Új hozzászólás Aktív témák
-
sirdenis
tag
Csak el ne kobozzák a rend szorgos őrei az összeset.
-
fornettisuti
veterán
ervenyes felelossegbiztositas is legyen🙂
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
ZooLLeR
tag
Helyszíni magyar nyelvű útmutató is kell,különben bünti.
Farhát eladó.
-
flashpointer
őstag
Ervenyes orvosi vizsga az iranyitoknak? Meg rosszul lesz valaki es kiirtja a varost az elszabadult gepe!
-
Jester01
veterán
Ha holnap is ekkora szél lesz, az nem feltétlenül "jó idő" drónozáshoz gondolom.
Jester
-
pusszycat
nagyúr
Ezek vízállóak? Számít a méret?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
edward2
addikt
válasz flashpointer #6 üzenetére
2001 szeptember 11-én is drón verseny volt.
-
rudi
nagyúr
Jók ezek az epés kommentek és sajnos nem alaptalanok. Az a 444-es eset, különösen a nyomorult média lekezelésével hatalmasat ártott a mindenféle kicsi gépekkel lehetőleg legálisan repülni akaró, lelkes hobbistáknak.
A Velencei tónál rendezett verseny viszont teljes mértékben a ma érvényes, RC "játék" reptetés szempontjából nézve meglehetőse irreális szabályozás szerint zajlik majd. Van terület- és légtérhasználati engedélyük, minden pilótára felelősségbiztosításuk és ami még kell.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
fuze
őstag
Basszus, pont nem tudok elmenni, pedig érdekel. Nem lesz valami stream erről?
adms.hu | UI Designer
-
rudi
nagyúr
-
Jester01
veterán
Tényleg nagyon profi a szervezés, kivetítő, kihelyezett tv készülékek, onboard képek, lassítás, riportok amit akarsz. Éppen csak a drónok nem repülnek elég jól, a legtöbb futamban rögtön az első körben lezuhannak és leginkább 1 marad meg.
Netes közvetítés itt.
Jester
-
rudi
nagyúr
válasz flashpointer #22 üzenetére
Nem maradtam végig, így most keveredtem haza. Nagyon profi volt a rendezés és a közvetítés is, nem gondoltam, hogy ennyire színvonalasan és nagy formátumban fogják tolni. Voltak gondok az interferenciával és a futamok menedzselésével, de elsőre szerintem fantasztikusat teljesítettek.
-
rudi
nagyúr
válasz flashpointer #22 üzenetére
Ne tudd meg milyen profi volt a kinti stáb. Hét high-end kamerával tolták és volt még egy drónjuk is. A versenyek alatt a kommentátor végig tudta a versenyzők sorrendjét összidőt, köridőt még a pilótákról is volt alapinfója. Amikor lement a futam és a következőre kellett várni szinte mindig ment interjú valamelyik pilótával és kb. 2-3 percen belül már nyomatták a kivetítőn és a kirakott vagy egy tucat tévén az épp véget ért futam érdekességeinek összefoglalóját. Ezen a téren szerintem messze-messze túlszárnyalták a dubaji, egymillió dolláros versenyt
-
Lipton
őstag
Nekem kicsit csalodas volt. Gyakorlas elso fel kore utan dron a foldon. Egy versenyzo korozgetett.
Elso verseny a 3-bol csak 2 indulo, egyik elso korben homokban, a masik "koronkent 2 hiba".
Teny, hogy eleg nagy szel volt de en "profiktol" sokkal tobbet vartam. Azt hittem sokkal pontosabban mennek. Jo lett volna tobb gepet latni a levegoben.
A kozvetites es a tobbi resze valoban jol egyben volt.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Hat azert vegyuk eszre, hogy nagy valoszinuseggel senki sem profi versenyzo, ez csak melo melletti hobbi. Korlatozott a rafordithato ido mennyisege. Amikor meg van idod gyakran betojik a technika es el is ment a 7veged gyakorlas nelkul. En annak orulok, ha FPV nezetben le tudom tenni egy 2 meteres korben a gepet.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Lipton
őstag
válasz Teréz Atya #26 üzenetére
Ugy hirdettek, hogy orszagos bajnoksag, stb.
Hat igen, nekem is van egy gagyibb darab es bena is vagyok vele illetve irtam, hogy eleg nagy szel is volt.
Az elvarasaimhoz kepest volt furcsa, ennyi. -
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom nagyon fiatal még az egész "sport", vagy akármi is ez, szóval tényleg inkább amatőr versenyzőknek lehet tekinteni őket mindenféle szempontból (mindenféle negatív felhang nélkül). Gondolom egy év múlva mindegyik sokkal "profibb" lesz, sőt akinek az anyagi oldal nem okoz gondot és tehetséges, bárhova odaérhet, ha komolyan veszi a dolgot.
Olyan ez is, mint sok évvel ezelőtt mondjuk egy snowboard, vagy windsurf magyar bajnokság, vagy mondjuk a magyar "amerikai foci" bajnokság pár éve.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
fairi
addikt
Így ebben a formában nagyon unalmas volt,nem is az volt a baj hogy mondjuk lehet a gépek az első percben földbe csapódtak (egy két esés még látványos is volt), hanem műsor nem volt pattogós, mindig várt az ember várt és várt (igy kellett volna: Csoport 1 edzőkör befejezi megy javítani és azonnal indul Csoport 2 edzőköre, ha befejezte a csapat 2 akkor indul a Csoport 1 időmérése és megy a Csoport 2 javítani stb)..Ehelyett hosszú holdidők és unalom.
Időben nem indult és és még 6 kor is tartott pedig már eredményhirdetésnek kellett volna lenni.
Első órában telve volt a nézőtér utána meg bárhol lehetett üres helyet találni, simán elunták az emberek.
1-2 perc műsorra órányi holtidő összefoglalva az élmény.[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Szerintem az elvárásaid voltak furcsák. Eleve mi ez, hogy profiság, ne vicceljünk már Ez egy hobbi kérem szépen, ami nagyjából egy, de maximum két éve létezik Magyarországon, de világ szinten is csak pár évvel idősebb, hogy lennének már itt hibátlan csúcsmenések? Két szívás nehezítette a dolgokat, az eséskor a nyitott kefe nélküli motorokat megtöltő homok és az interferencia.
Ezeken csiszolnak még, aztán következőre már teljesen jó lesz az egész futam az esésekkel, mindennel együtt. Mondjuk a Hungaroring aszfaltján fájós lesz az odacsapás (gondolom megemelik a kapukat), de legalább nem az lesz, hogy az egyszerűbb távirányítók 2,4 GHz-es frekvenciáját húsz Wi-Fi zavarja mint ahogy Velencén.
-
rudi
nagyúr
Mondjuk az kiderült a helyszínen, hogy mi magyarok a tízmillió drónverseny rendező országa is vagyunk Kb. mindenki jobban tudta, hogyan kellene megrendezni jobban a versenyt, hogy ne legyenek várások. Jellemzően azok, akik interferenciáról, RC-zésről és ilyenekről még sosem hallottak
Én jártam már RC autó meg heli versenyen, nagyjából azt kaptam, amire számítottam, csak a vártnál is durvább interferenciára nem számítottam. Sajnos az is bejött, ami motoszkált a fejemben, hogy a pilóták nem lesznek technikailag maradéktalanul felkészülve az időmérő és közvetítő rendszer integrálására.
Szerintem a következő versenyeken nagyon sokat fog fejlődni a lebonyolítás. Ötleteim nekem is vannak, de szerintem se nekem se a legnagyobb többségnek nem jut olyan az eszébe, amire az FPV témában nálunk sokkal mélyebben mozgó rendezők ne gondoltak volna.
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
Mitől is volt az interferencia? Tv-sek kezdetben wireless közvetítették jelet, ami néhány embernek eléggé bezavart.Főleg a vezérlés, mert az 2,4 GHz-en volt.Végefelé megszűnt mert bizarr elszállások ritkábbak lettek.
Összességében maga drónozás nem alkalmas nézők számára,messze nem közönségbarát műsor.
1 perc verseny és utána 59 perc harc valamivel amit a néző nem lát. -
rudi
nagyúr
Szerintem várjunk meg az erős kijelentésekkel még néhány versenyt. Bőven volt privát Wi-Fi is ami 2,4 GHz-en zavart, valamitől az FPV rendszer sem akart rendesen menni az elején, pedig az nem 2,4 GHz-es, illetve bőven volt technikai inkompatibilitás az egyedileg épített gépekkel és FPV rendszerekkel. Végül de nem utolsósorban meg ott volt a homok és a pálya kombinációja. Nem mindenki volt elég technikás a pályához és amit a homokba tette magát (enélkül ugye akkor sem végezhettél, ha nem estél le) garantált volt az időigényes tisztítás. Ezeknek a dolgoknak a többsége viszont kezelhető a jövőben.
-
edward2
addikt
-
Fairivel értek egyet, jobb lett volna, ha váltják egymást a csapatok. Most nem gondoltak rá, de remélem legközelebb igen, mert szívesen néznem ha pörgősebb lenne. Nem az interferencia miatt kellett sokat várni, hogy két menet közt újra versenyképesek legyenek a gépek.
A hungaroring pedig passz, Pesthez kozelebb, de kocsi nélkül megközelíthetetlen kategória. -
rudi
nagyúr
Utólag lehet okoskodni, én viszont ott voltam a gépek bekötésénél, így tudom, hogy a menetek közti váltások még több időbe kerültek volna. Mert nem minden gép ette meg rendesen a közvetítéshez használt képátviteli rendszert, illetve nem volt nekik kellő mennyiségű előkészítve belőle. Optimálisan összerakott és felszerlet gépnél 1-2 perc lett volna ez a váltás, de sok volt a nem optimális gép. Nyilván a következő versenyre másképp készülnek majd.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Azt el is felejtettem, hogy a műsorvezető srác (nem tudom ki volt, lehet, hogy fel kellett volna ismernem, akkor elnézést ) külön dícséretet érdemel az angol interjúért is Az egész tevékenysége nagyon profi és szimpatikus volt.
A gyerekbetegségeket majd megoldják, de ha ezt bárkinek megmutatják, látszik róla, hogy komolyan lehet venni nem pedig valami idétlenkedés. Szponzoráláshoz és egyéb szervezéshez ez jól jön.
Nem tudom a szervezés ezen részéért ki volt a felelős, de láthatólag volt mentőautó, tűzoltóság, rendőrség és még a kukákat is űrítették menet közben. Néhány rendezvény tanulhatna tőlük.
[ Szerkesztve ]
Jester
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kutya topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest