- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator666
aktív tag
válasz
cherockee #33 üzenetére
Polllen Nos sajnos nem vagyok filozófus, de ha jól tudom a matematika egzakt tudomány. Milyen 'ténynek' minősülnek a mínusz számok? A gyökvonás? A komplex számok? A 'tények' axiómák, vagy axiómákon alapulnak. Az axióma 'by definition' általánosan elfogadott kijelentések (ha úgy tetszik tények). A matematika akadémikus szinten (ha jól tudom) valamilyen feltevésen alapul (egy axiómából indul ki), így lehet spekuláció alapján olyan valóságteret alkotni, ami tulajdonképpen nem materializálható, mégis teljesen következetes és látszólag létező.
Amennyiben úgy döntünk, hogy az axiómákat semmisnek tekintjük, úgy az ezekre építkező rendszereket szintén.
Habár ez már egy kicsit mély nekem, úgy hiszem az eddigi spekulációk alapján az, ha kiegészítjük a korábbi okoskodásunkat a 'tény' szóval, nem hoz semmilyen minőségi többletet.cherockee Részben igaz. Én azt állítom, hogy abszolút igazság és nem azt, hogy igazság nincs. Tudunk igazságot kreálni magunknak, de a kérdés az, hogy az én igazságom mennyire igazabb a tiédnél. Tehát mennyire vagy képes fenntartani a saját elképzeléseidet az enyéimekkel szemben. Ezért az én igazságom szintén nem abszolút. Ez végülis az érvelés menete azt hiszem, amivel az elménket pallérozzuk.
Természetesen nem hiszek a mátrixban, meg hasonló dolgokban, de gondolkodni/spekulálni jó dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az amerikai nagykövetségek levelezésének közzététele Franco Frattini olasz külügyminiszter szerint a diplomácia szeptember 11-éje.
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Jövedelem
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- HP Pavilion 2 in 1 Laptop GARANCIÁLIS 2026.07.20-ig
- i9-9900KF RTX 2060 16GB DDR4 1TB SSD Gamer PC!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest