- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jamesch
tag
Be akartam üzemelni az otthoni gépemre egy egyszerű FTP szervert hogy kívülről tudjak le-fel másolni. Totalcommanderből teszteltem, hogy jól fut-e, localhost-ként hívva a server minden ok, de ha a router külső IPjét használom és a megfelelő portot, nem működik. Portforward be van állítva, ConnectBox tűzfalának kikapcsolásával is próbálkoztam de nem megy.
Próbáltam pingeni is a routert kívülről, belülről, az se megy, egyedül a routerből tudom önmagát pingelni. Ez normális, direct letiltották a pinget is?
Írtam az ügyfélszolgálatnak, annyit írtak 5 nap után, hogy használjak saját routert, de nem látom ez hogy segítene, meg ha direkt van korlátozva vmi annak mi értelme ilyen szinten.
Tudtok tanácsot, infót adni? Benéztem vmit? Tényleg csak modem mód meg még egy router közbeiktatásával működhet ez? -
spiky03
veterán
Nah az admin felületre már betudtam lépni, kaptam segítséget egy másik forumról.
Viszont kevesebb beállítási lehetőségem lett így a modemben, mint előtte volt.
Mondjuk jelenleg nem gond, mert megy rendesen a net meg a wifi is az Asus routerről, meg a NAS is aktív a töltésnél.
Én a routerben nem állítottam semmit sem, az maradt úgy, mnt ahogy volt még a PR-es modem alatt. Ott vannak beállítva a port forwardok a NAS-ra.
Godnolom akkor ez jól van így mert megy szépen minden. -
TCr
veterán
Urak, ha összekötöm az új routert a CB-vel, milyen "bejelentkezési" beállítások lesznek szükségesek?
ADSL-nél ugye PPPOE volt, de itt nincs felhasználónév/jelszó. -
spiky03
veterán
válasz
Gubek-Einste #631 üzenetére
Meg is tettem. At is allitottak es az ujrainditas utan mar megjelent a modem beallitasi lehetoseg es miutan atallitottam mar a NAS is aktiv lett megy a feltoltes is.
Viszont most meg nem tudtam a modem admin feluletere belepni.
Erre van valami otlet, hogy mi tortenhetett?Igen nekem is hamar megcsinalta a kis csaj,tobbet vartam arra, h felfegyek, mint ameddig a beszelgetes tartott.
-
TCr
veterán
válasz
Gubek-Einste #631 üzenetére
Én is ma kértem, pár perc alatt megvolt.
-
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nem tudjátok, hogy hogy tudom azt beállítani, hogy a UPC-s modemen keresztül aktív legyen a NAS feltöltése?
Ma cserélték le a PR Telecomos modemet UPC-sre.
A PR-es modem mögött volt egy ASUS router, arra volt LAN-on rákötve minden eszközöm meg a NAS is. Átdugtam a LAN kábelt az új UPC-s modembe és a hálózatom az ugyan úgy megmaradt, azzal a jelszóval meg Wifi névvel, amit körábban beállítottam.
Viszont a NAS az passzív lett.
A PR-es modemnél ezt úgy tudtam beállítani, hogy aktív legyen, hogy írnom kellett egy levelet a PR Telecomnak, ahol az ASUS router MAC címét kellett megadni és ők állítottak valamit a központban, mert olyan jó volt a modemjük, hogy abban semmit sem lehet állítani.
Nah most a UPC-nél lehet állítani a modemben elvileg mindent és azt nem tudom, hogy mit kellene állítanom, hogy aktív legyek?
A NAS-nak fix IP-je van.Köszönöm a segítséget előre is!
Lehet nálam is akkor ez a IP6 v IP4 problémám van?
Mert én sem látok modem beállítási lehetőséget! -
TCr
veterán
Az ADSL modemen egy dedikált port volt router fogadására, de ezen a CB csodán 4 db LAN port van.
Hová ajánlott kötni a routert? INT1-re? -
TCr
veterán
Köszönöm!
-
net91
senior tag
-
TCr
veterán
Sziasztok!
Mit kell átállítanom a menüjében, ha szeretnék mellé routert venni (Asus AC65P) és a Connectbox-ot csak modemként szeretném használni?
-
GeeTeQ
tag
válasz
Gubek-Einste #617 üzenetére
leginkább telóval mérek. huawei p20 lite. ugyanezzel a telóval más hálózaton anyóséknál szintén 2.4ghz-en 80mbps-t mértem, és nekik csak 150/30as netük van.
ugyanilyen lassú sebességet ad az asus k53s laptop is wifin (N-es szabvány), huawei p8 lite is, samsung s4 mini is, asus r557L laptop is.
mindezek az eszközöknek szintén sokszor csak 1-5-10 mbps értékek vannak, a 2.4ghz-es hálózat 20mhz sávszélességben sugároz (beállítva 20/40-re a connectboxban). -
-
GeeTeQ
tag
sziasztok... bár nem UPC, hanem német UNITYMEDIA, de ugyanaz és ugyanez a Connectbox csodaszar.
a wifi jelem maximumon általában, de a sebesség a nulla felé közelít. 1 méteren belül max 40mbps-eket mérek 2.4ghz-es N-es wifin. semmi nem zavarja mondjuk így, mert már kivittem a teraszra is, ott is ugyanez.
1 szobával arrébb sokszor szintén maximumon van a jel, de a sebesség már csak 1-5-10-max nagyonmax 20mbps ritkán... szerintetek mi a rák van?kipróbáltam azt is hogy kikapcsoltam a wifijét (a szolgáltató miatt nincs brigde mode), és rákötöttem saját tp-link archer v600r woutert, de a sebességhelyzet pontosan ugyanaz...
olyan mintha a szolgáltató korlátozná a wifire menő jel erősségét... létezik ilyen?
mi a fene van? és mi a megoldás?
már próbáltam mindent. fix csatornák, faxom tudja még mik amit csak lehet.(kábelen 300mpbs-t mértem, de amúgy 400/20-as a jelenlegi csomag.)
-
murdoc34
újonc
válasz
Gubek-Einste #612 üzenetére
Koszonom a leirast, holnap neki is ugrok es bizom benne minden klappolni fog!
-
-
Gunners
csendes tag
Üdv
Ha modem módban is vannak lagok akkor mit lehet tenni? CB csere, rossz kábelezés vagy felejtsem el a multiplayert? -
murdoc34
újonc
Sziasztok.
Szeretnek otletet, tanacsot kerni a kovetkezokhoz:
Connect Boxom eddig es most is router mode-ban uzemelve , Wifi beallitva szolgalta ki a lapit, mobilokat stb. Minden rendben van/volt.Sajnos a wifi jelerosseg nem ert ki a muhelybe ahol heggesztes kozben szerettem volna heavy metal-t hallgatni
Ezert gondoltam, hogy kivezetek UTP-t a muhelybe padlason keresztul es ott racsatolok egy wifi routert es szetosztom a jelet, hogy akar meg a kerti sator alatt is legyen jel. Ekkor radobbentem ,hogy ha a muhely routeret beallitom akkor a benti wifi elszall. CB-n nem allitottam at semmit, azt remeltem ,hogy a benti Wifi megmarad, de ugye nem maradt meg es csak a muhelyben volt internet.
Azt szeretnem megkerdezni, hogy megoldhato az, hogy a CB sajat Wifi-je is menjen, a CB-be ha dugok UTP-t akkor azon is menjen a net es ha kivezetem a muhelybe akkor ott tudjak meg egy masodik Wifi-t is beuzemelni? Igazabol azt akarom hogy a hazban legyen wifi es kabeles net ( utobbit a munkhahelyi masinam jobban szereti) es a muhelyben legyen wifi, ahol mobilrol nyomok hangszorora pusztito muzsikatElore is koszonom a tanacsokat
-
fifth81
tag
válasz
Gubek-Einste #603 üzenetére
visszamentem es tovabbra is szar az egesz.
Sajnos kabelen nem tudok tesztelni, mert a laptopon nincs a desktop meg messze van.
hogyan es hol lehet IP forwardot beallitani a UPC modemen, illetve hogy csak es kizarolag modem funkcioban uzemeljen? gondoltam megprobalkozom moge betenni egy erosebb sima wifi modemet meg a fenti szintre vmi jelerositot. -
zolee001
őstag
válasz
Gubek-Einste #608 üzenetére
Köszönöm
-
-
zolee001
őstag
Üdvözlet
Kérdés szintjén:
Régen upc bizonyos elöfizuk esetén engedte,hogy a modem/router bridge mód esetén fel tudott jelentkezni 3 db különbözö pl pc-vel és mind a 3 publikus ip-t kapott
PL a CB modem/bridge modban,3 db LAN portján 3 db publkus ip4
Ez a módszer napjainkban él e illetve hivatalosan engedélyezett e
Köszönöm -
válasz
Tróger Frank #605 üzenetére
A CB csak sima repeater-rel használható, WDS-sel nem lehet.
-
Tróger Frank
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #604 üzenetére
router
hát ugye ebben nincs olyan funkció, mint egy általános routerben. -
válasz
Tróger Frank #602 üzenetére
Sima repeater vagy WDS?
-
-
Tróger Frank
csendes tag
sziasztok!
UPC router mögé kötnék repeater módban egy Netgear WNR2000 routert.
a konfigolás megtörténik, de a UPC routerben nincs WDS mód, amivel feltudnám venni ezt.
bárkinek , bármi tapasztalata UPC (EMTA 3.0 1GB NO FixIP WIFI) router mögé kötött repeater témában? -
fifth81
tag
válasz
Gubek-Einste #599 üzenetére
irtam hogy korabban a 11es csatornan volt akkor miert pakoljam oda vissza ha ott sem mukodott jol?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kábelmodembe integált Wi-Fi router kisebb csomagok mellé is elérhető. De vajon megéri?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest