Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ricardo
titán
"Ennelfogva pedig az UWP tovabbra is elni es virulni fog."
Mert most aztán virul
Konkrétan elhangzott a fejlesztői konferencián
„Ha nagyon sok mobil felhasználót szeretnél elérni, nem a Windows Phone a megfelelő út."
Tuti hogy erre a pozitív üzenetre elkezdenek tolongani a fejlesztők. A gyártók majd akkor jönnek, ha a rendszer hozza a felhasználókat, de alkalmazások nélkül ez meglehetősen nagy feladat.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
nekem pl. tanítottak olyat, hogy a cég figyeljen a vevői visszajelzésekre...
a nokia felvásárlásból is lehetett volna pénzt csinálni, ha nem akkora gőggel okoskodnak, hogy majd ők mindent jobban tudnak és mindent lenyomnak az emberek torkán. meg azt is lehetne csinálni, hogy kicsit visszavesznek a profitelvárásból a vásárlói elégedettség kedvéért. akkor hosszabb távon több lenne a zseton. rövid távon meg egyébként is annyi készpénzen ülnek, hogy külön részlegük lehet, amelyik azzal foglalkozik, hogy mit kezdjenek annyi zsetonnal.számomra elképzelhetetlen volt, hogy az ms kirúgja balmert. de akkora lett az elégedetlenség, hogy megtették. és a legnagyobb problémájuk az lesz, hogy sok területen technológiai vezetők voltak, most meg követők lettek. ennek sok negatív következménye lesz számukra.
és amilyen erőszakkal tolják a w10-et, meg a hozzá kapcsolódó disznóságokat, meg fog esni az a nagyon vicces történet, hogy a linux desktop évét az ms fogja elhozni. akkor nagyon fogok röhögni.
-
strogov
senior tag
A Nokiát azért kellett felvásárolni, mert ki akartak hátrálni a WP-ből. Ha akkor ezt megteszik, akkor tényleg kukázhatták volna a platformot. A telefon gyártás viszont nem vág az MS profiljába, ezért most szeretnék kiszervezni a legjobb HW forgalmazó partnereiknek, és a szolgáltatásokra koncentrálnának.
Ahogy látom ezt viszont olyan lassan teszik mintha a mobil szolgáltatások piacán ők lennének az egyeduralkodók. -
<Lacy85>
addikt
Én meg úgy látom, hogy egy ms bérenc próbál meggyőzni arról, hogy milyen jó is ez a cég, szóval nem is folytatom.
Ahol nincsenek monopol helyzetben, ott mindenhol bedarálta már őket a konkurencia. Ahhoz meg nem kell emberfeletti tehetség, hogyha valakiknek csinálok valamit, akkor azért nem ártana a véleményükre is adni. Na az MS pont ezt szarja le magasról. -
<Lacy85>
addikt
Na ja. Ez minden normális cégnél így megy. Az egyik vezető szórja valamire a milliárdokat, amit a következő csak úgy kivág az ablakon. Mondjuk tényleg egyszerűbb, mint minőséget letenni az asztalra. De felőlem arra költik feleslegesen pár kisebb ország gdp-jét, amire akarják. Csak utána ne pislogjanak, ha nem jól alakulnak a számok.
#38: ezekről akkor lemaradtam.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Én úgy gondlom, hogy jól csinálják. Mézd meg a Lumia telefonokat, szinte mindegyik szériahibás. Rahedli lehet a rossz. És a elgrosszabb, hogy a szervizt foglallják ezek az alsókategóriás telefonok. Pedig Surface-ből is van mit javítan, ahogy olvastam.
Ráadásul ha be tudnak szervezni olyan gyártót, melynek semmi súlya sincs a telefonok és táblagépek piacán (ilyen a HP), akkor az duplán jó. Munkahelyek lesznek a HP-nél, nem tűnik el az egykor jobbat is megért cég és az MS-nek sem kell vacakolni az eszközökkel.EclipseGT volt WP 8-on két HTC (8S és 8X), Samsung (ATIV S, frankó volt), LG (Lancet) is. Továbbá Prestigio (8500), Acer is.
crgriseus7, igen az MS appjai meglepően jók Androidon. Sőt pl az Outlook egyes ott lévő funkciói (pl Focused és Other) még csak most jönnek desktopra.
-
turbulencia8
őstag
En nem szeretem a droidot (otthoni jatszos tableten persze jo, de ceges dolgokat nem inteznek rajta). Sajnos a Blackberry10 egyre gyorsabban leepul, ezert ma rendeltem egy Lumia 950-et. Kivancsi leszek ra, remelem nem cseverbol vederbe ugrok! Tavaly kar volt annyi hibaval kiadniuk a 950-et.
-
exedoc
senior tag
Én ezt megértem. Mindent megértek. Viszont egyre erőszakosabbak a felhasználókkal szemben, hogy mit kéne szeretniük, vagy elfogadniuk. Talán tényleg túl sok feléjük az elvárás, de régen akkor sem ilyenek voltak. Változik a világ, vele változtak ők is. És nagyon agresszív üzletpolitikát folytatnak. De ahogy írtad lejjebb nem jótékonysági szervezet, hanem egy profitorientált vállalat. Megértem. Nem muszáj szeretni őket, én sem teszem. Ez van.
-
fuze
őstag
Időben adtam el a telefonom. Lassan egy forintot sem érne. Szerintem a fő cél MS alkalmazások androidra való fejlesztése. Amiket használok rajta, mind jól működnek és sok esetben jobbak is mint WP-n.
-
Remelem azzal tisztaban vagy, hogy valasztaniuk kellett, kozben tortent egy vezetovaltas, mas szemlelet, mas iranyok. Nem feltetlenul meglepo az, ami tortenik.
A dolgozoi letszamon miert ne sporolhatnanak? Tovabbra se jotekonysagi szervezet, azt kukaznak es vesznek meg, amit akarnak, ez egy profitorientalt ceg. -
<Lacy85>
addikt
Nekem csak az furcsa, hogy ennyire okos emberek hozzák a döntéseket?
Tisztában voltak vele, hogy állnak a konkurenciához képest. Gondolom látták, miben gáz a WP.
Azt is tudták, mennyi WP telefon fogy. Erre mit csinálnak? Kivágnak az ablakon 7 miliárd dollárt a nokia mobil üzletágára, amit bő 2 év után kukáznak is.
Na ez aztán tényleg megérte.
Az ilyen döntéseken kellene spórolni, nem a dolgozói létszámon.[ Szerkesztve ]
-
Ezt probaltak egy par evet, feladtak, vezetovaltas, etc.
Innentol maga a letezese eleg, ha van par mobil, szinten.(#19) Kopi31415
Volt vagy ketto.(#20) cami][us
Lathato, ezert is van UWP, mert annyira, de annyira ragaszkodik...(#21) Bici
Miért ne lenne értelme? lol Az, hogy nem éri meg telefont kiadni, nem jelenti azt, hogy ne lenne értelme, nyilván sokan örülnének neki, de a cég pénzből él.(#26) exedoc
Ezer azt mondja, hogy jo, ezer azt mondja, hogy nem jo. Vegulis akkor mire hallgassanak? Nem ismerjuk az adatokat, hogy milyen visszajelzesek erkeznek hozzajuk.(#28) EclipseGT
Látom nehéz feldolgozni, hogy egyszeruen nem eri meg.Ahogy fentebb irtam, a cég pénzből él, nem jótékonysági szervezet.
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
Eddig sem nagyon kapkodtak a WP után a gyártók. WP7 idején pár gyártó (LG, HTC, Samu) kiadott 1-1 modellt, ami ezt használta, de WP8-at ha jól emlékszem, már csak a Nokia.
Azt meg épp ők vették meg
Szóval nyugodtan tolhatták volna tovább minden árkategóriában a telefonokat. -
exedoc
senior tag
Egyáltalán nem csodálkozom. A Microsoft újabban mindent úgy csinál mintha nem is lennének felhasználóik. Mennek a saját fejük után, bármit is találnak ki, de ez minden részlegükre jellemző. Aztán meg megy a magyarázkodás, hogy de ezért meg azért, meg azon javítunk, változtatunk, frissítünk, lesz új verzió, blabla. Mintha maguknak készítenének termékeket, legyen az Windows, vagy okostelefon. Aztán mikor bukta, akkor csodálkoznak, meg vakaróznak, pedig felhasználók ezreinek visszajelzése érkezik be hozzájuk naponta. És akkor elkönyvelik: Hát ezt nem sikerült lenyomni a torkukon, pedig mennyit költöttünk marketingre.. Hát nem.
-
dredbiro
senior tag
Wp fronton talán adni kellett volna a felhasználók szavára és nem a saját fejük után menni, nem csoda hogy alig fogy
-
cog777
senior tag
"A keszulekek gyartasa eleg vekony profittal kecsegtet."
Ezzel egyet is ertek, de nem lett volna erdeke felfuttatni jobban a mobilos app store-t ? Esetleg a reklambevetelek ha mar Win 10 alatt is kezdik azt bevezetni?Ertem ezalatt hogy ha kiadtak volna par _jo_minosegu_ telefont, jo tamogatassal, + fejlesztoket tamogattak volna hogy portoljak a cuccaikat androidrol es ios-rol akkor nem itt tartananak.
Valahogy azt erzem hogy par donteshozo rosszkor volt rossz helyen es direkt leepitettek az egeszet mert mas terveik vannak. Csakhogy a piac ma mar korantsem desktopbol all.
"Ha a microsoft lefedi a teljes piacot, akkor minek törnék magukat?"
Na ja. De ezt a kicsi piac meretet azert maguknak koszonhetik.[ Szerkesztve ]
-
xmaas
őstag
Hat jah valahogy kell a profitot novelni meg a kiadasokat csokenteni evrol evre
Amugy meg baromi nagy marhasagot csinalt a Microsoft ha mar belekezdtek az egeszbe es megvettek a Nokiatol a reszleget akkor kellett volna folytaniuk a Lumia vonalat igy kivagtak egy rahedli penzt az ablakon kb.
Az elejen meg jol is csinaltak mikor adtak kifele az alsokategorias alap lumiakat 520 stb azt a strategiat folytattak volna novekedtek volna az eladasok annyit kellet volna csinalni rafekudni rendesen a tamogatasra aplikaciokat gyartani es akkor semmi gond nem lett volna a reszleggel, ezt el is varta volna a piac ha mar szoftver orias cegrol van szo.
De kozbe atvette a vezetest a satnya gyik ur azt ment az egesz szepen lefele a levesbe most meg hiaba kapaloznak hatalmas veszteseget produkaltak maguknak, ezekkel a elbocsajtasokkal probaljak csokkenteni a vesztesegeket sot biztos vagyok benne ez csak a kezdet
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Bicihez hasonloan en se hiszem, hogy valaha elkeszul a Surface Phone. Vagy ha megis, akkor abban olyan CPU lesz, ami ma me'g technikailag kivitelezhetetlen. Pl. Cannonlake, azzal izmos cucc tudna lenni, csak gyozze aksival az ember
De ha mondjuk "veletlenul" a Cannonlake be tudna nezni 3 Watt TDP alá, akkor az egy meretes phabletbe mar jo lehetne... A Continuum pedig akkor tudna igazan nagyot villantani, ha nem csak az UWP appokat, hanem a klasszikus Win32 szoftvereket is kepes lenne futtatni egy telefon, amennyiben epp nagy kijelzore van kotve. Kerdes, hogy ezt a Canonical eri-e el elobb, vagy a Microsoft. Ha tippelni kellene, en most Davidra fogadnek
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Merész húzás az egész fejlesztőrészlegtől megszabadulni, ha akarnak terméket a premium kategóriába.
A HP egész jó esélyekkel indul ahhoz, hogy kezdjen valamit a rendszerrel az üzleti & professzionális piacon. Gondolom inkább az ő támogatásukra fognak koncentrálni ahelyett, hogy még konkurenciát is állítanának neki.
-
pomorski
őstag
válasz
aprokaroka87 #1 üzenetére
Ennyi.
-
Fiery
veterán
válasz
fallenrize #3 üzenetére
Azt hittem, ezt mar nem kell tobbszor leirni: a telefon gyartast adja fel a Microsoft, nem pedig a mobil oprendszer fejlesztest. A HP, Alcatel, BLU, Acer es a tobbiek tovabbra is gyartani fognak Win10 telefonokat. Ennelfogva pedig az UWP tovabbra is elni es virulni fog. Az Xboxrol nem is beszelve, ami hamarosan szinten tamogatni fogja az UWP-t. Lasd még HoloLens.
-
bambano
titán
nem ártana alaposan utánanézni az itt közölt pénzügyi adatoknak, mert a windows licenszelési politika változása miatt változik a könyvelésben való elszámolás szabálya, ezért a windows desktop számok csalnak.
bevallom őszintén, nem értettem, hogy hogyan számolnak el ezentúl ezzel
ha kibogarászod, engem érdekel.
-
jorgoszka
tag
válasz
fallenrize #3 üzenetére
te ilyen szakértő-féleség lehetsz.
-
fallenrize
csendes tag
gyakorlatilag az UWP bol le is szedhetik az U-t, mert minek legyen univerzalis ha 1 platformjuk van csak....
-
törölt tag
A bevételeknél csak a forgalmazott modellek száma esett jobban vissza.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ami nem megy,azt ne erőltessék,ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
it A vállalatnál júliusban kezdődött a 2017-es pénzügyi év, melynek végéig a tervezett 1850 főhöz újabb 2850-et írtak fel a távozók listájára.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tesla topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hyundai, Kia topik
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest