kell rajta megrökönyödni.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Hogy valaminek nem érted a működését, vagy nem érzed a fontosságát, az egy dolog.
A piac jelenlegi állapota és az azt felépítő individumok miatt ez egy kötelező dolog. Mellesleg nem tegnap lett kitalálva ez sem, de mindegy, erről ne nyissunk vitát, mert valószínűleg elég ovis "de igen vs. de nem"-be menne át.
Mellesleg mitől megtévesztő? Pont a Windows-oknál nem túl gyakori, hogy egyszerre 4 termék van a piacon desktop OS-ből, tehát nincsen min eltévedni. Az meg más kérdés, hogy itthon Magyarisztánban a Win95 óta csak a Vistának volt (fél)komoly kampánya, de ez máshol nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"És a nem tájékozott ember honnan fogja tudni, hogy mondjuk az ő Win2002-je és a szomszéd Win2006-ja között hány verzió volt, főleg akkor, ha már közben 2008-at írunk, és 2009-ben jön a Win2010?"
Hát basszus nem lehet néven leírni egy teljes cikket az adott verzióról. Mondjuk úgy, hogy az éves a lehetőségekhez képest egy jól érthető elnevezési stratégia volt. Verzió szám sem annyira rossz amúgy, de hát azt kevésbé tudja időben elhelyezni az ember. De minden esetre az XP/Vista/Me/Mooo mittudoén micsoda az mindegyiknél megtévesztőbb, ki ne talált már, hogy nem...
"Ezt a marketingosztály dolgot meg lehetne már hagyni."
Nem lehet. A beteg dolgokat utálni kell... és így van ez jól.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz #64791808 #72 üzenetére
A Linux disztrok meg a Windows messze nem egy sulycsoportban vannak: a Windows gyakorlatilag a kernel + aknakereso, mig egy Linux disztro programgyujtemeny, amihez adnak OS-t is. Mivel a kernel relativ jelentosege kozott a ket esetben oriasi kulonbseg van, ezert nem is nagyon kell meglepodni, hogy a kernel verzioszamanak az egesz csomagra gyakorolt hatasa is kulonbozo.
DRM is theft
-
Morden24
nagyúr
Es, nem lenne igaza?
Nem, mert az a legfrissebb oprendszer, amihez közben folyamatosan frissítések voltak biztosítva, csak a nevet nem frissítették.
Ha az SP2 a Win2004 lett volna, az azt is jelentette volna egyben, hogy egy önálló, újra megvásárolandó oprendszer. Ha meg egy service pack-nak adnak új nevet, akkor egy rakat ember nem is keresné, mert azt hinnék, hogy ez fizetésköteles, nem kompatibilis, nem megy rajta a gép stb.
A cég oldaláról megközelítve: a felhasználó adott esetben nem néz utána a dolgoknak, ergo hiheti, hogy az elavult nevű oprendszer valóban elavult, és ezért nem vásárol, ami ugye nem egy jó dolog, mert pénzből élnek. A neveknek pont az a lényege, hogy könnyen megjegyezhető legyen a termék életének főciklusában, nem az, hogy 10 évre visszamenőleg mennyire lehet majd velük kérdezzfelelek-elni.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Ha mondjuk kiadják az XP-t 2001-ben, a Vistát meg 2007-ben, de az illető 2004-ben akar oprendszert venni, akkor úgy fogja gondolni, hogy a Win2001 elavult?"
Es, nem lenne igaza? (Mondjuk a konkret esetben azert volt mozgaster, az SP2 lehetett volna Win 2004.)
DRM is theft
-
törölt tag
Linux alatt a linux-világot, a disztribúciókat, stb értem.
Akkor úgy mondom, hogy 3 éve nem fejlődött semmit semelyik disztribúció, mert a kernel főverziószáma maradt ugyanaz?
Windows alatt meg a normális ember azt a komplex programcsomagot érti, amit használ, megvett dvd-n, stb. Annak meg csak egy része a kernel.
-
Morden24
nagyúr
Oda van írva: 95-ös kiadás, meg 2000-es kiadás. Akkor adták ki, ennyi.
És a nem tájékozott ember honnan fogja tudni, hogy mondjuk az ő Win2002-je és a szomszéd Win2006-ja között hány verzió volt, főleg akkor, ha már közben 2008-at írunk, és 2009-ben jön a Win2010?
Ha mondjuk kiadják az XP-t 2001-ben, a Vistát meg 2007-ben, de az illető 2004-ben akar oprendszert venni, akkor úgy fogja gondolni, hogy a Win2001 elavult?
Tessék. Na ez kavarodás. (Szól dabadab-nak is, csak későn vettem észre, hogy írt )
Ezt a marketingosztály dolgot meg lehetne már hagyni. Az sem külön életet él, hanem azért van, hogy a cég több eladást produkáljon (mivel ez a cég érdeke, meglepő módon), ergo sosem "csak úgy" történik egy névváltoztatás, hanem okkal. lehet mögötte hibás döntés, de attól még a tény nem változik.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz #64791808 #67 üzenetére
"Csak a kernel verziószám a valami? Tehát akkor 3 éve ugyanaz a linux, mert végig 2.6-os kernelről beszélünk?"
Tekintve, hogy a Linux az maga a kernel, meglepoen kozel kerultel az igazsaghoz
Az meg, amit Windows alatt ertunk, gyakorlatilag ugy egybe van csomagolva a kernellel, hogy nyugodtan lehet a kernel verzioszamat hasznalni.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
ddekany
veterán
"Mellesleg mi lenne jó, évszámozás? Azt sem jegyeznék meg az emberek."
De épp az volt bennük a jó, hogy ahhoz hogy kb elhelyezze illető a Windows verziót, nem kell emlékeznie semmire sem. Oda van írva: 95-ös kiadás, meg 2000-es kiadás. Akkor adták ki, ennyi. Persze lehet azt hogy az egész nem érdekes, de ez volt itt a téma, én meg utálom ezeket az általam nem épp kedvelt emberektípusok által rossz irányba megváltoztatott dolgokat... ennyi.
-
dabadab
titán
"Mellesleg mi lenne jó, évszámozás? Azt sem jegyeznék meg az emberek."
Nem is kell megjegyezni, anelkul is el lehet donteni, hogy a 2008 az ujabb, mint a 2005, a 2525 meg nem jott meg ki. Ezzel szemben a Windows 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista es a Windows Cairo meg Windows CE kozul nincs ember, aki kivalogatja, hogy melyik az ujabb (meg hogy melyik a kakukktojas).
DRM is theft
-
törölt tag
Nem igazán értem a cikket.
A Windows 7 a hetedik generációs Windows, ezért ez a neve. Mert a 7 bűvös szám, stb. A kernel verziószáma meg 6.1. És akkor mi a büdös fene van?
Ennyi erővel az XP az csak Windows 2000 Second edition (kernel 5.1.2600), és a Windows 2003/.net server pedig third edition (kernel 5.2.3760)?
Csak a kernel verziószám a valami? Tehát akkor 3 éve ugyanaz a linux, mert végig 2.6-os kernelről beszélünk?
Mivan srácok, másba már nem tudtok belekötni, most beleköttök a nevébe?
-
ddekany
veterán
Átlag embernek ez nem annyira a memóriáján múlik, mert pl. soha nem is tudta hogy mi az a Vista. Az évszámot viszont akkor is értik, ha még nem hallottak az adott Windows verzióról. De hát ez nem piaci érdek szerintük... OK, lehet, végül is ez bele illik abba a tendenciába is, hogy a cégek már-már eltitkolják a saját termékeik user számára érdekes adatait. Aki szokott hardver alaktrészeket venni vagy egyéb elektronikus kütyüjet, annak ismerős, amikor sok mindent csak úgy tudhat meg az ember, ha fórumokon keresgél meg kérdezget. Na ez vajon miért van? Mert sokba kerülne feltenni egy részletes ismertetőt a termékről? Aligha. Gondolom a marketing osztályt idegesíti, ha a vevő tényeken alapuló döntéseket hoz, ahelyett hogy csak az ő böfögésük számítana... Mert ha nem számítana, nem is fizetnének neki annyit egyébként, meg persze a cégnek is nehezebb lenne elbénázott cuccokat eladni.
-
Morden24
nagyúr
Valahol igazad lenne, ha érteném, hogy miért rossz dolog. Ha valaki most azt mondja, hogy nehéz megjegyezni, melyik a legújabb Windows (a felhasználók 90%-ánál tartok tőle, hogy két nevet kell megjegyezni; az általa használtat és a legújabbat - ez már nagyonnagyon maximum), arra szerintem nem nagyon lehet mit mondani.
Mellesleg mi lenne jó, évszámozás? Azt sem jegyeznék meg az emberek. A könnyen megjegyezhető fantázianevek a legjobbak szerintem (Millennium, XP, Vista), és valahol a "Seven" is ezek között van.
-
ddekany
veterán
"Viszont tényleg furcsállom, hogy ebből miért kell ilyen kardinális felháborodást csinálni, meg problémázni"
Mert egyszerűen idegesítő, főleg mert nem csak az MS csinálja. Szóval én meg azt nem értem miért kell azon problémázni, ha egyeseket idegesít az ilyesmi... a rossz dolgokat utálni kell, és ez így van jól.
-
Morden24
nagyúr
Ebben én azt nem értem, hogy ha a user teszem azt minden nap látja, hogy jön be a Windows Vista a gépén, aztán meglát valahol máshol egy Windows 7-et, akkor miből fogja tudni hogy az a Windows ott újabb mint az övé.
Mert bejön, és néddmá, ez átlátszó. Pont ennyi. A neve meg addig sem érdekelte, és azután sem fogja.
Viszont tényleg furcsállom, hogy ebből miért kell ilyen kardinális felháborodást csinálni, meg problémázni, meg megmagyarázni a hülyeséget. Kit érdekel a neve? Az átlagot azért nem, mert úgysem jegyzi meg, a prókat meg azért nem, mert úgyis tudják. Windows 7, Windows Vista Second Edition, Vienna, akármi, egyremegy.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Olyan nevet kell választani, ami egyszerűen jól hangzik. Könnyen megjegyezhető, kimondható, kevésbé félreérthető stb.
Szerintem ezért nincs 2000 után számozott verziójú Windows."Ebben én azt nem értem, hogy ha a user teszem azt minden nap látja, hogy jön be a Windows Vista a gépén, aztán meglát valahol máshol egy Windows 7-et, akkor miből fogja tudni hogy az a Windows ott újabb mint az övé. Mert ha Windows Vista helyett Windows 2007-et látna, és Windows 7 helyett meg Windows 2009-et, akkor rögtön gondolná, hogy húúú annak újabb Windows-a van már, ja le vagyok maradva, én is akarom. (Ha pedig a nagy cégnél szakmai döntést hozó IT-sekre gondolunk, nekik pont mindegy a név.) Azaz, nem vagyok biztos benne, hogy a felhasználó állandó összezavarása (ami nem csak az MS-nél bevett gyakorlat) mindig jó üzletileg... (Lehet mondani, hogy ők ezt biztos nagyon kiszámolták, egy egész team-el aki egy évig csak ezen dolgozott, de hát annyi olyan dolog van a földön, amiről azt sulykolják, hogy jaj de komoly meg pró meg minden, aztán valójában szánalmas lufi az egész.)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pedig tök egyszerű. Megjelenéskor V6.1, de mire használható OS lesz belőle, a javítások lévén eléri a V7.0-t
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
BiP
nagyúr
válasz Depression #56 üzenetére
Ez lehet az egyik oka. A másik - szerintem a legnagyobb -, csak senki nem említette, azok a marketingokok. Elég nagy mértékben meghatározza az eladást. Olyan nevet kell választani, ami egyszerűen jól hangzik. Könnyen megjegyezhető, kimondható, kevésbé félreérthető stb.
Szerintem ezért nincs 2000 után számozott verziójú Windows. (szerveroldal nem számít, ott kevésbé befolyásolóak ezek a marketingtrükkök, ill. a volumen jóval kisebb).
Hangzás szempontjából a Vienna is jó lett volna, csak abba bele lehet kötni. Jó lesz az kódnévnek. -
localhost
Közösségépítő
válasz Depression #56 üzenetére
Nem lesz Win13, mert addigra a 13-as számra igy fogják hívni az oprendszert: Android v13.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Depression
veterán
A 7 egy bűvös szám, egyértelmű volt, hogy ilyen névvel fog kijönni, mint ahogy az is, hogy sosem lesz Windows 13.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
dabadab
titán
"A Linux általában mindíg pár(jó pár) lépéssel a Windows előtt jár... ésugyan így a MacOSX is..."
Szerintem ennek inkabb nezz utana eloszor Pl. a MacOS 8 technikai szempontbol meg a Win95-hoz kepest is nagyon csunya vicc volt, sok szempontbol inkabb a Win3.1 szinvonalat hozta - 1997-ben.
A Mac egyebkent se tul jo hasonlitasi alap, tekintve, hogy az Apple elsosorban HW gyarto es mindig ugyelt arra, hogy a HW zart legyen - marpedig a PC pont azert tudott ilyen sikeresen elterjedni, mert nyilt volt a HW es boldog-boldogtalan gyartotta a PC-ket (eleinte leginkabb occojo gepeket, mint a Compaq).Major Major: Mondjuk nekem ugy tunik, hogy most egy kicsit abbahagytak a Cairo gyartasat, gondolom, majd a Windows 8 lesz az
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Major Major
senior tag
Tök mindegy, hogy hívják, ez még mindig a Cairo.
-
leviske
veterán
válasz VaniliásRönk #42 üzenetére
"ha a Linux "közösségen" múlt volna a PC sorsa, még mindig nem tartanánk sehol"
Ebben én nem értek egyet... Érdemes megnézneda Windows fejlődési útját és mellé társítani a vele párhuzamosan futott/futó Linux-okat. A Linux általában mindíg pár(jó pár) lépéssel a Windows előtt jár... ésugyan így a MacOSX is...
Ha MS-ék sem csak kimondottan a pénzre hajtanának, akkor képesek volnának évenként megújítani az op.rendszerüket.
(Ha viszont a programok által nyujtott fejlődésre gondolsz... az nem a Windows érdeme. csak a Windows hírének/gyors elterjedésének az érdeme. Mert én pl: a mai napig nem mernék egyik Win. példánnyal sem nekivágni a web-nek antivírus nélkül, ha pedig arra gondolsz, hogya Windowstaposta ki az irányt a desktopfelhasználók felé, akkor megemlítem, hogy valószinűleg MAC OSX akkor is lett volna... ő pedig távoli rokona a Linuxnak. )
A Linuxal is sok problémám van... az kétségtelen, de ha magát a rendszert nézzük, akkor szerintem nem jelenthető ki, hogy a Windows fejlettebb... sőt.
-
P.H.
senior tag
"Ha jól tudom az operációs rendszer magában tud egy hardvert (aminek esetleg van Fw-e) működtetni."
Ez az OS-ek egyik feladata. Emellett tud interaktivitást biztosítani a felhasználónak (ezt meg is tette a 9x-es vonal, sőt az előzőek is), illetve a rájuk alapozó programoknak API-t biztosítani.
Utóbbi kettőt a Windows 9x-sorozat is nagyjából (sok helyen 16 bites megkötéssel) megfelelően teljesítette (a Win32 API először Win3.11 körül jött ki), előbbiben kifogásolható volt ugyan, de azért a .vxd-k és a közvetlenül azokat kezelő (mert muszáj volt) programok nem shell-programok voltak. Ugyanakkor egy eléggé zsákutca volt ez a fajta 'drivel model' (finoman fogalmazva, még a DOS-os megszakításokhoz képest is), ahogyan maga az egész 9x-vonal, mert már mellette megvolt házon belül az alternatíva, ami hosszútávú lett.
Viszont az akkoriban zabálta pl. a RAM-ot: 1995-ben 16-32 MB-ot említeni asztalon olyan volt, mint ma 8-16 GB-t.
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
Ha jól tudom az operációs rendszer magában tud egy hardvert (aminek esetleg van Fw-e) működtetni.
Na magyarázd meg hogy a Win95 hol tudott ilyet. Nem API kérdése.
Ott a shellre írtak programokat, azt'csókolom.@DeltaPower : Ott a pont, back to the roots...
Mutogatni való hater díszpinty
-
DeltaPower
addikt
a következő verzió a 6.22-es lesz?
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
floatr
veterán
válasz #06658560 #39 üzenetére
A winNT a 3.x-es sorozat mellett indult világgá, és emígyen kapta ő is a 3.x-es verziószámozást. Tod, csakhogy felismerjék a népek. Küllemre is arra a csapatra hajazott, bár a belbecs már tökre más volt.
Aztán jött a 95, és vele majdnem kézenfogva az NT 4, akik szintén hasonlítottak egymásra. Később jött a 98/SE/ME, majd kihaltak, de az NT 4 csak a SP-ket halmozta. Aztán gondoltak egy merészet a msék, és az NT 5-öt már tyű 2000-re keresztelték, majd hirtelen az 5.1-et XP-re. Aztán jöttek longhornnal meg blackcombbal az ötlet-osztályról, de végül vista lett a 6os.Szal ez a 3.x -> 9x/ME széria genetikai zsákutca lett, de a verziónevét átvette az NT família.
Én szívem szerint Windows Jabberwocky-ra szavaznék, bár ezt a WE-t (working edition) nem lehet túllicitálni.
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Szerintem jóó lesz az egész, én már várom. Remélem a 64bittel nem lesz annyi probléma, bár a memóriaigény növekedésével kénytelen lesz az egész softwareipar átállni, és csak 64bites alkalmazásokat gyártani.
Artengo TR 990 Pro
-
dabadab
titán
Tulajdonkeppen mi az alapja annak az elkepzelesnek, hogy a Microsoft barmit is lenditett volna a PC sorsan?... (Marmint azt leszamitva, hogy bizonyos piacokat annyira tonkrevert, hogy a fiatalok szamara mar-mar magatol ertetodo, hogy ott csak MS termekek vannak - ergo MS nelkul nem is lenne ott semmi).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
floatr
veterán
"Egyébként meg nyugodtan köpködhetsz, de ha a Linux "közösségen" múlt volna a PC sorsa, még mindig nem tartanánk sehol. " -- de szerencsére itt volt ez az egyszeri Bill, aki tökre megmentette a PC-t az IBM-től Jól odavágott neki, és övé lett a fele királylány
-
bambano
titán
1. Nem ütöttem el a topic átlagos hangulatától.
2. Nincs kereszteshadjárat, ne vizionálj ilyet.
3. Az "ősellenség" topicok 99.99%-ában nem jártam soha.
4. Az, hogy jelenleg nem fizetsz minden duplaklikkért külön az ms-nek, az a linuxos közösségen múlt.Ja, és pont kinéztem az ablakon, miután beírtam az előző hsz-t...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Teszek a kereszteshadjáratodra, egyszerűen bunkó dolog állandóan beszólni az "ősellenséggel" kapcsolatos topikokban, salala fórumtárs szintjén mozogsz.
Egyébként meg nyugodtan köpködhetsz, de ha a Linux "közösségen" múlt volna a PC sorsa, még mindig nem tartanánk sehol.
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #26 üzenetére
Elhiszem, hogy rossz neked attól, hogy mások látnak alternatívát, de ez ettől még nem trollkodás. Attól tartok, előbb győzök meg bármiről egy nőt azokon a napokon, mint téged...
-
kraftxld
félisten
válasz WonderCSabo #36 üzenetére
start, futtatás, winver
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
P.H.
senior tag
"a cucc összességében állati messze volt holmi DOS-os GUI könyvtártól vagy effélétől"
Ez teljesen igaz, de:- 9x-vonalon felhasználói programban ki lehetett adni a processzor privilégizált utasításait is, ez azért nem a szó szoros értelmében vett kernel/user kód szétválasztásról árulkodik.
- "Volt ám a régi Win-eknek is saját API-juk, memória kezeléstől a fájlkezelésen át mindenre, és ezek Vista-ban is kb ugyan azok mint annó 95-ben, a Win32 API."
Viszont máig nem tudták lefedni a DOS API-t 100%-osan: a DOS-os subst parancsnak van API-megfelelője? Vistában is ki lehet adni parancssorban. Ez azért lényeges, mivel mindenféle kerülőút nélkül létre lehet hozni 256 karakternél hosszabb path-okat is a file-rendszerben (FAT32 és NTFS is támogatja), viszont hozzáférni csak a subst segítségével lehet később, enélkül az Intéző sem tud.Amúgy számolgattam NT vonalon: NT4-hez 6 Service Pack érkezett, W2K-hoz 4 SP volt, XP-hez 3, Vistához érlelődik a 2. Tehát a Windows 8 lesz az elsőre tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
erdoke
titán
-
WonderCSabo
félisten
Hol lehet a Vista build-verzióját megnézni? Nálam számítógép tulajdonságainál nincs.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Grigorisz #34 üzenetére
Már az első Windows 95 alatt is 7.0-s DOS volt, a korábbi Windowsok pedig nem voltak DOS verzióhoz kötve, azt hiszem a 3.11-nek már min. 5.0 kellett, de ha 6.22-t kapott akkor sem panaszkodott.
-
Grigorisz
aktív tag
válasz VaniliásRönk #26 üzenetére
ez egy kijelentés. esetleg valami információkörítés, hogy melyik mivel kivel hogyan? csakhogy legközelebb ne írjak gyíkságot.
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
ddekany
veterán
"A windows 98 előtt tudtommal mindegyik windows durván fogalmazva csak egy DOS alapú grafikus felület volt, semmi több... "
Én mondjuk ezzel soha nem értettem egyet... Tulajdonképpen nagyon nem. Szerintem akik ezt mondják, nem írtak alkalmazásokat mind DOS-ra, mind pl. Windows 95-re (azaz Win32-re). Volt ám a régi Win-eknek is saját API-juk, memória kezeléstől a fájlkezelésen át mindenre, és ezek Vista-ban is kb ugyan azok mint annó 95-ben, a Win32 API. Sőt, saját exe formátumuk van (ez is 95 óta kb u.a.), stb. Azaz te mint alkalmazás fejlesztő abszolút nem használtad a DOS-os rendszerhívásokat, gyakorlatilag nem láttál DOS-t sehol, úgy 95 mint Vista alatt. És a felhasználó sem, sehol semmi fekete ablak ahova gépelni kell, sehol semmi megkötés hogy egyszerre csak egy normál (nem speciális rezidens) alkalmazásod futhat, sem 95 sem Vista alatt. Az, hogy a motorháztető alatt voltak gányolások a 9x-ekben, OK, azt simán jogos fikázni, (főleg UN*X (Linux) oldalról, ahol a magot mindíg igen komolyam vették... szerveres világ), de attól még a cucc összességében állati messze volt holmi DOS-os GUI könyvtártól vagy effélétől.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Gratulálok a sok nemiszerv arcúnak, ehhez sok think-tank és maszti kelhetett! Jaaaj édeseim, hogy csapnák ketté az arcotokat csatabárdal... DE természetesen mi egyszeri emberek már rég teszünk a nevekre, már megszoktuk hogy teljesen véletlenszerűek, nem csak az MS-nél, hanem kb minden nagyobb IT-s cégnél... na de mégis, ha már ez a téma. Régen itt nem voltak gondok, mert jobbára mindennek volt egy verziószáma és kész. A nagyobb verzió újabb, csókolom, ja és általában az első szám változása (pl. 1.x -> 2.x) jelölt valami fontosabb váltást. Aztán valami emberiség szemétdombjára való véglények feltalálták, hogy áhhh, hát ezt el lehet ám b*szni! Hohó! Legyen MX, meg XP, meg CS meg Me, meg ilyenek... És akkor ugye, na paraszt, ezt rakd sorrendbe: Vista, 2000, 7, XP, Me, 95? Naaa? Ugye milyen kis hülye vagy, hogy ezt sem tudod? Egyébként az évszámos nevek is teljesen jók voltak szerintem, talán még informatívabbak is átlag usernek mint a verziószám, de neeem, azok sem maradhattak, mert VIGYÁZZAT, jól érthető és még logikus is... nehogy aztán! Veszélyes!
-
HXY
addikt
Én a 6.1-ből a PDA változatokra asszociálok...
-
-
Engem aztán nem zavar hogy minek hívják, csak ne legyen olyan roncs mint az eddigiek. Ennyi. Nekem is csak azért lesz fent (mármint hogy a Linux mellett) hogy lövésem legyen hozzá
A mezei usereket meg még ennyire sem érdekli...Egyébként egy ilyen kaliberű "informatikus" meg már nem informatikus hanem üzletember. Oda meg nagy pofa kell csak.
@bambano : Ezt támogatnám már én is...
Windows Last Horror edition[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Grigorisz
aktív tag
nem kötözködésképpen de emlékeim szerint a 95 alatt még DOS 6.22 futott a 7.0 a 98-tól volt. 3.x alatt meg amid volt 5.0 és társai NC-rel
ha rosszul emlékeznék akkor azt tudjátok be a kornak
[ Szerkesztve ]
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
leviske
veterán
Ha már annyira a Vista kompatibilitásra akartak utalni, nem tudom miért nem Vista II lett. Az lenne a legegyértelműbb...
Vagy esetleg Vista SP2...
-
FTeR
addikt
fontos, h nem windows hét, haem windows seven!
-
dabadab
titán
válasz #06658560 #15 üzenetére
"A 95 az mi votl? 3.x, vagy 4.x? "
Egyik se, abban nem NT kernel volt, teljesen mas, mara kihalt ag. DOS 7.0
"Es a NT 4.0?"
Hat, ez szerintem menni fog
Ez a "generacio" dolog abszolut kamu hulyeseg, semmihez semmi koze.
Volt az MS-DOS: 1.0 - 7.0.
Aztan voltak az arra epulo 16 bites Windowsok: 1.0 - 3.11.
Aztan voltak a 16/32 bites hibrid, meg mindig DOS-ra epulo rendszerek: 95, 98, ME.
Kozben ezekkel parhuzamosan (az elso verzioja a 3.11-gyel egy idoben jelent meg) nekialltak csinalni az NT-t, amit eloszor szepen verzioszamokkal illettek, aztan mar csak fantazianevekkel: 3.1 (ez mondjuk eleg hulye verzioszam az elso kiadasnak, de gondolom nem akartak elavultnak tunni a "hagyomanyos" Windows mellett), 3.5, 3.51, 4.0, 5.0 (2000), 5.1 (XP), 5.2 (Server 2003, XP 64 bit), 6.0 (Vista), 6.1 (7)[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
Valaki kisegitene? A 95 az mi votl? 3.x, vagy 4.x? Es a NT 4.0?
-
hemaka
nagyúr
Nem, nem értem, és lehet nem is akarom.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
localhost
Közösségépítő
"Tehát úgy határoztunk, hogy a Windows 7 kódja Windows 6.1 lesz."
Miért nem vagyok ezen meglepődve ?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
marcee
addikt
Érdekes. Az XP nagyobb lépésnek tűnt a 2000-hez képest mint az előzetesek szerint a 7 a Vistá-hoz képest.
\m/
-
bambano
titán
A mitológiában a hetedik fiú hetedik fia varázsló, csodatevő ember, a messiás. Várjátok tehát a windows 7 sp7-et
-
enterlaci
senior tag
Hogy lehet, hogy egy ilyen kaliberű informatikus nem ismeri a logikát?
Mindenesetre, kíváncsian várom a megjelenését és az első SP-et természetesen. Egy kisebb particiót majd csinálok neki, aztán meglátjuk..
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
fekeandras
őstag
Kíváncsi leszek a végleges verzióra.biztosan ki fogom próbálni de nem hinném hogy veszélyben lenne a Linuxos partícióm.
[ Szerkesztve ]
-
Misi 007
őstag
Ennek örömére nálam addig marad az XP amíg csak lehet!
-
törölt tag
Szerintem a Windows 7 egyszerű név, vehetjük úgy, hogy a "hetedik darab" az NT kerneles OS-ekből. Bár valami fantázianév, pl. Vienna jó lett volna.
-
Morden24
nagyúr
Speciel én jobban örültem volna az év vagy a fantázianév elnevezésnek, de ezzel sincsen semmi bajom, a bonyolultság miatt való nyivákot meg annyira nem értem.
A legtöbb embernek felesleges tudnia, amúgy sem érdekli, de nem egy nehezen megszerezhető infó. Aki meg ért hozzá, azt max, akkor zavarhatja, ha nagyon kötözködni akar. A verziószám meg nem hiszem, hogy az átlagfelhasználót érdekelné.
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
Na hát, még terméknevet se tud kitalálni a Microsoft. Valahogy nem lepődök már meg.
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Kriza
őstag
Úgy látom van egy-két idióta az IT világban (pl. NV is), aki az olyan - látszólag - pofonegyszerű dolgokat is, mint a verziószámozás vagy a terméknevek, agyon tudnak bonyolítani, hogy a mezei user véletlenül se tudjon kiigazodni, hacsak nem egy többnapos előtanulmány árán.
Más kérdés persze, hogy ezeknek a személyeknek valószinüleg elfogadnám a havi fizetését az éves fizetésem helyett.
[ Szerkesztve ]
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Retró játékok eladóak
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest