Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Asustor NAS
- Windows 10
- DIGI internet
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
Amúgy most olvastam, hogy az egyik Google alkalmazottnak sikerült a gépen elindítania az Ubuntu ARM-es verzióját.
A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
válasz Nagy Gábor #16 üzenetére
Ha minden igaz, akkor VGA kamera van a kijelző felett és SD kártyával bővíthetű 32 GB-ig.
-
Nagy Gábor
tag
Szia danih!
Írod:
Amúgy kevésnek találom a 6.5 óra működést egy ilyen platform mellett (arm, nincs vinyó, 3g), tehettek volna bele nagyobb akksit. Igaz másrészről a 3g hiánya miatt igen helyhez kötött eszköz.
Valóban lehetne több, de...1. a többi hasonló (netbook) kütyü offline üzemmódban, azaz a vezeték-nélküli kapcsolatok kikapcsolásával, takarékos üzemmódban szolgáltatja csak a 6-8 órás üzemidőket, ezt pedig - bár csak a WiFi van benne, a SIM kártyás GSM adapter nincs - igazából csak WiFi hálózatokhoz csatlakozva, a 100 GB.os tárhelyhez kapcsolva nyújt teljesértékű szolgáltatásokat. Ma egy mindössze 16 GB-nyi lokális háttértár igen kevés egy 2 GB memóriával rendelkező gépen.
2. Ne feledd, a nagyobb videofelbontás (1024 x 600 helyett 1366 x 768) szintén megnövelt fogyasztással jár.
Azzal mindenképp egyetértek, mese nincs, hogy nagyobb aksit érdemel, a helyhez kötöttség ellen pedig három módszerrel is tehetünk:
- WebAndWalk adapter az USB porton
- GSM adaptert is tartalmazó WiFi router
- megosztod a telefonod/okostelefonod internet-elérését
Igaz, hogy mindezek azt jelentik, hogy még egy külső tartozékot/kütyüt magaddal kell vinned, illetve be kell kapcsolnod és szuflával ellátnod, de mindez a cél érdekében még bőven elviselhető.Engem inkább a kissé kényelmetlen billentyűzet és a mindössze két USB port aggaszt.
A cikk sajnos nem emleget olyan apróságokat, mint a Webkamera megléte/hiánya, valamint a kártyaolvasó megléte/hiánya. Ha van beépített memóriakártya-olvasója, azzal kompenzálható - részben - a kis háttértár, de ennek rendszeres használata szintén csökkenti valamelyest az egy feltöltéssel elérhető élettartamot.Mindenesetre érdekelne, hogy a nemrégiben felbukkant napelemes töltők elegendőek lehetnek-e a folyamatos tápellátásához, mert akkor pápá 6 órás munkatartam.
dr. Nagy Gábor
-
törölt tag
normálisabb kijelzővel (mondjuk fullHD IPS), normálisabb háttértárral azért kellene meg egy nagyobb akksival. vagy nem tudom miért ilyen gyatra az a működési idő, ennél a Xoom-om többet bír bőven...
-
Dany007
veterán
Na csak nem rájöttek, hogy annyi pénzért a kutyának se kell net-only gép? Ideje volt.
-
Ati1979
veterán
Szerintem jó cucc ez. Valóban az akksiidő nem sok, meg ehhez alapból kellene 3G.
Meg lassan kellenének már ilyen netbookokba is az ips kijelzők, különben nem lesznek versenyképesek a tabletekkel szemben.Persze az biztosan megdobná az árat.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
na most ez nem olcsó, itthon úgy 70-80k lenne(dollár 1:1 euroba számolva+kuszaszem áfája).
Ennél olcsóbban lehet venni brazosos gépet, igaz 1 ghz 1 magost.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
ldave
félisten
Ha belegondolok, hogy otthon, egy átlagos este mire használom a PC-t, akkor úgy számolom, hogy az esetek több mint 80%-ban elég lenne a Chrome OS tudása. Ha mondjuk lehet rajta filmet is nézni (avi, mkv), akkor meg majdnem 100%.
-
aram01
nagyúr
hozzánk miért nem jutnak el ezek soha?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
sztanozs
veterán
Linuxot simán - ami felmegy a raspberry-re az vígan (persze a megfelelő driverekkel) elfutkározik itt is. Kérdés, hogy van-e benne olyan egzotikus elem, amire nincs rendes linux támogatás: CPU/GPU/Hang/WIFI... Ha igen, akkor korántsem lesz meg szmúsz érzés...
Persze hozzáteszem, ha nem zárt a bootloader rendszerszinten...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Siera
senior tag
Tetszetős.
Valami értelmesebb OS-t vajon rá lehetne hekkelni? -
ZoPád
tag
Hajrá Google
Because this is the "Oh no, you didn't say that!" generation, where a shocking comment has more weight than the truth..
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kicsit mintha a Macbook-ra hasonlítana.
Live-Die-Respawn
-
ldave
félisten
Nekem tetszik ez a vonal, tennék vele egy próbát, hogy mennyire használható a hétköznapokban. Kár amúgy, hogy csak a Samsung gyárt ilyet
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest