- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Depression
veterán
válasz Thunderzolee #32 üzenetére
FullHD-s 3D-s kontaktlencse. Mi más!?
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
veterán
"..rendkívül nagy felbontású kijelzők..."
Hajjajj.. mi jön még itt..
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
hoffman_
nagyúr
Ahogy orbano is említette, ahhoz, hogy ez a technológia elérhető legyen, csak egy nagy név, és a vele járó háttér/pénz kellene.
Bár ezzel, azt hiszem nem mondtam újat. Az a sanda gyanúm, hogy van azon a bizonyos polcon egy rakat, ehhez hasonló, az áttörés "minősítést" megérdemlő cucc, csak amíg az a nem sok, csupán néhány ezer milliárd értékű(nem, nem forint ) kint lévő techológia, és elkészült ketyere kint van, addig cseszhetjük...
És ezzel, mi, hétköznapi user, olvasó, bennfentes, nem sokat kezdhetünk. Bár egy petíció talán segít"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Puma K
nagyúr
válasz Hetfield28 #24 üzenetére
Hopika, igen arra gondoltam
"250 DVD egy pénzérme nagyságú felületen"
World's Biggest Coin Hits Market (100Kg)"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
dokesz007
aktív tag
válasz Depression #26 üzenetére
LooooL....
Nem BME-s vagy véletlen?Mert ezt a hangzatos mondatot én is hallottam anno...
---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---
-
Depression
veterán
válasz julius666 #25 üzenetére
A mai fogyasztói társadalomban az utolsó helyen áll a tartósság.
Egyetemen a tanárom ezzel kezdte az első órát: Amit középiskolában tanultatok, azt felejtsétek el, megmutatom nektek hogyan kell úgy tervezni, hogy a csak a garancia idejét bírja ki.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
julius666
addikt
Feltetted a 40 000 000-s kérdést.
A másik meg: nagyon jó dolog, hogy sikerült olyan struktúrát kitalálni, amin 1 bit néhány nanométeren elfér, csak arról megfeledkeznek, hogy meddig őrizné meg ezt az információt.
Szvsz ez lenne a lényegi kérdés, nem hogy mekkora a tárolókapacitása. -
daninet
veterán
zafírba nyomják bele..hmm..látom már az adattároló zafírgyűrűket.. megkéred a csaj kezét és adsz neki egy gyűrűt amin ottvannak még véletlen a másik csajoddal a chatlog-ok
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Depression
veterán
Adott most egy lemez, amin lehet adatokat tárolni.ennek most mi köze a napkollektorokhoz meg a kijelzőkhöz? Meg mivel történne az olvasásuk? En nem értem, de legyen igazuk!
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
PTS
csendes tag
Volt már fehérjealapú volt már baktériumos de végülis az asztali gépekből mikor is tűnnek el a tányéros mechanikus lemezek?
Aki mer az csak néha nyer legtöbbször nyel! http://pts-live.net
-
Puma K
nagyúr
Ting Xu valami ferde szemű lesz
Thomas Russel hááát nem valami magyaros hangzás.. de tutit találnánk valami magyar szálakat pl: magyar nagyszülők, magyar anyuka etc...Amúgy elég jó hogy ilyen dolgokat fejlesztgetnek mert én szívem szerint az egész ház tetejét tele pakolnám napkollektorokkal és a 150 éves ház lépcsőházának a világítását meg az elektromos motorral nyíló ajtót azzal nyomatnám meg a többi apróságot, hogy legalább annyival kevesebb legyen a szennyezés
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
enamessias
aktív tag
Egyáltalán töbször irhato-e lesz ez a technologia? Vagy csak olvashato? Szerintem nem véletlen a dvd-vel valo hasonlitás!
Egyenlöre van egy nagykupac pálcika egymás mellet. Ahoz hogy (digitlis) adat legyen belöle meghatározott pálcikákat el kell távolitani belöle. Innentöl kezdve egyszer irhato a cucc. Többszöri iráshoz meg meghatározott helyeken kell tudni pálcikát kreálni, ami problémás lehet szerintem.
Ugyhogy ez inkább a dvd utodja lehet, nem az ssd-é. Ha rosszul gondolom, javitsatok ki!A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
DarkByte
addikt
Huh ez nagyon durva. Milyen jó lenne ha ez max. 1-2 éven belül elérhető lenne. De úgy sem így lesz.
-
Muton
addikt
Amerikai kutatók vagy Amerikában élő kutatók?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
LGLuke
őstag
Pontosan így van! Már a '90-es évek közepén-végén hallottam, hogy mindjárt itt van a memória alapú adattárolás, aztán ma 2009 van és még mindig csak elvétve használnak SSD-ket. Dollár milliókat, sőt milliárdokat öltek a HDD gyártó és fejlesztő cégek, hogy az évtizedek alatt tökéletesítsék ezt a mágneses technológiát. Gyártósorokat rendeztek be a világ minden pontján. Nyílván jöhetett volna hamarabb az SSD is, de melyik gyártó xart volna a saját fészkébe? A fejlesztési költségeket meg kell fizetni. Meg kell térülnie sokszorosan a fejlesztéseknek és beruházásoknak, hogy a következő technológiát szabadjára engedjék. DE valóban ígéretesnek tűnik!
-
Tyberius
aktív tag
De nem mondják, mert nem kell nekik ez a cucc. Illetve kell, csak nem korlátlan erőforrásokért, és nem 2-3 éven belül.
Az SSD-k kifejlesztésére rengeteg pénzt áldoztak a gyártók, illetve még most is gőzerővel dolgoznak rajta, főleg azok a cégek, akik eddig nem gyártottak vinyókat, pl. pont az Intel. Ha most rögtön lecserélnék a jelenleg használt SSD technológiát, ezen fejlesztések nagy része mehetne a kukába. Egy cég sem saját pénzének ellensége, és nem is kell elhinni a "mission statement"-jeikben foglalt világmegváltó elveket. Ezek a cégek pénzt akarnak csinálni. Ha ehhez az kell, hogy visszatartják a következő generációs adathordozók fejlesztését, esetleg csak szép lassan csorgatják bele az erőforrásokat, akkor azt fogják tenni. És ha Te lennél a CEO helyében, akkor Te is ugyanígy döntenél. -
DraXoN
addikt
Ezt ha jól értem akkor valami optikai holmi lesz .. akkor feltételezem majd a holo-diskekkel fog versenyezni kapacitásban ...
Viszont jó, hogy más területeken is alkalmazható a holmi... ha lenne pár felesleges dollár vagy euró millióm biztos befektetnék, ígéretesnek tűnikThe human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
addikt
Hogyan olvassák be az adatot és mennyi lehet az olvasási/írási sebesség,mert az is eléggé lényeges adat.
-
orbano
félisten
válasz TheVeryGuest #10 üzenetére
ha most azt mondaná egy intel, vagy ibm hogy gyertek kutatók, korlátlan erőforrás áll a rendelkezésetekre, de nekünk ez a cucc kell, akkor 2-3 éven belül tuti itt lennének a piacérett termékek. szerintem.
A vér nem válik VAZZE!™
-
TheVeryGuest
senior tag
Azért van különbség, a laboratóriumi körülmények között már sikerült 10-ből 6-szor reprodukálni, néhány $100.000 elhasználásával meg a 6 szigma biztonsággal gyártható, $10-os önköltségi darabárral között. Úgy nagyjából 10 évnyi különbség.
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
Khan13
senior tag
Mit csinálnak azalatt az egy évtized alatt? Álljanak mögéjük az ipar nevesebbjei azt kezdjék el az alkalmazást... Egy évtized múlva meg jöhet a fejlettebb/javított/finomított verzió... Az SSD sem tökéletes, mégsem ülnek rajta még mindig, várva hogy az legyen...
-
AnimX
csendes tag
remélem minél hamarabb lejjebb mennek akkor a vinyó árak
http://baratcsaba.hu
-
addikt
Dejo lesz az 1 Pb-os pendrive
2 kis hiba:
250 DVD egy pénzérme nagyságú felületen. Egy áttörésként bemutatott felfedezés minden eddiginél nagyobb adatűrűség elérését teszi lehetővé.
a masikat nem talalom
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
FTeR
addikt
nah, 250 dvd kevesebb mint 25 blúréj...
-
Killing
addikt
Akkor most SSD vagy ez?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest