Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekünk egy helyi cég rakott össze sok 100 gépet. Ha behal és még garis, akkor kijönnek, viszik, és hozzák vissza megjavítva. Pedig nem brand gépek.
Lefagyni meg bármi tud, csak nem mindegy hogy attól döglik le a rendszer hogy beteszel egy olvashatatlan CD-t, vagy valami nagyobb kaliberű dologtól.
Nekem egyszer fagyot Linuxom : hibás Nvidia driver, ha az átlátszóságot bekapcsoltam, akkor vitte az egész rendszert. Ez volt kb. 2 éve. -
válasz
John Fowler #80 üzenetére
Ezzel azonban megdőlni látszik az a tipikus egységsugarú hozzáállás, hogy csak a Win tud fagyogatni, stb... (ez nem rád vonatkozott).
Brand gép pedig, khmmm.
Attól függ melyik gyártó. Persze ezek is meghibásodnak, de ilyenkor jön a lényeg: support. Ez is nagyon fontos pl. nagyvállalatoknál.
-
John Fowler
tag
Szerintem nem személyeskedtem. Lekicsinyelni sem állt szándékomban, de ha te úgy érezted, akkor elnézésedet kérem.
Más: elvileg az is volna a helyes út, ha minél kötöttebb hardverre fejlesztenék az OS-t. Sajna ezzel pont a pc flexibilitása -és olcsó ára- veszne el egyrészt, másrészt pedig sajna számos ellenpéldával is találkozni: ha megkérdezel egy MAC-est egy őszinte pillanatában, el fogja mondani hogy bizony a MACOS is fagy rendesen, illetve PDA-fronton sem túl változatos a hardver, mégis a WM is hajlandó irtó nagy hátasokat dobni rajta...
Brand gép pedig, khmmm. A gazdaságos diszkontban kapható összerámolt gépeknél jobbak, de nem sokkal. Nyilván a nagy brand-ek is törekednek a legolcsóbb beszállító kiválasztására, és a szalagjaikon sem kétdiplomás svájciak tákolják a vasat.
-
válasz
John Fowler #72 üzenetére
Na abban egyetértek hogy a Dell gépek semmivel sem tákoltabbak min az amit otthon raksz össze. Max. hülye csatlakozókat kreálnak maguknak, nehogy bele tud tenni egy szabváánycuccot ha behány valami. És persze jó drága.
A hülye amcsiknak biztos jó a tudat hogy márkás gépük van, nekem mondjuk a kis méretük (már amelyiknek) miatt kéne 1-2. -
John Fowler
tag
"legtöbbször már az is elég, ha nem nézed teljesen hülyének a fejlesztőcsapatot. nyilván végigvettek minden felmerülő szempontot."
Bevallom hogy elfogult vagyok, de sajna számos rossz tapasztalat késztet erre.
Épp az általad leírt dolgok hiányát látom az ms-termékek jó részévnél. Sokszor teljesen átgondolatlannak tűnnek, ami persze nem feltétlenül jelenti azt hogy a programozógárda volt a hülye; lehet hogy az érintett feature-t marketing, vagy design, vagy egyéb "stratégiai" okokból erőltették rájuk; ezt mi nem tudhatjuk, de az eredmény szempontjából végülis mellékes.Ez engem mint vevőt bosszant. (Igen, megvettem. Megbántam. De nem tudom megkerülni. És ez mégjobban bosszant.)
-
Neked nem fagy, nekem igen. Ennyi. De igen, attól, hogy mindenféle gagyigyártó, vagy nem gagyigyártó nem képes normális drivert írni a win alá, legtöbbször ettől fekszik meg. Egy brang gépnél pedig gyárilag kipróbált alkatrészekből állítják össze a gépet, lásd pl. IMB, Apple. Vajh' miért olyan stabil pl. a MacOS? Azért, mert adott egy standard hardver, amelyre célzottan lehet OS-t fejleszteni. Tessék!
#72:
Számomra az ie nagyon buta és fapados, böngészésre csak korlátozottan alkalmas.
Igen, számodra alkalmatlan. Másoknak meg nem. Kész!
Amúgy sem ezzel volt problémám, hanem a személyeskedő és lekicsinylő megjegyzéseddel...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Thunderzolee #67 üzenetére
9.51-gyel gond nélkül megy a freemail. Persze mondhatnám azt is, hogy aki freemailt használ megérdemli, de nem teszem
Gmail+átirányítás a magic combo, amivel használhatod a régi címed, amúgy az egész egy f*s. Több reklám van benne, mint a 6x akkora tárhellyel rendelkező gmailben, és amitől igazán kiráz a hideg, az a levelekbe beillesztett reklám. Ezek után mi szól a freemail mellett?
#72: De megvan a maga felhasználási területe: nálam pl, hogy szűz installkor valamivel rámenjek a www.opera.com-ra.
Detto. Nálam is csak egyszer fut telepítésenként (ami 2-3 év min.), és pont ebből a célból
-
FTeR
addikt
válasz
John Fowler #71 üzenetére
sztem a háttérben fogja töltögetni igény szerint, a kezdő hármas meg pnt a sebesség miatt van.
majd éles tesztből kiderül, de sztem egy ilyen füles process okkal kevesebbet fog enni, mint most egy-egy teljes iexplor.exe.
legtöbbször már az is elég, ha nem nézed teljesen hülyének a fejlesztőcsapatot. nyilván végigvettek minden felmerülő szempontot.sztem elég rosszul látod. nyilván a legnagyobb célközönséget próbálják kiszolgálni és ha olyan van ami ütközik, akkor annak a javára döntenek, ami több felhasználót érint.
te is azok közé tartozhatsz akik nem látják át az arányokat. az a párszázezer advanced user sehol sincs, ahhoz a közel egymilliárd 1biteshez képest. nézd meg azokat a programjaikat, amiket advanced usereknek készítenek, pl VS, ahol abszolút geek a célközönség.
milyen szerencse, h olyan még nem volt, h csak az ie volt az egyetlen böngésző a piacon, így mindenki megtalálhatta a neki legjobban megfelelőt. ha más nem, mindig ott volt a maxthon is (hamár opera nem a várt módon jelenítette meg a weblapokat).csak jelzem, h ie7 volt az első ie, ami megélte, h default böngim legyen (amit aztán o9 erősen megingatott). talán ez rávilágít arra, h nem vagyok elfogult a témában.
-
erdoke
titán
válasz
Thunderzolee #70 üzenetére
Valahol olvastam, hogy át kellett váltania a Freemail régi beléptetőjére, és csak akkor működött. Másoknak működik mindenképp. IWIW egy rakás fosch, az is csoda, hogy a nagyja megy rendesen...
-
-
John Fowler
tag
"Aki nem fikázza csuklóból a wint, és nincs belebuzulva a linuxba, az már nem lehet informatikus?"
Nem erről van szó. Az ms-imádat és a linux-buzulás is egy szélsőség.
Minden szoftvert -és OS-t- arra kell használni amire való.
Számomra az ie nagyon buta és fapados, böngészésre csak korlátozottan alkalmas. De megvan a maga felhasználási területe: nálam pl, hogy szűz installkor valamivel rámenjek a www.opera.com-ra.A windows fagyáshoz pedig nem kell voodoo varázslónak lenni. NT óta a kékhalál csak kernel-szintű hibáknál jön elő, de kisebb-nagyobb processzek ettől függetlenül simán befagynak (időnként nem is fagy meg igazán, csak több másodperces pause van, de egy core2-n ne lassuljon már be a gép egy sima szövegszerkesztővel, vagy outlook-kal...), csak máshogy adják a user tudtára.
Mi cégünknél csak Dell gépek vannak, meg 1-2 Toshiba noti. Meglepődnél ha tudnád milyen szarul összetákolt dolgok (leginkább a Dell desktopokra gondolok).
-
John Fowler
tag
Hagyjuk a személyeskedést.
Elsőre is értettem a cikket, csak te nem érted, hogy nekem épp ezzel a működési móddal van bajom. Ha alapból indít 3 processzt, akkor megkérdezem, hogy miért, mikor lehet hogy csak a menetrendet akarom megnézni és már zárom is a böngészőt. (Vagy mondjuk valami játék alatt alt+tab-bal váltva épp csak egy térképet akarsz nézni a neten, vagy hasonló) Ilyenkor felesleges 3 task-ra "felkészülni".
De ha valamiért megnyitok 20 fület, az 3-4-5 fele elosztva is azt fogja eredményezni, hogy ha valami miatt az egyik processz fagy, akkor a megnyitott fülek harmada/negyede/ötöde fog menni a levesbe. Murphy szerint pont azok amik fontosak.Ez az amit off-ban próbáltam érzékeltetni. Szép dolog az automatikus ie fül/processz-arányszabályozóvarázsló, de nincs az az AI ami előre tudja hogy én most csak 1 weboldalt akarok megnyitni, vagy van 5 olyan weboldal ami egyszerre kell, és mindet külön processzben akarom, mert úgy tartja úri kedvem. Sokszor még én magam sem tudom előre bazz.
Ez az amit az ms-programozók az istennek sem tudnak megérteni, hogy vannak emberek akik érthetetlen módon azt szeretnék, hogy az adott szoft úgy működjön ahogy ő akarja. Kiszámíthatóan.
-
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Thunderzolee #67 üzenetére
nalad lesz valami bibi, operaval megy a freemail is (de minek, ott a pop3), es a hackthat-re is beleptet ctrl+enter komboval (persze meg is jegyzi)
-
szab.tam
nagyúr
ha elkezdődtek a fagyások, kilépések, én is pancser módon először az fsb-hez kaptam, mondván túl van húzva a cpu, vagy a ram. közben a frászt. most már rutinosan kilövöldözök minden active x vezérlőt, kivéve az adobe flash player-t, és a pdf kezelőjét, (mert arra azért még szükség van). azóta semmi gondom.
és a firefox nagyon szép és jó, de aki használja, és hozzászokott a %-os nagyításhoz az ie7-ben, ahol minden nagyobbodik, a firefox hasonló megoldása fura lesz utána: ott a betűk más lépcsőzetben vastagodnak, ami nekem kifejezetten zavaró.
-
Csak halkan írom le, de szerintem nem nehéz cracket szerezni a Total Commanderhez. Aki sokat DC-zik, torrentezik, erről biztosan többet is tudna mesélni; és gondolom az itt ülő IT szakemberek is tisztában vannak ezzel.
Am úgy emlékszem a hatos TC örökéletesítő file darabkája nem használható a hetes sorozatú TC-k hez.
Az már jobban zavar, h ha nem vigyázok, akkor a TC alapból nem a Program Files mappába települ, hanem a C gyökerébe. Sosem értettem miért is jó ez?
A csoportos átnevezés pedig egy nagyon jó dolog; lehet, h ritkán kell, de akkor rengeteg időt lehet vele megtakarítani.Más:
IE7:
Mindent meg tudok vele nyitni. (Nekem legalábis még nem volt dolgom olyan oldallal, amit nem nyitott volna meg (asszem), de biztos van olyan is, elhiszem.)
Régen, mikor még a hatos létezett csak, akkor vettem csak észre, h lassú, mikor kipróbáltam Firefoxot. Meg FF-nek voltak fülei. Ez jó dolog volt, de nemsokra rá megjelent IE7, maradtam nála, mert FF-el van egy bajom:FF2, FF3:
nem nyitja meg myvipen a képeket, hiába viszem fölé a nyilat, nem érzékeli, h ott egy kép van, így hiába kattintok, mintha csak a háttéren kattintgatnék..
Már kerestem rá megoldást, mondták itt többen is, h milyen plugin, vagy script kell, fel is tettem, (asszem valami olyasmi volt a lényege, h az Explorer motorjával nyitja meg myvipet) jó is volt, de win reinstall után inkább hagytam a fe×ébe.
Ja meg egy netes játéknál (Travian) anno tudott egy-két extrát scriptek formájában, amivel könnyebb volt játszani, de már régóta nem travianozok, így nincs szükségem rá.
Meg van ez a srcipt, amivel iwiw fehér háttere teljesen fekete, na ez egy marha jópofa dolog... hihih..Opera9.5:
Mindent megnyit, kivéve
1. a Freemail.hu-t. Illetve megnyitja, de nem lehet belépni.
Nem tudom miért. Evvan. (Nem csak nekem, másnál se műxik.) Lakótársam régebbi sorozatú Operája gond nélkül megnyitotta, de frissített erre a 9.5-re, és kérdezte nekem se jó-e, mondtam nem bizony, sajnos vissza már nem tudta tenni a régebbit, így marad neki is a több böngésző használata.
2. A másik problémám, h iwiwnél a részletes keresésnél nem lehet használni, nem adja ki az eredményeket, csak folyamatosan keres; nem tudom a hibát elmagyarázni, aki tapasztalta már, az tudja miről beszélek. Sajna sokszor keresgetek emberket msn, vagy más paraméter alapján, így ilyenkor átváltok IE7-re.
3. A harmadik negatív dolog az, h egy bizonyos weblaphoz (az aláírásomban szerepel) hiába menti el a jelszót, nevet, mégsem jegyzi meg, mindig újra be kell írnom. De szerencsére ritkán használom.
DE nagyon jó a 9 gyorslink a címlapon!
Azon kívül van egy olyan funkciója, amire csak nemrég jöttem rá:
Nemrég el akartam menteni egy torrentfilet, át akartam küldeni valakinek, h letöltse, (nekem egy ideje nincs is fenn torrentkliensem, már szinte csak ftp-ről töltögetek), kattintok a torrentre, felugrik egy ablak, kívánja-e, h a bittorrent letöltse, viccesen igent kattintottam, aztán meglepetésemre felugrott a letöltések fül, és elkezdte letölteni. Az igen, mondom.Torrentezni is lehet Operával? Dájóó!
Nos, ezekre lehet azt mondani, h:
-myvipet nem használok
-iwiwen nem keresgélek
-freemailt nem használokÉn egy átlagjúzer vagyok, nem informatikus, nagyrészt Operát használom, az említett dolgok miatt néha IE7-t.
Munkahelyemen (suzukinál) jópár kollegának ismerem a szgépes szokásait, maradjunk annyiban, h szinte mindenkinek IE6 volt (legalább 50 fő). Azt még megértették, h miért van szükség az IE7-re, de a FFra senkit nem tudtam rávenni, sokan inkább visszasírták az IE6-ot is, de ravaszan azt füllentettem, h már csak teljes reinstallal lehet a hatost visszaállítani. Opera is csak azért lett többeknél kedvenc, mert van 9 gyorslinkje. Ennyit az átlagnál is átlagabb felhasználókról.Ami még nagyon jó, h a beírt szöveget visszatölti, nem kell újraírni, ha valamiért kilépek Operából. Ez nagyon pozitív. Most olvastam itt lejjebb, h ezt FF is tudja.
John Fowler:
"Operában én, mint felhasználó mondom meg, hogyha valamire ráklikkelek, akkor új fülön, vagy új ablakban nyíljon-e meg, és ráadásul még azt is eldönthetem, hogy mindezt a háttérben tegye-e. Ez a tiszta, mindenki azt csinál amit akar, és ahogyan akarja. valahogy ez az az érzés, amit egy ms-termék soha a büdös életben nem fog nyújtani."Ezt IE7-ben is be lehet állítani, nem?
Azonkívül, minden böngészőben: ha egy weblapon a hivatkozásnál nem kattintunk, hanem az egér görgőjét lenyomjuk, akkor azt a háttérben nyitja meg egy új lapon (illetve ahogy beállítjuk: vagy mellette, vagy a megnyitott lapok végén, esteleg új ablakban; de mindenképp a háttérben).MaciG:
"új böngésző? Jól hangzik, bár én még mindig az IE6-ot használom, mert a hetest sehogy se bírtam működésre bírni."Hát én azért próbálkoznék, ezt a több füles böngészést azért könnyebb használni, mint mindíg alt+tab-ot nyomkodni, (vagy egérrel tálcáról nyitogatni az oldalakat).
Első olvasatra azt gondoltam, egy régi gép tulajdonosa vagy, de a konfigod messze nem egy kezdő P4-es kategória. Ezt csak azért írom ide, mert többször is előfordult, h Pentium 4 előtti időkből származó gépekre (értsd: 1.2-1.6Celeron, 400-533 FSB, 256-512 nem dual ram, kicsi hdd) próbáltam frissíten a hetes IE-re, és lefagyott közben a gép, vagy csak simán végtelen ideig tartó frissítésbe váltott, de valószínűleg Nálad nem ez volt a gond. Mikor IE6-ról FF-ra váltottam anno (az idők kezdetén), kábé 2 napig tartott, míg megszoktam, de sokkal jobb. Mondom ezt Neked úgy, mint egy nem informatikus ember javaslata.Gazala:
"en max. 2 fulet hasznalok, amit mar megneztem/elolvastam azt az oldalt bezarom. minek hagyjam nyitva?"Akkor Te nem egy olyan ember vagy, akinél akár 10-20 oldal is nyitva van egyszerre, hmm?
Mikor keresek valamit nagyon, nálam is megesik, h 50 fül is nyitva van, de ilenkor már másik böngészőt nyitok inkább, könnyebben eligazodok.
-
Nekem is egyből az jutott eszembe hogy "Okosabban fagy" --- > Tipikus májkrémszoft, ha már nem tudjuk megoldani hogy ne fagyjon, akkor megoldjuk hogy utána onnan menjen tovább
-
Integra
titán
most átkéne váltanom ff-ről ie-re?
ja, persze... -
-
Polesz
addikt
Te mint a szoftver fizetés élharcosa a FOSS ellensége tudhatnád, hogy ha valamit használsz fizetsz érte. Egyébként meg az ára:
A TOTAL Commander egyszemélyi regisztrációs díja ( personal licence): 1 (elsõ): 7 900 Ft + áfa
Bocsánat, hogy élek!
Egyébként a törvények nem ismerete nem mentesít
-
erdoke
titán
Így jár, aki nem 9.52-es Operát használ.
-
FTeR
addikt
ms stat szerint a win fagyások 99,8%-a driver hiba okozza, tehát nem alkalmazás.
ms vistával 2 dolgon változtatott, egyrészt user szintre emelte kernelből a drivereket, ami így a hibás drivereke már kevésbé viszik a sírba a rendszert, ám ezzel egyes vélekedések szerint lassították a rendszert, másrészt szigorította a driver fejlesztés megkötéseit. emiatt voltak a gyenge gpu driverek az elején. -
FTeR
addikt
válasz
John Fowler #34 üzenetére
jujjdenagyonsötétvagy. nem 3 fülre korlátozzák, akárhány fűl lehet. alapból 3 processt (nem fület) tölt be, ha kell hanem, és ha az erőforrások vagy beállítás engedi, akkor minden további fül új process-t kap, ha nem engedi, akkor a meglévő között osztja el.
eddig ie-ben ha ctrl+n-t nyomsz, akkor új ablakot nyit, ugyanabban a processben, ha az egyik fagy, fagy az összes, min1 hány tab van 1-1 ablakban. ám ha az ie ikonból indítasz újat, akkor az külön process lesz, így nem befolyásolják gymást. most ez a tabok szintjáre automatizálták.#46
hmm, erre a progi nem hívja fel a figyelmet, csak szól, h vedd meg vagy nyomj gombot a további használathoz. -
Morden24
nagyúr
Windows meg nem attól fagy, hogy milyen géped van
Megbocsáss, akkor mitől? Mert magától aztán nem. A saját tapasztalatom alapján megbízható 3rd party szoftvereket használva tökéletesen stabil a rendszer. Ez természetesen nem érvényes a beta szoftverekre, de ez nem is meglepő. Nálam is fent van IE8 beta1, fagy is. De fagytak az fx3 beták is rendesen, Win alatt, Ubi alatt egyaránt (én ezt a két rendszert használtam akkor, és meglepő módon Ububtu alatt 10x rosszabb volt a fx3beta).
-
Polesz
addikt
A Total Commander soha nem volt ingyenes!
Részlet a ghisler.com-ról:
[I]"Ordering Total Commander
Total Commander is a Shareware program. This means that you can test it for a period of 30 days. After testing the program, you must either order the full version, or delete the program from your harddisk."[/I]
-
leviske
veterán
Az tény, hogy okosabban fagy (én hülye lecseréltem a 7-est
), de gyakrabban is teszi...
MOD: Bár mit várjon az ember egy Beta1 állapotú böngészőtől?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Gregorius #42 üzenetére
De ha jól vettem ki a vonatkozó híranyagból, akkor az a 3 nem bebetonozott paraméter, valószínűleg valamilyen szinten konfigurálható lesz.
Gondolom lesz egy olyan, hogy default: 3, vagy system specified, és simán átírhatod az értéket, csak bírja a masina memóriával. Szóval felesleges ez ellen ágálni, na
-
Gregorius
őstag
okos fagyás? hamár nem tudják normálisan meg csinálni legalább okosabban fagy pff.
Az a nagy büdös harci helyzet, hogy a Microsoft nem fogja megcsinálni, hogy az Adobe flash pluginje stabil legyen. Azt esetleg megcsinálhatná, hogy a flash plugin fusson külön folyamatban, akkor viszont különféle technológiai akadályok miatt az egész kegyetlen lassú lenne.itt halkan megjegyezném, h tc ingyen van, feltéve, h nme zavar az a kis párbeszédpanel indításnál, amit rendszeres használtatnám már reflexből nyom az ember.
Továbbá öröklicences, vagyis egyszer kell megvenned, onnantól az összes későbbi verzióját használhatod felár nélkül.Inkább csak egy gondolkodásbeli sajátosságra hívnám fel a figyelmet: amint valaki már írta is, ez az átlag 3 fül ez zavar kicsit. Ennyire "készül fel" a rendszer alapból. LOL.
Nekem speciel elég gyakran előfordul, hogy 40-50 is nyitva van, főleg ha valamilyen témában keresek forrásanyagot. Persze nem vagyok átlagjúzer. De ha jól vettem ki a vonatkozó híranyagból, akkor az a 3 nem bebetonozott paraméter, valószínűleg valamilyen szinten konfigurálható lesz. -
Gazala
aktív tag
en max. 2 fulet hasznalok, amit mar megneztem/elolvastam azt az oldalt bezarom. minek hagyjam nyitva?
-
MaciG
addikt
új böngésző?
Jól hangzik, bár én még mindig az IE6-ot használom, mert a hetest sehogy se bírtam működésre bírni.
-
törölt tag
Vajon mennyi felhasznalo nem hasznal egynel tobb fulet, mert mdinent uj ablakban nyit meg, ha sajat magatol kell tennie? Hidd el, rengetegen. Es itt megitn nem mi, itt uldogelo emberek vagyunk a hiteles tomeg, hanem azok az anonimok, akiket soha a budos eletben nem fogunk forumokon latni.
Egyebkent meg remelem midneki bepakolta a szokasos hideg elelmet, kolat, mirelit-hazhozhozott pizzat a gep melle, az IE. vs. andere flame 359974569875631548786456135789431356978943168784134857486486748647. reszenek vegigkovetesehez.
-
Dr. Romano
veterán
Jó a cím
-
válasz
John Fowler #35 üzenetére
Miért is?
Aki nem fikázza csuklóból a wint, és nincs belebuzulva a linuxba, az már nem lehet informatikus?
Cégnél kb. 600 munkaállomás van, mind IBM Thinkcentre, vagy HP CAD-hez. Még egyszer sem találkoztam kékhalállal.
Meglepődnél hány nagyvállalatnál használnak pl. W2K3 szervereket
-
ArchElf
addikt
3 fül átlagosan??? Mennyi felhasználó lehet akkor, aki egynél többet nem használ?
Nekem átlagosan több, mint három van nyitva, de csúcsüzemben: keresek valamit, elkezdek böngészni, híreket/fórumot olvasok legalább 10-20 fül van nyitva. Ha a felhasználási idővel átlagolok, akkor nálam ez az érték legalább 7-10...AE
-
John Fowler
tag
Nehéz a cikkhez falme-elés nélkül hozzászólni.
Inkább csak egy gondolkodásbeli sajátosságra hívnám fel a figyelmet: amint valaki már írta is, ez az átlag 3 fül ez zavar kicsit. Ennyire "készül fel" a rendszer alapból. LOL.
Operában én, mint felhasználó mondom meg, hogyha valamire ráklikkelek, akkor új fülön, vagy új ablakban nyíljon-e meg, és ráadásul még azt is eldönthetem, hogy mindezt a háttérben tegye-e. Ez a tiszta, mindenki azt csinál amit akar, és ahogyan akarja. valahogy ez az az érzés, amit egy ms-termék soha a büdös életben nem fog nyújtani.
Az "átlag"-ról meg annyit, hogyha tegnap hígfosásom volt, ma meg szorulásom van, akkor végülis átlagban jó az emésztésem, nem? Remélem értitek mire gondolok.
-
Robaj
addikt
Reménykedem benne, h. ez meg fog menteni
Jelenleg működik, de ki tudja mi lesz a final verzióban.<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />
-
FTeR
addikt
oh, nem véletlen alakult ez így.
ms beharangozta, h ie7 kritikus frissítésként jön és rögtön mindenki nekiesett, h szemét ms visszaél a piaci hatalmával.
az már csak hab volta tortán, h mozillás arc meg azért szólt be, h ms túl engedékeny ezen a téren és sokkal jobban kéne erőltetni a verzióváltást. -
Morden24
nagyúr
Ja értem, így végülis érthető... én speciel simán freeware-ként használom a TC-t, nem zavar az az egy kattintás alkalmanként
Mellesleg természetesen nem arra gondoltam, hogy ripszropsz leemelnek a számládról X lóvét, és megkapod az új verziót.
Én inkább olyasmire gondoltam az IE esetében is, hogy ha nem is települ automatikusan, akkor kritikus frissítésként jelezze ki az Update, ne lehessen rejteni, és minden alkalommal csiligeljen a debil júzer képébe, hogy héka fiam, nem ártana ápdételni... -
FTeR
addikt
itt halkan megjegyezném, h tc ingyen van, feltéve, h nme zavar az a kis párbeszédpanel indításnál, amit rendszeres használtatnám már reflexből nyom az ember.
btw, már rengetegszer mentett életet a csoportos átnevezésms termékekre meg aztán végképp nem jellemző, h rövid távon váltani kell. aztán 10 év alatt 2-3 új generáció után már csak van elég újdonság.
-
-
FTeR
addikt
sosem értettem, minek külön .css fájlok böngészőnként. még nem tudtam olyan cifra oldalt csinálni, h ne tudtam volna 1 .css fájlból hackek nélkül megoldani, h ugyanúgy jelenjen meg minden böngiben (ie6/7,fx2/3,o9 és többnyire safari is jó).
egyszerűen csak azzal kell kezdeni, h a default beállításokat közös nevezőre hozod. kb 10 sor css.egyébként meg ha tényleg szabványos lesz a cucc, akkor meg átnyomod neki azt .css-t, amit az fx meg az opera is kap. ie5-el meg minek foglalkozol?
-
Morden24
nagyúr
-
Robaj
addikt
"tapasztalat: FF2 - 3 nekem még nem fagyizott, de ie6-7 annál többet..."
Nekem megy az a tapasztalatom, h. mindegyik tud fagyni
FF-nél jól jön a recover. Illetve FF3-nál már a szöveg is megmarad.más: Sok proginál nem támogatom, h. kötelező legyen használni az újabbat (pl. total commander), ahol nincs lényeges újítás (számomra hasznos), viszont ie-nél ez nem mondható el, bár vállalatok...
-
gyga
senior tag
okos fagyás?
hamár nem tudják normálisan meg csinálni legalább okosabban fagy pff.
tapasztalat: FF2 - 3 nekem még nem fagyizott, de ie6-7 annál többet...kb ez olyan mint ha veszel 1 kocsit és később rájönnek hogy szériahibás, és elromlik x kilométerenként, ezért belerkanak egy kütyüt, hogy ha elromlik kihivja a szerelőt, és a probléma megoldva....azaz mégsem.
-
kzoltann
aktív tag
Én ugyan operat hasznalok, de ha ugy elkezdek olvasgatni vmi hirek utan, gyorsan megnyilik 8-10 tab.
Ez a szovegvisszaallitas egész jo otlet. Mondjuk nem hiszem hogy lecserelnem az operat, az egérmozdulatos kezelést, meg a 9minilinkes nyitokepernyot nagyon megszoktam mar. -
Morden24
nagyúr
válasz
Atomgeszi #19 üzenetére
Azóta is sokan használják a régit, illetve volt is rendesen anyázás, hogy deígydeúgy nem akarjuk az újat használni. Rá kell lépni a tökükre, és akkor váltanak. Csak az a baj, hogy (mint ahogyan mondtam) én gondolhatom ezt, meg te stb., ellenben egy bazinagy cég sokmillió felhasználóval már jóval kevésbé. Ez a gond.
-
Morden24
nagyúr
Ezzel teljesen egyetértek, de az emberek arra is elkezdtek vinnyogni, amikor felbukkant az XP frissítések között az IE7.
Személy szerint egyetértek azzal, hogy akár kényszerítőleg is frissítésre kéne ösztönözni a jónépet. Ellenben valószínűleg azért (sem) vezetek egy megacorp-ot, mert ilyen jópofa gondolataim vannak...Mellesleg elég sok fx júzer van, akinek semmi fogalma nincsen arról (még ma sem), hogy van már fx3. A hülyeség nem böngészőhöz kötött dolog
-
Inv1sus
addikt
Kicsit el vagy tévedve, mert én első hozzászólóként nem hiszem, hogy sok mindenkivel vitáztam volna.
De aki képes védeni a kukába való böngészőt, arra... no comment inkább.
Robaj: Na ja elképesztő, hogy mennyit kell egy web-programozónak küszködnie a hülye ie miatt. Firefoxba minden jó, de ie-be...
-
Robaj
addikt
"Vagy az, hogy végre tisztelni fogja a szabványokat?"
Nem kell tisztelni, csak ne kelljen hackelni meg külön css fájlokat csinálniKb. ez lenne az az újdonság ami érdekelne is.
DE van egy kis bibi.
IE-t használók 46%-a ie6-ot használ...
Most vagy átállítom a headerben a kompatibilitási módot ie7-re és 3 ie css fájlt csinálok (ie5, ie6, ie7), vagy hagyom alapon és csinálok 4-et...
Valahogy ki kéne írtani már a régi, elavult böngészőket... ez lenne a legnagyobb újdonság -
bambano
titán
Újdonságokkal jön az ie8: az lesz a legfőbb újdonság, hogy kiadják az ígért határidőre? Vagy az, hogy végre tisztelni fogja a szabványokat?
Végülis kibicnek semmi sem drága...
-
FTeR
addikt
lol vagy nem lol, ha fx nem fagyott volna ki és nem fagyna ki még mindig, akkor nem lenne többféle crash recovery ext már 0.x óta.
de opera meg mindig is tudta ezt, szal fx is csak másolt. ezen a ponton akár abba is lehetne hagyni az értelmetlen vitát.#4
a te felmérésed nyilván sokkal szélesebb spektrumú és így nyilvánvalóan reprezentatívabb, mint az ms több száz milliós statja világszerte. -
A FF2 visszaállítja fagyás után a begépelt szöveget? Nem emlékeszem, ilyenre (most operát használok, régebben hsználtam FF-ot.)
Arra viszont kifejezetten emlékszem, hogy ha az egyik fül fagyott (nagyon ritkán), akkor lehalt az egész böngésző.
Nem mintha fenyegetne az IE8 használata, mert államvizsga után win->kuka, linux felrak. -
Dave™
nagyúr
A Microsoft adatai szerint a felhasználók átlagosan legfeljebb három fület nyitnak meg, ezért a második béta alapértelmezés szerint három folyamat indítására készül fel, de a hardver teljesítményétől függően indíthat többet is. Ideális esetben minden tab külön processzként fut, ilyenkor a weboldalak teljesen izolálva vannak egymástól.
Akiket én ismerek, kezdők-haladók egyaránt rendszerint sokkal több fület használnak, mondjuk inkább 7-8. De ez milyen szöveg már, hogy "de a hardver teljesítményétől függően indíthat többet is". Gondolom mivel külön processként fut, zabálni fogja az erőforrást. Már megint meg akarják mondani, mi lenne jó az embereknek.
-
Ez az TABonkénti külön szál elég jól hangzik, és az is fincsi, hogy fagyás után a begépelt szöveg is visszajön.
Csak nem lesz az IE is normális böngésző előb-utóbb?? -
Inv1sus
addikt
Okosabban fagy le lol. Hát a microsoftnak erre valóban oda kell figyelnie, mivel gyakran csinálja...
Új hozzászólás Aktív témák
it A tervek szerint még augusztusban letölthető lesz a böngésző nyilvános bétája, amely okosabban fagy le és állítja magát helyre, mint az elődei.
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Nintendo Switch 2
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB CM CMP 510 Corsair 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest