Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Na kíváncsi vagyok tényleg gyorsul-e, megnézem egy core2-es gépen.
-
"jelszavak mentésének felajánlása akkor is, ha a „SUBMIT” esemény nélküli űrlapokban is" - "Szerintem ezen dolgozzál még egy kicsit!"...
Én arra vagyok kíváncsi, mikor lesznek végre képesek valamennyire úrrá lenni a memória szivárgáson, ha az ember nem kapcsolja ki állandóan a gépét, és nem lép ki-be a Firefoxból.
Kedvenc vesszőparipám az, hogy a "Lapbezárás visszavonása" érdekében nem dobnak el semmit a memóriából, "szükség lehet még rá valamikor" felkiáltással, így még az about:memory lapon is hiába CC, GC, MMU, semmi sem szabadul fel a Firefox újraindításáig. Pedig szerintem senkit sem zavarna, ha utólag meggondolja magát, és visszavon egy lapbezárást, akkor annak újra be kellene töltődnie (valószínűleg még a lemezes gyorsítótárból), a memóriából visszapakolás helyett minimális várakozás után.
Még durvább a helyzet, ha egy új Firefox ablakot indít az ember, és azt zárja be. Az ottani szemét sem szabadul fel, pedig ezt aztán még visszavonni sem lehet.A tej élet, erő, egészség.
-
ace05
senior tag
Nem mondom, hogy tökéletes, de még mindig jobban bejön, mint a chrome.
-
javított videóteljesítmény a GPU-t nem használó helyzetek esetén
Erről van valami bővebb infó?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
-
-
fordfairlane
veterán
-
válasz st3v3np3t3r #7 üzenetére
Elég régóta van 64bites Firefox.
(#11) balint355 : Ezt én is észrevettem,azt hittem nálam van a gáz,ezek szerint nem,remélem ez javulni fog.
(#3) ace05 : Próbáld ki a Brave-et.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
balint355
aktív tag
"gyorsabb lapváltás az E10s-et használóknál"
Na ez jól hangzik, az előző 1-2 verzióban feltűnt (gondolom amióta az E10s-t bekapcsolták), hogy lapváltásnál néha "karikázik" 1-2 másodpercig.
A 64 bithez: tényleg régóta van, én is azt használom, de ha jól rémlik új letöltéseknél alapból még mindig a 32 bites verziót telepíti 64 bites oprendszeren is... Ez miért lehet? Egyáltalán még mindig így van?
[ Szerkesztve ]
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
Érdekes...1hete szedtem le a webinstallert egy win10 64bites rendszerre...a feladatkezelőben firefox.exe*32 néven futott érdekes,nem?
Remélem a kilépés utáni memóriában ragadást kijavították már...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz st3v3np3t3r #12 üzenetére
Én meg vagy fél éve használom a 64bites Firefox-ot Windows-on és Linux-on egyaránt,bekapcsolt E10-el.És nem fut 32bites módban.Egyébként külön ott van,hogy Windows 64bit meg Linux 64bit.Linux-nál nekem fél éve alapból 64bitest tett fel a rendszer 64bites Os-hez.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
balint355
aktív tag
válasz st3v3np3t3r #12 üzenetére
Köszi, áttételesen megválaszoltad az előző kérdésem Továbbra se értem, hogy 64 bites rendszerre miért a 32 bites verzió töltődik le az alap telepítővel...
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
gyulank
addikt
válasz balint355 #14 üzenetére
Mert a 32 bites működik a 64 bitesen is, a 64-es meg nem működik a 32 bitesen. Mondjuk akár fel is ismerhetné, de ha már nem, akkor a 32 bites biztos működik alapon az telepítődik. Bár lehetne egyszerűbb is ennek a választós oldalnak a megtalálása, mert a főoldalról szerintem nem egyszerű eljutni hozzá.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Vagy akár a webes telepítőben ki lehetne választani hogy melyiket akarja a user telepíteni...amúgy meg ha rosszat valaszt, 32biten ugyse indul el a 64bites telepítő, szóval igen
Majd holnap frissítem, kíváncsi leszek hogy a 3000res hyper-threadinges procin hogy fog futni az új verzió a mostani nagyon gyengén fut
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Már a címlapon van,legfelül.
Ezért jó a Linux,a Firefox is integrálva van a frissítéskezelőbe,jelzi a frissítésekkel,hogy van új verzió.Telepítésnél elég sok disztrónál eleve a csomag része az Os-hez való verzióval.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz st3v3np3t3r #17 üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, meddig használhatok böngészőt, vagy akármit az alaplapi videókártyámmal, ha minden olyan dolgokat igényel majd, amit nem támogat.
-
Ettől még címlapon van és alul beállíthatod,hogy magyar attól,hogy ugyanoda visz,ráadásul nem is visz sehova sem,rákattintok a megfelelő verzióra és megkérdezi,hogy töltse-e.Csak tudnám mire támadsz,ha nem érted mit írok akkor olvasd el újra.Azt írtad,hogy a főoldalról nem egyszerű eljutni hozzá,ez konkrétan a főoldalon van.Érdekes én eddig mindig megtaláltam ettől függetlenül is,azért annyira nem volt elrejtve.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Az a problémám, hogy nem arról volt szó, hogy nehéz eljutni a Firefox telepítő letöltéséhez, (az mindig ott volt egyből) hanem arról, hogy nem lehet eljutni a listáig, ahol 64 bites verziót választhatok. Erre azt írod, már ott van fent a címlapon, erre belinkelem a címlapot, amin középen van a 32 bites telepítő, erre belinkeled azt az oldalt, amin fent van egy link, ami rámegy arra az oldalra, amin középen le lehet tölteni a 32 biteset.
Jó, most én is mutassam meg, hogy nálam az az oldal jön be, amit linkeltem?[ Szerkesztve ]
-
-
Nézz feljebb,nálad valami akkor nem ok,nekem így jelenik meg a főoldal.
(#25) joghurt : Nem hülye kérdés,miért lenne az?Amit látsz minden bővítmény ok,semmi gond.Flash és barátai tiltva vannak Azt hiszem a Disconnect-nek nem tetszett az E10,de a Firefox követés blokkolója alaból az ő listáját használja,de az Ublock-ban is beállítható így ment a levesbe.
[ Szerkesztve ]
-
-
Elvagyok nélkülük,youtube html5 a többi nem izgat,nem játszom,a script-eket noscript-el személyre szabom és kész.A családban egy facebook fiók van,remélem nem sokáig,az meg chromiumom kavar egy másik gépen,néha ránéznek ezen a böngészőn és akkor látom milyen hitvány egy valami és csak örülök,hogy nekem nincs fiókom.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
sunpower
tag
Mindig a névjegynél megjelenő gombbal szoktam frissíteni, de most nem jön elő. Azt mondja hogy naprakész az 50.1.0 verzió. W7, 64 bit.
Melóhelyen gond nélkül frissült. W7 32 bit.Mi baja lehet?
Telepítsem .exe-ből?Köszi a válaszokat.
-
Rájöttem,mindkettőnknek igaza van,csak ugye erre ember nem gondol.Elég nagy kreténség,ránéztem Chromium-al ami 32bites és nincs lehetőség 64bites Firefox-ot tölteni,de ránéztem 64bites Brave-el is és ott már van hasonlóan a 64bites Firefox-hoz,a használt böngésző határozza meg.Érdekes,ha valakinek nincs 64bites böngészője akkor nem tudja letölteni innen a 64bitest?Itt valakit nagyon hülyének néznek.Huha.
Brave:
Tedd fel a Random Agent Spoofer add-on-t(csak Firefox-ra van) és állíts be egy 64bites kamu profilt,hogy arra mit lép az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz balint355 #35 üzenetére
Az meg pláne érdekes akkor.
(#37) gyulank: Mondjuk azt nem tudtam,hogy Linux-ról vagy,akkor dől az elmélet.
about:buildconfig
[ Szerkesztve ]
-
about:buildconfig alatt leginkább ilyesminek kell lennie : x86_64-pc-linux-gnu
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
-
Atmo
senior tag
Hát nálam érezhetően sokkal gyorsabb lett E10 bekapcsolása után, mint korábban.
Régebben próbáltam 64-bites verziót, de semmi különbséget nem vettem észre. Addonok gond nélkül mennek. Szal nem tudom x64-et telepíteni mi értelme.[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
őstag
válasz osztraksajt #1 üzenetére
Core2 gép ??? Az egy izomgép . Próbáld ki egy 478-as 1,5-ös cerkával
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
nubreed
veterán
Beépített torrent kliens mikor lesz benne?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Inkább távlati dolog lesz szerintem,azért sem érezhető most a 32bites emulált környezet ellenére sem 64bites Os.-en a különbség a 64bit és 32bit-es böngésző között,biztos kimérhető,de mi nem nagyon érezzük a különbséget.A 64 bites processzor jobb kihasználása mellett más a memória kezelése és erre szerintem a közeljövőben lesz szükség ahogy megnő a memória igény.
(#45) nubreed :Egyelőre Add-on van Torrent Tornado néven,de nekem nem tetszett.Nem biztos,hogy szerencsés mindent a böngészőbe integrálni,bár így előbb-utóbb tényleg több fizikai memória fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
-
beef
őstag
Én annak örülnék, ha history back nem újratöltené az oldalt, hanem előszedné a memóriából. Az Opera már 10 évvel ezelőtt is tudta, remélem egyszer elérjük azt a szintet.
-
pengwin
addikt
Nekem FF50.1.0 64bit-en is csak egy "Download Firefox" gomb van a mozilla.org-on (mint neked Chromium-on), ami átdob ide, és ennek az oldalnak az alján van "Firefox for Other Platforms and Languages" link, ott vannak a 64 bites verziók.
Nálam nem akar frissíteni az 50.1.0, pedig mindig felajánlja, ha van új verzió.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
hunluki
senior tag
Igaz nem firefox hanem palemoon, de érdekes tapasztalat 32 vs 64 bites teljesítményről:
Van egy iszonyat gyengécske netbookom még a hőskorszakból (N455, 2G ram), és azon linux mint 32 bites OS rohangászik jelenleg is, napi használatban van mint médiacenter, vagy kis könnyű hurcolászós gép. Palemoon-nak van egy direkt atomra optimalizált verziója (32 bites) és iszonyat meglepően folyékony vele a böngészés egy olyan gépen aminél ma már egy középkategóriás kínai telefon is erősebb. Mondjuk ami meglepő az a sima 32 bites PM meg az atomra optimalizált 32 bites PM közötti tempókülönbség, iszonyat sokat ki lehet hozni ha jól optimalizálnak.
Ugyanezen a gépen volt próbálva 64 bites linux is, ott viszont érezhetően lassabb volt az egész rendszer (a PM meg főleg), így maradt a 32-es ami érzésre gyorsabb volt.
Tudom ősrégi HW, nyilván a mai rendszerek jobban teljesítenek 64 bit alatt, csak gondoltam megosztom mint érdekesség, hátha valakinél lapul egy ilyen ócskaság és újra hasznát veszi így.
-
Atmo
senior tag
Itt van a hivatalos firefox ftp, én innen szoktam tölteni. Van 64-bites opció is...
beef @ ezt a funkciót tudja valamelyest a firefox, nem olyan profin mint a régi oprerába, de pl itt nem tűnik el a hsz ha előre lépek meg vissza. na szóval, firegestures-al működik nálam legalábbis, hogy memóriából visszatölt.
[ Szerkesztve ]
-
A Palemoon király cucc,jó Firefox alapú alternatíva hagyományos Firefox-ra,csak ugye nem minden kieg. van rá,de elég sok alternatív van hozzá.Mondjuk arra a rendszerre nem is való 64bites Os,a MInt király,én is ezt használom vagy 20disztró kipróbálása után,visszatértem,ez volt az első.Nem olyan iszonyat gyenge netbook az szerintem,tökéletes valami király Linux disztróra,én mondjuk egy Puppy szintű cuccot dobnék rá szintén Palemoon-al,de ha király akkor nem szabad bántani.
(#53) pengwin : Agyaltam ma egész nap,hogy ezt mi dönti el,de nem jövök rá.A frissítést nem tudom miért lehet,a Win-es gépünkön van Firefox,de még nem néztem rá,ott inkább a Chromium ketyeg,a Linux-on meg még nincs fent a frissítéskezelőben.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Mindenkinek, aki a 32/64 biten rugózik:
A Firefox letöltőoldala azt nézi, hogy hány bites böngészőből nyitod meg, nem azt, hogy hány bites oprendszered van. A Chrome is ugyanezt csinálja, és még egy csomó más program is. Mivel a 64 bites Windowson is 32 bites az alap Edge/Explorer, ezért azzal alapból a 32 bites Firefox vagy Chrome fog lejönni, és ez így is marad, amíg explicite le nem töltesz egy rendes 64 bites telepítőt.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Erre a következtetésre jutottam én is,de van a kinek 64bitesen is a 32bitest ajánlja,így ez megdőlt.
-
beef
őstag
-
Atmo
senior tag
válasz fordfairlane #56 üzenetére
Ftp-n fent van az összes korábbi verzió is, ha kellene, illetve a beta és nightly verziók is.
-
KAMI911
aktív tag
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1333703
"This is the expected behavior as of version 51; the default download is always
32-bit. 64-bit builds are available from the "Other Platforms & Languages"
download page at https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/.The current plan is to make 64-bit the default on supported systems as of
version 53, which should release in April, pending testing on version 52. This
is being tracked at https://wiki.mozilla.org/Firefox/Win64." -
A mint-en még nekem sem,de ezt írtam,pedig elérhető a Linux-os verzió a Mozilla oldalán.Gondolom tesztelik és 1-2nap múlva felkerül..
-
pengwin
addikt
-
hunluki
senior tag
Persze, de ugye ilyen pici vasnál minden apró teljesítménylehetőséget ki akartam aknázni és mivel rengeteg videólejátszás feladata van a gépnek médiacenterként ezért megért egy próbát a 64bit is miért ne alapon (sajnos nem jött be). Amúgy személy szerint kimondottan kedvelem a gyenge PC-ket mint tanulóeszköz, remekül meg lehet találni az alacsony erőforrás igényű cuccokat és ezek később erősebb gépen is jól jöhet, több erőforrás jut hasznos dolgokra.
Puppy-t személy szerint azért nem raknék rá mert az nekem már "túl buta" és ha jól tudom minden rootként fut (régebben így volt). Pl ezen az ócskaságon 3 user van, egy maga a médiacenter, egy az én hurcolászós gépként használt részemnek, meg egy "gyerek" account hogy unokaöcséim tudjanak külön mesét nézni meg minecraftozni.#61 Sajnos nem tudom hogy sync hogy megy, nem használom.
-
gyulank
addikt
Nekem videók lejátszásánál nem írja ki hány perces, azt jelzi végigment, tehát nem lehet ugrani semerre, csak elindítani, és leállítani. Plusz, ahogy a firefox, ez sem játszik le néhol videókat. Viszont ennél már majdnem akkor történnek a dolgok, mikor kattintok, nem kell perceket várnom, hogy reagáljon.
-
Próbáld ki a Brave-t,okos böngésző sok hasznos integrált funkcióval,legalábbis ami a privát szféra védelmét illeti.
-
A motorban sok változás nem volt,majd a quantum esetében megalapozott lesz hasonlítgatni újra.
-
A nightly verziókban már van egy rész integrálva a quantum-ból.Csak szívás lehet a normál és a nightly verzió azonos gépen történő futtatása esetén,voltak profilos problémák,egyelőre az újítás csak windows-on elérhető,illetve a tél elején még így volt,nem tudom változott-e...[link]
[ Szerkesztve ]
-
Psychopeti
senior tag
Nálam egy kicsit sokat eszik ez a tűzróka...
[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
válasz Psychopeti #80 üzenetére
Az szép.Letiltott add-onokkal mi a helyzet?Ghostery helyett ajánlott Ublock Origin és ott bepipálva a Disconnect követési listája.A Ghostery pont azt teszi ami ellen védenie kellene,blokkolja a követéseket közben meg eladja az információkat.
-
Psychopeti
senior tag
Azok nem szólnak bele ahogy nézegettem. És figyelmeztetett is a Win 7 hogy elfogyott a memória De azt elfelejtettem lekapni
Akkor ez a ghostery nem sokat ér?bepipálva a Disconnect követési listája
Csak én vagyok vak? Mert nem találom
Volt közbe videó feltöltésem yt-re utána a hogy kiléptettem kezdett visszaesni normálisabb szintre...
[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
válasz Psychopeti #82 üzenetére
A Ghostery jó,de sajnos nem ajánlott amiatt amit írtam.Azért 5giga az nagyon durva,nincs valami kártevő a gépen?Ilyet még nem láttam,1995 óta van pc-m,igaz egész más volt még néhány éve is a történet.Ublock Origin kevesebb erőforrást használ és a Disconnect szűrőjével ugyanilyen hatékony,de az újabb Firefox beépített követés blokkolója is a Disconnect listáját használja,azt is bekapcsolhatod.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
W10-en már frissült, és száguld. Remélem hamarosan Linuxon is frissülni fog.
-
Psychopeti
senior tag
Ki próbáltam a videó feltöltést a YT-re.
És a Foxi csak úgy zabálja a gigákat...
[link]Küldtem nekik egy visszajelzést a foxon keresztül. Remélem ránéznek...
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz Psychopeti #85 üzenetére
Hát nekem a sebesség is elmúlt, sőt YT van, hogy fixen betöltődik pár másodpercre, és onnan tovább nem. Sőt, szerintem néha csúszik a hang.
-
Atmo
senior tag
51.0.1 van fent?
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest