Új hozzászólás Aktív témák
-
Depression
veterán
válasz
Thunderzolee #32 üzenetére
FullHD-s 3D-s kontaktlencse. Mi más!?
-
"..rendkívül nagy felbontású kijelzők..."
Hajjajj.. mi jön még itt..
-
hoffman_
nagyúr
Ahogy orbano is említette, ahhoz, hogy ez a technológia elérhető legyen, csak egy nagy név, és a vele járó háttér/pénz kellene.
Bár ezzel, azt hiszem nem mondtam újat. Az a sanda gyanúm, hogy van azon a bizonyos polcon egy rakat, ehhez hasonló, az áttörés "minősítést" megérdemlő cucc, csak amíg az a nem sok, csupán néhány ezer milliárd értékű(nem, nem forint) kint lévő techológia, és elkészült ketyere kint van, addig cseszhetjük...
És ezzel, mi, hétköznapi user, olvasó, bennfentes, nem sokat kezdhetünk. Bár egy petíció talán segít -
Puma K
nagyúr
válasz
Hetfield28 #24 üzenetére
Hopika, igen arra gondoltam
"250 DVD egy pénzérme nagyságú felületen"
World's Biggest Coin Hits Market (100Kg) -
dokesz007
aktív tag
válasz
Depression #26 üzenetére
LooooL....
Nem BME-s vagy véletlen?Mert ezt a hangzatos mondatot én is hallottam anno...
-
-
julius666
addikt
Feltetted a 40 000 000-s kérdést.
A másik meg: nagyon jó dolog, hogy sikerült olyan struktúrát kitalálni, amin 1 bit néhány nanométeren elfér, csak arról megfeledkeznek, hogy meddig őrizné meg ezt az információt.
Szvsz ez lenne a lényegi kérdés, nem hogy mekkora a tárolókapacitása. -
daninet
veterán
zafírba nyomják bele..hmm..látom már az adattároló zafírgyűrűket.. megkéred a csaj kezét és adsz neki egy gyűrűt amin ottvannak még véletlen a másik csajoddal a chatlog-ok
-
Depression
veterán
Adott most egy lemez, amin lehet adatokat tárolni.ennek most mi köze a napkollektorokhoz meg a kijelzőkhöz? Meg mivel történne az olvasásuk? En nem értem, de legyen igazuk!
-
PTS
csendes tag
Volt már fehérjealapú volt már baktériumos de végülis az asztali gépekből mikor is tűnnek el a tányéros mechanikus lemezek?
-
Puma K
nagyúr
Ting Xu valami ferde szemű lesz
Thomas Russel hááát nem valami magyaros hangzás.. de tutit találnánk valami magyar szálakat pl: magyar nagyszülők, magyar anyuka etc...Amúgy elég jó hogy ilyen dolgokat fejlesztgetnek mert én szívem szerint az egész ház tetejét tele pakolnám napkollektorokkal és a 150 éves ház lépcsőházának a világítását meg az elektromos motorral nyíló ajtót azzal nyomatnám meg a többi apróságot, hogy legalább annyival kevesebb legyen a szennyezés
-
enamessias
aktív tag
Egyáltalán töbször irhato-e lesz ez a technologia? Vagy csak olvashato? Szerintem nem véletlen a dvd-vel valo hasonlitás!
Egyenlöre van egy nagykupac pálcika egymás mellet. Ahoz hogy (digitlis) adat legyen belöle meghatározott pálcikákat el kell távolitani belöle. Innentöl kezdve egyszer irhato a cucc. Többszöri iráshoz meg meghatározott helyeken kell tudni pálcikát kreálni, ami problémás lehet szerintem.
Ugyhogy ez inkább a dvd utodja lehet, nem az ssd-é. Ha rosszul gondolom, javitsatok ki! -
DarkByte
addikt
Huh ez nagyon durva.
Milyen jó lenne ha ez max. 1-2 éven belül elérhető lenne. De úgy sem így lesz.
-
Muton
addikt
Amerikai kutatók vagy Amerikában élő kutatók?
-
LGLuke
őstag
Pontosan így van! Már a '90-es évek közepén-végén hallottam, hogy mindjárt itt van a memória alapú adattárolás, aztán ma 2009 van és még mindig csak elvétve használnak SSD-ket. Dollár milliókat, sőt milliárdokat öltek a HDD gyártó és fejlesztő cégek, hogy az évtizedek alatt tökéletesítsék ezt a mágneses technológiát. Gyártósorokat rendeztek be a világ minden pontján. Nyílván jöhetett volna hamarabb az SSD is, de melyik gyártó xart volna a saját fészkébe? A fejlesztési költségeket meg kell fizetni. Meg kell térülnie sokszorosan a fejlesztéseknek és beruházásoknak, hogy a következő technológiát szabadjára engedjék. DE valóban ígéretesnek tűnik!
-
Tyberius
aktív tag
De nem mondják, mert nem kell nekik ez a cucc. Illetve kell, csak nem korlátlan erőforrásokért, és nem 2-3 éven belül.
Az SSD-k kifejlesztésére rengeteg pénzt áldoztak a gyártók, illetve még most is gőzerővel dolgoznak rajta, főleg azok a cégek, akik eddig nem gyártottak vinyókat, pl. pont az Intel. Ha most rögtön lecserélnék a jelenleg használt SSD technológiát, ezen fejlesztések nagy része mehetne a kukába. Egy cég sem saját pénzének ellensége, és nem is kell elhinni a "mission statement"-jeikben foglalt világmegváltó elveket. Ezek a cégek pénzt akarnak csinálni. Ha ehhez az kell, hogy visszatartják a következő generációs adathordozók fejlesztését, esetleg csak szép lassan csorgatják bele az erőforrásokat, akkor azt fogják tenni. És ha Te lennél a CEO helyében, akkor Te is ugyanígy döntenél. -
DraXoN
addikt
Ezt ha jól értem akkor valami optikai holmi lesz
.. akkor feltételezem majd a holo-diskekkel fog versenyezni kapacitásban
...
Viszont jó, hogy más területeken is alkalmazható a holmi... ha lenne pár felesleges dollár vagy euró millióm biztos befektetnék, ígéretesnek tűnik -
Hogyan olvassák be az adatot és mennyi lehet az olvasási/írási sebesség,mert az is eléggé lényeges adat.
-
orbano
félisten
válasz
TheVeryGuest #10 üzenetére
ha most azt mondaná egy intel, vagy ibm hogy gyertek kutatók, korlátlan erőforrás áll a rendelkezésetekre, de nekünk ez a cucc kell, akkor 2-3 éven belül tuti itt lennének a piacérett termékek. szerintem.
-
Khan13
senior tag
Mit csinálnak azalatt az egy évtized alatt? Álljanak mögéjük az ipar nevesebbjei azt kezdjék el az alkalmazást... Egy évtized múlva meg jöhet a fejlettebb/javított/finomított verzió... Az SSD sem tökéletes, mégsem ülnek rajta még mindig, várva hogy az legyen...
-
AnimX
csendes tag
remélem minél hamarabb lejjebb mennek akkor a vinyó árak
-
Dejo lesz az 1 Pb-os pendrive
2 kis hiba:
250 DVD egy pénzérme nagyságú felületen. Egy áttörésként bemutatott felfedezés minden eddiginél nagyobb adatűrűség elérését teszi lehetővé.
a masikat nem talalom
-
FTeR
addikt
nah, 250 dvd kevesebb mint 25 blúréj...
-
Killing
addikt
Akkor most SSD vagy ez?
Új hozzászólás Aktív témák
it 250 DVD egy pénzérme nagyságú felületen. Egy áttörésként bemutatott felfedezés minden eddiginél nagyobb adatsűrűség elérését teszi lehetővé.
- One mobilszolgáltatások
- Xbox One
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sorozatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest