Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morden24

nagyúr

válasz fene_vad #117 üzenetére

Itt az a gond, hogy nem csak az MS, de az OEM jó híre is kockáztatva lenne.
    Azt azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy alternatív OS-ekkel elég kevés esetben tesztelnek a gyártók (az, hogy rácsesznek valamire egy Freedos-t, az max. arra garancia, hogy senki a cégnél nem nézett utána, hogy bármi más gond nélkül működik-e rajta), ami közvetlenül ÉS közvetetten is lecsapódna az MS-en és az OEM-eken is, ami végeredményben szerintem senkinek nem előny.

Én amondó vagyok, hogy a piacnak nem tenne jót, ha össze lenne kuszálva azzal, hogy olcsóbban, "oldd meg otthon" módon OS nélkül lehetne megvenni a gépeket, mert a túlsúlyban lévő home userek magas százaléka erre alkalmatlan (ezt nem lenézéssel mondom), és rá fog baszni, mert nem néz utána semminek, csak annyit lát, hogy A.) ajánlat 10 ronggyal kedvezőbb, mint B.) - főleg egy olyan világban, ahol a webes és/vagy nagyboltos vásárlás eléggé feljövőben van, tehát már a "jóindulatú boltos a kis PC boltban majd elmagyarázza" faktor is kipotyog.

Valljuk be, a low-end szegmensbe nem azért kerülnek Win nélküli gépek, mert ott olyan sokan használnak alternatív OS-t, hanem mert a gyártók tudják, hogy a termék árának 5-10%-os csökkentésével nagy mennyiségű vásárlót nyerhetnek.

A véleményem az, hogy a mostani rendszer teljesen jó, ezt fejeljék meg annyival, hogy az előtelepített OS (nyilván Win esetében), illetve a hozzá tartozó szolgáltatások költségével növelt ára visszaigényelhető legyen a vásárlás megtétele után, ellenben ne a cikkben felvázolt [júzer <- MS <- ? -> OEM] módon, hanem [júzer <- OEM <- MS] módon.

Ez szerintem megoldaná azt, hogy akinek nem kell a Windows, az megkapja a lóvéját, de elkerülhető egy komoly konfúzió a piacon.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

Új hozzászólás Aktív témák